Bagaimana Bilik Hidup Klasik Sedia Ada: Tips Reka Bentuk (205+ Foto)

Pernah berminat dengan ruang tamu klasik? Foto dengan idea tentang reka bentuk pangsapuri anda adalah inspirasi, tetapi anda memerlukan nasihat daripada pereka pengalaman dengan pengalaman? Bacalah artikel dengan teliti untuk melengkapkan bilik tamu secara rasional dan mengikut semua undang-undang gaya klasik.

Kandungannya:

Apakah gaya klasik?

Dianggap klasik campuran pelbagai gaya sejarah:

 • Kerajaan;
 • rococo;
 • romantik dan lain-lain.

Kerana gaya klasik mempunyai sejarah yang kaya, ia akan sentiasa menjadi yang utama untuk hiasan premis orang. Selama bertahun-tahun, kanonya telah menyerap yang terbaik dari segi kecantikan dan kemudahan idea-idea reka bentuk, yang menjadikannya kegemaran di kalangan pereka.

Ruang tamu gaya klasik

Ruang tamu gaya klasik

Tidak mustahil untuk tidak memperhatikan bahawa setiap tahun klasik sedikit perubahan di bawah pengaruh fesyen dan keperluan orang, tetapi beberapa ciri masih kekal:

 • Keluasan premis.
 • Bahan semula jadi untuk hiasan dan pembaikan.
 • Reka bentuk simetri.
 • Barang rumah dan aksesori mahal.
 • Penekanan pada kayu.
 • Pelbagai warna kecil yang tenang.
 • Ketiadaan atau penyamaran teknologi moden.

Klasik dianggap campuran banyak gaya sejarah.

Klasik dianggap campuran banyak gaya sejarah.

Bergantung pada fungsi utama bilik, ia perlu direka dengan penekanan khusus mengenai pelantikan ini mengikut gaya klasik. Sekiranya anda merancang bilik tetamu untuk sejumlah besar orang, menjaga bilangan katil yang mencukupi dan atmosfera yang selesa. Sekiranya anda ingin membuat bilik rehat, cuba supaya semua orang dapat duduk dengan selesa sofa atau kerusi dan juga membuat zon untuk bersenang-senang.

Setiap tahun klasik diubah sedikit di bawah pengaruh fesyen dan keperluan orang.

Setiap tahun klasik diubah sedikit di bawah pengaruh fesyen dan keperluan orang.

Sekiranya ruang membenarkan, ada beberapa zon di ruang tamu sekaligus, di mana anda boleh berehat, minum teh, bersembang, bersenang-senang, dan sebagainya. Dalam gaya klasik, seperti dalam banyak lagi, ia membolehkan anda membuat zon perabot - dinding kabinet, sofa atau skrin.

Lembaga
Sekiranya anda ingin meletakkan peralatan audio dan TV di dalam bilik tetamu, cuba muatkannya ke kawasan pedalaman secara organik. Sebagai contoh, anda boleh membeli rak dengan rak pada saiz TV untuk hanya meninggalkan skrinnya.
Bilik tamu dengan sofa sudut panjang

Bilik tamu dengan sofa sudut panjang

Apa ciri yang ada?

Classics menghargai keanggunan dan keindahan dalam setiap butiran. Apabila mereka bercakap mengenai gaya klasik, mereka selalu mewakili bahan kaya dan berkualiti tinggi yang kaya. selesai, perabot dari baka berharga kayu dan kain mewah. Dalam pengertian moden, para pereka membezakan ciri-ciri berikut gaya ini:

 • Lantai parket lantai
 • Kayu mahal perabot.
 • Velvet, kain sutera dan velor.
 • Banyak cermin semestinya dalam bingkai yang indah di bawah gambar.
 • Lukisan, ukiran, patung dan elemen hiasan yang lain.
 • Tekstil kertas dinding.
 • Lajur hiasan.
 • Perapian.

Klasik dihargai untuk keanggunan dan keindahan dalam setiap butiran.

Klasik dihargai untuk keanggunan dan keindahan dalam setiap butiran.

Tidak perlu menggunakan setiap elemen dalam pengubahsuaian anda, tetapi beberapa dari mereka masih perlu untuk menyelesaikan imej pedalaman dalam gaya klasik. Cukup untuk digunakan di pedalaman perabot kayu dengan upholsteri, velor drapery dan stucco, supaya semua orang memahami bahawa ini adalah klasik.

Rasa bebas untuk menghias dinding dengan lukisan dan permadani, lantai - dengan pasu eksotik atau hanya cantik tumbuhandan siling - artsy candelier.

Gunakan kertas dinding tekstil

Gunakan kertas dinding tekstil

kembali ke menu ↑

Kami memilih kertas dinding yang sesuai

Seperti yang telah disebutkan, salah satu ciri gaya klasik adalah kertas dinding tekstil, tetapi sekarang bukan sahaja mereka boleh dipilih oleh anda untuk mengekalkan gaya. Terdapat beberapa pilihan untuk kertas dinding, yang boleh muncul jika anda memilih reka bentuk mereka dengan betul.

Hiasan dinding harus berkaitan secara langsung dengan gaya keseluruhan

Hiasan dinding harus berkaitan secara langsung dengan gaya keseluruhan

Antara berikut:

 • Vinyl.
 • Flizelinovye;
 • Semulajadi.
 • Di bawah logam.

Lukisan dan corak

Ingat bahawa reka bentuk dinding harus dikaitkan secara langsung dengan gaya keseluruhan, sementara tidak menarik perhatian. Untuk mencapai matlamat ini, adalah berfaedah untuk memilih, kebanyakannya, skema warna cahaya, dan sudah hiasan akan melengkapkan dinding dengan titik aksen yang kaya. Corak utama adalah floristik, kerana corak bunga tidak mengalihkan perhatian dan kelihatan organik.

Lukisan utama haruslah pada tema floristik

Lukisan utama haruslah pada tema floristik

Kini kita tahu bahawa dinding monofonik yang licin boleh menjadi cantik dalam diri mereka sendiri. Selain itu, kebanyakan orang biasa berfikir bahawa bilik tanpa wallpaper tidak cukup selesa. Walau bagaimanapun, orang tidak boleh berhujah tentang citarasa. Untuk menambah "lada" ke kawasan pedalaman, untuk memberikan keperibadian bilik - ini adalah matlamat utama reka bentuk apa pun.

Untuk klasik, warna terbaik akan menjadi:

 • beige;
 • pic;
 • krim;
 • susu;
 • zaitun;
 • pastel;
 • coklat.

Latar Belakang Tekstil Tekstil

Latar Belakang Tekstil Tekstil

Perhatikan lokasi bilik berbanding mata kardinal, kerana dalam kes-kes di mana tingkap terletak di sebelah utara, bilik tidak mempunyai cukup cahaya. Bagi bilik-bilik hidup sedemikian adalah berfaedah untuk memilih kebanyakan warna hangat, meletakkan pencahayaan buatan di sudut-sudut yang berbeza dari bilik. Warna merah jambu, ocher dan zaitun hangat lebih sesuai untuk bilik utara, untuk biru, kelabu dan perak selatan yang sejuk.

Bagi bilik-bilik hidup sedemikian, ia patut memilih kebanyakan warna hangat.

Bagi bilik-bilik hidup sedemikian, ia patut memilih kebanyakan warna hangat.

Adalah penting untuk memberi perhatian kepada bentuk dewan tetamu itu sendiri - jika dimensi kecil, maka anda perlu menggunakan kertas dinding dengan hiasan yang berkilat, meninggalkan banyak ruang untuk cermin.

Tidak mustahil untuk bilik-bilik kecil tidak boleh membeli kertas dinding dengan besar, besar dan berfikir untuk corak terperinci terkecil, adalah perlu untuk menyekat corak mudah. Dengan cara ini, garisan mendatar dan menegak hanya dialu-alukan - mereka dapat mengubah ketinggian dan lebar dinding, sekurang-kurangnya secara visual.
Dalam warna-warna terang dengan corak berwarna zaitun.

Dalam warna-warna terang dengan corak berwarna zaitun.

Lembaga
Untuk menambah daya hidup kepada dinding dan menekankan keanggunan klasik, pastikan anda menggunakan unsur stuko seperti pilaster dan lajur, tidak melupakan lukisan dan candelier dinding.
kembali ke menu ↑

Langsir

Langsir sangat penting dalam gaya bersejarah, kerana dengan mereka anda boleh menyampaikan rasa mewah, canggih dan kecanggihan. Idea yang paling popular untuk reka bentuk tirai bilik tamu termasuk:

Kain Matte dalam gaya dalaman Inggeris. Dengan lipatan berat mereka, mereka dapat menonjolkan kecantikan landskap di luar tetingkap, sambil mengekalkan sebahagian organik pedalaman.
Pilih langsir dalam gaya sejarah

Pilih langsir dalam gaya sejarah

Dewan klasik dalam gaya Empire dan Rococo sebelumnya sering dihiasi dengan langsir yang besar dengan banyak hiasan sepanjang sepanjang model. Biasanya mereka diperbuat daripada kain berkilat untuk memadankan keanggunan selebihnya dari hiasan bilik.
Pilihan lain ialah tirai Perancis, lebih berkaitan dengan zaman romantisisme. Kerana kain kraf mereka dan kain dari kain, mereka benar-benar kehilangan kepraktisan mereka, oleh itu mereka tidak sesuai untuk pangsapuri bandar.
Gaya empayar

Gaya empayar

Satu lagi negara Eropah memberi dunia tirai tirai dari bawah, yang kini dikenali sebagai Austria. Mereka lebih praktikal daripada model Perancis dan sangat menyenangkan untuk melihat bukaan tingkap jenis panorama.

Anda boleh memilih mana-mana model, bukan hanya tinggal di sini. Perkara utama adalah bahawa langsir adalah sesuai dan menonjol kerana keindahannya, dan bukan gaya yang berbeza.

Tirai adalah elemen penting dalam ruang tamu tersebut.

Tirai adalah elemen penting dalam ruang tamu tersebut.

kembali ke menu ↑

Siling

Dalam gaya berteknologi tinggi, seni moden, pop dan lain-lain jarang berfikir tentang bagaimana untuk dihiasi silinghanya memilih sesuai secara organik lekapan lampu. Dalam kes klasik, anda perlu menderita, membuat karya seni keluar dari siling serta unsur hiasan lain di kawasan pedalaman. Anda boleh meninggalkan siling rata, hanya mencubinya, tetapi kemudian anda perlu menambah corak stuko atau emas.

Ceiling sebagai karya seni

Ceiling sebagai karya seni

Secara umum, untuk gaya klasik dipilih:

 • Siling regangan.
 • Siling palsu.
 • Pewarnaan mudah.
 • Bekerja dengan plaster hiasan.
 • Plasterboard siling dua peringkat.

Tambah corak stuko atau emas

Tambah corak stuko atau emas

Dua pilihan terakhir adalah yang paling sesuai, kerana mereka meninggalkan dunia moden dengan lebih baik, menghasilkan dekorasi vintage dan tua. Plasterer hiasan adalah idea reka bentuk siling yang lebih murah yang dapat menyatakan keperibadian pedalaman ruang tamu anda tanpa pelaburan yang besar. Lebih baik tidak bermain dengan warna, memilih sesuatu dari warna putih.

Lembaga
Jika anda mempunyai ruang tamu kecil atau siling rendah, jangan cuba membuat kekacauan di siling, berhenti di plaster mudah. Perhatikan perpaduan gaya, walaupun dalam hal-hal kecil, corak mengulangi siling dengan langsir atau perabot.
Plasterer hiasan - idea reka bentuk siling murah

Plasterer hiasan - idea reka bentuk siling murah

kembali ke menu ↑

Lekapan lampu

Bagi mana-mana rumah, terutamanya untuk apartmen bandar, sangat penting untuk dapat memasang lampu buatan dengan betul, kerana semulajadi sering tidak mencukupi. Jika di rumah-rumah moden tersembunyi mentol cahaya tersembunyi digunakan lebih kerap, maka dalam gaya klasik candelier dalam semua kemuliaan mereka dialu-alukan. Perubahan dalam gaya bersejarah sering mempunyai ciri-ciri berikut:

 • Kehadiran siling kaca, kristal atau porselin.
 • Dipotong dengan kain sutera dan atau lampu tirai tekstil.
 • Pengeluaran logam pepejal yang boleh dipercayai yang dapat menahan banyak berat - sering gangsa dengan emas.
 • Hiasan dengan pendants kristal, unsur tempa atau candlesticks.
 • Jarak jauh dari siling.

Gaya klasik mengalu-alukan candeliga sombong

Gaya klasik yang menyambut candelier dalam semua kemuliaan mereka.

Chandelier jenis ini dianggap tanda kemakmuran dan rasa yang baik, sehingga mereka tidak dapat masuk ke dalam gaya lain selain klasik. Terima kasih kepada warna kaca dan kristal dengan hiasan ukiran tambahan, corak luar biasa boleh muncul di dinding, dan pendants akan menambah cahaya ajaib.

Jangan lupa juga tentang kristal berwarna, yang juga sesuai dengan gaya ini.

Lembaga
Cuba untuk mencari siling bentuk yang luar biasa untuk benar-benar menghiasi bilik dan mengejutkan para tetamu. Menariknya melihat candelier dalam bentuk lilin, mengarahkan lampu lurus, dan bola diukir, bermain dengan bayang-bayang di dinding.
Chandelier jenis ini dianggap sebagai tanda kemakmuran dan rasa yang baik.

Chandelier jenis ini dianggap sebagai tanda kemakmuran dan rasa yang baik. 

kembali ke menu ↑

Permaidani di bawah klasik

Permaidani sudah jarang digunakan oleh pereka kerana hakikat bahawa banyak pemilik tidak mampu model yang benar-benar mahal.Di samping itu, banyak yang mengatakan betapa tidak praktikal dalam persekitaran bandar seperti model-model yang halus. Tetapi jika anda menguruskan dewan tetamu di rumah persendirian atau hanya bersedia untuk menjalankan penyelenggaraan permaidani dengan teliti, anda harus memilih model mengikut beberapa peraturan.

Permaidani tidak akan berlebihan untuk gaya ini.

Permaidani tidak akan berlebihan untuk gaya ini.

Pertama sekali, memberi perhatian kepada skema warna pedalaman, supaya tidak tersilap dengan warna permaidani.

Pilih model yang berbeza: permaidani dengan warna sejuk akan sesuai dengan bilik dengan nada cahaya yang berlaku. Banyak bergantung pada jumlah cahaya di dalam bilik juga, jadi cuba letakkan model dalam warna beige di ruang tamu yang gelap.

Perhatikan skema warna pedalaman.

Perhatikan skema warna pedalaman.

Idea yang menarik untuk reka bentuk adalah memadankan permaidani dengan atau berhampiran lantai.

Ini tidak membenarkan penekanan pada lantai, meninggalkan tumpuan utama pada perabot dan hiasan. Sehubungan dengan dinding, permaidani harus dibezakan supaya ilusi visual "bilik" tidak diciptakan.

Lembaga
Jika bilik tetamu anda dibuat kebanyakannya dalam warna-warna terang, pilih permaidani dengan corak klasik yang terang yang sepadan dengan warna perabot.
Permaidani ringan di pedalaman

Permaidani ringan di pedalaman

Di dalam sebuah bilik kecil, di mana dinding dihiasi agak buruk atau benar-benar monoton, anda perlu memilih permaidani dengan baik. Ini akan membantu corak klasik klasik floristik dan garis gelap mendatar.

Dalam klasik, permaidani bentuk geometri lembut, bujur dan bulat, adalah yang paling biasa. Terbaik dari semua, model bulat sesuai ke dalam bilik besar, dan untuk bilik-bilik kecil adalah bernilai memilih permaidani segi empat tepat.

Secara visual meningkatkan ruang kerana reka bentuknya

Secara visual meningkatkan ruang kerana reka bentuknya

Lembaga
Sekiranya anda hendak meletakkan permaidani di rumah anda, bersiaplah untuk mengurusnya, membasuhnya dari kotoran, debu dan produk kehidupan keluarga. Permaidani mahal sangat menuntut diri mereka kerana bahan-bahan dari mana mereka dibuat, yang akan ketara jika model itu mempunyai timbunan yang tinggi.
kembali ke menu ↑

Perabot di bawah klasik

Walaupun artikel itu berkaitan secara khusus dengan gaya klasik, kita tidak sepatutnya melupakan maksud ruang tamu sebagai sebuah bilik. Ia semestinya terletak tidak hanya elegan dan mewah, tetapi, di atas semua, perabot yang selesa dan selesa, walaupun dengan berat sebelah dalam bersejarah. Standard di bilik tetamu mempunyai:

 • sofa;
 • kerusi;
 • almari;
 • rak;
 • papan sisi;
 • laci dada untuk peralatan dan rak.

Perabot harus selesa dan nyaman.

Perabot harus selesa dan nyaman.

Ingat bahawa klasik suka skop, dan bukan buasir, jadi cuba muat perabot minimal mungkin, mengatur setiap elemen pada jarak dekat antara satu sama lain.

Adalah lebih baik untuk meletakkan model yang lebih selesa, lapang dan pelbagai fungsi daripada beberapa yang padat yang berkhidmat satu tujuan. Jangan lupa bahawa dalam gaya klasik ketepatan simetri adalah penting, baik dalam reka bentuk perabot dan di lokasinya di pedalaman.

suka suka bermain klasik

Klasik suka ayunan

Parameter utama apabila memilih perabot mestilah bahan dari mana ia dibuat, kerana klasik mengiktiraf hanya kayu semulajadi spesies berharga. Ia berada di atas pokok dan kebolehpercayaan bahan semulajadi yang perlu ditekankan pada memilih hiasan yang sesuai dari kulit, kain semula jadi dan unsur-unsur palsu. Sebagai tambahan kepada bentuk dan bahan semula jadi yang betul, perabot harus dibezakan dengan penuaan vintage atau buatannya.

Gunakan perabot yang selesa, lapang dan pelbagai fungsi.

Gunakan perabot yang selesa, lapang dan pelbagai fungsi.

kembali ke menu ↑

Sofa klasik

Sofa tidak hanya hiasan utama dari mana-mana bilik, tetapi juga perincian utama pedalaman di mana-mana ruang tamu. Dalam gaya klasik, sofa sepatutnya kelihatan bergaya dan bergaya, dihiasi dengan kain mahal, dipotong dengan bahan semula jadi dan "set" pada kaki yang diukir. Reka bentuknya hendaklah dibulatkan, tetapi mempunyai garis-garis halus yang jelas, seperti halnya setiap perincian dari kaki ke tangan.

Sofa adalah terperinci utama pedalaman

Sofa adalah terperinci utama pedalaman

Sekiranya bilik tidak terlalu besar, maka anda boleh tinggal di sudut atau model berbentuk U, yang juga sesuai untuk zon pendirian.

Dari segi warna untuk sofa sentiasa memilih yang paling netral:

 • kopi;
 • susu;
 • berkrim;
 • pic.

Sofa sepatutnya kelihatan bergaya dan berseri, dihias dengan kain mahal, dihiasi dengan bahan semula jadi.

Sofa sepatutnya kelihatan bergaya dan berseri, dihias dengan kain mahal, dihiasi dengan bahan semula jadi.

Sofa sepatutnya kelihatan bergaya dan berseri, dihias dengan kain mahal, dihiasi dengan bahan semula jadi.

kembali ke menu ↑

Kursi dan kerusi berlengan

Dalam klasik, anda boleh menggunakan kedua-dua jenis perabot dengan selamat, tetapi penting bahawa ia diperbuat daripada bahan semula jadi. Upholsteri perabot juga harus mahal dan selesa, kerana perlu reka bentuk tetap selesa dan dapat diandalkan. Jika boleh, beli kerusi dan kerusi berlengan dalam satu set dengan sofa, kerana ia akan membolehkan anda untuk melihat keutuhan reka bentuk yang lebih baik.

Upholsteri perabot ini juga harus mahal dan selesa.

Upholsteri perabot ini juga harus mahal dan selesa.

Jangan berfikir bahawa kerusi - jenis perabot yang mudah yang boleh dipilih tanpa sebarang urusan. Untuk gaya klasik, anda perlu mencari antik atau model yang serupa dengan yang lama dan mulia, walaupun kita bercakap mengenai kerusi yang mudah. Di bilik tetamu, anda boleh menguruskan kerusi dan kerusi berlengan pada masa yang sama, selagi mereka diatur secara harmoni dan betul.

Kerusi lembut, kerusi rapi dalam gaya keseluruhan bilik

Kerusi lembut, kerusi rapi dalam gaya keseluruhan bilik

kembali ke menu ↑

Almari pakaian

Untuk ruang tamu, penting untuk mempunyai perabot yang akan menyimpan barangan rumah, tempat tidur, buku, cenderahati dan perkara lain yang saya tidak suka menyimpan bilik tidur. Sesetengah tempat harus ditutup, sementara yang lain boleh ditinggalkan oleh orang asing. Dalam kawasan bersejarah, kabinet besar dan berat yang diperbuat daripada kayu gelap akan menjadi alat utama untuk menyimpan barang-barang apa pun.

Almari - papan tepi sangat sesuai untuk ruang tamu dalam gaya ini.

Almari - papan tepi sangat sesuai untuk ruang tamu dalam gaya ini.

Kabinet seperti ini boleh dilengkapkan dengan tingkap untuk menyimpan barang-barang berharga dan cantik di belakang kaca, supaya pemiliknya sentiasa dapat menunjukkannya kepada tetamu mereka. Pilaster, ibukota, dan, terutama, cermin penuh panjang yang membolehkan anda meningkatkan visual saiz bilik kecil juga akan kelihatan sangat sesuai. Untuk bilik-bilik hidup sedemikian, dengan cara ini, patut mengambil satu almari pakaian yang panjang.

Keanggunan klasik

Keanggunan klasik

kembali ke menu ↑

Wall

Daripada kabinet, anda boleh meletakkan dinding yang lebih berguna - atribut utama setiap pangsapuri bandar pada masa kita. Walaupun klasik menerima sebahagian besar perabot antik lama, peninggalan seperti itu mungkin jika anda memilih model kayu buatan yang berusia. Dinding mesti dihiasi dengan elemen yang diukir, tetapi tidak banyak.

Lembaga
Ingat bahawa perabot modular dalam klasik akan kelihatan tidak wajar dan kasar, jadi anda perlu mencari reka bentuk lengkap dalam gaya yang sama. Adalah lebih baik jika komposisi termasuk bukan sahaja almari pakaian dan laci dada, tetapi juga rak, rak dan kes paparan.
Wall - ciri utama setiap apartmen bandar pada masa kita

Wall - ciri utama setiap apartmen bandar pada masa kita

kembali ke menu ↑

Perapian

Perapian sempurna mencairkan ruang tamu dalam gaya bersejarah, kerana kehadirannya menunjukkan status dan kebajikan para pemilik, yang diperlukan untuk mengekalkan suasana. Untuk dapat memasang perapian di rumah anda dengan orang yang berbeza, mereka menawarkan untuk membeli pelbagai jenis mereka di pasaran:

 • Standard, yang hanya boleh berdiri di rumah negara swasta dan dipanaskan dengan kayu.
 • Tertutup, mempunyai firebox cast-iron dan juga dibenarkan untuk pemasangan hanya di luar bandar.
Perapian sempurna mencairkan bahagian dalam ruang tamu

Perapian sempurna mencairkan bahagian dalam ruang tamu

 • Gas, yang merupakan pilihan terbaik antara tiruan dan standard.
 • Elektrik, berkuasa dari rangkaian, menunjukkan animasi perapian dan bateri pemanasan ini.
 • Dummy, tanpa penggalian kayu api dan api. Ia kelihatan seperti pendirian perapian dengan TV atau almari pakaian.

Sekiranya anda mahu melengkapkannya dengan sebenar-benarnya perapianmaka anda perlu menjaga banyak perkara. Anda perlu membina perapian di rehat di dinding, membuat paip untuk asap, dan asap tidak harus mengganggu jiran-jiran.Juga berhampiran api tidak boleh menjadi barang dan perabot yang mahal dan perabot, dan terutama permaidani, yang boleh rosak oleh arang dan bunga api.

Sesuai untuk syarikat besar

Sesuai untuk syarikat besar

Anda boleh lakukan tanpa pembelian kayu api dan arang batu jika anda memasang model gas atau elektrik. Kedua-dua pilihan adalah lebih selamat, mereka panas dan boleh dipasang walaupun di apartmen bandar.

Model, bekerja pada gas, akan lebih mahal daripada elektrik, tetapi akan membolehkan anda menonton nyalaan sebenar dan mendapatkan hangat di malam musim sejuk.

Dalam gaya klasik di pedalaman, mana-mana model perapian harus diletakkan berhampiran dinding kosong tidak tepat di sudut bilik, supaya ia dapat memanaskan seluruh ruangan. Untuk bilik tamu yang besar, sebuah perapian berbentuk berbentuk besar, terbuka, berbentuk u adalah sempurna untuk menikmati api sepenuhnya. Hiasan model klasik sepadan dengan bilik - batu semula jadi, hiasan palsu dan butiran terukir.

Perapian tidak boleh terletak di sudut bilik supaya ia dapat memanaskan seluruh ruangan.

Perapian tidak boleh terletak di sudut bilik supaya ia dapat memanaskan seluruh ruangan.

Lembaga
Jika anda ingin meletakkan tempat perapian terutamanya untuk pemanasan rumah negara anda, maka anda harus membeli model dengan firebox yang ditutup. Untuk dapat mengagumi kebakaran, anda boleh memilih model dengan kaca tahan panas.
kembali ke menu ↑

Kami membuat dapur ruang tamu

Di pangsapuri dengan saiz tidak terlalu besar, ramai orang menggabungkan bilik dengan dapur untuk memenangi lebih banyak ruang. Zon zon antara bilik sering dilakukan menggunakan kaunter barbekerja countertops, meja makan atau kabinet, tetapi pilihan mana yang perlu memilih gaya klasik? Pelantikan bilik adalah berbeza, dan dapur tidak perlu dibuat dalam klasik, yang akan membantu untuk memisahkan kedua-dua zon antara satu sama lain dengan cekap.

Pilihan untuk pangsapuri kecil atau rumah

Pilihan untuk pangsapuri kecil atau rumah

Sekiranya dimensi membenarkan, ia sepatutnya memisahkan dapur dari ruang tamu dengan bukan perabot, pembukaan melengkung, partition gelongsor atau skrin. Di bawah gaya klasik organik bersesuaian dengan partition kayu dan pembukaan dengan lajur. Ia juga mungkin untuk meletakkan di antara bilik-bilik dengan almari dengan buku-buku sehingga ke siling supaya laluan kecil kekal.

Ruang pengezonan dengan kaunter bar

Ruang pengezonan dengan kaunter bar

Juga ada pilihan agar tidak menghalang kedua-dua bilik antara satu sama lain sama sekali. Jika mereka dibuat dalam gaya bersejarah yang sama atau sekurang-kurangnya dalam satu julat warna, maka anda boleh meninggalkan laluan utuh.

Kedua-dua bilik tidak terpisah dari satu sama lain, kerana ia dibuat dalam gaya yang sama.

kembali ke menu ↑

Bilik tidur yang hidup

Selain bersosial, hiburan dan minum teh, ruang tamu boleh digunakan sebagai bilik untuk bilik tidur, biasanya dalam kes ini tetamu dan tetamu menghabiskan malam mereka di sana. Tidak seperti ruang tamu, dapur sudah cukup untuk dipasang tempat tidur, almari pakaian dan kerusi-kerusi berlengan di bahagian yang berlainan di dalam bilik, tanpa zon dengan perabot tambahan. Anda boleh mengatur sama sekali hanya kawasan tidur untuk tetamu dengan katil, almari pakaian kecil dan meja kopi.

Opsyen ruang tamu sederhana dengan bilik tidur

Opsyen ruang tamu sederhana dengan bilik tidur

Di sini, juga perlu mematuhi kanon gaya klasik, dan jika ia telah dikatakan mengenai kabinet dan kerusi, tempat tidur belum dibongkar. Dalam golongan klasik, ia mesti agak rumit, besar-besaran dan mewah, menarik balik kaisar maharaja dan telinga. Ketinggian yang tinggi, tilam yang luas dan lembut, belakang yang diukir dan kerusi rehat di warna kerusi-kerusi, kanopi adalah alat yang lebih baik dari gaya klasik.

Jangan lupa tentang linen katil: ia juga mesti mahal dan mempunyai corak yang serupa dengan seluruh bilik.

Worth memilih penutup dengan benang berkilat dan kes bantal sutera pada bantal. Dengan cara ini, anda boleh melakar lebih banyak bantal daripada yang anda perlukan sebagai hiasan tambahan.

Mesti agak besar, besar dan mewah.

Mesti agak besar, besar dan mewah.

Mengatur ruang tamu dalam klasik adalah mudah, tetapi sangat mahal. Gaya ini sering dipilih oleh orang kaya yang boleh menghabiskan sejumlah besar perabot perabot dari bahan semula jadi dan kemasan mahal dengan daun emas.Walau bagaimanapun, adalah mungkin untuk mencipta keajaiban seperti itu bukan sahaja di rumah persendirian, tetapi juga di sebuah pangsapuri bandar, dan juga perapian akan sesuai di sana. Mempunyai kesabaran dan pengalaman pereka untuk membuat rumah anda pembaikan berkualiti, menyenangkan mata anda.

Gaya ini sering dipilih oleh orang kaya.

Gaya ini sering dipilih oleh orang kaya.

Pilihan dalaman klasik

Reka bentuk bilik tamu

8.5 Skor Jumlah
Ruang tamu gaya klasik

Klasik tidak pernah menjadi tua, ia sentiasa dalam trend. Dan mengapa tidak mengatur semua perabot dalam gaya yang sama? Bagaimana untuk melakukan ini, kami akan menunjukkan kepada anda. Setelah meninjau maklumat, sila tinggalkan komen anda dengan hujah dalam komen. Mereka akan berguna kepada pembaca lain. Pendapat anda sangat penting kepada kami. Terima kasih kerana penyertaan anda. Kami menghargai setiap ulasan anda dan masa anda.

Relevan maklumat
8.5
Ketersediaan permohonan
8
Pendedahan topik
9
Kebolehpercayaan maklumat
8.5
Kebaikan
 • Menunjukkan rasa anda
 • Kejutan setiap tetamu
 • Keseronokan mewah setiap hari
Cons
 • Pembaikan sangat mahal
 • Jangan lakukan tanpa tuan, termasuk pereka
 • Pembaikan akan cukup lama
Tambah ulasan anda

Lyudmila Zavyalova

Rerayter, copywriter dan hanya seorang gadis comel.

Kami akan gembira dan pendapat anda

Tinggalkan jawapan

Penilaian keseluruhan anda

ms2.decorexpro.com - Jurnal harian Reka bentuk, Senibina, Reka Bentuk Dalaman

Bilik-bilik

Halaman dan taman

Reka bentuk