Membuat bunga dan bunga dengan tangan mereka sendiri - 210+ (Foto) Reka bentuk asal dan cantik

Katil bunga yang indah dan taman bunga sentiasa menarik mata orang lain, tetamu yang melawat rumah anda. Asal-usul pilihan adalah sangat besar. Ia semua bergantung kepada imaginasi pemilik. Dan apa katil bunga yang ada? Jika anda masih mencari dan merenungkan reka bentuk laman web anda, maka artikel kami akan membawa banyak perkara menarik dan bermanfaat kepada pemikiran anda.

Kandungannya:

Pada pertengahan musim luruh, melihat taman bunga, mata dapat ditangkap kecuali untuk kepahitan pudar, hampir semua kerja bermusim berada di belakang, sehingga ada peluang untuk berfokus pada salah perhitungan.

Laluan taman, taman bunga yang dihiasi

Pada musim bunga, pencinta bunga membuat kesilapan yang sama: mereka cuba untuk menampung sebanyak mungkin tumbuh-tumbuhan di kawasan yang terhad. Lagipun, daun belum berkembang, dan apabila merancang penanaman, kita sering tidak mengambil kira bagaimana mereka akan berada dalam satu atau dua bulan.

Cara terbaik untuk menghiasi taman anda adalah dengan menggunakan tumbuh-tumbuhan berbunga.

Cara terbaik untuk menghiasi taman anda adalah dengan menggunakan tumbuh-tumbuhan berbunga.

 • Oleh itu, peraturan pertama: menjaga jarak! Tahun ini kita terpaksa memotong sebuah pokok epal tua yang masih tua, yang cawangannya berpecah di bawah berat buah-buahan dan jatuh di atas katil bunga, melakukan banyak kerosakan. Tanpa pokok epal, ia menjadi seolah-olah lebih luas dan lebih ringan, namun, beberapa orang yang merasa selesa di penumbra (primroses, tuan rumah, pakis, aquilegia), kini mendapati diri mereka di bawah sinar matahari, dan pada musim bunga mereka harus memikirkan penempatan semula mereka.
 • Dan kerana tidak ada tempat rendang yang cukup untuk semua orang, orang-orang yang bertambah cepat, seperti kastor, bunga matahari, dan enotera yang tinggi, dapat membantu. Jadi peraturan kedua: tumbuhan juga memerlukan keselesaan.
 • Datang ke taman bunga bukan sahaja dengan pencincang dan boleh menyiram, tetapi juga dengan komputer riba dan pena. Lakarkan pelan penanaman, menetapkan permulaan dan akhir berbunga. Dan inilah peraturan ketiga.

Buat laman web anda lebih cerah

Buat laman web anda lebih cerah

kembali ke menu ↑

Seni landskap

Siapa di antara kita, melawat kedai bunga dan melihat yang baru tumbuhan itu, tidak mengalami tenggelam jantung: "Saya mahu! Saya mahu! Saya mahu! "Dan juga perjalanan ke pameran bunga, dan hanya ke barisan bunga di pasaran, berminat untuk melihat pelbagai katalog dengan tawaran menarik. Mereka tidak menyedari bagaimana mereka menukar taman bunga mereka ke laman pengumpulan dengan sejumlah besar yang sangat berbeza. Mereka tidak mempunyai ruang yang cukup, mereka menelan satu sama lain, tidak memberikan peluang untuk menikmati keindahan mereka, tetapi mereka menambah masalah.

Fountain sebagai sebahagian daripada reka bentuk landskap

Fountain sebagai sebahagian daripada reka bentuk landskap

Buat katil bunga yang anda inginkan:

 • Anda perlu bayangkan di mana hendak meletakkannya supaya tidak mengganggu sesiapa pun.
 • Memperhatikan karya pereka landskap, anda yakin bahawa tumbuh-tumbuhan kelihatan paling baik apabila mereka berkembang dalam kumpulan.
 • Lima belas mentol, katakan, tulip pelbagai jenis dan bunga yang ditanam berturut-turut, tidak akan kelihatan menarik seperti kumpulan yang sama dengan lima belas yang sama.
 • Tetapi, mewujudkan komposisi seperti itu, adalah penting untuk mengambil kira ketinggian, warna dan saiz daun, tempoh dan tempoh berbunga.
 • Setiap penanam mempunyai rahsia kejayaannya sendiri dan senarai kegagalan malang.

Lembaga
Tompok berwarna di taman bunga, yang dicipta oleh pelbagai yang sama, selalu kelihatan lebih hebat daripada yang berlainan, ditanam dalam satu baris.
Bunga di sepanjang jalan

Bunga di sepanjang jalan

kembali ke menu ↑

Jenis katil bunga

Sekarang lebih dan lebih kerap, plot rumah dan kotej digunakan bukan untuk mendapatkan tanaman sayuran yang kaya, bukan untuk menanam kentang atau bekerja di rumah hijau. Lebih dan lebih kerap, kehidupan negara kita bukan komunikasi dengan sekop, tetapi komunikasi dengan bunga.

Beberapa bahagian penduduk musim panas enggan untuk "hamba" buruh dan bekerja untuk kesenangan mereka sendiri. Bagi mereka, dacha adalah taman bunga besar di mana mereka merasa seperti di syurga wangi.

Tetapi untuk membuat taman bunga yang indah tidak kurang sukar daripada membentuk tempat tidur. Untuk melakukan ini, anda perlu mempunyai idea tentang jenis kebun bunga dan apa tanaman yang ditanamnya.

Gunakan pelbagai jenis

Gunakan pelbagai jenis

Untuk merancang katil bunga, alat yang berguna juga digunakan. Sebagai contoh, yang lama sink. Di sini anda juga perlu:

 • Kepingan arnab;
 • tanah, batu hancur;
 • batu kecil;
 • batu

Dengan inventori ini, tenggelam mesti diberikan penampilan lebih estetik. Selepas itu, mulakan penanaman. Sememangnya, reka bentuk taman bunga sepenuhnya bergantung pada kehendak pemilik.. Ini terpakai untuk kes-kes bantuan profesional.

Pertama anda perlu membuat bukit kecil. Lagipun, struktur itu harus menonjolkan latar belakang landskap yang lain. Di samping itu, anda mesti memberikan bukit bentuk yang diingini. Di sini anda akan memerlukan kord, pemerintah dan inventori lain. Selain itu, ia juga perlu membuat batu atau pagar plastik. Itu tidak akan memberikan katil untuk ditumbuhi rumput. Selepas itu, mulakan penanaman.
Pilihan dengan bunga tulip

Pilihan dengan bunga tulip

kembali ke menu ↑

Katil bunga

Jenis taman bunga yang paling biasa di taman adalah, tentu saja, sebuah katil bunga. Tetapi, walaupun tradisi, pelbagai katil, kadang-kadang, sangat mengagumkan. Segitiga, persegi, bulat, dalam dua, dalam tiga peringkat, di lantai pada kaki panjang atau hanya berdiri di atas tanah. Sejumlah besar jenis yang direka untuk menghiasi tempat di mana bunga itu dipasang. Secara umum, semua katil bunga boleh sama ada geometri atau percuma.

Bentuk mereka boleh menjadi apa-apa, dan bukan sahaja bulat atau persegi. Perkara utama adalah menanamnya dengan betul. Pemilihan varieti dijalankan supaya mereka semua mempunyai tempoh berbunga yang berbeza.

Di laman web ini anda boleh membuat mixborder dan rabatku. Tambahan pula, adalah mungkin untuk menjalankan rancangan kami tanpa bantuan pereka profesional.

Jenis yang paling biasa adalah, tentu saja, sebuah katil bunga.

Jenis yang paling biasa adalah, tentu saja, sebuah katil bunga.

Pertama, anda perlu menyelesaikan beberapa isu, khususnya, untuk memilih kombinasi warna yang optimum di laman web ini. Juga perlu memilih bunga. Biasanya menggabungkan tiga spesies dalam satu katil. Adalah lebih baik untuk pra-pilih geometri tapak dan mengambil kira tempoh berbunga.

Jenis katil bunga

Jenis permaidani dicirikan oleh konfigurasi segi empat tepat atau persegi. Selalunya, mereka meletakkan tumbuh-tumbuhan berwarna-warni yang semakin berkembang di sini. Terima kasih kepada ini, corak dan corak yang tidak biasa dicipta. Terdapat juga spesies biasa dan tidak teratur. Dalam kes pertama, semua mekar pada satu masa. Di kedua - bunga mengikuti satu sama lain.

Wakil yang paling sederhana dianggap sebagai katil bunga abadi. Satu spesies ditanam di sini. Pilihan ini mudah dilaksanakan dengan sendirinya.
Menyoroti menambah cinta daerah

Menyoroti menambah cinta daerah

kembali ke menu ↑

Rose garden

Sering kali, tukang kebun membuat taman mawar di atas plot mereka sendiri.Di sini anda pasti memerlukan tempat yang terang dengan luas tidak lebih dari dua puluh meter persegi. Pertama anda perlu membuat pilihan tempat mawar, kemudian mula menyediakan tanah, menanam.

Lembaga
Adalah penting untuk mengetahui bahawa taman mawar dibuat dalam perintah khas.

Iaitu, dalam baris pertama adalah semak belukar, yang ketinggiannya tidak melebihi empat puluh sentimeter. Mawar mendaki ditanam di barisan terakhir, mampu mencapai beberapa meter. Prosedur terbaik dilakukan pada awal musim panas.

kembali ke menu ↑

Katil bunga berhampiran takungan

Flowerbeds boleh agak asli. Kehadiran takungan memungkinkan untuk mewujudkan struktur terapung. Ini memerlukan bahan ringan dan tidak tenggelam. Fungsi ini adalah busa yang sangat baik.

Tumbuh-tumbuhan yang terletak di atas katil yang sama, mesti semestinya suka kelembapan dan air. Struktur kayu boleh diletakkan di atas plot. Adalah lebih baik untuk membuat mereka digantung. Jika tidak, bahan akan cepat merosot.
Rose garden

Rose garden

kembali ke menu ↑

Rabatki

Di tempat kedua selepas katil bunga adalah rabatki. Ini adalah tanah yang panjang yang sempurna melukis jalan dan lorong-lorong di taman anda. Lebar rabatka tidak boleh melebihi tiga meter. Diamkan di dalamnya boleh berada di beberapa tier, dengan baris jauh akan tinggi, dan kemudian menurun. Katil-katil bunga ini boleh diletakkan di taman di sepanjang jalan, atau di sekeliling pokok berkembar. Tetapi taman bunga itu sendiri juga perlu dihias. Untuk ini biasanya gunakan sempadan.

The curb boleh mempunyai satu atau dua tier, lebarnya tidak lebih dari setengah meter. Untuk sempadan gunakan tumbuhan rendah kecil supaya anda dapat melihat dari bunga bunga. Sempadan sangat baik digabungkan dengan katil bunga dan rabatkami.
Rabatki - membuat jalan dan lorong

Rabatki - membuat jalan dan lorong

kembali ke menu ↑

Mixborders

Terdapat sejenis katil bunga, seperti mixborders. Ini bermakna bahawa di dalam taman bunga itu akan menjadi pelbagai tumbuhan, bukan sahaja dari segi berbunga, tetapi juga dalam pertumbuhan.

Tetapi anda tidak boleh meletakkan di dalam tumbuhan campuran yang suka keadaan tumbuh yang berlainan: cahaya dan teduh, yang suka air dan tidak memerlukannya. Mixborder mempunyai satu lagi tujuan - bunga bilah campuran boleh dipotong dan membuat bunga mereka.

Ia semestinya mempunyai bentuk asimetri dan cabang yang berbeza panjangnya.

Mixborder - taman bunga dengan pelbagai jenis

Mixborder - taman bunga dengan pelbagai jenis

kembali ke menu ↑

Penjagaan Flowerbed

Setiap tukang kebun, tukang kebun, kedai bunga mesti berhati-hati untuk memastikan perlindungan plotnya dari perosak dan penyakit. Melakukan kerja dalam mod manual sangat memakan masa, di sini semua penyembur datang untuk membantu penduduk musim panas bersama.

Teknik ini direka bentuk untuk menghasilkan tekanan yang berlebihan, kerana terdapat penyebaran halus campuran yang disembur. Zarah halus cecair disembur jatuh di permukaan tumbuhan, menembusi ke kawasan yang tidak dapat diakses.

Dalam keadaan titisan yang paling kecil, larutan itu disimpan dengan sempurna di atas mikrovilli batang dan daun. Dua puluh tahun yang lalu, pilihan itu terhad kepada beberapa dispenser mudah, tetapi kini pelbagai model berada di pasaran. Persaingan menggalakkan pengilang mencari penyelesaian baru, mencipta reka bentuk kejuruteraan.

Yang paling mudah adalah penyembur tangan taman. Sebelum anda membeli penyembur taman, perihalkan diri anda dengan jenis asas. Di samping perbezaan dalam jumlah tangki yang memuatkan, terdapat penggredan penyembur mengikut struktur. Terdapat pneumatik, omboh, pam, tuil, benzo dan alat penyiram peresap.

kembali ke menu ↑

Bagaimana untuk membuat bunga bunga dengan tangan anda sendiri?

Membuat aliran bunga anda sendiri, rahsia pilihan untuk mengisi mereka. Pertimbangkan idea reka bentuk yang berjaya dan pilihan bahan untuk mereka.

kembali ke menu ↑

Campuran bauran dari setahun

Perkebunan adalah seni abstrak bersama dengan reka bentuk landskap dan seni bina.Ia adalah mengenai menggabungkan warna, nada, warna dan tekstur yang betul ke dalam palet visual yang menakjubkan, dan kemudian memasang palet bunga ini dengan ruang sekitar.

Perkebunan adalah seni abstrak

Perkebunan adalah seni abstrak

Lembaga
Apabila membuat slaid alpine, pasangkan batu-batu dengan tegas, kerana anda perlu bergerak bersama mereka semasa penjagaan.

Cara terbaik untuk menghiasi taman anda adalah dengan menggunakan tumbuh-tumbuhan berbunga.. Untuk membuat katil bunga pereka yang sangat cantik dengan tangan anda sendiri, anda perlu menghabiskan banyak masa dan usaha yang mengagumkan. Tetapi sekarang, terima kasih kepada maklumat dari Internet, anda boleh membuat idea-idea yang benar-benar menarik untuk menghias dari bahan scrap. Perkebunan adalah seni abstrak bersama dengan reka bentuk landskap dan seni bina.

Cara terbaik untuk menghiasi taman anda adalah dengan menggunakan tumbuh-tumbuhan berbunga.

Cara terbaik untuk menghiasi taman anda adalah dengan menggunakan tumbuh-tumbuhan berbunga.

kembali ke menu ↑

Perancangan adalah kunci kejayaan.

Nampaknya ini adalah tugas paling mudah - untuk membeli bunga kegemaran anda dan menanamnya di tanah. Dan semakin banyak tumbuh-tumbuhan, semakin banyak hasilnya. Malangnya, dengan cara ini, anda hanya dapat merasakan tumbuhan yang berbeza, yang akan menimbulkan rupa yang agak tidak kemas. Khususnya, ia akan dapat dilihat di mana tumbuh-tumbuhan tidak akan digabungkan dalam ketinggian, bentuk dan warna. Masalah juga boleh menyebabkan tempoh berbunga yang berlainan. Sayang sekali untuk mendapatkan hasil yang tidak menarik selepas semua usaha.

 • Mewujudkan komposisi yang betul adalah operasi yang dirancang dengan baik yang memerlukan pelan tindakan yang jelas.
 • Ada yang lebih suka menanam taman bunga mereka sendiri. Ia boleh menjadi hobi yang menyeronokkan. Adalah dinasihatkan untuk tidak menggunakan pelbagai jenis, terutama jika ruang terhad.
 • Untuk susunan katil, perlu memilih ketinggian, kalendar bunga, skala warna. Ia juga penting untuk mematuhi keperluan alam sekitar (cahaya penyayang, kelembapan pilihan, jenis tanah dan keasidan, dan sebagainya).

Perancangan adalah kunci kejayaan.

Perancangan adalah kunci kejayaan.

Disebabkan keanehan tumbuh-tumbuhan dan landskap sekitarnya, sudut yang dihiasi memperoleh keperibadiannya dan akan menjadi unik.

Lembaga
Jangan bimbang jika anda menggunakan skim yang sedia ada, katil bunga anda di taman akan menjadi tipikal dan tidak menarik. Lagipun, sangat tidak mungkin seseorang kawan anda menggunakan skema yang sama. Jangan takut untuk bereksperimen. Sering kali, komposisi unik yang diperoleh daripada mereka yang, berdasarkan maklumat di Internet, mencipta reka bentuk mereka sendiri. Mewujudkan taman bunga dan katil bunga anda sendiri boleh menjadi sumber kebanggaan sebenar.

Apabila memilih segala-galanya, berfikir dengan teliti. Sebagai contoh, saiz yang anda inginkan untuk katil bunga anda, saiz sempadannya, dan sebagainya.

Buat taman anda sendiri dengan tangan anda sendiri

Buat taman anda sendiri dengan tangan anda sendiri

kembali ke menu ↑

Tumbuh-tumbuhan lama dalam bunga

Perennial adalah pilihan untuk mereka yang tidak mahu menanam semula bunga mereka setiap tahun.

Abadi mempunyai kelebihan:

 • pelbagai bentuk;
 • kemudahan penjagaan relatif;
 • undemanding

Dan pemusnahan langsung dari taman bunga atau mentol yang boleh ditangguhkan selama beberapa tahun dengan menanam dan memupuk tanah.

Walau bagaimanapun, sebagai peraturan, tempoh berbunga untuk tumbuhan ini hanya 3 minggu, yang tidak begitu banyak.

Beri perhatian khusus kepada spesies berbunga panjang.

Beri perhatian khusus kepada spesies berbunga panjang.

 • Selepas berbunga, katil bunga tidak kelihatan sangat terang, jadi ia disyorkan untuk mencairkannya dengan tumbuhan tahunan.
 • Pilih mengikut musim berbunga.
 • Selalunya, pemilik mahukan taman bunga dan taman-taman di halaman untuk menyenangkan mata dari awal musim bunga dan berakhir dengan musim sejuk. Untuk melakukan ini, pertimbangkan musim bermulanya tumbuh-tumbuhan yang digunakan oleh flora.
 • Ranjang bunga musim panas dan komposisi taman dapat dibentuk dari pelbagai macam sehingga cukup mudah tersesat dalam daftarnya. Pakar menasihatkan untuk memberi perhatian khusus kepada spesies berbunga panjang atau mereka yang mampu mekar dua kali.Di antara bunga-bunga abadi terdapat beberapa jenis mawar, geranium, catnip, chamomile.

kembali ke menu ↑

Tahunan

Musim panas adalah masa berbunga banyak spesies tahunan. Anda boleh berfikir tentang cara membuat katil bunga di taman anda sendiri yang lebih menarik. Anda boleh menanam:

 • asters cantik;
 • dahlias;
 • coreopsis;
 • pelbagai krisan;
 • calendula

Daya tarikan tertentu ensemble bunga yang dipilih akan diberikan oleh tumbuhan hiasan yang berkaitan.

Musim panas adalah masa berbunga banyak spesies tahunan.

Musim panas adalah masa berbunga banyak spesies tahunan.

Katil bunga menegak akan kelihatan hebat dengan tumbuhan ampel. Mereka memberikan kelantangan dan bersinar, terdapat petunias, lobelia dan verbena yang indah, yang kelihatan hebat dalam aliran menegak.

kembali ke menu ↑

Aroma bunga

Penyelesaian yang sempurna - bunga aroma bunga lavender, bijaksana, oregano. Adalah lebih baik untuk meletakkannya secara langsung dengan kawasan tempat duduk. Anda akan merasakan aroma, melalui taman bunga. Ia mempunyai kesan yang baik terhadap sistem imun, fungsi otak dan sistem kardiovaskular.

Untuk membuat katil bunga seperti itu, kita perlukan:

 • Bekas plastik.
 • Cat.
 • Mawar sphagous (anda juga boleh menggunakan lumut lama).
 • Campuran tanah.
 • Saplings

Katil Lavender Aromatik

Katil Lavender Aromatik

Langkah 1

Catkan bekas dan tunggu sehingga kering. Rendamkan lumut ke konsistensi yang nyaman, yang akan membolehkan anda "memahat." Lumut itu harus dimasukkan ke dalam semua bekas selepas itu harus ditutup dengan lapisan tanah yang sebelumnya dicampur dengan baja. Selepas itu, tanah mesti dipadatkan dan dituangkan air.

Langkah 2

Bekas perlu diisi dari bekas utama. Saplings biasanya mempunyai saiz kecil. Sistem akar mereka, sebagai peraturan, tidak berpecah dan mudah dipindahkan ke arah yang betul. Jika anda perlu mengeluarkan anak benih dari periuk, maka anda perlu memerah sistem akar dengan tangan.

Air dengan baik apabila menanam benih. Ikuti urutan berikut apabila mengisi periuk:

 • sphagnum;
 • lumut;
 • tanah;
 • tumbuhan;
 • tanah.

Langkah 3

Selepas itu, tanam taman bunga - anda boleh menggantungnya, seperti dalam gambar, di sebelah rumah anda, garaj, pagar atau mana-mana tempat lain di udara terbuka yang anda lihat patut. Tempat di mana anda memutuskan untuk menggantung katil bunga akan berubah, kerana ia akan meningkatkan kesan estetik keseluruhannya. Kadang-kala pakar menasihatkan memasang tiub dengan lubang di tengah-tengah pembinaan sedemikian supaya air mencapai bahagian bawah. Air taman bunga menggunakan hos tekanan rendah. Sphagnum menyerap rizab kelembapan.

kembali ke menu ↑

Ekspos bunga eksotik

Jika anda ingin membuat katil bunga eksotik, pastikan anda mengisi dengan tumbuh-tumbuhan dan bunga yang sepadan dengan namanya. Iaitu, anda mungkin perlu memerintahkan beberapa jenis flora, bukan bergantung pada bunga tradisional. Anda boleh menempah beberapa sampel yang menarik dari seluruh dunia. Succulents kecil akan memberikan rasa bunga padang pasir anda.

Ekspos bunga eksotik

Ekspos bunga eksotik

kembali ke menu ↑

Idea terang

Cari tin kaleng pada anda dapur atau hanya membeli di pasaran. Selepas itu, di atas tembok kayu yang besar, anda perlu melampirkan tin ini - idealnya 8 hingga 9, supaya mereka bertaburan dengan baik. Tambah tumbuhan taman menegak yang dikehendaki.

Lembaga
Jangan mengabaikan kawasan selebihnya - bergerak ke tempat yang berbeza untuk tumbuh-tumbuhan atau periuk untuk mencari pemandangan yang terbaik.
Lavender Kesederhanaan dan daya tarikan dalam satu foto

Lavender Kesederhanaan dan daya tarikan dalam satu foto

Pokok-pokok pine, dipotong dalam bentuk segi tiga, membuat minat visual. Tahunan, perennials memberikan taman dengan warna terang dan bentuk yang menarik. Di sini, gladiolus rapih dengan rumput dan mekar di sekelilingnya. Jalur warna yang besar akan mewujudkan suasana yang menenangkan untuk taman ini.

kembali ke menu ↑

Sistem taman menegak

Jika anda ingin menghiasi dinding taman atau hanya menutupi mana-mana bahagian yang tidak kemas, inilah idea yang bagus.Ambil kain tebal dan gantungnya di pagar dalam bentuk beg - ia mestilah dalam bentuk beg kanggaru. Tambah tumbuhan dan dapatkan keindahan yang anda inginkan.

Sekiranya anda mempunyai pokok di taman, anda boleh membuat komposisi kecil di sekelilingnya. Untuk itu, anda boleh menggunakan sebarang batu untuk mewujudkan persekitaran untuk bunga. Oleh itu, semua perhatian akan difokuskan kepada tumbuh-tumbuhan.
Berkembang di dinding kayu

Berkembang di dinding kayu

kembali ke menu ↑

Pendaratan kumpulan

Untuk idea ini, anda mesti mempunyai banyak tumbuhan yang berlainan. Anda boleh memasang reka bentuk ini di sebelah taman yang berasingan dan letakkan beberapa kerusi dan meja supaya bunga itu kelihatan seperti suasana yang sempurna untuk privasi.

Botol plastik sebagai bekas taman menegak:

Harus ada banyak botol plastik di dalam tong sampah anda. Ini adalah masa yang tepat untuk menggunakannya semua. Hanya mengikat mereka bersama-sama dengan benang supaya anda boleh menutup kawasan dinding. Sekarang, buat lubang di tengah supaya anda boleh meletakkan tanaman yang anda perlukan - katil bunga yang siap di dinding!
Untuk idea ini anda mesti mempunyai pelbagai jenis

Untuk idea ini anda mesti mempunyai pelbagai jenis

Perancang dinding:

Kapasiti untuk pendaratan mengikat ke dinding. Anda boleh menanam tumbuh-tumbuhan yang anda inginkan di sini. Idea ini boleh menghiasi taman anda, masuk ke rumah atau di belakang rumah. Letakkan bunga dalam baris atau terhuyung-huyung, itu hanya imaginasi anda!
kembali ke menu ↑

Reka bentuk semulajadi

Semua bahan di tangan boleh menjadi perkara yang luar biasa. Jika pokok lama telah jatuh berhampiran pondok anda, maka ini boleh menjadi idea yang hebat untuk membuat katil bunga yang unik. Ia hanya perlu memotong terasnya dan meletakkannya di tengah-tengah taman. Selepas itu, isikan pokok tanah dan tumbuhan.

Rak untuk kasut sebagai katil bunga. Kreativiti adalah perkara utama.

Lembaga
Anda boleh menggunakan rak kasut lama dan tumbuhan tumbuhan di dalamnya. Letakkannya di pintu masuk untuk menarik perhatian tetamu anda.
Gunakan katil lama

Gunakan katil lama

Anda boleh menggunakan tong kayu lama sebagai pendirian yang penuh dengan tumbuh-tumbuhan yang indah dan bunga-bunga cerah.

kembali ke menu ↑

Hiasan dinding

Bunga ini kelihatan seperti pohon di dinding. Hanya beberapa periuk yang disusun dengan cara yang indah untuk menyediakan taman menegak yang indah.

Reka bentuk dalam setong

Reka bentuk dalam setong

Dengan reka bentuk ini anda boleh menanam semua yang anda mahu. Khususnya, cuba tambah bunga terang dengan daun yang besar untuk memberikan bunga anda rupa yang hebat. Sambungkan tingkap lama dan buat hiasan kecil yang indah untuk ruang taman.

Anda boleh menghiasi seluruh dinding dengan hanya meletakkan beg kecil untuk pakaian yang dipenuhi dengan bunga yang cantik. Ini pasti akan menyembunyikan dinding kelabu dan meningkatkan keindahan taman anda.

Anda boleh menggunakan meja sisi katil lama

Anda boleh menggunakan meja sisi katil lama

Kesimpulannya, adalah perlu diperhatikan bahawa hiasan taman anda adalah terutamanya karya imajinasi. Oleh itu, anda hanya perlu membentangkan komposisi keseluruhan dan secara konsisten menyelesaikan masalah dalam pelaksanaannya. Harus diingat bahawa ia adalah sangat penting walaupun banyak kerja tidak panik dan secara beransur-ansur, langkah demi langkah, menjadikan kebun anda menjadi buah iri terhadap semua tetamu.

kembali ke menu ↑

Perennials untuk katil bunga

Untuk memulakan, anda mesti menentukan jumlah masa yang boleh anda belanjakan di atas katil bunga. Sekiranya anda terlibat dalam kebun bunga dan tidak ada lagi - ini satu perkara, dan jika selain itu anda juga terlibat dalam penanaman pelbagai tanaman sayur-sayuran, maka ini adalah satu lagi. Pengalaman menunjukkan bahawa dengan pilihan kedua, masa untuk berkembang dan menjaga katil bunga tidak mencukupi.

Flowerbed sepatutnya terletak berhampiran kawasan rekreasi. Ia harus dilihat dari rumah negara atau gazebo. Tunjukkan imaginasi anda apabila membuat komposisi.

Kemungkinan besar, bunga-bunga saka akan hadir di taman bunga anda. Sekarang mari kita bercakap tentang mereka.

Flowerbed sepatutnya terletak berhampiran kawasan rekreasi

Flowerbed sepatutnya terletak berhampiran kawasan rekreasi

Anda mesti memperuntukkan tempat untuk katil bunga masa depan pada masa perancangan. Pertimbangkan hakikat bahawa taman bunga harus terletak berhampiran kawasan rekreasi.Sehingga dapat dilihat dari rumah atau gazebo. Semasa membentuk katil bunga, anda boleh menyatakan semua imaginasi anda. Oleh kerana bentuk taman bunga sepenuhnya bergantung pada keinginan anda.

Perennials adalah sempurna untuk bunga pasang siap pasang, apa yang dikenali sebagai mixborders. Sebagai peraturan, bunga itu membuat jalan taman. Campuran juga sering melengkapkan di sekitar pokok buah-buahan dan pokok renek.

Di tengah-tengah katil bunga, anda boleh meletakkan kolam buatan dihiasi dengan batu alam dan tumbuh-tumbuhan pantai.

Apabila membuat katil bunga ini, ingat bahawa katil bunga tidak boleh melebihi dua meter, kerana jika peraturan ini tidak diikuti, katil bunga kehilangan penampilan estetiknya.
Pallet

Pallet

Sekiranya anda membuat keputusan untuk menggunakan bunga saka, anda harus tahu bahawa mereka memerlukan banyak cahaya matahari. Mereka tidak seharusnya diletakkan dalam bayang-bayang.

Mari kita bercakap mengenai penyediaan tanah yang betul, kerana ini adalah salah satu momen paling penting apabila menanam katil bunga.

 • Yang pertama. Susun saliran yang baik. Air yang bertakung menjejaskan perkembangan bunga. Pada kelembapan tinggi saka dapat jatuh ke dalam keadaan rehat.
 • Yang kedua. Tanah itu tidak boleh menjadi padat. Air mesti ada di dalamnya. Juga, tanah harus agak memakan kelembapan.

Anda mesti memperuntukkan tempat untuk katil bunga masa depan pada masa perancangan. Pertimbangkan hakikat bahawa taman bunga harus terletak berhampiran kawasan rekreasi.

 

Hiasan DIY

Kami membuat katil bunga dan katil bunga

8 Skor Jumlah
Katil dan katil bunga - syurga untuk keselesaan dan kemudahan

Flowerbeds - tempat yang menghiasi mana-mana rumah dan menjadikannya lebih kaya. Mampu membuat keselesaan tidak begitu sukar. Imajinasi sedikit dan masa - hasilnya akan melebihi semua jangkaan anda. Setelah meninjau maklumat, sila tinggalkan komen anda dengan hujah dalam komen. Mereka akan berguna kepada pembaca lain. Pendapat anda sangat penting kepada kami. Terima kasih kerana penyertaan anda. Kami menghargai setiap ulasan anda dan masa anda.

Relevan maklumat
8
Ketersediaan permohonan
7.5
Pendedahan topik
7.5
Kebolehpercayaan maklumat
9
Kebaikan
 • Keupayaan untuk mengubah pondok anda dalam kebanggaan sebenar
 • Jika anda tidak mempunyai masa untuk menjaga bunga tahunan, anda boleh menanam perennial bersahaja
Cons
 • Perlu penjagaan teratur
 • Agar bunga yang kelihatan hebat dari awal musim bunga hingga akhir musim gugur, anda perlu meletakkan banyak usaha
Tambah ulasan anda

Kami akan gembira dan pendapat anda

Tinggalkan jawapan

Penilaian keseluruhan anda

ms2.decorexpro.com - Jurnal harian Reka bentuk, Senibina, Reka Bentuk Dalaman

Bilik-bilik

Halaman dan taman

Reka bentuk