Untuk ekspresi reka bentuk, kami menggabungkan wallpaper: 135+ (Foto) Bahagian dalaman bilik tidur, ruang tamu, tapak semaian

Anda tidak tahu bagaimana untuk mengemaskini reka bentuk? Bagaimana untuk menggabungkan kertas dinding? Dalam artikel ini, kami akan memberitahu anda tentang cara penekanan. Bagaimana untuk memilih kertas dinding yang betul? Dan juga anda boleh meningkatkan ruang tamu, bilik tidur, nurseri dan lorong anda. Semua terperinci di bawah.

Kandungan artikel ini:

Ciri pemilihan

Untuk membuat reka bentuk eksklusif, kami menggabungkan wallpaper berkaitan dengan warna, tekstur, geometri dan hiasan imej.

Gabungan kertas dinding boleh digunakan dalam bentuk jalur, kotak atau kombinasi lain. Terima kasih kepada penyelesaian ini, pedalaman memperoleh keperibadian yang baik dan suasana yang selesa.

Lembaga
Untuk bilik kecil, idea yang hebat adalah gabungan wallpaper tanpa imej dengan aksen yang terang di beberapa dinding. Dimensi dinding visual menjadi lebih kecil apabila selesai dengan pola kecil, dan apabila menghias dengan kertas bersaiz besar kelihatan lebih besar.
Nada beige

Nada beige

Secara tradisional, menggabungkan jenis kertas dinding yang sama, berbeza dengan warna atau corak watak. Pilihan ini adalah yang paling mudah, kerana ketika menyisipkan tidak menyebabkan kesulitan. Tetapi reka bentuk hiasan dinding dengan dua atau tiga jenis wallpaper lebih banyak kelebihan, kerana ia melakukan beberapa fungsi tambahan selain melindungi permukaan dinding.

Ia akan menjadi menarik untuk anda:ULASAN: Kertas dinding di dalam bilik tidur - ide dalaman dalaman 2017, gambar dan cadangan yang tidak boleh diabaikan

kembali ke menu ↑

Peraturan pemilihan

Walaupun masing-masing mempunyai rasa tersendiri, lebih baik mematuhi peraturan reka bentuk dan cadangan supaya keputusan hiasan seperti itu tidak bertentangan dengan gaya dalaman umum.

Apabila memilih, anda harus mempertimbangkan:

 • kawasan dan geometri bilik;
 • tujuan penggunaan dan lokasi bilik;
 • perkadaran ruang.

Warna menyegarkan untuk bilik tidur

Warna menyegarkan untuk bilik tidur

Wallpaper boleh didapati dalam pelbagai warna, komposisi, corak. Peraturan gabungan asas: sepasang dinding harus mempunyai lebih banyak persamaan daripada perbezaan. Sebagai contoh, kanvas tekstil dan kertas dinding cecair akan kelihatan bercanggah kerana kekurangan tekstur menentang. Reka bentuk akan harmoni, jika ia digabungkan atau warna, atau corak, atau tekstur.

Pelapisan mestilah ketebalan yang sama supaya lipit itu kemas dan estetik. Untuk bilik kecil menggunakan dua jenis sahabat wallpaper, di tempat yang luas - tiga, kurang kerap - empat.

Sebelum pemilihan akhir, adalah disyorkan bahawa kertas dinding gabungan digunakan antara satu sama lain dan dilihat dalam cahaya semulajadi.
Pelapisan mestilah ketebalan yang sama.

Pelapisan mestilah ketebalan yang sama.

10 tip reka bentuk:
 • Untuk sebuah bilik kecil palet pastel yang lebih baik, secara visual meningkatkan kawasan tersebut.Di bilik-bilik yang luas membenarkan kombinasi warna gelap dan corak tiga dimensi.
 • Dengan siling yang tinggi, gabungan perhiasan menegak tidak boleh diterima. Untuk menyesuaikan ketinggian penutup siling, membenarkan jalur mendatar dan imej tiga dimensi. Dalam ruang kecil, gabungan wallpaper berwarna monokromatik cahaya dan corak yang kecil dan mencolok adalah harmoni.
 • Sekiranya tingkap terletak di sebelah utara, lebih baik menggunakan palet warna hangat, yang mengimbangi kekurangan cahaya matahari. Apabila tingkap di sebelah selatan harmoni warna sejuk harmoni, menambah suasana kesegaran.

Merah digabungkan dengan jalur

Merah digabungkan dengan jalur

 • Sekiranya permukaan dinding pendek dihiasi dengan kertas dinding dengan jalur mendatar, dan panjang - dengan imej menegak, ruang segi empat secara visual kelihatan persegi.
 • Sebaliknya terang menjadikan bilik kecil lebih kecil.
 • Tekstur yang jelas dari lukisan menghasilkan kesan yang luar biasa kerana bermain cahaya dan warna dan warna.
 • Bright mural dengan corak yang besar memerlukan monotoni dari ruang yang lain.
 • Imej bunga digabungkan dengan tekstur berkayu, dan reka bentuk geometri - dengan abstraksi.
 • Aksen terang kelihatan harmoni terhadap latar belakang warna neutral.
 • Sempurna menggabungkan tekstur kasar dan licin, matte dan berkilat.

Ruang tamu gaya klasik

Ruang tamu gaya klasik

Gabungan kertas dinding yang murah dan mahal mencipta kontras yang tajam, walaupun dengan kombinasi gabungan warna dan tekstur yang berjaya.

Ia akan menjadi menarik untuk anda: ULASAN: Memilih kertas dinding di lorong dan koridor (50+ Foto): Buat pedalaman rumah dengan tangan anda sendiri

kembali ke menu ↑

Reka bentuk dapur untuk ruang tamu

Dengan reka bentuk ruang tamu Sering kali, gambaran umum dibuat tentang kemakmuran dan keutamaan pemilik. Gabungan galeri wallpaper yang berbeza membolehkan anda mengelakkan hiasan remeh dari dinding ruang dan pada awalnya membezakan kawasan berfungsi. Ruang dapur, digabungkan dengan ruang tamu, berkongsi dinding dengan sempurna dengan tekstur yang sama, tetapi warna berbeza. Pilihan yang indah - lukisan struktur untuk lukisan.

Untuk penambakan visual, lebih baik memilih gulungan gamma yang sama. Untuk latar belakang - teduhan paling ringan, untuk kontras linear - warna gelap. Pertama sekali, kertas dinding dipilih di bawah ruang tamu, kerana ia adalah utama, dan dapur - kawasan pembantu.
Pilihan dapur

Pilihan dapur

Di dinding ruang dapur harus harmoni dengan hiasan dinding kerja. Di zon memasak, bintik-bintik dengan cepat muncul di dinding, jadi untuk hiasan dinding lebih baik untuk kanvas padat yang dapat dibasuh dengan nada yang sama:

Kertas dinding, walaupun kelembapan tahan, cepat pudar, direndam dengan bau. Mereka tidak boleh dibasuh, dibersihkan, jadi anda perlu berubah dalam beberapa tahun.
Gabungan dengan wallpaper foto

Gabungan dengan wallpaper foto

Ruang hidup untuk kontras ia lebih menguntungkan untuk menghiasi kertas dinding dengan imej atau tekstur besar. Patut besar untuk pemisahan gambar foto. Palet latar belakang di kedua-dua zon harus sangat dekat supaya tidak memisahkan secara visual bilik. Apabila anda membuat ruang tamu dalam gaya negara, ruang dapur dapat dibezakan dengan kanvas "batu" atau "bata".

Apabila menggabungkan kertas dinding dengan pelepasan yang paling ketara mempunyai peranan aksen, maka pilihan harus selaras dengan sifat bahan lain.
Pilihan reka bentuk ruang tamu

Pilihan reka bentuk ruang tamu

Ia akan menjadi menarik untuk anda:ULASAN: Wallpaper untuk lukisan - Kebaikan dan keburukan. 240+ (Foto) Interior di ruang tamu, bilik tidur, dapur

kembali ke menu ↑

Teknik gabungan

Untuk mengimbangi panjang lebar, zon dapur, anda boleh menggunakan teknik:

 • simetri, apabila jalur lebar kertas dinding yang berbeza warna diletakkan pada dinding selari;
 • asimetri, apabila permukaan satu dinding dihiasi di tengah dengan jalur terang, dan sebaliknya - dengan jalur yang sama, tetapi lebar yang berlainan untuk pengembangan visual, mengurangkan panjang ruang dapur yang memanjang.

Lembaga
Pemisahan mendatar permukaan dinding dengan mudah berubah menjadi kombinasi kompleks: sempadan kanvas dipotong dalam gelombang atau zigzag.
Art Nouveau

Art Nouveau

Trend fesyen - penciptaan ilusi garis kontur, mewakili gabungan kertas dinding standard dengan sempadan. Gabungan popular:

 • kertas dinding bergaris dengan sempadan bawah satu nada;
 • bawah bergaris dengan puncak monophonic;
 • monogram dengan sempadan monoton.

Pilihan sepasang bergantung pada apa yang perlu seimbang. Hiasan dinding ruang dapur tidak seharusnya berwarna-warni. Adalah lebih baik menggunakan permukaan monokrom untuk penamat.

Cetakan mesti mematuhi tema, dan palet corak atau unsur individu - pastikan untuk mencari tindak balas visual pada fasad perabot. Ia perlu untuk berhati-hati mempertimbangkan apa batas zon berfungsi akan, semestinya meninggalkan motif utama sepenuhnya.

Penggunaan wallpaper foto di dapur dengan apron cerah sangat tidak diingini.

Ia akan menjadi menarik untuk anda:ULASAN: Kertas dinding yang boleh dibasuh - Reka bentuk impian anda pada asas yang kukuh. 210+ (Foto) untuk Dapur, Bilik Mandi dan Tandas

kembali ke menu ↑

Cara Penekanan

Untuk memberikan ruang dalaman yang menarik, penggunaan dibuat dari hiasan aksen dinding yang menarik secara visual dari ruang makan, dapur, bilik tidur atau ruang kerja, dekorasi permukaan dekat tv atau untuk sofa.

Bilik tidur Bohemia

Bilik tidur Bohemia

Anda boleh menggunakan elemen untuk menekankan:

 • nada yang berbeza;
 • tekstur yang berbeza;
 • grafik;
 • corak cantik;
 • lukisan plot.

Sahabat untuk penekanan berkesan tersedia dalam julat warna yang sama, tetapi beberapa kanvas adalah monokromatik dan yang lain dengan imej.

Sisipan kertas dinding biasanya digunakan untuk menghiasi ruang klasik. Mereka boleh terikat dengan pengiraan atau dengan cara yang huru-hara. Kertas dinding berpasangan dengan hiasan dinding sedemikian mestilah jenis corak yang sama, tetapi berbeza dengan warna dan saiz. Untuk pilihan pemilihan serpihan tersebut digunakan:

 • cetakan;
 • bingkai;
 • reiki.

Bilik tidur berwarna putih dan coklat

Bilik tidur berwarna putih dan coklat

Untuk memberi dapur dinamisme istimewa, reka bentuk dinding dengan kain digunakan. Hiasan dinding atau serpihan berasingan permukaan dengan sempurna menekankan gaya desa dan muzik negara. Untuk gaya moden adalah sesuai untuk menghiasi dinding dalam bentuk papan catur.

Lihatlah serpihan-serpihan yang baik untuk kerja-kerja menyiapkan ruang tamu. Ke bilik tidak kelihatan membosankan, lebih baik menggunakan kombinasi warna asli dengan corak buah dan beri.

Wallpaper untuk ruang tamu harus 2-3 nada lebih gelap daripada palet cahaya ruang dapur.

Ia akan menjadi menarik untuk anda:ULASAN: Wayang kertas dinding di pedalaman - 175+ (Foto) Gabungan gabungan (di dapur, ruang tamu, bilik tidur)

kembali ke menu ↑

Kertas dinding berpasangan di dalam bilik tidur

Kisah-kisah yang lebih cerah dapat membuat ruang bergaya katil, perapian atau luar biasa rak, dan untuk menggunakan latar belakang gamut pastel.

Kertas dinding berpasangan di dalam bilik tidur

Kertas dinding berpasangan di dalam bilik tidur

Untuk aksen dinding di belakang kepala katil, kertas dinding dengan corak atau imej tiga dimensi sempurna. Jalur menegak berterusan ke lampu mencipta ilusi cermin cermin.

Aksen mungkin permukaan dinding, terletak selari dengan tempat tidur. Penyelesaian asal - gunakan sebagai latar belakang untuk reka bentuk:

 • gaya etnik - kertas dinding dengan nota kebangsaan;
 • loteng - kanvas meniru kayu;
 • provensi - gulung dengan susunan bunga;
 • seni pop - terang retro-pictures.

Lembaga
Pemecahan tertentu dari pelbagai wallpaper pengiring adalah sesuai untuk seni pop dan gaya eklektik.
Hiasan dinding yang bergaya

Hiasan dinding yang bergaya

Ia akan menjadi menarik untuk anda:ULASAN: Wallpaper dalam gaya Provence: Peraturan Reka Bentuk Bilik (150+ Foto). Bagaimana untuk menjadikan pedalaman itu benar-benar Perancis?

kembali ke menu ↑

Gabungan palet warna yang berjaya

Kertas dinding yang sempurna dibungkus dengan merah coklat, ungu dan merah jambu. Sebaliknya, mereka digabungkan dengan lukisan monokrom. Kanvas dengan latar belakang burgundy, dilengkapi dengan pink, labu, hitam warna.

Wallpaper merah jambu memberikan suasana romantik yang menggabungkan dengan baik dengan kanvas:

 • coklat muda;
 • kelabu;
 • tenusu;
 • berpasir;
 • warna krim.

Gamma oren dikombinasikan dengan coklat gelap dan karamel kertas dinding dengan corak bunga. Tidak kurang menarik dalam reka bentuk warna "oren" digabungkan dengan lukisan langit biru, hijau, ungu.
Ruang tamu dengan aksen yang terang

Ruang tamu dengan aksen yang terang

Untuk mengelakkan remeh, disyorkan untuk menggunakan sekurang-kurangnya dua atau tiga warna aksen.

Tutup coklat dengan pasangan yang harmoni beigebiruhijau, warna kelabu dan emas, yang bagus untuk hiasan dalaman.

Kanvas kuning kuning dan cahaya adalah sahabat baik untuk lapisan coklat, emas, hijau, dan biru untuk kanvas putih dan kelabu. Pelapis warna ungu dan ungu dikelilingi kelihatan harmoni dengan warna ungu dan merah jambu.

Sekiranya anda menggunakan sekurang-kurangnya persilangan warna kertas dinding dengan petunjuk tekstil, seks, barang-barang perabot, anda boleh mencapai perpaduan gaya dan paparan selesai di pedalaman.

Gaya berteknologi tinggi

Gaya berteknologi tinggi

Gabungan yang berbeza dari 2-3 kertas dinding secara visual mengurangkan ruang, jadi untuk bilik-bilik kecil adalah rasional untuk menggunakan tandem kertas dinding dengan atau tanpa corak, tetapi tidak kombinasi yang mencolok.

Ia akan menjadi menarik untuk anda:ULASAN: Wallpaper hijau: 200 + Foto Reka bentuk untuk kawasan pedalaman anda. Dinding apa yang sesuai untuk dinding di dalam bilik tidur, dapur, ruang tamu?

kembali ke menu ↑

Wallpaper di lorong

Gabungan kertas dinding pada tekstur dan warna - penyelesaian mudah untuk hiasan dinding lorong. Bilik kecil dengan bantuan hiasan sedemikian boleh menambah ruang secara visual, di dalam bilik besar - untuk membahagikan dan menekankan kawasan fungsional.

Malah lorong kecil akan kelihatan bergaya jika keseimbangan warna atau tekstur dinding dijamin. Koridor panjang yang sempit akan menjadi lebih luas jika dinding pada sisi dihiasi dengan kanvas cahaya, dan yang depan dihiasi dengan warna gelap. Penggunaan warna-warna cerah adalah minimum supaya reka bentuk tidak kelihatan terlalu berwarna-warni.

Tiruan gunung di bilik tidur

Tiruan gunung di bilik tidur

Keabsahan permukaan akan membantu menggabungkan gabungan patchwork berwarna-warni dengan kanvas monokromatik atau diselingi dengan gambar besar dengan keriting. Untuk lorong yang luas, gabungan kain yang mudah, halus dan bertekstur dengan tiruan bahan yang berbeza adalah ideal.

Pilih tandem dinding untuk lorong yang diperlukan, dengan mengambil kira rintangan kelembapan, ketahanan dan kemungkinan penyingkiran kotoran yang mudah. Terlalu timbul permukaan tidak sesuai untuk ruang kecil dan sempit. Keputusan tidak rasional - kombinasi kertas dinding yang mahal dan murah. Pilihan yang paling praktikal adalah kanvas gelap di bawah, cahaya yang di atas.

Rol kertas dinding pendamping untuk lorong mesti lebar yang sama, jika tidak, risiko reka bentuk kelihatan tidak harmonis.
Gaya retro

Gaya retro

kembali ke menu ↑

Gabungan untuk tapak semaian

Penutup dinding bilik kanak-kanak hendaklah mengikut sifat dan kepentingan kanak-kanak. Menggabungkan kertas dinding boleh menegak, mendatar atau dengan cara lain. Selalunya untuk kanak-kanak reka bentuk patchwork yang digunakan. Ini adalah versi rumit dari hiasan keping kertas dinding yang berbeza, yang dengan huru-hara dan reka bentuk yang berwarna-warni akan menghiburkan orang yang tidak selesa.

Pelbagai tekstur, lukisan, hiasan tematik dan bunga, grafiti akan memberi ruang suasana yang tenang untuk kesihatan jiwa kanak-kanak. Variasi yang paling berani warna salutan yang terang dan kaya sesuai untuk bilik kanak-kanak. Kanak-kanak yang mendapat kelulusan menerima rekaan patchwork dengan bunga, bintang, imej watak kartun, watak-watak dongeng. Dinding yang dihiasi dengan hiasan foto kelihatan bagus.

Seperti kemasan lain, kombinasi salutan roll mempunyai kedua-dua kelebihan dan kekurangan.

Lembaga
Rol perlu dibeli di kedai yang sama, dari pengeluar yang sama.Pilihan rasional adalah koleksi siap wallpaper hiasan, yang dihasilkan oleh setiap pengeluar utama.
kembali ke menu ↑

VIDEO: Varian reka bentuk yang bergaya dan cantik

Reka bentuk dinding

Kami mengemas kini pedalaman

kembali ke menu ↑

GALERI PHOTO (lebih daripada 135 gambar)

8.6 Skor Jumlah
Gabungan kertas dinding yang berjaya

Kadang-kadang kombinasi wallpaper boleh mengubah pedalaman di luar pengiktirafan. Tidak tahu pilihan yang baik? Kami tahu apa yang perlu dicari semasa membeli. Ketahui peraturan pilihan dalam artikel kami. Setelah meninjau maklumat, sila tinggalkan komen anda dengan hujah dalam komen. Mereka akan berguna kepada pembaca lain. Pendapat anda sangat penting kepada kami. Terima kasih kerana penyertaan anda. Kami menghargai setiap ulasan anda dan masa anda.

Relevan maklumat
8
Ketersediaan permohonan
8.5
Pendedahan topik
9
Kebolehpercayaan maklumat
9
Kebaikan
 • cara tanpa had untuk merealisasikan fantasi kreatif;
 • keupayaan untuk menekankan aksen dalaman - lukisan, gambar, patung;
 • pilihan untuk menyelamatkan anggaran keluarga.
Cons
 • penggunaan bahan yang lebih tinggi berbanding dengan menghias dengan cara yang biasa;
 • keperluan pengiraan tepat tanda dan label pelabelan;
 • usaha dan perbelanjaan yang besar untuk menyelesaikan dinding.
Tambah ulasan anda

Kami akan gembira dan pendapat anda

Tinggalkan jawapan

Penilaian keseluruhan anda

ms2.decorexpro.com - Jurnal harian Reka bentuk, Senibina, Reka Bentuk Dalaman

Bilik-bilik

Halaman dan taman

Reka bentuk