Rugs, teka-teki untuk kanak-kanak - Lantai lembut: membangun dengan keselesaan (145+ Foto)

Ibu bapa muda sering membeli tikar buih untuk anak-anak mereka untuk sebarang majlis. Populariti salutan dikaitkan dengan kualiti, kemudahan, hiasan mereka. Sebelum membeli produk, anda perlu berurusan dengan jenisnya, perbezaan dalam model. Ini akan membantu membeli perlindungan yang selamat dan selesa bagi kanak-kanak itu. Butiran permaidani harus cerah, menarik, menanggalkan kotoran, mudah dibersihkan.

Kandungan artikel ini:

Untuk kanak-kanak, lebih sukar untuk memilih permaidani yang sepadan dengan fungsi yang diisytiharkan. Sintetik tercemar dengan cepat, ia tidak selalunya sesuai untuk parameter alam sekitar, dan longgokan semulajadi tidak boleh sentiasa dibersihkan.

Karpet teka-teki akan menjadi pilihan yang layak untuk kanak-kanak itu

Karpet teka-teki akan menjadi pilihan yang layak untuk kanak-kanak itu

Produk moden yang popular adalah tikar-teka-teki (lantai lembut), ciri-ciri yang kami pertimbangkan dalam bahan kami.

Teknologi pembuatan

Saiz setiap modul boleh 25-100 cm, dan dalam set yang sama teka-teki berbeza dijual atau dalam bentuk dan parameter produk yang sama. Asas setiap tikar bahan getah, dan bahagian luar adalah seperti berikut:

 • Polimer berbuih satu warna atau dengan corak.
 • Bahan dengan struktur heterogen dengan kesan ortopedik.
 • Meliputi dengan kesan "ingatan", di mana untuk sementara terdapat cetakan tapak kaki kanak-kanak.
 • Teka-teki dengan timbunan panjang yang berbeza.

Ia mempunyai banyak kelebihan untuk perkembangan kanak-kanak.

Ia mempunyai banyak kelebihan untuk perkembangan kanak-kanak.

Elemen berasingan mudah berkembang dalam bentuk permainan apabila kanak-kanak mengumpul elemen lembut dalam urutan tertentu. Fiksasi dibuat oleh sistem "duri-duri", di mana bahagian-bahagian yang menonjol dari kunci satu modul dimasukkan ke dalam takuk di bahagian yang bersebelahan.

Tikar yang dipasang itu kelihatan seperti web yang padat, di mana tidak ada jurang dan jurang di antara model-model, yang menghilangkan kemasukan bahan cemar dan memudahkan pembersihan salutan. Ubin etilena vinil asetat disambungkan oleh cengkaman dovetail. Sambungan semacam itu lebih dipercayai daripada PVC, menyediakan modul sambungan yang kukuh dan tahan lama.
Lantai lembut sesuai untuk:
 • bilik tidur kanak-kanak;
 • bilik permainan;
 • taman permainan;
 • seksyen sukan (liputan yang lebih tebal digunakan).

Malah untuk bilik tidur dan bilik dewasa, ada tempat untuk permaidani lembut, kerana lapisan atas boleh dibuat di bawah jubin, batu atau kayu. Hasilnya adalah salutan hangat, lembut, tahan lama.
Saiz setiap modul boleh 25-100 cm

Saiz setiap modul boleh 25-100 cm

kembali ke menu ↑

Harta karpet

Anak leluhur lantai lembut adalah teka-teki mudah, pada prinsipnya modul yang berasingan dibebaskan. Mereka kemudian dikumpulkan dalam kanvas pepejal. Bahan utama untuk pelapis adalah analog inovatif getah EVA.

EVA ialah etilena vinil asetat, adalah polimer berbuih (bahan berliang dan ringan). Akibatnya, tikar lembut menerima ciri-ciri berikut:

 • Kekuatan tegangan, rintangan haus, bahan tidak haus, tidak berubah dan tidak pudar di bawah tindakan ultraviolet, mengekalkan rupa asal.
 • Penjajaran asas. Permaidani tebal boleh diletakkan tidak lancar lantai.
 • Peluang merancang. Dimensi jubin dalam set yang sama adalah sama, tetapi warna yang berbeza. Ini membuka peluang besar untuk gabungan beberapa dataran yang berbeza, mewujudkan perhiasan penulis.

Elemen berasingan mudah berkembang dalam bentuk permainan

Elemen berasingan mudah berkembang dalam bentuk permainan

 • Keanjalan, keupayaan susut nilai. Kecederaan dihalang, kerana ketebalan karpetnya adalah 5-18 mm, yang membolehkan anda melembutkan apa-apa pukulan ke lantai.
 • Mesra alam, ketiadaan bahan berbahaya dan tidak menentu. Reaksi alahan dan gangguan kesihatan kanak-kanak tidak berlaku.
 • Rintangan kelembapan. Rugs tidak takut cairan tertumpah, tidak menyerap kelembapan, sesuai walaupun untuk bilik mandi bilik Mereka mudah dikeluarkan cat, tanah liat.
 • Kebersihan Bakteria dan mikroorganisma tidak membiak dalam bahan, mamalia dan serangga tidak menggigitnya.
 • Ketahanan
 • Kurang bau. Tiada bau yang tidak menyenangkan di dalam pinggan, dan apabila menyambungkan bahagian-bahagian individu, tiada gam atau bahan kimia lain digunakan.
 • Kalis bunyi. Semasa permainan bising, jiran akan mendengar bunyi minimum.
 • Kesan anti-slip memberikan protrusion dan takik khas.

EVA adalah etilena vinil asetat, adalah polimer berbuih

EVA adalah etilena vinil asetat, adalah polimer berbuih

 • Penebat haba tinggi (pekali adalah sama dengan penunjuk bahan mentah penebat panas berkualiti tinggi). Bayi akan hangat dalam sebarang tempoh.
 • Pemasangan yang mudah. Malah kanak-kanak boleh memasang pembinaan. Ia tidak memerlukan alat atau bahan khas. Sekiranya pecahnya jubin individu, mereka boleh digantikan dengan yang sama, tanpa menggunakan kerja yang rumit. Jika tikar menjadi letih, maka ia boleh dilipat di dalam almari atau almari.

Sebagai perbandingan dengan permaidani yang standard, lantai lembut melaksanakan tugas-tugas teka-teki yang menarik, mereka boleh dilipat, dilipat, disesuaikan dengan saiz.

Permaidani boleh dibersihkan dengan pembersih vakum yang mudah dan pembersihan basah dengan detergen. Teka-teki secara berkala boleh dibersihkan secara menyeluruh dengan berus lembut atau dicuci di mesin basuh pinggan mangkuk pada 50 darjah. Mereka mudah dibersihkan dari gouaches, plasticine, cat cat air, tanah liat, gam, dan produk kreatif kanak-kanak lain.
Mempunyai keanjalan, keupayaan susut nilai

Mempunyai keanjalan, keupayaan susut nilai

Bahan tidak mengumpul elektrik statik, jadi ia tidak menarik kotoran, debu.

Ubin dengan bentuk yang besar mempunyai kesan urut. Mereka membolehkan anda menyingkirkan kaki rata, memperbaiki bekalan darah ke kaki dan membawa keselesaan kepada bayi ketika bergerak.

EVA mempunyai banyak kelebihan. Agar tidak membeli palsu, penjual mesti meminta sijil kualiti produk. Ia adalah kopolimer foamed vinil asetat dan etilena, sangat elastik, penebat, pelindung dan dengan sifat menyerap kejutan. Ia selamat untuk alam sekitar dan manusia.
kembali ke menu ↑

Fungsi Produk

Produk ini mempunyai beberapa fungsi. Yang utama ialah permainan. Iaitu, bayi boleh bermain di sampul itu sendiri atau memasang piring dalam urutan sewenang-wenangnya, menambah angka spatial dari mereka.

Rugs, teka-teki untuk kanak-kanak - Lantai lembut: membangun dengan keselesaan (145+ Foto)

Mereka menggalakkan pembangunan. Dengan bantuan pelbagai plot, skop untuk mempelajari topik tertentu diperluaskan, bergantung kepada umur anak. Blok besar boleh menyumbang kepada perkembangan motilitas, keseimbangan, koordinasi, imaginasi, ketangkasan, persatuan geometri, rasa warna.

Teka-teki terang akan menjadi pelengkap yang sangat baik untuk bahagian dalam bilik kanak-kanak. Dan jika anda memilih blok dengan kesan urut, maka bekalan darah ke kaki akan bertambah baik, pencegahan kaki rata akan dijalankan.

Kegembiraan untuk kanak-kanak

Kegembiraan untuk kanak-kanak

kembali ke menu ↑

Varian permainan

Selain menghias bilik, lantai menjadi subjek permainan yang membangun dan menarik.Selepas mengeluarkan barang-barang, kami membuat permaidani besar. Kanak-kanak menganggap permainan sedemikian dengan semangat, mendapat tempat baru untuk mengadakan permainan. Tetapi ia adalah bergaya untuk menggunakannya untuk tujuan lain:

 • Untuk mengkaji objek, bentuk, nombor dan huruf. Produk dengan imej nombor, huruf akan berfungsi sebagai bahan penebat yang selesa, serta bahan visual yang menarik untuk membiasakan anak muda dengan angka dan bentuk geometri. Latihan akan menjadi menyeronokkan dan berpatutan. Terdapat dalam model dengan sisipan bingkai. Dalam setiap persegi terdapat angka-angka yang boleh ditarik keluar dan dimasukkan semula.

Teka-teki terang akan menjadi pelengkap yang sangat baik untuk bahagian dalam bilik kanak-kanak.

Teka-teki terang akan menjadi pelengkap yang sangat baik untuk bahagian dalam bilik kanak-kanak.

 • Jalur berbilang warna. Untuk merangsang kanak-kanak untuk merangkak, idea yang menarik adalah untuk membina sebuah laluan pejalan kaki berwarna-warni yang berjalan dari satu bilik ke bilik yang lain. Di permukaannya, anda boleh meletakkan mainan yang berbeza, termasuk bola, gelang.
 • Mengumpul kiub. Anda boleh memasukkan enam bahagian atau lebih, membuat kotak yang luas untuk meletakkan mainan lembut. Pembinaan tidak akan cukup stabil, tetapi kanak-kanak akan dapat memusnahkannya untuk memeriksa kandungan dalamannya.
 • Permainan "klasik". Kanak-kanak yang lebih tua dapat bermain klasik hopscotch. Sebagai contoh, anda boleh melompat dari haiwan tertentu atau teka-teki warna yang dipilih. Hanya permainan mesti dipasang di atas dasar bukan slip.

Teka-teki lembut boleh digunakan bukan sahaja untuk membina permaidani yang besar. Mereka membuka banyak peluang untuk kanak-kanak, menyediakan asas untuk permainan, merangsang perasaan mereka, membantu mereka bermain, merangkak, belajar bentuk, warna, abjad, nombor. Reka bentuk produk dicirikan oleh pelbagai bentuk dan warna yang boleh dicipta dengan kanak-kanak itu.
Membangunkan permainan yang menarik

Membangunkan permainan yang menarik

kembali ke menu ↑

Pelbagai Penyaduran Lembut

Pelbagai teka-teki luar menakjubkan. Antara julat besar terdapat produk untuk anak-anak sekolah, bayi dan remaja. Tekstur yang menarik, warna terang dan butiran kecil menarik perhatian kanak-kanak, menyumbang kepada pembangunan kemahiran motor halus dan persepsi bentuk. Setiap kanak-kanak akan suka memakai topi lembut apa-apa imej.

Pilihan berikut boleh didapati:
 • Rugs untuk tapak semaian. Matlamat utama mereka adalah keselamatan kanak-kanak, penebat lantai dan tempat untuk bermain. Salutan harus mempunyai ketebalan yang lebih besar 10-18 mm. Pilihan ini sesuai untuk kanak-kanak yang berumur berbeza sebagai alternatif kepada karpet biasa.
 • Lantai urut diwakili oleh teka-teki lembut dengan pelbagai jenis tekstur (takik, alur, tubercles pelbagai bentuk, gabungan bahagian lembut dan keras). Lapisan ini akan membantu dalam pencegahan kaki rata, perkembangan alat otot-ligamentous.

Pelbagai teka-teki luar menakjubkan.

Pelbagai teka-teki luar menakjubkan.

 • Bagi kanak-kanak di bawah umur setahun, karpet kecil dari beberapa teka-teki besar digunakan. Ini adalah produk padat hypoallergenic dengan permukaan lembut yang melindungi bayi dari lebam dan lecet apabila merangkak. Rugs harus mempunyai warna yang cerah, lengkap dengan butiran tambahan untuk pembinaan sisi. Ini akan menghalang kanak-kanak merangkak keluar dari kawasan permainan.
 • Varian dengan nombor, huruf abjad Inggeris atau Rusia. Pilihan lantai lembut dibuat mengikut umur bayi dan reka bentuk bilik. Pendekatan ini akan membolehkan pembahagian pangkalan menjadi bidang yang berasingan, menggabungkan set siri yang berbeza. Anda boleh memilih lantai, menggambarkan tanda jalan, peta geografi dengan negara dan bandar. Kanak-kanak mudah menghafal imej dengan huruf, kata dan nombor. Dengan perkembangan dan penentuan kemahiran pertuturan pada kanak-kanak, pemikiran yang maju terbentuk, yang dicapai dengan permainan yang menyeronokkan.
 • Teka-teki pendidikan dan pendidikan dari EVA lembut untuk kanak-kanak berusia lebih dua tahun. Dalam peranan elemen boleh menjadi bentuk geometri, garis besar haiwan, huruf atau nombor. Kanak-kanak mesti memasukkannya ke dalam lubang yang sesuai, sebahagian atau sepenuhnya mengumpul permaidani. Ini membolehkan anda membangunkan persepsi visual mengenai prinsip pembelajaran kad dan gambar khas.Kanak-kanak akan dapat melihat lukisan, merasakan bentuk tiga dimensi.
 • Permaidani getah bahagian besar. Sesuai untuk gim. Bahan mentah utama adalah serbuk getah dari tayar kitar semula, jadi lantai tidak sesuai untuk bilik tidur kanak-kanak.

Dijual di sana boleh menjadi produk dengan butir-butir volum (tangkai bunga, kaki untuk meja), pilihan yang berkembang di kerusi goyang untuk memandu.

Teka-teki lembut boleh dimainkan dengan cara yang berbeza:
 • mengumpul permaidani;
 • membina kiub;
 • terowong;
 • jalan raya;
 • kunci;
 • di rumah.

Permainan yang sesuai untuk mana-mana kanak-kanak, akan membantu dalam pembangunan kemahiran bersekutu, kemahiran motor halus, persepsi bentuk dan warna.

Bagi kanak-kanak yang lebih tua, peranan penting dimainkan oleh penebat lantai. Ia boleh menjadi pengganti permaidani, melindunginya dari suhu rendah dan tidak mengumpul habuk dan pencemaran di permukaan. Terdapat model dengan ketebalan 0.5-1 cm.
Membolehkan anda membangunkan persepsi visual

Membolehkan anda membangunkan persepsi visual

kembali ke menu ↑

Pilihan pemilihan reka bentuk

Membeli salutan yang sesuai dan berkualiti tinggi, perhatikan parameter berikut:
 • Sifat penebat. Prestasi penebat tinggi melindungi lantai sejuk.
 • Ketebalan mat. Lebih besar ketebalan bahan, lebih selesa dan lebih lembut. Bagi kanak-kanak, lebih baik memilih produk dengan ketebalan minimum 16 mm.
 • Saiz. Untuk pasangan berkhidmat lebih lama, lebih baik untuk membeli saiz besar. Ini akan membolehkan kanak-kanak merangkak di atasnya, bermain. Salutan ini boleh digunakan untuk menghiasi bilik. Anda harus terlebih dahulu mengukur kawasan penyetempatannya.
 • Pengerjaan. Setiap elemen harus sesuai dengan yang lain, supaya lapisan akhir ternyata cantik, lancar, lembut. Barang membeli jenama terkenal akan bertahan lama, mengekalkan sifat asal, fungsi, dimensi.
 • Corak. Selain penebat haba, tikar dengan corak akan mengajar dan menarik kanak-kanak, memenuhi peranan pendidikan dan menghiburkan. Tema imej dipilih sesuai dengan minat, umur anak-anak.

Prestasi penebat tinggi melindungi lantai sejuk

Prestasi penebat tinggi melindungi lantai sejuk

Anda perlu berhati-hati membeli produk murah, kerana sering kali berkualiti rendah, mungkin terdiri daripada bahan berbahaya yang menyebabkan ruam, menjengkelkan kulit anak, menyebabkan alahan.

Adalah diketahui bahawa kanak-kanak mengenali dunia melalui perasaan mereka sendiri, mereka berusaha untuk merasai bahkan butiran teka-teki. Oleh itu, kita mesti berhati-hati untuk membeli model tanpa zarah kecil yang tidak boleh digigit.

Juga tidak sesuai tikar dengan bau yang mengganggu. Pilihan yang selamat akan menjadi produk dengan sijil kualiti.

Sesetengah bahan mungkin mengandungi formamide, memberikan kelembutan. Tetapi bahan itu toksik, jadi ia tidak boleh digunakan dalam pengeluaran produk kanak-kanak. Formamide dikelaskan sebagai toksik, mutagenik dan karsinogenik. Tikar yang diperbuat daripadanya mempunyai bau yang tidak menyenangkan, kuat, beracun.

Pertama, pengharaman penjualan produk dari formamide diperkenalkan oleh Belgium, selepas Perancis bergabung dengannya. Dari tahun 2014, semua negara harus mengharamkan jualan produk dari komponen ini, tetapi produk masih boleh didapati di pasaran. Oleh itu, anda perlu menyemak dengan teliti bahawa kami memperolehnya.
Untuk matikan lebih lama, lebih baik untuk membeli saiz besar

Untuk matikan lebih lama, lebih baik untuk membeli saiz besar

Bagi sesetengah pengeluar teka-teki yang lembut, arahan yang dilampirkan mengandungi maklumat mengenai komposisi yang selamat. Tidak semua produk berbahaya. Di pasaran terdapat karpet yang dibuat dari EVA, yang tidak mempunyai bau dan sifat toksik.Ia kelihatan seperti yang lebih murah, jadi anda perlu menyemak label.

kembali ke menu ↑

Model unik

Jualan terdapat banyak model pengeluar asing dan Rusia. Ia adalah perlu untuk mempertimbangkan dengan teliti produk buatan China tanpa sijil kualiti, keselamatan yang belum terbukti.

Sekarang pertimbangkan beberapa model jenama popular. Dalam banyak produk panjang sampingan setiap elemen adalah 30 cm. Yang paling popular ialah set nombor, huruf, digunakan sebagai buku teks untuk membiasakan diri dengan akaun, abjad.

Setiap elemen patut sesuai dengan yang lain.

Setiap elemen patut sesuai dengan yang lain.

 • Harga Fisher. Produk jenama ini sangat popular. Set termasuk 6 unsur, dimensi 150 * 115 cm, tetapi unsur-unsur boleh digabungkan dengan satu set jenama yang sama. Ini kuat, padat dan menyenangkan untuk permukaan sentuhan, berwarna-warni dan cantik. Mereka boleh digunakan di rumah, berkelah, di taman. Ketebalan setiap bahagian adalah 1.5 cm. Kos purata produk Fisher Price ukuran 20 * 90 cm adalah 1100 rubel.
 • Bayi ono. Seperti pengeluar lain yang boleh dipercayai, produk jenama ini dibuat daripada EVA, tidak mengandungi sebatian berbahaya (formamide, 2-phenyl-2-propanol, acetophenone, dan lain-lain).
 • Langkau hop. Ini adalah tikar yang selesa dan besar yang sesuai untuk bermain, langkah pertama atau merangkak anak. Ia diperbuat daripada EVA, menyerap kejutan jika bayi jatuh. Bahan inovatif tidak mengeluarkan bau yang tidak menyenangkan dan tajam, tidak mengandungi biphenol A, formamide dan phthalates. Bahagian individu boleh dibebaskan dengan bebas, dipilih oleh warna, menghubungkan imaginasi dan meneroka sifat-sifat angka. Anda boleh membuat perhiasan geometri asli (berlian, dataran dan bulatan) dari unsur yang berbeza. Jika perlu, kumpulkan beberapa bahagian, mengurangkan saiz permukaan atau membuat beberapa litters.

Pilihan yang selamat akan menjadi produk dengan sijil kualiti.

Pilihan yang selamat akan menjadi produk dengan sijil kualiti.

Hiasan dalaman model di tapak semaian, sesuai untuk bayi yang berusia lebih dari 10 bulan. Kos elemen 1.4 * 1.0 m bermula daripada 5 ribu rubel.
 • Produk jenama ini selamat dan mudah untuk hiburan kanak-kanak, diperbuat daripada EVA. Apabila dipasang, ia membentuk bulatan, termasuk 23 bahagian. Seorang kanak-kanak yang lebih tua dapat menyelesaikan teka-teki itu sendiri. Produk ini mempunyai bentuk yang menarik, menyerang dengan warna yang unik dan mudah dijaga dengan bersih.
 • Produk mengembangkan kanak-kanak psikomotorik, merangsang sentuhan, imaginasi, mengaktifkan reseptor deria dari kaki tunggal. Ini adalah teka-teki yang luar biasa, dari unsur-unsur yang anda boleh melakukan pelbagai angka (motosikal, kuda, kereta, glade dengan segala macam bunga). Reka bentuknya ringan dan stabil, tetapi kosnya tidak akan murah. Bahan mentah utama adalah EVA super ringan yang tidak memancarkan bahan berbahaya. Semua produk Tessel menjalani kawalan keselamatan dan kualiti yang ketat untuk Amerika (CPSC, ASTM-F963) dan pasaran Eropah (EN-71). Produk ini mempunyai anugerah "Jenis + Jugend Inovasi Anugerah 2008" yang diterima di pameran terbesar dunia di kalangan pengeluar mainan di bandar Cologne, Jerman.
 • Mały Genius. Barang-barang yang dihasilkan "Little Genius" di Republik Czech. Mereka mempunyai semua sijil yang diperlukan, mereka direka khas untuk orang yang mempunyai alahan. Ini adalah produk Eropah yang sangat baik dengan tahap keselamatan yang tinggi, diuji mengikut standard keselamatan semasa EN-71. Mat yang dipasang adalah mudah dibersihkan, dibasuh dengan air. Pakej ini termasuk arahan terperinci yang mendedahkan semua kemungkinan menggunakan lantai lembut.

Pilihan bantal lembut

Pilihan bantal lembut

Juga model yang diketahui adalah jenama Flexico, Rosman, Jeanette dan lain-lain. Mereka adalah variasi imej yang berbeza (tanda jalan, kereta, dunia bawah air atau haiwan, beri dengan buah-buahan, watak hebat atau animasi, atlas dunia).

Untuk merayap, penutup boleh ditawarkan secara berasingan untuk kanak-kanak lelaki dan perempuan. Tetapi terdapat permaidani uniseks. Agar bayi belajar abjad secara bebas, terdapat banyak variasi abjad ini. Secara beransur-ansur, dia akan mengumpulkan huruf-huruf dalam urutan yang betul.

Sekiranya anda memerlukan model ortopedik, anda harus memilih Ortopazl. Kit termasuk pelbagai bahagian (kerikil, rumput sukar, kerucut) yang diperbuat daripada bahan mentah semulajadi.

Kanak-kanak akan dapat melihat warna lebih baik.

Kanak-kanak akan dapat melihat warna lebih baik.

kembali ke menu ↑

Memilih lantai lembut untuk bilik kanak-kanak

Ibu bapa yang telah lama membeli teka-teki lembut untuk anak-anak mereka telah mencatatkan banyak kelebihan salutan sedemikian. Dan mereka yang merancang untuk membeli lantai modular, anda perlu mengetahui perkara berikut:

 • Dengan penggunaan yang berhati-hati dan berhati-hati, kehidupan lantai akan menjadi 8-10 tahun.
 • Agar tidak mengganggu lapisan hiasan, pengelasan tidak boleh digunakan untuk pembersihan.
 • Modul boleh dibawa keluar di jalan atau dibawa ke alam semula jadi, kerana ia dipasang di mana-mana permukaan sejajar.
 • Di dalam bangunan, adalah wajar untuk memasang modul untuk papan lapis atau MDF.
 • Jika boleh, lebih baik untuk memperbaiki permaidani dipasang dengan gam untuk menetapkan linoleum atau pita bermuka dua. Tetapi salutan hampir tidak tergelincir di atas lantai dan memegang dengan baik.
 • Jika perlu, saiz permaidani boleh meningkat jika anda memilih item dengan kunci yang sesuai.
 • Kedai menjual jubin parameter yang berbeza (dari 25 * 25 hingga 100 * 100 cm) dengan jumlah modul dalam set (dari 4 keping ke atas).
 • Pada tikar yang nipis tidak boleh terlibat dalam senaman aktif atau memasang objek berat.

Hayat perkhidmatan lantai akan menjadi 8-10 tahun

Hayat perkhidmatan lantai akan menjadi 8-10 tahun

Lembaga
Teka-teki terang dibersihkan dan dibasuh dengan baik, tetapi tidak perlu terlibat dalam pembersihan yang kerap. Ini boleh merosakkan lapisan luar.
Bergantung kepada kepadatan yang dipilih, pilihan asas permaidani lembut akan bergantung.

Penunjuk terbaik akan menjadi 40-50 SPD, yang akan memberikan kelembutan yang tinggi dan tahan rintangan lantai. Pada ketumpatan kurang daripada 40 CAS, salutan itu akan menjadi "cecair", yang menunjukkan penjimatan pengilang pada bahan mentah. Hasilnya adalah asas yang lembut dan tipis, yang tidak melindungi anak dari kecederaan, lebam dan cepat dihapus.

Dengan kepadatan lebih daripada 50 CAS, jubin yang sangat keras dengan rintangan haus yang tinggi diperolehi. Tetapi kerana kekukuhan bahan tidak melembutkan pukulan pada musim gugur.
Jangan gunakan abrasi untuk dibersihkan.

Jangan gunakan abrasi untuk dibersihkan.

kembali ke menu ↑

Peraturan pembelian plat yang sesuai

Terdapat kriteria tertentu untuk memperoleh lantai lembut:

 • Apabila memilih produk dengan imej tertentu, anda perlu mengambil pek dimeteraikan dari satu kelompok pelepasan. Ini akan mengelakkan percanggahan dalam warna bahagian individu.
 • Tentukan tema yang sesuai, dengan mengambil kira kepentingan kanak-kanak (siri animasi kegemaran, watak-watak).
 • Ketahanan, kekuatan tinggi dan rintangan haus. Untuk menentukan penunjuk ini, anda harus terlebih dahulu membiasakan diri dengan parameter produk dan pengeluar. Pilihan terbaik akan menjadi ubin dengan rintangan kelembapan tambahan dan penentangan terhadap radiasi ultraviolet. Mereka tidak akan pudar untuk masa yang lama, mereka tidak akan merosakkan dari cecair yang tumpah.

Modul boleh dibawa keluar di jalan atau diambil pada sifatnya

Modul boleh dibawa keluar di jalan atau diambil pada sifatnya

Anda perlu memberi perhatian kepada jenis bahan yang dibuat oleh tikar itu. Pembungkusan itu harus mengandungi maklumat bahawa produk itu tidak toksik, selamat dan hypoallergenic. Ini akan menghilangkan rupa bau yang tidak menyenangkan, pewarnaan kulit akibat tinta substandard.

Anda juga boleh menentukan kehadiran lapisan tambahan, yang akan berfungsi sebagai penebat bunyi yang baik. Jika boleh, lebih baik membeli produk dua hala supaya bayi tidak bosan dengan tema yang membosankan.

Ia perlu untuk menunjukkan imaginasi bahawa kanak-kanak akan menghargainya. Permaidani akan menjadi permainan tambahan, akan dapat membantu bayi dengan perkembangan dan pembelajaran pantas.
Pilihan urut

Pilihan urut

kembali ke menu ↑

Ciri-ciri Penggayaan

Dalam teka-teki standard, dimensi adalah 30 * 30 cm, dan ketinggiannya adalah 10-13 mm. Mereka tidak sukar untuk meletakkan, tidak memerlukan pangkalan yang disediakan khusus. Elemen boleh diletakkan di atas lantai yang sederhana. Untuk mendapatkan taman permainan yang selamat dan hangat, anda perlu melengkapkan langkah-langkah berikut:

 • Ketahui cara memasang modul. Setiap daripada mereka mempunyai sudut dalam bentuk anak panah. Ia perlu menambah setiap detail dengan cara yang semua anak panah diarahkan ke satu arah.
 • Modul meregangkan sedikit dan bersambung.
 • Sekurang-kurangnya 2 cm harus ditinggalkan ke dinding, untuk melindungi pengikat, untuk meletakkan jalur pengikat.

Berkumpul di mana-mana permukaan bertingkat.

Berkumpul di mana-mana permukaan bertingkat.

kembali ke menu ↑

Bagaimana untuk menjaga lantai lembut?

Salutan lembut yang dipilih akan memudahkan penjagaan, kerana ia tahan terhadap bahan kimia, boleh dibersihkan dengan cara yang berbeza. HUntuk memperluaskan kehidupan lantai, anda mesti mematuhi peraturan asas:

 • Jangan bergerak di permukaan dalam tumit, kerana objek tajam integriti filem pelindung rosak.
 • Apabila pembersih basah menggunakan span dengan air sabun, bersihkan sekurang-kurangnya dua kali seminggu.
 • Jangan gunakan bahan kimia yang kuat.
 • Jika mana-mana unsur rosak, hanya boleh menggantikannya sahaja.

Jika boleh, lebih baik untuk membaiki permaidani yang dipasang dengan gam.

Jika boleh, lebih baik untuk membaiki permaidani yang dipasang dengan gam.

Untuk memilih karpet, perlu mengambil kira kepentingan kanak-kanak. Anda juga perlu membeli pek tertutup milik kumpulan yang sama. Untuk membuat lantai mudah alih, kumpulkan setiap permainan, lebih baik memilih pilihan kecil dengan 4-8 modul, yang cukup.

Apabila membaca ulasan pengguna orang yang telah menubuhkan liputan sedemikian, anda boleh mengetahui hanya pendapat positif. Lagipun, tikar itu menarik untuk permainan kanak-kanak, mengurangkan risiko kecacatan dan kerosakan.

kembali ke menu ↑

VIDEO: Pilihan untuk lantai lembut di tapak semaian

Lantai lembut di tapak semaian

Ciri-ciri dan Ciri-ciri

kembali ke menu ↑

GALERI PHOTO

8.8 Skor Jumlah
Teka-teki lembut untuk kanak-kanak

Lantai lembut dengan teka-teki untuk bilik kanak-kanak adalah kemudahan yang juga membayangkan perkembangan bayi. Apabila bangun, bayi akan dapat melihat warna yang dia sedang belajar hari ini, angka atau huruf yang sama. Dan yang paling penting - ia akan melindungi kejatuhannya. Setelah meninjau maklumat, sila tinggalkan komen anda dengan hujah dalam komen. Mereka akan berguna kepada pembaca lain. Pendapat anda sangat penting kepada kami. Terima kasih kerana penyertaan anda. Kami menghargai setiap ulasan anda dan masa anda.

Relevan maklumat
8.5
Ketersediaan permohonan
8.5
Pendedahan topik
9
Kebolehpercayaan maklumat
9
Kebaikan
 • Perlindungan Impak
 • Keselamatan
 • Pelbagai dan ruang untuk permainan
 • Saiz yang berbeza, kemudahan penggunaan
Cons
 • Kehadiran produk berkualiti rendah di pasaran
 • Mematuhi peraturan penjagaan
 • Keperluan untuk membaca arahan, menentukan komposisi dan kualiti
Tambah ulasan anda

Kami akan gembira dan pendapat anda

Tinggalkan jawapan

Penilaian keseluruhan anda

ms2.decorexpro.com - Jurnal harian Reka bentuk, Senibina, Reka Bentuk Dalaman

Bilik-bilik

Halaman dan taman

Reka bentuk