Kerusi goyang di pedalaman: Perabot yang sangat baik yang akan menjadikan rumah anda lebih selesa. 160+ (Foto) lakukan sendiri kayu, logam, papan lapis

Kerusi goyang - perabot yang direka untuk keselesaan. Sekiranya anda tidak mempunyai satu lagi, saya menasihatkan anda supaya mendapati diri anda pilihan yang bagus. Selanjutnya dalam artikel ini anda boleh membiasakan diri dengan semua jenis perabot ini. Tetapi jika anda mempunyai keinginan untuk melakukannya sendiri, maka kelas induk terperinci kami akan memberitahu anda tentang semua yang anda perlu ketahui dan, pada masa yang sama, lakukan semuanya dengan baik dan cantik.

Kandungannya artikel ini:

Ciri pemilihan

Ada sesuatu untuk dipilih. Sekiranya perkara sedemikian digunakan untuk membuat hiasan klasik yang selesa di dalam ruang tamu dengan perapian, sekarang keadaan telah berubah sepenuhnya. Sebagai tambahan kepada pilihan dari pokok anggur dan rotanyang menduduki banyak ruang, terdapat lebih ergonomik, diperbuat daripada bahan lain.

Dari segi keselesaan, mereka hampir sama dengan produk rotan tradisional. Tetapi lebih praktikal dan ergonomik, begitu popular.

Kerusi goyang - perabot yang direka untuk keselesaan

Kerusi goyang - perabot yang direka untuk keselesaan

Kini sukar untuk mencari model asal walaupun untuk bilik loteng dan gaya. berteknologi tinggi. Lagipun, mereka menggunakan bahan yang berbeza untuk pembuatan:

 • pokok itu;
 • Papan hitam;
 • logam;
 • plastik;
 • tekstil;
 • kulit

Selain itu, mereka adalah single, double, untuk orang dewasa dan juga bayi yang baru lahir, dan oleh itu sesuai untuk dipasang di hampir semua ruang tamu balkoni, anjung itu atau di taman.

Kerusi ini selesa di tapak semaian.

Kerusi ini selesa di tapak semaian.

Ia akan menjadi menarik untuk anda: TINJAUAN: Bagaimana untuk menjahit capes di sofa dan kerusi dengan tangan anda sendiri? 120+ (Foto) Idea untuk rumah anda

kembali ke menu ↑

Apa yang baik?

Kerusi goyang berbeza dari model yang biasa dalam bentuk yang diperkemas dan di dalamnya ia mempunyai pelari melengkung yang membolehkan anda mengayuh dan mengekalkan keseimbangan. Semasa berehat, gelangsar tetap akan menenangkan sistem saraf. Kerusi yang selesa menyokong tulang leher serviks, toraks dan lumbar, dan ini melegakan tekanan dan membantu melegakan otot.

Perabot berfungsi sebagai tempat yang selesa untuk dibaca. Untuk tujuan sedemikian, ia layak mendapat pilihan rak untuk buku atau dengan tertanam lampu. Saya boleh mengatakan bahawa sukar untuk mencari tempat yang lebih selesa untuk kesendirian dengan novel kegemaran anda.

Satu lagi perkara itu boleh digunakan untuk menggoyang bayi. Jika anda menyukai idea itu, maka cari model dengan tempat duduk dan buaian. Bersama beliau, proses meletakkan anak-anak akan sangat cepat dan mudah, kerana ia memerlukan sedikit usaha dan masa.

Perabot berfungsi sebagai tempat yang selesa untuk dibaca.

Perabot berfungsi sebagai tempat yang selesa untuk dibaca.

Sesuai untuk kanak-kanak, orang tua dan golongan muda. Objek yang dibuat untuk kanak-kanak dilengkapi dengan mekanisme swing dan tali, untuk ibu-ibu dengan bayi - kerusi dan buaian, untuk orang-orang perniagaan - dengan kerusi dan belakang kulit.

Pilihan untuk pemasangan di taman atau di balkoni akan sentiasa sesuai untuk melihat di rumah negara yang selesa. Terutamanya jika anda menggabungkan mereka dengan barangan perabot kebun lain.

Perabot sedemikian juga menghiasi pedalaman. Tetapi untuk ini anda perlu memilih kerusi, dibuat dengan tangan atau mereka yang mempunyai reka bentuk asal.

Meletakkan bayi akan sangat cepat dan mudah.

Meletakkan bayi akan sangat cepat dan mudah.

Ia akan menjadi menarik untuk anda:ULASAN: Kerusi digantung dari rotan semula jadi dan buatan: 195+ Pilihan gambar (rotan, macrame, dengan penutup)

kembali ke menu ↑

Kerusi goyang melakukannya sendiri

Adalah sukar untuk berhujah dengan hakikat bahawa yang paling berharga dan mahal adalah perabot yang dibuat dengan tangan. Oleh itu, sesetengah pengrajin mengambil pembuatan barang seperti itu. Bagi mereka yang telah mencuba sendiri dalam kes seperti itu, tidak akan ada kesukaran untuk membuat kerusi goyang.

Jika pengetahuan dan kemahiran yang diperlukan tidak mencukupi, maka lebih baik untuk mempercayakan kerja tersebut kepada profesional. Anda boleh memesan model siap di kedai, tetapi mengumpulnya sendiri. Ia adalah kuasa ramai, perkara utama adalah dengan tegas mengikut arahan.

Untuk pembuatan master kerangka kerangka menggunakan:

 • pokok;
 • bahan komposit (chipboard);
 • logam

Tempat yang selesa berhampiran perapian

Tempat yang selesa berhampiran perapian

Pengrajin ini bekerja dengan pokok anggur. Kerja ini, walaupun ia memerlukan banyak waktu, tetapi hasilnya bernilai waktu dan usaha yang dibelanjakan. Lagipun, produk adalah tahan lama, praktikal dan cantik.

Lembaga
Untuk membuat perabot rotan sendiri tanpa belajar dengan tepat, ia tidak berfungsi. Ia memerlukan kajian yang panjang.

Pemula yang bijak memproses kerusi siap sedia. Untuk tujuan tersebut, mereka memilih item saiz padat dan melengkapkannya dengan pelari.

Pilihan ini sesuai untuk pedalaman klasik.

Pilihan ini sesuai untuk pedalaman klasik.

Ia akan menjadi menarik untuk anda:KAJI: Pembaikan perabot rumah sendiri (lembut, dapur, kayu): Sebelum dan Selepas (150+ Foto)

kembali ke menu ↑

Pandangan

Kerusi goyang boleh berbeza-beza bukan sahaja dalam reka bentuk, saiz dan bahan yang dibuat, tetapi juga jenis yang berbeza. Terdapat pilihan untuk pelari:

 • Kelengkungan Variabel. Mereka adalah yang paling stabil dan oleh itu sesuai untuk orang yang mempunyai saiz dan umur yang berbeza. Mereka tidak akan terbalik dan mempunyai rangka kerja yang boleh dipercayai.
 • Radius. Mungkin ada penutupan busur. Ia memberikan amplitud yang besar semasa buaian. Mereka mempunyai pergerakan yang licin dan lembut. Kerusi itu sering rendah, jadi mereka tidak selalu selesa untuk orang tua, kerana mereka tidak selesa untuk bangun dan duduk.
 • Jika anda perlu memilih pilihan dengan tempat duduk yang selesa, maka patut objek dengan hentaman berhenti. Mereka akan menyelamatkan dari terbalik secara tidak sengaja.
 • Ellipse. Perabot jenis ini adalah yang paling selesa untuk digunakan.

Kemudahan riadah yang selesa

Kemudahan riadah yang selesa

Kerusi goyang ada di mata air. Mereka selesa dan mempunyai rupa asal.

kembali ke menu ↑

Kerusi goyang yang diperbuat daripada kayu

Bagi mereka yang tahu bagaimana untuk mengendalikan alat pertukangan dan mempunyai banyak masa lapang, ia patut mencari lukisan di Internet dan membuat kerusi goyang menggunakannya. Sebelum memulakan kerja, ia patut menentukan gaya apa yang akan dilakukan, dan apakah berat maksimum yang dikira. Ia bergantung kepada tempat anda merancang untuk memasangnya dan siapa yang akan duduk.

Model yang diperbuat daripada kayu. Mudah masuk ke kawasan pedalaman tradisional. Selalunya ia mempunyai reka bentuk yang mantap dan praktikal dalam operasi.

Bingkai kayu yang kukuh dengan beban berat. Tetapi untuk perabot itu juga menjadi belakang yang selesa dan tempat duduk mesti mempunyai permukaan lancar anatomis. Ini patut dipertimbangkan untuk melihat model.

Sangat selesa adalah kerusi dengan tekstil kulit atau kulit, serta dilengkapi dengan kusyen tekstil yang lembut.

Menjaga barangan itu cukup mudah. Upholstery yang diperbuat daripada kulit atau kulit tiruan tidak takut kelembapan dan bengkak. A bantal boleh dikeluarkan dan dibersihkan. Kulit berbeza dengan pemandangan yang sangat menarik. Mereka boleh digunakan di pejabat rumah, dan di pejabat. Ini menjadikan pepejal dalaman.

Keseluruhan model goyang

Keseluruhan model goyang

kembali ke menu ↑

Papan lapis

Kebanyakan mereka yang mula-mula berani membuat kerusi goyang, menggunakan papan lapis. Bahan ini tersedia dan boleh dirawat dengan baik. Jika anda bekerja dengannya dengan betul, anda mendapat hasil yang baik.

Agar perabot sedemikian kekal tahan lama dan tahan haus untuk masa yang lama adalah perlu mematuhi peraturan seperti:

 • Untuk menggunakan tiga lapis, papan lapis terpaku.
 • Untuk lapisan tengah adalah mengambil papan lapis dua kali lebih tebal seperti tepi.
 • Lem menggunakan dua komponen kalis air.
 • Adalah lebih baik untuk mengikat butiran dengan kuku.
 • Gam dan mengukuhkan sambungan dengan skru sendiri mengetuk.
 • Elemen sokongan diperbuat daripada kayu atau dirawat dengan getah lembaran sehingga 5 mm tebal.
 • Untuk memproses permukaan varnis pada dasar air atau emulsi khas dalam dua lapisan. Ini menjadikannya tahan terhadap kelembapan dan memanjangkan hayatnya.

Versi klasik produk

Versi klasik produk

Apabila memilih kerusi dari bahan ini, perlu diperiksa item tersebut dan pastikan tiada pemisahan dari beban dalam reka bentuk. Serta memeriksa semua sambungan.

Lembaga
Jika anda ingin mempunyai kerusi reka bentuk luar biasa, maka
Cari produk papan lapis. Bahan ini sesuai untuk model asal.

Ia akan menjadi menarik untuk anda:TINJAUAN: Sofa dan kerusi-kerusi di pedalaman ruang tamu - Bagaimana untuk mengatur perabot yang menarik dan bergaya? 200+ Foto dalam gaya moden

kembali ke menu ↑

Daripada logam

Struktur logam sangat tahan lama dan tahan lama, jadi anda perlu mencari perabot dengan ciri-ciri tersebut, pilih kerangka kerusi, yang dibuat dari bahan ini.

Hanya mereka yang tahu bagaimana mengendalikan peralatan yang dikimpal akan dapat membuatnya sendiri.

Model cantik berwarna putih

Model cantik berwarna putih

Anda boleh cuba mengasah kerangka tiub profil. Dengan penampilannya, ia mungkin menyerupai perabot rotan. Tetapi lebih baik menggunakannya untuk pemasangan di taman atau di balkoni di pedalaman yang sederhana dan nyaman.

Untuk bahagian dalaman klasik memperoleh barang-barang palsu. Mereka kelihatan mahal dan menarik. Selalunya mempunyai reka bentuk pengarang dan dihiasi dengan unsur besi tempa. Adalah lebih baik sekiranya perabot itu akan dipasang di ruang tamu, di mana objek dengan hiasan tempa besi sudah ada.

Kebolehpercayaan dan ketahanan dalam gabungan dengan reka bentuk luar biasa menjadikan kerusi ini praktikal dan bergaya. Mereka boleh menahan beban sehingga 300 kg atau lebih.

Tali lembut akan membuat kerusi itu lebih kasar.

Tali lembut akan membuat kerusi itu lebih kasar.

Perabot yang diperbuat daripada bahan ini berat berat. Pengecualian model dari profil aluminium Jika pelari tidak dilindungi dengan lapisan, ia mungkin berisik untuk beroperasi.

Ia akan menjadi menarik untuk anda:ULASAN: Wenge di pedalaman: 160+ (Foto) kombinasi warna dengan perabot (ruang tamu, bilik tidur, reka bentuk lorong)

kembali ke menu ↑

Rattan

Bagi mereka yang ingin mencipta suasana yang mesra sesuai dengan kerusi rotan. Mereka juga boleh berfungsi sebagai perabot taman di sebuah plot berhampiran sebuah rumah persendirian. Dalam apa-apa goyang yang selesa menikmati keheningan.

Kerusi kayu melengkung pertama muncul pada abad ke-19. Pengarangnya ialah Michael Thonet. Perabotan dengan cepat menjadi popular, tetapi hanya orang kaya mampu membelinya.

Perabot rotan, buatan tangan

Perabot rotan, buatan tangan

Sekarang ia lebih mudah dicapai daripada sebelumnya, kerana ia boleh dibuat daripada bahan yang lebih fleksibel dan murah - rotan. Batang anggur ini:

 • tahan kelembapan dan keterlaluan suhu;
 • tahan lama;
 • mudah dikendalikan.

Objek dari batang adalah praktikal dan mempunyai penampilan yang agak menarik.

Ia juga bernilai menyebut bahawa kerusi goyang dari rotan adalah selamat kerana ia diperbuat daripada bahan semula jadi. Ia digunakan untuk pemasangan di dalam hiasan klasik atau moden. Mudah dimuatkan ke bilik-bilik yang dibuat dalam eko, bahasa Inggeris tradisional atau muzik negara gaya.
Kerusi goyang sofa

Kerusi goyang sofa

Model dari ibu ini dihantar ke kedai-kedai dari Malaysia dan Indonesia. Mereka dibuat dengan tangan.

Ia akan menjadi menarik untuk anda:ULASAN: Perabot ruang tamu dalam gaya moden (115+ Gambar): Semua yang anda perlu ketahui untuk mencipta reka bentuk yang bergaya

kembali ke menu ↑

Kerusi kanak-kanak

Satu lagi ciri kerusi goyang adalah hakikat bahawa ia boleh dipilih untuk semua orang, tanpa mengira keutamaan dan umur. Terkenal dengan kerusi kanak-kanak yang banyak digunakan.

Mereka mempunyai reka bentuk yang baik dan kuat dan dilengkapi dengan mekanisme swing pada engsel. Oleh itu, ia mudah digunakan untuk menggoyang bayi. Perabot sedemikian akan menjadi pembantu yang sangat baik kepada ibu bapa yang menghabiskan banyak masa untuk meletakkan bayi tidur.

Sesetengah model boleh digunakan untuk bayi dari lahir. Lain-lain direka untuk bayi berusia lebih dari 4 bulan.

Sesuai untuk gaya minimalis.

Sesuai untuk gaya minimalis.

Tempat duduk kanak-kanak dilengkapi dengan mekanikal, pendulum atau sistem swing elektronik. Oleh itu, mereka melaksanakan fungsi katil bayi. Dalam model elektronik, anda boleh memilih dan menetapkan mod dan masa yang sesuai.

Suspensi mekanikal perlu berayun secara manual. Tetapi mereka sesuai untuk kanak-kanak dari kelahiran hingga 7 tahun. Mereka juga mempunyai harga yang rendah berbanding dengan yang elektronik.

Ia akan menjadi menarik untuk anda:ULASAN: Bagaimana memilih Perabot moden dan mengemas kini pedalaman? 230+ Foto membuat perwujudan gaya (ruang tamu, bilik tidur, dapur, reka bentuk lorong)

kembali ke menu ↑

Kerusi goyang untuk bayi baru lahir

Model dengan buaian berfungsi dan selesa. Mereka pasti berguna untuk ibu bapa yang mempunyai anak sehingga setahun. Mereka mempunyai reka bentuk praktikal, dipercayai dengan buaian yang selamat.

Ibu dan bayi boleh berayun bersama. Ini mempunyai kesan positif bukan sahaja pada tidur dan sisa kanak-kanak, tetapi juga pada ibu. Lagipun, ibu bapa boleh berehat, mendapatkan kekuatan, dan pada masa yang sama menggunting bayi.

Perabot sedemikian dibuat dari bahan semula jadi. Terutamanya digunakan untuk pokok ini. Reka bentuknya adalah cahaya, tanpa warna yang terang, lukisan.

Di rumah di mana terdapat bayi yang baru lahir adalah sesuai untuk memasang kerusi goyang untuk memberi makan. Ia boleh digunakan sebagai tempat berehat, serta perabot di mana ibu akan selesa untuk memberi makan kepada bayi.

Jika rumah itu selesa dan selesa, maka ia pasti akan menjejaskan mood. Oleh itu, jika anda tidak mempunyai masa untuk membuat sudut yang selesa, pastikan anda melihat kerusi goyang.

kembali ke menu ↑

VIDEO: Kami menjadikan rumah lebih selesa dengan kerusi goyang

Kerusi goyang di kawasan pedalaman

Idea untuk pembina rumah

kembali ke menu ↑

GALERI PHOTO (lebih daripada 160 gambar)

8.1 Skor Jumlah
Kerusi goyang untuk pedalaman

Setelah memilih kerusi goyang untuk pedalaman anda, anda akan lupa selama-lamanya tentang kebodohan dan kesesuaian reka bentuk anda. Ia akan sentiasa menjadi tumpuan di mana-mana bilik. Perkara utama untuk menentukan bahan dan pelbagai. Setelah meninjau maklumat, sila tinggalkan komen anda dengan hujah dalam komen. Mereka akan berguna kepada pembaca lain. Pendapat anda sangat penting kepada kami. Terima kasih kerana penyertaan anda. Kami menghargai setiap ulasan anda dan masa anda.

Relevan maklumat
7.5
Ketersediaan permohonan
8.5
Pendedahan topik
8
Kebolehpercayaan maklumat
8.5
Kebaikan
 • Perabot untuk berehat, bersantai.
 • Reka bentuk yang cantik.
 • Sesuai untuk orang yang berumur berbeza.
Cons
 • Mengambil banyak ruang.
 • Sesuai untuk bilik yang luas.
 • Kos yang tinggi
Tambah ulasan anda

Kami akan gembira dan pendapat anda

Tinggalkan jawapan

Penilaian keseluruhan anda

ms2.decorexpro.com - Jurnal harian Reka bentuk, Senibina, Reka Bentuk Dalaman

Bilik-bilik

Halaman dan taman

Reka bentuk