Bagaimana untuk menambah kismis ke tapak semaian: katil dalam bentuk kereta untuk kanak-kanak lelaki dan perempuan (85+ Gambar). Ciri-ciri penggunaan di pedalaman

Matlamat ibu bapa dalam mengatur bilik kanak-kanak adalah untuk mewujudkan keselesaan dan kesenangan. Dan peranan utama dalam ini boleh dimainkan oleh tempat tidur di mana bayi akan tidur. Ia harus praktikal dan cantik. Keperluan ini dipenuhi oleh mesin katil. Ia sesuai untuk kanak-kanak yang berbeza umur, lelaki dan perempuan. Ketahui apakah pilihan dan apa yang perlu dicari apabila memilih lebih lanjut dalam artikel dengan lebih terperinci.

Kandungan artikel ini:

Kami membuat keputusan mengenai pilihan

Tujuan mesin katil - tidur dan sisa bayi. Tetapi, jika kita mengambil kira keaslian reka bentuk, maka ia juga boleh digunakan semasa permainan.

Tempat tidur harus praktikal dan selesa.

Tempat tidur harus praktikal dan selesa.

Sesetengah model membuat yang paling realistik, supaya lampu boleh dihidupkan / dimatikan dari jauh, dan reka bentuk luar serupa dengan yang asal, hanya saiznya sedikit lebih kecil.

Ia perlu mengambil kira titik utama - umur kanak-kanak dan wataknya yang tertentu. Pemilik muda mesti berpuas hati dengan "kereta "nya.
Kereta yang indah dan cerah - impian anak anda

Kereta yang indah dan cerah - impian anak anda

Pilihannya agak pelbagai. Di kedai perabot, anda boleh membeli model siap pakai atau membuat sendiri jika anda mempunyai peluang dan keinginan. Model paling mudah untuk kanak-kanak dinding 2-3 tahun di pinggir diperbuat daripada kayu, MDF, ia memasang kotak untuk menyimpan linen katil, piyama, mainan kanak-kanak, dan mekanisme khas untuk mengangkat.

Untuk kanak-kanak dewasa membuat reka bentuk yang lebih kompleks, dalam bentuk bas, kapal terbang, ambulans atau ahli bomba.

Kami mengambil kira usia kanak-kanak itu

Kami mengambil kira usia kanak-kanak itu

Sekiranya keluarga mempunyai dua kanak-kanak berusia lebih 5 tahun, anda boleh membeli katil dua tingkat, dalam bentuk bas yang sama atau kereta lain. Remaja memilih salinan kereta sebenar. Sebagai contoh, Audi, Mercedes. Anda boleh menggembirakan bayi dengan mesin seperti dalam kartun "Kereta".

Katil juga sesuai untuk kanak-kanak perempuan. Hanya reka bentuk harus lebih lembut. Untuk seorang puteri muda patut minivan merah jambu atau katil dalam bentuk pengangkutan.

Perabot dalam bentuk kereta adalah universal, ia akan sesuai dengan gaya mana-mana bilik. Di samping itu, ia akan memberikan loghat yang cerah dan menarik bilik tidur, boleh dikatakan, menyegarkan keadaan.

Malah untuk seorang gadis, anda boleh memilih katil yang sangat indah

Malah untuk seorang gadis, anda boleh memilih katil yang sangat indah

Ia akan menjadi menarik untuk anda:TINJAUAN: Bagaimana untuk memilih katil sofa dengan tilam ortopedik untuk kegunaan harian? 180+ Foto

kembali ke menu ↑

Pilihan untuk dua orang anak

Anda boleh menjimatkan ruang di tapak semaian dengan cara yang asal - untuk meletakkan katil dua tingkat. Ia juga terdapat dalam topik automotif yang berguna. Idea ini sesuai bukan sahaja untuk kanak-kanak jantina yang sama, terdapat model yang sesuai dengan kedua-dua kanak-kanak lelaki dan perempuan.

Perabotan bunk berfungsi sebagai outlet untuk bilik-bilik dengan kawasan kecil. Dan untuk kanak-kanak ia akan menjadi lebih menarik daripada biasa. Di sini membuka fantasi untuk permainan.
Pilihan untuk dua orang anak

Pilihan untuk dua orang anak

Model serupa boleh dikeluarkan dengan cara berikut:

 • Untuk membuat reka bentuk seperti memilih model kereta tinggi. Ini mungkin trak kebakaran atau bas Inggeris.
 • Di dalam katil dua tingkat boleh menggabungkan dua jenama kereta, yang memenuhi keinginan kedua-dua kanak-kanak. Oleh itu, peringkat atas akan menjadi satu jenama, yang lebih rendah - yang lain.

Selalunya, katil ini mempunyai struktur modular. Mereka boleh diubah menjadi keping perabot lain, sebagai contoh: sofajadual rak, almari. Rak, laci, dan sebagainya boleh dibina ke dalamnya.

Selalunya mempunyai struktur modular

Selalunya mempunyai struktur modular

Sebuah tikam mesin tik adalah pilihan yang baik di pedalaman nurseri, dan akan membantu membebaskan ruang dan dengan itu meletakkan dua katil di dalam bilik.

Ia akan menjadi menarik untuk anda:ULASAN: Katil tidur dengan sofa di bahagian bawah - Bergaya dan praktikal (90+ Foto)

kembali ke menu ↑

Memilih model mesin taip katil

Bergantung pada pilihan kanak-kanak itu, hasratnya, anda boleh memilih model berikut:

 • Trak kebakaran. Ia sedekat mungkin ke kotak asli, khas boleh dibina ke dalamnya, ke mana anda boleh meletakkan apa-apa. Saiznya adalah kira-kira 190 hingga 80 cm, tetapi anda boleh menempah saiz secara individu. Model sedemikian akan membantu memenuhi impian anak menjadi petugas pemadam kebakaran.
 • Kereta perlumbaan. Skala warna pada pembuatan dipilih berbeda, hal utama yang dialami anak itu adalah pelumba yang sebenarnya. Pada cat pendaftaran, enamel boleh digunakan, untuk kanak-kanak bukan bahan toksik dipilih.
 • Loteng mesin katil. Model ini sesuai untuk bilik kecil. Tingkat pertama akan mempunyai kawasan kerja dalam bentuk tulisan daripada jadual, kerusi, dan pada kedua - katil itu sendiri. Di dekat meja terdapat pelbagai rak, laci, kabinet, atau dada besar laci, almari pakaian untuk menyimpan pakaian. Di tingkat dua terdapat tangga yang diperbuat daripada logam, kayu. Reka bentuk katil berbeza dari bas ke trak. Saiz katil itu sendiri adalah 170 hingga 80 cm.

Kitty mesin katil untuk gadis itu

Kitty mesin katil untuk gadis itu

 • Tidur dengan mekanisme mengangkat. Ia mempunyai peti simpanan dobi terbina dalam. Anda boleh membuka kotak dengan menaikkan badan katil itu sendiri. Terdapat mekanisme manual di mata air dan pada penyerap kejutan gas. Pilihan pertama adalah murah, tetapi hanya ibu bapa sahaja yang akan membukanya, sejak itu kanak kecil tidak mempunyai kekuatan untuk itu.
 • Mesin lampu belakang. Kebanyakan pengeluar perabot itu menjadikannya cerah dan luar biasa. Dan apa yang boleh menjadi lebih terang daripada cahaya latar. Ini mungkin bahagian bawah lampu dan menghidupkan / mematikan lampu. Fungsi sedemikian boleh berfungsi bukan sahaja semasa permainan kanak-kanak, tetapi juga sebagai cahaya malam bagi kanak-kanak yang takut tidur dalam kegelapan.

Ramai model boleh dipilih dengan latar

Ramai model boleh dipilih dengan latar

Bergantung pada harga, banyak model mungkin mempunyai penambahan seperti:

 • Lampu menyala, diod.
 • Roda.
 • Cermin.
 • Pintu pembukaan.
 • Di tempat batang adalah tempat menyimpan mainan.
 • Rak ditarik balik, kotak simpanan.

Laci boleh dibina di dalam tangga dari katil dua tingkat. Ini akan berfungsi sebagai tempat simpanan tambahan untuk mainan atau barang kecil lain.
Di tangga kita memasang peti

Di tangga kita memasang peti

Ia akan menjadi menarik untuk anda:TINJAUAN: Bagaimana untuk memilih katil double dengan mekanisme mengangkat? Model Terbaik untuk Reka Bentuk dan Kemudahan

Model popular

Reka bentuk yang berjaya akan menjadi, jika anda suka bayi dan mengambil model yang berjaya mesin itu. Sebagai tambahan kepada mesin katil itu sendiri, bilik itu perlu mempunyai butiran lain, butiran, yang diguna untuk model ini. Sebagai contoh, gambar, lukisan, atau mainan, apabila penetapan selesai pada subjek yang sama, matlamat akan dicapai.

Harga perabot sedemikian bergantung kepada reka bentuk model katil, konfigurasinya. Jika anda tidak melihat harga, dan memberi perhatian kepada kualiti dan keinginan anak, maka antara model industri automotif yang sedia ada adalah popular:

 • Renner 2. Dalam lampu LED kereta yang dibina katil itu, yang meningkatkan kualiti produk siap. Bahan utama dalam pembuatan kes adalah plastik, bahagian bawah kereta dari flannels kayu. Asas dibuat dengan terang, sedekat mungkin dengan yang asal.
 • Romack kiddy. Harga adalah sederhana berbanding dengan orang lain. Membuat keseluruhan reka bentuk mesin hanya dari bahan semula jadi. Tempat tidur itu sendiri sangat selesa dan pelbagai fungsi. Ia mempunyai asas flanel dan tilam ortopedik.
 • Mesin 3d. Ia adalah yang paling dekat dengan model sebenar industri automotif. Di sini kanak-kanak boleh menghidupkan imaginasi maksimal. Reka bentuk katil bergantung kepada yang asal.

Bagi pencinta klasik hitam

Bagi pencinta klasik hitam

 • Cilek. Model ini adalah kereta sukan. Di samping itu, terdapat model khas untuk kanak-kanak perempuan. Pengilang memberikan jaminan kualiti. Oleh kerana kanak-kanak agak mudah bergerak dan aktif dalam permainan, dan dengan tempat tidur seperti itu, ia bukan hanya tempat tidur, tetapi juga sebahagian kawasan permainan, oleh itu, semakin kuat, lebih baik.
 • AUDI RS Turbo. Model ini diperbuat daripada plastik. Di dalamnya, hampir semua butirannya banyak. Ia mempunyai fungsi simulasi enjin kereta.
 • Ferrari ff. Pada pemasangan plastik dengan pokok digunakan. Juga, ia mempunyai fungsi main semula bunyi enjin terbina dalam. Terdapat penggera LED.
 • Kereta. Model ini adalah yang paling terkenal di kalangan semua. Dalam pembuatan papan serat yang digunakan dalam warna yang berbeza. Di atas filem vinil disisipkan, yang dengan cepat terpaku dengan corak yang berwarna-warni.

Api untuk terkecil

Api untuk terkecil

Ia akan menjadi menarik untuk anda:ULASAN: Katil Attic dengan Kawasan Kerja (165+ Gambar): Idea asal untuk bilik kecil

kembali ke menu ↑

Idea untuk menghias bilik dengan mesin katil

Semua reka bentuk bilik kanak-kanak sepadan dengan perabot tersebut. Terdapat ruang untuk hiasan dan tidak ada kemungkinan untuk mengulanginya, maka ia perlu untuk mencari tempat tidur dalam gaya yang sama. Tetapi, jika boleh, bilik dibuat dengan gaya yang sama dengan katil tersebut.

Perkara utama di tapak semaian tidak boleh menjadi protrusinya tajam dan sudut. Bayi perlu selamat di sini.
Pastikan bilik anda selamat

Pastikan bilik anda selamat

Pada mulanya kelihatan dinding kanak-kanak. Ia harus dibuat dalam gaya yang sama dan termasuk kawasan rekreasi, iaitu. bed-mesin taip, meja, kabinet atau meja rias. Ini akan memudahkan tugas, kerana tidak perlu memilih perabot lain di bawah katil.

Secara optimum - pilihan kertas dinding dengan imej jalan, yang boleh meninggalkan bayi mesin. Oleh itu, katilnya betul-betul masuk ke bilik tidur.

Sesetengah katil dibuat, jadi untuk bercakap, satu salinan jenama kereta ini. Oleh itu, anda boleh memilih kertas dinding dengan corak yang sama. Lambang kereta dilekatkan ke dinding, atau lukisan, gambar, apa sahaja, jika ia berkaitan dengan jenama tertentu.
Dari satu siri transformer, apabila semuanya bersesuaian

Dari satu siri transformer, apabila semuanya bersesuaian

Untuk melibatkan kanak-kanak dalam proses reka bentuk, anda boleh mempercayainya dengan pelekat atau susunan gambar. Ini akan menggembirakan bayi, dan jika ada peluang, dia sendiri boleh melukis seperti itu.

Agar katil tidak boleh bergabung dengan warna dinding di dalam bilik, anda harus memilih warna yang berbeza atau warna anggaran. Dengan kertas dinding hijau terpilih katil hijau atau gelap hijau.

kembali ke menu ↑

VIDEO: Pilihan katil kereta yang sangat bagus

Bilik kanak-kanak yang cantik dengan tangan mereka sendiri

Mainan katil di tapak semaian

kembali ke menu ↑

Kesimpulannya

Tempat tidur bayi dalam bentuk mesin akan menggembirakan bayi, ia akan menjadi lebih menyenangkan baginya untuk tertidur di tempat sedemikian. Perabot sedemikian praktikal, ia menjimatkan ruang dan mewujudkan suasana istimewa, keselesaan di dalam bilik.

kembali ke menu ↑

GALERI PHOTO (lebih daripada 85 gambar)

8.3 Skor Jumlah
Katil kereta asal

Tempat tidur dalam bentuk kereta adalah sangat asli dan akan sesuai dengan indah ke pedalaman bilik kanak-kanak. Dan yang paling penting ialah ia bukan sahaja sesuai dengan lelaki, tetapi juga perempuan. Ketahui pilihan mana yang paling popular. Setelah meninjau maklumat, sila tinggalkan komen anda dengan hujah dalam komen. Mereka akan berguna kepada pembaca lain.Pendapat anda sangat penting kepada kami. Terima kasih kerana penyertaan anda. Kami menghargai setiap ulasan anda dan masa anda.

Relevan maklumat
8.5
Ketersediaan permohonan
8.5
Pendedahan topik
7
Kebolehpercayaan maklumat
9
Kebaikan
 • Reka bentuk yang menarik dan warna-warna terang.
 • Ia diperbuat daripada bahan mesra kanak-kanak.
 • Perabot ini serba boleh dan sesuai untuk kanak-kanak mana-mana jantina.
 • Kos bergantung kepada reka bentuk katil dan kualiti bahan yang digunakan.
 • Sesetengah model mempunyai laci terbina dalam, rak untuk menyimpan pelbagai perkara.
Cons
 • Jika anda membandingkan katil biasa dengan mesin taip katil, ia banyak kali lebih mahal.
 • Gaya bilik menyesuaikan diri dengan mesin taip katil yang dipilih.
 • Dengan usia, selera kanak-kanak berubah, dan mungkin beberapa tahun kemudian, kanak-kanak akan bosan dengan kereta yang dipilih.
Tambah ulasan anda

Kami akan gembira dan pendapat anda

Tinggalkan jawapan

Penilaian keseluruhan anda

ms2.decorexpro.com - Jurnal harian Reka bentuk, Senibina, Reka Bentuk Dalaman

Bilik-bilik

Halaman dan taman

Reka bentuk