Bagaimana untuk menjadikan sebuah rumah untuk rumah peribadi dengan tangannya sendiri? 175+ Foto Projek sebenar untuk dilaksanakan

Pemilik meremehkan anjung rumah, dan dengan sia-sia, ia dapat ditukar dengan tangannya sendiri, seperti dalam foto.

Kandungannya:

Teras adalah elemen penting dari bangunan rumah negara, yang merupakan wajah pemiliknya. Pintu utama menekankan seni bina, pemandangan rumah negara. Anda tidak akan mengejutkan sesiapa sahaja dengan jenis bangunan yang sama, jadi semua orang mahu membina struktur mereka. Terdapat idea yang akan menjadikannya cantik, selesa untuk berehat di udara segar. Kami akan membincangkan idea reka bentuk yang menarik - bentuk, kemasan, bahan yang digunakan, idea reka bentuk.

Projek-projek

Pilihan saiz, bentuk bergantung pada:

 • ciri seni bina;
 • saiz rumah itu sendiri;
 • cita peribadi pemiliknya.

Pereka percaya bahawa kanopi, pagar perlu dilakukan dalam bacaan gaya yang sama dengan bumbung, balkoni di rumah.

Teras Projek

Teras Projek

Mari kita berikan contoh: sebuah rumah dengan bumbung gable memerlukan tiang yang sama berlapis, tetapi jika tingkap adalah kisi-kisi, pagar harus mempunyai corak yang sama. Tiada pengecualian dan jenis lajur, gerbang, bahagian menghias lain.

Kami perhatikan beberapa jenis utama projek, reka bentuk:

 • Penemuan adalah jenis yang popular; selalunya mempunyai visor, pagar; dihiasi dengan hiasan yang dipindahkan ke rumah pada musim sejuk.
 • Ditutup - mempunyai dinding telus atau tembus yang diperbuat daripada bahan: kaca, polikarbonat, kelambu. Penyokong ini mengeluarkan pintu masuk, lorongSediakan tempat untuk berehat di mana-mana cuaca.
 • Digantung - jenis ini dibina sekiranya terdapat ruang bawah tanah di dalam rumah, dan juga jika kawasan berhampiran rumah memerlukan keperluan sedemikian; strukturnya menyerupai balkoni.
 • Teres - teras yang diperluas digunakan sebagai tempat berehat.

Satu lagi versi projek

Satu lagi versi projek

Di samping itu, perlu diperhatikan jenis kemungkinan projeksi - bulat atau segiempat tepat.

Teres tertutup mempunyai tahap penebat haba dan bunyi yang tinggi. Glazing direkomendasikan menggunakan komposit.

Untuk membuat projek, anda mesti terlebih dahulu mengukur kawasan di hadapan rumah. Sudah tentu, dengan kehadiran ruang yang besar, lebih baik membuat anjungberanda, yang akan menjadi pelindung yang sangat baik dari hujan, salji, dan juga akan memainkan peranan kawasan rekreasi keluarga. Jika tempat itu tidak seperti yang kita mahu, pilihan hebat - beranda separuh bulatan. Jika anda tidak membebankan hiasan dalaman, struktur monokrom secara visual memperluaskan ruang.

Untuk membuat projek, anda mesti terlebih dahulu mengukur kawasan di hadapan rumah.

Untuk membuat projek, anda mesti terlebih dahulu mengukur kawasan di hadapan rumah.

Perkara penting:

 • Pendedahan satu gaya gaya.
 • Pemilihan saiz, reka bentuk, bahan yang betul.
 • Jaminan keselamatan bergerak pada langkah-langkah atau tangga.

kembali ke menu ↑

Untuk rumah kayu

Rumah kayu dicirikan oleh keselesaan, keselamatan lengkap bagi tubuh manusia. Bahan yang paling banyak digunakan untuk pembinaan anjung ke rumah kayu adalah kayu, papan.

Lembaga
Sekiranya anda ingin melindunginya, tambahan juga perlu berpihak. Untuk menjadikan bangunan kelihatan selesa, anda boleh menggunakan clapboard.

Anda tidak boleh mengabaikan kehadiran pagar, jika pintu masuk mempunyai beberapa langkah. Elemen ini bukan sahaja praktikal, tetapi juga menghiasi dengan sempurna. Nasihat kami - mengambil sedikit masa untuk menghiasi ukiran pagar.

Rumah kayu dicirikan oleh keselesaan, keselamatan lengkap bagi tubuh manusia

Rumah kayu dicirikan oleh keselesaan, keselamatan lengkap bagi tubuh manusia

Kayu adalah bahan yang murah tetapi aneh. Pastikan untuk menutupnya dengan cat atau varnis untuk mengelakkan kerosakan, ubah bentuk. Ia juga disyorkan untuk menampung bahan dengan sebatian khas dari pepijat yang berbeza. Dengan pematuhan teknologi tersebut, struktur itu akan bertahan lebih dari satu dekad.

Menggunakan log adalah proses kreatif. Di sini kita mesti mematuhi peraturan asas - kita padat tapak sebelum pembinaan. Selebihnya ada di tangan pemiliknya.

Teras dan rumah adalah satu ensemble, tetapi anda tidak boleh mengehadkan imaginasi anda semasa reka bentuk. Mahu menjadikannya indah? Tambah beberapa lampu, pasang pot dengan bunga, gambar.

Menggunakan log adalah proses kreatif

Menggunakan log adalah proses kreatif

Sekiranya anda suka kemewahan, aristokratik, maka pilihan anda adalah seni penempaan, patung-patung berhampiran pintu masuk, sebuah mata air kecil. Ia akan kelihatan buatan yang hebat perapian, memberi kehangatan, keselesaan kepada rehat keluarga di udara terbuka.

Anda perlu memilih kayu jadualkerusi Candelier, sconce harus dibuat dalam gaya minimalis. Keistimewaan yang berlebihan tidak berguna di sini. Di samping itu, hiasan tambahan boleh didapati dalam bentuk kusyen berwarna di atas kerusi, taplak meja, langsir untuk dipadankan.

Pada pilihan ini, anda boleh meletakkan, contohnya, perabot taman

Pada pilihan ini, anda boleh meletakkan, contohnya, perabot taman

kembali ke menu ↑

Varieti serambi

kembali ke menu ↑

Serambi: awnings

Setiap beranda memerlukan kanopi, kerana ia bukan sahaja melindungi daripada pemendakan, tetapi juga melindungi daripada kecederaan di musim sejuk. Jika kanopi dibina hanya untuk perlindungan, maka reka bentuk biasa, yang mempunyai reka bentuk yang mudah, mahal, akan dilakukan.

Prinsip utama dalam kes ini adalah ketepatan, kebersihan. Bahan yang sesuai untuk ini:

 • polikarbonat;
 • profil logam;
 • jubin logam;
 • jubin lembut;
 • kepingan;
 • slate.

Jika kanopi dibina hanya untuk perlindungan, maka reka bentuk yang biasa akan dilakukan.

Jika kanopi dibina hanya untuk perlindungan, maka reka bentuk yang biasa akan dilakukan.

Ia harus mematuhi gaya tunggal rumah dan kanopi.

Sesetengah lebih suka kanopi asal lebih, sebagai contoh:

 • dalam bahasa Rusia;
 • klasik;
 • gaya moden.

Dalam kes ini, pemilihan bahan yang sesuai untuk bingkai, lantai. Sebagai contoh, sebuah rumah kayu memerlukan struktur kayu, bumbung kabur.

Terlihat jenis kanopi yang hebat. Malangnya, tidak ada kekuatan sendiri di sini, pesanan produk dalam bengkel khas. Kanopi semacam itu bukan sahaja melaksanakan fungsi perlindungan, tetapi sudah menjadi bahagian penting dalam reka bentuk. Kemasan sepadan dengan reka bentuk tunggal pagar, platform, tangga. Penghalusan boleh ditambah kepada visor dengan bantuan tanglung, periuk dipasang.

Pilihan tempa yang indah

Pilihan tempa yang indah

Lembaga
Kanopi palsu dengan sempurna digabungkan dengan polikarbonat. Ketelusan membuat mungkin untuk menghargai kemewahan produk tempa.

Bercakap mengenai bahan, lebih baik memilih logam, kerana ia dicirikan oleh:

 • Kekuatan yang tinggi - sokongan logam dapat menahan berat bumbung.
 • Kemungkinan untuk membina struktur mana-mana kawasan.
 • Rintangan kebakaran.
 • Ketersediaan, pelbagai bahan di kedai.
 • Pemasangan mudah.
 • Keupayaan pemodelan yang luas.
 • Mudah dijaga.

Versi logam sangat tahan lama

Versi logam sangat tahan lama

Pokoknya lebih rendah daripada bahan yang diinduksi di atas dengan ciri-ciri teknikal. Tetapi ia sesuai untuk kanopi anjung kecil, dan pada masa yang sama ia akan menggembirakan anda dengan harga yang rendah, melihat estetik.

kembali ke menu ↑

Polikarbonat

Teras yang diperbuat daripada polikarbonat adalah jarang. Selalunya, ia hanya kanopi. Dalam kes polikarbonat, visor mempunyai beberapa kelebihan:

 • Keaslian, kesempurnaan penampilan.
 • Perlindungan pintu masuk dari cahaya matahari, hujan lebat.
 • Praktikal, keaslian, bahan harga rendah.
 • Ia dicirikan oleh fleksibiliti, kestabilan, kebolehpercayaan yang sangat baik.

Model ini memberikan keaslian dan kesempurnaan penampilan.

Model ini memberikan keaslian dan kesempurnaan penampilan.

Ia tidak disyorkan untuk menjadikan keseluruhan teres polikarbonat, kerana ia tidak begitu cantik. Lebih baik menggabungkannya dengan kayu, semulajadi. batu. Ia kelihatan agak bergaya, luar biasa.

Kawasan pinggir bandar yang kecil, rumah sederhana kelihatan baik dengan visor polikarbonat konvensional. Penghalusan akan menambah kayu dalam kombinasi dengan polikarbonat. Bingkai mani muat yang diperbuat daripada keluli - asal, pepejal. Gaya maksimum akan memberikan warna gelap.

Bahan ini boleh kelihatan cantik bergaya.

Bahan ini boleh kelihatan cantik bergaya.

Mahu warna lebih cerah? Kemudian pot bunga dengan bunga comel, diletakkan pada bingkai - ini adalah elemen reka bentuk yang sangat baik, memberikan keselesaan. Kerusi sofa boleh dihiasi dengan bantal cerah untuk memadankan warna asas.

kembali ke menu ↑

Tertutup

Teras tertutup adalah lanjutan yang dilindungi di setiap sisi. Malah, ini adalah bilik yang berasingan. Jenis pembinaan mesti memenuhi bentuk umum rumah. Adakah anda mempunyai aspek estetik? Kemudian gabungkan dua elemen ini dengan sesuatu yang biasa, sebagai contoh:

 • Satu bahan bumbung.
 • Dalam bentuk yang sama tingkap.
 • Warna fasad.

Pelanjutan yang dilindungi di setiap sisi.

Pelanjutan yang dilindungi di setiap sisi.

Bagi peminat keputusan yang berani, seperti kombinasi sambungan kayu dan bata/ batu fasad - sesuai jika rumah mempunyai unsur kayu - bidai, balkoni.

Selalunya terdapat sambungan ke rumah persendirian dengan kaca, bingkai polikarbonat.

kembali ke menu ↑

Visor

Puncak adalah reka bentuk seni bina dan fasad yang melakukan fungsi hiasan, perlindungan. Ia boleh dilakukan dalam bentuk berikut:

 • Modular - terdiri daripada bahagian pasang siap; mudah dipasang.
 • Monolitik - unsur pepejal dengan dinding; paling tahan lama, tahan lama.
Puncaknya adalah reka bentuk seni bina dan depan

Puncaknya adalah reka bentuk seni bina dan depan

Pilihan bahan bergantung pada citarasa anda, tetapi tetap memperhatikan keharmonisan gaya keseluruhan. Ini juga terpakai untuk membentuk, jika terdapat fantasi, ia bahkan boleh menjadi selekoh luar biasa.

Visors dibahagikan mengikut kaedah pengikat:

Pilihan bahan bergantung pada citarasa anda.

Pilihan bahan bergantung pada citarasa anda.

Visor dapat memberi struktur penampilan yang unik, oleh itu kami memberi perhatian maksimum kepada isu ini. Kami akan mencadangkan beberapa penyelesaian reka bentuk:

 • Rasuk yang memegang struktur dapat dibuat dalam bentuk lajur gaya antik - ini memberikan tampilan halus dan mewah.
 • Sokongan kayu boleh ditata antik, dan visor dua sisi klasik akan menambah kehebatan ke bangunan; Jangan lupa tentang aspek hiasan lain dalam landskap untuk melengkapkan gambar.
 • Kesederhanaan cinta? Kemudian pilihan anda - visor monolitik dengan gaya menyelesaikan seluruh rumah - ketat, tetapi pepejal.
 • Menggunakan butiran seni bina yang sama, anda pasti akan mendapat faedah, sebagai contoh, ia mungkin beranda atau cerun bumbung.
 • Visor melengkung mempunyai kesan khas, ia melembutkan bentuk fasad, menjadikan rumah kelihatan lebih selesa.

Rasuk yang menyokong struktur boleh dibuat dalam bentuk lajur.

Rasuk yang menyokong struktur boleh dibuat dalam bentuk lajur.

Tahap perlindungan, kesan visual bergantung pada saiz kanopi. Untuk rumah-rumah kecil sesuai dengan puncak kecil. Besar - ini kemungkinan perlindungan bangunan yang kukuh.

kembali ke menu ↑

Pencahayaan

Bahagian penting ialah pilihan pencahayaan. Jika kanopi mempunyai bentuk yang ketat, lebih baik memilih tertanam lekapan lampu, mereka tidak akan memecahkan komposisi keseluruhannya. Pencahayaan yang sama sangat sesuai untuk menyerlahkan hiasan aktif, menarik perhatian kepada aksen yang dikehendaki.

Pencahayaan adalah bahagian penting ketika merancang teras

Pencahayaan adalah bahagian penting ketika merancang teras

Untuk sambungan klasik, lebih baik memilih kandil loket saiz kecil. Idea sejagat - sconces dinding. Lampu neon dan patung dengan cahaya tiruan kelihatan luar biasa.

kembali ke menu ↑

Gaya, tekstur

Hiasan beranda harus sesuai dengan gaya umum semua unsur wilayah:

 • fasad;
 • pagar;
 • ke pintu gerbang.

Ia mungkin untuk membezakan gaya asas sedemikian, penyelesaian reka bentuk akan diinduksi di bawah. Tetapi gabungan tekstur yang berbeza kelihatan menarik.

Sebagai contoh, jalan yang lancar berubah menjadi batu bata dengan pagar kayu. Cuba lancar bumbung tajam dengan laluan berbentuk lancar, dan dengan trotoar menghubungkan balkoni bulat dan langkah-langkah segi empat tepat.
Hiasan beranda harus sesuai dengan gaya umum semua unsur wilayah.

Hiasan beranda harus sesuai dengan gaya umum semua unsur wilayah.

kembali ke menu ↑

Klasik

Ciri ciri - gaya yang ketat, terkawal, sederhana.. Pelanjutan ini dilengkapi dengan bumbung gable, boleh ditambah dengan lajur yang indah, pagar, dengan balusters bulat. Menghadapi bahan klasik yang sesuai - batu alam, seramik, kayu dicat.

Gaya yang ketat, berpengalaman, sederhana

Gaya yang ketat, berpengalaman, sederhana

kembali ke menu ↑

Gaya Rusia

Pintu masuk telah lama dibezakan dengan kecanggihan. Pelanjutan dihiasi:

 • elemen ukiran;
 • balusters pahat;
 • tiang dibuat dalam bentuk yang sukar;
 • pelbagai corak hiasan.

Sekarang gaya Rusia sangat popular. Ia melibatkan penggunaan bahan semula jadi, hiasan buatan tangan.

Dalam gaya Rusia

Dalam gaya Rusia

kembali ke menu ↑

Zaman pertengahan

Gaya sebenar yang cukup. Beranda ini sama dengan kubu purba, yang dihiasi dengan batu semulajadi. Anda boleh menghiasi pintu masuk utama dengan lampu, obor, bar tempa besi, balak yang belum dimasak.

Jenis ini akan menarik perhatian orang lain dengan kemewahannya.

Beranda ini mempunyai persamaan dengan kubu kuno.

Beranda ini mempunyai persamaan dengan kubu kuno.

kembali ke menu ↑

Muzik negara

Struktur kayu dengan tiang terukir, pagar. Untuk hiasan, ia patut menggunakan bilangan maksimum warna dalam pelbagai bacaan:

 • Wang yang ditangguhkan.
 • Bekas dengan letniki.
 • Decoupage bunga.
 • Komposisi dari bunga kering.

Gaya negara

Gaya negara

kembali ke menu ↑

Eropah

Ciri tersendiri - kehadiran borang yang betul, garis yang terkawal. Pelanjutan ini mempunyai kemunculan pembinaan kecil rendah, untuk menghadapi batu-batu alam dan jubin seramik digunakan. Untuk hiasan yang digunakan patung-patung, pot bunga.

Reka bentuk retiken

Reka bentuk retiken

kembali ke menu ↑

Mediterranean

Ia mempunyai dua bacaan:

Menggabungkan budaya Yunani, Rom. Ciri ciri adalah batu halamanditambah dengan langkah pelbagai peringkat. Batu pasir digunakan untuk hiasan, unsur logam untuk hiasan.
Gabungan gaya Itali, Sepanyol, Perancis. Perbezaan - penyelewengan maksimum, pelepasan. Bahagian luar - teres terbuka, terletak di beberapa tingkat. Wilayah seks ditutup dengan batu paving, kadangkala - klinker. Lantai berhampiran rumah dibuat dari papan dek. Kanopi disusun di atas lajur. Balusters konkrit ditempatkan di seluruh beranda. Air pancut, tiub bunga, patung digunakan sebagai hiasan.
Gaya Mediterranean

Gaya Mediterranean

kembali ke menu ↑

Perancis

Salah satu jenis gaya Eropah, dengan pesona. Puncaknya ialah kehadiran pintu kaca dengan kisi dalam reka bentuk kerja terbuka. Reka bentuk harus dihiasi dengan unsur-unsur kerinting, perabot rotan yang indah, banyak bunga (pasu di atas lantai, tergantung vas).

Gaya Perancis

Gaya Perancis

kembali ke menu ↑

Fortress House

Beranda besar dipangkas dengan batu semula jadi.Bahagian yang berkaitan - kehadiran gratings, lampu, obor yang dipalsukan. Kisi-kisi boleh dihiasi dengan pot bunga.

kembali ke menu ↑

"Gingerbread"

Menggabungkan gril logam, elemen bata hiasan. Dilengkapi bumbung gable. Hiasan adalah tumbuhan yang menggulung. IzreBahagian kayu digunakan yang dicat di warna semulajadi.

kembali ke menu ↑

Patio

Teres cantik

Teres cantik

Teres adalah teres terbuka bersebelahan dengan rumah. Diletakkan di atasnya jadual, kedai-kedai. Di kawasan seperti ini, anda boleh dengan gembira menerima tetamu pada musim panas. Satu-satunya perbezaan ialah tidak ada visor atau bumbung. Selalunya, patio menggabungkan serambi dan gazebo taman mengikut fungsinya.

kembali ke menu ↑

Bahan pembinaan

kembali ke menu ↑

Daripada logam

Selalunya, elemen logam adalah:

 • bumbung;
 • langkah-langkah;
 • pagar.

Tetapi anda boleh mencari bangunan logam sepenuhnya. Kelebihan utama visors tersebut adalah kekuatan tinggi, ketahanan.

Reka bentuk ini memerlukan perbelanjaan tambahan untuk lukisan, salutan dengan sebatian khusus untuk mengelakkan karat dan karat. Lantai logam - ini adalah keputusan yang sangat berani, kerana sejuk. Terraces extraMereka berkarpet dengan balok kayu, konkrit.

Pembinaan logam - kekuatan tinggi

Pembinaan logam - kekuatan tinggi

Reka bentuk beranda ini adalah ketat tetapi bergaya. Untuk mencairkan warna sejuk, kami menasihati anda untuk menambah hiasan menarik, warna-warna cerah, memasang lebih banyak sumber cahaya.

kembali ke menu ↑

Daripada konkrit

Pembinaan konkrit dianggap paling murah, serba boleh, tetapi pada masa yang sama bahan yang boleh dipercayai. Kelebihan utama adalah hayat perkhidmatan yang panjang, kerana struktur monolitik tahan terhadap pelbagai faktor. Kami perhatikan pembaikan mudah, hiasan. Di samping itu, menggunakan konkrit, anda boleh membuat apa-apa bentuk, dan ia tidak menaikkan harga, masa pembinaan.

Pembinaan konkrit - pilihan termurah dan serba boleh

Pembinaan konkrit - pilihan termurah dan serba boleh

Clinker adalah baik untuk penamat. jubin, tidak kelihatan batu semulajadi yang buruk, cat. Sekiranya anda seorang penyokong gaya moden, kemudian letakkan fasad memihak tanpa penamat - ini akan menekankan tekstur dinding.

kembali ke menu ↑

Daripada batu bata

Perubahan yang boleh dipercayai dan bersahaja. Beranda bahan tersebut sedikit lebih mahal daripada yang diinduksi, tetapi satu penyelesaian yang cukup menarik. Walaupun pembinaan memerlukan banyak masa, memerlukan banyak usaha, di masa depan pemilik akan senang dengan kemudahan penyelenggaraan. Segera, kita perhatikan bahawa lantai, langkah-langkah perlu ditutup dengan konkrit.

Perubahan yang boleh dipercayai dan bersahaja

Perubahan yang boleh dipercayai dan bersahaja

kembali ke menu ↑

Dari batu semula jadi

Batu-batu asli adalah bahan yang kuat, tahan lama dan cantik. Reka bentuk ini mempunyai beberapa variasi. Penyelesaian reka bentuk yang sangat baik - penggunaan dua jenis batu, salah satunya adalah untuk pangkalan (lebih mahal, lebih dipercayai), kedua untuk hiasan. Pelanjutan ini tahan cuaca buruk, tidak memerlukan penjagaan khas.

Batu asli - bahan tahan lama

Batu asli - bahan tahan lama

kembali ke menu ↑

Langkah-langkah

Sekarang pertimbangkan langkah-langkah pilihan:

 • Tangga konkrit harus dipenuhi dengan seramik, batu semula jadi atau buatan, pilihan kedua akan menyelamatkan. Pilihan yang sangat baik untuk bangunan bata konkrit. Adalah disyorkan untuk menamatkan jubin dengan jenis jubin kasar (tanpa bantuan, corak).
 • Langkah-langkah kayu boleh dibuat daripada kaedah yang sama sekali berbeza. Sudah tentu, anda tidak mahu menyembunyikan tekstur kayu semulajadi, jadi anda boleh menutupnya dengan minyak atau varnis.

Versi indah langkah-langkah

Versi indah langkah-langkah

Anda boleh melukis tangga. Versi yang elegan dan menyeronokkan - warna berselang-seli. Tetapi lebih baik memilih warna gelap.

Kelihatan kayu yang baik dengan menembak.

Langkah-langkah logam paling kerap dipotong dengan kayu, tetapi tangga yang dibuat dari lembaran timah dapat dijumpai. Walaupun ia kelihatan estetik, elegan, tetapi bukan pilihan terbaik, kerana bahan basah atau berais boleh menyebabkan kecederaan.

Langkah-langkah penyiapan akan memberikan landasan asal, yang boleh menjadi tumpuan. Untuk hiasan digunakan balusters jenis menegak, girders mendatar, perkara utama - bentuk yang menarik, sesuai untuk gaya.

Langkah-langkah stoneware porselin pepejal

Langkah-langkah stoneware porselin pepejal

Idea:

 • Untuk logam - penggunaan penempaan terbuka.
 • Kayu - melalui ukiran.

Untuk pegangan tangan, anda perlu menggunakan kayu (tangga cincang, cobbled, berbingkai) atau plastik (konkrit, bata). Langkah-langkah langkah-langkah boleh diletakkan dengan batu bata yang indah menghadap ke bawah yang sesuai.

Adalah disyorkan untuk memasang tangga yang dipanaskan. Iklim musim sejuk yang keras berubah menjadi teras yang berais. Sekiranya konkrit dipilih sebagai pangkalan, kabel untuk pemanasan boleh diletakkan di bawahnya. Untuk bangunan kayu, sistem anti-icing khas disediakan.

Langkah-langkah kayu boleh dibuat menggunakan kaedah yang sama sekali berbeza.

Langkah-langkah kayu boleh dibuat menggunakan kaedah yang sama sekali berbeza.

kembali ke menu ↑

Idea negara

Berikut adalah beberapa idea menarik mengenai reka bentuk teras villa:

 • Untuk keselesaan, keselesaan dialog dengan tetamu di udara segar - pemasangan bangku kayu.
 • Musim sejuk adalah masa keajaiban, jadi mengapa tidak menghiasi pelanjutan garland, senter, butiran lain yang terang.
 • Bahagian utama reka bentuk adalah bunga pot yang indah dengan bunga.

Pilihan yang menarik untuk teres villa

Pilihan yang menarik untuk teres villa

 • Banyak ruang? Kemudian tambah jadual kecil, beberapa najis dengan bantal.
 • Letakkan periuk bunga di atas tangga, dinding.
 • Jenis tenunan atau dirajut karpet akan memberikan haba.
 • Tumbuh tumbuhan adalah hiasan semulajadi untuk beranda.
 • Di dinding anda boleh menggantung komposisi buah-buahan kering, tumbuh-tumbuhan, bunga.
 • Idea yang luar biasa untuk kejatuhan ini adalah penggunaan penyiraman yang lama, but kasut untuk menanam bunga.

Bahagian utama reka bentuk adalah bunga pot yang indah dengan bunga

Bahagian utama reka bentuk adalah bunga pot yang indah dengan bunga

 • Hiasan rumah yang disediakan dengan permaidani, meja rotan, kerusi goyang kecil.
 • Anda boleh membuat permaidani kecil dengan tangan anda sendiri.
 • Langsir langsir cahaya akan menjimatkan pada hari yang panas.

kembali ke menu ↑

Perabot

Pendaftaran, pembaikan beranda memerlukan pemilihan perabot yang betul. Perabot Taman sesuai untuk ini:

Sederhana, tetapi pada masa yang sama, satu set perabot yang bergaya untuk teres

Sederhana, tetapi pada masa yang sama, satu set perabot yang bergaya untuk teres

 • Rotan wicker (boleh dibuat tiruan, semulajadi).
 • Dipalsukan dengan memasukkan kaca tambahan.
 • Boleh dilipat dengan bingkai logam dengan permukaan kayu, pra-impregnated dengan komposisi yang menolak kelembapan.

Perabot kayu yang popular, yang boleh dibuat secara peribadi:

 • Rotan wicker (boleh dibuat tiruan, semulajadi).
 • Dipalsukan dengan memasukkan kaca tambahan.
 • Boleh dilipat dengan bingkai logam dengan permukaan kayu, pra-impregnated dengan komposisi yang menolak kelembapan.

Jika anda menunjukkan sedikit imaginasi dan mengambil sedikit masa, teres akan menjadi tempat yang indah. Unsur-unsur tersebut menambah warna, keaslian, setiap pemilik boleh bangga dengan mereka.

Rotan wicker

Rotan wicker

kembali ke menu ↑

Tekstil

Sebuah beranda kecil, tentu saja, tidak membiarkan fantasi berkeliaran. Tetapi teres besar membolehkan anda membuat zon sebenar untuk seluruh keluarga. Rehat yang selesa boleh dilakukan dengan:

 • bantal;
 • selimut;
 • capes;
 • permaidani.

Di samping bahagian-bahagian ini, anda perlu menjaga ketersediaannya langsir, tirai yang melindungi dari cahaya matahari, cuaca buruk, angin kuat.

Gunakan bantal yang lebih berwarna-warni.

Gunakan bantal yang lebih berwarna-warni.

Kain itu harus tahan terhadap kelembapan, sinar ultraviolet. Tetapi reka bentuk mesti memenuhi konsep keseluruhan hiasan. Pilihan mudah - poliester, tahan lama - kanvas. Satu alternatif ialah gril hiasan.

kembali ke menu ↑

Bunga, dekorasi

Bunga, tumbuhan adalah idea win-win untuk laman web negara. Kami perhatikan pilihan berikut untuk reka bentuk yang kompeten:

Kami menandakan angka taman, patung-patung - menambah keaslian.

Tumbuhan adalah idea win-win untuk plot negara.

Tumbuhan adalah idea win-win untuk plot negara.

Kraf tangan kelihatan hebat, jadi menunjukkan imaginasi sedikit, menunjukkan kemahiran.

kembali ke menu ↑

Bina tangan anda sendiri

Semua orang mahu menjimatkan wang, jadi dia lebih suka membina dengan tangannya sendiri.

Tahap
 • Persediaan Untuk bermula, anda harus menandai tapak tersebut, membersihkan tempat untuk kerja yang mudah. Kami membeli bahan binaan, simen, rebar, pasir, alat yang diperlukan.
 • Yayasan itu. Untuk bangunan untuk menikmati kualiti, anda perlu mematuhi peraturan. Kami membuat lubang asas (kedalaman mesti memenuhi asas). Ini membolehkan anda menghubungkan dua reka bentuk menjadi satu, sekali gus mengurangkan risiko kemusnahan. Selepas itu kami menyediakan asas. Bata jenis berpecah hamil, kita menyesuaikan rangkaian tetulang - ia menguatkan asas, ikatan asas. Titik akhir - menyekat pin tetulang menegak, menuangkan konkrit.
 • Kami menyelesaikan asas dengan bata. Pastikan untuk mempertimbangkan kalis air, seperti apabila terdedah kepada kelembapan, batu bata runtuh dengan cepat. Asas reka bentuk ditutup dengan bahan bumbung ganda. Jangan sekali-kali tidak menyimpan pada tahap ini.
 • Kami meletakkan langkah-langkah. Sediakan bata, diletakkan pada penyelesaian khusus.
 • Untuk memastikan ketahanan struktur, kami menegaskan ambang dengan sudut besi, menetapkan lapisan pada kontur, kami menggabungkannya menjadi satu keseluruhan oleh kimpalan. Aspek ini menghalang pemusnahan ambang, mengekalkan rupa asalnya untuk jangka masa yang panjang.
 • Untuk meningkatkan keselesaan keseluruhan, kami memasang pagar, kereta, lampu.

Semua ini boleh dilakukan dengan tangan.

Semua ini boleh dilakukan dengan tangan.

kembali ke menu ↑

Petua

Akhirnya, kami meninggalkan beberapa tip berguna:

Jika semasa pembinaan balak kayu atau kayu yang digunakan, maka kami juga membuat balai dari kayu. Beranda konkrit atau bata memerlukan pintu masuk dari bahan yang sesuai - logam, tanah liat yang berkembang, klinker.
Teras yang selesa - untuk malam keluarga

Teras yang selesa - untuk malam keluarga

Untuk hasil yang berjaya, anda perlu menentukan struktur dengan betul. Yang penting ialah pemilihan saiz, bentuk, dan sebagainya. Untuk melakukan ini, anda boleh melekatkan beberapa pertaruhan ke dalam tanah di atas teres di masa depan - seperti teknik mudah yang membolehkan anda memikirkan pilihan mana yang paling sesuai - bentuk bulat dengan tiga langkah atau jenis segi empat dengan dua langkah, dan sebagainya.
Dengan kehadiran lebih daripada tiga langkah, pastikan anda menggunakan pagar. Reka bentuk boleh dibuka, tertutup, pilihan kedua - tempat yang bagus untuk berehat, menghabiskan masa lapang.
Pilihan bahan. Bangunan jalan sentiasa terdedah kepada suhu, angin, kelembapan, cahaya matahari. Oleh itu, anda perlu berhati-hati bahawa pagar, visor, darjah bukan sahaja cantik, tetapi juga boleh dipercayai, kuat, selamat; adalah lebih baik untuk meninggalkan penggunaan bata lembap, sisa papan kayu, simen yang dibungkus.
Untuk hasil yang baik, anda perlu menentukan struktur dengan betul.

Untuk hasil yang baik, anda perlu menentukan struktur dengan betul.

Selalunya, pemilik lebih suka reka bentuk yang paling biasa - dengan tangga, kanopi mudah. Itulah sebabnya kita menggunakan unsur-unsur palsu, benang asal, hiasan yang menarik.
kembali ke menu ↑

Kesimpulannya

Variasi cara mengubah anjung rumah, ramai. Pilihan bergantung sepenuhnya pada keinginan dan rasa pemilik. Tetapi kita tidak boleh melupakan peraturan, cadangan mengenai teknologi reka bentuk.

 

Kemunculan teras anda - hanya bergantung pada citarasa anda.

Kemunculan teras anda - hanya bergantung pada citarasa anda.

Jangan takut untuk mencuba, merangkumi semua rancangan anda menjadi realiti, kerana teras adalah wajah rumah, kad perniagaan yang mewakili personaliti anda kepada tetamu.

 

Terang rumah

Kami mengemas kini reka bentuk

9 Skor Jumlah
Teras yang indah untuk rumah

Kami menawarkan projek-projek yang indah di serambi untuk rumah anda. Perkara utama adalah memilih bahan pertama dan mengambil kira semua nuansa itu. Setelah meninjau maklumat, sila tinggalkan komen anda dengan hujah dalam komen. Mereka akan berguna kepada pembaca lain. Pendapat anda sangat penting kepada kami. Terima kasih kerana penyertaan anda. Kami menghargai setiap ulasan anda dan masa anda.

Relevan maklumat
9
Ketersediaan permohonan
9
Pendedahan topik
9
Kebolehpercayaan maklumat
9
Kebaikan
 • Menghiasi wilayah rumah, memberi keaslian
 • Tempat yang hebat untuk tinggal
 • Tiada sekatan fantasi
Cons
 • Perlu berhati-hati mempertimbangkan reka bentuk
 • Bergantung kepada pilihan bahan, struktur, susunan itu boleh "terbang ke dalam sen yang cantik"
 • Mandatori penyelenggaraan dan pembersihan tetap.
Tambah ulasan anda

Kami akan gembira dan pendapat anda

Tinggalkan jawapan

Penilaian keseluruhan anda

ms2.decorexpro.com - Jurnal harian Reka bentuk, Senibina, Reka Bentuk Dalaman

Bilik-bilik

Halaman dan taman

Reka bentuk