Cara membuat dapur kayu Tangan (210+ Foto): Memilih perabot untuk reka bentuk yang bergaya

Memilih perabot di apartmen, kami sengaja berfikir: "Adakah selamat?" Seperti yang ternyata, hanya kayu yang boleh menjanjikan keramahan alam sekitar. Hari ini ramai orang menggunakan perabot kayu, perbezaannya adalah kecantikan, kemegahan, ketahanan, kemudahan. Ia selamat untuk kesihatan dan mewujudkan suasana tenang di dalam rumah.

Kualitas ini adalah yang paling penting untuk dapur, sebagai salah satu bilik utama di mana keluarga atau rakan-rakan berkumpul. Tetapi mengapa membeli perabot dari seseorang apabila anda boleh melakukan segalanya sendiri? Dalam artikel ini kami akan menerangkan dengan terperinci bagaimana membuat dapur yang diperbuat daripada kayu dengan tangan anda sendiri!

Kandungannya:

Cadangan daripada pereka pada pilihan kayu

Kayu adalah bahan yang serba boleh untuk mewujudkan suasana istimewa di dalam rumah. Tetapi pertama, pilih bakanya, bergantung kepada warna dan kualiti.

Kayu di pedalaman

Kayu di pedalaman

Pakar dalam bidang ini memberikan ciri-ciri berikut masing-masing kayu yang paling popular:

 • Larch adalah bahan yang tahan lama dan cantik dengan kesan penyembuhan. Walau bagaimanapun, tidak semua perabot boleh dibuat dari baka ini, untuk manfaat tubuh, kerana untuk varnis perlindungan. Tidak akan ada manfaat tambahan dari meja larch, tetapi anda boleh membuat apa-apa bentuk.
 • Pine - salah satu spesies pokok yang paling biasa digunakan dalam pembinaan. Bahannya lembut dan lembut, tetapi dengan cepat dapat hilang penampilan asalnya, jadi disarankan untuk menutupnya dengan beberapa lapisan varnis.
 • Walnut adalah pilihan yang hebat untuk pencinta estetika. Di samping itu, produk walnut sangat tahan lama, anda boleh memotong corak terbuka dari mereka, menghias jadualkerusi kabinet dan lain-lain perabot. Produk daripadanya agak berat.
 • Oak adalah baka popular di kalangan pembina dan pereka. Kayu Oak telah mengumpul estetika, praktikal: kecantikan, ketahanan, pendedahan yang rendah terhadap keadaan alam sekitar yang agresif, kebolehpercayaan.
Kayu - bahan serba boleh untuk mewujudkan suasana khas di dalam rumah

Kayu - bahan serba boleh untuk mewujudkan suasana khas di dalam rumah

Selepas memilih pilihan yang anda suka, anda boleh mula membuat lukisan untuk perabot masa depan.

kembali ke menu ↑

Perabot

Sebelum anda mula membina dapur kayu, lebih baik menghubungi pembina yang lebih berpengalaman untuk maklumat terperinci.. Ia akan menyelamatkan anda daripada membuang masa, saraf, bahan, wang. Akibatnya, anda mendapat hasil yang sangat baik yang akan menyenangkan mata.

Jadi, beberapa tip yang dibuat pembuat perabot:

1Pilih saiz standard

Apabila penerbangan fantasi tidak terhad, kepala penuh dengan penyelesaian reka bentuk, saya ingin membuat perabot dapur yang tidak biasa yang anda tidak boleh membeli di kedai. Sarjana mengatakan bahawa idea ini lebih baik untuk diterapkan di tempat lain, dan membuat bingkai mengikut lukisan dan gambarajah standard. Ia lebih mudah untuk pengiraan dan perhimpunan.

Dapur dengan unsur kayu

Dapur dengan unsur kayu

Jika anda membuat beberapa kabinet terlalu besar dan yang lain, sebaliknya, terlalu kecil, anda akan membuat masalah tambahan untuk diri anda sendiri. Kemudian ia akan cukup keras untuk mengambil barang-barang yang boleh disimpan di dalamnya, dan skala besar saiz kabinet tidak baik pada gaya dan reka bentuk dapur.

Lembaga
Ruang yang tidak digunakan boleh diisi dengan laci, yang juga melaksanakan keseluruhan fungsi penyimpanan senjata. Mereka akan membenarkan penggunaan ruang yang paling berkesan.
Penerbangan mewah boleh menjadi tidak terhad

Penerbangan mewah boleh menjadi tidak terhad

2Jangan beli pokok yang sangat mahal

Jika anda - hanya pembina baru, belanjakan wang tambahan untuk apa-apa. Semasa pengeluaran, anda secara tidak sengaja boleh merosakkan beberapa bahan, jadi pokok mudah tidak kelihatan lebih teruk daripada mahal.

3Gunakan hanya kayu tahan lembapan.

Jangan gunakan kayu mentah dalam kerja anda. Ia tidak seperti kelembapan, ia cepat berubah bentuk di bawah tindakannya, mengurangkan semua kerja ke tanah.

Di kedai-kedai, anda boleh membeli dengan segera dengan cara khas, atau tutup diri sendiri.

Jangan gunakan kayu yang tidak dirawat

Jangan gunakan kayu yang tidak dirawat

4Jangan lupa tentang penjagaan tambahan

Tidak kira berapa mahal, berkualiti tinggi adalah pokok, ia masih di bawah pengaruh cahaya matahari, udara, suhu akan cacat. Untuk melambatkan proses ini, kayu harus dirawat dengan lilin atau varnis pelindung sekitar sekali setahun.

Pada nota
Pemilihan warna yang betul adalah keperluan dapur anda. Cerah, warna-warna hangat akan bersorak, bersorak, memupuk selera makan anda. Jika anda mempunyai tempat istimewa di dalam bilik, sorotnya dalam warna-warna terang. Bagi mereka yang memilih keamanan dan ketenangan, kami mencadangkan untuk memilih nada sejuk dan gelap.
Padanan warna yang betul adalah keperluan dapur anda.

Padanan warna yang betul adalah keperluan dapur anda.

kembali ke menu ↑

Menarik peringkat untuk perabot do-it-yourself

Untuk membuat lukisan dengan betul, dan membina perabot dapur mengikut mereka, anda tidak boleh berbuat tanpa pengetahuan tentang kecil-kecilan kecil:

 • Apabila melukis lukisan, pastikan anda mempertimbangkan lengkungan mungkin dinding dan semua struktur menonjol. Agar tidak disalah anggap ini, adalah disyorkan untuk membuat pengukuran di bahagian paling bawah, berhampiran dataran atau seks, kemudian kira-kira di tengah dan di akhir siling. Daripada ketiga nilai tersebut, pilih yang terkecil.
 • Selepas pengukuran dan pengesahan mereka, data boleh dipindahkan ke lukisan. Perlu ada kaitan dengan tetingkap tetingkap, baseboards, pintu, kawahan, kumbahan, pemanasan, bahkan soket.
 • Sekarang kita sedang membuat kertas mengenai susun atur lokasi alat dengar. Kami menasihati anda untuk mendengar keinginan, nasihat pereka, pelan standard. Semua saiz boleh didapati di laman web kedai perabot di domain awam. Adalah lebih baik untuk berfikir terlebih dahulu mengenai lokasi kabinet dan rakdan di mana peralatan elektrik akan.
 • Selepas kesediaan pelan umum, lanjutkan dengan penjelasannya. Di sini kita mesti mencuba setiap bahagian dalaman, cat dimensi, jumlah kabinet, rak, ketebalan papan lapis, bahagian-bahagian yang menonjol, dan lain-lain.

Lembaga
Anda boleh menggunakan program komputer khas untuk paparan volumetrik reka bentuk dapur anda. Mereka akan membenarkan untuk mempertimbangkan dengan lebih terperinci semua nuansa susun atur.

Selepas melengkapkan perniagaan lukisan, anda boleh meneruskan corak dan pemasangan. Pastikan semua bahan adalah berkualiti tinggi, tiada cip, tempat, retak. Pastikan untuk menampung kelengkapan dengan agen tahan lembapan.

Perabot dapur yang diperbuat daripada kayu, dibuat dengan tangan, akan menjadi selesa, tahan lama dan tahan lama. Pohon itu sesuai dengan hiasan, mewujudkan keselesaan, gaya eko khas. Perhimpunan sendiri menjimatkan kos yang tidak perlu, tetapi memerlukan masa.

kembali ke menu ↑

Jadual

Tidak mungkin bayangkan dapurdi mana tidak ada meja di mana tetamu dan keluarga boleh berkumpul. Banyak idea reka bentuk ditumpukan kepada bentuk jadual dan lokasi mereka di dalam bilik. Perabot ini juga mudah untuk membuat diri anda.

Pilihan yang luar biasa untuk jadual

Pilihan yang luar biasa untuk jadual

Jadi, pilihan yang paling popular untuk meja makan yang diperbuat daripada kayu kelihatan seperti ini:

Meja tradisional dibuat dari pangkalan, meja atas dan kaki dipasang. Reka bentuk pemasangan cukup mudah, meja itu sendiri biasa kepada semua orang, tahan lama dan mudah digunakan. Perubahan reka bentuk dijalankan bergantung kepada bilangan kaki dan lokasi mereka, saiz dan bentuk atas meja, reka bentuk pendirian. Anda boleh membuat gaya yang lebih moden, dekat dengan moden, atau mengatur segala-galanya di bawah hari-hari lama.
Jadual rasuk lebih sukar untuk dihasilkan. Terdiri daripada countertops dan dua unsur sokongan yang terletak di setiap sisi. Meja-meja yang bergelora membuat reka bentuk dapur tradisional, jadi ia sesuai untuk orang yang tidak suka eksperimen.
Lengkapkan dengan bangku

Lengkapkan dengan bangku

Meja tanpa underbody - pilihan ini sesuai untuk pencinta kemodenan, kerana ia diwujudkan dalam gaya minimalism. Ini bukan pemasangan besar-besaran, agak mudah dalam perhimpunan, ia berjalan lancar dengan apa-apa warna di dapur
Meja-meja dinding dengan lipatan atas - cabaran brash untuk tradisi lama dan sebilangan kecil meter persegi. Tidak ada lagi kekacauan di seluruh bilik dapur yang sudah lama dengan meja besar-besaran - ia boleh digantikan dengan meja atas yang dilekatkan pada dinding. Mekanisme ini membolehkan anda untuk menolak dan meleret meja dari dinding ke dinding yang diperlukan.
kembali ke menu ↑

Kerusi

Kerusi, serta meja, melaksanakan fungsi yang paling penting di ruang dapur. Ia bergantung kepada reka bentuk bilik, jadi kerusi itu harus selaras dengan gaya keseluruhannya.

Varian kerusi bergaya

Varian kerusi bergaya

Tidak hairanlah kebanyakan orang memilih kerusi kayu. Kelebihan memilih perabot dari kayu:

 • Ketahanan dan ketahanan sepanjang hayat perkhidmatan.
 • Bahan mesra alam yang tinggi.
 • Pemilihan kayu yang besar.
 • Banyak penyelesaian reka bentuk.
 • Tenaga yang menggalakkan dalam rata.

Kerusi kayu datang dalam kategori berikut:

1Kerusi tradisional klasik

Model ini adalah yang paling biasa dan popular. Terdiri dari belakang, duduk dan, sebagai peraturan, empat kaki. Kerusi klasik - reka bentuk yang teguh, tahan lama dan tahan lama. Semua bahagian yang digunakan dalam perhimpunan, besar, diikat dengan skru. Anda boleh membuat bukan sahaja kerusi makan untuk orang dewasa, tetapi juga kecil untuk kanak-kanak. Ini akan membantu mengekalkan gaya eko tunggal di dapur.

Model ini adalah yang paling biasa dan popular.

Model ini adalah yang paling biasa dan popular.

Lembaga
Supaya kerusi tidak gelap dan tidak rusak, sehingga tidak ada tepi kasar di atasnya, produk perlu dipoles dan ditutup dengan beberapa lapisan varnis pelindung.
2Kerusi dengan kerusi lembut

Kerusi ini sesuai untuk pencinta gaya yang lebih halus. Mereka lebih mudah kerana kerusi lembut kain, kaki boleh dibuat lebih nipis, dan di belakang untuk membuat benang yang indah. Papan lapis dan papan - pilihan terbaik untuk pembuatan kerusi seperti itu, menjadikannya lebih mudah dan kurang besar.

Kerusi ini sesuai untuk pencinta gaya yang lebih halus.

Kerusi ini sesuai untuk pencinta gaya yang lebih halus.

3Kerusi kerusi

Sekiranya kemudahan adalah perkara yang sama seperti udara, maka kami mencadangkan sebuah kerusi kerusi. Membuat tangan anda sendiri lebih sukar daripada kerusi tradisional klasik, tetapi kerja itu akan dibayar. Model ini akan menjadikan dapur anda lebih selesa, bersahaja, terutamanya jika anda memakai kerusi rehat.

Kerusi ini boleh digunakan di bilik lain, kerana mereka perlu bekerja, bersantai.

Sekiranya kemudahan adalah perkara yang sama seperti udara, maka kami mencadangkan sebuah kerusi kerusi

Sekiranya kemudahan adalah perkara yang sama seperti udara, maka kami mencadangkan sebuah kerusi kerusi

4Kerusi lipat

Kerusi lipat akan mudah digunakan di pangsapuri dengan ruang tamu yang kecil. Seperti dalam keadaan dengan meja dinding, kerusi lipat membantu menjimatkan ruang, membebaskan ruang untuk sesuatu yang lebih penting. Walaupun kerusi lipat adalah mudah pada pandangan pertama, ia tidak begitu mudah dibuat, jadi lebih baik untuk mempelajari dengan teliti arahan, lukisan.

Pertama, anda perlu mempertimbangkan bahawa kerusi akan sentiasa dinamik, iaitu. sentiasa berubah, lipat keluar. Kedua, perlu memperhitungkan kategori berat badan semua ahli keluarga. Bahan untuk pembuatan harus ringan dan tahan lama, kami menasihatkan penggunaan papan lapis.Jika anda mengambil kira semua nuansa, kerusi lipat akan bertahan lama, mereka akan mudah menggunakan kedua-dua dapur dan di tempat lain.

Kerusi lipat

Kerusi lipat

5Bangku

Pilihan yang paling mudah untuk dapur adalah najis kayu. Mereka tidak mempunyai belakang, hanya ada tempat duduk dan kaki. Di sini anda juga boleh membuat beberapa pilihan:

 • Pilih bentuk kerusi: bulat atau persegi.
 • Bilangan kaki: satu atau dua hingga empat klasik.
 • Anda boleh merapikan kerusi kayu dengan kain atau hanya varnis bangku.

Lembaga
Hanya minus kerusi kayu adalah berat badan mereka, tetapi ini boleh diperbetulkan dengan licik. Pilih pokok yang lebih ringan, seperti linden, dan kemudian hanya mengecat kerusi untuk memadankan warna ek.
Pilihan yang paling mudah untuk dapur adalah najis kayu.

Pilihan yang paling mudah untuk dapur - najis kayu

kembali ke menu ↑

Rak kayu

Perkara utama di dapur adalah fungsi maksimumnya. Oleh itu, tuan rumah dan pemilik tempat barang-barang dalaman supaya mereka mengambil sedikit ruang yang mungkin, tetapi mempunyai keupayaan yang terbaik. Paling penting, apabila tarikan luar ditambah keupayaan.

Para rak mempunyai dua konsep kepraktisan dan keindahan, kerana hampir tidak ada dapur yang dapat dilakukan tanpa mereka. Anda boleh membuatnya dengan tangan anda sendiri, jika anda mengetahui ciri-ciri bahan, saiz, bentuk, serta gaya tunggal, sebahagiannya akan menjadi rejimen.

Perkara utama di dapur adalah fungsi maksimumnya.

Perkara utama di dapur adalah fungsi maksimumnya.

Kayu yang terbaik untuk rak ialah:

 • Linden adalah kayu ringan tetapi tahan lama, boleh dirawat dengan baik.
 • Spruce - konifer, mempunyai sifat penyembuhan, ringan, tahan retak.
 • Alder adalah bahan bangunan serba boleh, padat, sempurna digilap, terpaku dan dipotong.
 • Aspen - kayu padat, tahan lama, tidak melengkung, tidak retak, mengekalkan haba.
 • Pine - pokok yang tidak mahu kering, retak dan noda, kuat, tahan lama.

Rak menjimatkan ruang dan kemudahan

Rak menjimatkan ruang dan kemudahan

Lembaga hendaklah licin, licin, tanpa warna, warna, retak, kehadiran yang akan merosakkan rupa atau tidak lama lagi. Rak - ia menjimatkan ruang dan kemudahan, serta ia menggabungkan harmoni ke pedalaman. Ini boleh dicapai dengan memilih pilihan dari pembinaan yang diterangkan di bawah:

 • Rak-rak

Jadi rak dipasang pada dinding, biasanya dengan ketinggian dari lantai ke siling, atau sedikit lebih rendah. Mungkin kelihatan seperti satu sisi tanggakeputusan reka bentuk sedemikian akan membolehkan untuk mempelbagaikan gaya dapur, untuk bergerak dari standard dan tradisi. Satu-satunya kelemahan mereka adalah bahawa rak menduduki ruang dari atas ke bawah, oleh itu mereka memerlukan ruang tambahan. Tetapi ia akan memegang peralatan dapur yang mencukupi. Bagaimanapun, ini bukan pilihan yang paling popular.

Rak-rak

Rak-rak

 • Rak di dinding

Rak paling biasa adalah dinding. Mereka diletakkan di atas meja atau di antara kabinet, kerana mereka tidak mengambil banyak ruang, tidak memerlukan ruang tambahan.

Terdapat juga beberapa jenis:

 • Rak dinding tunggal tunggal adalah reka bentuk rak yang paling biasa. Rak dipasang di satu dinding, dan bentuk mereka boleh sama sekali berbeza - segi empat, segi empat, bulatan, bahkan bentuk yang luar biasa, semuanya bergantung pada imaginasi atau gaya dapur anda.
 • Sudut rak - praktikal untuk menggunakan rak. Selalunya orang tidak boleh menggunakan ruang sudut di dalam bilik, kerana barang rumah tidak ada di sana. Oleh itu, rak sudut - penyelesaian yang sempurna untuk masalah ini. Mereka dipasang terus ke dua dinding di sudut. Mereka boleh dilakukan, sebagai contoh, lebih tenggelamuntuk meletakkan span atau detergen di sana.

Rak yang paling biasa dipasang di dinding.

Rak yang paling biasa dipasang di dinding.

 • Rak dengan kaca atau rak tertutup - rak tertutup seperti kabinet, hanya lebih kecil. Jika di ruang terbuka kami selamat boleh menyimpan balang dan peralatan lain, anda boleh meletakkan rak dengan pintu yang mereka takut atau lembap. Di sana anda juga boleh meletakkan alat makan perayaan (jika pintu adalah kaca), menghias dapur.
 • Modus adalah inovasi di dunia rak, yang memasuki dunia reka bentuk tidak lama dahulu.Mereka lebih dekat dengan gaya moden atau berteknologi tinggi daripada klasik dan tradisi. Reka bentuk yang sangat luar biasa akan menarik mata pemilik dan tetamu, serta menjadikan dapur lebih moden. Modus adalah set lengkap, iaitu, anda boleh membuat beberapa blok, memasangnya menjadi salah satu kesepakatan anda sendiri.

Lembaga
Di rak kayu akan menjadi ruang tontonan yang hebat dan sangat bagus tumbuhan.
Rak kaca atau rak tertutup

Rak kaca atau rak tertutup

Sebelum memutuskan mana rak paling sesuai untuk dapur, tentukan gaya yang anda ingin buat. Satu lagi gaya rak, tidak sesuai ke pedalaman, boleh menyebabkan kekacauan, akan memusnahkan kesan keseluruhan bilik.

Jadi, kita berurusan dengan dapur til dan rak:

 • Jika pilihan anda adalah klasik yang tetap, keselesaan tradisional, maka pilihan anda adalah rak kayu besar segi empat tepat, bulat atau persegi. Ia akan kelihatan baik dalam bentuk tulen dan dengan hiasan, sebagai contoh, dengan benang.
 • Berteknologi tinggi memerlukan pemilik berteknologi tinggi dan kesederhanaan pada masa yang sama. Kami mengesyorkan rak sama ada nada yang sangat ringan atau sangat gelap, secara tetap, lebih baik segi empat tepat, dalam bentuk. Penambahan lampu akan menjadi penyelesaian yang hebat dan akan kelihatan baik di dapur.
 • Gaya moden akan meminta anda untuk menunjukkan imaginasi, untuk melakukan segala-galanya dengan lembut, tanpa sudut. Yang paling menguntungkan di sini akan melihat bentuk cecair atau bentuk bulat, dengan sudut pelapis yang berlapis-lapis.

Sudut rak - praktikal untuk digunakan

Sudut rak - praktikal untuk digunakan

Sekurang-kurangnya sudut dalam apartmen mempunyai kesan yang baik terhadap jiwa manusia, hubungan dalam kalangan keluarga.

Jika anda benar-benar berbeza dari orang lain, California atau Texas menyanyi di dalam hati anda, dan dapur meluahkan gaya negara, maka bentuk yang betul dan kemas pastinya bukan untuk anda! Di sini lebih baik menggunakan papan yang dicat, bahagian dari kotak yang tidak dikehendaki, dan sebagainya. Gaya sepatutnya seperti liar.

Pilihan yang menarik dalam gaya loteng

Pilihan yang menarik dalam gaya loteng

Sebelum anda memulakan rejimen, lebih baik anda berfikir tentang apa yang anda akan simpan di sana. Semak dimensi perkara, buat pengiraan, hanya kemudian anda boleh mengambil kerja. Jika tidak, anda akan kehilangan masa, bahan dan wang.
kembali ke menu ↑

Whatnot

Baru-baru ini, dianggap bahawa tidak semua - ini adalah abad yang lalu. Semua ruang dapur diduduki oleh loker dan rak yang mudah. Malah, perabot kayu kembali dalam fesyen. Keseragaman kabinet yang sama menjadikan dapur kusam, membosankan, dan rak di sudut bilik menyimpan peralatan dapur dan kelihatan baik.

Ia sesuai dengan pencinta reka bentuk tradisional dan sesuatu yang baru, contohnya, gaya negara.

Perabot kayu kembali dalam fesyen

Perabot kayu kembali dalam fesyen

Rak buku ini sangat mudah untuk menghasilkan: beberapa rak yang disambungkan menggunakan pengikat atau rak. Mereka adalah universal, jadi mereka boleh dilekatkan pada dinding oleh kedua belah pihak. Rak buku ini adalah salah satu cara untuk membahagikan dapur ke zon bergantung kepada lokasinya.

Lembaga
Jika tidak ada ruang yang cukup dan cahaya di dapur, pastikan untuk memilih pokok untuk rak warna paling terang. Ia adalah warna cahaya yang secara visual akan mengembangkan ruang dan menjadikannya lebih selesa.

Kenapa rak perlu diperbuat daripada kayu? Pohon itu kelihatan mahal, sangat dihargai. Ia juga mudah dan praktikal: jika rak dipecahkan, mudah untuk membaiki atau mengubah suai ia sesuai dengan kehendak baru pemilik, sebagai contoh, untuk cat atau menambah hiasan.

Para rak adalah sangat mudah untuk mengeluarkan.

Para rak adalah sangat mudah untuk mengeluarkan.

Juga pokok diproses dengan baik, diukir, dipoles, tidak keluar dari fesyen.

Lembaga
Letakkan rak jauh dari kawasan basah di dapur, kerana kayu dan air tidak serasi antara satu sama lain.

Jenis rak yang boleh digunakan di pedalaman:

 • Rangka segi empat sama rata dengan rak 3-4.
 • Rak dalam bentuk tangga ke siling.
 • Rak sudut yang mengisi sudut kosong dengan fungsi.
 • Rak tinggi dengan dua dinding pada setiap sisi.

Untuk penyimpanan barangan atau produk yang mudah

Untuk penyimpanan barangan atau produk yang mudah

Perabot terbuka akan membawa lebih banyak keselesaan kepada dapur, dihiasi dengan gaya apa pun. Ini adalah alasan yang sangat baik untuk meninggalkan kabinet terlalu besar dan mengembangkan bilik. Di sini anda boleh meletakkan peralatan dapur, TV kecil, bunga dalaman dan banyak lagi. Di sini adalah mudah untuk menyimpan buah-buahan dan sayuran yang tidak memerlukan pembekuan, dan aroma yang indah dan segar akan mengisi bilik.

kembali ke menu ↑

Apron kayu

Sudah tentu, kita biasa mendengar bahawa apron adalah sesuatu yang menjadi tuan rumah sekitar jam hujung minggu semasa memasak untuk ahli keluarga. Tetapi pembina telah menemui penggunaan lain perkataan ini, juga berkaitan langsung dengan dapur, dan ini adalah apron kayu.

Apron dapur sangat berfungsi dan mudah, jadi jika terdapat ruang kosong yang cukup di dalam bilik, memasangnya akan menjadi keputusan yang tepat.

Ia terdiri daripada dua jenis:

Apron dapur sangat berfungsi dan selesa.

Apron dapur sangat berfungsi dan selesa.

Walaupun pokok itu adalah bahan yang cukup tahan lama, masih ada tempat berhampiran yang lebih baik untuk tidak meletakkannya. Sebagai contoh, di atas dapur lebih baik digunakan jubinsama seperti pokok, dan di atas atas meja, di mana tiada apa yang mengancam kayu, gunakan dengan berani. Jika tidak, semasa memasak aktif, panel mungkin bukan sahaja kehilangan penampilannya dan berubah dari stim dan suhu tinggi, tetapi juga menangkap api.

Terdapat dua cara meletakkan papan: menegak dan mendatar:

 • Menegak disyorkan untuk digunakan bagi mereka yang merancang untuk meletakkan pelbagai reka bentuk di atas apron: kabinet, rak. Oleh kerana susun atur menegak membuat dapur lebih kecil, tetapi dengan kabinet di atas, ini tidak ketara.
 • Mendatar adalah lebih baik digunakan untuk pemilik dapur kecil. Keanehan adalah bahawa jalur mendatar secara visual membuat ruang lebih luas dan lebih ringan. Manfaatkan helah kecil ini apabila anda mula membuat apron.

Lebih ringan, lebih luas dan lebih selesa dapur akan dibuat oleh kayu yang lebih ringan, jadi jika anda ingin mencapai kesan sedemikian, pilihlah itu. Gaya berteknologi tinggi dan moden boleh digabungkan dengan warna gelap yang menekankan keanggunan dan harga tinggi reka bentuk.

Penjagaan khas seperti dapur dapur tidak perlu. Beberapa kali sebulan adalah disyorkan untuk menghapusnya dengan penyelesaian sabun dan kemudian dengan kain kering supaya gris dan habuk tidak terkumpul di panel dan tidak merosakkan penampilan. Juga, merawat panel beberapa kali setahun dengan produk yang menolak kelembapan. Ini akan meningkatkan kehidupan kayu.

kembali ke menu ↑

Kabinet kayu

Kabinet adalah ciri penting dapur mana pun. Walaupun banyak rak dan barang tidak, keperluan untuk mereka tidak pernah hilang. Mereka selesa dan serba boleh.

Tidak sukar untuk membuat kabinet seperti anda sendiri, terdapat beberapa kelebihan:

 • Anda tidak akan menemui perkahwinan atau penipuan - semua bahan dibeli dan diperiksa secara peribadi, pemasangan juga dibuat secara eksklusif oleh anda.
 • Proses itu sendiri adalah mudah, ia hanya memerlukan kesabaran dan ketepatan. Kayu tertakluk kepada mana-mana pemprosesan dan pengisaran.
 • Tidak mustahil untuk mencatat kebanggaan peribadi dalam kerja yang dilakukan - kini, melihat kabinet, anda akan dengan senang hati berfikir bahawa ia dibuat dengan tangan anda sendiri.

Kabinet untuk dapur datang dalam pelbagai saiz, baik besar dan kecil.

Kayu berikut adalah yang terbaik untuk mereka:

 • Aspen.
 • Pokok Linden
 • Larch.
 • Pine.

Oak tidak disyorkan untuk kabinet dinding, kerana ia akan menjadi sangat berat dan besar-besaran.
Kabinet - sifat yang diperlukan dari mana-mana dapur

Kabinet - sifat yang diperlukan dari mana-mana dapur

Bentuknya tidak berbeza-beza khas - kes-kes segi empat tepat dilanjutkan sepanjang atau seberang. Perlu diingat bahawa kabinet melintang yang melintang secara visual memanjangkan dapur, dan juga menjimatkan ruang. Adalah lebih baik untuk menggantungnya di atas tempat duduk supaya suhu dan stim dan tidak merosakkan penutup kayu. Jangan keterlaluan saiznya. Perabot harus kelihatan kemas, tidak terlalu berbeza dengan saiz dan bentuk, jika tidak seluruh gaya dapur akan hilang.

Lembaga
Jangan sekali-kali membuat kabinet gelap di dapur kecil, ia akan secara visual menjadi lebih kecil. Beri keutamaan kepada warna hangat, mereka akan menambah ruang dapur, keselesaan dan cahaya.

Dapur kayu

Pilih pilihan terbaik

8.5 Skor Jumlah
Adakah dapur kayu mahal atau benar-benar praktikal?

Keputusan untuk menggunakan struktur kayu di dapur atau tidak hanya bergantung pada pilihan anda. Walau bagaimanapun, kami perhatikan bahawa semua kualiti negatif boleh dengan mudah diperbetulkan dengan peralatan perlindungan tambahan atau penggantian dengan analog murah. Kami berharap nasib baik dalam penjelmaan penyelesaian reka bentuk! Setelah meninjau maklumat, sila tinggalkan komen anda dengan hujah dalam komen. Mereka akan berguna kepada pembaca lain. Pendapat anda sangat penting kepada kami. Terima kasih kerana penyertaan anda. Kami menghargai setiap ulasan anda dan masa anda.

Relevan maklumat
8
Ketersediaan permohonan
7.5
Pendedahan topik
8.5
Kebolehpercayaan maklumat
8
0
Kebaikan
 • Ketahanan, kebolehpercayaan dan ketahanan
 • Gaya eko khas yang dicipta di dapur
 • Pemandangan yang boleh dilihat dan mahal
Cons
 • Pendedahan kepada suhu dan kelembapan yang tinggi
 • Kos yang tinggi dari beberapa spesies kayu
 • Kebanyakan jenis kayu tertentu, seperti oak
Tambah ulasan anda

Kami akan gembira dan pendapat anda

Tinggalkan jawapan

Penilaian keseluruhan anda

ms2.decorexpro.com - Jurnal harian Reka bentuk, Senibina, Reka Bentuk Dalaman

Bilik-bilik

Halaman dan taman

Reka bentuk