Dapur digabungkan dengan loggia: Cara-cara nyata untuk menggunakan tempat dengan bijak. Reka bentuk dalaman yang tidak membosankan (120+ Foto)

Sebuah dapur dengan loggia boleh didapati di banyak rumah moden, dan banyak pemilik bingung: apa yang perlu dilakukan dengannya? Tempat itu seolah-olah berguna, tetapi bagaimana untuk menggunakannya supaya ia bergaya, selesa dan tidak ada undang-undang yang rosak? Beberapa pilihan.

Kandungan artikel ini:

Tanpa persatuan

Untuk menggabungkan kawasan dapur dengan kawasan loggia, anda perlu melabur masa dan wang. Anda perlu mendapatkan kebenaran untuk pembangunan semula (dan ini bukan satu hari sahaja), bersinar dan melindungi logo, mengeluarkan dinding, membuat pembaikan kosmetik.

Tidak semua orang mempunyai begitu banyak sumber untuk melakukan ini.

Apabila anda boleh berehat dan bersantai

Apabila anda boleh berehat dan bersantai

Oleh itu, cara paling mudah adalah menggunakan loggia tanpa menyatukannya dengan dapur:

 • Letakkan kawasan penyimpanan di atasnya. Jika dapur kecil, ia tidak akan berubah dari kabinet dan rak dengan hidangan, bijirin, sayuran, minyak dan alat. Untuk sedikit membongkar kawasan itu, anda boleh meletakkan semua ini di balkoni. Letakkan loker dan beberapa laci di sana, rak paku dan cangkuk, letakkan semuanya dengan kemas. Sudah tentu, setiap kali anda memerlukan sesuatu, anda perlu pergi ke luar, tetapi di dapur akan ada tempat percuma yang boleh diaturkan dengan citarasa anda.
 • Mengatur kawasan rekreasinya. Di dalam pangsapuri kecil terdapat ruang yang tidak cukup untuk meletakkan kerusi dan lampu di mana anda boleh duduk dengan tenang dengan komputer riba, membaca atau melakukan kerja. Loggia dapur boleh digunakan untuk melengkapkan tempat sedemikian. Sudah tentu, ia perlu dilindungi dan berkilat, tetapi anda tidak perlu mendapatkan kebenaran dan menyewa pembina: anda boleh melakukannya sendiri tanpa pengalaman.

Untuk menggunakan pejabat

Untuk menggunakan pejabat

Walaupun di loggia, anda boleh mengeluarkan peti sejuk dengan kabinet, tetapi hanya jika ia benar-benar terisolasi dan tidak ada kemungkinan bahawa ia akan bocor sekali siling.

Ia akan menjadi menarik untuk anda:TINJAUAN TINJAUAN: Tempat apakah kaca kaca loggia menempati reka bentuk bilik? Reka bentuk yang hangat, panorama, tanpa bingkai. 145+ (Gambar) dalaman yang selesa

kembali ke menu ↑ kembali ke menu ↑

Sebahagiannya

Jika anda mempunyai cukup masa dan usaha untuk mengeluarkan tingkap dan pintu balkoni, anda boleh menggabungkan dapur dengan loggia sebahagiannya. Tambahan besar adalah bahawa anda tidak memerlukan kebenaran, dan fungsinya tetap lengkap. Selain itu, lengkungan semikonduktor yang indah kelihatan lebih hebat daripada ketiadaan dinding yang lengkap.

Table-island - penyelesaian klasik

Table-island - penyelesaian klasik

Di tempat kosong secara tradisinya terdapat ruang makan. Ini adalah munasabah: tidak perlu bergerak komunikasi, dan meja dan kerusi pada loggia standard sesuai dengan sempurna.

Menariknya, reka bentuk mungkin berbeza:

 • Jadual-pulau. Penyelesaian klasik, sesuai dengan gaya apa pun. Ia memerlukan banyak ruang, tetapi kelihatannya bagus, anda boleh meletakkan alas meja di atasnya dan meletakkan lampu di atasnya.
 • Kaunter bar. Penyelesaian bagi mereka yang bermimpi di loteng, tetapi tidak mempunyai ruang yang cukup. Tingkap lebar dari loggia berfungsi sebagai pendirian. Semasa makan, anda boleh melihat ke bawah dan mengagumi pandangan jika ia bagus.

Sill sebagai bar

Sill sebagai bar

Pendirian ini mempunyai satu-satunya negatif - ia lebih rendah daripada klasik. Tetapi ia tidak kelihatan lebih buruk.

Ia akan menjadi menarik untuk anda:ULASAN: Reka bentuk Dapur dengan Balkoni (100+ Foto): Kami adalah untuk penyatuan ruang !!!

kembali ke menu ↑ kembali ke menu ↑

Lengkap

Ia hanya mungkin jika dinding di antara dapur dan loggia bukanlah pembawa, jika tidak, ia tidak mungkin untuk menerima apa-apa permit bangunan. Tetapi, jika ia tidak membawa, ia hanya akan menjadi wang dan kesediaan untuk menunggu.

Adalah penting untuk memeriksa dinding galas atau tidak

Adalah penting untuk memeriksa dinding galas atau tidak

Dan kemudian cukup untuk memanaskan, memancarkan loggia dan memusnahkan dinding, dan kemudian melakukan pembaikan kosmetik. Akibatnya, dapur akan lebih daripada beberapa meter persegi dan anda boleh menggunakannya seperti yang anda suka. Malah menjalankan komunikasi dan menjadikannya tempat kerja.

Mengembangkan meter persegi dengan perbelanjaan balkoni atau loggia

Mengembangkan meter persegi dengan perbelanjaan balkoni atau loggia

Walau bagaimanapun, lebih mudah untuk menyekat diri ke ruang makan - dan ia lebih murah, dan tambahan permit tidak diperlukan.

Ia akan menjadi menarik untuk anda:ULASAN: 240+ Gambar pilihan untuk menyelesaikan Balcony di dalam: Interior indah dengan tangan mereka sendiri

kembali ke menu ↑ kembali ke menu ↑

Bagaimana untuk memberi ruang yang dihasilkan?

Untuk mendapat faedah dari semua acara, anda perlu tidak hanya membebaskan tempat itu, tetapi juga menghiasnya dengan indah. Kita perlu menjaga perabot, lampu, kombinasi warna, aksesori tambahan.

Dapur digabungkan dengan loggia: Cara-cara nyata untuk menggunakan tempat dengan bijak. Reka bentuk dalaman yang tidak membosankan (120+ Foto)

Setiap tahun idea ini menjadi semakin popular

kembali ke menu ↑

Gaya

Agar tidak memikirkan semua ini setiap kali, orang-orang datang dengan gaya - lembaran cheat yang sedia ada yang memberitahu reka bentuk yang akan kelihatan baik untuk memastikan.

Jangan kekurangan ruang dapur kecil dengan perabot tambahan - hanya segalanya yang anda perlukan

Jangan kekurangan ruang dapur kecil dengan perabot tambahan - hanya segalanya yang anda perlukan

Untuk dapur dengan loggia yang dilampirkan sebahagian, gaya berikut akan sesuai:

 • Timur. Meja rendah, bantal lembut, lampu palsu dengan corak yang rumit, langsir cahaya, cerah, warna semula jadi dan corak bunga. Pastikan - gerbang itu perlu ditenun dengan kain semula jadi yang ringan dengan tassels. Kesan keseluruhan adalah istana Sultan.
 • Eco. Anda tidak boleh hanya eco, tetapi dengan berat sebelah motif Hawaii. Meja kayu yang tidak dirawat, kerusi dari rotan, langsir buluh, sentiasa bunga segar. Di atas meja anda boleh meletakkan lampu dengan lilin sebenar, tirai gerbang tirai menusuk manik berwarna-warni kayu. Di dinding - ukulele.
 • Minimalisme. Tidak ada tirai di gerbang, meja itu mudah, di sebelahnya kerusi plastik dan logam. Tiada aksesori, kecuali lampu mudah di atas meja (semestinya reka bentuk geometri). Jika tingkap langsir, kemudian digulung, tanpa corak.

Jangan simpan lampu

Jangan simpan lampu

Sudah tentu, apa-apa gaya lain yang akan dilakukan - anda boleh mengeditnya, atau anda boleh menggunakannya seperti itu. Contohnya, tempat Jepun di pintu gerbang pintu gelangsar, yang ditutup sekali-sekala.

Langsir ringan dan elemen tekstil bunga lain akan membantu menekankan gaya Provence

Langsir ringan dan elemen tekstil bunga lain akan membantu menekankan gaya Provence

Untuk dapur, yang bersatu dengan loggia, gaya lain juga sesuai:

 • Provence. Warna terang, kertas dinding bunga, kerusi dengan punggung palsu dan putih taplak meja di atas meja. Pastikan bunga dalam pasu, beberapa landskap di dinding. Di tingkap adalah tirai gaya "kafe", yang hanya akan menutupnya secara separa.
 • Loteng. Dinding terbuat dari bata, lantai adalah konkrit, semestinya sebuah kaunter bar (ia boleh digunakan untuk memisahkan ruang makan dari satu kerja), berputar kerusi tinggi. Logam, kulit, plastik. Luminaires menyerupai lampu sorot, grafiti di dinding.
 • Muzik negara. Jadualnya pepejal, dari pokok, kerusi juga. Pastikan untuk menyapu permaidani di lantai, langsir di tingkap, umumnya banyak tekstil. Warna-warna itu tepu, semula jadi.

Menurut peraturan seni reka bentuk harus dihiasi dapur dan balkoni dengan gaya yang sama.

Menurut peraturan seni reka bentuk harus dihiasi dapur dan balkoni dengan gaya yang sama.

Gaya tidak banyak panduan untuk bertindak sebagai petunjuk. Selepas membaca senarai, anda boleh menganggarkan apa yang akan kelihatan baik di dapur, apa yang anda suka, dan menggunakan pengetahuan yang diperoleh untuk mendapatkan hasil yang indah dengan menggabungkan elemen-elemen penting pada anda sendiri.

Ia akan menjadi menarik untuk anda:TINJAUAN: Hiasan balkoni di Khrushchev: 225+ (Foto) - Idea untuk membuat reka bentuk yang indah

kembali ke menu ↑

Perabot

Pemilihan perabot yang betul adalah bahagian penting dalam kejayaan. Pertama sekali, meja itu penting di ruang makan.

Jika boleh, beli set dapur kayu semula jadi.

Jika boleh, beli set dapur kayu semula jadi.

Ia mungkin:

 • Jadual-pulau. Ia terletak secara berasingan, dikelilingi oleh kerusi. Anda boleh menutupnya dengan taplak meja, meletakkan lampu di bawah teduhan lampu di tengah dan dapatkan ruang makan gaya klasik yang sangat selesa di tapak bekas loggia.
 • Kaunter bar. Ia boleh dilekatkan pada dinding dan bukannya tingkap tingkap, dan boleh memisahkan ruang makan dari kawasan kerja. Harus tinggi, diserlahkan oleh lampu dari atas. Di bawah ini adalah rak untuk menyimpan perkara-perkara yang berguna.
 • Meja lipat. Perkara yang sangat berguna untuk ruang yang terhad, tetapi di ruang makan di loggia sangat teruk - ia terlalu kecil, seluruh keluarga tidak boleh duduk untuknya. Hanya jika seseorang yang hidup bersendirian boleh menjadi penyelesaian yang baik.
 • Semenanjung. Ia berpaut kepada kawasan kerja, bahagian kerja biasanya lebih tinggi daripada yang mereka makan siang. Ia tidak masuk akal untuk meletakkannya di loggia, tetapi jika ia digabungkan dengan dapur, ia boleh berubah dengan baik.

Dapur bersaiz kecil boleh diperluas menggunakan kawasan balkoni

Dapur bersaiz kecil boleh diperluas menggunakan kawasan balkoni

Kursi dilampirkan pada meja. Mereka seharusnya tidak hanya selesa, tetapi juga sesuai untuknya dalam gaya. Untuk rak - berputar, bar, dengan pendakap besi, yang sangat bagus untuk meletakkan kaki. Untuk meja lipat - kerusi lipat kecil. Untuk pulau itu - kerusi individu, anda juga boleh kerusi.

Meja biasanya diterangi dengan lampu atau lampu di atas. Beri aksen itu - letakkan bunga di atasnya atau tutupnya dengan alas meja. Anda juga boleh membuat lukisan di atasnya, ia juga akan menjadi hebat. Atau beli meja dengan kaca yang indah atau penutup marmar.

Banyak cahaya di dapur tidak berlaku

Banyak cahaya di dapur tidak berlaku

Kerusi ditutup dengan tekstil, dibekalkan dengan bantalan atau dipilih dengan punggung yang diukir.

Keseluruhan headset perlu digabungkan bukan sahaja antara satu sama lain, tetapi juga dengan perabot yang berada di kawasan kerja.

Penyelesaian terbaik adalah untuk mendapatkan bantuan pereka.

Penyelesaian terbaik adalah untuk mendapatkan bantuan pereka.

Ia akan menjadi menarik untuk anda:ULASAN: Langsir pada pintu balkoni: Pilihan moden untuk hiasan tingkap

kembali ke menu ↑

Pencahayaan

Dari pencahayaan bergantung pada apa kesan bilik akan keluar.

Dalam kes dapur, sebahagian atau sepenuhnya digabungkan dengan loggia, peraturan tetap standard. Sorotan perlu:

 • Kawasan kerja. Adalah penting bahawa cahaya jatuh dari atas, sehingga orang yang memasak, jelas melihat apa yang dia lakukan dan tidak sengaja memotong dirinya sendiri. Adalah wajar bahawa ia boleh dimatikan mengikut kehendak.
 • Kawasan makan. Di sini, lampu belakang memberi aksen dan bukannya membantu. Letakkannya biasanya atau di atas, atau terus ke atas meja. Anda perlu melihat apa yang akan kelihatan lebih baik.
 • Aksen. Anda boleh menyerlahkan rak di bawah tv, jika terdapat satu, gambar di dinding, gambar di peti sejuk dan apa sahaja yang anda mahu menyerlahkan. Tidak ada akal fungsional dalam hal ini, tetapi penampilan dapur berubah secara dramatik setelah lampu dihidupkan.

Sangat kerap digunakan di lampu dalaman

Sangat kerap digunakan di lampu dalaman

Adalah sangat penting bahawa lampu sesuai dengan konsep keseluruhan. Oleh itu, dalam gaya bahasa Inggeris klasik, tempat yang kelihatan seperti lampu sorot tidak sesuai. Dan di loteng lampu klasik yang kemas di bawah naungan kain.

Lampu juga harus dimuatkan ke dalam gaya keseluruhan.

Lampu juga harus dimuatkan ke dalam gaya keseluruhan.

kembali ke menu ↑

VIDEO: Ide sejuk untuk dapur loggia yang bergaya

Reka bentuk dapur dengan balkoni

Memperpanjang ruang

kembali ke menu ↑ kembali ke menu ↑

Kesimpulannya

Proses pembaikan adalah proses kreatif, anda perlu mendekati dengan inspirasi dan imaginasi.Dan kemudian akan menyenangkan dan gembira untuk hidup dalam apa yang keluar daripadanya. Cuba mula hidup secara berbeza hari ini dengan dapur yang diperbaharui dengan loggia.

kembali ke menu ↑ kembali ke menu ↑

GALERI PHOTO (lebih daripada 120 gambar)

8.8 Skor Jumlah
Pilihan reka bentuk gabungan yang elegan dan luas

Pilihan dapur yang indah dengan loggia anda akan suka. Tentukan pilihan mana yang sesuai untuk anda dan mulakan impian anda menjadi kenyataan. Setelah meninjau maklumat, sila tinggalkan komen anda dengan hujah dalam komen. Mereka akan berguna kepada pembaca lain. Pendapat anda sangat penting kepada kami. Terima kasih kerana penyertaan anda. Kami menghargai setiap ulasan anda dan masa anda.

Reka bentuk
9
Harga
8
Masa
9
Kemudahan
9
Kebaikan
 • ruang lebih banyak tersedia - yang bermaksud anda tidak boleh takut menjatuhkan piring dari rak di kepala anda atau jatuh ke dalam meja, menuju peti sejuk;
 • hasilnya biasanya kelihatan menarik dan bergaya, terutamanya jika usaha dibuat;
 • anda secara bebas boleh memilih apa yang akan terletak di bekas loggia - dan membawa idea untuk hidup.
Cons
 • anda perlu meluangkan masa, usaha dan wang untuk mendapatkan kebenaran - atau sekurang-kurangnya untuk pembaikan, kaca dan pembaikan kosmetik;
 • anda perlu memikirkan cara membuat keputusan kelihatan baik dan bergaya;
 • jika suatu hari apartmen akan dijual, setiap pembeli perlu menjelaskan bahawa perubahan adalah sah - dan membuktikannya dengan dokumen.
Tambah ulasan anda

Kami akan gembira dan pendapat anda

Tinggalkan jawapan

Penilaian keseluruhan anda

ms2.decorexpro.com - Jurnal harian Reka bentuk, Senibina, Reka Bentuk Dalaman

Bilik-bilik

Halaman dan taman

Reka bentuk