Reka bentuk dapur dengan sebuah pulau: Ciri-ciri perancangan moden (170+ Foto)

Dapur dengan pulau adalah peluang untuk memperluas kawasan kerja dan merupakan penyelesaian yang sangat baik untuk orang yang ingin memasak. Cuba ubah, dan anda tidak akan sekali lagi menolak susun atur yang dipilih.

Kandungan artikel ini:

Ciri-ciri penggunaan

Dapur kelihatan seperti set dapur dan tinggi jadual- sebuah pulau di tengah dapur, dikelilingi oleh kerusi. Sering kali ini bukanlah meja makan yang mudah, tetapi beberapa tiang bersama di mana anda boleh membenamkan sink, pencuci pinggan, pencampur, pengisar dan keajaiban teknikal yang lain yang memudahkan memasak.

Reka bentuk asal

Reka bentuk asal

Peranan pulau berganda:

 • Pengembangan kawasan kerja. Bekerja di sepasang ibu jari di dapur adalah baik jika anda tidak akan memasak apa-apa yang lebih rumit daripada sup biasa. Tetapi jika anda mengambil penyediaan kek krim, penuh dengan hiasan dan ditutup dengan lapisan krim tebal, anda akan memerlukan permukaan tambahan. Pulau ini menyediakan mereka.
 • Kawasan makan. Meja-meja sempurna mengatasi tugas utama mana-mana jadual - di atasnya anda boleh sarapan, makan tengah hari, makan malam, berkumpul untuknya bersama seluruh keluarga. Satu-satunya perkara yang boleh mengganggu adalah ketinggian. Di pulau itu, ia biasanya melebihi standard, terutama jika anda akan membina tenggelam di dalamnya. Jadi anda perlu memesan kerusi tinggi khas.

Memperluas kawasan kerja dengan pulau itu

Memperluas kawasan kerja dengan pulau itu

Adalah penting untuk diingat bahawa masakan pulau adalah mustahil jika anda mempunyai kurang daripada lima belas meter persegi di pelupusan anda. Akan ada ruang yang terlalu kecil untuk bergerak bebas antara pulau dan alat dengar.

Ia akan menjadi menarik untuk anda:ULASAN: Idea untuk reka bentuk dapur di rumah peribadi: 130+ foto dan pilihan susun atur

kembali ke menu ↑

Bahan

Perkara pertama yang perlu dipertimbangkan ketika mengatur adalah bahan dari mana ia akan dibuat. Ketahanan, kepraktisan, cara ia akan kelihatan, dan perangkap kecil bergantung kepadanya.

Pilih bahan yang berkualiti

Pilih bahan yang berkualiti

kembali ke menu ↑

Chipboard

Habuk pencincang bercampur dengan resin dan ditekan ke dalam satu lapisan. Dapur papan serpih tidak ada kemahiran yang berbeza, kerana apabila memproses bahan itu hanya runtuh. Ia tidak berbeza dan tahan lama. Tetapi pada masa yang sama ia kelihatan baik, ia murah dan mencukupi secukupnya dengan turun naik suhu, kelembapan yang tinggi dan prospek dipenuhi dengan sos yang tumpah, khas dapur. Sekurang-kurangnya, sehingga lapisan pelindung dipotong.

Chipboard - bahan yang boleh dipercayai dan praktikal

Chipboard - bahan yang boleh dipercayai dan praktikal

kembali ke menu ↑

MDF

Habuk habuk yang sama adalah tanah, dicampurkan dengan resin kepada jisim homogen dan dibuang ke dalam papak. Hasilnya lebih dipercayai daripada chipboard, lebih mudah untuk diproses, ia bertahan lebih lama. Ia juga kelihatan baik, penuh dengan warna, corak yang mungkin. Copes dengan semua kemalangan yang mungkin.

kembali ke menu ↑

Kayu semulajadi

Sekiranya anda diproses dengan teliti perabot - atau perabot dari baka tahan lama yang padat - boleh berfungsi sebagai puluhan tahun. Ia kelihatan cantik, hebat untuk gaya klasik, diproses dengan baik - hanya ia boleh dihiasi dengan ukiran. Walau bagaimanapun, dari semasa ke semasa ia perlu diproses semula, dan jika tablet dibuat daripada itu, mudah untuk tidak memotongnya secara tidak sengaja.

Kayu semulajadi berfungsi selama beberapa dekad

Kayu semulajadi berfungsi selama beberapa dekad

Ia akan menjadi menarik untuk anda: ULASAN: Reka bentuk Dapur dengan Balkoni (100+ Foto): Kami adalah untuk penyatuan ruang !!!

kembali ke menu ↑

Batu semulajadi

Digunakan untuk puncak meja dan untuk pangkalan meja. Ia kelihatan cantik, mahal, tidak menawarkan pelbagai warna khas. Tetapi ia boleh berkhidmat selama beberapa dekad, tidak takut apa-apa sama sekali, tidak pudar, tidak runtuh. Walau bagaimanapun berat. Di mana sahaja anda tinggal, anda perlu mengira sama ada kerja keras batu baru yang indah akan menahan tumpang tindih.

kembali ke menu ↑

Logam

Bahan yang sangat baik untuk, kerana bukan sahaja ia mengalami kelembapan, penurunan suhu dan masalah lain yang mungkin, tetapi juga sangat mudah dibersihkan tanpa rasa takut terhadap sebarang bahan kimia yang kuat. Ia kelihatan agak spesifik - dapur dengannya akan menyerupai dapur restoran, atau ruang operasi pakar bedah. Oleh itu perlu dicairkan dengan bahan lain.

Batu dan kayu bercampur dengan baik

Batu dan kayu bercampur dengan baik

kembali ke menu ↑

Kaca

Digunakan terutamanya untuk pembuatan worktops dan untuk memasukkan kecil yang indah. Kadang-kadang anda boleh mencari rak kaca dalam almari atau dalam rak. Kaca moden tahan lama, berfungsi lama, jika pecah, maka dalam kepingan besar, yang sukar dipotong. Ia kelihatan cantik, menawarkan banyak kemungkinan: ia boleh menjadi matte, warna, tona, dengan kaca berwarna, terukir, menggunakan teknik gabungan, dengan percetakan warna.

Selalunya bahan-bahan digabungkan antara satu sama lain - ini adalah bagaimana kayu kelihatan baik dengan logam atau kaca, dan memasukkan plastik mudah boleh menghiasi papan serat dengan MDF.

Lembaga
Pilih bahan terutamanya untuk kepraktisan, hanya untuk harga.

Ia akan menjadi menarik untuk anda:ULASAN: Reka bentuk dapur kecil di Khrushchev: 190 + Foto susun atur yang nyata dan praktikal

kembali ke menu ↑

Reka bentuk

Ke dapur dengan pulau itu kelihatan bagus, anda perlu menjaga reka bentuknya.

kembali ke menu ↑

Set lengkap

Jadual-pulau mungkin kelihatan berbeza, bergantung kepada bagaimana ia dibuat. Ia mungkin:

 • Reka bentuk yang mudah. Tabletop, empat kaki - semua orang biasa dengan klasik seperti itu, ia tidak akan mengejutkan sesiapa pun. Bahagian atas meja boleh menjadi segi empat tepat atau bulat, tidak kira. Adalah penting bahawa jadual itu besar, berdiri pada jarak yang betul dari alat dengar dan boleh menampung seluruh keluarga.
 • Transformer. Jadual ini terdiri daripada tablet dan kaki, tetapi dibuat berbeza daripada biasa. Ia boleh dibuka - sama ada berpindah, atau melipat, atau memasukkan sisipan individu khas. Sangat sesuai, di mana mereka suka menerima banyak tetamu, tetapi tidak suka mempunyai terlalu banyak permukaan.
 • Kaunter bar. Sesuatu seperti pulau klasik, sama seperti tinggi, tetapi sudah. Mengingatkan bar, salun barat liar, gaya loteng. Kelihatan moden.
 • Pulau klasik. Ia sama ada satu kekaki besar, atau beberapa tapak kaki. Dia tidak mempunyai kaki, ada asas. Di atas meja standard, permukaannya lebih luas. Menyediakan pilihan memasak yang berguna.

Mengubah jadual - mudah dan praktikal

Mengubah jadual - mudah dan praktikal

Headset juga boleh memasukkan item yang berbeza, walaupun pedestal yang lebih rendah biasanya tidak berubah. Tetapi di atas mungkin:

 • Tiada apa-apa. Sekiranya anda tidak menyukai reka bentuk pelbagai peringkat, anda boleh memilih untuk memilih daripada kabinet gantung atau rak, dan meletakkan semua yang anda perlukan di bahagian bawah. Penyelesaian ini mempunyai tambahan - siling ia nampaknya lebih tinggi, dan dapur itu sendiri lebih luas.
 • Loker. Mereka mempunyai pintu, mereka akan berguna jika anda memilih gaya minimalis, jika anda tidak suka meninggalkan apa yang anda perlukan kelihatan atau jika anda lebih suka menyimpan benda dari habuk. Selalunya, loker kelihatan besar, tetapi jika dapur anda sesuai untuk perancangan pulau, ia tidak mungkin menyakitinya.
 • Rak. Kayu atau kaca, mereka kelihatan lebih ringan dari loker klasik, ditambah mereka membolehkan anda untuk segera menentukan di mana ia berada. Ia berguna jika anda tahu gangguan. Boleh digunakan, sebagai contoh, dalam Scandinavian gaya.

Dalam gaya minimalism - tiada lagi

Dalam gaya minimalism - tiada lagi

Popular juga kabinet terbina dalam, yang bergabung dengan dinding. Penyelesaian yang sangat baik untuk minimalism dan gaya yang sama, di mana, bahagian kurang menonjol, lebih baik.

Dan tentunya penting untuk memikirkan apa aksesori yang berguna akan melengkapi pulau itu.

Setiap pulau melaksanakan fungsinya.

Setiap pulau melaksanakan fungsinya.

Ia mungkin:

 • Basuh. Biasanya ia dibina di sudut, supaya mudah untuk mencapainya. Ini membolehkan anda menggunakan permukaan kerja dan segera membasuh semua yang perlu dibasuh, tanpa berlepas dari tempat itu. Satu-satunya negatif adalah bahawa untuk menjalankan air ke sinki sedemikian, meja itu perlu dibuat sangat tinggi, serta menggunakan perkhidmatan tukang paip.
 • Mesin basuh pinggan mangkuk. Menghapuskan tugas yang tidak menyenangkan untuk membasuh pinggan, dibina ke dalam pulau supaya mudah memuat ke dalamnya semua pinggan, cawan, alat makan selepas makan. Tidak akan masuk ke dalam gaya klasik, tetapi akan kelihatan hebat hi-tech.
 • Dapur. Satu penyelesaian yang luar biasa, tetapi agak boleh diterima. Ia juga menyediakan periuk dengan lebih banyak ruang untuk bergerak.
 • Pemanggang roti. Ia boleh dibina di dalam tablet, boleh berdiri di atasnya. Ia akan kelihatan baik dalam hi-tech, dan untuk gaya klasik, model sengaja kuno, mengingatkan pada awal abad kedua puluh, sesuai.
 • Pemproses makanan. Ia juga boleh dibina, atau ia mungkin berasingan. Ia membolehkan anda mengisar benda-benda dan juga boleh mewujudkan sama ada perasaan dapur ultra-moden, atau dapur lama, sederhana.
 • Multivarka atau dandang berganda. Ia sangat berguna untuk orang yang diet berdasarkan panggilan jiwa atau sebab kesihatan. Ia mungkin kelihatan seperti hiasan sebenar.
 • Lekapan. Mudah dilakukan pada meja akrilik, contohnya. Mereka membolehkan anda menyapu bahan-bahan yang dicincang tidak ke dalam mangkuk yang berasingan, tetapi ke permukaan meja, yang mempercepatkan masa memasak.

Lengkapkan peralatan dan perabot yang diperlukan

Lengkapkan peralatan dan perabot yang diperlukan

Lembaga
Adalah lebih baik untuk tidak meletakkan taplak meja di pulau meja - ia masih bertujuan memasak di atasnya. Tetapi anda boleh membuat kerusi yang cantik di kerusi, yang akan melengkapkan penampilan keseluruhan.

Ia akan menjadi menarik untuk anda:ULASAN: Reka bentuk Dapur: 130+ Foto - 2017 baru untuk setiap rasa

kembali ke menu ↑

Gaya dan pencahayaan

Terlepas dari apa jenis pembinaan dapur anda, anda boleh menggunakan penerangan gaya untuk menjadikannya lebih cantik.

Reka bentuk putih dan hitam

Reka bentuk putih dan hitam

Untuk dapur dengan pulau yang paling sesuai:

Klasik Inggeris

Gaya bahan semula jadi ini. Lantai hendaklah batu atau porselin jubin, panel kayu di dinding, dan di mana mereka tidak selamat untuk ditempatkan, plaster. Siling juga mesti dipadatkan. Pada masa yang sama - siling putih, dinding warna semula jadi tepu, biasanya kuningcoklat terang merah, lantai gelap. Perabot diperbuat daripada kayu. Peralatan ini sudah lama atau dipasang di dalam kabinet. Di atas lantai permaidani, langsir panjang pada tingkap, lebih baik nyata atau buatan perapianbeberapa gambar ahli keluarga. Rasa utama adalah keselesaan lama.

Dalam gaya bahasa inggeris

Dalam gaya bahasa inggeris

Provence

Malah, klasik Perancis. Lantai adalah jubin yang sama, dindingnya cerah kertas dinding dalam bunga kecil, siling ditutup dengan plaster. Perabot adalah kayu, tetapi tidak tegas kasar, seperti dalam gaya bahasa Inggeris, tetapi elegan arty. Punggung palsu dialu-alukan, dengan baik, jika meja mempunyai meja kaca. Di tingkap tirai tulleyang meliputi hanya separuh daripada tetingkap, di atas meja adalah pasu mandatori dengan bunga dan lampu dalam teduh bunga cantik. Tidak terlalu banyak aksesori, kebanyakannya perkara kecil untuk memasak. Perasaan utama adalah pagi yang menyenangkan musim panas.

Klasik Perancis di dapur anda

Klasik Perancis di dapur anda

Ia akan menjadi menarik untuk anda:ULASAN: Interior dapur digabungkan dengan ruang tamu (180+ Foto): Kiat reka bentuk dan rahsia penempatan

Berteknologi tinggi

Lantai gelap, sama ada ditutup dengan jubin atau konkrit. Dindingnya cerah, kelabu atau putih, ditutup dengan plastik. oleh panelatau plaster. Di kawasan kerja - logam. Siling adalah plak. Loker mesti dibina, perabot warna yang sama ketat, lebih baik dengan memasukkan logam. Inovasi teknikal tidak perlu tersembunyi, sebaliknya, mereka harus kelihatan dengan jelas - mereka memainkan peranan aksesori di sini. Tiada langsir atau gulung langsir. Tidak ada tekstil sama sekali. Perasaan umum - minimalisme dengan rasa masa depan yang akan datang. Nah, jika terdapat sepasang wayar gantung di mana sahaja.

Dapur berjubin gelap adalah hi-tech

Dapur berjubin gelap adalah hi-tech

Ia akan menjadi menarik untuk anda:TINJAUAN: Apakah siling terbaik untuk membuat dapur? 180+ Gambar Pilihan yang paling bergaya

Loteng

Terdapat jubin atau konkrit di lantai, bata dan cat di dinding, siling plester, lebih baik dengan rasuk menonjol. Bar, kayu dan logam dalam reka bentuk perabot. Di dinding grafiti, aksesori adalah minimum. Kulit wajar sofa.

Pilih semuanya sehingga harmoni dan cantik

Pilih semuanya sehingga harmoni dan cantik

Terlepas dari gaya mana yang anda pilih, anda perlu memikirkan pencahayaan:

 • Semulajadi. Ia harus menyerlahkan jadual, kerana jika tidak, ia akan menjadi sukar untuk berfungsi. Secara umum, reka bentuk tingkap bergantung semata-mata kepada gaya.
 • Di siling. Satu lampu sesuai untuk gaya klasik, tetapi lampu berasingan bagi setiap zon adalah untuk yang moden. Perlu diingat bahawa penyelesaian pertama memberikan cahaya yang lembut, tersebar, tidak terlalu terang yang meninggalkan bayang-bayang, tetapi dengan yang kedua ia lebih mudah untuk berfungsi.
 • Di atas meja. Biasanya ini adalah lampu comel kecil, direka tidak banyak untuk membantu dalam perkara pencahayaan, untuk menumpukan perhatian pada sesuatu.
 • Di dinding. Biasanya jalur LED atau skona kecil yang anggun ini.
 • Di atas lantai. Lampu lantai kelihatan baik jika anda mempunyai ruang duduk di dapur.

kembali ke menu ↑

VIDEO: Dapur cantik untuk reka bentuk yang lebih baik.

Dapur dengan sebuah pulau

Praktikal dan elegan

kembali ke menu ↑

GALERI PHOTO (lebih daripada 170 gambar)

8.6 Skor Jumlah
Dapur dengan pulau - selesa dan cantik

Di meja, pulau ini akan sesuai dengan banyak orang, ia kelihatan baik dan meningkatkan keselesaan menggunakan dapur. Lagipun, dengan bantuannya, semua titik penting terletak dalam segitiga, dan susunan ini adalah yang paling mudah. Setelah meninjau maklumat, sila tinggalkan komen anda dengan hujah dalam komen. Mereka akan berguna kepada pembaca lain. Pendapat anda sangat penting kepada kami. Terima kasih kerana penyertaan anda. Kami menghargai setiap ulasan anda dan masa anda.

Relevan maklumat
8
Ketersediaan permohonan
8.5
Pendedahan topik
8.5
Kebolehpercayaan maklumat
9.5
Kebaikan
 • permukaan kerja tambahan;
 • syurga bagi orang yang berminat untuk memasak;
 • keupayaan untuk menggabungkan kedua-dua tugas - dan kerja di atas meja, dan makan selepas itu.
Cons
 • jika anda mempunyai bilik kecil, tata letak ini mungkin tidak sesuai dengan anda;
 • jika anda tidak suka memasak, anda perlu memilih sesuatu yang lebih mudah;
 • jika tidak difikirkan, hasilnya akan sangat menyusahkan.
Tambah ulasan anda

Kami akan gembira dan pendapat anda

Tinggalkan jawapan

Penilaian keseluruhan anda

ms2.decorexpro.com - Jurnal harian Reka bentuk, Senibina, Reka Bentuk Dalaman

Bilik-bilik

Halaman dan taman

Reka bentuk