Bagaimana untuk mendekati reka bentuk dapur moden 12 sq.m? 190+ Foto idea-idea sebenar (susun atur segiempat, persegi panjang, persegi)

Dapur 12 meter persegi, foto yang akan kelihatan asli, boleh wujud bukan sahaja di halaman majalah berkilat. Reka bentuk yang cantik, penyelesaian dalaman yang menarik, konsistensi segala-galanya dengan detail terkecil - mungkin untuk merangkum semua ini dengan anda sendiri, dalam keadaan sebuah apartmen biasa atau sebuah rumah persendirian. Tugas ini difasilitasi oleh fakta bahawa 12 meter persegi adalah, jika bukan dapur terbesar, tetapi tidak lagi kecil. Saiz purata adalah satu set peluang yang tidak dapat dilupakan.

Kandungan artikel ini:

Keputusan gaya

Perkara pertama pembaikan bermula dengan perkembangan rancangan kerja yang akan datang. Dan untuk rancangan anda perlu menentukan perkara utama: dalam gaya apa dapur akan dibuat. Ia bergantung pada gaya, apa bahan yang anda perlukan untuk membeli, warna apa yang mereka harus, apa yang akan kelihatan seperti itu perabot. Ia bergantung pada bahagian bagaimana perabot akan diatur, bagaimana ia diterangi, apa aksesori yang ditambahkan.

Pilih perabot yang sesuai gaya

Pilih perabot yang sesuai gaya

Dan walaupun gaya siap sedia kelihatan terlalu dogmatis, membosankan kepada anda, tidak ada yang akan mengganggu menggunakannya sebagai sumber inspirasi untuk reka bentuk anda sendiri.

Ia akan menjadi menarik untuk anda: ULASAN: Cara membuat dapur sempit dan panjang: Nuansa dan helah untuk pedalaman kecil (175+ Foto)

kembali ke menu ↑

Gaya moden

Anda benar-benar tidak mahu mengingati masa lalu yang gemilang, berminat bagaimana nenek moyang hidup dan mencipta di rumah mereka contoh keselesaan abad kelapan belas? Kemudian gaya moden akan sesuai dengan anda - memberikan rasa kelapangan, ringan, kesederhanaan, dan juga bersedia menerima bahan sintetik walaupun.

Rasa kelapangan dan ringan susun atur moden.

Rasa kelapangan dan ringan susun atur moden.

Selalunya, ketika membicarakannya, mereka mengingatkan gaya berikut:

Minimalisme

Putih, kelabu, luka hitam yang jarang ditemui, kekurangan kontras dan warna terang. Cahaya pokok itucat jubin, plastik dalam penamat. Perabot bentuk paling mudah, dari plastik, kayu atau logam yang sama, dan hanya perlu - sepasang bollards dapur, jadualkerusi Minimalisme suka tertanam kabinet, peralatan yang tersembunyi, perkakas, suka lampu, roll langsir. Tiada aksesori yang diperlukan - bunga pasu maksimum atau pasu dengan bunga.

Dalam gaya minimalis

Dalam gaya minimalis

Scandinavian

Ia kelihatan seperti minimalis, tetapi lebih kebebasan. Warna - putih, kelabu, beigebiru lembut. Dalam hiasan kayu ringan atau kayu plastik, di bawah siling rasuk di siling plaster. Perabotnya mudah, tidak terlalu besar, tetapi tidak terlalu ringan, juga dari kayu ringan. Tekstil yang minimum - langsir yang mudah bergerak dan yang membiarkan banyak kerusi, kerusi bersulam di atas kerusi. Daripada hidangan aksesori, dicat dalam tema marin, kecil gambar itu tiada bingkai di dinding (juga berwarna biru). Scandinavian gaya suka ruang, kesederhanaan, segala-galanya perlu dipercayai dan kukuh.

Tekstil Scandinavia Minimum

Tekstil Scandinavia Minimum

Loteng

Semua minimalis yang sama, tetapi dalam reka bentuk bawah tanah abad kedua puluh. Terdapat timbunan konkrit di lantai atau linoleum di bawahnya, kerja bata dan plester di dinding, siling siling. Perabot yang diperbuat daripada logam, plastik dan kayu, mesti ada kaunter bar dan kerusi tinggi. Pencahayaan tempat, menyoroti zon. Tiada tingkap langsir. Di dinding, pastikan grafiti atau poster dengan imej kumpulan muzik. Aksesori - bunga hidup, contoh seni abad kedua puluh. Terlihat sangat bagus loteng pelbagai gizmos yang digunakan oleh orang-orang yang ghairah tentang kopi dan teh - cawan kayu di bawah tikar, sebuah gilingan kopi yang diukir indah, sebuah logam Turki dengan corak.

Reka bentuk dapur kecil di gaya loteng

Reka bentuk dapur kecil di gaya loteng

Berteknologi tinggi

Dan sekali lagi, minimalism, tetapi dalam reka bentuk teknologi terbaru yang menyebabkan persatuan dengan kapal angkasa. Warna - perak, putih, hitam. Hampir tiada aksen yang terang. Selesai - jubin, logam di atas kawasan kerja, cat pada siling, cat di dinding. Perabot bentuk aneh, plastik, logam. Ia akan kelihatan baik dengan kaca atau logam atas kaunter dan kerusi separuh bulat. Di tingkap-tingkap yang semestinya dipasang langsir. Sebagai aksesori, peralatan yang sangat mudah dikalahkan di dapur. Pemproses makanan, pembuat kopi, ketuhar gelombang mikro, mesin basuh pinggan mangkuk - semua ini mungkin kelihatan seolah-olah masa depan sudah tiba. Wayar pelindung adalah sesuai.

Hi-tech - tidak banyak teknologi

Hi-tech - banyak teknologi tidak berlaku

Futurisme

Pedalaman masa depan, di mana ia seolah-olah masa telah berpindah seratus tahun ke hadapan. Warna - kelabu, putih, hitam, biru. Bahan - logam dan kaca, boleh digunakan jubin berkilat dan cat. Tingkap yang kelihatan baik di dinding. Perabot diperbuat daripada logam dan kaca, fleksibel, bentuk pelik. Sorot warna-warna yang menakjubkan pada semua keping perabot. Perkakas rumah tangga harus kelihatan supaya orang yang tidak terlatih tidak memahami cara menggunakannya.

Kitsch

Strangest gaya moden, yang namanya bermaksud "rasa tidak enak" - sebenarnya, dengan bantuannya, anda boleh menjadikan pedalaman sebagai penghinaan terhadap fesyen moden. Warna yang cerah dan terang. Elegan, mahal, tetapi teknik yang benar-benar hambar. Pada lantai permaidani, di dinding gambar dengan tuntutan seni. Di dalam perabot - kombinasi yang tidak masuk akal seperti meja plastik dengan kerusi antik. Kitsch membolehkan kebebasan yang hampir lengkap, tetapi juga memerlukan rasa yang sangat baik.

Aksen terang dalam bentuk kerusi berwarna-warni

Aksen terang dalam bentuk kerusi berwarna-warni

Lembaga
Jika seluruh pangsapuri dihiasi dengan gaya moden, maka dapur tidak boleh dikecualikan. Jika anda mula membaikinya, maka gaya moden akan dilakukan, jika anda lebih suka di bahagian dalam bukan keselesaan biasa, tetapi idea yang menarik.

Ia akan menjadi menarik untuk anda:ULASAN: Reka Bentuk Dapur di Biru: Apa gaya untuk berubah? 170+ Foto gabungan dalaman luar biasa

kembali ke menu ↑

Gaya klasik

Klasik tidak pernah ketinggalan zaman - ini adalah kelebihan utamanya. Tetapi untuk gaya klasik, bahan semulajadi akan diperlukan, kerana tiruan plastik kayu atau batu biasanya kelihatan lebih buruk.

Bahagian dalaman yang tipikal di dalam bilik kecil

Bahagian dalaman yang tipikal di dalam bilik kecil

Gaya klasik yang paling biasa adalah:

Provence

Asalnya dari Perancis, gaya ini memberi pertaruhan dengan ringan dan mengecewakan. Bayangkan di luar tingkap yang anda miliki - pandangan Menara Eiffel, itu adalah musim bunga di luar dan semuanya baik-baik saja. Kira-kira perasaan yang sama akan menyebabkan gaya dapur provensi. Warnanya putih, kuning air, warna biru pucat dan warna cahaya yang lain. Bahan - kertas dinding dalam bunga kecil, jubin di atas lantai, siling berwarna atau dicat. Tingkap mempunyai kain ringan tulle atau chintz, perabotnya berkaki tipis. Anda boleh meletakkan kerusi dengan backrest logam corak, kerusi kecil yang selesa. Di atas meja mesti pasu bunga.Foto kecil atau lukisan menghiasi dinding, dan hidangan elegan - ruang kerja.

Jubin di lantai, kertas dinding di dalam bunga - tanda-tanda Provence yang tipikal

Jubin di lantai, kertas dinding di dalam bunga - tanda-tanda Provence yang tipikal

Moden

Garis licin, selekoh, keanehan adalah ciri untuk gaya moden. Warnanya adalah pasir, perak, putih, hitam, dan sebaliknya mereka merah, kuning, dan biru. Hiasan kayu dan cat, atau jubin, perabot lancar dan lembut, walaupun dalam penampilan. Di tingkap, tingkap roller, kelihatan pembukaan arang yang baik bukannya pintu. Pastikan - corak bunga yang rumit pada dinding atau pada tekstil. Boleh digantikan oleh burung atau rama-rama.

Garis yang licin dan warna cahaya menjadikan bilik itu secara visual besar.

Garis yang licin dan warna cahaya menjadikan bilik itu secara visual besar.

Bahasa Inggeris

Saffron, kayu, warna susu, panel kayu dan dinding di dinding, jubin di lantai, rasuk di siling. Perabot boleh dipercayai, kuat, dengan banyaknya. Pastikan sekurang-kurangnya satu kerusi lama yang lembut. Di lantai di ruang makan anda boleh meletakkan permaidani di atas meja, pastikan anda mencari taplak meja. Terlihat sangat baik dalam Bahasa Inggeris gambar ahli keluarga, tirai berat, perapian tiruan, serta perkakas dapur logam.

Mengurangkan gaya Bahasa Inggeris

Mengurangkan gaya Bahasa Inggeris

Jepun

Minimalism yang sama, tetapi dengan cara yang klasik. Kayu ringan di lantai dan dinding, kapur atau plaster siling. Langsir tingkap (boleh di bawah buluh), menghiasi teduhan lampu dengan hieroglif. Jadual di pedalaman Jepun harus sangat rendah, bukan kerusi - bantaldi mana anda perlu duduk, kaki naik. Gaya ini kelihatan sangat baik jika anda lebih suka masakan Asia, makan sumpit dan masak hidangan yang luar biasa.

Lembaga
Gaya klasik jauh lebih pelbagai, tetapi secara besar-besaran, mereka sentiasa bersenang-senang dan bahan semula jadi. Sekiranya anda suka segala-galanya, mereka akan sesuai dengan anda.
Jepun adalah antara kita - kita buat dengan nota timur

Jepun adalah antara kita - kita buat dengan nota timur

Ia akan menjadi menarik untuk anda:ULASAN: Buat hiasan dapur sendiri: Bagaimana cara mendekatkan isu secara profesional? Idea asal untuk dekorasi dinding, apron, siling (200+ Foto)

kembali ke menu ↑

Petua gaya umum

Sudah tentu, tidak perlu merancang dapur dengan gaya tertentu, supaya kelihatan seperti ilustrasi. Anda boleh menggunakan fantasi dan membina sesuatu yang anda sendiri, tetapi ia akan kelihatan baik jika anda mengikuti peraturan yang paling mudah:

 • Perkara mesti bersesuaian. Kerusi yang diukir antik dan meja plastik tidak akan kelihatan bersama, melainkan jika anda mempunyai kitsch. Bahan dalam perabot mestilah serupa. Gaya keseluruhan juga harus sama - sebuah kerusi kayu berkaki panjang di sebelah meja kayu yang besar juga tidak akan kelihatan sangat baik.
 • Warna sepadan dengan satu sama lain. Warna hangat dikongsi dengan orang-orang yang sejuk hanya jika anda memerlukan kontras yang paling kuat - dan siapa tahu jika mereka akan kelihatan baik. Bagi yang lain, warna-warna satu kehangatan, dari tempat yang sama, kelihatan baik. Sebaliknya perlu dipikirkan - anda boleh menggunakan jadual dari Internet.
 • Bahan perlu bersesuaian. Oleh itu, plastik kelihatan sama ada dengan jubin, atau dengan linoleum dan cat, tetapi di sebelah pokok itu akan kelihatan tidak masuk akal, serta bersebelahan dengan semula jadi batu. Logam mesti digabungkan dengan teliti, dan gloss terlalu banyak boleh memudaratkan.

Padanan warna yang sepadan dengan satu sama lain.

Padanan warna yang sepadan dengan satu sama lain.

Lembaga
Setelah mencipta konsep baru yang hebat untuk dapur anda, lukiskan atau buat semula dalam salah satu program reka bentuk. Sekiranya tidak, ia mungkin akan kelihatan hebat hanya dalam imaginasi.
kembali ke menu ↑

Selesai

Apabila diputuskan apa gaya yang akan dimiliki dapur, ia tetap hanya untuk menjelaskan butiran, seperti bahan penamat dan cara mengatur perabot.

kembali ke menu ↑

Paul

Bahan berikut sesuai untuk menyelesaikan lantai:

 • Jubin. Ia diletakkan di dapur lebih kerap, kerana ia mudah dibersihkan oleh sebarang cara kimia yang agresif, ia tidak takut dengan titisan panas dan percikan lemak, tidak mengalami penurunan suhu dan kelembapan yang tinggi, tidak akan terlalu banyak dengan masa.Ia boleh menderita secara eksklusif daripada kesan mekanikal, tetapi jika tiada berat jatuh, ia dapat berfungsi selama beberapa dekad. Adalah disyorkan untuk memilih jubin yang tidak tergelincir, jika tidak, orang yang menyediakan mempunyai peluang untuk tergelincir tergesa-gesa dan terluka..
 • Linoleum. Bahan klasik kedua. Tidak mengalami perubahan suhu, kelembapan, kesan mekanikal. Tetapi dari masa ke masa, haus dan takut panas - jika anda mempunyai kuali dengan sesuatu yang jatuh di atas lantai, noda akan tetap di linoleum. Ia boleh berfungsi selama beberapa dekad, tetapi keindahan kehilangan dengan cepat.
 • Batu semulajadi. Bahan asli yang boleh terletak di dapur anda lebih lama daripada rumah itu sendiri yang mengandunginya. Tidak takut apa-apa pun, dari kesan mekanikal tidak retak, tetapi mahal.
 • Laminate flooring. Papan kayu, berlapis di atas plastik, tidak sesuai untuk kawasan kerja, kerana mereka takut panas dan tidak menyukai kelembapan. Jika ada sesuatu yang dituangkan pada mereka, penampilan akan berubah. Tetapi lamina kelihatan baik, sesuai dengan gaya klasik.
 • Lantai parket. Bahan yang cantik, mahal, yang juga tidak sesuai untuk kawasan kerja. Memerlukan penyelenggaraan yang teliti, beroperasi dengan teliti, tetapi kelihatan hebat.

Di lantai, pilih bahan yang akan praktikal dan boleh dipercayai.

Di lantai, pilih bahan yang akan praktikal dan boleh dipercayai.

Lembaga
Biasanya, mereka yang membuat pembaikan diri disarankan menggunakan dua jenis bahan untuk memisahkan kawasan kerja dari ruang makan. Untuk batu sesuai pertama, jubin, linoleum. Laminate floor - untuk makan.

Ia akan menjadi menarik untuk anda:TINJAUAN: Bagaimana untuk melengkapkan sebuah bar di dapur? 215+ (Foto) Reka bentuk moden untuk sebuah rumah atau apartmen

kembali ke menu ↑

Tembok

Sesuai untuk dinding:

 • Logam. Ia kelihatan agak spesifik, menambah ketegasan ke dapur, beberapa bilik operasi yang berlainan, tetapi di loteng yang sama atau berteknologi tinggi ia akan kelihatan organik. Tidak takut apa-apa - penyelesaian yang sempurna untuk kawasan kerja.
 • Batu dan jubin semulajadi. Mereka tidak takut suhu, kelembapan, percikan panas, mereka kelihatan baik. Juga penyelesaian yang baik untuk kawasan kerja, serta bata.
 • Cat. Ia takut percikan panas, tetapi tidak ada perubahan dalam suhu dengan kelembapan. Untuk ruang makan cukup sesuai, serta plaster hiasan, di mana anda boleh membuat tekstur yang menarik untuk dirasai.
 • Wallpaper. Tidak untuk kawasan kerja, tetapi cantik, mudah melekat, tidak takut apa-apa. Biasanya ia adalah kertas dinding gentian atau bukan tenunan.
 • Pokok. Untuk ruang makan. Ketakutan yang panas, berulang-kali bereaksi terhadap perubahan suhu, kelembapan. Gred kayu, benar-benar tidak sensitif kepada mereka, jalan raya.

Wallpaper atau cat - pilihannya adalah milik anda

Wallpaper atau cat - pilihannya adalah milik anda

Lembaga
Ia juga lebih baik menggunakan dua bahan, kerana untuk kawasan kerja jubin sesuai dengan yang terbaik, tetapi seluruh dapur yang ditutupi dengannya akan kelihatan agak pelik.
kembali ke menu ↑

Siling

Untuk menyelesaikan siling digunakan:

 • Plaster. Ia mungkin mengalami kelembapan, tetapi sesuai untuk gaya klasik.
 • Cat. Tidak takut kepada kelembapan, perubahan suhu, tetapi akhirnya retak.
 • Siling siling. Ia hanya digunakan apabila ada hud di atas dapur dan dengan berhati-hati, kerana ia takut suhu tinggi, kesan mekanikal. Tetapi kelihatan cantik, ia kelihatan sangat bagus, jika anda menggabungkannya dengan drywall. Minus - melanggar pengudaraan normal bilik.
 • Drywall. Digunakan untuk siling berbentuk kompleks, untuk siling dua peringkat. Ia menderita kelembapan, tetapi tidak takut perubahan suhu. Anda boleh melakukannya sendiri.

Drywall di dapur bukan sesuatu yang luar biasa

Drywall di dapur bukan sesuatu yang luar biasa

Anda juga boleh memutihkan siling, tetapi whitewashing, dengan semua harga yang rendah, mendapat kotor. Tetapi untuk siling regangan hanya perlu mengundang pakar.

Ia akan menjadi menarik untuk anda:ULASAN: Hiasan dinding dapur: 205 + Pilihan Foto (panel, lamina, plaster). Bagaimana untuk menggabungkan kepraktisan dengan estetika?

kembali ke menu ↑

Bahan perabot

Yang sama pentingnya daripada bahan-bahan untuk hiasan adalah bahan-bahan yang perabotannya dibuat - yang merupakan dapur, yang perabotnya adalah ruang makan.

Ia mungkin:

 • Chipboard. Ditekan dengan habuk papan resin resin, yang terpaku pada filem kertas atau plastik. Harga yang sangat rendah, kualiti yang sesuai - perabot akan berlangsung selama lima tahun, kemudian meledingkan, retak, berubah bentuk. Ia takut air, jatuh suhu, tetapi hanya jika terdapat pelanggaran keutuhan filem.
 • MDF. Habuk habuk yang sama, tetapi cair ke jisim homogen, dan kemudian dimampatkan menjadi bentuk konkrit. Lebih kuat daripada papan serpai, ia berfungsi selama sepuluh tahun, ia kelihatan baik, tetapi ia sama seperti takut kelembapan dan titisan, jika anda membalut filem itu. Walau bagaimanapun, jika anda mengambil plastik itu tidak pada harga terendah, filem itu akan hilang tidak lama lagi.
 • Pokok sebenar. Kelihatan cantik, berfungsi lama. Sekiranya diproses dengan betul, ia tidak takut sama ada air, haba atau sejuk.

Pohon ini secara berkala memerlukan rawatan semula, dan ia agak mahal.
Perhatikan bahan dapur

Perhatikan bahan dapur

 • Batu. Kaunter bar bata adalah apa yang akan kelihatan hebat di loteng. Meja marmar di meja akan berkhidmat untuk tahun dan tahun. Satu-satunya kelemahan mana-mana batu adalah bahawa ia adalah berat. Kami perlu meluangkan masa untuk mencari sama ada lantai akan menahannya, dan juga untuk menghantarnya ke apartmen.
 • Plastik. Murah, mudah, cerah, pelbagai - meja plastik dengan kerusi, ada set besar. Anda boleh mencari sesuatu yang moden - dengan lengkungan lancar, bentuk mewah. Plastik tidak takut apa-apa, tetapi ia memudar dari masa ke masa, dan juga boleh retak jika ia dilanda.
 • Logam. Perabot logam murni biasanya tidak dibuat, ia terlalu ketat, "sejuk". Tetapi meja atau kerangka logam di kerusi sangat mungkin. Berikan logam untuk masa yang lama, tidak takut apa-apa, mahal. Dari kelembapan, bagaimanapun, dapat karat, tetapi di dapur biasanya lebih rendah.
 • Kaca. Digunakan dalam unsur - meja, pintu kabinet. Ia kelihatan cantik, mudah dibersihkan (kecuali untuk perceraian), tetapi ia mahal, dan juga tidak menyukai kesan mekanikal. Ia boleh digantikan dengan plastik telus atau diproses dengan indah.

Reka bentuk terang tidak sesuai dengan semua orang

Reka bentuk terang tidak sesuai dengan semua orang

Lembaga
Jangan membebankan pedalaman dengan pelbagai bahan. Adakah anda suka kaca? Biarkan ia aksen - meja, sisipkan dalam alat dengar. Tetapi hanya satu bahan utama yang harus menambahnya. Seperti pokok? Biarkan semuanya dari kayu, dalam kes-kes yang teruk - dengan memasukkan logam. Keserasian adalah yang paling penting.

Ia akan menjadi menarik untuk anda:ULASAN: Pilihan kertas dinding foto untuk dapur - Penyelesaian menarik untuk reka bentuk apa pun (185+ Foto)

kembali ke menu ↑

Lokasi

Di mana-mana dapur - kecuali, tentu saja, anda mempunyai rumah yang tidak terlalu besar dengan berasingan ruang tamu - Terdapat dua kawasan utama, bekerja dan makan. Kerja adalah set dapur, di meja makan dan kerusi.

Lokasi perabot di kawasan kerja

Lokasi perabot di kawasan kerja

Kawasan kerja mempunyai beberapa penyelesaian susun atur:
 • Dalam satu baris. Klasik aneh. Semua kabinet, dapur, tenggelam, peti sejuk di sepanjang dinding. Satu-satunya negatif adalah bahawa berjalan sepanjang garis tidak sangat mudah, dan anda perlu berjalan sepanjang masa semasa memasak.
 • Dalam dua baris. Juga klasik - alat dengar dibina di sepanjang dinding kedua, dan meja dan kerusi ditempatkan berhampiran tingkap. Jika anda meninggalkan lebih banyak ruang, dan di antara garisan tidak kurang dari satu meter, lebih mudah untuk bergerak di antara titik-titik utama dapur daripada keputusan sebelumnya.
 • Surat "G". Susunan ini membolehkan anda dengan mudah bergerak antara semua yang anda perlukan dan meninggalkan ruang yang cukup untuk ruang makan. Ia akan dilakukan, walaupun dapur sempit dan tidak ada alat dengar di dalam dua baris - laluan terlalu sempit.
 • Surat "P". Ia mungkin tidak berfungsi - selepas semua, penyelesaian semacam itu memerlukan ruang. Hanya jika dapur adalah persegi, ia akan menjadi agak selesa.

Contoh susun atur linear

Contoh susun atur linear

Adalah menarik bahawa susunan huruf "P" dapat didekati dengan cara yang asal: memendekkan salah satu tongkat "P" dan mengakhirinya dengan meja kecil. Ia kelihatan lucu, anda boleh bersarapan di meja, tetapi ia boleh menjadi terlalu tinggi - setelah semua, kawasan kerja secara tradisional terletak sedikit lebih tinggi dari meja makan.

Ruang makan juga boleh dilakukan dengan cara yang berbeza:
 • pulau itu - meja yang dikelilingi oleh kerusi, berasingan dari alat dengar;
 • semenanjung - satu sisi ia bersebelahan dengan alat dengar;
 • meja lipat - dibina ke dalam dinding, mendedahkan jika perlu;
 • meja gelangsar - gulung ke dapur hanya apabila seseorang akan makan.

Ruang makan dalam bentuk jadual pangsi

Ruang makan dalam bentuk jadual pangsi

Terdapat juga sebuah bar dan jadual yang berubah - yang pertama adalah sesuai untuk gaya moden, yang kedua bagi mereka yang suka menerima tetamu, tetapi tidak mahu menduduki ruang secara berterusan.

12 meter persegi adalah dataran yang agak besar. Terdapat tempat untuk disesuaikan dengan perabot, aksesori dan di mana untuk menggunakan dahaga sendiri untuk kreativiti.

kembali ke menu ↑

VIDEO: Contoh reka bentuk dapur yang terbaik dalam 12 sq.m.

12 persegi dapur

Merancang pelbagai pilihan

kembali ke menu ↑

GALERI PHOTO (lebih daripada 190 foto)

Kebaikan
 • anda akan mendapat pengalaman baru;
 • anda akan dapat membuat dapur sepenuhnya dengan keinginan anda, dengan melaksanakan idea anda sendiri;
 • Anda boleh membual kepada rakan-rakan anda bahawa pedalaman anda adalah sepenuhnya merit anda.
Cons
 • anda boleh membuat kesilapan;
 • kemungkinannya, kerana tidak berpengalaman, anda akan melabur lebih banyak wang daripada yang anda akan berbelanja dengan pakar;
 • Pembaikan diri adalah perniagaan yang panjang dan menyusahkan.
Tambah ulasan anda

Kami akan gembira dan pendapat anda

Tinggalkan jawapan

ms2.decorexpro.com - Jurnal harian Reka bentuk, Senibina, Reka Bentuk Dalaman

Bilik-bilik

Halaman dan taman

Reka bentuk