Dapur gaya mewah bergaya bandar - 255+ (Foto) Suasana industri

Gaya Loft di pedalaman adalah pendekatan perindustrian yang direka bentuk, yang bermula sebagai organisasi persekitaran kerja yang berkesan. Tetapi dari masa ke masa, ia telah berkembang menjadi rumah berfungsi atau bilik individu di sebuah rumah dalam gaya perindustrian ciri ini.

Kandungannya:

Apabila menganjurkan ruang yang berkesan di dalam rumah, ia adalah gaya loteng Sering digunakan untuk dapur, di mana anda boleh meletakkan semua peralatan yang diperlukan dan menggunakan semua kemungkinan penempatan mudah yang ditawarkan gaya ini. Mari cari tahu peluang yang ada.

Dapur bergaya loteng adalah trend yang sangat popular.

Dapur bergaya loteng adalah trend yang sangat popular.

Gaya loteng di bahagian dalam dapur

Dapur bergaya loteng adalah trend yang agak popular, mereka berakar pada estetika gudang lama di mana bahan atau produk industri disimpan. Di dapur, kreativiti industri datang ke hadapan. Perkara utama beliau ialah:

 • kasar laminate flooring untuk reka bentuk tahan lama padat;
 • kesatuan kayulogam dan kaca;
 • suasana santai dengan aura eksklusif bandar.

Untuk gaya loteng tidak sesuai dengan apa-apa jenis dapur, anda perlu mempunyai susun atur tertentu, supaya pada akhirnya ternyata lapang. Ia tidak perlu menjadi bilik besar dengan tinggi silingTetapi beberapa masalah reka bentuk akan menghalang anda daripada berpaling di bilik kecil dengan siling yang rendah.

Gaya ini di kawasan pedalaman adalah pendekatan industri untuk reka bentuk.

Gaya ini di kawasan pedalaman adalah pendekatan industri untuk reka bentuk.

Perkara utama yang anda ingin capai ialah kemudahan dan fleksibiliti, yang sesuai untuk dapur besar dan format bandar kecil. Kerana ini kelihatan agak hebat, elegan dan moden, ia sering digunakan di pangsapuri bandar, di mana perabotnya tidak selalu luas.. Oleh itu, pereka bentuk telah menghasilkan banyak helah yang membolehkan anda mencapai ergonomi yang dikehendaki.

Lembaga
Pemegang mudah dan bingkai logam sempurna melengkapi kayu kabinet. Butiran kecil dalam gaya retro dan pendarfluor lampu berikan watak ke dapur.
Menggabungkan kayu, logam dan kaca

Menggabungkan kayu, logam dan kaca

kembali ke menu ↑

Estetika

Ini adalah reka bentuk dapur moden, yang menemui ungkapannya dalam percintaan kilang-kilang bandar, kilang-kilang dan perusahaan perindustrian lain. Trend bergaya, yang diserap oleh dirinya sendiri, digabungkan dengan bahan baru dan kesederhanaan yang elegan. Asas gaya adalah keterbukaan bilik dengan jenis loteng atau loteng, yang mengesahkan makna perkataan loft (loft) bahasa Inggeris - bilik atas, dovecote.

Di sebelah idea reka bentuk moden, di sini anda akan dapati bahan-bahan desa, kayu besar, konkrit, logam teroksida dan kaca canggih, yang menghasilkan kontras yang menakjubkan, membawa tenaga dengan banyak rak besar dan aksen yang indah dalam gaya perindustrian.

Gaya ini tidak sesuai dengan jenis dapur.

Gaya ini tidak sesuai dengan jenis dapur.

Idea untuk gaya mungkin bergantung sepenuhnya atau sebahagiannya pada rasa, tetapi trend umum selalu perlu diambil kira:

 • Buka rak. Ruang loteng dalam bentuk perindustrian nampak baik dengan rak terbuka. Buatkan kontras bagus dengan jubin yang digilap di lantai dan granit countertops.
 • Brickwork. Gunakannya untuk bahagian kegemaran anda dapur anda - di kawasan memasak atau makan daripada jadual. Bata akan memberi ruang kepada gaya klasik untuk gaya.
 • Bertekstur dinding. Ia boleh bukan sahaja batu bata, tetapi apa-apa kerja kasar lain, atau tiruannya - plaster zaitun, tiruan batu, papan kayu, tidak biasa jubin, kain renda dan rami - pilihan terhad hanya oleh fantasi.
 • Besar tingkap - ciri yang paling ketara dalam gaya ini. Dan mereka mencipta ruang memasak yang indah.
 • Bumbung bumbung dengan menetas - ciri terbaik.

Asas gaya adalah keterbukaan premis.

Asas gaya adalah keterbukaan premis.

Selalu ada sekarang pokok itu dalam satu bentuk atau yang lain - jika tidak dalam perabot asas, kehadiran harus dikompensasi oleh hiasan dinding, siling dan permukaan lain. Selalunya, pereka menggunakan kayu pepejal dan bahan mahal lainnya - seperti berkualiti tinggi perabot dengan kaca, logam. Permukaan logam dan kaca berfungsi untuk meningkatkan ruang visual dan kebaharuan bandar, bermain dengan skema warna. Walaupun kayu memberi bahagian dalam sentuhan gaya negara, tanpa reka bentuk kehilangan semangatnya.

Secara ringkasnya, dapur loteng adalah gabungan perkembangan reka bentuk yang inovatif dan bahagian-bahagian yang biasa dan berguna. Pedalaman ini akan kelihatan sederhana, holistik, tanpa semua yang tidak perlu.

Lembaga
Gunakan kayu laminated dan tekstur buatan lama untuk mencapai loteng asli. Kombinasi warna cerah tidak akan merosakkan pedalaman, tetapi menjadikannya lebih menarik, jadi jangan takut untuk mempelbagaikan palet itu.
Selalu ada pokok dalam satu bentuk atau yang lain.

Selalu ada pokok dalam satu bentuk atau yang lain.

kembali ke menu ↑

Petua untuk dapur kecil

Apabila anda hanya mempunyai ruang kecil dan bukannya "dovecot" atau "loteng", di mana anda perlu menyesuaikan semua peralatan dan mendapatkan suasana yang luas, anda boleh menggunakan beberapa helah.

Di satu pihak, ia mungkin kelihatan bahawa loteng adalah ruang dengan siling tinggi, butiran besar dan keadaan lain yang memerlukan banyak ruang. Walau bagaimanapun, pendekatan bandar dengan ergonomiknya menghairankan mengubahnya, jadi anda boleh mencuba dengan selamat di rumah. Gunakan mekanisme gantung untuk plat dan barang dapur lain.
Gabungan perkembangan reka bentuk yang inovatif dan bahagian-bahagian yang biasa dan berguna

Gabungan pembangunan reka bentuk dan bahagian yang biasa digunakan

Lembaga
Mudahkan reka bentuk anda dengan satu helah - pilih saiz yang sesuai untuk unsur-unsur. Meter persegi harus digunakan untuk maksimum untuk mengelakkan jurang di sudut. Ini akan melegakan ruang yang diperlukan untuk gaya ini.
kembali ke menu ↑

Tekstur dan kontras

Mengalahkan tekstur yang berbeza menggunakan sebilangan besar permukaan reflektif. Ini akan memberi ruang dapur. Gunakan kayu semulajadi di tempat di mana terdapat sentuhan dengan tangan untuk memberikan keselesaan sentuhan.

Kedekatan tekstur yang berbeza dan juga bahan akan memberikan penampilan menarik - mereka boleh digabungkan dalam satu set dapur, menghubungkan, contohnya, depan kabinet yang diperbuat daripada kayu dan konkrit. Buat set kayu dengan penamat timah. Mana-mana bahagian logam memberi kesan grafis yang menarik - di mana untuk menggunakannya, jika tidak di dapur? Sebagai contoh, buat rak terbuka dengan rangka aluminium atau lacquered aluminium dan letakkan mangkuk timah pada mereka.

Mengalahkan tekstur yang berbeza

Mengalahkan tekstur yang berbeza

Rak kaca, rak atau blok dengan aksen tembaga juga sesuai di sini. Unsur-unsur ini digabungkan dengan sempurna dan dapat menghasilkan asas untuk rupa yang berbeza - sama ada industri kasar atau elegan yang lebih canggih.
kembali ke menu ↑

Kertas hiasan karismatik di dinding

Kemunculan dinding anda memainkan peranan penting. Sekiranya anda bukan salah seorang yang bertuah yang mengambil plaster semasa pengubahsuaian rumah untuk menunjukkan keindahan brickwork, yang boleh ditinggalkan semula jadi atau dicat putih warna, terdapat banyak penyelesaian yang baik di pasaran - sama kertas dinding. Pada masa ini, terdapat kertas dinding yang meniru simen atau batu.

Tambah hiasan

Tambah hiasan

kembali ke menu ↑

Butiran sahih

Butiran boleh membuat perbezaan untuk apa-apa. Dalam suasana perindustrian, mereka mungkin lebih penting. Sebagai contoh, pemegang perlu dipercayai, tetapi pada masa yang sama praktikal.Hood juga memainkan peranan penting. Adalah diingini bahawa semua bahagian mengandungi logam - dalam keutamaan timah, gangsa, keluli, krom. Untuk ruang kecil, gabungkan logam dengan putih. Gabungan ini memberikan perasaan yang bergaya dan sesuai untuk rasa lapang.

kembali ke menu ↑

Gabungan rak terbuka dengan alat dengar klasik

Memilih gaya perindustrian bermakna menggunakan kontras antara kabinet tertutup dan rak terbuka. Ruang kecil dan rasa untuk hiasan yang luar biasa menentukan jenis penyimpanan terbuka. Ia boleh dipalsukan panel, rak terbuka dan rak untuk dulang. Pertimbangkan untuk menyimpan apa yang harus disembunyikan dari mata, di kawasan yang tidak mencolok.
Menggunakan kontras antara kabinet tertutup dan rak terbuka

Menggunakan kontras antara kabinet tertutup dan rak terbuka

kembali ke menu ↑

Apa yang perlu dipertimbangkan ketika merancang?

Reka bentuk dinamik, santai dan berdaya maju sangat baik untuk dapur metropolis. Sama ada ia adalah sebuah apartmen di "Khrushchev" atau bertingkat tinggi baru - anda boleh membuat diri anda dapur loteng di mana-mana tempat. Anda perlu mengubah sedikit susun atur, atau mungkin membuatnya pangsapuri studiodi mana ruang tamu dan dapur digabungkan ke dalam satu ruang organik.

Anda tidak boleh salah jika anda memilih bahan untuk premis, menekankan gabungan bahan-bahan moden (kaca, keluli, krom) dengan bahan dan objek lama (kerja keras, dinding konkrit, kayu lantai).

Keluli tahan karat meningkatkan konsep dan menekankan perbezaan antara permukaan logam lancar. dan dinding bertekstur, begitu banyak dapur dilengkapi dengan peralatan komersial atau profesional.
Reka bentuk dinamik, santai dan mencabar

Reka bentuk dinamik, santai dan mencabar

kembali ke menu ↑

Dapur putih

Dinding putih - pilihan reka bentuk yang paling disukai dan asas optimum untuk penempatan maju perabot. Anda boleh memilih versi plaster, dicat (termasuk bata dicat) atau kertas dinding. Terhadap latar belakang sedemikian, mana-mana objek kelihatan berbeza, dan kesan ini akan menarik minat para pecinta maklumat yang tidak biasa dalam gaya loteng.

Seperti lantai di sini digunakan:

Keluli tahan karat meningkatkan konsep dan menggariskan kontras.

Keluli tahan karat meningkatkan konsep dan menggariskan kontras.

Di samping itu, anda boleh membuangnya permaidaniyang secara realistik meniru "zebra pejalan kaki" atau "klasik".

Dapur putih di gaya loteng harus kelihatan seperti dapur restoran: berteknologi tinggi, kemas, dengan keluli berkilat dan krom. Idea yang sangat asli dan segar - kombinasi warna gelap sejuk di bahagian bawah perabot dan kontras yang terang dan hangat di atas.

Lembaga
Agar dapur anda kelihatan lebih profesional, anda perlu meletakkan oven dan kulkas keluli tahan karat.Anda juga harus mempunyai elektronik pengguna moden: ketuhar hitam atau krom yang berkilat dan keranjang seramik tanpa tepi.

Di ruang makan kelihatan lampu lantai yang baik di kaki krom tinggi.

Dinding boleh dihiasi dengan aksesori yang sesuai: tanda jalan, poster iklan, grafiti dan butiran lain yang setiap hari dan biasa untuk penduduk bandar besar.

kembali ke menu ↑

Studio Loft Kitchen

Sejak pelan terbuka pangsapuri terdapat lebih banyak dan lebih sering, terdapat banyak projek di mana kelebihan gaya jelas terlihat - penandaan ruang yang mudah, ketiadaan siling yang digantung, minimum tikar lantai. Dan jika anda menambah warna baru, tumbuh-tumbuhan dan tingkap besar di sebelah cerah, anda boleh mendapatkan ruang tamu yang sangat selesa.

Peraturan pertama di sini adalah untuk menentukan skema warna bilik yang sedang anda persiapkan. Skema warna tidak boleh dibatasi atau membosankan, tetapi penting bahawa barang-barang yang akhirnya dibeli untuk ruang anda saling melengkapi antara satu sama lain agak subtlely atau terus terang. Lagu-lagu popular hari ini adalah neutral kerana ia bermaksud aksen yang terang dan kawasan yang santai dan tersenyum.
Bergabung dengan bilik lain

Bergabung dengan bilik lain

Untuk membuat studio loteng dari dapur anda, gunakan hiasan industri. Salah satu unsur yang paling penting di dalamnya ialah ruang terbuka. 

Berikut adalah elemen berikut:

 • dinding bata;
 • perabot desa;
 • aksesori vintaj;
 • paip siling;
 • rasuk kayu.

Perkakas dapur dengan reka bentuk retro digabungkan di sini dengan kabinet moden dan dinding konkrit.

Loteng studio

Loteng studio

Palet monokrom

Jika anda menilai kandungan warna, terdapat warna di mana-mana kelabu, coklat dan putih. Mereka membentuk latar belakang neutral yang lengkap, yang diencerkan dengan bintik-bintik merah ekspresif - upholsteri sofa dan kerusi, permukaan lacquered kerusi, permukaan dalaman lampu loket, lukisan ekspresionis terang di dinding.Warna yang menonjol membantu menyerlahkan dan memberi tumpuan kepada rak buku. Di samping itu, pasu memberikan tompok hijau dan merah jambu yang tidak mengganggu.

Zonasi dan Transformasi

Biliknya berbeza zonyang mudah berubah dari satu sama lain. Walaupun ruang kelihatan seperti satu bilik besar, ada dapur, ruang tamu, bilik tidur dan beberapa kawasan rekreasi.

Di sebelah rak terdapat kawasan yang sesuai untuk membaca, bersantai dan bekerja. Pilih perabot yang juga boleh diubah untuk tujuan yang berbeza. Di tengah ada meja kopi yang dapat berfungsi sebagai pouf atau meja untuk minum kopi dan teh.Meja kopi, di hadapannya yang besar tvdikelilingi oleh sofa kelabu besar dan kerusi berlengan. Di sini anda boleh menerima tetamu. Pada waktu malam, sofa boleh bertukar menjadi tempat tidur.

kembali ke menu ↑

Sudut Dapur

Dapur sudut sangat biasa.. Mereka praktikal kerana mereka menawarkan struktur dalaman ergonomik dengan hiasan yang selesa yang sesuai untuk memasak, serta untuk segala-galanya. Tidak kira sama ada anda mempunyai dapur yang terpencil, atau sebahagian dari apartmen studio, susunan dapur seperti ini mempunyai banyak kelebihan:

 • beberapa permukaan kerja;
 • penggunaan ruang sudut;
 • mudah untuk menempatkan pulau dapur.

Pilihan penjuru

Pilihan penjuru

Dapur sudut boleh dihiasi dengan estetika moden atau reka bentuk klasik, yang digabungkan dengan nota perindustrian.

kembali ke menu ↑

Selesai bata

Pereka menawarkan penyelesaian yang paling bergaya dari bata.Dinding bata terbuka di pusat tumpuan bilik menambah nota yang bergaya dan desa untuk melihat dan merasakan keseluruhan ruang, yang sebahagian besarnya kelihatan kemas dan mewah.

Tetapi jangan lupa tentang nilai permukaan keluli terbuka dan lantai yang betul, yang membawa dapur ke tahap yang baru.

Lembaga
Pilih candelier mewah, rhinestones, kristal, kristal dan bahan mewah lain yang sesuai di sini.
Bilik besar dengan siling tinggi dalam gaya perindustrian.

Bilik besar dengan siling tinggi dalam gaya perindustrian.

Parket kayu dalam bentuk chevron atau pokok Krismas yang diperbuat daripada kayu gelap akan memberikan dapur perindustrian anda kelihatan benar-benar vintaj. Lengkapkan pemikiran ini dengan apron yang dibuat dari jubin gaya bawah tanah dan tambahkan rak terbuka untuk hiasan anda.

kembali ke menu ↑

Bagaimana untuk memilih perabot?

Dekorasi perindustrian yang betul dibuat dengan rumit bahawa setiap benda di dalam ruang adalah tepat di mana tidak ada apa-apa yang berlebihan atau janggal. Kami sering mengalami kesan ini seperti: "Bagaimana mereka berjaya menyambung semuanya jadi ergonomis?" Atau "Bagaimanakah saya boleh mengambil semua butiran ini supaya kita mendapat tempat yang unik?". Sudah tentu, pemilihan semua unsur adalah tugas yang sukar.

Tetapi selain yang jelas, anda perlu memberi dapur anda keperibadian, supaya ia mencerminkan rasa anda sendiri, yang mana tidak ada, bahkan kualiti tertinggi, projek tipikal boleh memberi.

Dekorasi perindustrian yang betul disusun

Dekorasi perindustrian yang betul disusun

kembali ke menu ↑

Perabot

Cari "bahagian emas" anda di antara loteng yang kejam dan hiasan yang lebih tersekat, sambil melihat gaya kontemporari. Kedua-dua kawasan ini dalam satu cara atau yang lain hadir dalam mana-mana hiasan perindustrian, kerana mereka saling melengkapi dengan baik. Menaikkan atau menurunkan tahap kepekatan industri dari masa ke masa, menambah atau mengeluarkan beberapa butiran ciri.

Pilih kabinet berkilat dan permukaan kerja, fikirkan kerja, aksen dan pencahayaan umum untuk menentukan kesan apa yang akan dimiliki oleh dapur anda. Permukaan refluks dan pencahayaan yang betul memainkan peranan penting dalam persepsi visual.
Permukaan yang mencerminkan dan pencahayaan yang betul memainkan peranan penting.

Permukaan yang mencerminkan dan pencahayaan yang betul memainkan peranan penting.

Warna yang paling "sendiri" di sini adalah kelabu, yang terdapat hampir di mana-mana - dari dinding ke teknologi. Melabur dalam warna ini untuk peralatan utama, alat dengar, perabot. Dia tidak bosan dan akan menjadi asas yang baik untuk mengubah butiran aksen kecil yang boleh anda ambil dalam warna yang lebih cerah. Trik ini direka untuk menyegarkan dekorasi, yang boleh menjengkelkan dari masa ke masa dan agak mudah untuk mengubah butiran kecil, mendapatkan kemas kini visual dan praktikal.

Jika anda tidak mahu bermula dari awal, kemudian dapatkan beberapa butiran untuk dapur sedia ada - contohnya, pilih kerusi bergaya industri dan secara beransur-ansur mengubah rupa dapur dengan bantuan bahagian-bahagian individu yang baru.

kembali ke menu ↑

Pencahayaan

Pencahayaan adalah penting. Cuba letakkan sebuah pulau dapur atau buka meja makan di tengah-tengah dapur. Sentiasa ingat untuk memilih panjang larian yang betul lekapan - mereka tidak seharusnya terlalu rendah.

Pencahayaan adalah penting

Pencahayaan adalah penting

Tema dapur harus sentiasa digabungkan sepenuhnya dengan kawasan lain dari reka bentuk loteng, walaupun warna bilik akan berbeza.

Kami membuat dapur dengan gaya loteng

Penyelesaian reka bentuk yang menarik

9.5 Skor Jumlah
Loteng di pedalaman dapur - percubaan berani

Perabot kulit gabungan dengan keluli tahan karat yang digilap, lampu lantai logam, tingkap dari lantai ke siling, kekurangan tirai dan tulle, najis bar gaya industri akan menentukan konsep itu. Pilih daripada keluli gelap, tembaga atau tembaga. Buatan kayu buatan yang sesuai untuk pulau dapur, rak dan siling siling. Kayu sesuai untuk sebarang hiasan perindustrian. Biarkan bata dan dinding konkrit tanpa plaster, kerana ia memberi kesan kuat.Satu lagi elemen tipikal ialah papan hitam - ia boleh menjadi dinding keseluruhan atau tertanam secara kreatif dalam apa jua cara dalam reka bentuk keseluruhan. Biarkan paip dan gunakannya sebagai hiasan. Setelah meninjau maklumat, sila tinggalkan komen anda dengan hujah dalam komen. Mereka akan berguna kepada pembaca lain. Pendapat anda sangat penting kepada kami. Terima kasih kerana penyertaan anda. Kami menghargai setiap ulasan anda dan masa anda.

Relevan maklumat
8
Ketersediaan permohonan
9
Pendedahan topik
8.5
Kebolehpercayaan maklumat
8
Kebaikan
 • Kos rendah
 • Praktikal
 • Penggunaan semua kemudahan bilik
Cons
 • Memerlukan banyak ruang
 • Tidak menerima banyak perabot
 • Dingin, pudar hiasan warna
Tambah ulasan anda

Novozhenina Anna

Hai, saya di sini kerana reka bentuk dalaman adalah kelemahan saya. Saya kerap merasakan daun melalui hauz, mencari inspirasi demi kepentingan dan tidak melupakan Ikea))

Kami akan gembira dan pendapat anda

Tinggalkan jawapan

Penilaian keseluruhan anda

ms2.decorexpro.com - Jurnal harian Reka bentuk, Senibina, Reka Bentuk Dalaman

Bilik-bilik

Halaman dan taman

Reka bentuk