Keselesaan bermula dengan dapur: 140+ Photo Ideas untuk dapur (kecil, sudut, dengan tempat tidur)

Dapur adalah tempat di mana seluruh keluarga menghabiskan banyak masa. Oleh itu, setiap suri rumah mahu mengaturnya dengan indah dan selesa. Jadikan ia membantu sudut dapur moden. Ketahui pilihan mana yang lebih dipercayai dan selesa. Bagaimana untuk menghiasi sudut supaya ia menjadi kemuncak dapur anda. Galeri foto dan cadangan untuk pemilihan akan membantu anda membuat keputusan yang betul.

Kandungan artikel ini:

Dapur kecil

Pilihan standard untuk set "meja + 4 kerusi" telah lama kehilangan kaitannya. Sudut tidak hanya menampung lebih banyak orang. Ia menjimatkan ruang. Di samping itu, kit kecuali daripada jadual dan sofa pelbagai bentuk termasuk yang diperlukan di kerusi rumah atau najis.

Pilihan itu menjimatkan ruang dengan ketara.

Pilihan itu menjimatkan ruang dengan ketara.

Di kebanyakan pangsapuri, dapur adalah bilik kecil yang bersaiz. Oleh itu, pemiliknya sering menghadapi masalah memilih alat dengar. Adalah dipercayai bahawa sudut adalah perkara yang agak besar. perabot. Malah, anda boleh mengambil banyak contoh padat dan mudah alih yang sesuai walaupun di dapur kecil.

Kami memilih perabot yang bergaya dan cantik

Kami memilih perabot yang bergaya dan cantik

Terdapat beberapa helah untuk menjimatkan ruang:
 • Sofa lebih baik untuk memilih tanpa lengan.
 • Anda boleh menggunakan sofa berbentuk L. Terdapat beberapa jenis mereka: versi kanan, kiri dan mudah alih, membolehkan anda meletakkan bahagian kedua sofa di sebelahnya dari mana ia mudah.
 • Untuk perancangan yang tidak standard adalah lebih baik untuk memesan perabot mengikut saiz individu. Ia dipilih di bawah dimensi dapur dan ruang bebas, yang sepatutnya mengambil sekeping perabot baru.
 • Anda boleh mempertimbangkan model dengan bantal tempat duduk belakang dan velcro. Reka bentuk ini banyak memperluaskan kemungkinan pengubahsuaian, dan cukup mudah untuk tuan rumah, seperti mencuci dan membersihkan difasilitasi.

Sekiranya pelan bukan standard, lebih baik memesan perabot mengikut ukuran individu.

Sekiranya pelan bukan standard, lebih baik memesan perabot mengikut ukuran individu.

Salah satu pilihan yang luar biasa untuk mengatur tempat untuk ruang makan adalah untuk memasang tempat duduk yang dipasang ke dinding.
 • Model kecil tidak menampung banyak orang, tetapi jika anda menambah najis kecil kepada mereka yang mudah sembunyi di bawah meja sebagai tidak perlu, maka kekompakan tidak akan merosakkan kelapangan. Narkoba sendiri mungkin mempunyai tempat penyimpanan dalaman.
 • Jadual lebih baik untuk memilih kemungkinan transformasi. Kawasan makan kecil mencadangkan yang kecil jadual. Ia boleh direka untuk 2-3 orang. Walau bagaimanapun, jika perlu, tablet boleh menghidupkan 90 darjah dan dua kali ganda.

Sudut dapur dari pokok

Sudut dapur dari pokok

Struktur sedemikian mesti difikirkan semasa fasa pembaikan. Hanya dinding bertetulang boleh memegang beban sedemikian.Tiada dinding drywall direka untuk berat badan itu.

Memohon beberapa tip, anda boleh meningkatkan pedalaman, dan menjaga keselesaan keluarga.

Ia akan menjadi menarik untuk anda:ULASAN: Idea untuk reka bentuk dapur di rumah peribadi: 130+ foto dan pilihan susun atur

kembali ke menu ↑

Sudut lembut

Yang paling popular adalah sudut lembut.

Pilihan lembut sentiasa selesa dan selesa.

Pilihan lembut sentiasa selesa dan selesa.

Terdapat beberapa jenis perabot sedemikian untuk dapur:
 • Klasik. Ia terdiri daripada dua sofa. Boleh dengan armrests, dengan kotak simpanan, dengan rak terbuka atau dilekatkan pada dinding.
 • Model tidur. Mereka lebih luas dan lebih kuat. Sampel sedemikian akan menjadi sangat diperlukan untuk keluarga besar, di mana kadang-kadang terdapat keperluan untuk mengatur katil tambahan. Asas sofa sedemikian hendaklah menjadi logam. Jika anda mengabaikan nasihat ini, apartmen akan mempunyai satu perincian dalaman yang kurang.
 • Sofa separa bulat, sering digunakan di pangsapuri studio untuk membezakan ruang makan dari ruang tamu.
 • Unik, saya rasa sofa modular. Ia adalah satu set bahagian dari mana anda boleh membuat banyak variasi kedudukan tempat duduk bergantung kepada keperluan pada satu masa atau yang lain.

Sofa harus selesa semasa makan

Sofa harus selesa semasa makan

Tidak kira bentuk kerusi ketika membeli, Anda perlu memperhatikan pelapis.

kembali ke menu ↑

Upholsteri penjuru dapur

Oleh kerana dapur adalah tempat yang mempunyai risiko yang lebih tinggi dari noda, pilihan pelapis haruslah dengan hati-hati. Lebih baik memilih bahan yang mudah dibersihkan. Optimal adalah:

 • microfiber;
 • kawanan (lebih baik memilih mereka yang mempunyai haiwan kesayangan, kerana ia tidak terlalu terdedah kepada ubah bentuk mekanikal);
 • jacquard;
 • chenille;
 • velor;
 • kulit eko

Kain itu harus selesa untuk dicuci.

Kain itu harus selesa untuk dicuci.

Eco-kulit tidak sesuai untuk mereka yang mempunyai haiwan. Walau bagaimanapun, bahan ini mudah dibersihkan: mudah dibersihkan dan sesuai untuk mencuci. Jacquard dengan cepat kehilangan penampilan dengan mengelap, tetapi kelihatan agak menarik.

Jika terdapat masalah dengan pencemaran, anda boleh memilih pilihan dengan penutup yang boleh tanggal.

Jangan takut kain sintetik, walaupun alergi. Selepas rawatan khas dan ujian untuk kandungan bahan toksik dan mudah terbakar, bahan tersebut menjadi hipoalergenik.

Eco-kulit juga popular, tetapi dipilih oleh beberapa orang

Eco-kulit juga popular, tetapi dipilih oleh beberapa orang

Memilih pilihan klasik, saya cadangkan untuk membeli model kulit.

Sebagai pengisi dalam pengeluaran sofa lembut boleh digunakan:
 • busa getah - versi klasik. Walau bagaimanapun, ia mengekalkan bentuknya dengan buruk dan dianggap sebagai bahan yang kehilangan kaitannya. Jika buih dipilih, lebih baik memilih rupa lateks;
 • buih poliuretana - Pengisi lebih moden. Ia menyimpan bentuk dan berbeza dalam tahap ketahanan yang tinggi, memakai rintangan, keramahan alam sekitar.

Semua tugas perabot itu akan berjaya

Semua tugas perabot itu akan berjaya

Ia akan menjadi menarik untuk anda:ULASAN: Reka bentuk Dapur dengan Balkoni (100+ Foto): Kami adalah untuk penyatuan ruang !!!

kembali ke menu ↑

Daripada kayu

Mereka yang suka bahan semula jadi di kawasan pedalaman, saya cadangkan untuk membeli bukan sahaja set, tetapi juga sudut dapur yang diperbuat daripada kayu. Model kayu membandingkan dengan spesies lain. Kelebihan utama mereka ialah:

 • keramahan alam sekitar (bahan tersebut memberi kesan positif kepada kesihatan penduduk);
 • hypoallergenic (kayu, tidak seperti bahan lain, tidak menyebabkan alahan);
 • pelbagai bentuk dan saiz;
 • pelbagai warna (kerana ini, anda boleh memilih tempat yang sesuai di bawah set dapur).

Sudut dari pokok adalah mesra alam dan tahan lama

Sudut dari pokok adalah mesra alam dan tahan lama

Alat dengar kayu biasanya digunakan untuk membuat pedalaman dalam gaya klasik, serta dalam gaya loteng, negara. Sudut boleh berupa bangku dan meja kayu, atau menjadi asas untuk upholsteri. Kerana kayu adalah tanah yang subur untuk pemotongan, banyak tukang membuat potongan-potongan perabot yang unik yang menjadikan mereka mewah.

Ia akan menjadi menarik untuk anda:ULASAN: Reka bentuk dapur kecil di Khrushchev: 190 + Foto susun atur yang nyata dan praktikal

kembali ke menu ↑

Dengan tempat tidur

Saya fikir model dengan tempat tidur adalah pilihan yang agak menarik untuk tempat berehat. Ini adalah sofa yang melipat dan menjadi tempat yang selesa untuk tidur dan berehat.

Di sudut dengan dermaga, mekanisme transformasi adalah yang paling penting. Ia memberi kesan kepada kegunaan perabot.

Pilihan dengan tempat tidur

Pilihan dengan tempat tidur

Dua mekanisme utama:
 • boleh ditarik balik;
 • "Dolphin".

Pilihan roll-out adalah sistem untuk memanjangkan satu bahagian sofa (tempat duduk), di mana tempat dibuangkan kembali. Ia cukup untuk menarik pada lubang khas supaya sofa dilipat menjadi katil rata. Pada masa yang sama, model dengan mekanisme sedemikian agak padat dan tidak menduduki ruang bilik.

Lebih menguntungkan daripada kerang

Lebih menguntungkan daripada kerang

"Lumba-lumba" terdiri daripada kerusi berlipat ganda, di mana bahagian diletakkan di bawah yang lain. Malah, sistem sedemikian juga terpakai untuk dikeluarkan. Hanya bahagian atas kerusi yang pertama memanjangkan, maka yang lebih rendah. Hasil daripada transformasi, struktur menjadi sofa panjang yang lurus.

Kedua-duanya sesuai untuk kegunaan harian. Walau bagaimanapun, terdapat pelbagai pilihan: bingkai sofa sedemikian sepatutnya kuat untuk menahan berat seseorang. Oleh itu, asas untuk kerusi itu diperbuat daripada logam yang boleh dipercayai.

Anda boleh meletakkan sofa di dapur secara berasingan

Anda boleh meletakkan sofa di dapur secara berasingan

kembali ke menu ↑

Beberapa perkataan mengenai jadual

Kit itu hampir selalu merangkumi elemen pusat - jadual. Terdapat beberapa model standard:

 • beralih;
 • lipat;
 • keseluruhannya.

Bentuk jadual boleh:
 • persegi;
 • pusingan;
 • segi empat tepat;
 • bujur.

Kami memilih meja mengikut rasa, dan supaya ia sesuai dengan kawasan yang dipilih.

Kami memilih meja mengikut rasa, dan supaya ia sesuai dengan kawasan yang dipilih.

Di dapur kecil, lebih baik untuk menetapkan meja dengan tepi bulat, ini akan menyelamatkan dari kecederaan yang tidak disengajakan, membolehkan anda meletakkan lebih banyak alat makan. Meja biasanya dilakukan dengan gaya yang sama seperti pangkalan sofa atau bangku.

Ia akan menjadi menarik untuk anda:ULASAN: Reka bentuk Dapur: 130+ Foto - 2017 baru untuk setiap rasa

kembali ke menu ↑

Hiasan perabot

Jangan lupa tentang estetika. Untuk membuat kreatif destinasi percutian, anda boleh menggunakan beberapa helah:

 • Salah satu pilihan boleh menjadi terang bantal. Mereka bukan sahaja menjadi aksen yang terang, tetapi juga menjadikan hobi itu selesa. Dalam bentuk, mereka boleh menyerupai mainan. Jika keluarga mempunyai anak, mereka akan menghargai.
 • Pilihan lain untuk hiasan boleh menjadi gabungan kain di pedalaman. Bukan sahaja warna boleh mencipta komposisi yang menarik. Kesan luar biasa boleh dicapai dengan menggabungkan tekstur yang berbeza.
 • Loji di rak - hiasan pilihan yang hebat. Ini boleh memanjat spesies yang boleh dengan mudah di bahagian belakang, atau periuk kecil dengan tumbuhan berbunga terang.

Kami menghiasi dengan bantal terang

Kami menghiasi dengan bantal terang

Penggunaan kecil imajinasi anda sendiri - dan pojok dapur menjadi unik.

kembali ke menu ↑

Ciri-ciri tambahan

Adalah penting untuk mengambil kira pilihan tambahan dan set perabot. Aksesori yang paling biasa ialah:

 • mekanisme sofa lipat. Dia menghidupkan kerusi ke tempat tambahan untuk tidur;
 • kehadiran ceruk di bawah kerusi itudi mana ia adalah mudah untuk menyimpan barangan dapur yang jarang digunakan atau barangan isi rumah yang lain;
 • rak dipasang di sisi atau di belakang. Angka, bunga atau tuala wafel boleh diletakkan pada mereka;
 • sebuah bardisambungkan ke sudut. Ia mudah untuk mempunyai minuman beralkohol dan gelas, yang, jika perlu, mudah diperolehi.

Sangat selesa, tidak mengambil banyak ruang

Sangat selesa, tidak mengambil banyak ruang

Membuat sebahagian besar fungsi tambahan perabot, suri rumah mana-mana boleh meningkatkan penampilan dapur dan meletakkan banyak peralatan.

Ia akan menjadi menarik untuk anda:ULASAN: Interior dapur digabungkan dengan ruang tamu (180+ Foto): Kiat reka bentuk dan rahsia penempatan

kembali ke menu ↑

Garis Panduan Pemilihan

Apabila memilih sudut dapur, perhatikan beberapa faktor penting:

 • Upholsteri tidak boleh menjadi lipatan. Kekasaran permukaan menunjukkan ketegangan pelapis yang miskin.
 • Di tempat letak tangan, pengisi harus seragam, tidak mengganggu.
 • Tepi kain tidak boleh dilihat di mana saja.
 • Tidak sepatutnya tiada jurang.
 • Di bahagian atas punggung harus tumpang tindih kecil, yang diperlukan untuk mencegah pecah pelapis apabila diletakkan di atas sofa.
 • Dapur boleh didapati dalam pelbagai warna yang besar. Oleh itu, untuk persekitaran yang harmoni, penting untuk memilih keping perabot mengikut gaya dan warna.

Sudut dapur adalah peluang yang baik untuk menyelesaikan masalah tempat makan, setelah menyediakan tempat yang selesa untuk berehat di kawasan kecil. Perkara utama adalah bahawa ia secara harmoni dihubungkan dengan dalaman umum dan tidak menduduki ruang bebas.

kembali ke menu ↑

VIDEO: Memilih sudut dapur

Sudut dapur di kawasan pedalaman

Kami mengemas kini reka bentuk

kembali ke menu ↑

GALERI PHOTO (lebih daripada 140 gambar)

8.1 Skor Jumlah
Sudut dapur untuk mana-mana bahagian dalam

Meningkatkan dapur dengan dapur kecil sangat mudah. Terdapat lebih banyak pilihan untuk reka bentuk yang cantik daripada yang anda fikirkan. Galeri foto besar kami akan membantu anda mengenali semua kawasan yang mungkin. Setelah meninjau maklumat, sila tinggalkan komen anda dengan hujah dalam komen. Mereka akan berguna kepada pembaca lain. Pendapat anda sangat penting kepada kami. Terima kasih kerana penyertaan anda. Kami menghargai setiap ulasan anda dan masa anda.

Relevan maklumat
8.5
Ketersediaan permohonan
8.5
Pendedahan topik
8.5
Kebolehpercayaan maklumat
7
Kebaikan
 • Kemunculan tempat yang selesa untuk makan dan menerima tetamu (syarikat dalam jumlah kecil). Ini menjimatkan ruang hidup. Puan akan menghargai peluang ini.
 • Sejak sudut termasuk dua sofa, ia memberikan kemungkinan variasi. Mereka boleh diletakkan di mana-mana sudut dan dalam pelbagai konfigurasi. Ini akan dihargai oleh mana-mana eksperimen yang memerlukan persekitaran perubahan yang berterusan.
 • Kerana relung di tempat duduk, tempat tambahan untuk perkakas dapur atau hidangan muncul. Mereka padat dan tidak campur tangan dalam kehidupan seharian. Mana-mana suri rumah akan menghargai bantuan sedemikian dalam memulihkan pesanan di dapur. Selain itu, sofa menjadikannya lebih mudah untuk menempatkan lebih ramai orang di meja, kerana tidak selalu mungkin untuk meletakkan banyak kerusi di meja.
 • Mengubah sofas memungkinkan untuk menguruskan katil lain. Dalam sebuah apartmen satu bilik, tempat seperti itu akan menjadi tidak berguna.
Cons
 • Ia agak sukar untuk mengambil perabot untuk alat dengar yang sedia ada.
 • Mungkin ada kesulitan bagi mereka yang duduk di tengah-tengah sofa, untuk bangkit, adalah perlu untuk mengangkat mereka yang duduk dari tepi.
 • Upholstery yang tidak berjaya dengan cepat kehilangan penampilan, fungsi.
Tambah ulasan anda

Kami akan gembira dan pendapat anda

Tinggalkan jawapan

Penilaian keseluruhan anda

ms2.decorexpro.com - Jurnal harian Reka bentuk, Senibina, Reka Bentuk Dalaman

Bilik-bilik

Halaman dan taman

Reka bentuk