Linoleum di pedalaman - penyelesaian mudah dan asli sebagai penutup lantai. 220+ (Foto) IDEAS terbaik untuk ruang tamu, dapur, bilik tidur

Linoleum adalah penyelesaian praktikal dan mudah untuk kawasan pedalaman anda. Ia adalah ekonomi, tahan lama dan mudah dijaga. Dan meletakkannya lebih mudah. Ketahui cadangan dan cara untuk dipertimbangkan ketika memilih bahan ini. Timbang semua kebaikan dan keburukan dan nikmatilah bahagian dalaman yang dikemas kini. Galeri foto dengan contoh pedalaman akan membantu anda membuat penyelesaian.

Kandungan artikel ini:

Pilihan lantai

Bahan baru mungkin mempunyai bau yang agak pelik dan tidak menyenangkan. Ini adalah kerana komposisi kimia salutannya.

Liputan dipilih bergantung pada bilik

Liputan dipilih bergantung pada bilik

Secara keseluruhan terdapat 5 jenis jenis linoleum yang dibahagikan mengikut kaedah pembuatan:
Berdasarkan minyak biji rami semulajadi. Ia terdiri daripada bahan semulajadi. Ini menjamin keselamatan mutlak untuk orang itu. Satu-satunya kelemahan lantai adalah dalam warna yang buruk. Ini menimbulkan kesukaran dalam memilih warna yang betul untuk bilik. Contohnya coklat naungan hanya boleh memberikan lukisan dalam bentuk perceraian kecil. Lenan semulajadi biasanya diletakkan di kawasan seperti:
Ruang tamu dalaman dengan linoleum

Ruang tamu dalaman dengan linoleum

Thin colloxylin linoleum. Ia dibuat dari satu lapisan tanpa menambah asas. Bahan ini tahan lama dan elastik. Ia biasanya digunakan untuk bilik dengan kelembapan yang tinggi. Kelemahan utama adalah meningkatkan bahaya kebakaran.
Linoleum glyphthalic dengan asas kain. Ia mempunyai ciri-ciri penebat yang baik, yang membantu menjadikan lantai di dalam bilik hangat dan selesa untuk berjalan tanpa alas kaki. Kelemahan bahan adalah ubah bentuk pesat.
Lapisan mungkin mula meregangkan lebar dengan mengurangkan panjangnya.
Beri perhatian kepada sifat-sifat tambahan bahan ini.

Beri perhatian kepada sifat-sifat tambahan bahan ini.

Polyvinyl chloride linoleum. Beberapa pangkalan yang berbeza digunakan untuk pembuatannya. Antaranya ialah:
 • asas kain klasik;
 • asas dari gentian kaca.

Kedua-dua spesies mempunyai kualiti penebat yang sangat baik. Tetapi mereka mempunyai satu kesilapan biasa - bau kuat yang melintasi kekuatannya.
Ketahui terlebih dahulu semua kelebihan dan kekurangan jenis tertentu.

Ketahui terlebih dahulu semua kelebihan dan kekurangan jenis tertentu.

Linoleum dengan memasukkan getah. Lapisan bawah dibuat daripada bahan getah kitar semula. Bahagian atas terdiri daripada getah sintetik, serta pigmen pewarna.

Linoleum, yang terdiri daripada komponen tiruan, mempunyai kualiti yang baik. Ia dibuat dengan corak yang berbeza dan dalam sebarang warna.
Ia mempunyai banyak warna dan corak.

Ia mempunyai banyak warna dan corak.

Kualiti asas amat mempengaruhi betapa hangat dan selesa lantai akan di masa depan. Untuk ruang tamu, lebih baik menggunakan produk multilayer.. Asasnya dibuat dari jut semula jadi atau dirasakan dengan gentian kaca ukuran. Ketebalan lapisan sedemikian adalah kira-kira 5 mm. Ia adalah bahan tahan lama dan lembut yang boleh digunakan di bilik yang berbeza.

Ia akan menjadi menarik untuk anda:TINJAUAN: Laminate di pedalaman di lantai, dinding, siling - 100+ Foto, petua berguna dan cadangan mandatori

kembali ke menu ↑

Kebaikan dan keburukan

Untuk memahami sama ada salutan sesuai untuk bilik tertentu, anda perlu meneroka semua kekuatan dan kelemahannya. Linoleum, yang dihasilkan hari ini, jauh berbeza dengan model yang dikeluarkan pada zaman Soviet.

Terdapat juga linoleum yang hangat

Terdapat juga linoleum yang hangat

Kekuatan bahan termasuk:
 • pemasangan cepat. Bergantung pada jenis bilik, anda boleh memilih kanvas dengan lebar yang berlainan. Ini akan memberikan peluang untuk meletakkannya tanpa mengetuk dan jahitan;
 • serba boleh. Bahan ini sesuai untuk premis kediaman dan bukan kediaman;
 • pelbagai warna. Terdapat model yang dibuat dengan tiruan lantai lain, yang jauh lebih mahal daripada linoleum;
 • tekstur yang berbeza digunakan untuk menghiasi permukaan. Ini membolehkan anda untuk memesan kanvas dengan kemasan yang licin, berkilat, matte, timbul atau kasar;
 • kesan antistatik. Dia berada di hampir semua produk moden. Disebabkan ini, permukaannya mudah menanggalkan habuk dan kotoran;

Sangat mudah dibersihkan

Sangat mudah dibersihkan

 • ketahanan. Sesetengah model boleh terletak di atas lantai selama 40 tahun. Pada masa ini, mereka tidak akan membentuk mengelap dan retak;
 • pengagihan haba seragam. Ini membolehkan pemasangan "hangat seks»;
 • penebat haba dan bunyi. Bilik tidak mendengar bunyi dari pangsapuri atau bilik tetangga;
 • memakai rintangan. Walaupun beberapa tahun selepas pemasangan, linoleum mengekalkan penampilannya yang sempurna;
 • rintangan kelembapan. Adalah mungkin untuk meletakkan kain walaupun di dalam bilik dengan tahap kelembapan yang meningkat. Ia tidak takut kelembapan di bahagian depan;
 • penjagaan mudah. Permukaan boleh dibersihkan dengan bahan kimia rumah tangga sekurang-kurangnya setiap hari;
 • pilihan warna yang berbeza. Terima kasih kepada pelbagai warna, anda boleh menekankan martabat bilik, sambil bersembunyi dengan mahir;
 • kosnya. Ia mempengaruhi komposisi kanvas dan penampilannya.

Anda boleh menekankan kebaikan mana-mana bilik

Anda boleh menekankan kebaikan mana-mana bilik

Sekiranya perlu, gantikan linoleum dengan penutup lantai yang lain, ia tidak perlu dibongkar. Anda hanya boleh menggunakan kanvas lama untuk memasang permaidani atau bahan lain.

Setiap penamat bukan sahaja mempunyai kekuatan. Sebelum membeli, pastikan anda memberi perhatian kepada kekurangannya.

Dalam linoleum, mereka kelihatan seperti ini:
 • Hampir semua jenis komponen sintetik hadir.
 • Kos produk yang tinggi dengan lapisan pelindung tambahan.
 • Sekiranya anda menempah jumlah yang besar, kanvas sukar diangkut. Pastikan untuk memastikan produk tidak cacat, dan penampilan tidak merosot.
 • Apabila membeli kelas yang paling mudah, bahan tersebut mempunyai penampilan primitif dan monoton. Ini membuatkan bilik terlalu membosankan dan membosankan.

Kos produk yang tinggi

Kos produk yang tinggi

Apabila tidak mematuhi peraturan pemasangan, kanvas selepas meletakkan boleh masuk gelombang atau mempunyai sendi yang tidak rata. Ini benar terutamanya di kawasan besar.

Ia akan menjadi menarik untuk anda:TINJAUAN: Laminate di pedalaman di dinding (100+ Gambar Reka Bentuk): Kami meletakkan loghat bergaya di pedalaman!

kembali ke menu ↑

Cadangan untuk pilihan yang betul

Ini adalah salah satu lantai yang paling popular. Perkara utama adalah untuk mengetahui bagaimana untuk memilih kanvas, supaya ia dapat bertahan lama.

Seorang pembeli biasa, apabila membeli-belah untuk kedai, membayar perhatian kepada warna dan harga. Penjual yang sangat menjengkelkan sering gagal menumpukan perhatian dan mengingati ciri penting lain. Tetapi di kalangan mereka terdapat petunjuk penting yang tidak boleh dilupakan.
Jangan lupa tentang ciri-ciri penting

Jangan lupa tentang ciri-ciri penting

Pertama sekali, ia menyiratkan tanda. Ia berlaku:

 • 1 - untuk bilik dengan jumlah yang minima. Ini merujuk kepada bilik tidur;
 • 2 - untuk ruang tamu. Contohnya dapur atau ruang tamu;
 • 3 - untuk pejabat;
 • 4 - untuk premis perindustrian.

Setiap bilik mempunyai beban yang berbeza di atas lantai.

Premis ini ditempatkan perabot dan barangan dalaman lain. Semua nuansa ini harus diperhatikan sebelum membeli model perlindungan tertentu.

Perhatikan semua butiran sebelum membeli.

Perhatikan semua butiran sebelum membeli.

Ia perlu memilih penutup lantai bagi setiap bilik konkrit secara berasingan:
 • Ruang tamu. Ia mempunyai salib purata. Ini sesuai untuk linoleum dengan ketebalan PVC 1.5 mm. Ia mesti tahan terhadap kelembapan, tidak menyerap kotoran, tidak hilang warna.
 • Kanak-kanak. Di sini adalah lebih baik untuk meletakkan kanvas bahan semula jadi.
 • Dewan dan dapur. Di sini beban terbesar di atas lantai. Orang boleh berjalan di kasut luaran, seringkali terdapat kesan kelembapan dan kotoran. Sesuatu mesti tumpah atau terbangun di dapur. Berdasarkan ini, untuk bilik-bilik ini adalah lebih baik untuk membeli linoleum semi-komersial 3 mm tebal. Juga untuk premis ini, anda perlu memilih kanvas dengan ciri-ciri anti slip. Mereka terdiri daripada permukaan pelepasan timbul, yang mudah ditentukan jika anda mengendalikan tangan anda di permukaan.

Adalah lebih baik untuk tidak memilih linoleum gelap untuk bilik tidur

Adalah lebih baik untuk tidak memilih linoleum gelap untuk bilik tidur

Dalam usaha untuk linoleum untuk tidak meregang dan tidak kehilangan bentuknya, apabila membeli, anda perlu memberi perhatian kepada lapisan di tengah-tengah bahan. Ia dipanggil gentian kaca. Elemen ini menyimpan linoleum daripada "stretch mark".

Pangkalan mesti mempunyai ketumpatan tinggi. Ini akan membantu mengekalkan penampilan bahan untuk masa yang lama. Kanvas tidak akan merosot atau berubah bentuk dalam masa yang lama. Semakin baik asas, semakin tinggi ketumpatan bahan.

Semakin padat asas, semakin lama ia akan bertahan.

Semakin padat asas, semakin lama ia akan bertahan.

Ia akan menjadi menarik untuk anda:ULASAN: Jubin dapur di atas lantai: 150+ Foto rahsia reka bentuk yang indah

kembali ke menu ↑

Trik linoleum untuk bilik yang berbeza

Bahan ini harus berbeza dengan bahagian dalam ruangan. Coatings boleh meniru pelbagai bahan, datang dengan abstraksi atau monophonic. Terdapat beberapa ciri untuk dipilih. Ini termasuk:

 • untuk dapur dan bilik mandi adalah bernilai memilih linoleum PVC. Ia mempunyai sifat tahan lembapan;
 • untuk bilik tidur dan bilik persalinan, anda boleh mengambil bahan secara kain;
 • untuk tapak semaian atau lorong Anda boleh memilih roll sempit;
 • di bilik besar anda perlu memilih roll lebar. Jika tidak, anda perlu membuat jahitan dan gam bersama kanvas, yang tidak kelihatan sangat bagus.

Untuk ruang tamu adalah lebih baik untuk memilih gulung lebar

Untuk ruang tamu adalah lebih baik untuk memilih gulung lebar

Satu perkara penting ketika memilih penutup lantai adalah ketahanannya. Ketebalan rumah ialah 0.2 - 0.3 milimeter.

Malah sebelum membeli linoleum adalah untuk melihatnya dengan sentuhan.

Ia tidak sepatutnya:
 • tepi kasar;
 • buih;
 • retak;
 • kerosakan;
 • kekurangan lapisan pelindung.

Pastikan untuk memeriksa bahan tersebut sebelum menyambung

Pastikan untuk memeriksa bahan tersebut sebelum menyambung

Anda juga perlu memberi perhatian kepada bau yang tajam dan tidak menyenangkan.. Dalam produk berkualiti tidak sepatutnya. Semua parameter ini boleh dipelajari di kedai dengan menyentuh roll dan membaca maklumat di atasnya.

Ia akan menjadi menarik untuk anda:ULASAN: Tile untuk bilik mandi kecil (150 + Design Photos): Gabungan optimum gaya dan hiasan

kembali ke menu ↑

Bagaimana untuk memilih salutan untuk dapur?

Linoleum adalah bahan polimer untuk lantai. Hari ini ia boleh didapati dalam skema warna yang berbeza. Ia boleh diletakkan di atas lantai konkrit dan kayu. Teknologi pengeluarannya memungkinkan untuk memilih lapisan mengikut kehendak pelanggan. Tetapi lebih baik memilih linoleum, berdasarkan syarat penggunaannya selanjutnya.

Kami memilih bahan kalis air

Kami memilih bahan kalis air

Sangat penting untuk memilih lantai yang sesuai untuk bilik-bilik yang memerlukan syarat khas. Salah satu bilik ini adalah dapur. Di sini adalah perlu memilih bahan yang tahan haus dan kalis air.. Di dapur, semua permukaan terdedah kepada air dan lemak. Linoleum adalah yang terbaik untuk bilik ini.

Sekiranya kita mengetepikan semua isu mengenai warna-warna, maka ciri-ciri berikut dari lantai itu datang ke hadapan:
 • sifat tegangan;
 • rintangan kepada ubah bentuk;
 • rintangan lelasan.

Perkara utama yang digunakan linoleum terpilih untuk masa yang lama

Perkara utama yang digunakan linoleum terpilih untuk masa yang lama

Di pasaran bahan binaan masih ada kanvas meregangkan semasa digunakan. Untuk mengelakkan ini, anda perlu menjelaskan kehadiran dalam gentian kaca. Unsur ini adalah jaminan kestabilan bahan, tanpa mengira kesan mekanikal.

Untuk menentukan dengan mata sama ada bahan itu akan tahan kepada pengaruh yang berbeza adalah hampir mustahil. Rintangan ditentukan oleh struktur lapisan atas.
Lebih baik tidak memilih pilihan rumah untuk dapur

Lebih baik tidak memilih pilihan rumah untuk dapur

Pilihan rumah mempunyai lapisan yang sangat nipis, yang tidak sesuai untuk dapur.

Lapisan PVC yang telus atas untuk keadaan dapur berbahaya mestilah sekurang-kurangnya 0.5 mm.

Pangsapuri jarang dipanaskan sepenuhnya. Di samping itu, musim pemanasan tidak selalunya bertepatan dengan tarikh sebenar pemanasan bermula. Oleh itu, pilihan terbaik untuk dapur akan menjadi linoleum hangat.

Lembaga
Memilih bahan yang dipanaskan, adalah disyorkan untuk memberi perhatian kepada lapisan asas. Yang lebih padat, lebih baik lantai akan mengekalkan haba. Pangkalan tebal lebih buruk dapat dimampatkan, yang akan memberikan kurang ubah bentuk bahan dalam hal meletakkannya berat perabot atau beban lain.
Lapisan tebal terus menjadi lebih panas

Lapisan tebal terus menjadi lebih panas

Sekiranya kanvas dimaksudkan untuk dapur musim panas, perlu menimbangkan rintangan fros. Dalam kes ini, anda perlu memilih bahan dengan lapisan dua poliester. Struktur ini tidak akan membawa kepada stratifikasi atau kemerosotan bahan pada musim sejuk.

Faktor lain yang mempengaruhi pilihan kanvas, ialah kehadiran salutan lacquer. Lapisan perlindungan bukan sahaja menghalang haus pramatang bahan, tetapi juga memudahkan penyelenggaraan lantai.
Perhatikan varnis

Perhatikan varnis

Ia akan menjadi menarik untuk anda:ULASAN: Ubin Apron Dapur (180+ Gambar Reka Bentuk): Tips Membuat Dinding Anda Datang Ke Hidup

kembali ke menu ↑

Linoleum dibuat di bawah lamina

Penyiapan kerja pembinaan pembaikan logik adalah pemilihan dan pemasangan lantai. Pilihan bahan yang dibentangkan di pasaran pembinaan agak besar:

 • linoleum;
 • laminate flooring;
 • permaidani;
 • jubin parket.

Linoleum di bawah jubin

Linoleum di bawah jubin

Apabila memilih salutan, perlu mengekalkan nisbah 3 kriteria utama:
 • Penampilan yang menarik.
 • Fungsi
 • Praktikal.

Lembaga
Linoleum lebih suka meletakkan di tempat awam. Di sebuah apartmen kediaman, ia kelihatan paling baik di lorong dan dapur, di mana kualiti tahan lamanya adalah penting. Laminate disyorkan untuk kegunaan di ruang tamu, pejabat dan kotej jenis negara.

Linoleum terdiri daripada dua lapisan:

 • Surface melakukan fungsi hiasan.
 • Bahagian bawah, yang terdiri daripada asas serat sintetik, menyediakan penebat bunyi dan getaran.

Pilihan yang sempurna untuk kawasan pedalaman anda

Pilihan yang sempurna untuk kawasan pedalaman anda

kembali ke menu ↑

VIDEO: Reka bentuk asal untuk reka bentuk yang indah

Linoleum di pedalaman

Idea Projek dan Reka Bentuk

kembali ke menu ↑

GALERI PHOTO (lebih daripada 220 gambar)

8.5 Skor Jumlah
Linoleum - mudah dan mudah

Dengan bantuan bahan seperti linoleum, anda boleh dengan mudah dan mudah mengemas kini mana-mana bahagian dalam, tanpa membelanjakan banyak usaha untuk meletakkannya. Perkara utama sebelum membeli untuk mengambil kira semua nuansa yang akan membantu membuat pilihan yang tepat. Setelah meninjau maklumat, sila tinggalkan komen anda dengan hujah dalam komen. Mereka akan berguna kepada pembaca lain. Pendapat anda sangat penting kepada kami. Terima kasih kerana penyertaan anda. Kami menghargai setiap ulasan anda dan masa anda.

Relevan maklumat
9
Ketersediaan permohonan
9
Pendedahan topik
8.5
Kebolehpercayaan maklumat
7.5
Kebaikan
 • kemudahan pemasangan;
 • praktikal penjagaan bahan. Kemungkinan pembersihan basah yang kerap dengan penggunaan pelbagai bahan pencuci;
 • ketahanan;
 • kemudahan pemasangan;
 • penebat bunyi yang baik.
Cons
 • kecenderungan kerosakan mekanikal dan kimia;
 • jika permukaannya hancur, maka kanvas keseluruhannya mesti diubah sepenuhnya;
 • Di samping itu, linoleum di kawasan pedalaman kelihatan kurang estetika dan berprestij.
Tambah ulasan anda

Kami akan gembira dan pendapat anda

Tinggalkan jawapan

Penilaian keseluruhan anda

ms2.decorexpro.com - Jurnal harian Reka bentuk, Senibina, Reka Bentuk Dalaman

Bilik-bilik

Halaman dan taman

Reka bentuk