Candelier moden untuk ruang tamu: 195+ (Foto) Penyelesaian dalaman

Sukar untuk membayangkan bahagian dalam bilik tanpa candelier. Ia memainkan peranan penting dalam memilih gaya. Pencahayaan yang direka dengan baik akan menjadikan ruang tamu lebih selesa, membantu mengimbangi kekurangan cahaya matahari, dan meningkatkan ruang secara visual.

Kandungan artikel ini:

Pencahayaan di ruang tamu

Di dalam dewan adalah adat untuk merawat tetamu semasa bercuti. Di sini seluruh keluarga berkumpul untuk menonton filem keluarga. Oleh itu, gaya bilik diberi perhatian khusus. Ia sepatutnya menjadi kedua-dua perayaan dan selesa.. Boleh membantu dalam perkara ini boleh candelier. Pencahayaan yang betul akan menyembunyikan keburukan bilik, menekankan maruahnya.

Kami membuat mengikut gaya yang dipilih.

Kami membuat mengikut gaya yang dipilih.

Pilih candeliga berdasarkan kriteria berikut:
 • bilik dalaman;
 • persegi ruang tamu;
 • pandangan;
 • warna;
 • bilangan mentol lampu.

Memilih candelier yang betul adalah mungkin, memandangkan semua kriteria ini. Ia mesti menampung sepenuhnya fungsinya. Sekiranya syarat-syarat ini tidak dipenuhi, peralatan lampu tidak lama lagi akan digantikan dengan model baru.
Kami mengambil kira semua kriteria apabila memilih

Kami mengambil kira semua kriteria apabila memilih

Apabila memilih candelier, dimensi diambil kira. Mereka mesti sepenuhnya menyesuaikan kawasan bilik.

Di ruang tamu yang luas tidak boleh diletakkan lampu saiz kecil. Dia tidak dapat menampung fungsi utamanya - pencahayaan bilik.

Jika anda menggantung candelier besar dengan elemen kristal yang besar di ruang tamu kecil, maka ruang visual akan nampak lebih kecil. Oleh itu, perkara pertama yang diambil kira sebelum memilih peralatan lampu adalah saiz bilik di mana ia akan dipasang.
Candelier kecil tidak boleh diletakkan di ruang tamu yang besar.

Candelier kecil tidak boleh diletakkan di ruang tamu yang besar.

Hari ini mengamalkan kombinasi beberapa lekapan. Untuk menjadikannya cantik, anda perlu memilih model harmoni.. Ini boleh dilakukan oleh orang yang mempunyai rasa yang sempurna. Sekiranya anda mempunyai keraguan tentang kekuatan anda sendiri, lebih baik untuk menempuh pilihan klasik untuk meletakkan candelier di ruang tamu. Ia mesti sepenuhnya dimuatkan ke dalam bingkai gaya yang dipilih.

Lembaga
Apabila memilih kandil di ruang tamu, anda perlu memberi perhatian kepada bahan yang dibuatnya. Tidak semua peralatan akan kelihatan baik di dalam bilik. Pilihan akan membantu membuat tetapan.
Perhatikan bahan tersebut

Perhatikan bahan tersebut

kembali ke menu ↑

Bagaimana untuk mengambil?

Pencahayaan di ruang tamu boleh terdiri dari beberapa tahap. Di samping lampu siling di dalam bilik, lampu dinding, lampu lantai dan jalur LED dipasang, yang diletakkan pada ketinggian yang berbeza. Cahaya menyoroti elemen hiasan penting. Jika pencahayaan termasuk sistem yang kompleks. Kemudian anda perlu memastikan bahawa setiap elemen digabungkan dengan peranti lain.Ini memastikan integriti dan keharmonian di dalam bilik.

Agar unsur-unsur peralatan lampu kelihatan secara organik di ruang tamu, anda perlu mengambil kira beberapa cadangan mudah.

Pemasangan lampu tambahan

Pemasangan lampu tambahan

Ini termasuk:
 • Di dalam bilik yang tinggi siling, anda boleh memasang pelbagai lampu chandelier siling. Adalah penting untuk memilih reka bentuk yang digantung satu model. Saiz mereka mestilah berbeza supaya mereka boleh digantung pada ketinggian yang berbeza. Untuk memasang candelier tersebut dibenarkan di dekat atau di bahagian-bahagian yang bertentangan bilik, seperti yang dikehendaki oleh reka bentuk.
 • Sekiranya ruang tamu mempunyai kawasan kecil, lampu dipasang dengan model dan saiz yang sama, tetapi dalam warna yang berbeza. Pilihan yang baik adalah menggunakan warna yang berbeza. Penerimaan hanya digunakan dalam gaya yang sesuai.
 • Pemasangan candelier yang sama. Sesuai untuk dalaman klasik. Di bahagian yang berlainan bilik dipasang model yang sama yang akan mengisi ruang dengan keanggunan.
 • Untuk membuat bilik cerah dan hidup boleh lampu lampau berbeza. Peranti pencahayaan dengan asas yang sama dan jenis pembinaan boleh dipasang di ruang tamu, tetapi lampu siling dipasang pada mereka yang berbeza. Ini akan memberi ruang yang segar dan dinamik.
 • Di dalam bilik kecil di kawasan tersebut tidak boleh menjadi struktur besar atau pelbagai sumber cahaya. Adalah sesuai untuk hanya memasang satu lampu siling pusat. Ia semudah mungkin untuk menggabungkan dengan reka bentuk ruang tamu.
 • Bagi bilik di mana terdapat pembahagian ke dalam zon berfungsi, candelier dipilih untuk setiap satu daripada mereka secara berasingan. Biasanya ruang tamu termasuk:tempat berehat, ruang makan, meja. Setiap zon boleh ditambah dengan peralatan pencahayaan lain. Pemisahan dilakukan di bilik besar.
 • Semua unsur pencahayaan yang digunakan di ruang tamu harus digabungkan dengan satu sama lain. Ini terpakai untuk lampu siling, lampu dinding, lampu lantai dan juga jalur LED.
 • Lampu lilin dipilih berdasarkan gaya bilik. Penekanan adalah pada reka bentuk dan warna lampu.

Bagi setiap zon pencahayaannya sendiri

Bagi setiap zon pencahayaannya sendiri

Pilihan ruang tamu klasik adalah memasang kandil di tengah-tengah bilik. Apabila ruang zon, anda boleh menggunakan 2 atau lebih sumber cahaya. Setiap zon perlu mempunyai pusat lampu sendiri.
Sebagai tambahan kepada candelier atau di tempatnya, boleh dipasang sconce atau lampu sorot.

Mereka menjejaskan keamatan cahaya. Untuk kawasan kerja adalah lebih baik untuk memilih warna sejuk cahaya. Di tempat di mana orang akan berehat dan berehat, anda boleh memasang lampu hangat lembut. Perkara utama adalah bahawa ia tidak terlalu gelap.

Lampu sorot tambahan

Lampu sorot tambahan

Sesetengah model candelier boleh didapati dengan fungsi dimming. Terima kasih kepada ini, lelaki itu sendiri mengawal pencahayaan. Sebagai contoh, apabila dia berada di bilik sahaja, lampu menjadi lebih teredam, dan dengan ketibaan tetamu, sebaliknya, anda boleh menghidupkan keamatan maksimum.
kembali ke menu ↑

Gabungkan dengan gaya yang berbeza

Ruang tamu menetapkan mood tertentu untuk keseluruhan apartmen. Di sini perhatian diberikan kepada setiap butiran. Ini terutamanya candelier yang benar. Untuk pedalaman yang subur dan sombong, hanya lampu mewah yang sesuai. Ini akan menunjukkan dan membuktikan kepuasan hasil yang dicapai dalam kehidupan.

Gaya retro

Gaya retro

Untuk malam keluarga yang hangat, lebih baik tinggal di lampu dari retro gaya. Pasangan muda yang suka mengumpul sejumlah besar tetamu di rumah boleh memasang peralatan lampu pereka asal. Model moden mempunyai banyak ciri tambahan. Mereka dengan cepat boleh mengubah ruang tamu mudah ke kelab malam.
Chandelier adalah berbeza:
 • dimensi;
 • bentuk;
 • reka bentuk;
 • jumlah mentol lampu.

Chandelier berbeza antara satu sama lain dengan banyak faktor.

Chandelier berbeza antara satu sama lain dengan banyak faktor.

Terdapat beberapa gaya asas yang sesuai untuk dewan. Atas dasar ini, lampu itu dipilih di ruang tamu. Antaranya ialah:

1Gaya klasik

Ciri-ciri utama luminair adalah:

 • garis lancar;
 • universiti;
 • kaca dan kristal. Bahan-bahan ini digunakan untuk hiasan.

Candelabra klasik

Candelabra klasik

Candelier sering dibuat dalam bentuk candelier. Ia mengingatkan zaman purba dan istana purba, di mana sumber mereka berasal. Gaya klasik akan sentiasa menjadi fesyen. Oleh itu, ramai orang berhenti di situ.

2Gaya moden

Ia dicirikan oleh minimalism dan praktikal. Candelier kelihatan sederhana dan bergaya. Mereka boleh dihiasi dengan perhiasan atau geometri. Lampu tidak dihiasi dengan penggantungan tambahan. Mereka dicat dalam warna neutral, yang mengisi ruang tamu dengan keringkasan.

Minimalism moden

Minimalism moden

3Berteknologi tinggi

Gaya ini dicirikan oleh ciri-ciri sedemikian:

Permukaan Hi-Tech Chrome

Permukaan Hi-Tech Chrome

Lampu lilin seperti itu di dalam bilik akan kelihatan ringkas dan asli. Bersama-sama dengannya, anda boleh memilih peralatan pencahayaan tambahan dalam gaya yang sama.

4Moden

Lampu dibuat dari bahan yang berbeza. Mereka mungkin terdiri daripada beberapa gaya. Reka bentuk ini kelihatan luar biasa, tetapi sangat baik. Sebagai contoh, sebuah kandil klasik, di mana satu tiub dawai dibuat.

Di pedalaman moden

Di pedalaman moden

5Loteng

Lampu di pedalaman ruang tamu mungkin kelihatan agak kasar dan monoton. Model popular adalah lampu biasa pada wayar.

6Provence

Di sini candelier boleh terdiri dari beberapa bahagian. Ia berdasarkan gaya klasik. Perkara utama untuk mengeluarkan dari lampu semua hiasan yang indah dan pendants kristal. Unsur yang tersisa boleh dibuat secara buatan, membuat kesan yang dipakai.

Dengan nota provensi

Dengan nota provensi

Lembaga
Candelier di ruang tamu memainkan peranan penting. Ia mesti selaras dengan keseluruhan keadaan. Lampu akan mengisi bilik dengan keperibadian.
kembali ke menu ↑

Varieti lampu

Candelier di dalam bilik dipilih mengikut kawasan bilik. Jika perlu, lampu boleh ditambah dengan lampu tempat, sconce dinding atau jalur LED di sekeliling perimeter.

Dengan jalur yang diketuai

Dengan jalur yang diketuai

Semua candelier boleh digabungkan ke dalam beberapa kumpulan. Ini termasuk:

kembali ke menu ↑

Digantung

Model yang digantung, yang dipasang pada ketinggian siling lebih daripada 3 meter. Dia adalah pilihan klasik. Reka bentuk telah lama digunakan untuk menerangi pangsapuri. Oleh itu, ia terdapat di kebanyakan pangsapuri. Kandil ditangguhkan ke siling dengan kord atau rantai. Hari ini terdapat sejumlah besar mereka. Mereka berbeza dalam konfigurasi, warna dan saiz. Terima kasih kepada pemasangan ini sesuai dengan reka bentuk mana pun. Lampu siling seperti candeliga boleh dibuat dari:

 • kaca;
 • plastik;
 • tekstil.
Pilihan digantung untuk reka bentuk anda

Pilihan digantung untuk reka bentuk anda

kembali ke menu ↑

Model gantung

Mereka dipasang ke siling dengan rod khas. Ia boleh diturunkan atau dinaikkan ke ketinggian yang dikehendaki. Terima kasih kepada ini, ada kemungkinan untuk meletakkan aksen di dalam bilik dan menyesuaikan keamatan cahaya.. Chandelier tergantung mudah dipasang di dalam dewan dengan beberapa kawasan fungsional untuk meresap atau, sebaliknya, memfokuskan cahaya.

kembali ke menu ↑

Model Overhed

Mereka dipasang pada ketinggian yang lebih rendah dari siling, tetapi ini tidak menghalang mereka daripada melaksanakan fungsi mereka sepenuhnya. Biasanya, lampu ini dipasang di bilik dengan siling rendah.

Mereka boleh dibuat dalam pelbagai bentuk:
 • digambarkan;
 • rata;
 • dengan lampu tambahan;
 • dengan memasukkan hiasan;
 • dengan rhinestones.

Hampir semua candelier mempunyai lampu statik.. Ini menjadikan proses menggunakannya lebih mudah. Luminaires dengan fungsi sedemikian jauh lebih murah daripada model dengan pelarasan intensiti cahaya terbina dalam.Chandelier Dimmer hanya mula mendapat populariti.

Pukulan utama pedalaman

Pukulan utama pedalaman

Hari ini, terdapat juga lampu yang boleh menukar warna pencahayaan. Model-model ini termasuk kawalan jauh khas. Diod dipasang dalam reka bentuk, yang akan berubah satu sama lain apabila menekan butang pada panel kawalan. Selalunya, lampu belakang terdiri daripada warna hijau, biru, merah, kuning.
kembali ke menu ↑

Bahan untuk pembuatan lampu

Hari ini candelier dibentangkan dalam pelbagai jenis. Pilih pilihan terbaik untuk setiap orang. Perkara utama untuk mengambil kira gaya bilik, serta mengira bajet anda dengan betul. Dalam model lampu mudah, lampu siling diperbuat daripada kertas atau plastik. Candelier elit boleh dibuat dari tembaga dan dihiasi dengan kristal batu.

Bahan untuk pembuatan boleh menjadi yang paling pelbagai

Bahan untuk pembuatan boleh menjadi yang paling pelbagai

Model yang paling popular diperbuat daripada logam. Mereka mempunyai beberapa kelas.

Pilihan mewah

Pangkalan lampu dibuat dengan cara penajaman seni. Selalunya ia benar-benar buatan tangan. Bahan utama adalah besi. Semasa memalsukan ia boleh diberikan bentuk yang berbeza. Kemunculan lampu akan bergantung kepada jumlah selekoh dan kualiti mereka. Ia boleh menjadi unsur terbuka atau garis ketat. Kerana berat kandil itu sukar dipasang. Untuk struktur besi memerlukan perlindungan yang selamat. Candelier palsu yang digabungkan sempurna dengan kayu dan batu, yang digunakan dalam hiasan bilik.

Pilihan mewah

Pilihan mewah

Crystal

Model ini sesuai untuk gaya klasik. Ia akan mewujudkan suasana yang selesa di dalam bilik. Candelier adalah kesinambungan sempurna gaya klasik. Cahaya dibiaskan melalui unsur-unsur kristal.. Terima kasih kepada ini, kesan suka bermain dibuat di dalam bilik. Jika menambah fungsi lampu moden, cahaya boleh dicat dalam pelbagai warna. Batu-batu berwarna yang berbeza digunakan untuk hiasan candelier. Barang-barang kristal dan hiasan memerlukan penyelenggaraan yang teliti.

Unsur kristal

Unsur kristal

Model demokrasi

Mereka diperbuat daripada aluminium murah. Kelebihan utama bahan adalah:

 • ringan;
 • fleksibiliti;
 • kemudahan lampiran.

Pangkalan aluminium boleh dilekatkan dengan mudah ke semua permukaan. Semasa pemasangan kandil itu tidak ada kesukaran.

Mudah tetapi menarik

Mudah tetapi menarik

Chandelier dengan asas logam dilengkapi dengan warna dan lampshade. Bahan utama untuk pembuatannya adalah kaca atau tekstil.
Lampu siling kaca boleh:
 • telus;
 • matte;
 • berwarna;
 • dengan imej yang berbeza;
 • benar-benar lancar.

Siling kaca

Siling kaca

Model yang dibuat berdasarkan prinsip kaca berwarna menarik minat yang paling besar kepada diri mereka sendiri. Lampu siling dikumpulkan daripada kepingan kaca berwarna atau dicat agar kelihatan seperti tingkap kaca berwarna.

Salah satu idea yang paling menarik dan tidak biasa untuk menghias kandil adalah menggunakan cermin. Ia boleh dipasang berdasarkan reka bentuk. Dari permukaan cermin, cahaya dicerminkan dalam pelbagai variasi yang menarik. Ini mewujudkan cahaya yang menarik di dalam bilik.
Mewujudkan persekitaran yang hebat

Mewujudkan persekitaran yang hebat

Candelier kristal biasanya sangat mahal.

Mereka boleh digantikan dengan tiruan kaca yang lebih murah. Pilihan sedemikian lebih murah, tetapi mereka kelihatan hampir seperti lampu kristal. Model beberapa tiang hanya boleh dipasang di dalam bilik dengan siling yang tinggi. Di ruang tamu kecil mereka akan kelihatan tidak masuk akal.

Siling yang diperbuat daripada kain akan selalu menjadi fesyen. Mereka datang dalam pelbagai saiz dan warna. Sekiranya tudung lampu untuk candelier perlu diberi bentuk tegar, maka rangka kerja khas dibuat pada mulanya. Sampul akan terbentang di atas tulang rusuknya.

Dengan teduh kain

Dengan teduh kain

Terima kasih kepada warna kain di dalam bilik yang mencipta cahaya tersebar yang lembut yang dapat menyampaikan seluruh suasana keselesaan rumah.
Candelier dapat dibuat dari bahan-bahan seperti:
 • pokok;
 • kertas;
 • plastik.

Mereka digunakan untuk pembuatan lampu lebih kurang. Bahan-bahan ini kurang praktikal dan tahan lama untuk peralatan pencahayaan.

Gaya eklektik

Gaya eklektik

kembali ke menu ↑

Memilih warna candelier

Lampu untuk dewan boleh dipilih di mana-mana warna. Warna neutral dan cerah akan kelihatan sama baiknya di sini. Perkara utama ialah lampu tidak boleh keluar dari bahagian dalam bilik. Lampu kandil boleh sama sekali bertindih dengan gaya utama, atau melaksanakan fungsi aksen utama bilik.

Nada neutral klasik kandil untuk ruang tamu termasuk:

Buat bentuk tanpa berat dengan bentuk abstrak

Buat bentuk tanpa berat dengan bentuk abstrak

Senarai ini boleh diperluaskan. Sekiranya anda memilih naungan kandang yang luar biasa di dalam dewan, pedalaman akan menjadi asal dan tidak dapat dilupakan.

Warna-warna neutral seperti pistachio, hijau, biru tua, dan kuning air boleh membawa emosi baru ke bilik.

Setiap orang mahu menjadikan ruang tamunya menarik dan luar biasa. Oleh itu, penyelesaian yang sangat tidak standard digunakan dalam reka bentuk bilik. Ini termasuk lampu ungu. Dengan warna ini harus sangat berhati-hati. Jika ia tidak dibayangi dengan apa-apa, maka bilik itu akan diisi dengan ketenangan dan detasmen.

Interior yang mengagumkan dengan lampu merah

Interior yang mengagumkan dengan lampu merah

Pilihan yang baik akan menjadi pilihan candelier berselang dengan saiz yang kecil. Mereka boleh sama rata atau secara rawak diterapkan pada seluruh permukaan kapak lampu. Terima kasih kepada ini, suasana misteri akan dibuat di dalam bilik. Kesan sedemikian melupuskan tetamu sekarang untuk perbualan yang intim.

Lembaga
Jika terdapat ketakutan bahawa candelier berwarna akan terlihat terlalu cerah atau nalyapisto, lebih baik menggunakan model telus. Mereka boleh dibuat dari kristal atau kaca. Lampu siling dihiasi dengan pelbagai pendants. Peralatan lampu sedemikian akan sentiasa kelihatan bergaya di pedalaman mana pun.
Model telus

Model telus

Chandelier boleh dicat dengan serta-merta dalam 2 atau lebih warna.

Dalam model sedemikian adalah penting untuk mematuhi keharmonian tertentu. Mereka tidak boleh terlalu mengamuk di ruang tamu, melainkan mengekalkan semangat perayaan dan kemalasan di dalamnya. Ia adalah yang terbaik untuk pencahayaan lampu untuk memilih pilihan di mana salah satu warna utama akan kekal neutral, dan yang lain akan menambah warna ke bilik. Terdapat beberapa kombinasi yang berjaya:

 • kaca yang jelas dan bayangan ungu;
 • gangsa dan nada putih;
 • warna zamrud dan halus kuning-kuning.

Pilihan yang indah untuk menyalakan bilik

Pilihan yang indah untuk menyalakan bilik

Untuk lekapan sering menggunakan elemen tambahan. Mereka melaksanakan fungsi hiasan. Salah satunya adalah permukaan metallized. Ia menggunakan pelbagai tekstur:

 • gangsa;
 • tembaga hitam;
 • krom satin;
 • pendarahan

Siling untuk asas metallized adalah lebih baik untuk memilih daripada pilihan klasik. Agar tidak mengalih perhatian semua perhatian dari permukaan yang menarik dan tidak biasa, mereka mestilah berwarna putih.

Biru dan ultraviolet

Biru dan ultraviolet

Lampu hitam akan sentiasa kelihatan mewah. Ia boleh dipasang di ruang tamu yang cerah dengan siling putih tinggi. Chandelier sesuai untuk minimalism, hi-tech, klasik, gothic.

Kandil putih selalu, adalah dan akan menjadi klasik. Ia akan secara organik sesuai ke dalam mana-mana reka bentuk dewan. Bayangan putih digabungkan dengan semua warna.

Peralatan pencahayaan ditemui di setiap apartmen. Mereka membuat bahagian dalam bilik lebih menarik dan mulia. Candelier boleh dipasang mentol lampu penjimatan tenaga.

kembali ke menu ↑

VIDEO: Kami memilih peranti pencahayaan di ruang tamu

Candeliga moden

Asal dan luar biasa

kembali ke menu ↑

GALERI PHOTO

8.8 Skor Jumlah
Chandelier untuk ruang tamu anda

Kandil harus dipilih berdasarkan gaya dewan. Untuk itu anda perlu mencari tempat tertentu di dalam bilik. Sesetengah model sukar dipasang di siling. Bagi mereka, anda akan memerlukan unsur pengikat tambahan. Setelah meninjau maklumat, sila tinggalkan komen anda dengan hujah dalam komen. Mereka akan berguna kepada pembaca lain. Pendapat anda sangat penting kepada kami. Terima kasih kerana penyertaan anda. Kami menghargai setiap ulasan anda dan masa anda.

Relevan maklumat
8.5
Ketersediaan permohonan
9
Pendedahan topik
9
Kebolehpercayaan maklumat
8.5
Kebaikan
 • ekspresi bilik di mana karakter individu dibuat;
 • menonjolkan elemen penting dan aksen bilik;
 • mengisi ruang tamu dengan cahaya yang mencukupi.
Cons
 • penjagaan;
 • harga;
 • sesetengah model mudah rosak.
Tambah ulasan anda

Kami akan gembira dan pendapat anda

Tinggalkan jawapan

Penilaian keseluruhan anda

ms2.decorexpro.com - Jurnal harian Reka bentuk, Senibina, Reka Bentuk Dalaman

Bilik-bilik

Halaman dan taman

Reka bentuk