Lampu chandelier moden dan lampu sesuai untuk dewan / dapur / bilik tidur? 205+ Pilihan Foto dengan siling regangan

Siling regangan kelihatan luar biasa di pedalaman, dan jika anda memilih peranti pencahayaan yang sesuai untuk mereka, kesan ini akan meningkat beberapa kali. Apakah keanehan siling yang digantung, dan bagaimana memilih kandil yang sesuai?

Kandungannya:

Apa yang seharusnya menjadi alat pencahayaan untuk siling-siling yang digantung

Pemilihan lampu untuk siling-siling yang digantung hendaklah dirawat dengan penjagaan khas. Mereka diperbuat daripada kain poliester atau PVC, yang membentang beberapa sentimeter dari siling itu sendiri, dan bahan itu sendiri tidak bertolak ansur dengan pengaruh luaran.

Kain PVC tidak mentolerir suhu di atas 80 darjah, ia memanaskan dan mula menghulurkan. Kain poliester tidak mempunyai keupayaan untuk meregangkan, tetapi dengan pendedahan yang berpanjangan kepada cahaya ia boleh berubah warna (gelap atau bertukar menjadi kuning). Masalah ini juga biasa jika lekapan lampu dipasang dengan tidak betul, atau suhu tinggi mempengaruhi kanvas.

Lampu kanan untuk siling regangan

Lampu kanan untuk siling regangan

Untuk siling yang digantung ada lampu khas, tetapi jika perlu, anda boleh memilih perlawanan cahaya yang sesuai di antara model lain.

Untuk ini, adalah perlu untuk membina ciri-ciri berikut:

 • Adalah penting untuk diperhatikan bahawa candelier harus ditempatkan pada jarak yang selamat dari kanvas supaya tidak panas. Di samping itu, lampu alat pencahayaan mesti mempunyai kuasa tertentu, dan yang akan kami beritahu kemudian.
 • Sesetengah jenis lampu memerlukan pemasangan penukar kuasa. Lampu sedemikian termasuk, sebagai contoh, LED dan halogen. Ramai orang tersilap memasang peranti ini di ruang kosong di atas kanvas, tetapi ini adalah kesilapan besar. Kerana ketiadaan peredaran udara di ruang ini, mana-mana penukar dengan cepat melampaui batas dan gagal. Oleh itu, untuk memasang peranti sedemikian, anda perlu menyediakan ceruk pengudaraan yang khusus, dan wayar-wayar tersebut telah dipakai di belakang kanvas.
Pilih candelier dengan warna

Pilih candelier dengan warna

 • Membeli lampu pencahayaan kos sebelum memasang siling digantung. Luminair dilampirkan terus ke siling utama, jadi sebelum memasang bilah, anda perlu menyediakan dan memasang unsur-unsur pengikat, dan hitung di mana tepat untuk memotong wayar produk.
 • Adalah dinasihatkan untuk memilih lampu dengan warna.80% cahaya ditunjukkan dalam permukaan licin kanvas. Jika anda memasang lampu dengan lampu terbuka, atau warna yang menunjuk ke atas, cahaya yang tercermin dalam kanvas akan membuta mata secara literal.
 • Luminair dengan lekapan yang kompleks tidak sesuai untuk pemasangan pada siling-siling yang digantung. Ini boleh merosakkan kain sekali lagi, yang sangat tidak diingini.
Lampu sorot dalam reka bentuk siling

Lampu sorot dalam reka bentuk siling

Walaupun terdapat sekatan untuk siling yang digantung, peranti lampu pelbagai jenis dipasang: lampu sorot, produk kipas, peranti lampu dengan reka bentuk rumit dan banyak lagi.

kembali ke menu ↑

Apakah jenis lampu yang sesuai?

Lampu juga boleh berbeza, masing-masing mempunyai ciri-ciri sendiri. Jika anda masih mahu memasang produk dengan lampu, anda boleh mengambil perlawanan cahaya kegemaran anda, perkara utama adalah memasang lampu yang sesuai.

Pandangan

 • Mentol pijar. Ini adalah yang paling murah, tetapi pilihan yang paling tidak sesuai untuk siling regangan. Lampu sedemikian memanaskan udara dengan kuat dan, jika dipasang secara tidak betul, boleh merosakkan web. Agar tidak memanaskan siling digantung, lampu mesti dipasang pada jarak 25 cm dari permukaan. Sekiranya siling ke atas, jarak ini meningkat kepada 40 cm. Dalam kes ini, kuasanya mestilah maksimum 60 watt.

Lampu pijar dengan kuasa tidak melebihi 60 W

Lampu pijar dengan kuasa tidak melebihi 60 W

 • Mentol lampu penjimatan tenaga. Mereka praktikal tidak memanaskan udara dan sesuai untuk majlis itu. Unsur-unsur pemanasan dalam mentol seperti cahaya hanya penukar kuasa. Satu-satunya kelemahan pencahayaan ini ialah wap raksa di dalam mentol, dan memecahkannya memerlukan langkah berjaga-jaga yang perlu diambil.

Ambil langkah berjaga-jaga dengan lampu ini.

Ambil langkah berjaga-jaga dengan lampu ini.

 • LED. Ini adalah lampu yang ideal untuk pemasangan. Udara mereka tidak panas, sambil bersinar sangat terang. Ramai orang memilih untuk memilih produk voltan rendah, mereka tidak memerlukan bekalan kuasa. Jika anda memasang lampu yang diperlukan, anda perlu membuat ceruk berasingan untuk unit ini.

Cahaya terang dari mentol kecil

Cahaya terang dari mentol kecil

 • Lampu halogen. Untuk lampu sedemikian dengan aliran cahaya yang diarahkan, anda perlu mengekalkan jarak dari siling - 30 cm, jika kuasa lampu adalah 35-40 W, 20 cm, jika kuasa mereka adalah 20 W, dan 10 cm untuk lampu 10 W

.
Lampu halogen untuk pencahayaan dapur

Lampu halogen untuk pencahayaan dapur

kembali ke menu ↑

Apakah candelier?

Banyak bergantung pada saiz bilik. Sebagai contoh, jika kawasan bilik adalah dari 9 hingga 12 m2, masuk akal untuk memasang satu kandil klasik di tengah. Jika perlawanan pencahayaan boleh disambungkan, pemasangannya tidak akan mengambil banyak masa. Hanya perlu diingat bahawa sesetengah syarikat yang terlibat dalam pemasangan kanvas, memasang satu perlawanan cahaya percuma.

Kandil klasik di tengah-tengah bilik

Kandil klasik di tengah-tengah bilik

Jika kawasan bilik melebihi 20 m2, satu candelier tidak dapat menampung pencahayaan seluruh bilik. Untuk melakukan ini, anda perlu memasang lampu sorot tambahan atau lampu siling yang akan menerangi zon mati. Jika bilik mempunyai bentuk yang memanjang, anda boleh memasang dua candelier pada jarak yang sama dari dinding.

Chandelier di pusat dengan pencahayaan tambahan

Chandelier di pusat dengan pencahayaan tambahan

kembali ke menu ↑

Bentuk dan saiz

Semua lampu, dan untuk siling yang digantung, dan biasa, dibahagikan kepada dua kategori: menegak dan mendatar.

 • Menegak. Dipasang di atas siling di atas 3m. Diameter mereka boleh dari 20 hingga 50 cm, dan ketinggian kandil tersebut hampir 1 meter.

Candeliga menegak di pedalaman ruang tamu

Candeliga menegak di pedalaman ruang tamu

 • Mendatar. Dipasang di bilik dengan siling rendah (sehingga 3 m). Diameter produk sedemikian tidak boleh melebihi 1 m. Ia boleh mempunyai bentuk yang sama sekali berbeza, seperti bentuk berbilang lagu klasik dengan susunan siling pada "cawangan", dan penyelesaian reka bentuk yang lebih menarik. Kelebihan lampu sedemikian, ia menyala dengan sempurna seluruh bilik kerana jarak seragam lampu dari pusat.

Lampu lilin mendatar untuk siling rendah

Lampu lilin mendatar untuk siling rendah

Pilihan individu

Kos peranti pencahayaan bergantung sepenuhnya pada reka bentuk, saiz dan bahan untuk pembuatannya. Lampu siling adalah lebih baik untuk memilih diarahkan ke tepi atau ke bahagian bawah. Jika tidak, ia akan menjejaskan kanvas. Anda tidak boleh dihadkan kepada lampu sederhana dan mudah, mereka boleh dihiasi dengan lampshades yang elegan, pendants kaca, dan pelbagai manik.

Pilihan pencahayaan yang paling biasa dan menarik untuk siling regangan - memenuhi semua keperluan yang dikenakan pada lampu. Ware kristal menyalakan cahaya dengan bantuan unsur-unsurnya. Di samping itu, unsur-unsur kristal mencerminkan cahaya dan "memainkan" sorotan, yang dipantulkan pada kanvas.

Candelier piramid

Perlu menyebutkan candelier berbentuk piramid, yang sesuai untuk dipasang di koridor, dan sering digunakan di muzium, hotel dan teater. Secara umum, pilihan bergantung pada apa yang pemilik rumah mahu melihat.

Produk kristal untuk pencahayaan yang luar biasa

Produk kristal untuk pencahayaan yang luar biasa

Jangan lupa untuk mengambil kira kesesuaian siling dan candelier. Sebagai contoh, pencahayaan dengan "lilin" dengan kanvas berkilat kelihatan hodoh, cahaya yang tercermin dalam kanvas PVC akan kelihatan pelik dan tidak menarik.

Kandil ini akan kelihatan hebat di latar belakang siling regangan matte. Sekiranya anda memilih pencahayaan untuk permukaan kanvas yang berkilat, lebih baik untuk memberikan keutamaan anda kepada peranti pencahayaan dalam bentuk hemisfera, kerana ia kelihatan indah di kanvas berkilat dan menjadikan ruang secara visual lebih luas. Pilihan sejagat untuk siling matte dan berkilat - banyak produk rozhkov mendatar.

Kami memberi perhatian kepada segala-galanya

Bahagian atas kandil dan siling juga harus "cantik". Ini penting, kerana bahagian ini akan dapat dilihat di permukaan berkilat kanvas untuk siling regangan. Tiada wayar atau bahagian lain merosakkan ciri-ciri visual produk.

Di samping itu, semua pengikat dan kemungkinan kerosakan yang dilakukan semasa pemasangan mesti dilindungi oleh kanopi. Sekiranya anda membuat keputusan untuk membeli peralatan lampu dengan warna yang diarahkan ke atas, anda perlu memasang reflektor khas. Walaupun peranti diletakkan pada jarak yang betul, kotoran mungkin masih kelihatan di kanvas sepanjang masa.

Ini terpakai kepada kedua-dua siling yang digantung dan konvensional. Ramai mempunyai bintik-bintik hitam di siling yang kelihatan seperti jelaga jika lampu candelier dengan lampu siling berbentuk langit-langit dekat dengan siling. Ini adalah kesan debu terbakar di permukaan lampu.

Pilih siling untuk gaya bilik anda

Pilih siling untuk gaya bilik anda

Jika anda masih membeli produk dengan warna ke atas, anda perlu membeli lampu yang sesuai. Penjimatan tenaga dan lampu LED memanas sekurang-kurangnya. Reflektor adalah krom atau keluli tahan karat yang terletak di atas lampu. Ia mencerminkan cahaya dan menghalang pemanasan melampau web. Apabila membeli candelier anda perlu memberi perhatian kepada model dengan reflektor.

kembali ke menu ↑

Kaedah pemasangan

Kandil boleh diperbaiki dalam salah satu daripada dua cara penetapan:

 • Produk digantung. Kaedah pemasangan ini melibatkan kehadiran cangkuk khas, yang terletak di siling. Cangkuk ini boleh diperbaiki di siling konkrit. Dipasang dengan klip di ruang kosong siling, atau boleh dipasang pada plat khas, yang diskru ke siling. Sekiranya anda ingin memasang cangkuk sendiri untuk memasang kandil, maka yang terbaik adalah memilih cangkuk sauh, yang dipasang dengan selamat di siling. Kaedah ini sesuai untuk siling yang digantung. Anda hanya perlu membuat lubang di kanvas, lulus cangkuk yang sebelum ini diturunkan ke ketinggian yang dikehendaki melaluinya, dan lulus wayar dan hos yang menuju ke kandil melalui lubang.

Gunung penggantungan

Gunung penggantungan

 • Lampu lilin atas. Mereka dilampirkan terus ke siling, dan dilengkapi dengan alat khas (kurungan).

Plat pemasangan

Jenis pengikat yang paling biasa dari semua. Ia dipasang untuk produk yang mempunyai berat badan yang rendah, yang dilampirkan menggunakan kancing khas atau klip sampingan. Memandangkan siling regangan terletak 5-6 cm dari yang utama, maka filem pelekap perlu diperbaiki supaya ia berada pada tahap yang betul. Untuk melakukan ini, antara siling utama dan penggantungan seseorang mesti memasang beberapa jenis substrat. Kerana ia boleh digunakan balok kayu. Ketebalannya harus 5-10 mm kurang dari jarak dari siling utama ke kanvas.

Plat pemasangan "salib"

Direka untuk memasang lampu besar dan berat. Bentuk peranti sedemikian hendaklah bulat, bujur, segi empat tepat atau persegi. Prinsip pemasangan adalah sama seperti dalam kes sebelumnya. Ia perlu mengambil papan lapis, saiz yang sedikit lebih besar daripada salib itu sendiri, di tengah-tengah kita membuat lubang ke mana ia perlu untuk lulus wayar dari kandil itu. Papan lapis dilampirkan ke siling menggunakan sauh untuk konkrit, dan salib pemasangan dipasang terus melalui papan lapis.

Planck "I-beam"

Direka untuk candeliga yang paling besar. Ia dipasang dengan cara yang sama seperti salib "salib.

Gunung Permukaan

Gunung Permukaan

Jalur pemasangan "salib" dan "I-beam" untuk pemasangan memerlukan kemahiran khas. Di siling kanvas untuk membuat lubang saiz besar, jadi untuk kerja ini anda perlu memanggil seorang profesional. Jika tidak, pilih cara lain untuk menetapkan kandil itu.

kembali ke menu ↑

Apakah pengikat?

Pilihan lampu untuk bilik bergantung kepada bahagian dalam bilik, dan saiznya. Sebuah bilik kecil boleh diterangi oleh satu sumber cahaya; untuk sebuah bilik besar adalah dinasihatkan untuk menggunakan beberapa lampu. Di samping pembahagian ke dalam mendatar dan menegak, terdapat juga candelier pada batang, yang telah berjaya menggabungkan kelebihan kedua-dua jenis utama.

Chandelier pada batang

Pesona mereka adalah bahawa ketinggian produk dapat disesuaikan dengan mudah. Oleh itu, bersama-sama dengan candelier pada rod, anda boleh menggunakan lampu pijar, atau memasang lampu ini di dalam bilik dengan ketinggian siling.

Ketinggian cahaya boleh laras

Ketinggian cahaya boleh laras

Dengan tanduk, plat dan penggantungan

Kesemua mereka dalam permintaan di kalangan pembeli dan mempunyai kedua-dua kelebihan dan kekurangan mereka. Yang paling biasa di kalangan mereka - candelier dengan tanduk. Untuk siling regangan, mereka sesuai dengan sempurna, dan dari sekatan hanya boleh memilih penggunaan produk dengan tanduk yang menunjuk ke atas. Atas sebab dan bagaimana untuk menangani perkara ini, kita sudah berkata.

Borang dengan tanduk yang dituntut oleh pembeli

Borang dengan tanduk yang dituntut oleh pembeli

Candeliga berbentuk pinggan

Lebih kemas dan mempunyai reka bentuk yang mudah, oleh itu sesuai untuk setiap bilik. Untuk peranti sedemikian, pemasangan reflektor adalah wajib, jika tidak, siling boleh merosot. Kesukaran adalah mencari reflektor sedemikian sukar, dan oleh itu banyak yang harus meninggalkan idea untuk memasang pencahayaan seperti itu.

Chandelier dengan penggantungan

Ini adalah lampu siling yang digantung di rantai, garis memancing, dan lain-lain. Mereka boleh dipasang sama ada kanopi tertutup atau kanopi yang terletak di bahagian bawah. Jenis candelier ini membolehkan anda mengekalkan jarak yang dikehendaki dari siling ke lampu, dengan apa-apa arah cahaya.

Plat cahaya

Plat cahaya

kembali ke menu ↑

Di mana betul-betul dipasang?

Supaya seluruh ruangan dinyalakan secara merata. Dan tidak ada zon mati yang tersisa, perlu memilih tempat yang tepat untuk memasang peranti pencahayaan. Klasik adalah pemasangan kandil di tengah-tengah bilik, tetapi ia berfungsi dengan syarat bilik itu mempunyai bentuk yang betul. Sekiranya bilik itu bujur, atau bilik itu cukup besar, kaedah ini mungkin tidak berfungsi.

Satu candelier tidak dapat mengisi seluruh bilik dengan cahaya yang cukup. Untuk situasi seperti itu, anda boleh menggunakan pemasangan beberapa lampu pada masa yang sama.Mereka harus ditempatkan pada jarak yang sama antara satu sama lain, yang akan membolehkan pencahayaan seragam seluruh bilik.

Beberapa alat pencahayaan di dalam bilik yang sama

Beberapa alat pencahayaan di dalam bilik yang sama

Tetapi ada bilik yang mempunyai bentuk yang kompleks atau tidak teratur, apa yang perlu dilakukan kemudian? Bagi mereka, anda boleh menggunakan taktik berikut: membahagikan bilik ke dalam zon berfungsi, dan memisahkannya menggunakan sumber cahaya. Sebagai contoh, jika ruang makan digabungkan dengan dapur, satu candelier akan ditempatkan di atas meja makan, dan kedua secara langsung di atas kawasan kerja dapur.

Untuk lukisan dengan percetakan foto, sebelum anda memilih tempat untuk lampu, adalah penting untuk memastikan lukisan itu tidak dipecahkan dan, jika perlu, pindahkan kandil itu ke tempat lain.
kembali ke menu ↑

Memilih warna

Pilih warna lampshades yang harus berdasarkan reka bentuk bilik dan cita rasa pemilik rumah Tetapi ada juga beberapa aturan pilihan:

 • Jika anda memilih badan dan siling warna putih, ia akan membantu menjadikan bilik lebih ringan, dan pencahayaan di dalam bilik akan kelihatan elegan dan penuh.
Siling putih untuk membuat sambutan

Siling putih untuk membuat sambutan

 • Peach, pasir, "champagne", warna kuning air, semua ini akan menjadikan bilik lebih selesa dan hangat. Warna siling ini lebih untuk berehat dan berehat, jadi produk ini dipilih untuk bilik tidur atau ruang tamu.
Tenang warna di bahagian dalam bilik

Tenang warna di bahagian dalam bilik

 • Kandil merah menimbulkan minat tetamu di rumah, mereka direka untuk dilihat. Sudah tentu, di bilik tidur atau ruang tamu sesuatu produk akan menjadi tidak diperlukan. Warna merah lebih sesuai di dapur atau di ruang makan.
Lampu kandil terang di dapur

Lampu kandil terang di dapur

 • Warna hijau akan relevan dengan kawasan kerja di dalam rumah. Warna ini mempunyai kesan positif terhadap prestasi dan ketabahan orang itu. Apa yang dihargai pada abad yang lalu. Peranti pencahayaan warna ini digantung di atas bank, berbagai agensi dan biro.
  Shades of nature di siling anda

  Shades of nature di siling anda

 • Coklat. Warna ini membantu mengekalkan suasana keselesaan dan ketenangan di dalam bilik. Persatuan pertama yang masuk ke dalam fikiran adalah warna kayu semulajadi. Sebuah candelier warna ini harmoni sesuai dengan bilik-bilik di Provence, Negara atau gaya Jepun.
 • Produk warna hitam yang ketat hanya akan dimuatkan ke dalam ruang dalaman moden dan asli di dalam bilik. Di dalam bilik klasik reka bentuk tersebut akan kelihatan tidak harmoni.
Gabungan gabungan dalam gaya moden

Gabungan gabungan dalam gaya moden

kembali ke menu ↑

Mengapa saya memerlukan penanda buku?

Untuk memasang lampu pada siling palsu. Ia perlu menjaga pemasangan penanda buku khas di bawah candelier, sejenis platform untuk lampu itu. Ia dipasang sebelum pemasangan siling digantung sendiri.

Platform kandil pusingan

Platform kandil pusingan

Sekiranya anda melihat bahawa candelier selepas pemasangan mula runtuh, anda perlu mengeluarkannya sepenuhnya, dan menggantikan platform.

Gadai janji dibuat, paling kerap, dari papan lapis tebal. Oleh kerana kelikatan tinggi gentian, bahan ini dianggap paling tahan lama dan praktikal. Sekiranya anda ingin menghiasi platform di bawah candelier, anda boleh memasang salur poliuretana.

kembali ke menu ↑

Bahan untuk pengeluaran

Semasa pemilihan candelier untuk siling-siling yang digantung perlu memberi perhatian kepada bahan-bahan yang dibuatnya. Ciri ini akan menjejaskan prestasi produk dan fungsinya. Bahan apa yang digunakan untuk pembuatan lampu:

 • Candelier logam adalah popular kerana kepraktisan mereka. Produk logam akan bertahan lama dan mudah dijaga. Kerugian seperti candelier adalah harga yang tinggi dan jisim besar produk. Untuk memasang perlawanan logam, anda memerlukan pemasangan khas.
 • Model kaca juga dianggap berfungsi. Dari merit produk, anda boleh memilih pemandangan yang indah dan pelbagai pilihan model yang berbeza. Kelemahannya adalah kesukaran penjagaan. Kerapuhan kaca adalah satu-satunya kelemahan yang terdapat candelier seperti itu.Semasa mencuci penutup, mudah rosak.

Penampilan cantik di bawah gaya bilik

Penampilan cantik di bawah gaya bilik

 • Untuk siling regangan juga berkaitan dengan penggunaan candelier kayu. Sudah tentu, bahan ini kelihatan cantik dan menarik, tetapi pergantungan peralatan kayu pada kelembapan bilik sangat membimbangkan. Ini juga boleh menyebabkan pembentukan kulat pada produk. Merawat candeli kayu amat sukar.

Garis dan bahan yang luar biasa untuk pemilihan candelier

Garis dan bahan yang luar biasa untuk pemilihan candelier

 • Dari pilihan ekonomi boleh dianggap produk dari plastik dan mana-mana penggantinya. Produk plastik kelihatan sangat cantik pada masa pembelian, tetapi disebabkan pendedahan berterusan kepada cahaya, mereka secara beransur-ansur kehilangan daya tarikan mereka.
 • Crystal, ia cantik dan mahal. Perlawanan lampu seperti ini akan kelihatan baik di pedalaman, tetapi ia agak mahal. Untuk memasang produk ini memerlukan siling yang tinggi.

Keindahan kristal di pedalaman anda

Keindahan kristal di pedalaman anda

 • Dari pilihan lampu asal menonjol lampu dengan lampu tirai tekstil. Antara kelemahan produk ini, mungkin hanya membezakan kesukaran semasa penjagaan, tetapi secara visual ia sesuai dengan pedalaman. Satu lagi kelemahan, mereka kebakaran berbahaya.

kembali ke menu ↑

Lekapan lampu

Di siling digantung boleh dipasang bukan sahaja candelier, tetapi juga alat pencahayaan lain. Mereka lebih kompak dan besar. Antara lekapan untuk siling-siling yang ditangguhkan menonjol:

 • Sorotan. Mereka boleh dipasang untuk menerangi unsur dalaman tertentu, atau membuat lampu belakang pada sudut tertentu.
Cahaya ditetapkan pada sudut tertentu.

Cahaya ditetapkan pada sudut tertentu.

 • Lampu siling. Mereka dipasang bukannya candelier dan digunakan sebagai pencahayaan utama.
Lampu sorot bukan cahaya utama

Lampu sorot bukan cahaya utama

kembali ke menu ↑

Candelier LED

Kawalan cahaya dengan kawalan jauh IR

Kawalan cahaya dengan kawalan jauh IR

Pencahayaan LED adalah pengganti yang paling boleh dipercayai untuk lampu pijar yang kami gunakan. Baru-baru ini ia telah menjadi sangat popular kerana hayat perkhidmatannya yang panjang. Lampu sedemikian sering dikawal dengan bantuan kawalan jauh IR.

Faedah

 1. Hayat perkhidmatan yang panjang. Hayat operasi lampu sedemikian adalah 2-3 kali lebih lama daripada sumber cahaya halogen.
 2. Penjimatan tenaga. Lampu sedemikian menggunakan 60% tenaga kurang daripada lampu halogen.
 3. Pemilihan warna yang luas. Lampu mungkin berbeza warna. Silap mata ini sering digunakan untuk melengkapkan bahagian dalam gaya gabungan.
 4. Keselamatan Kerja-kerja lampu ini adalah selamat untuk manusia: ini terpakai kepada ketiadaan kelipan dan ketiadaan sinaran berbahaya.
  Hayat perkhidmatan yang panjang dan operasi yang selamat

  Hayat perkhidmatan yang panjang dan operasi yang selamat

kembali ke menu ↑

Candelier berbeza untuk bilik yang berbeza

Setiap bilik rumah kita sepatutnya mempunyai suasana sendiri. Lampu kandil adalah bahagian penting dalam pedalaman, jadi lampu persediaan khusus harus dipasang untuk bilik tidur, koridor atau koridor. Dengan siling yang digantung, tugas menjadi lebih rumit. Candeli mana yang sesuai untuk siling digantung di dewan, bilik tidur, dapur dan koridor?

kembali ke menu ↑

Bilik tidur

Pereka suka memilih untuk digunakan di bilik tidur Dua jenis pencahayaan: Amerika atau Eropah. Sistem Amerika melibatkan sejumlah besar lampu sorot, diarahkan ke arah yang berbeza, tanpa lampu pusat. Gaya Eropah - lampu pusat utama di siling dan pencahayaan tambahan.

Jenis pencahayaan yang popular di dalam bilik tidur

 • Langit berbintang Teknologi moden yang dibenarkan untuk membuat di dalam bilik tidur, anda boleh membentangkan langit berbintang, yang secara visual tidak akan berbeza dari masa sekarang. Perlu diingat bahawa ia mesti dilakukan terlebih dahulu sebelum siling regangan dipasang. Banyak pelengkap langit berbintang mereka dengan projektor laser yang membolehkan anda membuat kesan lain di dalam bilik tidur, seperti komet terbang atau lampu utara. Kemewahan ini tidak murah, jadi anda boleh menggunakan produk yang lebih murah dari jenis ini."Bintang" digunakan pada kanvas gelap siling regangan dengan bantuan cat luminescent. Pada siang hari mereka tidak kelihatan, dan pada waktu malam mereka memberikan kesan visual yang sangat indah.
  Penyelesaian yang menarik untuk sebarang umur.

  Penyelesaian yang menarik untuk sebarang umur.

 • Pencahayaan perimeter. Lampu sedemikian dipasang di sekitar perimeter seluruh bilik. Dan secara visual menjadikan siling semakin tinggi. Pencahayaan semacam itu tidak begitu terang, tetapi ia mewujudkan suasana yang selesa di bilik tidur untuk bersantai, menonton TV atau bekerja dengan komputer.
Lampu tenang untuk privasi dan keselesaan

Lampu tenang untuk privasi dan keselesaan

 • Chandelier di bilik tidur. Ini adalah klasik yang digunakan paling kerap. Pasang kandil di dalam bilik tidur, jika ketinggian siling membenarkannya. Sebagai peraturan, ini adalah produk yang kemas dengan warna matte, warna yang menenangkan. Pencahayaan di bilik tidur dipilih supaya sesuai dengan keseluruhan bilik tidur.
Gabungan harmoni semua elemen di bilik tidur

Gabungan harmoni semua elemen di bilik tidur

 • Lampu sorot terbina dalam. Pilihan ini sesuai untuk rumah dengan siling rendah. Di mana, selepas memasang ketinggian siling yang digantung yang lain masih kecil. Kedai-kedai menawarkan banyak pilihan lampu sorot yang berbeza. Mereka mungkin mempunyai bentuk dan warna yang berbeza.

Produk sedemikian mungkin berbeza hiasan. Ini jenis pencahayaan di bilik tidur mempunyai beberapa kelebihan:

 1. Harga rendah
 2. Mudah dipasang.
 3. Penampilan cantik.
Lampu tempat untuk siling rendah

Lampu tempat untuk siling rendah

kembali ke menu ↑

Ruang tamu

Ruang tamu adalah ruang utama seluruh rumah. Sebelum memilih kandil untuk siling-siling yang digantung di dewan, adalah penting untuk mengetahui kawasannya. Kawasan purata bilik ini adalah dari 17 hingga 20 meter persegi, jadi alat pencahayaan mesti mempunyai kuasa yang mencukupi untuk menerangi seluruh ruangan.

Gabungan lampu tempat dengan pusat

Gabungan lampu tempat dengan pusat

Kandil boleh digabungkan dengan lekapan lampu lain, seperti lampu sorot. untuk silingatau dinding.

Apa yang perlu dipilih untuk ruang tamu: tanduk, lampu siling atau plat?

Untuk menyelesaikan masalah ini, anda perlu memberi perhatian kepada beberapa faktor berikut:

 1. Suhu
 2. Bahan untuk pembuatan.
 3. Jenis siling.
 4. Pengetua cahaya.

Lampu siling

Lampu siling membantu mengawal fluks bercahaya, untuk menjadikannya lebih pekat, atau sebaliknya untuk menghilangkan.

Reka bentuk dengan penutup tertutup

Reka bentuk dengan penutup tertutup

Siling ditutup "sembunyikan" semua haba di dalam, dan jangan biarkan kanvas itu sendiri menjadi panas. Oleh itu, mereka sering digunakan untuk pemasangan pada siling regangan.

Berapa banyak tanduk yang perlu ada?

Ia bergantung pada saiz bilik. Jika ruang tamu mempunyai keluasan 18 meter persegi dan lebih, anda perlu membeli kandil dengan minimum 6 warna. Di samping itu, terdapat kemungkinan bahawa ia masih memerlukan pemasangan lampu tambahan, seperti lampu sorot. Jika dewan adalah dari 12 hingga 18 meter persegi, anda perlu memilih kandil dengan 5-6 warna. Dan bagi bilik-bilik kecil, dari 10 hingga 12 meter persegi 3-4 lampu siling akan lebih daripada cukup, dan pemasangan kandil dengan banyak tanduk akan memberikan cahaya yang terlalu cerah dan tepu.

Bilangan tanduk bergantung kepada kawasan bilik

Bilangan tanduk bergantung kepada kawasan bilik

kembali ke menu ↑

Dewan masuk

Dari pintu masuk gelap ke apartmennya, kami segera dapatkan di lorong. Terutama jika siling regangan dipasang di dalam bilik ini, pilihan pencahayaan perlu diambil dengan penjagaan khas.

Lampu asal di lorong

Lampu asal di lorong

Di koridor itu tidak boleh menjadi pencahayaan yang cerah. Apabila anda memasuki rumah dari jalan, lampu terang akan memejamkan mata anda.

Adalah disyorkan untuk memasang pencahayaan cahaya ambien di lorong. Ini mungkin, sebagai contoh, candelier dengan warna yang berjejal. Anda juga boleh memasang lampu candelier dengan cahaya menaik, walaupun dalam keadaan sedemikian, adalah wajar untuk mempertimbangkan bahawa siling regangan tidak bertolak ansur dengan pendedahan kepada suhu tinggi dan merosot. Reflektor cahaya dapat menyelesaikan masalah ini, atau penggunaan lampu kuasa rendah. Semua helah ini akan membentangkan lorong dengan pencahayaan yang lembut, menyenangkan, dan mencegah kesan "mempesonakan" lampu terang.

Lampu untuk lorong panjang

Sebagai peraturan, koridor di apartmen, ia adalah bilik sempit yang panjang. Pencahayaan perlu membantu mengembangkan ruang secara visual, dan "memperbaiki" kelemahan visualnya. Dalam hal siling yang digantung, kesan ini dapat dicapai dengan bantuan lampu sorot terbina dalam. Anda perlu mempunyai mereka dengan cara ini: 2-3 di atas pintu masuk ke apartmen, dan satu demi satu di sepanjang tempoh keseluruhan bilik.

Lampu di sepanjang lorong

Lampu di sepanjang lorong

Jika anda bernasib baik dan mempunyai siling tinggi di lorong, anda boleh mengatur lampu di sepanjang dinding. Kaedah ini akan membantu menjadikan ruang secara visual lebih berkadar: siling akan kelihatan lebih rendah dan koridor itu sendiri akan meningkat.

Untuk memastikan keselesaan maksimum semasa penggunaan lampu, anda perlu menggabungkan sumber cahaya ke dalam kumpulan tertentu, masing-masing dihidupkan oleh suisnya. Ia membantu untuk menggunakan hanya sebahagian daripada pencahayaan yang diperlukan, berdasarkan keadaan tertentu. Sama pentingnya adalah lokasi suis. Anda perlu mencari tempat yang sesuai untuk kegunaan kekal.

Lampu untuk lorong kecil

Mana-mana ruang, walaupun terkecil, semestinya mempunyai sumber cahaya sendiri. Dalam koridor kecil, sebagai peraturan. Memasang satu sumber cahaya biasa - sebuah candelier klasik. Pilihan yang lebih moden adalah pemasangan lampu sorot tertanam di siling yang digantung. Lampu untuk lorong dalam bentuk huruf "G" atau persegi.

Adalah jelas bahawa untuk lorong persegi untuk mencari kandil adalah yang paling mudah. Kebanyakan orang memilih sumber cahaya pusat dalam bentuk candelier untuk keadaan ini. Soalan yang lebih sukar adalah apa yang perlu dilakukan dengan koridor berbentuk "G". Cara yang paling mudah dan berfungsi untuk menerangi koridor dalam keadaan ini adalah untuk membahagikan lorong ke kawasan fungsional. Bagi setiap zon ini perlu memilih sumber pencahayaan individu.

Beberapa lampu di lorong

Beberapa lampu di lorong

Ramai orang lebih suka menggunakan beberapa sumber utama cahaya, seperti candelier, dan melengkapi mereka dengan beberapa sumber cahaya tambahan. Oleh itu, ternyata menerangi semua sudut bilik.

Jenis lampu untuk lorong

Untuk menerangi koridor paling kerap memilih jenis lampu berikut:

 • Lampu tempat di siling palsu. Sesuai untuk mana-mana lorong, tanpa mengira bentuk dan saiznya. Mereka boleh dipasang di siling, atau dengan keupayaan menyesuaikan arah cahaya. Mereka boleh diletakkan di atas dinding, atau di relung dengan unsur hiasan tambahan di dalam bilik.

Lorong dalaman yang terang

Lorong dalaman yang terang

 • Chandelier di siling. Pilihan ini sentiasa relevan, tetapi untuk lorong kecil tidak sesuai. Satu candelier tidak boleh menerangi seluruh koridor. Satu perlawanan cahaya boleh digunakan hanya di dalam bilik bentuk yang betul.

Penyelesaian yang menarik untuk lorong kecil.

Penyelesaian yang menarik untuk lorong kecil.

 • Pencahayaan tempatan. Ini adalah sejumlah besar lampu titik yang terletak di semua kawasan berfungsi di sekitar siling. Ini membantu untuk mewujudkan suasana yang menyenangkan di dalam bilik, menyerlahkan semua butiran penting kawasan pedalaman dan menyembunyikan kekurangan lorong.

kembali ke menu ↑

Dapur

Dapur - Ini adalah tempat di mana seluruh keluarga berkumpul di meja makan, dan tuan rumah sendiri menghabiskan sebahagian besar masa. Pencahayaan di dalam bilik ini juga bernilai memilih berdasarkan saiz dan kawasan fungsinya. Sebuah dapur kecil akan kelihatan baik dalam perhatian, atau satu sumber cahaya dalam bentuk candelier. Untuk bilik besar, anda mesti memilih beberapa lampu, atau menggabungkan candelier dengan lampu tempat.

Bentuk peranti itu tidak penting, ia bergantung semata-mata di pedalaman dapur dan pilihan nyonya rumah. Jika dapur dibuat dengan gaya klasik, anda boleh memilih kandil dengan warna dalam bentuk bunga, bulat atau dalam gaya Provence. Untuk reka bentuk dan pencahayaan yang lebih moden, anda perlu memilih yang asal, jadi cuba mencari beberapa candelier bentuk yang luar biasa dan menarik.

Lampu gaya dapur

Lampu gaya dapur

Cahaya mesti semula jadi, dan tidak mengubah rupa produk. Tiada percubaan dengan warna pencahayaan.

Untuk dapur adalah candelier yang sempurna dengan reka bentuk asal dan menarik. Memilihnya, anda perlu mengambil kira gaya keseluruhan bilik dan dimensinya. Untuk bilik-bilik dengan kawasan kecil, anda perlu memilih candelier yang kemas dan padat, seperti roda, supaya ruangan itu tidak kelihatan lebih kecil. Jika kawasan itu membenarkan, mengapa tidak memanjakan diri dengan perlengkapan mahal yang akan mengejutkan semua tetamu? Sebuah candelier di dapur bukan hanya satu cara untuk menyalakan bilik, ia adalah salah satu elemen utama hiasan di dalam bilik. Oleh itu, produk ini boleh dibahagikan kepada tiga kategori:

Digantung

1-3 siling pada rantaian tergantung (tali, rentetan). Kelihatan kemas dan menarik, sesuai untuk kedua-dua besar. Jadi untuk dapur kecil. Lampu kandil ini boleh dibuat dari kertas, kain, kaca dan plastik.

Lilin yang ditangguhkan dalam reka bentuk dapur

Lilin yang ditangguhkan dalam reka bentuk dapur

Siling

Pilihan yang hebat untuk dapur kecil, dengan siling rendah dan kawasan kecil. Anda boleh memilih produk yang sesuai dalam bentuk dan reka bentuk warna.

Siling untuk memadankan dapur

Siling untuk memadankan dapur

Klasik

Ini adalah produk yang elegan dan luar biasa yang digunakan untuk mengekalkan gaya tertentu di dalam bilik: gaya Empayar, art deco, klasik.

Gaya Art Deco di dapur

Gaya Art Deco di dapur

Kecerahan lampu perlu dipilih bergantung pada skema warna keseluruhan di dalam bilik. Yang lebih gelap di pedalaman, semakin kuat lampu mesti.

Kenapa candelier untuk dapur?

 1. Anda boleh menyesuaikan keamatan cahaya, dengan itu menjimatkan elektrik.
 2. Satu produk boleh menerangi semua bilik, tanpa lampu tambahan.
 3. Pelbagai pilihan, pelbagai variasi bentuk, saiz dan reka bentuk hiasan candelier.

Antara kekurangan yang boleh anda jawab:

 1. Salinan asal adalah mahal.
 2. Mereka sukar dijaga.

Di dapur, selalu ada kelembapan yang semakin meningkat, jadi candelier sebelum pemasangan mesti dirawat dengan varnis, jika kayu, atau dengan mastic, jika kandilnya adalah besi.

Gabungan sempurna beberapa jenis pencahayaan

Gabungan sempurna beberapa jenis pencahayaan

kembali ke menu ↑

Bath

Bilik mandi, ini adalah satu-satunya tempat di apartmen di mana pretentiousness tidak berguna. Pencahayaan di dalam bilik ini akan sentiasa terdedah kepada kelembapan. Untuk pencahayaan di bilik mandi terdapat keperluan tertentu:

 1. Lampu kandil perlu dipasang terus ke aliran utama agar lampu dipasang dengan selamat di tempatnya. Untuk melakukan ini, terdapat sistem pemasangan khusus yang membolehkan anda memasang kandil untuk siling regangan, menetapkannya di bahagian utama.
 2. Tiada mentol pijar, terutamanya untuk lampu tempat.
 3. Berdasarkan candeliga tidak ada sudut tajam atau keratan.
 4. Adalah dinasihatkan untuk menggunakan candelier dengan warna tertutup untuk mengelakkan kelembapan memasuki grid elektrik.
Siling putih yang elegan di bilik mandi

Siling putih yang elegan di bilik mandi

Selain itu, candelier saiz sederhana dan kecil perlu dipasang di bilik mandi. Pencahayaan tempat adalah pilihan terbaik untuk bilik ini. Ini boleh menjadi peralatan overhed, menonjol atau terbina dalam lampu. Di samping itu, untuk pencahayaan tempat, agar tidak mencairkan siling, perlu menggunakan cincin terma khas.

Bilik mandi ringan walaupun dengan dinding gelap

Bilik mandi ringan walaupun dengan dinding gelap

kembali ke menu ↑

Pilih mengikut gaya bilik

Hari ini, bilik itu boleh dibuat dalam berpuluh-puluh gaya yang berbeza, dan supaya candelier tidak kelihatan berlebihan di pedalaman bilik ini, anda mesti mengambil kira keunikan gaya yang dipilih. Oleh itu, di dalam bilik semuanya akan kelihatan harmonis dan menarik. Untuk gaya mana yang candelier sesuai?

Pencahayaan memilih di bawah gaya pedalaman

Pencahayaan memilih di bawah gaya pedalaman

kembali ke menu ↑

Gaya tradisional

Gaya tradisional termasuk Rococo, Classicism, Victoria, Baroque, Empire. Kesemua mereka mendapati permulaan mereka semasa reka bentuk rumah, bangunan dan istana sepanjang zaman. Chandelier untuk siling regangan, yang akan kelihatan baik di dalam bilik tersebut, anda perlu mengambil kira ciri-ciri apa yang seharusnya mempunyai lampu:

 1. Ia diperbuat daripada bahan mahal.
 2. Banyak hiasan.
 3. Pelaksanaan yang rumit.
 4. Produk penyulingan.
 5. Glitter dan penyepit di permukaan.
Gaya Rococo dengan siling regangan

Gaya Rococo dengan siling regangan

kembali ke menu ↑

Klasik

Gaya ini dicirikan oleh garis-garis elegan dan bentuk produk. Mentol lampu lilin juga merupakan salah satu ciri-ciri candelier dalam gaya klasik. Lilin seperti ini boleh dibandingkan dengan permata, mereka dihiasi dengan banyak pendants yang terbuat dari kristal dan kaca, manik-manik, lampiran lampiran dan banyak lagi. Ciri utama kandil dalam gaya klasik adalah unsur hiasan yang mahal dan elegan.

Penjelmaan semula klasik dengan bahan moden

Penjelmaan semula klasik dengan bahan moden

kembali ke menu ↑

Muzik negara

Negara lain boleh dipanggil gaya desa. Candelier yang dibuat sedemikian rupa memberikan rasa keselesaan dan kehangatan yang bersahaja. Mereka dibuat. Hanya dari bahan semula jadi: kayu, besi, dan lain-lain. Bagi siling yang digantung, candelier dalam gaya ini semestinya mempunyai tudung yang diperbuat daripada kain atau rotan. Ia juga mungkin untuk memasang warna kayu atau ukiran.

Gaya keselesaan dan kehangatan

Gaya keselesaan dan kehangatan

Candelier sebegini sesuai untuk siling regangan matte. Pencahayaan kawasan yang besar tidak akan dapat menerangi candelier sahaja, jadi anda perlu memasang sumber cahaya tambahan. Untuk melakukan ini, anda boleh menggunakan lampu dinding. Pencahayaan tempat untuk gaya negara tidak sesuai.

kembali ke menu ↑

Moden

Gaya ini menggabungkan dengan sendirinya klasik dan moden. Untuk bilik dalam gaya ini, candelier dalam perabot bulu, warna kain, dengan jalur, rantai dan pendantian kaca terlihat baik. Semua aksesori ini akan memberi kehebatan bilik dan bangsawan.

Lampu chandelier moden dan lampu sesuai untuk dewan / dapur / bilik tidur? 205+ Pilihan Foto dengan siling regangan

"Lampu" dalam gaya moden

kembali ke menu ↑

Moden

Antara gaya moden, terdapat: minimalisme, seni pop, loteng, konstruktivisme, Bauhaus, teknologi tinggi, futurisme. Kandil untuk siling yang digantung dalam setiap gaya ini harus mempunyai ciri-ciri berikut:

 • Bentuk mudah;
 • hiasan minimum;
 • fungsi dan praktikal subjek.
Siling di bawah pokok dengan lampu tempat

Siling di bawah pokok dengan lampu tempat

Apa-apa pun boleh digunakan sebagai bahan untuk gaya ini, dan tiada batasan dalam skema warna. Untuk gaya loteng, warna logam, kelabu dan gelap lebih sesuai, sementara seni pop suka warna lampu siling yang kaya dengan gabungan bingkai logam.

kembali ke menu ↑

Berteknologi tinggi

Dalam gaya berteknologi tinggi, ia adalah candelier yang boleh menjadi elemen utama dari keseluruhan bilik. Gaya berteknologi tinggi dicirikan oleh keaslian dan pretentiousness alat pencahayaan. Reka bentuk yang lebih asli, lebih baik. Kaca es untuk siling digantung - penyelesaian yang hebat. Sudah tentu, mereka tidak digunakan sebagai pencahayaan utama dalam bilik, tetapi sering digunakan sebagai tambahan.

Perlawanan lampu berteknologi tinggi

Perlawanan lampu berteknologi tinggi

Jika candelier menggunakan sebilangan besar lampu, ia akan memberi peluang untuk menerangi seluruh bilik dan membantu untuk meletakkan aksen yang betul di dalam bilik. Dengan bantuan pencahayaan, anda boleh menyerlahkan unsur penting hiasan. Juga, fungsi peranti pencahayaan dihargai dengan gaya ini, sebagai contoh, jika selepas beberapa pili candelier bertukar sebuah apartmen ke kelab malam dengan bantuan kesan cahaya.

kembali ke menu ↑

Gaya etno

Gaya ini dimiliki oleh budaya negara-negara yang berbeza, dan mencerminkan dirinya sendiri segala yang telah terbentuk di dalamnya selama berabad-abad. Lilin seperti itu bukan hanya perincian dalaman, tetapi sebahagian daripada budaya tertentu di sebuah apartmen. Gaya ini dicirikan oleh penggunaan bahan semula jadi untuk pembuatan lampu.

Mereka diperbuat daripada seramik, kaca atau kayu. Untuk memilih kandil yang sesuai, anda perlu segera menentukan item di pedalaman yang akan digabungkan dengannya. Ini boleh menjadi perabot, hiasan di dalam bilik atau lukisan seberat di dalam bilik.

Warna pasir dan coklat mendominasi.

Warna pasir dan coklat mendominasi.

kembali ke menu ↑

Kesimpulannya

Untuk siling yang digantung, perkara utama adalah memilih kandil yang tidak akan merosakkan salutan itu sendiri.Memandangkan semua petua di atas, candelier di rumah anda boleh bukan hanya satu cara untuk menerangi bilik, tetapi satu kemuncak sebenar seluruh pedalaman. Pematuhan gaya keseluruhan bilik, gabungan warna, semua ini tidak penting, perkara utama adalah apa yang pemiliknya sendiri berfikir pangsapuri mengenai candelier yang dipilih.

Candelier for ceilings

Memilih yang betul

9 Skor Jumlah
Kami memilih kandil yang indah untuk pedalaman

Kami memutuskan untuk membeli candelier dan tidak tahu yang mana? Kami tahu bagaimana untuk membantu anda. Semua kelebihan dan kekurangan dalam artikel khas kami untuk pilihan yang betul masing-masing. Setelah meninjau maklumat, sila tinggalkan komen anda dengan hujah dalam komen. Mereka akan berguna kepada pembaca lain. Pendapat anda sangat penting kepada kami. Terima kasih kerana penyertaan anda. Kami menghargai setiap ulasan anda dan masa anda.

9Skor pakar
Relevan maklumat
9
Ketersediaan permohonan
9.5
Pendedahan topik
9
Kebolehpercayaan maklumat
10
10Kedudukan pengguna
Relevan maklumat
10
Ketersediaan permohonan
10
Pendedahan topik
10
Kebolehpercayaan maklumat
10
Kebaikan
 • Reka bentuk yang cantik di dalam bilik
 • Keupayaan untuk menambahkan cahaya yang berbeza
 • Pemilihan bentuk dan saiz yang besar
Cons
 • Kos
 • Penjagaan yang berhati-hati
Tambah ulasan anda  |  Baca ulasan dan ulasan

2 komen
Tunjukkan semua Paling berguna Tertinggi tertinggi Skor terendah Tambah ulasan anda
 1. 5
  Relevan maklumat
  100
  Ketersediaan permohonan
  100
  Pendedahan topik
  100
  Kebolehpercayaan maklumat
  100

  Artikel ini sangat baik dan sangat terperinci) Terutama senang dengan foto di pedalaman!

  Membantu(0) Tidak baik(0)Anda telah mengundi

Tinggalkan jawapan

Penilaian keseluruhan anda

ms2.decorexpro.com - Jurnal harian Reka bentuk, Senibina, Reka Bentuk Dalaman

Bilik-bilik

Halaman dan taman

Reka bentuk