Bagaimana untuk melengkapkan lorong kecil di perabot pangsapuri? Interior Moden yang Hebat (205+ Foto)

Terima kasih kepada lorong mewujudkan kesan pertama perumahan. Bilik itu bukan sahaja dihiasi dengan bergaya, tetapi juga selesa. Malangnya, lorong kecil tidak mempunyai banyak peluang untuk mewujudkan persekitaran yang selesa. Tetapi dengan menggunakan bahan yang sesuai untuk teknik dekorasi dan reka bentuk khas, agak mudah untuk memberikan keselesaan kepada mana-mana bilik yang padat.

Kandungannya:

Menerima kerosakan mekanikal yang paling.

Menerima kerosakan mekanikal yang paling.

Pemilihan bahan

Sebelum menjalankan pembaikan, anda perlu memilih bahan yang diperlukan untuk mewujudkan persekitaran yang tertentu gaya dan sesuai untuk bilik tertentu. Pertama sekali, anda harus meninggalkan penggunaan salutan yang dapat mengurangkan ruang secara visual dan menduduki kawasan tertentu semasa pemasangan (timbul batu, paneldipasang pada bingkai khas).

Pendaftaran harus harmoni merangkumi bahagian dalam apartmen

Pendaftaran harus harmoni merangkumi bahagian dalam apartmen

kembali ke menu ↑

Hiasan dinding

Pilihan kemasan dinding - menggunakan cat atau melekat kertas dinding. Apabila memilih palet warna untuk bilik kecil, anda perlu mempertimbangkan sedikit nuansa:

Untuk hiasan, pilih warna cahaya tanpa corak yang besar.

Untuk hiasan, pilih warna cahaya tanpa corak yang besar.

 • bahan dipilih dalam warna cahaya, warna pastel (kopi, kelabu muda, susu, serbuk). Sekiranya anda ingin melihat hiasan di dinding, maka keutamaan harus diberi kepada corak kecil atau jalur lebar. Corak yang besar akan secara visual mengurangkan bilik, dan garis sempit akan "meregangkan" itu;
 • menghiasi bahagian bawah dinding dengan kertas dinding gelap, dan bahagian atas - cahaya, boleh dikaitkan dengan kaedah lama untuk meningkatkan ruang visual. Walau bagaimanapun, kini banyak pengeluar menghasilkan koleksi khas sahabat dinding, yang digabungkan secara organik dalam warna dan corak. Dan pemilihan bahan-bahan asal dapat menjadikan pedalaman itu menarik dan unik;
 • idea hebat - menampal dinding dengan kertas dinding yang berbeza. Dengan cara ini, anda boleh menukar geometri bilik secara visual. Sangat mudah untuk membuat ruang persegi agak memanjang, dan untuk melanjutkan lorong panjang (kertas dinding ringan dengan jalur mendatar gam ke dinding sempit). Agar tidak tersilap dalam pilihan gabungan, lebih baik merujuk kepada koleksi sahabat dinding.

Kombinasi terang dinding merah dengan rak putih salji dan berdiri untuk kasut

Kombinasi terang dinding merah dengan rak putih salji dan berdiri untuk kasut

Penjagaan permukaan sepatutnya mudah, jadi pilihan terbaik akan menjadi kertas dinding vinil atau bukan tenunan. Bahan-bahan ini dengan sempurna menyembunyikan kecacatan / penyelewengan kecil dan mudah untuk menjaga mereka (anda boleh lap dengan kain lembap).

Wallpaper dengan cetakan geometri kelihatan bergaya dan menyerlahkan kecerahan individu anda.

Wallpaper dengan cetakan geometri kelihatan bergaya dan menyerlahkan kecerahan individu anda.

Cat kesan berkilat berfungsi dengan baik di bilik-bilik kecil. Permukaan licin akibat kesan pantulan meningkatkan pencahayaan.

Anda boleh menambah keaslian pada reka bentuk anda dengan:

 • stensil;
 • gabungan tekstur dan warna;
 • permukaan berkilat dan matte.

Bergaya stippling reception akan memberi ruang gaya vintaj. Untuk melakukan ini, sayu diterapkan dengan sentuhan cahaya pada lapisan asas cat.

Lorong kecil dengan penggantung pakaian di dinding warna coklat

Lorong kecil dengan penggantung pakaian di dinding warna coklat

Pemandangan bergaya boleh diberikan dengan plaster hiasan.

Jenis hiasan yang paling popular:

 • plaster sutera;
 • kumbang kulit;
 • Plaster Venetian;
 • kot bulu;
 • plaster baldu.

Untuk hiasan dinding sedemikian tidak memerlukan penjajaran permukaan yang berhati-hati. Ciri hiasan ini adalah penciptaan tekstur hiasan volumetrik tanpa kehilangan ruang. Kelebihan khas bahan - habuk dan kotoran, yang dibawa dari jalan dan disimpan di dinding, dapat dengan mudah dan cepat dicuci.

Buat tekstur hiasan volumetrik tanpa kehilangan ruang

Buat tekstur hiasan volumetrik tanpa kehilangan ruang

Apabila memilih teknik kreatif, seseorang tidak sepatutnya melupakan keharmonian - kemasan semua permukaan harus digabungkan secara organik.
kembali ke menu ↑

Perlindungan lantai

Untuk hiasan penamat lantai keperluan khusus, kerana kebanyakan semua kotoran dan habuk menetap di lantai. Lapisan itu harus mudah dibasuh dan lap, mempunyai tahap haus yang tinggi. Ciri-ciri ini mempunyai:

 • laminate flooring;
 • linoleum;
 • jubin seramik.

Sekiranya pangsapuri dihuni oleh banyak penyewa dan terdapat haiwan, adalah dinasihatkan untuk zon walaupun sebuah lorong kecil.

Rug dengan tanda selamat datang di dalam bilik dengan gaya desa

Rug dengan tanda selamat datang di dalam bilik dengan gaya desa

Plot berhampiran pintu kawasan paling tercemar dan tempat yang lebih baik jubin seramik atau granit gelap. Pilihan zon pilihan ini adalah paling sesuai di pangsapuri di mana lorong tidak dipisahkan oleh sekatan / dinding dari bilik lain. Sehingga kawasan berhampiran pintu tidak menonjol dengan kuat, penutup lantai di dalam bilik dan di pintu yang sama warna dipilih.

Garis salib di lantai meluaskan kawasan bilik kecil

Garis salib di lantai meluaskan kawasan bilik kecil

Dalam koridor sempit, lantai diletakkan di arah melintang untuk melihat secara luas bilik. Cara yang baik untuk menambah ruang ialah memilih bahan berwarna terang.

Jubin warna kuning air, linoleum warna kelabu muda dan laminate meniru kayu keras (abu, ek) kelihatan sangat elegan dan cantik.
Lantai kayu ringan dalam gaya negara dengan kertas dinding kuning

Lantai kayu ringan dalam gaya negara dengan kertas dinding kuning

Di samping prestasi cemerlang, keperluan hiasan yang tinggi dikenakan pada penamat lantai: teduhan salutan dan corak harus organik digabungkan dengan warna dinding dan perabot. Gabungan dianggap harmoni apabila bahan dinding, siling dan lantai dipadankan dalam satu skema warna tunggal.

Kelihatannya kuning telinga atau kelabu abu-abu

Kelihatannya kuning telinga atau kelabu abu-abu

Gabungan warna: warna lantai sedikit lebih gelap daripada dinding, dan siling lebih ringan daripada dinding atau putih sama sekali. Ia adalah mungkin untuk mencairkan beberapa gamut monoton dengan hiasan terang - tikar berwarna kecil.

Apabila memilih lantai jangan lupa tentang perabot. Warna mereka harus harmoni saling melengkapi. Pereka bentuk mengesyorkan memilih bahan lantai yang nada beberapa lebih ringan daripada perabot. Perbezaan terang kelihatan dinamik - bila perabot lebih ringan daripada lantai. Penutup lantai warna pasir kelabu atau cahaya sangat sesuai untuk pedalaman semua warna.

Warna dinding yang berlainan dan lantai berjubin putih

Warna dinding yang berlainan dan lantai berjubin putih

kembali ke menu ↑

Selesai siling

Memilih reka bentuk, anda tidak boleh terlepas dari reka bentuk siling. Beberapa helah reka bentuk akan membantu untuk menambah ruang secara visual kepada koridor kecil. Sekiranya ruangan itu rendah, maka adalah disarankan untuk memilih bahan-bahan warna cahaya atau putih.Untuk membawa keharmonian dan keselesaan ke lorong-lorong kecil yang kecil, siling menjadi lebih gelap daripada warna dinding.

Dewan masuk cahaya dengan perabot gelap dalam gaya klasik.

Dewan masuk cahaya dengan perabot gelap dalam gaya klasik.

Apabila memilih bahan penamat mengambil kira kos, kualiti permukaan dan bentuk lorongnya.

Pilihan penamat murah
 • Lukisan - dicirikan oleh kerja persediaan mudah (melepa dan meratakan permukaan). Oleh kerana pelbagai jenis warna, mudah untuk memilih nada yang betul. Sekiranya tiada warna yang diperlukan, maka mudah untuk menjadikannya sendiri - dengan mencampurkan beberapa warna. Untuk lorong kecil, lebih baik memilih komposisi dengan kesan berkilat;
 • apabila melekat kertas tenunan atau tenunan vinil, tidak memerlukan permukaan yang rata sepenuhnya. Bahan akan menutupi kecacatan kecil. Kelebihan kertas dinding - pilihan warna, tekstur yang besar. Secara visual mengembangkan ruang boleh disebabkan oleh gulungan roll dengan gambar.

Pilihan reka bentuk - pemasangan panel PVC

Pilihan reka bentuk - pemasangan panel PVC

Reka bentuk siling masalah di bilik dengan siling tinggi - pemasangan panel PVC.

Kelebihan bahan jisim:

 • pemasangan mudah;
 • berat kecil;
 • harga;
 • penjagaan mudah.

Siling tersebut akan berlangsung selama beberapa tahun dan tidak akan hilang penampilan asalnya. Sekiranya kemasan berkilat ditambah dengan lampu sorot, maka cahaya yang dipantulkan dari permukaan berkilat akan memberi ruang lampu tambahan.

Dinding putih salji mencerminkan cahaya dan ini meningkatkan ruang.

Dinding putih salji mencerminkan cahaya dan ini meningkatkan ruang.

Dalam lorong kecil dengan siling tinggi, pembinaan pelbagai peringkat juga kelihatan secara organik, menjadikannya mungkin menyembunyikan pendawaian lampu sorot. Apabila menggunakan permukaan cermin, kesan reflektif yang menarik diperolehi. Memasang siling digantung dengan kanvas berkilat juga sempurna menyelesaikan masalah lorong-lorong kecil, tetapi sesuai untuk bilik-bilik yang tinggi.

kembali ke menu ↑

Pilihan perabot

Di dalam bilik kecil adalah sukar untuk meletakkan keadaan tanpa kehilangan ruang. Oleh itu, anda perlu memilih barang-barang yang diperlukan, tanpa itu sukar untuk membuat keselesaan:

Dada sudut asal untuk kasut dan pakaian

Dada sudut asal untuk kasut dan pakaian

 • dada laci / kabinet untuk penyimpanan kasut. Model boleh dipasang terus ke dinding dan mengambil sedikit ruang;
 • penyangkut untuk barangan almari atas boleh menjadi lantai atau mempunyai pilihan pemasangan dinding;
 • digantung rak Akan menampung dengan sempurna penyimpanan pakaian kepala dan pelbagai aksesori (kunci, dompet, pemegang kad perniagaan);
 • cermin adalah sifat lorong (sebelum keluar di jalan, anda pasti ingin menilai penampilan anda) dan pada masa yang sama elemen hiasan bilik. Paling umum, model dinding dinding dipilih;
 • almari pakaian Ia dipilih dalam saiz padat, tetapi tidak dengan mengorbankan fungsi. Oleh itu, dalam koridor panjang sempit, anda boleh memasang model luas kedalaman cetek, dan untuk lorong-lorong persegi modelnya sempit dan mendalam.

Hiasan seni nouveau yang terang dengan permaidani kuning

Hiasan seni nouveau yang terang dengan permaidani kuning

Selalunya di segi empat segi saiz sederhana tidak dapat memenuhi semua perabot yang diperlukan. Dalam kes sedemikian, pereka mencadangkan memilih perabot pelbagai fungsi (pouf dengan laci dalaman untuk menyimpan selipar) atau memasang produk yang menggabungkan butiran yang diperlukan (kabinet dengan cermin).

Walaupun di lorong kecil anda boleh meletakkan penyangkut mantel lantai dan dada laci untuk pakaian.

Walaupun di lorong kecil anda boleh meletakkan penyangkut mantel lantai dan dada laci untuk pakaian.

kembali ke menu ↑

Bagaimana untuk memilih almari pakaian?

Kadang-kadang anda tidak boleh melakukan tanpa almari di lorong, terutama di sebuah pangsapuri satu bilik kecil. Kelebihan produk:

 • pelbagai model. Sangat mudah untuk memesan kabinet saiz, teduh, reka bentuk dan pengisian yang betul.Model sudut popular, mengambil sedikit ruang dan menggunakan zon "mati". Sekiranya terdapat ceruk di lorong, maka lebih baik untuk memasang almari pakaian terbina dalam;
 • gelongsor pintu - pilihan untuk lorong sempit;
 • pilihan bahan yang banyak dan pelbagai harga. Atas permintaan, anda boleh meletakkan produk mewah dan mahal dari kayu semula jadi atau mengambil model seragam berlapis yang tidak standard.

Pakaian almari cermin di dalam bilik kecil tidak kelihatan besar

Pakaian almari cermin di dalam bilik kecil tidak kelihatan besar

Pemilihan pengisian harus diberikan perhatian khusus. Adalah dinasihatkan untuk memilih almari sehingga siling - dalam kes ini, ruang akan digunakan untuk maksimum. Di rak atas tidak diletakkan barang bermusim, kasut di bahagian bawah, dan di pakaian tengah - tengah.

Yang paling biasa ialah reka bentuk keluli trapezoid dan sudut. Asas kabinet trapezoid adalah seksyen penyimpanan tertutup:

 • pakaian;
 • kasut;
 • tutup kepala.

Pada sisi elemen pusat, web tambahan dipasang, yang digunakan dengan cara yang berbeza. Di rak terbuka yang mempunyai lebih banyak nilai hiasan, anda boleh menguruskan cenderahati, meletakkan foto dalam bingkai, letakkan kunci. Juga di kanvas mudah untuk memperbaiki cangkuk untuk menyimpan pakaian, tas. Di sebelah bahagian tengah, anda boleh meletakkan kerusi lembut yang selesa.

Adalah dinasihatkan untuk memilih almari ke siling

Adalah dinasihatkan untuk memilih almari ke siling

kembali ke menu ↑

Set perabot

Pengilang menawarkan pilihan untuk perabot lorong modular dan kabinet. Sekiranya anda tidak mahu menghabiskan banyak masa untuk membuat satu set barang yang berbeza, maka model kes dipilih - pembinaan satu keping pelbagai tampalan:

 • almari;
 • dada laci untuk kasut;
 • rak untuk aksesori.

Perkara utama ialah headset dipasang ke lorong kecil.

Set putih alat dengar modular yang harmoni menyatu bersama di latar belakang kertas dinding asal

Set putih alat dengar modular yang harmoni menyatu bersama di latar belakang kertas dinding asal

Pilihan penetapan untuk penempatan susun atur yang luar biasa - pengambilalihan unsur-unsur modular. Dengan keputusan ini, penting untuk mengatur perkara dengan betul agar lorong tidak menjadi kurang selesa dan tidak secara visual kehilangan ruang.

Pilihan yang baik - unsur sempit dan tinggi dan bahagian berengsel (rak, kabinet).
Satu almari sempit untuk kasut dan penyangkut dinding akan membantu menjimatkan ruang.

Satu almari sempit untuk kasut dan penyangkut dinding akan membantu menjimatkan ruang.

Masalah-masalah kawasan kecil sepenuhnya diselesaikan dengan bantuan susunan perabot yang betul. Di dalam lorong segi empat tepat, kawasan berbentuk segi empat tepat kelihatan, di luar mana ia disyorkan untuk meletakkan sebuah almari, dan seluruh perabot ditempatkan di dalam "persegi". Dalam koridor sempit, objek dipasang di sepanjang satu dinding untuk meninggalkan laluan itu secara percuma dan mudah.

Agar kabinet dengan pintu gelangsar untuk mengekalkan fungsinya, kedalamannya mestilah sekurang-kurangnya 45 cm.
Idea yang baik untuk sebuah lorong kecil adalah menggunakan perabot sempit.

Idea yang baik untuk sebuah lorong kecil adalah menggunakan perabot sempit.

kembali ke menu ↑

Pemilihan bahan

Untuk pembuatan perabot modular dan kabinet yang digunakan terutamanya papan serpai dan MDF, dengan ciri-ciri.

Perabot tidak boleh mengambil banyak ruang, menjadi lapang dan masuk ke pedalaman seluruh apartmen

Perabot tidak boleh mengambil banyak ruang, menjadi lapang dan masuk ke pedalaman seluruh apartmen

Ciri khas
 • Chipboard - plat yang diperoleh dengan menekan panas zarah kayu dicampur dengan resin. Berbeza dengan harga, tetapi mempunyai kekuatan yang rendah, takut kelembapan dan kurang memegang skru apabila kembali menyerang. Permukaan papan boleh meniru tekstur kayu;
 • MDF adalah bahan lembaran yang diperoleh dengan menekan kering pada tekanan tinggi dan suhu cip kayu dicampur dengan resin yang berbeza. Produk agak lebih mahal, tetapi telah meningkatkan kekuatan, dan permukaan dapat meniru tekstur bahan yang berlainan (kayu, logam, kaca, marmar).

Bata putih dan perabot kuning - tandem bergaya

Baju putih dan perabot kuning - tandem bergaya

Apabila memilih perabot, perlu mengambil kira bahawa model meniru kaca atau logam sesuai dengan harmoni ke dalam gaya berteknologi tinggi atau minimalis. Dan sudah ada produk "kayu" yang sempurna melengkapi mana-managaya.

Perabot mesti tahan terhadap perubahan suhu.

Perabot mesti tahan terhadap perubahan suhu.

kembali ke menu ↑

Reka bentuk pencahayaan

Lorong tidak mempunyai sumber cahaya semulajadi, jadi masalah pencahayaan bilik dapat diselesaikan hanya dengan memasang lampu dan lekapan. Untuk mewujudkan suasana yang selesa dan selesa, anda perlu mengambil kira detik-detik.

Lampu dengan sconces dinding

Lampu dengan sconces dinding

Mata penting semasa memilih
 • tahap pencahayaan tidak boleh lebih rendah daripada di bilik lain, jika tidak, apabila bergerak dari satu bilik ke bilik lain ke koridor, mata akan mengalami beban yang lebih besar. Ia juga dinasihatkan untuk memilih lampu jenis yang sama (putih, kuning);
 • dalam koridor terang-terangan tidak mustahil untuk menilai dengan pantas penampilan sebelum keluar. Dewan masuk yang gelap juga mempunyai penampilan yang membosankan dan mampu mewujudkan kesan menyedihkan;
 • Jika anda memasang lampu penjimatan tenaga, pencahayaan yang mencukupi tidak akan menjadi sangat mahal.
 • Cahaya yang sangat terang biasanya menjengkelkan mata, terutamanya jika seseorang menganggap kelimpahan cahaya dan permukaan reflektif di dalam lorong kecil;
 • Adalah wajar untuk menyediakan pemasangan beberapa lampu. Malah di bilik yang padat, cahaya harus sama rata di seluruh bilik. Tidak semestinya satu lampu dapat memberikan pencahayaan seragam dalam semua bidang. Ya, dan satu-satunya candeliga kelihatan sudah menjadi tidak membosankan dan tidak bergaya.

Lampu tambahan boleh dipasang di kabinet

Lampu tambahan boleh dipasang di kabinet

Pencahayaan tempatan dan umum

Sebuah candelier tradisional dengan kanopi es atau sistem lampu sorot membentuk cahaya biasa. Untuk membuat cahaya disebarkan yang menyenangkan, pilih candelier dengan warna-warna fros yang mengarahkan cahaya ke siling. Dan pilih model di mana siling terletak berhampiran dengan siling, jika tidak, mereka boleh secara tidak sengaja tersentuh apabila mengeluarkan / memakai pakaian.

Sorotan di sepanjang siling akan memberikan pencahayaan yang sangat baik

Sorotan di sepanjang siling akan memberikan pencahayaan yang sangat baik

Sinar yang dipantulkan dari permukaan putih / berkilat memberikan pencahayaan seragam bilik. Apabila membuat titik cahaya, anda boleh meletakkan dua lampu berhampiran pintu masuk, dan mengedarkan baki sama rata sepanjang keseluruhan siling.

Luminaire kreatif dan siling dua peringkat dengan pencahayaan memberikan cahaya terang sepenuhnya.

Luminaire kreatif dan siling dua peringkat dengan pencahayaan memberikan cahaya terang sepenuhnya.

Pencahayaan tempatan dicipta di zon yang berasingan dan dapat mengubah secara visual geometri bilik. Atau lampu individu menarik perhatian kepada unsur-unsur tertentu pedalaman. Skon dinding dinding ditetapkan pada tahap dua meter supaya cahaya tidak jatuh langsung ke mata. Jika siling untuk mengarahkan, siling akan lebih tinggi secara visual. Dan di dinding sisi dinding sempit dipasang hanya pada satu sisi koridor.

Gantung lampu di atas cermin

Gantung lampu di atas cermin

Berhampiran cermin, lampu disusun secara simetri pada sisi kanvas atau di atasnya. Keutamaan harus diberikan kepada lampu dengan warna bentuk mudah yang menghasilkan cahaya yang lembut diffused. Jika cermin di atas casement, adalah wajar untuk mempunyai lampu di atap perabot.

Pilihan yang lebih biasa - lampu disusun secara simetri pada kedua-dua belah cermin

Pilihan yang lebih biasa - lampu disusun secara simetri pada kedua-dua belah cermin

Terima kasih kepada idea reka bentuk, anda boleh memastikan aliran siang hari menjadi:

 • melalui pintu dalaman kaca pada waktu siang akan diterangi oleh cahaya matahari dari bilik-bilik;
 • Memasang jalur LED di sepanjang tingkat lantai akan membantu untuk menandakan perimeter, yang amat sesuai pada waktu malam apabila pencahayaan pusat tidak diperlukan;
 • versi asal adalah pemasangan partisi blok kaca, yang akan membolehkan siang hari dari bilik bersebelahan untuk menerangi koridor semulajadi.

Apartmen reka bentuk dalam gaya moden. Kekurangan partition memberikan banyak cahaya semulajadi.

Apartmen reka bentuk dalam gaya moden. Kekurangan partition memberikan banyak cahaya semulajadi.

Lokasi lampu yang betul akan membolehkan lampu menyala dengan rata dan selesa. Gabungan yang harmonis dari pencahayaan dan permukaan cahaya dinding, silingnya secara visual mengembangkan lorong kecil.

kembali ke menu ↑

Antara gaya yang berbeza

Lorong adalah sebahagian daripada apartmen dan pada masa yang sama bilik berasingan. Oleh itu, penting dalam reka bentuk bilik untuk mematuhi gaya tertentu.

Lorong kreatif yang luar biasa tidak akan meninggalkan tetamu anda acuh tak acuh

Lorong kreatif yang luar biasa tidak akan meninggalkan tetamu anda acuh tak acuh

kembali ke menu ↑

Loteng

Loteng adalah kehadiran bilik-bilik besar dan luas. Walau bagaimanapun, adalah mustahil untuk merangkumi sebuah bilik kecil beberapa tanda-tanda alam perindustrian. Ciri pedalaman bukanlah ruang yang penuh dengan objek. Oleh itu, sekurang-kurangnya keadaan itu digunakan.

Rusuhan cahaya di pangsapuri loteng anda

Rusuhan cahaya di pangsapuri loteng anda

Hiasan utama premis ini dijalankan dengan bahan mudah. Stonework digunakan untuk hiasan dinding. Anda boleh menggunakan plat hiasan yang meniru kerja keras (lebih baik putih). Apabila digabungkan dalam hiasan dinding pelbagai bahan (plaster, cat), anda boleh zon visual bilik.

Papan skirt harus "menggabungkan" dengan naungan lantai atau dinding. Adalah disyorkan untuk mengekalkan tekstur konkrit di atas siling, anda boleh melukisnya dengan warna kelabu yang terang. Jika tidak, di dalam bilik kecil, naungan semulajadi permukaan konkrit akan membuat kesan yang menyedihkan.

Loteng perindustrian

Loteng perindustrian

Dalam bilik percuma kecil, lantai menjadi hiasan, oleh itu lebih baik menggunakan kayu semula jadi sebagai penutup lantai.

Jika pilihan ini kelihatan mahal, anda boleh meletakkan lamina yang mempunyai tekstur kayu semula jadi.

Perabot kayu / plastik dengan permukaan licin akan menyerlahkan gaya industri pedalaman. Sebuah almari kecil tanpa hiasan yang bersesuaian secara organik sesuai dengan keadaan. Penyangkut logam asal (palsu) membolehkan anda dengan mudah menggantung pakaian luar dan akan menjadi hiasan asal bilik. Cermin dalam bingkai diukir akan menyentuh keselesaan.

Penggantung logam dan bata terdedah - menekankan gaya loteng di dalam bilik

Penggantung logam dan bata terdedah - menekankan gaya loteng di dalam bilik

Lampu umum boleh diatur rakit atau lampu pada bingkai tayar. Palam dinding dengan warna logam atau matte bentuk mudah akan menerangi kawasan berhampiran cermin.

Untuk menghias premis itu digunakan tanda-tanda yang kemas, poster iklan, grafiti. Tidak ada sekatan yang ketat terhadap reka bentuk gaya perindustrian, perkara utama adalah untuk mewujudkan suasana sederhana yang selesa, tanpa unsur-unsur pretentiousness dan kemewahan.

Cermin besar dan almari pakaian - penyelesaian praktikal

Cermin besar dan almari pakaian - penyelesaian praktikal

kembali ke menu ↑

Serene Provence

Gaya ini menjadi lebih popular, yang tidak menghairankan. Irama cepat kehidupan bandar sangat melelahkan dan anda ingin berehat di rumah. Dan yang paling penting, suasana ketenangan dapat dicipta semula dalam gaya Provence.

Bahan untuk penamat dipilih semula jadi atau dengan tiruan tekstur semula jadi. Panel plastik dalam reka bentuk dinding atau siling tidak sesuai dengan kategori. Siling, dicat dengan cat akrilik putih, akan menekankan kesederhanaan pedalaman.

Pencetakan yang luas dengan sempurna menghiasi siling cahaya sederhana.

Plaster putih atau pudina, zaitun, warna berpasir sesuai untuk dinding. Perhiasan bunga boleh dianggap sebagai gaya kad perniagaan. Oleh itu, kertas dinding dengan corak kecil akan menjadi selesai sempurna untuk dinding. Adalah dinasihatkan untuk meletakkan parket semula jadi di atas lantai. Alternatif yang boleh diterima untuk parket mahal boleh menjadi papan putih biasa. Permaidani tenun yang kemas akan membawa warna-warna terang ke bilik.

Reka bentuk menenangkan yang semakin popular

Reka bentuk menenangkan yang semakin popular

Untuk perabotan desa, penyangkut, loker kompak dan bangku kecil akan cukup. Cermin di dalam bingkai kayu akan secara organik melengkapkan suasana desa. Adalah wajar bahawa tekstur objek kayu mempunyai rupa yang berumur. Produk logam mestilah dicat dengan tidak sekata, dengan kesan palsu.

Unsur yang mesti mempunyai gaya desa - sebuah bangku kecil

Unsur yang mesti mempunyai gaya desa - sebuah bangku kecil

Untuk hiasan lampu sesuai dengan candelier kecil dengan warna lampu tempa. Kayu dinding boleh menyerupai lilin atau mempunyai lampu tirai tekstil. Ia harus dinyalakan dengan baik, tetapi cahaya harus lembut dan tersebar. Plat seramik atau tanah liat akan menghiasi dalaman dengan selesa.

Jangan ragu untuk menggunakan perabot palsu dan unsur hiasan lain dalam gaya ini.

Jangan ragu untuk menggunakan perabot palsu dan unsur hiasan lain dalam gaya ini.

kembali ke menu ↑

Minimalisme Laconic

Gaya ini sesuai untuk reka bentuk.

Ciri khas reka bentuk:

 • julat warna monochromatic;
 • barang pelbagai fungsi;
 • kekurangan hiasan;
 • bentuk geometri yang mudah.

Kesederhanaan dan kekurangan hiasan adalah ciri utama minimalism.

Kesederhanaan dan kekurangan hiasan adalah ciri utama minimalism.

Semasa pendaftaran penggunaan dalaman dibenarkan:

 • kelabu;
 • hitam; putih;
 • warna coklat;
 • kadang-kadang nada krim.

Penggunaan gabungan yang kontras akan memberikan ekspresi dalaman: lantai gelap dan dinding cahaya terlihat mulia dan ketat.

Lantai mini dinding padat dan laci dada berbeza dengan dinding cahaya

Lantai mini dinding padat dan laci dada berbeza dengan dinding cahaya

Hiasan dinding diperbuat daripada plaster, kertas dinding (untuk lukisan atau pelbagai warna monochromatic). Ia dibenarkan untuk merancang permukaan dengan bahan dengan tekstur semulajadi: bata, konkrit, batu. Siling ini hanya boleh dicat, dan di bilik-bilik dengan siling tinggi adalah sesuai untuk menggunakan struktur yang digantung. Untuk penamat lantai menggunakan gabus, papan, jubin.

Organisasi rasional sistem simpanan adalah ciri ciri minimalis.

Organisasi rasional sistem simpanan adalah ciri ciri minimalis.

Perabot dipasang dalam saiz padat, garis besar mudah. Facades - kayu yang digilap. Barang-barang pelbagai fungsi dialu-alukan, jadi gabungan cermin dengan pemegang kunci dan pendirian untuk payung atau dada laci yang ketat dengan rak berasingan untuk sarung tangan, tudung dan kasut adalah sesuai.

Bentuk geometri mudah, sudut tepat tajam dan garis yang wujud dalam gaya ini.

Bentuk geometri mudah, sudut tepat tajam dan garis yang wujud dalam gaya ini.

kembali ke menu ↑

Berteknologi tinggi

Pedalaman ini boleh dipanggil minimalism moden, jadi trend ini juga dalam permintaan pada pendaftaran. Teknologi berteknologi tinggi adalah gaya yang agak moden, jadi penggunaan bahan-bahan buatan adalah dialu-alukan, dan kecemerlangan kaca dan logam membantu untuk visual menambah cahaya dan ruang ke bilik-bilik yang kompak.

Ruang masuk kecil dengan ruang cermin dan payung

Ruang masuk kecil dengan ruang cermin dan payung

Sebagai lantai yang digunakan lantai meratakan diri atau jubin seramik. Untuk menyelesaikan tembok yang sesuai dinding, tekstur konkrit yang halus.

Gaya ini tidak menerima warna-warna terang, warna optimum:

 • putih;
 • hitam;
 • warna kelabu;
 • logam

Adalah wajar untuk membuat siling berkilat, regangan. Ia adalah set permukaan reflektif yang akan mewujudkan kesan ruang dan kebebasan.

Anda boleh menutup topeng pakaian dengan cermin

Anda boleh menutup topeng pakaian dengan cermin

Perabot dipilih sebagai yang paling berfungsi. Sesetengah kerusi, meja rias kelihatan kurang selesa, lebih baik untuk meletakkan pouf kecil, kerusi di kulit. Bahan licin, berkilat dipilih untuk fasad, yang digabungkan dengan kaca fros. Permukaan cermin melengkapi gaya.

Lampu seragam dibentuk oleh lampu kecil yang terletak di dinding, dipasang di dalam kabinet.

Warna putih perabot bergaya boleh ditekankan dengan aksen yang terang.

Warna putih perabot bergaya boleh ditekankan dengan aksen yang terang.

kembali ke menu ↑

Scandinavia yang selesa

Populariti gaya ini adalah disebabkan oleh minima yang harus dibelanjakan untuk mencipta suasana utara di pedalaman.

Ciri khas:

 • kesederhanaan;
 • tiada perkhidmatan tambahan di permukaan selesai.
Gunakan bahan semula jadi gaya dan corak kebangsaan Scandinavia.

Gunakan bahan semula jadi gaya dan corak kebangsaan Scandinavia.

Warna utama permukaan (lantai, dinding, siling) putih dan warnanya (kekuningan atau kelabu). Reka bentuk yang paling fleksibel untuk dinding dan siling adalah whitewashing. Walau bagaimanapun, bahan ini agak bersifat berliku-liku dalam operasi dan penyelenggaraan (whitewash menjadi kotor dengan cepat dan tidak boleh dibasuh). Oleh itu, ia dibenarkan untuk melukis permukaan.

Sebagai lantai dibenarkan menggunakan papan, laminate flooring, linoleum. Satu-satunya keperluan ialah permukaannya perlu mempunyai tekstur kayu ringan.

Dinding harus dihiasi dengan warna putih dan warna.

Dinding harus dihiasi dengan warna putih dan warna.

Untuk perabot adalah objek bersaiz sederhana, dicat dengan cat putih atau mempunyai tekstur kayu ringan (larch, oak, cedar). Sesetengah perkara boleh dibuat secara buatan. Tidak dialu-alukan ukiran atau hiasan yang rumit.

Beberapa keping perabot boleh menambah kesan separa antik.

Beberapa keping perabot boleh menambah kesan separa antik.

Sebagai hiasan, anda boleh menggunakan kaca lembut atau pasu seramik, gambar hitam dan putih dalam bingkai yang ketat.Perkara berasingan boleh digunakan sebagai aksen yang terang - pouf kecil dengan upholsteri tekstil dalam warna biru atau hijau.

kembali ke menu ↑

Lorong - tengah apartmen

Lorong adalah ciri apartmen dan bahagiannya yang penting. Oleh itu, reka bentuk harus harmoni melengkapi bahagian dalam apartmen.
Bangku empuk kecil dengan upholsteri tekstil dan permaidani bulu akan memberikan daya tarikan Scandinavia

Bangku empuk kecil dengan upholsteri tekstil dan permaidani bulu akan memberikan daya tarikan Scandinavia

Ruang harus mengandungi banyak perkara:

 • pakaian luar;
 • jalan dan kasut dalaman;
 • sistem storan untuk barangan kecil.

Dan tiada apa yang boleh ditolak. Oleh itu, untuk mewujudkan persekitaran yang harmoni dan berfungsi, perlu mengatur ruang dengan betul dan memilih julat warna yang secara visual mengembang ruang.

Bagaimana untuk melengkapkan lorong kecil?

Semua nuansa reka bentuk

9 Skor Jumlah
Hati rumah

Salah satu bilik penting mana-mana rumah mempunyai dewan. Dia selalu berjumpa dan tetamu pengiring. Oleh itu, adalah perlu untuk mendekati susunannya dengan berhati-hati. Kami benar-benar cuba mencari maklumat yang paling relevan. Selepas membaca, sila tinggalkan komen anda dalam komen dengan argumen. Mereka akan berguna kepada pembaca lain. Pendapat anda sangat penting kepada kami. Terima kasih kerana penyertaan anda. Kami menghargai setiap ulasan anda dan masa anda.

Relevan maklumat
9.5
Ketersediaan permohonan
9
Pendedahan topik
8
Kebolehpercayaan maklumat
10
Kebaikan
 • Menetapkan suasana di seluruh rumah
 • Mana-mana kombinasi bahan
 • Pelaksanaan percubaan berani
Cons
 • Kos
 • Masa
Tambah ulasan anda  |  Baca ulasan dan ulasan

1 komen
 1. Balas Avatar
  Stroitelstvo.Guru 01.27.2018 dari 00:30

  Dewan masuk di Khrushchev selalunya merupakan pintu masuk yang sukar untuk menempatkan perabot yang diingini dan menjadikan bilik ini berfungsi. Walau bagaimanapun, terima kasih kepada teknik yang kompeten sebuah dewan kecil di Khrushchev, reka bentuk foto, susunan sempit yang ditunjukkan dalam foto, boleh menjadi bilik yang bergaya, berfungsi dan asli.

Tinggalkan jawapan

Penilaian keseluruhan anda

ms2.decorexpro.com - Jurnal harian Reka bentuk, Senibina, Reka Bentuk Dalaman

Bilik-bilik

Halaman dan taman

Reka bentuk