Bagaimana untuk melengkapkan balkoni kecil di apartmen: Bergaya, Cantik, Praktikal? 190+ (Foto) Interior dengan penamat

Pangsapuri dengan balkoni kecil di negara kita tidak biasa. Dan tidak ada apa-apa yang perlu dilakukan mengenai ini - rumah-rumah yayasan lama dengan balkoni kecil tidak kurang daripada bangunan-bangunan baru dengan logik chic. Dan orang tinggal di dalamnya juga. Jika anda memasukkan "terlalu" ini, bukannya menyesali dan membunuh, anda boleh menunjukkan imaginasi dan menjadikan balkoni biasa, dipenuhi dengan sampah dan tidak berguna, ke tempat yang menarik dan sangat berguna.

Kandungan artikel ini:

Di manakah kita mulakan?

Langkah pertama dalam hal ini adalah untuk membawa balkoni ke dalam keadaan yang betul:
 • Pembersihan. Sebelum mengambil kebiasaan reka bentuk, anda perlu membuang semua perkara yang tidak perlu dari balkoni, dan meletakkan semua yang anda perlukan di tempat lain. Sikat labah-labah di luar siling, gosok lantai, dan berus debu di dinding dengan berus.
 • Penilaian. Meninggalkan balkoni kosong dan bersih, anda perlu menyemaknya. Apakah keadaan lantai dan papak konkrit di bawahnya? Adakah terdapat retak, adakah ia runtuh? Apakah keadaan dinding? Adakah salutan yang normal pada mereka, adakah terdapat keretakan, lubang dan kecacatan yang sama? Bagaimana dengan siling? Tidak mengalir, tidak mengancam jatuh ke kepala awak? Dan tentu saja, bagaimana pula dengan tingkap? Adakah terdapat balkoni? Jika ya, bagaimanakah mereka menghadapi penebat?
 • Pembaikan. Jika siling mengalir, ia mesti dimeteraikan. Sekiranya retakan papak, mereka perlu mengikat. Jika tingkap kayu dan meniupnya, mereka perlu diganti.

Reka bentuk balkoni kecil

Reka bentuk balkoni kecil

Apabila masalah segera diselesaikan, anda boleh berhenti dan melihat balkoni dengan mata kritikal. Bagaimana anda mahu melihatnya seterusnya? Terdapat dua penyelesaian.

Balcony boleh:
 • Luar. Jika anda tinggal dalam iklim yang hangat (contohnya, di suatu tempat di Krasnodar) dan anda mempunyai bencana alam seperti salji jarang terjadi, maka anda tidak boleh membelanjakan wang pada kaca. Kemudian, kemungkinan untuk mengatur sesuatu seperti platform pemerhatian di balkoni, di mana anda boleh minum kopi, melihat bintang-bintang atau membaca di udara segar. Dalam kes ini, anda tidak perlu melakukan apa-apa lagi - bersih, dimasukkan ke dalam perintah bersyarat, dan anda boleh memikirkan gaya.
 • Tertutup. Jika anda tinggal di Siberia dan musim sejuk anda datang pada Oktober, balkoni terbuka tidak sesuai dengan anda, sudah tentu. Kerana anda perlukan satu langkah lagi - untuk menghangatkannya. Anda boleh menjemput pakar untuk ini, anda boleh menghadapi sendiri, selagi ia hangat dan selesa walaupun di musim sejuk.

Pilihan tertutup

Pilihan tertutup

Ia bergantung kepada apa yang anda sukai dengan baik, hasil yang anda boleh dapatkan dan mengapa menggunakannya.

kembali ke menu ↑

Penggunaan balkoni terbuka

Di balkoni terbuka terdapat daya tarikan yang mengingatkan jalan-jalan di Paris dan Rom. Anda boleh menggunakannya dalam tiga bidang utama.

kembali ke menu ↑

Taman ini

Taman kecil di balkoni kecil anda sendiri adalah hobi yang menenangkan bagi semua peringkat umur. Kanak-kanak di dalamnya boleh menunjukkan dengan jelas bagaimana kitaran hidup tumbuhan kelihatan, orang dewasa boleh berehat selepas bekerja, orang tua boleh mula berkembang, contohnya, tomato.

Penyelesaian yang sangat baik untuk penginapan yang menyenangkan

Penyelesaian yang sangat baik untuk penginapan yang menyenangkan

Hiasan taman di balkoni terbuka membayangkan kehadiran elemen-elemen berikut:
 • Periuk. Terdapat tiga jenis. Ini adalah sama ada bujur katil tiruan, di mana anak benih boleh ditanam, atau periuk klasik, reka bentuk yang boleh dipilih untuk rasa, atau periuk dinding, yang boleh digantung pada kedua-dua sisi pintu masuk.
 • Pemegang periuk. Dipasang di balkoni, dari luar - jika di tempat lain anda dapat menanam tumbuhan, maka di sini bunga kelihatan terbaik. Mereka akan kelihatan dari bawah, dari jalan, dan mereka akan kelihatan hebat.
 • Rak di bawah alat. Lebih baik melakukannya dengan betul di balkoni - ia akan menyusahkan setiap kali untuk pergi ke apartmen untuk mereka. Anda boleh melekat pada dinding, tetapi anda boleh meletakkan di lantai untuk rasa.
 • Tumbuh sendiri. Sebagai peraturan, ini adalah bunga atau sayuran yang bertolak ansur dengan iklim Rusia dengan baik dan dengan mudah dapat menjalani musim penuh di luar. Jangan lupa bahawa di musim sejuk di balkoni mereka tidak akan ditinggalkan, kecuali mereka direka khusus untuk musim sejuk di luar. Akibatnya, rumah itu mesti ditemui di bawah mereka tempat terlebih dahulu.

Cantik apabila banyak tumbuhan berbunga

Cantik apabila banyak tumbuhan berbunga

Balkoni ini tidak memerlukan sebarang keseronokan gaya. Ia cukup untuk menyegarkan cat di dinding, di atas lantai dan di pagar, dengan berhati-hati mengatur kotak dengan bunga dan, mungkin, meletakkan kerusi lipat pada tempat duduk kosong. Tidak perlu lagi - kehijauan itu sendiri kelihatan sangat cantik, anda tidak perlu menghiasnya sebagai tambahan.

kembali ke menu ↑

Tempat berehat

Ia sentiasa menyenangkan untuk mempunyai secawan teh di udara terbuka, makan sarapan pagi atau hanya duduk dan melihat orang yang lewat di bawah. Dan tiada siapa yang akan menghalang anda daripada melakukan semuanya di balkoni terbuka dengan bergaya dan selesa.

Tempat untuk berehat dan secawan kopi

Tempat untuk berehat dan secawan kopi

Ia tidak akan mengambil begitu banyak untuk ini:
 • Kedudukan tempat duduk. Ia boleh menjadi kerusi, kerusi yang mudah atau bahkan yang kecil. sofa - Anda boleh memilih mengikut citarasa dan kecenderungan.
 • Jadual. Di mana hendak meletakkan cawan. Ia boleh menjadi apa-apa, tetapi meja lipat kecil biasanya sesuai dengan baik di balkoni.

Anda boleh meletakkan di atas lantai tikar, gantung periuk di pagar di atas kurungan dan bunga tanam di dalamnya. Keseronokan gaya juga tidak diperlukan - satu-satunya perkara yang anda perlukan ialah membawa perabot ke rumah untuk musim sejuk.

Permaidani untuk keselesaan

Permaidani untuk keselesaan

Lembaga
Jika anda tidak mahu menghabiskan masa untuk membawa perabot dan membawanya semula, anda boleh membeli sebuah kerusi dan meja, yang direka untuk memberi. Mereka boleh menjadi plastik atau logam, dengan reka bentuk yang mudah dan kebolehpercayaan yang tinggi.

Kelebihan utama balkoni terbuka ialah ia bukan bilik yang berasingan. Ia tidak perlu diberikan mengikut gaya, kerana, terima kasih kepada lokasi, ia kelihatan baik.

Kami menggunakan pasu pada gunung

Kami menggunakan pasu pada gunung

Balkoni tertutup adalah perkara lain.

kembali ke menu ↑

Penggunaan balkoni tertutup

Balkoni tertutup, walaupun yang paling kecil, adalah ruang berasingan yang memerlukan reka bentuk gaya, penyelesaian reka bentuk, dan pendekatan kreatif.

Perkara pertama yang perlu dilakukan untuk memastikan semua ini adalah memilih gaya yang betul. Anda boleh memohon salah satu daripada yang digunakan paling kerap, tetapi anda boleh, menolak dari mereka, mencari atau membuat sesuatu yang lebih asli.

Jenis balkoni tertutup

Jenis balkoni tertutup

kembali ke menu ↑

Loteng

Penyelesaian ideal untuk balkoni kecil, yang memutuskan untuk berubah menjadi sesuatu seperti ruang tamu di mana anda boleh makan atau menerima tetamu. Ia membolehkan anda mengatur ruang sempit, menjadikannya selesa, cantik, menarik.

Hiasan loteng memerlukan perkara berikut:

 • Bahan. Memandangkan loft itu berasal dari Amerika, di premis kilang yang diberikan untuk kehidupan orang, bahan-bahan harus sesuai. Siling cahaya, dengan balok. Dinding hiasan batu bata (jika rumah anda asalnya batu bata, semuanya lebih baik), anda boleh sapu sebahagiannya. Tinggalkan satu timbunan konkrit di lantai atau tutup linoleum di bawah konkrit.
 • Warna. Loteng - ini adalah konkrit kelabu, bata merah, putih plaster. Di antara warna-warna utamanya tidak ada warna-warna cerah, tetapi ia menyatu dengan baik.
 • Perabot. Tidak kira apa peranan ruang yang dihasilkan, perabot harus dibuat dari kulit dan logam, menyerupai satu kantor. Kelihatan baik kaunter bardiperbuat daripada ambang tingkap, dengan bangku bar. Tidak lebih buruk - kerusi kulit di mana anda boleh berehat dengan selesa.
 • Aksesori. Aksesori adalah komunikasi yang terbuka (ingatlah ini dan bila anda menjalankan elektrik, tinggalkan beberapa wayar yang terlihat), grafiti yang rumit di dinding, pernak-pernik kecil yang menunjukkan rasa pemiliknya. Anda boleh menambah bunga segar.
 • Cahaya. Sepenuhnya terbuka jika semula jadi. Buatan mesti dibuat dengan lampu sorot kecil.

Gaya loteng

Gaya loteng

Sudah tentu, apa yang berlaku sebagai hasilnya jauh dari loteng "kanonik", yang membayangkan kelapangan, siling tinggi, bilik besar. Tetapi ia masih akan menjadi hebat dan cantik.

Lembaga
Hanya jangan membuat balkoni dalam gaya loteng, jika seluruh apartmen anda dibuat dalam salah satu gaya klasik. Terlalu kuat mendapat kekacauan.
Perhatikan gaya apartmen apabila anda membuat balkoni

Perhatikan gaya apartmen apabila anda membuat balkoni

kembali ke menu ↑

Minimalisme

Minimalisme sempurna untuk balkoni kecil, kerana ia membolehkan anda menggunakan ruang dengan bijak, dan kerana warna-warna terang, nampaknya lebih luas. Prinsip dasar minimalisme adalah kesederhanaan. Jika ada sesuatu yang tidak boleh diletakkan di balkoni, ia tidak perlu diletakkan.

Dalam gaya minimalis

Dalam gaya minimalis

Reka bentuk minimalis adalah seperti berikut:
 • Bahan. Mana-mana. Kayu ringan yang sesuai, plastik nipis di bawah pokok atau warna cahaya. Tetapi anda boleh memasukkan kaca, logam, semula jadi batubahkan buluh.
 • Warna. Warna minimalis adalah cahaya - putih, krim, susu, boleh menjadi warna kayu ringan atau kelabu muda. Kadang-kadang anda boleh menggunakan warna cahaya warna yang lebih cerah - kuning, merahbiru
 • Perabot. Apa sahaja yang anda mahu hasilnya, perabotnya harus ringan, tidak terlalu besar. Sekiranya kerusi itu nipis, dari logam atau kayu. Jika sofa, kemudian dengan pelapis cahaya, tanpa lengan. Kesederhanaan, kesederhanaan - perabot kurang, lebih baik, anda boleh meletakkan tilam di lantai.
 • Aksesori. Dalam minimalism hampir tidak pernah digunakan. Tiada gambar, patung atau apa-apa lagi. Anda boleh meletakkan pada tingkap tingkap bunga hidup dalam periuk.
 • Cahaya. Gulung semula jadi semula jadi langsir atau tiraimereka sesuai dengan yang terbaik. Buatan - dibina, titik kecil lekapan lampu.

Untuk balkoni roller atau tirai yang sesuai

Untuk balkoni roller atau tirai yang sesuai

Dibuat dalam minimalism yang betul, balkoni kecil kelihatan lebih besar daripada yang sebenarnya. Dan disebabkan hakikat bahawa tingkap di dalamnya menduduki sebahagian besar dinding, perasaan ini hanya meningkat.

Lembaga
Anda tidak boleh menggunakan minimalism untuk merancang pejabat anda - beberapa orang kekurangan aksesori untuk menyebabkan keinginan yang tidak terkawal berfungsi. Tetapi untuk selebihnya lebih sesuai. Terutamanya jika anda melakukannya loker dengan buku.
Loker untuk perkara yang paling perlu

Loker untuk perkara yang paling perlu

kembali ke menu ↑

Bahasa Arab

Gaya arogan, cerah Arab untuk balkoni adalah sempurna kerana ia tidak berantakan dengan objek.Malah di dalam bilik kecil, ia boleh kelihatan baik. Ciri-cirinya adalah seperti berikut:

 • Bahan. Ia wajar semulajadi - plastik tidak akan kelihatan betul-betul. Tetapi kayu gelap atau cahaya, dan mosaik jubin yang lebih cerah akan kelihatan hebat.

 • Warna. Gaya Arab suka warna-warna terang - tidak mencolok, tetapi masih menarik perhatian. Ia merah jambu, emas, biru, salji putih, zamrud. Reka bentuk Arab tradisional kelihatan bagus.
 • Perabot. Pada minimum. Sebaik-baiknya, permaidani tebal dan bantal dengan tassels di lantai, di mana tetamu sayang dijemput untuk berehat. Di sudut anda boleh meletakkan meja yang rendah, di mana anda boleh meletakkan makanan istimewa atau hookah, apabila tetamu datang.
 • Aksesori. Muzik angin di siling, permaidani berwarna-warni di lantai, kecil lampu dengan lilin lilin - berani, dari logam. Anda boleh meletakkan sepasang pasu, patung. Perkara utama ialah menjadikan ruang kelihatan selesa, tidak berantakan.
 • Cahaya. Lampu yang meniru lilin, dan langsir cahaya di tingkap. Untuk keindahan, mereka boleh dihiasi dengan tassels - seperti pada bantal.

Dengan nota gaya Arab

Dengan nota gaya Arab

Pembakar dupa sesuai dengan baik ke pedalaman, dan bau mereka manis, menyenangkan.

Lembaga
Gaya bahasa Arab sesuai untuk balkoni di mana kanak-kanak akan bermain. Rombongan dari "A Thousand and One Nights" pasti akan menggembirakan mereka.
kembali ke menu ↑

Eco

Ini juga gaya minimalis, tetapi dengan rujukan kepada hidupan liar. Sekiranya anda ingin membuat rumah hijau di balkoni, ia akan lebih baik daripada sebelumnya - tetapi anda juga boleh membuat tempat berehat di dalamnya.

Eco - gaya minimalis dengan semangat alam semula jadi

Eco - gaya minimalis dengan semangat alam semula jadi

Ciri-cirinya adalah seperti berikut:
 • Bahan. Semulajadi. Anda boleh mengambil pokok ringan, anda boleh lebih banyak buluh asli atau rotan. Cairkan dengan cat supaya hasilnya tidak berfungsi seperti sauna - atau plaster.
 • Warna. Warna semulajadi. Warna yang berbeza dari kayu, hijau warna yang berbeza, warna lembut kuning, merah lebih dekat dengan coklat.
 • Perabot. Sebaiknya, dari bahan semula jadi, dan bukan dari kayu, tetapi dari yang boleh ditenun. Katil matahari, kerusi. Sesuai untuk dimasukkan ke dalam kerusi menggantung eko rotan - anda boleh menggantungnya di sudut dan membacanya. Jadual lebih baik juga rotan.
 • Aksesori. Tikar rotan bukan tekstil, pelbagai patung meniru seni primitif, dan melukis dalam bentuk pola tumbuhan sederhana kelihatan baik.
 • Cahaya. Di tingkap - langsir reed. Lampu buatan - sebaik-baiknya desktop kecil lampu warna kuning. Anda boleh menggunakan candlesticks dan lilin lilin, selagi mereka tidak mempunyai peluang untuk menipu.

Kami menambah dengan aksesori yang diperlukan

Kami menambah dengan aksesori yang diperlukan

Baik sesuai dengan keindahan eko yang terdapat dalam semangat seni primitif. Penangkap impian, muzik angin kayu, manik-manik tanah liat digantung dari siling, tembikar. Ia kelihatan menarik dan semula jadi.

Lembaga
Eco kelihatan luar biasa baik, jika anda mengambil ruang dengan pernak-pernik, aksesori, perkara kecil lucu. Tetapi sangat penting untuk mengekalkan keseimbangan dan tidak melampaui batas, jika tidak, ia tidak akan berbalik di balkoni.
Perkara utama bukanlah untuk melupakannya

Perkara utama bukanlah untuk melupakannya

kembali ke menu ↑

Helah kecil

Sudah tentu, terdapat lebih banyak lagi gaya dan kebanyakannya sesuai untuk balkoni kecil. Tetapi untuk empat contoh yang diberikan, anda boleh mendapatkan beberapa idea bagaimana idea reka bentuk bergerak ketika datang ke ruang kecil, dan mula bekerja sendiri.

Untuk mengetahui, anda hanya perlu beberapa rahsia kecil:

 • Semakin kecil bilik - semakin banyak cahaya. Warna cahaya warna, tingkap yang sentiasa terbuka memberikan rasa lapang, walaupun balkoni itu sendiri kecil dan ia tidak benar-benar berputar.
 • Cermin. Membolehkan anda mengembangkan ruang secara visual. Ia biasanya diletakkan pada dinding akhir, ia sepatutnya setinggi manusia. Atau anda boleh menghiasi siling dengan jubin cermin - ia akan kelihatan asli, menarik.
 • Dinding mural. Mereka membolehkan anda untuk mewujudkan perasaan bahawa tingkap di balkoni tidak di sepanjang satu dinding, atau bahkan tiga, tetapi pada umumnya. Anda boleh mengambil apa-apa gambar, dari abstraksi rumit ke lanjutan landskap, yang boleh dilihat di tingkap.
 • Aksen. Aksen yang diletakkan dengan betul membolehkan anda mengalihkan perhatian dari saiz bilik ke cara ia dihiasi. Di dalam kawasan minimalis yang terang, letakkan periuk terang dengan bunga, menggantung gambar atau foto. Biarkan mereka menimbulkan minat.
 • Warna. Cahaya, seperti yang telah disebutkan, mereka juga mesti digabungkan dengan satu sama lain. Untuk melakukan ini, gunakan sama warna warna yang sama atau warna yang berbeza. Sebaliknya lebih menarik dan dinamik, dengan sentuhan warna yang sama lebih sukar untuk membuat kesilapan.

Classics tidak terganggu

Classics tidak terganggu

Di samping petua umum, ada juga tip mengenai reka bentuk bilik tertentu.

Di balkoni tertutup anda boleh mengaturkan taman:
 • Gaya terbaik adalah eko dan orang lain seperti itu, mereka akan membolehkan anda membuat perasaan bahawa anda tidak pergi ke balkoni, tetapi ke rumah hijau yang sebenar.
 • Pot mestilah warna yang sama, diperbuat daripada bahan yang sama. Sekiranya terdapat lukisan pada mereka, ia sepatutnya sesuai dengan tema umum.
 • Pot boleh diletakkan di atas lantai, digantung di dinding dan memakai tingkap. Perkara utama adalah bahawa semua warna mempunyai warna yang mencukupi.
 • Di antara pot, anda boleh meletakkan sifat taman ini - lampu suluh atau, misalnya, patung taman kecil yang terbuat dari seramik.

Idea kreatif untuk reka bentuk kawasan kerja

Idea kreatif untuk reka bentuk kawasan kerja

Lebih baik meletakkan sesuatu di lantai yang mudah dibersihkan. Mentol untuk membeli sesuai untuk tanaman pemanasan dan set supaya mereka tidak mengganggu lulus. Adalah lebih baik untuk menolak permaidani, untuk mengambil langsir yang boleh dibasuh.

Di balkoni tertutup anda boleh mengaturkan kajian:
 • Gaya terbaik adalah loteng atau klasik, seperti bahasa Inggeris. Lebih ringan, lebih banyak bahan semulajadi. Ruang perlu dioptimumkan.
 • Desktop biasanya diletakkan di dinding akhir, di mana ia mudah untuk mendekati.
 • Rak dengan buku, kertas, aksesori yang diperlukan terletak di atas meja atau di dinding bertentangan, di mana ia mudah diakses.
 • Pencahayaan memberi tumpuan kepada desktop - ia cantik dan berfungsi, kerana bekerja dengan pencahayaan yang baik adalah lebih sihat.
 • Penyelesaian yang baik ialah memasang tingkap berganda pada kedua-dua tingkap dalaman dan luaran. Akibatnya, dalam perjalanan kerja anda akan disediakan dengan tahap bunyi yang mencukupi - iaitu, ketiadaannya yang hampir lengkap.

Kabinet di sebuah pangsapuri moden

Kabinet di sebuah pangsapuri moden

Kabinet membolehkan kehadiran tekstil (terutama langsir, jika anda tinggal di tingkat pertama), perhiasan yang bagus dan sifat-sifat biasa di tempat kerja.

Kelebihan itu tidak berbaloi, tetapi jangan takut untuk meletakkan terlalu banyak perkara. Baki biasanya intuitif.

Di balkoni tertutup, anda boleh menguruskan kesinambungan dapur - sejenis ruang tamu:

 • Daripada gaya, sekali lagi, loteng terbaik dan sebagainya. Mereka meninggalkan ruang yang cukup untuk mereka yang ingin makan di luar rumah.
 • Daripada meja, ambang biasanya digunakan, tetapi jika penting bagi anda untuk mempunyai meja, anda boleh membuat lipatan atau lipatan. Pembinaan seperti itu tidak mengambil tempat, tetapi dari segi keselesaan, mereka sama sekali tidak kalah dengan jadual besar sebenar.
 • Kerusi kelihatan baik, jika mereka adalah bar - selain itu, ini mengambil sedikit ruang.
 • Pastikan untuk datang dalam kabinet dinding yang berguna - ia boleh dikeluarkan alat kutub, rempah, yang digunakan semasa makan dan lain-lain perkara yang berguna.

Bahagian dalaman yang indah di dalam bilik kecil

Bahagian dalaman yang indah di dalam bilik kecil

Sebuah karpet, bunga-bunga segar, banyak ruang kosong - dan di sini, ruang tamu, yang tidak ada tempat lain untuk melekat, kelihatan baik dan membolehkan anda mengadakan makan malam yang tenang, mengagumi pandangan.

Di balkoni tertutup anda boleh mengaturkan kawasan rekreasi:
 • Dalam mana-mana gaya, walaupun dalam bahasa Arab ia amat mudah untuk terletak pada bantal bordir.
 • Perabot boleh ada - dari tilam di lantai ke kerusi gantung rotan.
 • Tekstil juga boleh menjadi apa-apa.
 • Penyelesaian yang baik ialah membuat rak buku kecil untuk buku atau atribut lain dalam hobi yang menyenangkan.

Kawasan rekreasi boleh dihiasi dengan gaya yang berbeza.

Kawasan rekreasi boleh dihiasi dengan gaya yang berbeza.

Membuat bilik tambahan dari balkoni adalah idea yang bagus, walaupun anda perlu berusaha, menghabiskan masa dan wang. Lagipun, lebih baik untuk mempunyai pejabat berasingan atau kawasan rekreasi khas daripada balkoni kecil standard, yang digunakan hanya untuk menyimpan semua yang tidak perlu dan tidak membawa kegembiraan.

kembali ke menu ↑

VIDEO: Kami membuat balkoni kecil yang selesa dan selesa.

Balkoni kecil

Idea menarik untuk reka bentuk

kembali ke menu ↑

GALERI PHOTO

8.6 Skor Jumlah
Balkoni kecil yang indah

Balkoni kecil boleh diatur supaya anda tidak merasakan kekurangan ruang. Aksesori, tekstil, perabot - semuanya sesuai, perkara utama tidak perlu keterlaluan. Kami akan menunjukkan kepada anda bagaimana untuk melakukannya dengan betul. Setelah meninjau maklumat, sila tinggalkan komen anda dengan hujah dalam komen. Mereka akan berguna kepada pembaca lain. Pendapat anda sangat penting kepada kami. Terima kasih kerana penyertaan anda. Kami menghargai setiap ulasan anda dan masa anda.

Relevan maklumat
9
Ketersediaan permohonan
8.5
Pendedahan topik
9
Kebolehpercayaan maklumat
8
Kebaikan
 • Anda akan mempunyai bilik tambahan di mana anda boleh menguruskan apa-apa - dari pejabat, yang sangat kurang di Khrushchovka, ke ruang tamu, yang membolehkan anda memunggah dapur kecil kecil;
 • hasilnya akan menjadi cantik, asli, menyenangkan - dan ia akan diadakan selama bertahun-tahun;
 • Proses membuat balkoni adalah kreatif, menarik, memerlukan imaginasi dan kreativiti.
Cons
 • balkoni perlu dipanaskan dan disediakan - ia akan mengambil kuasa, wang, masa;
 • di atas balkoni yang direka dengan indah, anda tidak akan dapat menyimpan semua perkara yang tidak perlu yang digunakan untuk berbaring di atasnya dan menunggu di sayap;
 • jika sesuatu kebocoran atau pukulan di suatu tempat, perkara dan kemasan mungkin menderita.
Tambah ulasan anda

Kami akan gembira dan pendapat anda

Tinggalkan jawapan

Penilaian keseluruhan anda

ms2.decorexpro.com - Jurnal harian Reka bentuk, Senibina, Reka Bentuk Dalaman

Bilik-bilik

Halaman dan taman

Reka bentuk