Cara membuat batu bata dengan tangan mereka sendiri (150+ Foto) - Arahan langkah demi langkah (gambar rajah, lukisan)

Bagi ramai, rumah negara dikaitkan dengan memasak kebab atau barbeku. Dan unsur yang perlu dalam proses ini lebih mudah. Dan hidangan daging memasak akan menjadi lebih baik jika roaster untuk mereka akan dibuat dengan tangan anda sendiri.

Kandungan:

Brazier di kampung musim panas - adalah kunci untuk percutian yang berjaya dengan barbeku. Atas sebab ini, kebanyakan pelancong mahu peranti mereka memasak di wilayah mereka. Sesetengah memilih pilihan dari kedai, tetapi dibuat sendiri sentiasa membanggakan kebanggaan pemilik harta tanah negara.

BBQ pelbagai fungsi

BBQ pelbagai fungsi

Smokehouse untuk memasak kebab melakukan beberapa fungsi secara serentak:

 • digunakan untuk menghiasi landskap;
 • Ia dianggap sebagai pembantu penting dalam kes apabila anda perlu memberi makan kepada ramai orang pada masa yang sama, kerana ciptaan sendiri mempunyai permukaan yang lebih besar daripada pilihan pembelian.

Selain brazier melakukan fungsi penting, ia dicirikan oleh: kekuatan, kurang fastidiousness terhadap keadaan cuaca dan penampilan individu.

Untuk membina alat sedemikian, beberapa tangan dan bahan yang mahir cukup. Malah orang yang tidak mempunyai pengalaman dalam perniagaan ini dapat mengatasi tugas ini. Di Internet anda boleh menemui banyak video latihan yang menerangkan secara terperinci setiap langkah pengeluaran. Di samping itu, terdapat banyak lukisan siap sedia, di mana anda boleh membina brazier berkualiti tinggi sendiri.

Ia mempunyai kekuatan tinggi

Ia mempunyai kekuatan tinggi

Lukisan

Sekiranya anda tidak mempelajari lukisan batu bata bata, maka proses pembinaannya akan menjadi lebih bermasalah dan sukar. Semua parameter produk masa depan diterangkan secara terperinci mengenai skim siap:

 • ketinggian;
 • lebar;
 • jumlah kawasan yang akan diduduki.

Bagi pemula, pembinaan mangal mengikut lukisan adalah lebih mudah, kerana mereka menunjukkan semua elemen yang mengandunginya.

Ada kes-kes seperti ketika orang ingin membina sebuah kompleks musim panas, yang akan didasarkan pada kegilaan. Mereka terdiri daripada countertops, ruang simpanan untuk kayu bakar, firebox dan barangan lain yang mungkin berguna dalam memasak.

Buat lukisan langkah demi langkah

Buat lukisan langkah demi langkah

Sekiranya tuan sudah mempunyai pengalaman dalam perkara ini, dia boleh secara bebas mengembangkan lukisan berdasarkan yang sedia ada. Dalam kes ini, skim ini akan menjadi unik. Ia akan menghiasi kotej musim panas atau kompleks negara.

Fikirkan dengan cermat tentang rancangan itu

Fikirkan dengan cermat tentang rancangan itu

Tetapi terdapat arahan umum yang mesti diikuti untuk mendapatkan produk berkualiti sebagai hasilnya. Arahan demi langkah adalah berguna kerana ia membantu membina proses kerja dengan betul.Dalam kes ini, sangat penting untuk melakukan segala-galanya satu demi satu dan tepat pada waktunya.

kembali ke menu ↑

Langkah demi langkah

Pada peringkat persiapan pertama, titik paling penting adalah pilihan tempat di mana roaster akan berdiri untuk memasak kebab. Ia adalah perlu bahawa tempat itu dipilih dengan betul dan tidak mengganggu orang lain. Untuk melakukan ini, disarankan untuk mendengar huraian berikut:

 • Perlu diingati bahawa bangunan itu merupakan objek dengan peningkatan bahaya kebakaran. Atas sebab ini, brazier lebih baik diletakkan dari rumah, bangunan luar dan objek lain yang mudah menangkap api.
 • Roaster tidak boleh terletak jauh dari tempat berehat, kerana ini dapat menyebabkan kesulitan. Idealnya, anda akan meletakkan brazier berhampiran gazebo di mana cuti berlaku, atau berhampiran musim panas dapur. Untuk mewujudkan keadaan yang lebih selesa, anda boleh membina kanopi yang luas, yang pada masa yang sama akan ditutup bata dari hujan, dan pada masa yang sama bangku dan meja juga akan dilindungi.

Sudut selesa untuk berehat

Sudut selesa untuk berehat

 • Adalah disyorkan untuk melengkapkan laman web ini, yang dimaksudkan secara eksklusif untuk alat brazier dan semua peralatan tambahan. Tidak disyorkan bahawa ada bunga atau tempat tidur di dekat zon ini. Suhu yang tinggi boleh menyebabkan semua tumbuh-tumbuhan hilang. Adalah perlu untuk mempertimbangkan bagaimana untuk mendekati zon ini dengan selesa, iaitu, untuk membuat laluan kepadanya.
 • Jangan letakkan tong sampah dan tandas di sebelah broiler kerana ini tidak akan kelihatan menyenangkan secara estetik.

Peringkat seterusnya terdiri daripada pemilihan bahan dari mana roaster barbeku akan dibina. Dalam kes kami, ini adalah batu bata. Lebih baik ia tahan panas dan tidak dimusnahkan. Bahan ini adalah batu bata api. Dia juga dikenali dengan nama "ketuhar".

Agar pembinaan menjadi kuat, mortar mesti dibuat dari tanah liat dan pasir.

Pilih bahan yang berkualiti

Pilih bahan yang berkualiti

Lembaga
Untuk menggunakan kemudahan itu selama beberapa dekad, adalah bernilai memilih batu bata yang berkualiti. Ia adalah bahan yang menjadi asasnya. Dalam kes bahan berkualiti tinggi di atas perapian, mungkin untuk memasak kebab selama bertahun-tahun.

Agar brazier jalanan kuat, ia patut memberi perhatian kepada asasnya. Iaitu, anda perlu menyediakan bahan binaan untuk pembinaannya.

Yayasan itu akan memerlukan bahan berikut.:

 • Batu dihancurkan
 • Batu.
 • Simen
 • Papan lapis atau papan (untuk kerja keras).
 • Pasir
 • Armature.

Untuk yayasan itu perlu menggunakan logam

Untuk yayasan itu perlu menggunakan logam

Juga, anda perlu membeli alat yang diperlukan dalam tempoh pembinaan.

Ini termasuk contoh berikut:

 • Baldi
 • Sekop
 • Hidung untuk menguli simen (mixer konkrit boleh digunakan).
 • Trowel.
 • Pekeliling gergaji.
 • Tahap

Adalah disyorkan untuk membangunkan projek untuk pembinaan mangal. Anda boleh mengambil projek yang telah dibangunkan oleh seseorang. Dalam kes ini, kerja akan lebih mudah. Dan juga, ia akan membantu untuk mengira jumlah bahan yang sesuai. Stok kecil boleh diterima tetapi surplus besar tidak menguntungkan dan tidak berguna.

Brazier ini boleh dibina dengan tangan anda sendiri

Brazier ini boleh dibina dengan tangan anda sendiri

Langkah seterusnya ialah mengisi asas.. Tahap ini dianggap asas, kerana pembinaan lebih lanjut bergantung pada yayasan. Yayasan itu hanya diperlukan untuk jenis gerudi yang bergerak. Untuk produk mudah alih, proses ini tidak diperlukan. Selepas yayasan itu semakin tegar dan bersedia untuk kerja lebih lanjut, pemasangan bata dilakukan.

Lembaga
Sebelum memulakan pemasangan batu bata, disyorkan untuk mencurahkan air. Selepas 24 jam telah berlalu, anda boleh memulakan prosesnya. Juga, anda boleh mencelupkannya ke dalam air selama beberapa saat sebaik sebelum meletakkan. Ini dilakukan agar lebih baik melekat dengan tanah liat.

Perintah meletakkan batu bata kos untuk dilaksanakan mengikut skim siap. Apabila ada hasrat untuk membangunkan skim secara bebas, lebih baik melakukannya pada selembar kertas di dalam sel.

Meletakkan batu bata lebih baik untuk bermula dari sudut dan menuju ke bahagian tengah. Adalah penting untuk memeriksa paras gril secara serentak dan terbakar.Ini akan mengesan ketidaktepatan dan membetulkannya pada masa akan datang.
Sebuah bilik kecil untuk memasak makanan yang lazat.

Sebuah bilik kecil untuk memasak makanan yang lazat.

Selepas itu, anda perlu mula meletakkan bahagian tengah produk, iaitu, firebox.

Ia mungkin telah pra-cast dari konkrit, atau ia boleh dibuat daripada batu bata.

Jika panggangan akan berfungsi sebagai barbeku, maka pada tahap ini anda perlu memutuskan di mana panggangan akan dipasang. Ia dipasang pada bar tetulang, yang terletak di dinding produk. Untuk dapat mengubah tahap kisi, anda boleh membuat beberapa unjuran.

Selepas itu, dinding angin dan kotak asap dibina, yang dilekatkan pada lajur dan secara beransur-ansur menurunkan diameter. Sesetengah skim tidak termasuk pendirian paip untuk mengasingkan asap.

Hasil daripada urutan langkah-langkah sedemikian, anda akan mendapat brazier yang paling mudah. Untuk melindungi dari pemendakan, anda boleh memasangnya dengan visor yang diperbuat daripada logam.
Dalam gaya oriental

Dalam gaya oriental

Peringkat akhir pembangunan barbeku adalah selesai dan kanopi.

Satu kanopi ke atas produk yang akan dicairkan untuk melanjutkan operasinya. Ia boleh dilakukan dengan dua cara:

Walau apa pun, hujan tidak akan jatuh ke atas brazier. Dari sudut pandangan reka bentuk, kanopi ke atas brazier adalah pilihan yang baik.

Untuk membina kanopi di seluruh bangunan, anda perlu memasang asas konkrit khas di sepanjang perimeter. Mereka boleh dibuat bukan sahaja daripada konkrit, tetapi dari logam atau kayu.

Lembaga
Sekiranya memilih sokongan kayu, mereka harus ditutup dengan alat khas yang akan menjadikannya tahan panas. Atau pasangkannya pada jarak 16 cm dari produk.

Bagi bumbung, ia boleh dibina dari mana-mana bahan. Susun ke dalam komposisi penutup keseluruhannya, diperbuat daripada bahan yang sama seperti bumbung rumah.

Brazier boleh ditinggalkan kerana ia. Ia cukup untuk memproses mesin bata kecil untuk pengisaran. Pilihan juga boleh diterima apabila batu-batu bata ditutup dengan cat khas. Menghias reka bentuk hiasan bangunan batu hiasan. Di samping pilihan ini, anda boleh menggunakan kemasan plaster. Dalam kes ini, produk akan lebih halus.

Hari ini sukar untuk mengejutkan seseorang dengan perapian di dacha. Sekarang lebih dan lebih kerap mereka memberi keutamaan kepada bangunan lain yang akan relevan dan berguna untuk kawasan pinggir bandar.

Ini termasuk:

 • dapur jalan;
 • barbeku;
 • smokehouse khas;
 • braziers dalam bentuk kawah.

Seterusnya, kami mempertimbangkan ciri-ciri pembinaan dan penggunaan struktur ini.

Bata boleh dihiasi dengan bahan lain.

Bata boleh dihiasi dengan bahan lain.

kembali ke menu ↑

Dapur jalan

Tungku jalanan juga menambah mana-mana tapak negara atau rumah negara. Ia boleh melaksanakan fungsi berikut:

 • Memasak
 • Cendawan atau buah kering.
 • Ia boleh digunakan apabila pengalengan di udara segar.

Reka bentuk struktur struktur ini boleh dibuat untuk menyesuaikan bahagian dalam rumah negara. Ia boleh dilakukan dengan satu atau beberapa kumpulan. Boleh dilakukan dengan atau tanpa pintu. Ini hanya dipengaruhi oleh projek yang dipilih untuk pembinaan peranti ini.

Dapur jalanan penuh

Dapur jalanan penuh

Apabila membina dapur luaran, anda mesti berpandukan fakta bahawa ia mesti memenuhi keperluan berikut:

 • Praktikal.
 • Keselamatan
 • Fungsi
 • Ketahanan
 • Kos pembinaan yang kecil (jika kerja sendiri akan mahal, maka akan lebih menguntungkan untuk membeli versi siap pakai).

Di pasaran bahan-bahan untuk pembinaan dapur luaran sebilangan besar, tetapi anda perlu dibimbing oleh hakikat bahawa ia mestilah berkualiti tinggi.

Untuk melakukan ini, anda boleh menggunakan bahan mentah yang berikut:

 • Bata tahan api dan konkrit berudara. Bahan-bahan ini boleh menahan suhu tinggi.
 • Logam atau besi tuang. Selalunya dari bahan mentah ini menghasilkan reka bentuk siap pakai. Harganya tidak kecil.

Bata dan konkrit berudara - bahan tahan api

Bata dan konkrit berudara - bahan tahan api

Ia perlu untuk mendekati pemikiran pemikiran material.Konkrit berudara lebih murah, tetapi ketuhar bata kelihatan sangat estetik.

Persoalan penting ialah pilihan lokasi utama dapur luaran. Nah, apabila pembinaan produk luaran disediakan di awal kerja pembinaan di rumah. Walau bagaimanapun, jika keputusan untuk membina pembinaan ini dibuat kemudian, anda perlu mengikuti peraturan yang sama seperti pembinaan barbeku.

Atribut rest ini dilakukan dalam urutan berikut:

 • Asas masonry.
 • Meletakkan pangkalan relau.
 • Pemasangan cerobong.
 • Pemasangan tembok arbor, di mana dapur akan berdiri, serta kelengkapan wilayah yang dilampirkan.

Ia perlu untuk mendekati pemikiran pemikiran material.

Ia perlu untuk mendekati pemikiran pemikiran material.

kembali ke menu ↑

Menghadapi dapur luaran

Bagi hiasan dapur luaran, terdapat sejumlah besar pilihan. Anda boleh menghiasi produk menggunakan plaster hiasan khas. Ia juga boleh dipertikaikan. Sebagai hiasan, anda boleh menggunakan jubin pelbagai reka bentuk dan reka bentuk.

Terdapat jenis selesai relau mudah:

 • Memerah dan pewarna.
 • Plaster.
Urutan tindakan
 • Untuk mengurangkan kekasaran permukaan, anda perlu menghapusnya dengan bata, dan kemudian prosesnya dengan air.
 • Kami merawat permukaan dengan primer.
 • Kami cat bangunan dengan cat. Adalah lebih baik untuk memilih asas gam.
 • Dalam hal kapur, kemudian langkau tahap terdahulu, dan bukan cat mengambil kapur. Anda boleh menambah garam kepadanya. Ini akan membantu mencapai hasil yang lebih baik. Untuk menambah warna biru, sebilangan kecil biru ditambah ke kapur.
 • Untuk whitewash adalah berkualiti tinggi dan berlangsung lama, di permukaan dalam kapur, anda boleh menambah ultramarine atau ocher.

Jika reka bentuk mengandungi elemen logam, sebagai contoh, pintu, maka mereka boleh dicat hitam. Supaya ia tidak mengupas dan tahan panas, lebih baik memilih silikon, cat organik.

Jika plester dipilih sebagai hiasan, ketuhar secara manual dicelup dan kemudian diputihkan. Hiasan ini perlu dikemas kini setiap tahun, tetapi ini mudah dilakukan tanpa bantuan perkhidmatan khusus. Celah yang baru dibentuk dengan penutup campuran air, pasir, tanah liat dan simen.

kembali ke menu ↑

Ubin sebagai bahan yang menghadap

Di samping itu, jubin boleh digunakan sebagai bahan pelapisan untuk relau.. Mereka adalah jubin yang dibuat dengan tangan. Kemasan ini dianggap lama dan mempunyai penampilan yang agak kukuh.

Gunakan jubin untuk menghiasi

Gunakan jubin untuk menghiasi

Kelebihan yang dihadapi:

 • Permukaan jubin dapat dengan mudah dicuci dan disapu.
 • Salutan jubin mempunyai pemindahan haba yang besar.

Oleh kerana jubin yang nyata dan biasa dibuat dengan tangan, mereka boleh berbeza di antara mereka sendiri, misalnya, dalam bentuk atau saiz. Oleh itu, sebelum proses lapisan relau, anda perlu menyusun bahan mengikut bentuk dan warna.

Ubin diletakkan menggunakan penyelesaian tebal. Mereka dilampirkan pada pin wayar. Sendi antara bahan yang menghadap harus tidak lebih dari 2 mm. Mereka digosok dengan alat khas, misalnya, albatross.
Jubin diletakkan menggunakan penyelesaian tebal

Jubin diletakkan menggunakan penyelesaian tebal

kembali ke menu ↑

Tile Furnace Outdoor Finish

Jubin - Salah satu pilihan untuk menghadapi relau luaran, yang biasa di kalangan pengguna. Untuk pelapisan menggunakan jenis bahan berikut:

 • Majolica. Ia adalah jubin seramik, bahagian luarnya yang berkilat.
 • Terracotta. Ini adalah analog daripada versi sebelumnya. Ia berbeza hanya dengan fakta bahawa tidak ada permukaan berlapis di dalamnya. Jubin ini dibuat dari tanah liat khas.
 • Jubin klinker. Pengeluaran jenis ini dibuat daripada beberapa jenis tanah liat, yang dipilih jenis plastik yang sangat tinggi. Jubin ini ditekan dan dipecat dengan suhu tinggi.

Kerana kenyataan bahawa relau mempunyai pemanasan yang tidak merata di seluruh kawasannya, terdapat kebarangkalian yang tinggi di tempat-tempat tertentu jubin boleh retak.

Tile - salah satu pilihan untuk menghadapi relau luar

Tile - salah satu pilihan untuk menghadapi relau luar

Adalah lebih baik untuk tidak memilih jubin format besar untuk pelapisan.Materi tersebut mempunyai risiko keretakan yang tinggi. Lebih baik memilih jubin saiz kecil.
kembali ke menu ↑

Menghadap jubin luar dengan batu semulajadi

Proses menghiasi struktur luaran dengan batu tidak mempunyai perbezaan ketara berbanding dengan jubin. Keuntungannya ialah batu-batu kelihatan lebih canggih.

Keanehan yang dihadapi sedemikian ialah batu-batu perlu diletakkan di atas lantai dan diletakkan dalam saiz, bentuk dan skema warna.

Lembaga
Agar tidak mengelirukan urutan batu, anda boleh menunjukkan mereka dari sisi sebaliknya. Tindakan ini menyumbang kepada fakta bahawa batu tidak bercampur-campur dengan satu sama lain dan proses itu sendiri mengambil masa yang lebih sedikit.
Batu menghadap

Batu menghadap

Juga, adalah mungkin untuk mengenakan batu bukan seluruh permukaan produk, tetapi hanya sebahagian yang berasingan, contohnya, sudut atau kebakaran.

kembali ke menu ↑

Kazan-grill

Bagi kebanyakan orang, pembinaan kazan-brazier adalah perkara yang tidak dapat difahami dan tidak berguna, kerana anda boleh menggunakan brazier mudah alih dan kawah yang dibeli. Tetapi masih, tukang kebun yang berpengalaman, gourmets menegaskan bahawa ini adalah perkara yang betul di tapak negara. Kompleks barbeku dan memasak adalah rahmat bagi syarikat besar yang suka berkelah di udara segar.

Pembinaan seperti itu akan memberikan peluang untuk memasak hidangan daging, ikan atau sayur-sayuran di panggangan pada masa yang sama, dan pilaf, kentang dan hidangan sampingan lain sesuai untuk kawah.

Selalunya, kuali diperbuat daripada logam, perbezaannya ialah teknologi pembuatan.

Seterusnya, pertimbangkan apa yang boleh menjadi peranti sedemikian dan bagaimana untuk membina apa-apa struktur di dacha beliau.

Buat tempat untuk kawah

Buat tempat untuk kawah

Ramai tidak tahu bagaimana untuk menggabungkan tidak serasi pada pandangan pertama. Lagipun, brazier dan kawah kelihatan dua peranti yang berbeza.

Untuk melengkapkan struktur seperti berikut. Jika brazier sudah dibina, maka untuk kawah itu perlu untuk melengkapkan seksyen bata tambahan. Tindakan yang sama boleh dilakukan jika bangunan diperbuat daripada logam.

Jika, kawah dan brazier dibina serentak, maka pada mulanya anda perlu memilih projek yang membayangkan pembinaan dua bahagian.

Agar kawah untuk memanaskan secara seragam di semua pihak, perlu pembinaannya termasuk firebox. Di dalamnya kawah terletak dan oleh itu memasak berlaku.

Adalah penting untuk mempertimbangkan bahawa produk adalah mudah dan praktikal. Ketinggian bangunan mesti dipilih untuk pertumbuhan pemilik rumah. Sekiranya terlalu tinggi, maka terdapat kebarangkalian yang tinggi untuk mendapatkan pembakaran, dan jika sebaliknya, ia terlalu rendah, anda perlu sentiasa membengkokkan.
Anda boleh menyelesaikan bahagian ini pada bila-bila masa.

Anda boleh menyelesaikan bahagian ini pada bila-bila masa.

Adalah mungkin untuk membina produk apabila kuali digantung dari atas. Opsyen ini dianggap lebih mudah untuk dihasilkan, kerana ia tidak sukar untuk dibina. Juga, reka bentuk ini boleh dilakukan dengan struktur siap. Ia cukup untuk menambah beberapa butiran di mana kawah itu akan digantung.

kembali ke menu ↑

Smokehouse BBQ

Merokok gelas itu sendiri adalah produk yang sangat mudah dan praktikal, memandangkan pada satu-satu masa anda boleh memasak kebab shish dan produk daging asap. Untuk memulakan diri sendiri, anda perlu memberi perhatian kepada nuansa penting:

 • Saiz reka bentuk harus dipilih berdasarkan jumlah orang yang perlu diberi makan. Item terlalu kecil tidak akan mudah, kerana anda perlu memisahkan proses memasak ke dalam beberapa pendekatan. Kemudahan yang terlalu besar tidak menguntungkan kerana fakta bahawa tidak seluruh permukaan akan digunakan.
 • Bagaimana produk akan dibina: pegun atau dilipat.
 • Bahan utama untuk pembuatan: logam atau bata.

Smokehouse BBQ

Smokehouse BBQ

kembali ke menu ↑

Ciri-ciri pembinaan smokehouse

Dalam pembinaan sebuah kedai makan, disyorkan bahawa bangunan termasuk tudung yang akan menjebak asap untuk produk merokok. Terdapat beberapa cara untuk menjadikannya:

 • Untuk membina gelongsornya dari dua bahagian.
 • Buat satu setengah. Dalam kes ini, ia akan dilipat.
 • Boleh tanggal.
 • Terus masuk.

Asas smokehouse boleh diletakkan pada kaki logam, atau membuat brick mendukung. Panjang kaki boleh dipilih secara individu. Dalam pembinaan brazier-smokehouse boleh dibenamkan tambahan jadual. Dengan pilihan ini, ia akan menjadi selesa untuk memasak pada perlawanan.

Apabila membina peranti ini, anda perlu bersedia untuk fakta bahawa ia akan mengambil banyak masa dan usaha. Tetapi apa yang berlaku sebagai hasilnya akan berguna selama bertahun-tahun. Pembinaan yang dibuat secara kualitatif adalah jaminan bahawa hidangan yang disediakan akan sentiasa lazat.

Smokehouse yang sangat padat

Smokehouse yang sangat padat

Seluruh proses terdiri daripada langkah yang sama seperti produk terdahulu. Perbezaannya ialah meletakkan batu bata dilakukan mengikut lukisan lain.

Bagi menghadapi kerja, ia juga perlu memberi perhatian ini. Anda boleh menggunakan batu bata hiasan. Kini terdapat sejumlah besar spesis, oleh itu, secara luaran, peranti boleh dibuat seperti keadaan yang diperlukan. Juga, untuk menjadikan keseluruhan lokasi produk kelihatan menyenangkan secara estetika, anda boleh meletakkannya dengan membuka papak.

Dalam kes ini, ia akan memainkan peranan elemen reka bentuk lanskap dan akan berguna untuk keselamatan kebakaran.

Sehingga struktur keseluruhan tidak basah di dalam hujan atau salji, anda boleh membina kandang khas. Ini akan memberikan peluang untuk memasak masakan dalam semua keadaan cuaca. Juga, untuk mewujudkan zon memasak yang lebih praktikal dan selesa, ada kemungkinan untuk menyediakan rak, worktops dan tenggelam yang berbeza. Unsur-unsur ini boleh dibina secara berasingan dari pembinaan umum gedung mangal.

Banyak fungsi dalam satu bangunan

Banyak fungsi dalam satu bangunan

Dengan hiasan dan susunan ini, anda boleh membuat tempat yang selesa dan selesa untuk memasak makanan untuk keluarga dan tetamu.

kembali ke menu ↑

BBQ

Reka bentuk dibina dalam urutan yang sama seperti sifat sebelumnya untuk menggoreng daging. Keanehannya ialah ia menggunakan mesh khas di mana hidangan disediakan.

Perbezaan struktur itu ialah ia menggabungkan dua objek untuk memasak: brazier dan barbeku. Brazier adalah mangkuk segi empat dengan lubang di bahagian bawah. Barbeku dianggap sebagai salah satu alat yang paling mudah dan berfungsi untuk memasak produk daging dan sayuran.
BBQ

BBQ

Alat sedemikian untuk memasak boleh dibina sebagai mudah alih, iaitu mudah alih, dan tidak bergerak. Setiap daripada mereka mempunyai kelebihannya. Gril barbeku mudah alih adalah mudah kerana mereka boleh diletakkan di mana-mana tempat yang mudah. Kualiti positif struktur bata pegun adalah bahawa mereka lebih tahan lama dan boleh digunakan selama bertahun-tahun. Selalunya, mereka menyediakan kehadiran injap, yang mana anda boleh mengawal selia udara. Jenis produk mesti dipilih pada mulanya apabila menyediakan reka bentuk dan lukisan secara keseluruhan.

Struktur sedemikian boleh digunakan dalam semua keadaan cuaca, kerana strukturnya memberikan perlindungan terhadap angin.

Kawasan yang dilengkapi dengan betul, di mana grill barbeku terletak, boleh menjadi hiasan seluruh pedalaman sebuah rumah negara.

Selalunya, kawasan barbeku termasuk bukan sahaja ketuhar, tetapi juga sifat-sifat lain. Untuk zon ini disyorkan untuk melengkapkan kawasan khas dengan kanopi atau gazebo. Di sini untuk memasang perabot untuk penginapan yang selesa di udara.
Struktur sedemikian boleh digunakan dalam semua keadaan cuaca.

Struktur sedemikian boleh digunakan dalam semua keadaan cuaca.

Oleh itu, pembinaan bebas struktur untuk rumah negara akan memberikan peluang untuk menghabiskan masa dengan keluarga dan rakan-rakan dalam suasana yang selesa. Dalam kes ini, kebanggaan khas akan menyebabkan struktur yang dibuat oleh pemilik rumah. Juga, sebagai pilihan, produk boleh dibina bukan sahaja untuk laman web anda, tetapi juga sebagai hadiah kepada orang yang anda sayangi.

 

BBQ dengan dapur

Walkthrough

7 Skor Jumlah
Brazier dari bata - kita berehat bersama saudara-saudara kita

Semua orang bermimpi tentang menghabiskan lebih banyak masa bersama keluarganya. Mengapa tidak membelanjakannya secara semula jadi? Dengan bantuan barbeku, anda boleh membuatnya lebih enak dan lebih menyenangkan.Setelah meninjau maklumat, sila tinggalkan komen anda dengan hujah dalam komen. Mereka akan berguna kepada pembaca lain. Pendapat anda sangat penting kepada kami. Terima kasih kerana penyertaan anda. Kami menghargai setiap ulasan anda dan masa anda.

Relevan maklumat
7
Ketersediaan permohonan
8
Pendedahan topik
7.5
Kebolehpercayaan maklumat
7.5
Kebaikan
 • Produk boleh dibuat seperti yang anda mahu, kerana ia lebih mudah.
 • Kualiti pembinaan
 • Keupayaan untuk membuat kelihatan unik
 • Masa dengan keluarga
 • Pilihan yang baik untuk hadiah
Cons
 • Proses ini mengambil masa dan usaha
 • Kos
 • Bukan semua orang boleh melakukannya sendiri
Tambah ulasan anda

Kami akan gembira dan pendapat anda

Tinggalkan jawapan

Penilaian keseluruhan anda

ms2.decorexpro.com - Jurnal harian Reka bentuk, Senibina, Reka Bentuk Dalaman

Bilik-bilik

Halaman dan taman

Reka bentuk