Perabot untuk ruang tamu dengan gaya moden (115+ Foto): Semua yang anda perlu ketahui untuk mencipta reka bentuk yang bergaya

Ia boleh menjadi sukar untuk memilih perabot untuk ruang tamu supaya semua itu harmoni. Tetapi ternyata semuanya lebih mudah.

Kandungannya:

Apakah gaya moden?

Mungkin setiap pemilik rumah mahu setiap bilik di rumah menjadi tidak hanya selesa, tetapi juga cantik.

Memilih perabot dengan rasa

Memilih perabot dengan rasa

Teknik yang popular untuk mewujudkan keselesaan adalah konsistensi gaya tunggal di pedalaman. Jika kita bercakap tentang ruang tamu, maka sering digunakan gaya moden, yang tercermin dalam pilihan perabot.

Praktikal, cantik dan moden

Praktikal, cantik dan moden

Gaya moden di pedalaman adalah popular kerana gabungan kepraktisan dan kemudahan dengan rupa yang menarik.

Tidak ada masalah dengan pilihan perabot kerana populariti yang sama, perkara utama adalah untuk mengetahui apa yang perlu digunakan, dalam apa warna, dari apa bahan, dan lain-lain

Perkara utama untuk dipilih dengan warna dan saiz ruang yang dipenuhi

Perkara utama untuk dipilih dengan warna dan saiz ruang yang dipenuhi

Untuk memahami prinsip asas penciptaan, masuk akal untuk memahami ciri-ciri yang paling ciri gaya ini.

Sangat penting dalam proses mengatur bilik mempunyai saiznya - memerlukan bilik yang paling luas, di samping itu, ia harus terang. Jika boleh, pintu harus dibongkar. Kekurangan pintu akan mengembangkan ruang pada persepsi visual.

Bagi perabot dan aksesori, anda boleh memilih yang berikut:

 • Barangan dalaman sepatutnya selesa. Dalam pengertian ini, perabot yang dikenali sebagai modular kelihatan menarik, yang boleh diubah jika perlu.
 • Warna itu mestilah cahaya, warna lembut. Bagi barang-barang yang besar, warna wenge dibenarkan untuk mereka.
 • Sebilangan besar aksesori hiasan dialu-alukan, tetapi aksesori dan perabot harus digabungkan satu sama lain, atau sekurang-kurangnya melihat organik.
 • Garis, serta permukaan mestilah lancar.
 • Facade harus lurus dan lancar.
Perabotan sepatutnya selesa.

Perabotan sepatutnya selesa.

kembali ke menu ↑

Apa yang boleh digunakan di ruang tamu?

Perlu diingat bahawa beberapa gaya, seperti minimalisme, secara langsung berkaitan dengan kemodenan. Tetapi dalam mana-mana, sepenuhnya tanpa perabot di dalam bilik tidak mencukupi.

Kami bersabar dengan masa

Kami bersabar dengan masa

Anda boleh menggunakan perabot kerusi berlengan - dalam keadaan ini sofa atau kerusi akan dilakukan. Kehadiran tangan atau belakang belakang yang besar tidak dibenarkan.

Dinding dibuat dalam gaya klasik.

Dinding dibuat dalam gaya klasik.

Puffs yang membuat keselesaan tambahan datang ke sofa. Meja kopi perlu menjadi meja kaca.

Peralatan, khususnya, televisyen, harus berdiri di atas pendirian yang diperuntukkan khas untuknya. Warna itu seharusnya menjadi cahaya.

Bilik ini boleh menjadi hingar pembinaan rak atau kabinet.Terdapat satu lagi pilihan dengan pemasangan meja berkhidmat logam, yang dilengkapi dengan roda.

Putih mulia dengan nota klasik

Putih mulia dengan nota klasik

TV boleh diletakkan bukan sahaja di kabinet, tetapi juga di rak atau langsung di dinding. Hanya perlu menangkis pilihan dan parameter bilik.
Minimalisme sentiasa dalam fesyen

Minimalisme sentiasa dalam fesyen

Semua butiran yang tidak perlu dikeluarkan sebanyak mungkin, jika tidak, bahan organik boleh dipecahkan. Sekiranya menggunakan perapian di dalam rumah, ia harus menjadi subjek utama di dalam bilik.

Ia adalah di sekitar perapian yang perabotnya diletakkan. Sekiranya ruangan itu tidak luas, dan terutamanya keadaan tidak menjejaskan pembongkaran pintu, maka lebih baik untuk memberi perhatian kepada minimalisme.

Pilihan dengan meja bulat di tengah-tengah bilik

Pilihan dengan meja bulat di tengah-tengah bilik

Sekiranya anda mematahkan item yang digunakan dalam kategori yang berasingan, anda boleh memilih perabot modular, kerusi berlapis dan kabinet.

kembali ke menu ↑

Apa yang anda perlu ketahui mengenai perabot modular?

Perabot ruang tamu tersebut diwakili oleh banyak spesies. Model modular boleh, sebagai tambahan, dan pengurangan.

Mengubah bilik dengan sudut ini

Mengubah bilik dengan sudut ini

Dengan usaha yang minimum, ada kemungkinan untuk mengubah rupa bilik dengan sangat kuat, tanpa mengubah sesuatu secara prinsip. Kualiti yang paling penting dalam reka bentuk modular adalah kepelbagaian dan pergerakan mereka.

Ia hanya begitu mudah untuk membina pedalaman, kerana ia boleh disesuaikan untuk kedua-dua ruang tamu yang luas dan padat. Tidak ada jenis lain yang boleh membanggakan sepenuhnya.
Sesuaikan pedalaman untuk keperluan anda

Sesuaikan pedalaman untuk keperluan anda

Dinding dinding yang sering digunakan di mana anda boleh memilih petak-petak untuk hidangan di ruang tamu.

Gunakan petak untuk hidangan

Gunakan petak untuk hidangan

Untuk petak-petak tersebut, lebih baik untuk membuat pintu yang telus, dan hidangan itu sendiri harus terang. Bagi klasik moden, harus ada warna cahaya.

kembali ke menu ↑

Apa yang perlu anda ketahui tentang lembut?

Oleh sebab tujuan ruang tamu, termasuk, dan dalam penerimaan tetamu, masing-masing, kehadiran jenis perabot perabot yang diperlukan.

Warna cahaya klasik moden

Warna cahaya klasik moden

Gaya moden tidak terkecuali. Struktur terpilih, sama ada sofa atau ottomans, mesti mematuhi ini.

Bingkai perabot boleh menjadi kayu dan logam, terdapat juga pilihan dalam pilihan upholstery.

Kedua-dua kulit dan kain tulen akan dilakukan. Keperluan utama bagi mereka adalah ketahanan, kerana ia akan digunakan dengan kerap, dan upholsteri berkualiti rendah tidak dapat menahan penggunaan swasta.

Daripada spesies yang popular, yang kelihatan organik, anda boleh memilih model tanpa bingkai.

Pilihan yang menarik untuk meninggalkan tirai kayu

Pilihan yang menarik untuk meninggalkan tirai kayu

Ini boleh menjadi najis empuk atau kerusi beg, yang mempunyai pengisian elastik dengan kesan ingatan, iaitu objek tersebut dengan mudah mengambil bentuk yang diingini.

Ketika berada di ruang tamu, Anda perlu membuat tempat tidur, maka sofa pengubah dapat digunakan sebagai tempat seperti itu, yang akan dilipat dan dilipat sesuai kehendaknya.

Penggunaan pouf lembut di pedalaman tidak selalu diterima.

Penggunaan pouf lembut di pedalaman tidak selalu diterima.

Untuk kemudahan, anda boleh menggunakan elemen tambahan tambahan. Elemen tambahan boleh menjadi tapak kaki atau meja untuk menyimpan majalah.
kembali ke menu ↑

Nuansa Kabinet

Perabot kabinet dibezakan dengan kepelbagaiannya, di mana terdapat sejumlah besar unsur-unsur yang berbeza, yang menjadikannya juga pelbagai fungsi.

Ini termasuk rias, rak, dan kabinet, yang boleh digunakan untuk memasang TV dan menyimpan barang-barang yang lebih kecil.

Reka bentuk gading penuh dengan kelengkapan lembut

Reka bentuk gading penuh dengan kelengkapan lembut

Rak buku ini termasuk dalam kategori struktur lambung yang sama, tetapi jika dimensi bilik tidak membenarkan pemasangan perkara yang agak besar, maka kita boleh menghadkan diri kita ke sudut.

Ia tidak kurang mudah dan praktikal, tetapi kerana reka bentuknya, anda boleh menjimatkan ruang bebas, yang sudah kurang dalam bilik padat.

Kami menjimatkan ruang kerana dinding kecil

Kami menjimatkan ruang kerana dinding kecil

Secara keseluruhannya, peraturan pilihan utama: perabot harus tergolong dalam satu set. Sudah selepas ini, parameter seperti kemudahan dan saiz menjadi penting.

kembali ke menu ↑

Variasi pilihan warna

Warna apabila memilih perabot untuk ruang tamu adalah parameter yang menentukan. Pereka profesional mengesyorkan bergantung kepada warna ini:

 1. Upholsteri perlu mempunyai warna biru atau warna pudina. Untuk warna ini gaya yang wujud: warna kuning muda, coklat, putih, warna pastel.
 2. Perabot putih sering dipilih, kerana ia agak mudah untuk menggabungkannya dengan objek dari warna lain.
 3. Dengan pelapis kulit hanya beige.
 4. Penggunaan perabot kayu melibatkan penggunaan kertas dinding dan lantai ringan, kerana ia sendiri mesti gelap.
 5. Kemudahan pedalaman akan menambah barangan yang diperbuat daripada plexiglass.
Warna warna di pedalaman

Warna warna di pedalaman

Oleh kerana warna wenge dalam gaya ini sangat popular, banyak yang berhenti di atasnya. Kekhususan warna ini adalah bahawa ia adalah cukup gelap, masing-masing, supaya bilik tidak kelihatan suram, anda perlu membuat lantai, dinding, siling di bawah naungan cahaya. Jika tidak, berada di ruang tamu akan menjadi tidak selesa.
kembali ke menu ↑

Adakah bahan penting?

Parameter utama untuk bahan adalah keselamatan, kebolehpercayaan dan keselesaan. Di bawah parameter ini terdapat beberapa bahan sekaligus, khususnya, kayu.

Untuk menyegarkan semula bilik, anda perlu melakukan semua cahaya.

Untuk menyegarkan semula bilik, anda perlu melakukan semua cahaya.

Perabot kayu paling banyak dalam permintaan. Ia agak murah, sementara ia agak tahan terhadap kesannya.

Sebagai kayu untuk pembuatan pedalaman yang digunakan oak, pain, beech. Plastik kebanyakannya digunakan untuk membuat reka bentuk kecil, dan untuk membuat produk tergantung.

Kayu - kekal sebagai bahan yang paling popular

Kayu - kekal sebagai bahan yang paling popular

Untuk klasik moden, perabot itu tidak begitu sesuai, walaupun ia mempunyai kelebihan. Ini adalah pelbagai dalam bentuk dan warna.

Produk dari papan partikel lebih murah. Semua bahaya produk dari chipboard yang pada pengeluarannya adalah mungkin untuk menggunakan varnis pada harga.

Daya tarikan perabot menambah penggunaan kaca.

Daya tarikan perabot menambah penggunaan kaca.

Penggunaan lacquers murah membawa kepada hakikat bahawa perabot tidak boleh digunakan di kawasan kediaman.

Untuk memilih perabot untuk ruang tamu papan serpih, masuk akal untuk mengkaji dokumentasi yang disertakan untuk memahami komposisi produk. Terdapat juga cadangan untuk meningkatkan daya tarikan visual - ia boleh ditambah dengan sisipan kaca atau plastik.
kembali ke menu ↑

Momen yang memerlukan perhatian

Terdapat beberapa pilihan yang akan membantu memilih. Bagi sesetengah orang, harga isu tidak di tempat pertama, jadi mereka tidak memberi perhatian kepada barangan dengan harga yang rendah.

Tetapi jika bajetnya terhad, maka anda perlu mencari barangan pada harga yang lebih berpatutan. Terdapat peraturan asas - reka bentuk termurah tidak boleh digunakan, kerana kualiti item tersebut akan dipersoalkan.

Perabot murah mungkin mempunyai jangka hayat operasi yang singkat.

Perabot murah mungkin mempunyai jangka hayat operasi yang singkat.

Kami melihat negara pengeluaran. Parameter ini agak subjektif, tetapi anda tidak perlu memberi perhatian kepadanya.

Untuk ruang tamu, barang-barang yang dibuat di Itali dan Jerman sama-sama sesuai. Produk pertama terkenal dengan keaslian dan daya tarikan mereka, yang kedua - untuk garis ketat dan licinnya.

Pastikan anda memberi perhatian kepada pengeluar

Pastikan anda memberi perhatian kepada pengeluar

Sekiranya saya memberi perhatian kepada produk pengeluar domestik? Perlu dipertimbangkan semua pilihan.

Bagi saiz, adalah perlu untuk membina parameter bilik. Barang-barang besar tidak akan kelihatan di dalam bilik yang padat.

Saiz perabot bergantung kepada saiz bilik.

Saiz perabot bergantung kepada saiz bilik.

Agar tidak masuk ke dalam keadaan yang tidak menyenangkan apabila perabot itu sudah dibeli, tetapi ia tidak boleh dimasukkan ke dalam ruang tamu, anda harus merancangnya terlebih dahulu, dan lebih baik untuk melakukannya di atas kertas. Dari pelan ini dan perlu meneruskan pembelian barangan dalaman.

Jika bilik itu besar, maka pilihan model yang sesuai dengan sempurna dan akan kelihatan sangat besar

Jika bilik itu besar, maka pilihan model yang sesuai dengan sempurna dan akan kelihatan sangat besar

Konfigurasi objek juga bergantung pada parameter ruang tamu. Untuk bilik-bilik kecil, model sudut sesuai, yang mereka sendiri lapang dan padat.

Penggunaan model sudut membolehkan anda membebaskan ruang di tengah-tengah bilik, yang boleh digunakan dengan bijak.

Nampaknya terdapat banyak perabot, tetapi ruang di dalam bilik dimainkan dengan baik.

Nampaknya terdapat banyak perabot, tetapi ruang di dalam bilik dimainkan dengan baik.

Rupa adalah parameter yang kontroversi, kerana berbeza mungkin mempunyai pandangan yang berlainan pada soalan ini.

Apabila memesan sofa atau kerusi perlu dibiasakan terlebih dahulu dengan bagaimana objek kelihatan dalam realiti.

Sebelum memesan perabot, penting untuk mengenali saiz sebenar dan bahan pelaksanaannya.

Sebelum memesan perabot, penting untuk mengenali saiz sebenar dan bahan pelaksanaannya.

Reka bentuk dewan

Kami mewujudkan suasana yang selesa

9.5 Skor Jumlah
Pilihan moden

Terdapat pilihan yang mencukupi untuk pelaksanaan gaya moden di ruang tamu. Anda boleh mengatur dalaman yang menarik dan dengan anggaran yang terhad dan dengan ruang kosong yang terhad di dalam bilik. Adalah penting untuk mendengar apa yang dikatakan penduduk lain, dan, dengan itu, mereka juga harus terlibat secara langsung dalam pemilihan. Daripada kaedah asas penciptaan ialah penolakan warna gelap, tetapi dalam keadaan tertentu, anda boleh menggunakan objek dalam warna wenge. Setelah meninjau maklumat, sila tinggalkan komen anda dengan hujah dalam komen. Mereka akan berguna kepada pembaca lain. Pendapat anda sangat penting kepada kami. Terima kasih kerana penyertaan anda. Kami menghargai setiap ulasan anda dan masa anda.

Relevan maklumat
9
Ketersediaan permohonan
9.5
Pendedahan topik
9.5
Kebolehpercayaan maklumat
8.5
Kebaikan
 • Kemas kini reka bentuk
 • Keupayaan untuk mewujudkan dalaman yang sama
Cons
 • Kos
Tambah ulasan anda

Kami akan gembira dan pendapat anda

Tinggalkan jawapan

Penilaian keseluruhan anda

ms2.decorexpro.com - Jurnal harian Reka bentuk, Senibina, Reka Bentuk Dalaman

Bilik-bilik

Halaman dan taman

Reka bentuk