Apa warna perabot untuk dipilih untuk dapur? Tergesa-gesa untuk mengetahui idea-idea segar untuk pedalaman (280+ Foto)

Bahagian dapur bergantung pada pilihan desain warna perabot, pemilihan warna sesuai dengan peraturan dan aksen yang terang. Buat dapur anda lebih terang dan lebih cantik.

Kandungannya:

Dapur berwarna

Melakukan pembaikan di dapur, kita menghadapi masalah memilih reka bentuk. Bilik itu harus membawa keselesaan psikologi, membantu untuk berehat selepas kerja keras hari.

Kami membuat komposisi:

 • Kami menggabungkan beberapa warna, tetapi tidak lebih daripada tiga. Ketidakseimbangan multicolored akan menjadi faktor menjengkelkan;
 • siling dan lantai tidak boleh dicat dalam nada yang sama, tekstur yang sama juga tidak boleh diterima;
 • kepada cahaya perabot mengambil upholsteri yang cerah, kertas dinding yang kaya dan langsir dengan corak yang besar. Palet pastel yang sama "hilang" di dalam bilik, reka bentuk monoton tidak kelihatan menarik;

Reka bentuk dapur harus membawa keselesaan psikologi

Reka bentuk dapur harus membawa keselesaan psikologi

 • penyokong palet lembut perlu memohon satu warna di pedalaman, tetapi dengan beberapa warna;
 • mula reka bentuk dengan pilihan warna dominan, kemudian pilih warna;
 • dua pertiga menumpukan warna dominan, satu pelan kelima untuk nada tambahan, meninggalkan tidak lebih dari 5% untuk aksen;
 • jika warna tepu digunakan untuk melukis dinding, maka kami memilih perabot dalam skema warna yang tenang;
 • Berbeza harus dapur set berkenaan dengan apron dan countertop.

Nada hangat (merah, kuning, oren) sesuai untuk bilik arah utara, gamma sejuk (biru, aubergine) untuk selatan.

Palet panas merangsang selera makan, sejuk - mengurangkan rasa lapar.

Versi klasik putih

Versi klasik putih

kembali ke menu ↑

Kami menggabungkan warna

Cara warna pencampuran pada pendaftaran:

 • Monotony. Dapur berwarna pastel akan membantu untuk berehat. Warna alat dengar hendaklah lebih ringan daripada penutup lantai, tetapi lebih gelap daripada permukaan dinding. Mencairkan monotoni vas, lukisan atau mural
 • Sebaliknya. Bilik ini dicipta dalam dua warna yang berbeza, membawa perayaan. Set dapur jingga yang cerah, tirai bunga tiruan berwarna biru.
 • Warna campuran. Untuk bilik kami menggunakan satu nada yang kaya, tetapi dengan warna yang berbeza. Memfokuskan perhatian kepada butiran yang terang. Pilih salah satu warna tulen - merah, kuning atau biru. Pilihannya akan menarik minat golongan profesional kreatif yang bergaya.

Lembaga
Kami mengembangkan bilik dengan jalur mendatar dengan warna yang berbeza, menaikkan siling dengan garis-garis menegak yang sama.
Kombinasi warna dapur dan ruang tamu yang menarik

Kombinasi warna dapur dan ruang tamu yang menarik

Jika anda menempel di dinding dengan kertas dinding dengan corak yang besar, maka kawasan kecil akan meningkat secara visual. Penggunaan butiran halus dalam reka bentuk memberikan gambaran keselesaan rumah.

kembali ke menu ↑

Dengan perabot putih

Shades of white akan mengubah bilik, menjadikannya lebih luas, meningkatkan siling. Bahawa bilik itu tidak menyebabkan perasaan kemandulan, kami menyertakan beberapa nada, kami memberikan pencahayaan seragam.

Dapur putih tidak begitu kotor, anda tidak perlu menghabiskan semua masa lapang anda. Penunjuk jari muncul di permukaan berkilat, dan tanda makanan dan wain diserlahkan di lantai kayu atau lantai lamina.

Kotoran lebih jelas kelihatan pada perabot gelap, jadi walaupun dengan sedikit kekeliruan, bilik-bilik putih kelihatan lebih kemas.

Shades of white akan mengubah bilik

Shades of white akan mengubah bilik

Arah gaya:

 • Scandinavian keselesaan. Dapur selesa untuk bersantai dan digunakan secara fungsional. Ia menganggap keindahan semulajadi - banyak cahaya semulajadi dan permukaan kayu. Sisipan kaca akan menambah ringan perabot, dan candlesticks memeriahkan pedalaman.
 • Moden. Memperluaskan dapur kecil cermin dan kesegaran putih. Memilih unsur krom, membuat beberapa aksen dengan plastik terang.
 • Minimalisme. Kami memasang alat dengar yang ketat tanpa butiran yang tidak perlu, kami menggunakan peralatan terbina dalam. Untuk siling, pilih permukaan matte bukan kaca, dan di dinding kami menggantung beberapa lukisan.
 • Provence. Kami menguruskan perabot kayu, kami keluarkan dari loker pintu untuk menampung perabot rumah tangga. Penambahan akan menyediakan langsir cahaya, memberikan kelengkapan gaya.

Untuk hiasan dinding kami menggunakan jubin atau hiasan plaster. Kami tampal atas dinding dengan kertas dinding yang boleh dibasuh, gunakan siling glossy atau matte. Panel boleh dibuat, kedua-dua nada cahaya dan gelap, untuk mewujudkan perasaan rumah negara.

Putih akan menjadikan ruang lebih luas, secara visual menimbulkan siling

Putih akan menjadikan ruang lebih luas, secara visual menimbulkan siling

Lembaga
Fasad putih berubah menjadi kuning dengan masa. Kami memilih set perabot daripada bahan berkualiti, kami menggunakan cat berkualiti. Elakkan menguning akan membantu tirai tebal, menghalang kesan merosakkan cahaya matahari.
kembali ke menu ↑

Dengan belerang

Warna kelabu melambangkan suasana yang tenang. Walaupun kelihatannya suram, tetapi mempunyai makna universal. Ia digabungkan dengan kemasan yang cerah, perabot kayu, akan menjadi alternatif kepada palet pastel.

Permohonan:

 • sesuai untuk hiasan bukan sahaja kecil, tetapi juga bilik besar;
 • warna-warna cerah, melembutkan mereka di pedalaman;
 • mencari tuan rumah yang bersih, premis itu segera dibersihkan dari kotoran dan noda. Permukaan noctilucent dalam peperangan untuk kebersihan apabila dibandingkan dengan kerja-kerja putih atau gelap;
 • palet yang kaya - perak, kelabu-biru, mutiara, keluli;
 • ia digabungkan dengan sink, perkakas rumah dan meja atas dengan facades kromeplikasi atau keluli;
 • memudahkan gaya klasik dan seni deco;
 • jika warna kelabu menyedihkan, maka warnanya membentuk lantai, dinding, atas meja atau apron.

Kelabu melambangkan suasana yang tenang.

Kelabu melambangkan suasana yang tenang.

Dapur selatan akan menyegarkan dan mengisi udara, jika reka bentuk dibuat dalam warna skala kelabu.

Kombinasi yang menang di dapur:

 • Kelabu putih. Palet semacam itu menenangkan, aksen akan menjadi pasu, pinggan mangkuk dan lampu siling. Kombinasi yang adil dengan lantai kayu ringan.
 • Hijau kelabu. Jumlah kelabu dalam reka bentuk bergantung kepada keamatan hijau. Kami menggunakan mana-mana nada hijau - konifer, zamrud, pudina, turquoise. Untuk menambah penggunaan coklat - letakkan perabot kayu, buat penamat.
 • Kelabu-merah. Dengan bermain tepat pada kontras, kami memberi keaslian kepada pedalaman. Salah satu nada dipilih dominan, dan yang kedua - kita membuat aksen. Kami menggabungkan antrasit dengan wain merah atau asfalt dengan kemasukan burgundy.
 • Beige kelabu bilik itu dilengkapi dengan trim putih. Pilih warna kuning air: kopi + susu, cappuccino, ais krim coklat. Ia tidak memerlukan aksen yang terang, bilik itu akan menjadi kawasan rekreasi.

Ia digabungkan dengan kemasan yang cerah, perabot kayu.

Ia digabungkan dengan kemasan yang cerah, perabot kayu.

Warna kelabu untuk reka bentuk dipilih oleh lelaki, ia adalah tipikal untuk gaya perindustrian, loteng atau berteknologi tinggi. Dapur monokrom keluli dihiasi dengan tekstil semulajadi dan perabot kayu.

kembali ke menu ↑

Dengan coklat

Dapur dalam warna coklat - simbol keselesaan dan keanggunan.Perbandingan nada coklat membolehkan anda untuk merangka rancangan berani, dan pengeluar menghasilkan banyak maklumat dalaman dalam julat coklat.

Kombinasi warna warna:

 • Anda tidak boleh menggabungkan coklat dengan butiran hitam atau kelabu. Bilik ini secara visual berkurangan, menjadi suram dan tidak selesa. Sekiranya tiada pilihan lain, dicairkan dengan banyak warna putih.
 • Perabotan coklat dengan langsir coklat kelihatan besar, jadi kami menambah aksen cahaya. Melekat kertas dinding putih, merah muda, biru muda atau kuning air. Bersama-sama, perabot, langsir, kertas dinding kekuningan coklat atau kekuningan emas terlihat bagus.

Brown - simbol keselesaan dan keanggunan

Brown - simbol keselesaan dan keanggunan

 • Warna coklat gelap akan menjadi lebih lembut jika anda meletakkan kerusi dengan pelapis biru, ungu atau merah jambu. Tirai dan taplak meja dalam warna-warna terang yang sama akan menyentuh kesegaran.
 • Kami menggunakan bahan yang sama untuk menyelesaikan ubin seramik, kayu atau batu seramik berwarna apron dan meja. Bahan yang lebih gelap, semakin ketara ia akan menjadi kejatuhan lemak dan serbuk.
 • Sekiranya salah satu dinding ditutup dengan kertas dinding coklat, maka kami akan mengembangkan ruang.
 • Apabila membuat bilik kami menggabungkan putih dan coklat, untuk melengkapi memilih tiga warna. Jika coklat kelihatan terlalu suram, ganti dengan variasi lembut - vanila.

Tekstur adalah rahsia dapur dapur pereka.

Pada peringkat perancangan, tidak cukup untuk memilih perabot, lantai kayu pepejal, wallpaper, cat dalam warna coklat. Gabungan beberapa tekstur dan bahan kelihatan cantik. Kami meletakkan kerusi kulit, perabot rotan, langsir linen, melengkapkan bahagian seramik.
Tidak boleh menggabungkan coklat dengan butiran hitam atau kelabu.

Tidak boleh menggabungkan coklat dengan butiran hitam atau kelabu.

kembali ke menu ↑

Dengan merah

Bahagian dalam merah tidak relaks, tayar, menyebabkan pencerobohan. Oleh itu, masukkan warna lain untuk menambah gaya dan ekspresi.

Anda tidak boleh membuat bilik kecil yang merah jambu, supaya tidak mengurangkan ruang secara visual.

Merah harus selaras dengan gaya keseluruhan. Dalam gaya berteknologi tinggi dan moden kami menggabungkan merah dengan perak, merah dengan putih atau hitam.

Reka bentuk klasik berwarna merah dengan warna-warna hangat kayu, kuning air dan susu. Klasik membolehkan anda mendedahkan perabot merah, dan untuk hiasan dinding dan lantai menggunakan gamut hitam dan putih.

Gaya pencampuran menunjukkan eklektik. Terdapat tempat untuk eksperimen dengan warna - merah digabungkan dengan turquoise atau lemon.
Merah harus selaras dengan gaya keseluruhan

Merah harus selaras dengan gaya keseluruhan

Tembok berwarna merah

Ia adalah satu kesilapan untuk menjadikan semua dinding dalam warna merah. Ia cukup untuk cat satu atau dua dinding dengan warna yang cerah, lebih baik dinding dengan tingkap.

Perabot berwarna putih atau putih tampak luar biasa terhadap latar belakang dinding merah.

Anda tidak boleh meletakkan perabot dalam warna gelap, supaya tidak memberi kesan pedalaman.
Ia cukup untuk cat satu atau dua dinding dalam warna cerah.

Ia cukup untuk cat satu atau dua dinding dalam warna cerah.

Perabot dengan warna yang kaya

Suite dapur warna merah tua menonjol terhadap bilik putih. Antara perabot berwarna merah putih kertas putih kelihatan ekspresif, membawa kemudahan. Terima kasih kepada pencahayaan buatan, permukaan berkilat akan mewujudkan suasana perayaan.

Aksesori

Tidak perlu mengecat seluruh pedalaman di kardium untuk menambah keasliannya. Permukaan merah dari peti sejuk, perabot merah atau piring kelihatan memenangi. Bilik akan berubah jika anda mahir menguruskan aksen warna.

Lembaga
Sebuah kapak lampu merah akan menghiasi bilik tenusu atau putih, dilengkapi dengan bunga dalam periuk merah atau bantal satin merah.

Langsir Scarlet

Jadi anda ingin menggantung langsir hitam dan merah. Bilik tidak akan mendapat manfaat daripada komposisi itu, ia akan menjadi suram. Adalah lebih baik untuk meneruskan versi lain - tirai merah dengan corak hitam kecil. Kami melembutkan bilik dengan langsir warna menenangkan - krim, pistachio, abu-merah atau karang.

Kebanyakan kelebihan merah memunggah ruang, tetapi aplikasi yang kompeten akan menjadikan dapur menjadi "jantung" apartmen. Panel kecil berwarna merah akan bertenaga sepanjang hari, memberi nafkah dan kegembiraan.
kembali ke menu ↑

Dengan hitam

Warna hitam dalam reka bentuk - trend fesyen.Bilik-bilik putih adalah perkara masa lalu, masa telah mencuba penyelesaian kardinal - untuk melukis dinding dalam warna gelap. Supaya dapur tidak menjadi sumber perasaan buruk, kami mengikuti keperluan:

Bilik-bilik putih adalah sesuatu yang lalu.

Bilik-bilik putih adalah sesuatu yang lalu.

 • kita cat satu dinding dalam hitam;
 • kami meletakkan perabot hitam atau cat dinding, bersama-sama kami tidak menggunakan penerimaan;
 • permukaan berkilat dapur;
 • dalam reka bentuk yang anda perlukan satu warna hitam.

Dinding hitam melembut dengan dinding berlawanan putih. Perabot hitam akan menekankan keterukan ruang dalam warna-warna sejuk, ia digabungkan dengan warna biru pirus, biru, pucat pucat. Kami memasang perabot dengan fasad hitam, menumpukan pada apron putih dengan bahagian krom.
Warna hitam dalam reka bentuk - trend fesyen

Warna hitam dalam reka bentuk - trend fesyen

Set hitam akan menetapkan lantai kelabu dan kertas dinding putih. Tambah beberapa aksen yang terang - kami mendapat dapur asal dengan nota kemodenan.

kembali ke menu ↑

Dengan oren

Dapur oren akan menjadi sumber mood yang baik, akan mengenakan dengan keyakinan untuk sepanjang hari.

Anda tidak boleh menggabungkan perabot oren dengan kertas dinding yang sama, supaya tidak menjadikan bilik menjadi tempat yang kukuh.

Permainan kontras datang - oren digabungkan dengan putih dan hitam, kuning dan kelabu, dengan semua warna kelabu. Apron cerah kelihatan secara ekspresif di kalangan perabot hitam, krim atau kelabu, sebaliknya, putih - akan menekankan kecerahan set kepala oren. Jika warna terang di kawasan pedalaman menjengkelkan, ganti dengan warna yang tenang - salmon, merah jambu oren atau pic.

Warna ini akan menjadi sumber perasaan yang baik.

Warna ini akan menjadi sumber perasaan yang baik.

Kami menggunakan jeruk dalam amalan:

 • Dapur hitam dan oren. Gabungan ini hanya berfaedah untuk bilik-bilik besar, di mana kecil kita membuat aksen warna hitam. Permukaan lantai terbuat dari kayu ringan, dinding disisipkan dengan kertas dinding yang paling ringan.
 • Dapur hijau oren. Peraturan ini berfungsi - lebih cerah dari oren jerung, yang lebih kaya dengan hijau. Apabila menggunakan labu atau warna peach, mengurangkan kecerahan hijau. Kami tampal dinding dengan warna neutral untuk tidak membebaskan komposisi.
 • Orange dalam kombinasi dengan wenge. Pilihan klasik - perabot ditetapkan dalam nada wendan dengan langsir terang dan hiasan.

Perhatian kepada penamat

Kabinet terang menghiasi pedalaman, jadi anda tidak boleh menggunakan warna yang sama untuk dinding. Kami gam kertas dinding dan dinding cat dalam warna lembut - gading, susu, keluli atau cahaya lemon.

Lembaga
Jika bilik itu luas, maka anda boleh memohon untuk hiasan dinding warna sejuk - kelabu gelap atau biru kaya. Ia adalah perlu untuk menghiasi dinding dengan oren dalam kuantiti minimum, lebih baik untuk menggantung gambar yang terang.
Gabungan warna mengenakan keyakinan untuk sepanjang hari

Gabungan warna mengenakan keyakinan untuk sepanjang hari

Untuk mengimbangi warna oren, cat siling dengan cat putih, atau dekat dengannya dalam nada.

Butiran

Masakan oren adalah lambang cahaya dan rahmat. Suasana suka bermain mempunyai sesuatu yang sama dengan apron dari kaca yang kami buat percetakan foto. Pilih warna ekspresif untuk tablet - putih, kelabu atau hitam, zaitun dibenarkan.

Bilik di nada oren sangat terang, jadi kami memilih langsir dalam nada yang disenyapkan. Gas putih atau langsir renda - unsur terakhir komposisi.

kembali ke menu ↑

Tentukan warna utama

Adalah penting untuk memilih warna untuk dapur anda yang akan mempengaruhi positif dan tidak mengganggu. Pastikan anda berfikir tentang apa yang akan kelihatan cantik dan menggembirakan.

kembali ke menu ↑

Masakan Pistachio

Warna Pistachio dalam reka bentuk akan membawa kesegaran, memberi suasana musim panas. Bahagian pedalaman menggabungkan warna lembut pistachio dengan merah, kuning dan putih.Ia mempunyai beberapa warna, tetapi penggunaan fleksibiliti dan meluas dalam hiasan tidak boleh dipandang remeh.

Warna akan memberi suasana musim panas

Warna akan memberi suasana musim panas

Dapur dengan warna hijau kuning lembut mengekalkan daya tarikannya dalam apa jua cahaya, tanpa mengira lampu semula jadi atau buatan. Sangat mudah untuk dimasukkan ke dalam keadaan seperti bilik, kerana tidak ada kotoran di permukaan, tidak ada calar yang dapat dilihat.

Nada Pistachio sesuai untuk gaya. muzik negara atau safari, tetapi untuk pedalaman moden kita termasuk unsur-unsur dari plastik, tiruan batu, jubin dan logam. Dalam gaya klasik mereka memerhatikan ukuran - mereka tampal pada pistachio, krim, susu atau kertas dinding kopi. Perabot dan perabot dapur perlu dalam warna-warna yang menenangkan, lantai adalah seramik atau kayu.

Warna Pistachio secara organik sesuai dengan gaya Jepun.

Di sini, penekanan pada tekstur, menggabungkan kuning-hijau dengan susu putih, kopi dengan susu, warna kayu. Malah di dalam bilik yang dibuat dalam nada sejuk, hiasan pistachio akan dipenuhi dengan kehangatan dan hangat.

Warna Pistachio dalam reka bentuk akan membawa kesegaran

Warna Pistachio dalam reka bentuk akan membawa kesegaran

Warna kuning-hijau kaya harmoni dengan merah, putih, merah jambu dan aprikot. Warna lembut digabungkan dengan karamel, cappuccino, oker, champagne atau kopi dengan susu.

Tidak dapat digabungkan dengan aksen hitam dan kecil yang dibenarkan sebagai bingkai dengan yang terakhir. Tidak dinasihatkan untuk bergabung dengan paya-hijau atau tepu biru.

Adalah disyorkan untuk melukis dinding di pistachio, jika set dapur berwarna coklat gelap atau kopi. Kami membuat peralihan semulajadi dengan bantuan perabot yang diperbuat daripada kayu semulajadi. Untuk siling kami akan kekal pada warna neutral, reka bentuk ketegangan dengan sisipan putih atau kuning kelihatan baik. Paul kami meletakkan jubin kasar atau gelap, anda boleh menggunakan warna beige atau kelabu.
Nada sesuai untuk gaya negara atau safari

Nada sesuai untuk gaya negara atau safari

kembali ke menu ↑

Lilac

Daripada violet ketat, kami memilih pedalaman dalam nada-nada lilac. Warna lembut akan mengubah bilik - akan memberi kesegaran dan semangat. Alat dengar lilac yang sesuai, ditambah atas kaunter dengan corak bunga.

Kami menempel dinding dengan kertas dinding lembut-lembut dengan motif bunga. Keluli cahaya atau dinding putih juga sesuai untuk dapur. Kami memilih langsir cahaya dan taplak meja untuk menyesuaikan kertas dinding untuk membuat komposisi lengkap.

Untuk perabot lilin, semua warna akan berfungsi sebagai nada yang baik beige, putih, coklat dan kelabu.

Warna yang halus akan mengubah bilik - akan memberi kesegaran dan semangat

Warna yang halus akan mengubah bilik - akan memberi kesegaran dan semangat

kembali ke menu ↑

Merah jambu

Dapur dalam warna merah jambu akan mengurangkan pencerobohan, tenang. Tekstil merah jambu akan membawa keselesaan, dan tedung lampu di atas meja akan menjadi pusat minum teh rumah.

Warna merah jambu dalam hiasan:

 • Kami cat atau dinding gam kertas dinding warna merah jambu. Bukan hanya kertas dinding kosong, tetapi juga jalur menegak atau corak bunga akan dilakukan. Nada merah jambu hangat akan memperluaskan ruang, dan teduh fuchsia akan "menarik" siling.
 • Untuk bilik-bilik di arah selatan, wallpaper ungu dan linoleum merah sesuai. kayu, perabot itu perlu dengan menghadapi raspberry facades. Komposisi ini disiapkan dengan bantuan burgundy atau ungu langsir.
 • Permukaan berkilat set perabot memaparkan sinaran matahari, memberikan pemborosan.
 • Kami merekabentuk pedalaman di dalam palet merah muda, ungu atau merah aprikot merah muda.
 • Dapur putih-merah jambu - kombinasi klasik, anda boleh menambah warna lain.
 • Hitam-pink dapur. Nada hitam menekankan kelembutan warna merah jambu, seramik hitam kelihatan hebat jubin dengan kertas dinding berwarna merah jambu.
 • Kelabu-pink dapur. Set merah jambu bersatu pada latar belakang linoleum kelabu, dilengkapi dengan permukaan aksesori berkilat.

Bilik yang berwarna merah jambu akan mengurangkan pencerobohan, tenang

Bilik yang berwarna merah jambu akan mengurangkan pencerobohan, tenang

Lembaga
Kami membuat dapur bergaya oriental menggunakan gabungan warna merah jambu yang kaya dengan warna beracun hijau, oren, kereta dan biru. Paul kami membuat jubin seramik, kami menggantung dinding dengan aksesori berkilat, kami letakkan sofa dengan satin bantal.

Reka bentuk ini menggunakan skim gabungan warna yang mudah, tetapi anda boleh memilih warna bahan untuk dibaiki.

Perabot dapur

Memilih untuk pedalaman

9 Skor Jumlah
Gabungan warna yang paling berjaya untuk dapur

Apabila memilih warna untuk hiasan, mengambil kira dimensi bilik. Ia akan menjadi lebih kecil apabila menggunakan warna berteriak atau terlalu gelap. Di dapur yang besar, dinding berdinding hitam dan pelapis kayu gelap kelihatan berfaedah. Bilik-bilik kecil akan diubah apabila dihiasi dengan warna-warna lembut yang akan mengisi ruang dengan cahaya. Setelah meninjau maklumat, sila tinggalkan komen anda dengan hujah dalam komen. Mereka akan berguna kepada pembaca lain. Pendapat anda sangat penting kepada kami. Terima kasih kerana penyertaan anda. Kami menghargai setiap ulasan anda dan masa anda.

Relevan maklumat
8
Ketersediaan permohonan
9
Pendedahan topik
8.5
Kebolehpercayaan maklumat
8.5
Kebaikan
 • Ruang pengembangan visual
 • Teknik mudah untuk dinding lukisan dan memilih tekstil
 • Gabungan tekstur yang berbeza
Cons
 • Merah dan hitam tidak boleh digunakan di petak kecil.
 • Adalah sukar untuk menjaga permukaan cahaya dan gelap
 • Kesukaran memilih warna yang betul
Tambah ulasan anda

Kami akan gembira dan pendapat anda

Tinggalkan jawapan

Penilaian keseluruhan anda

ms2.decorexpro.com - Jurnal harian Reka bentuk, Senibina, Reka Bentuk Dalaman

Bilik-bilik

Halaman dan taman

Reka bentuk