Apa perabot bilik tidur yang akan menjadi bergaya pada 2018 (165+ Foto)? Bagaimana hendak mengatur?

Perabot bilik tidur direka untuk berehat, ia harus selesa, berfungsi dan menarik. Tetapi bagaimana untuk memilih dengan betul, supaya ia benar-benar melaksanakan fungsinya dan mewujudkan perasaan selesa dan selesa?

Kandungannya:

Bagaimana untuk memilih perabot untuk bilik tidur?

Kedai-kedai mempunyai pelbagai suite bilik tidur yang besar. Ia mungkin kelihatan cukup untuk memilih satu set yang menarik, dan masalah itu diselesaikan. Walau bagaimanapun, ini tidak berlaku. Anda mungkin menghadapi masalah: set tidak akan sesuai di dalam bilik, kabinet tumpang tindih pintu atau tingkap bukaan, warna tidak sepadan dengan hiasan dalaman.

Apa yang anda perlu pertimbangkan:

 • Skim warna, gaya bilik.
 • Saiz, bentuk bilik.
 • Kualiti tilam.
 • Fungsi fon kepala.
 • Keselamatan ekologi.

Perabot bilik tidur direka untuk berehat.

Perabot bilik tidur direka untuk berehat.

Mari kita periksa perkara-perkara ini dengan lebih terperinci. Ahli psikologi telah menjalankan penyelidikan dan membuktikan bahawa keadaan emosional seseorang bergantung kepada hiasan pedalaman, kualiti perabot. Jika anda melihat pilihan "dengan mata tertutup" pada mimpi yang baik anda tidak dapat mengira.

Pertama: warna dan gaya. Biasanya bilik dihiasi dengan warna-warna yang menenangkan. Bahawa bilik itu tidak kelihatan menghiasi terang yang membosankan digunakan secara fragmen. Mengenai sekatan yang dinyatakan di bawah. Warna lembut yang berkenaan dengan warna apa pun. Elakkan tepu, nada asid cerah.

Lembaga
Jangan gunakan dalam menghias merah warna Ia menyebabkan kerengsaan, menghalang rehat yang baik. Sekiranya anda ingin memperkenalkan warna yang terang ke dalam pedalaman, gunakan potongan-potongan: pasu hiasan, bantal.
Bilik ini sepatutnya selesa

Bilik ini sepatutnya selesa

Saiz, bentuk bilik. Sebelum membeli alat dengar, ukur ruang, lukiskan lokasi pintu, tingkap, bukaan balkoni. Ini akan membantu untuk tidak tersilap dengan saiz objek individu dan susunan set.

Kualiti tilam mempengaruhi selebihnya. Simpan pada sesuatu yang lain, tetapi tidur yang baik adalah kesihatan anda.

Fungsi. Tetapkan termasuk: almari pakaian, cermin atau perjamuan jadual, laci dada, meja tepi katil, tempat tidur. Pilih barang yang diperlukan dari senarai ini dan buat tempat berehat yang selesa.
Sofa selesa di pedalaman

Sofa selesa di pedalaman

Jika bilik tidur digabungkan dengan kanak-kanak, kajian atau bilik tetamu, lebih baik menggantikan tempat tidur dengan sofa-pengubah bentuk. Terdapat pilihan menarik untuk memperbaiki keadaan. Ia mewujudkan podium yang dibangkitkan, di mana tempat tidur tersembunyi. Dalam kes ini, lakukan tanpa katil penuh. Terdapat cukup tilam ortopedik, yang ditekan pada penggelek di waktu petang dan bergerak pada waktu pagi di bawah podium.

Keselamatan ekologi adalah penting. Bilik ini adalah pelbagai fungsi. Mereka berehat di dalamnya, menyimpan pakaian, jadi udara mestilah bersih dan segar.Malangnya, pengeluar tidak jujur ​​menyimpan dan mengeluarkan keping perabot dari bahan murah yang mengeluarkan toksin atau bau yang tidak menyenangkan.
Kualiti tilam mempengaruhi selebihnya

Kualiti tilam mempengaruhi selebihnya

Yang terbaik ialah bahan semulajadi: pokok itu, wenge, logam. Pengilang menawarkan MDF, chipboard, veneering spesies pokok berharga dengan sijil kualiti dan keselamatan. Mereka sedikit lebih mahal daripada model bajet, tetapi lebih murah daripada bahan semula jadi.
kembali ke menu ↑

Tempat tidur

Dari kualiti tilam dan bingkai bergantung kepada kehidupan katil. Model tidak selesa mempunyai kesan buruk pada tidur. Tempat tidur dianggap sebagai jantung bilik tidur. Bagaimana untuk tidak membuat kesilapan dengan pilihan?

 • Mengambil ukuran untuk menyesuaikan model ke dalam bilik.
 • Beri perhatian kepada kualiti butiran sambungan. Mereka mesti ketat, tidak mempunyai jurang.
 • Minta sijil kualiti untuk produk. Bahan ini selamat untuk alam sekitar.
 • Model itu harus luas dan selesa untuk anda. Anda dijamin tidak jatuh dari situ.

Kehidupan katil bergantung kepada kualiti tilam dan bingkai

Kehidupan katil bergantung kepada kualiti tilam dan bingkai

Untuk bilik besar pilihan yang sesuai dengan sebarang saiz, dengan kepala katil besar, sofa tempat tidur. Untuk bilik kecil tidak membeli barangan besar-besaran. Kit mungkin tidak sesuai di dalam bilik atau menduduki keseluruhan ruang hidup, yang tidak memberikan keselesaan.

Pengilang menggunakan:

 • kayu;
 • logam (mata air, mata air);
 • bingkai tenunan;
 • dari lameli fleksibel.

Sedikit lagi mengenai asas yang terakhir. Lamels adalah nipis, tetapi tahan lama. Mereka menjamin beban seragam pada bingkai dan boleh menahan tilam ortopedik dengan baik.

Kami akan membincangkannya dengan lebih terperinci. Perkara ini terutamanya bertanggungjawab untuk tidur yang baik. Tilam harus menggabungkan kekerasan dan keanjalan. Adalah dinasihatkan untuk berbaring di atas katil. Ia adalah anda yang memutuskan apa yang mudah untuk anda. Kasur tinggi tidak sesuai untuk bingkai belanjawan. Mereka berat dan asasnya tidak boleh berdiri dan pecah.

Model yang menyusahkan tidak baik untuk tidur

Model yang menyusahkan tidak baik untuk tidur

Lembaga
Jika ada penyakit sistem muskuloskeletal, beli katil dengan tilam ortopedik.

Headboard dibuat dari bahan yang berbeza.

Bergantung kepada gaya yang dipilih, gunakan bahan:

 • Pokok
 • Papan cip, papan serat.
 • Kulit asli atau buatan.
 • Metal forging.
 • Menenun dari batang, wenge.

Lembaga
Perhatikan katil dengan tempat simpanan - laci yang luas untuk linen katil, bantal, selimut, selimut, kasut bermusim.
Tempat tidur adalah jantung bilik tidur

Tempat tidur adalah jantung bilik tidur

Model eksklusif mempelbagaikan pedalaman. Dengan trellises terbina dalam, meja tepi katil. Pilihan fungsi menghiasi bilik, membuang masalah memilih elemen yang berbeza untuk bilik tidur.

Almari pakaian tidak boleh digantikan jika kediaman tidak dilengkapi bilik persalinan. Kami mengesyorkan memasang almari pakaian. Mereka lapang. Pintu cermin membubarkan permukaan, menjadikan bilik lebih besar. Terdapat ciri pemasangan. Di dalam bilik-bilik panjang di sepanjang dinding sempit. Malah untuk bilik kecil, anda boleh memesan model sempit dengan kurungan yang dipasang secara serentak. Dalam bilik yang panjang menolak kes-kes yang besar dengan pintu yang diukir.

Kabinet tempat tidur di dalam banyak suite bilik tidur. Model standard tidak disambungkan ke katil. Mereka boleh disusun semula ke bahagian yang berlainan di dalam bilik. Terdapat dua bidang hiasan: semua keping perabot dalam satu warna dan alat dengar yang berbeza. Mewujudkan pedalaman dalam gaya eklektik (pengadunan) membantu pelbagai perabot.

Dalam nada hijau

Dalam nada hijau

Lembaga
Trend yang bergaya pada tahun ini dianggap sebagai meja tepi katil berbentuk asimetrik: separa bulat, dengan beberapa rak terbuka, memanjang.

Meja jamuan atau pakaian dengan cermin diperlukan untuk wanita di dalam bilik tidur. Mereka bersembunyi dari mata wanita.Cermin mengembang ruang.

kembali ke menu ↑

Perabot putih adalah pilihan elegan.

Putih - Raja bunga. Penggunaan alat dengar itu memberikan kesungguhan kepada pedalaman. Ia berjalan lancar dengan semua warna. Oleh itu, ia digunakan untuk hiasan dalaman dengan corak hiasan yang rumit. Ia mempunyai banyak kelebihan:

 • Membantu membawa harmoni ke bilik.
 • Memberi kehangatan dan keselesaan.
 • Sesuai untuk hiasan warna yang berbeza.
 • Untuk cahaya perabot lebih mudah untuk memilih objek hiasan.
 • Memberi rasa lapang.

Putih adalah raja bunga

Putih adalah raja bunga

Warna putih mengubah permukaan yang berbeza. Glossy menjadi cermin reflektif. Matte melembutkan garisan lurus perabot. Kesan yang menarik ialah penggunaan tiruan, kulit asli atau kain untuk reka bentuk kepala katil. Chic khas memberikan perabot kuku hiasan dan kord emas atau perak.

Faedah yang disenaraikan mungkin tidak meyakinkan. Keraguan adalah wajar jika anda berfikir bahawa:

 • Warna putih mengubah bilik ke wad hospital.
 • Bilik akan menjadi membosankan dan membosankan.
 • Adalah sukar untuk mengurusnya: pada kesan permukaan cahaya atau calar yang amat ketara.

Anda boleh memilih dua meja tepi katil dan meja berpakaian putih. Mereka dilengkapi dengan almari gelap dan katil.

Warna memberikan kehangatan dan keselesaan

Warna memberikan kehangatan dan keselesaan

Pereka dinasihatkan memilih perabot putih untuk ruang kecil. Pendekatan ini wajar kerana ia secara visual meningkatkan ruang. Tetapi di dalam bilik-bilik besar, penerimaan itu memberikan kemewahan istana.

Mari kita bercakap mengenai kandungan warna. Genre klasik: putih dengan hitam. Ini tidak bermakna bahawa semua dinding akan menjadi arang batu atau grafit. Ia cukup untuk menghiasi dinding di kepala dengan kertas dinding dengan garis grafit grafit atau bulatan dan bilik menjadi kemuliaan yang halus. Tiga dinding untuk membuat monophonic. Elemen tambahan diperlukan untuk hiasan: lukisan, foto dalam bingkai. Mereka akan secara visual "menghancurkan" bidang monokromatik dinding.

Hiasan satu dinding dengan batu semula jadi atau buatan, kertas dinding dengan corak yang besar kelihatan asli. Mewujudkan cermin seni bina dengan hiasan bertekstur juga membantu mengubah rupa bilik.
Rasa ruang

Rasa ruang

Turquoise warna menenangkan, membantu untuk berehat yang baik dan menggalakkan kebangkitan. Ia melengkapkan warna putih, sesuai dengan gaya klasik dan moden.

Masukkan unsur keemasan ke dalam pedalaman:

Teknik ini berfungsi dengan sempurna. Cuba kertas dinding dengan corak kuning abstrak. Pilihan terbaik untuk bilik menghadap ke utara.

Peach shades menjadikan dalamannya halus, lembut. Digunakan untuk membuat pedalaman romantis yang canggih. Perabot putih memberikan ketenangan, perayaan atau kedamaian.

Untuk perabot ringan lebih mudah untuk memilih objek hiasan.

Untuk perabot ringan lebih mudah untuk memilih objek hiasan.

kembali ke menu ↑

Interior dengan perabot gelap

Mahu mencipta pedalaman yang dihormati dengan sentuhan misteri? Tanpa perabot gelap tidak cukup. Terdapat ciri-ciri perabot gelap. Untuk pangsapuri standard, membuat hiasan dinding terang. Jika tidak, bilik akan berubah menjadi peti mati yang gelap. Di dalam bilik besar, aksen warna tambahan diperlukan.

Perabot gelap tidak semestinya memerlukan latar belakang cahaya. Setiap orang mempunyai warna dan warna kegemaran mereka. Kita perlu suasana yang cerah. Lain-lain suka hiasan terang. Yang ketiga untuk bersantai adalah pedalaman gelap yang penting, yang memberikan rasa ruang tertutup dan kenyamanan. Kami belajar tentang pilihan reka bentuk yang berbeza.
Bilik praktikal, gelap

Bilik praktikal, gelap

Kami mentakrifkan istilah itu. Konsep "perabot gelap" mempunyai pelbagai warna dan kombinasi warna. Warna ini dipengaruhi oleh rupa kayu, venir, varnis. Pencinta perabot gelap perlu memberi perhatian kepada:

 • Oak
 • Redwood
 • Walnut
 • Pokok hitam

Perabot tidak boleh menjadi satu nada yang kaya. Adalah dibenarkan untuk menghiasi bahagian-bahagian utama dengan acuan yang lebih ringan, memasukkan hiasan, vignettes, elemen yang diukir. Kesan yang luar biasa disediakan oleh upholstering headrest dengan kain atau corak berwarna gelap dalam kombinasi dengan kayu ringan.
Set kepala dalam warna gelap memberi hiasan rumah mewah

Set kepala dalam warna gelap memberi hiasan rumah mewah

Warna gelap bersifat universal, mempunyai pelbagai warna yang kaya, pelbagai warna, memberikan pelbagai ruang untuk hiasan bilik. Faedah:

 • Praktikal: calar, kotoran tidak kelihatan pada permukaan. Perabot adalah lebih mudah untuk dijaga dan anda tidak perlu menggosok sepanjang hari.
 • Meningkatkan status perumahan. Set kepala dalam warna gelap memberikan kemewahan hiasan rumah, menekankan rasa halus pemilik.
 • Digunakan di pedalaman mana pun. Memenuhi gaya dalaman moden: hi-tech, "Ego", klasik: dari barok hingga moden. Perkara utama: pilih koleksi yang sepadan dengan arah yang dikehendaki.

Perhatikan lampu. Alat dengar yang gelap dengan tekstur kedalaman cahaya yang tepat. Pencahayaan yang disesuaikan dengan betul menekankan kualiti bahan dan keindahan aksesori. Cahaya dicerminkan dari kulit, sutera, membuat lembut, permukaan beludru lembut.
kembali ke menu ↑

Perabot tandas coklat

Seperti dalam kes sebelumnya, warna tidak boleh dipanggil statik dan seragam. Ia mempunyai pelbagai warna dan nada yang besar. Pedalaman menjadi tenang, hangat, serius, mesra, sederhana. Ciri-ciri tersebut menjamin tidur yang baik.

Lembaga
Warna digabungkan dengan hijau, putih, pic. Menggabungkan cahaya dan warna gelap. Sekiranya warna gelap berlaku, ruang dikurangkan secara visual. Baki alat dengar dengan dinding cahaya, tekstil, lampu, pintu kabinet cermin. Kesan yang luar biasa diberikan oleh warna keemasan yang mewujudkan suasana yang cerah.
Dalam gaya klasik

Dalam gaya klasik

Jangan enggan bereksperimen. Brown dianggap trend reka bentuk moden. Ia sesuai dengan arah gaya perpaduan dengan alam semula jadi. Warna coklat, sesuai: Jepun, provensi, muzik negara.

Tilam pada ketinggian podium yang dibingkai dengan bingkai kayu memberikan ruang yang kelihatan menarik. Mereka melambung di atas lantai dan menekankan aura kedamaian.

Tekstil pelbagai tekstur melengkapkan pedalaman. Flax, baldu, bulu buatan yang digunakan untuk bedspreads, langsir, bantal hiasan.
Brown dianggap trend reka bentuk moden.

Brown dianggap trend reka bentuk moden.

kembali ke menu ↑

Susun perabot perabot yang betul dan selesa

Perlu memikirkan butiran sebelum membeli. Tentukan tempat untuk barangan besar: kabinet, katil, supaya tidak perlu menyusun semulanya. Mereka tidak sepatutnya mengganggu pembukaan pintu masuk dan balkoni pintu, tingkap. Sekiranya bilik itu sempit, katil tidak sepatutnya mempunyai sudut tajam.

Lukiskan bilik untuk skala, tentukan elemen seni bina: tingkap, pintu. Dan mulakan "bermain" perabot. Pertimbangkan prinsip ergonomik. Meninggalkan lorong sekurang-kurangnya 0.7 m, jangan memasang katil di seberang tingkap jika tingkap menghadap ke timur.
Fikirkan terlebih dahulu reka bentuk

Fikirkan terlebih dahulu reka bentuk

Pertimbangkan asas-asas asas susunan ini:

 • Tempat tidur katil kepala ke dinding untuk mewujudkan perasaan keamanan dan keamanan.
 • Dengan katil double meninggalkan dua pas. Jangan pasangkannya ke dinding.
 • Jangan letakkan katil dengan tingkap, elakkan draf langsung.
 • Letakkan meja rias atau cermin di sisi katil.
 • Di dalam bilik-bilik besar, susunan pepenjuru memberikan keselesaan eksklusif.
 • Meja sisi katil terletak berhampiran katil.
 • Satu katil di sepanjang dinding "kosong".
 • Letakkan kabinet dekat dengan dinding supaya ia tidak menghalang lorong.
 • Ruang desktop berhampiran tingkap untuk pencahayaan yang baik.

Pilihan kabinet sudut mudah untuk ruang kecil yang panjang.Ia adalah luas dan mengambil sedikit ruang..

Kabinet terbuka

Kabinet terbuka

Mahu buat tugas semudah mungkin. Program komputer dan aplikasi telefon memudahkan kerja. Mereka tidak rumit. Masukkan saiz bilik, nyatakan lokasi tetingkap, pintu masuk, saiz objek. Program ini secara automatik memaparkan beberapa pilihan untuk penempatan fungsi.

kembali ke menu ↑

Set bilik tidur gadis

Untuk kanak-kanak, bilik tidur perlu selesa, selamat. Warna membantu menaikkan anak. Warna berbeza mempengaruhi emosi, membantu memberi tumpuan atau berehat, mempromosikan pembangunan yang harmoni. Headset tidak boleh menjadi standard. Mereka berbeza bergantung pada umur, perangai, hobi.

Bagi kanak-kanak, bilik tidur perlu selesa, selamat.

Bagi kanak-kanak, bilik tidur perlu selesa, selamat.

Skim warna biasanya dipilih oleh orang dewasa. Tetapi pada usia muda, kanak-kanak menyatakan pilihan mereka. Sedikit lebih tinggi kita bercakap tentang bilik tidur putih. Warna ini sesuai untuk kanak-kanak perempuan. Ia berjalan lancar dengan warna merah muda dan hijau muda, biru.

Bayi yang baru lahir memerlukan persekitaran yang selamat. Katil selesa, dengan tilam berkualiti tinggi. Warna memilih neutral, tenang. Elakkan bahagian yang tajam. Kelengkapan dipasang dengan ketat kepada butiran. Jangan memilih penutup arena dengan lukisan berkualiti rendah. Kanak-kanak suka menggerunkan objek yang ada di sekeliling mereka.

Selepas umur 2 tahun, beloklah ruangan menjadi taman permainan dengan hiasan terang. Katil bayi beli dengan sisi kecil, kabinet rendah, meja untuk kreativiti, kotak untuk mainan.
Warna membantu menaikkan anak

Warna membantu menaikkan anak

Dari umur 5 tahun, gadis suka rumah anak patung. Berikan ruangan yang luar biasa: katil kanopi dalam bentuk kereta. Bagi pencinta pengembaraan, permainan aktif, katil 2 tingkat dengan tangga, slaid menjadi pilihan yang menarik. Bayi harus diajar untuk memerintahkan. Bilik memerlukan rak lapang, loker atau laci untuk mainan. Beli jadual yang berubah-ubah, ia "tumbuh" dengan nyonya rumah. Di pedalaman ini, bayi akan selesa sehingga 10-12 tahun.

Pada masa remaja, keutamaan berubah, personaliti menjadi mantap, warna, pilihan reka bentuk muncul. Pedalaman tidak boleh mengalihkan perhatian dari kajian. Perabot menjemput selesa: katil dengan tilam ortopedik, kerusi atau kerusi kerja berkualiti tinggi. Jika tidak, terdapat masalah kesihatan.
Pedalaman tidak boleh mengalihkan perhatian dari kajian

Pedalaman tidak boleh mengalihkan perhatian dari kajian

kembali ke menu ↑

Perabot syarikat Shatura

Kami tidak akan bercakap tentang ciri-ciri teknologi pembuatan, harga kilang perabot Shatura. Yang lebih penting ialah pelbagai model. Bilik tidur untuk setiap selera. Kami perhatikan teknologi moden, bahan-bahan mesra alam dan berkualiti tinggi, perhimpunan yang boleh dipercayai. Mari beritahu secara terperinci mengenai ciri reka bentuk.

Anda boleh melaksanakan sebarang petua yang telah diterangkan di atas. Bilik tidur putih: "Diamante", "Tiffany", coklat "Dante", "Camelia", gelap "Flash Line", neoklasik "Florence-M". Ini adalah beberapa koleksi yang direka oleh pereka.

Model menghiasi perumahan, menjadikannya moden, selesa dan eksklusif. Tekstur abu, walnut dan lain-lain jenis kayu dibayangi dengan cara yang istimewa, yang menjadikannya lebih tepu. Perabot itu mendapat rupa yang unik.

Anda tidak sukar untuk memilih pilihan kegemaran anda. Seperti yang dinyatakan di atas, koleksi berpadanan dengan gaya:

 • Klasik
 • Minimalisme
 • Moden
 • Eklektikisme
 • Jepun
 • Provence.
 • Baroque.

Pereka Itali mengambil bahagian dalam pembangunan beberapa koleksi dan memberi mereka keindahan dan keharmonian. Pendekatan reka bentuk klasik dilengkapi dengan rasa halus dan mencerminkan trend reka bentuk moden.

Reka bentuk bilik tidur

Memilih pedalaman

8.5 Skor Jumlah
Kami mewujudkan kesenangan dengan bantuan perabot

Bahagian dalaman yang indah di dalam bilik tidur menetapkan perabot yang dipilih dengan baik. Pada masa yang sama memainkan peranan penting dan proses penempatan. Lagipun, ini bergantung pada gambaran keseluruhan bilik, kemudahan dan kepraktisan. Kami tahu semua rahsia yang perlu anda ketahui sebelum anda memulakan hiasan dalaman. Setelah meninjau maklumat, sila tinggalkan komen anda dengan hujah dalam komen. Mereka akan berguna kepada pembaca lain. Pendapat anda sangat penting kepada kami. Terima kasih kerana penyertaan anda. Kami menghargai setiap ulasan anda dan masa anda.

Relevan maklumat
8.5
Ketersediaan permohonan
8
Pendedahan topik
8.5
Kebolehpercayaan maklumat
9
Kebaikan
 • Suite tidur memberikan anda peluang untuk berehat dengan baik
 • Mempunyai almari yang luas
 • Membawa keharmonian kepada bilik
Cons
 • Kerumitan pemilihan alat dengar untuk bilik-bilik kecil
 • Bahan-bahan murah mengeluarkan toksin dan berbahaya untuk kanak-kanak dan alergi.
Tambah ulasan anda

Avatar

Saya seorang pereka bukan sahaja dengan pendidikan, tetapi juga di bilik mandi. Saya suka mencipta kecantikan dan keselesaan. Nasihat saya akan membantu memahami arah reka bentuk moden dan mewujudkan pedalaman yang bergaya di sekeliling anda.

Kami akan gembira dan pendapat anda

Tinggalkan jawapan

Penilaian keseluruhan anda

ms2.decorexpro.com - Jurnal harian Reka bentuk, Senibina, Reka Bentuk Dalaman

Bilik-bilik

Halaman dan taman

Reka bentuk