Pintu Dalaman di bahagian dalam apartmen (305+ Foto): Pilihan bergaya dan moden

Pilih pintu dalaman di pedalaman, yang akan sama dengan karya seni, tidak mudah. Tetapi dengan bantuan artikel kami, sangat mungkin untuk mengubah reka bentuk anda di luar pengiktirafan dengan bantuan seperti, pada pandangan pertama, elemen perkiraan yang tidak penting.

Kandungannya:

Anda perlu mengambil kira segala-galanya: dari apa bahan yang dibuat pintu, bagaimana ia digabungkan, bagaimana mekanisme pembukaan berfungsi, bagaimana semuanya sesuai dengan reka bentuk apartmen. Di sini - bagaimana ia akan tertekan:

 • Tahap rintangan kepada kerosakan mekanikal. Jika rumah itu mempunyai anak kecil atau haiwan peliharaan yang aktif, maka semakin tinggi, semakin baik. Jika hanya orang dewasa yang mempunyai koordinasi yang baik tinggal di rumah, anda tidak boleh memikirkannya.
 • Tahap rintangan kelembapan. Sekiranya anda hidup dalam iklim lembap, semakin tinggi semakin baik, jika tidak, pintu akan mula membusuk atau membengkak. Sekiranya iklim kering, penunjuk ini tidak begitu penting.
 • Tahap rintangan bunyi. Jika anda mempunyai anak kecil, pasangan yang suka mendengar muzik dengan kuat atau anda sensitif terhadap pencemaran bunyi, semakin tinggi. Jika rumah itu tenang, atau jika anda tidak diganggu oleh bunyi bising, anda boleh menyimpan pada penunjuk ini.

Pintu tambahan akan menambah ruang dalaman anda

Pintu tambahan akan menambah ruang dalaman anda

 • Tahap keselamatan. Jika ada kanak-kanak di rumah, sisipan kaca dan sudut tajam dilarang, serta bahan terlalu berat. Tetapi jika semua orang yang tinggal di apartmen, orang dewasa dan kanak-kanak tidak dijangka, ia tidak begitu penting.

Sudah tentu, ia mengambil kira kualiti keseluruhan dan penampilan, dan sejauh mana pintu itu sesuai dengan bahagian pedalaman. Pilihannya adalah kompleks dan memerlukan pemahaman tentang nuansa.

Bahan

Bahan pintu dalaman digunakan, sebagai peraturan, dalam kombinasi, walaupun anda boleh mencari pelbagai pepejal. Setiap daripada mereka berbeza dari sisa sifat dan harga.

Model hitam dengan kaca berwarna

Model hitam dengan kaca berwarna

kembali ke menu ↑

Pokok

Pokok digunakan untuk pintu dalaman dalam dua versi - sama ada pepejal, yang dilengkapi dengan aksesori kecil, atau rangka untuk bingkai, di mana bahan-bahan yang lebih murah dan ringan dilampirkan.

Arus pepejal mempunyai kelebihannya:

 • Estetika. Kayu semulajadi adalah bahan mulia yang menarik yang menarik perhatian dan sesuai dengan pedalaman klasik. Jika anda mengupah seorang pengukir yang baik dan melapisi hasilnya dengan varnis, anda akan mendapati ia layak untuk sebuah muzium.
 • Kekuatan. Pintu ini sangat tahan terhadap kerosakan mekanikal. Ia tidak mudah untuk memecahkannya, tetapi juga meninggalkan penyesalan yang ketara di atasnya.
 • Penebat bunyi. Penuras pepejal sempurna penyaring bunyi.

Kayu semulajadi adalah bahan mulia yang indah.

Kayu semulajadi adalah bahan mulia yang indah.

Walau bagaimanapun, terdapat juga kekurangan:

 • Harga. Kayu mahal dan selalu mahal. Spesies yang paling indah - oak, mahoni - berada dalam segmen premium. Tidak semua orang mampu membelinya.
 • Ketenangan. Kayu adalah bahan berat. Kami memerlukan engsel yang kuat, kami memerlukan pemuat yang membawa pintu ke apartmen. Ia perlu dari semasa ke semasa untuk melincirkan dan mengubah mekanisme.
 • Ketidakstabilan terhadap ancaman biologi dan kelembapan jatuh. Pohon dalam keadaan kelembapan tidak stabil sama ada rots atau retakan. Ia boleh dimanjakan oleh parasit, ia boleh mula reput.
 • Masalah dengan penjagaan. Pokoknya sensitif terhadap bahan kimia yang agresif. Anda boleh menjaga sama ada dengan hanya menyapu dengan kain kering atau menggunakan cara khas.

Penuras pepejal sempurna penyaring bunyi.

Penuras pepejal sempurna penyaring bunyi.

Dengan bingkai, segala-galanya lebih mudah - kayu murah digunakan untuknya, ia tidak menimbang sebanyak array pepejal, dan tidak menghadapi pengaruh merosakkan persekitaran luaran. Malah, salah satu kelebihan adalah kebolehpercayaan dan harga yang rendah, dan ia tidak mempunyai kelemahan.

kembali ke menu ↑

Bahan buatan

Bahan buatan digunakan lebih banyak daripada kayu semulajadi, kerana mereka lebih mudah untuk memproses dan biaya kurang. Mereka boleh dibahagikan kepada dua kumpulan besar - yang digunakan untuk bingkai dan yang digunakan untuk salutan. Yang pertama ialah:

Chipboard. Diperbuat daripada cip dan habuk papan, dimampatkan menggunakan resin sintetik. Tidak memberi kepada pemprosesan yang sukar, berbeza dengan kerapuhan relatif - sekeping akan jatuh dari pukulan kuat dari satu piring papan serpihan atau retak akan pergi. Ia mungkin berbahaya kepada kesihatan jika pengilangnya tidak bertanggungjawab. Tetapi - ia murah, tahan kelembapan dan suhu jatuh, ia tidak membiarkan bunyi melalui dengan baik.
Bahan tiruan lebih banyak digunakan.

Bahan tiruan lebih banyak digunakan.

MDF. Industri kayu sampah dikukus, tanah, dicampur dengan damar kayu dan ditekan ke dalam piring. Bahan padat, indah yang mudah diproses, tidak sensitif terhadap kelembapan dan mesra alam. Walau bagaimanapun, jika anda memukulnya, penyimpan akan kekal, dan di kedalaman parasit atau acuan lembaran boleh bermula. Lebih mahal daripada chipboard.

Lembaran papan dan lembaran MDF dilampirkan pada bingkai pain, atau dicat, kemudian dipernis, atau ditampal di atas bahan-bahan kumpulan kedua.

Ini termasuk:

Laminatin. Ia adalah salutan plastik, yang sama ada terpaku pada pangkalan serpai dalam bentuk filem nipis, atau terpaku beberapa kali sehingga lembaran fleksibel nipis diperolehi yang akan dimasukkan ke dalam pintu. Berbeza ringan dan kecerahan - plastik boleh diberi warna apa pun. Tahan kepada kerosakan mekanikal dan kelembapan, dengan mudah dapat hidup dari kesan bahan kimia isi rumah. Walau bagaimanapun, ia kelihatan mudah dan memakai lebih cepat, kosnya kurang. Ia tidak mesra alam dan, jika pengeluar itu tidak bertanggungjawab, boleh menghasilkan toksik beracun yang berbahaya kepada manusia.
Pilihan pedesaan

Pilihan pedesaan

Polyvinyl chloride (PVC). Filem polimer nipis, yang dilekatkan berdasarkan chipboard atau MDF. Ia tidak mempunyai penebat bunyi dan akhirnya mula mengupas dari pangkalan, ditambah pada mulanya ia kelihatan murah. Tetapi ia tahan kepada kelembapan dan ancaman biologi, tidak takut turun naik suhu, tidak pudar dan tidak retak. Terdapat pelbagai penyelesaian reka bentuk - plastik memberi apa-apa warna. Menggantikannya jika ia rosak adalah sangat mudah.
Veneer. Ia diperbuat daripada lapisan kayu nipis yang nipis, dirawat untuk kekuatan. Ia kelihatan seperti kayu semula jadi, jika varnished, menjadi tidak sensitif terhadap kelembapan. Mudah dipulihkan, mempunyai tahap purata penebat bunyi. Tidak sesuai untuk menutup pintu dengan tekstur kompleks, tidak berbeza dalam pelbagai warna.

Setiap helaian venir adalah unik dengan tahap yang sama bahawa setiap pokok adalah unik.

Dengan dua pintu

Dengan dua pintu

Lembaga
Bahan buatan adalah murah dan sangat baik.Tetapi membeli yang paling murah dari mereka, lakukan dengan teliti, gunakan perkhidmatan penjual yang terbukti hanya, supaya tidak membeli bahan yang berkualiti rendah, tidak sihat,.
kembali ke menu ↑

Kaca

Pintu dalaman boleh sama ada kaca sepenuhnya atau memasukkan sisipan kaca. Bahan ini mempunyai beberapa kelebihan:

 • Estetika. Kaca boleh menjadi pepejal, boleh kaca berwarna, boleh menjadi legap atau telus - dan ia sentiasa kelihatan estetik. Ia akan masuk ke pedalaman klasik selepas beberapa usaha, tetapi ia sangat sesuai untuk gaya berteknologi tinggi atau di pedalaman untuk zaman purba.

Kaca dengan kayu

Kaca dengan kayu

 • Kemampanan. Kaca tidak mengalami sebarang suhu atau kelembapan. Tidak sensitif terhadap ancaman biologi dan tidak membakar.
 • Keselamatan Oleh kerana pemprosesan khas, kaca, walaupun ia masih rapuh, namun tidak menimbulkan bahaya kepada manusia. Jika anda menyerang, ia akan sama ada retak, atau runtuh ke dalam kepingan besar tanpa tepi tajam yang boleh dengan mudah dikeluarkan.
 • Bandwidth. Cahaya mudah menembusi kaca. Sekiranya anda ingin membuat bilik yang luas dan cerah, pintu kaca akan dilakukan.
 • Kemudahan penjagaan. Anda boleh menggunakan detergen mana-mana, tetapi selalunya cukup basah kain dan baldi air.

Kaca tidak mengalami perubahan suhu

Kaca tidak mengalami perubahan suhu

Tetapi ada juga kekurangan:

 • Keterlambatan. Ya, kaca itu selamat dan potong tidak akan berfungsi. Tetapi ia masih akan runtuh jika anda menyerangnya. Adalah lebih baik untuk tidak memasangnya di apartmen di mana seorang anak kecil atau anjing aktif hidup.
 • Bandwidth. Jika kaca itu telus, semuanya dapat dilihat melaluinya. Tetapi walaupun ia adalah legap, anda boleh meneka siluet samar menerusinya. Sekiranya anda suka privasi, lebih baik memikirkan perkara lain.
 • Harga Pintu kaca sepenuhnya adalah setanding dengan pepejal pepejal kayu.

Cahaya mudah menembusi kaca

Cahaya mudah menembusi kaca

Lembaga
Kaca kelihatan baik dalam bentuk sisipan kecil. Pintu kaca pepejal boleh membawa dari ruang tamu dalam koridor itudari koridor ke dapur, tetapi anda tidak sepatutnya memasukkannya ke dalam bilik persendirian seseorang, melainkan jika ia adalah opaque opaque yang sangat sukar.
kembali ke menu ↑

Jenis pintu dengan kombinasi bahan

Pintu pepejal yang diperbuat daripada kaca atau kayu cantik, tetapi lebih kerap kepingan papan serpih, MDF dan bahan-bahan lain digunakan, dipasang pada bingkai dengan pelbagai cara. Bagaimana ini dilakukan bergantung kepada nama kumpulan tertentu.

Meluncur, model terang

Meluncur, model terang

kembali ke menu ↑

Perisai

Perisai dari luar kelihatan seperti pelbagai kayu, tetapi agak lebih kompleks. Reka bentuk mereka termasuk:

 • rangka kerja, sebagai peraturan, dari pain yang mudah dan murah;
 • bahan penebat, dituangkan ke dalam lompang bingkai - ia boleh menjadi apa-apa dari buih yang halus kepada pemanas mahal;
 • Lembaran salutan, kerana pintunya kelihatan kukuh.

Model yang luar biasa, lut

Model yang luar biasa, lut

Semua ciri-ciri pintu panel bergantung pada bahan yang digunakan dalam pembuatan.

Tetapi biasanya tetap sama:

 • kemudahan yang membolehkan anda membuat pintu walaupun pada tingkat kesembilan dan meletakkannya pada engsel mudah tanpa usaha tambahan;
 • kesederhanaan penampilan, yang boleh dipelbagaikan oleh aksesori, melukis atau memasukkan rumit dari kaca berwarna;
 • harga yang membolehkan anda memasang pintu panel di seluruh apartmen tanpa kos khas.

Versi Universal

Versi Universal

Sekiranya anda mendapat penebat yang baik, pintu akan sentiasa hangat dan tidak akan terlepas bunyi tambahan. Jika anda menutupnya dengan plastik, ia akan menjadi tidak sensitif terhadap kelembapan.

Ini adalah reka bentuk yang paling fleksibel yang membuka peluang untuk pelbagai kemasan. Dari tongkat yang "cetek itu pada bahagian pintu kertas dinding foto"Sehingga lebih menarik dicat tangan, ukiran ukiran atau kaca berwarna.
kembali ke menu ↑

Paneled

Pintu bersalut juga dibuat di atas bingkai, tetapi ia kelihatan lebih menarik daripada pintu panel kerana ciri reka bentuk, yang termasuk:

 • bingkai secara langsung, yang diperbuat daripada konifer dan terdiri daripada balok mendatar dan menegak;
 • panel, iaitu plat tipis atau kepingan bahan tiruan yang direka untuk mengisi ruang kosong dalam kerangka.

Di bahagian dalam dapur

Di bahagian dalam dapur

Hasilnya adalah sebuah pintu yang mempunyai bentuk tertentu, yang perisai, dengan permukaan licin, tidak ada pada prinsipnya. Corak yang dibentuk oleh panel menjadikannya lebih menarik dan estetik.

Ia mempunyai beberapa ciri utama:

 • kebolehpercayaan - struktur panel adalah sedemikian rupa sehingga mereka lebih tahan terhadap ubah bentuk daripada bingkai yang ditutup dengan lapisan mudah salutan di atas;
 • pelbagai pilihan reka bentuk - panel boleh dibuat dari semua pelapis, serta kaca, yang membolehkan anda membuat pintu tertentu untuk rumah tertentu tidak seperti yang lain, anda bahkan boleh membuat pesanan.

Walau bagaimanapun, pintu panel mempunyai kekurangan - ia mengedarkan bunyi lebih buruk daripada pintu panel, memandangkan titik persilangan panel dengan bingkai kekal nipis.

Gaya negara

Gaya negara

kembali ke menu ↑

Tsargovye

Reka bentuk pintu pintu termasuk:

 • bingkai, yang hanya bingkai empat segi kayu;
 • selat mendatar salutan atau kaca, diletakkan dalam bingkai.

Reka bentuk pintu sedemikian kelihatan minimalis dan ia mempunyai gaya tersendiri. Hartanah di pintu Tsar adalah seperti berikut:

 • kebolehpercayaan - ia sangat tahan terhadap ubah bentuk, seperti kebanyakan struktur yang diperbuat daripada sejumlah besar elemen;
 • pelbagai reka bentuk - tiada siapa yang akan menyakiti anda untuk membuat selat mendatar dari mana-mana bahan dan cat mereka dalam mana-mana warna (yang cerah sesuai untuk kanak-kanak).

Reka bentuk pintu kelihatan minimalis

Reka bentuk pintu kelihatan minimalis

Terdapat juga tolak - berat. Sebagai peraturan, unsur-unsur tsargovye lebih berat daripada perisai dengan panel, terutama jika reka bentuknya adalah kayu padat atau kaca. Ini merumitkan pemasangan, mungkin memerlukan gelung tambahan, tetapi operasi itu sendiri tidak terjejas.

kembali ke menu ↑

Dicetak

Pintu yang dibentuk berbeza dari yang lain dari kehadiran mandatori dalam reka bentuk kaca. Jika anda boleh menambah kaca dan kaca tsargovoe yang anda suka, maka untuk acuan acuan itu dianggap secara lalai. Reka bentuk termasuk:

 • rangka kerja di mana dua blok tegak kayu menonjol khususnya;
 • masukkan kaca, yang terletak di antara blok.

Pintu dibentuk

Pintu dibentuk

Pintu dibentuk berat, tetapi tahan lama dan cantik. Reka bentuk mereka dianggap sebagai yang paling asal dari yang sedia ada, terutamanya kerana kaca boleh diberikan penampilan yang sangat berbeza.

Ia mungkin:

 • cermin, maka semua orang yang lewat akan tercermin di dalamnya;
 • telus, kemudian melalui itu anda boleh melihat ke dalam bilik;
 • matte, maka segala-galanya di sisi lain nampaknya akan direndam dalam jerebu;
 • warna, maka segala-galanya akan kelihatan terang dan perayaan, terutamanya jika anda memilih naungan optimis yang hangat;
 • kaca patri, maka ia boleh dibuat untuk memasukkan corak.

Berat tetapi tahan lama dan cantik

Berat tetapi tahan lama dan cantik

Meningkatkan pembinaan dibentuk, memasangnya memerlukan usaha yang besar. Tetapi hasilnya berbaloi jika ia sesuai dengan bahagian pedalaman yang lain.

kembali ke menu ↑

Arus pepejal

Yang paling mahal, pelbagai yang paling elegan, yang tidak sesuai untuk setiap rumah.

 • Kayu pepejal memerlukan pemprosesan. Ia mesti diperhalusi dengan berhati-hati, ia akan menyelamatkannya daripada reput, dari pengeringan dan dari parasit. Penjagaan harus diambil dengan teliti, dia takut bahan kimia yang agresif.
 • Pemprosesan pelbagai kaca tidak memerlukan, tetapi sangat berat. Ia tidak boleh dicat dan dipernis, ia boleh menjadi corak rumit atau sisipan kaca berwarna, ia tidak mengalami reput dan parasit. Ia mudah untuk merawatnya, tetapi dia dapat memecahkan kesannya.

Yang paling mahal, pelbagai bijak

Yang paling mahal, pelbagai bijak

Susunan pepejal kelihatan paling mulia, tetapi mahal.Seringkali masuk akal untuk membeli pintu lebih mudah, mungkin ditutup dengan venir. Ia akan kelihatan seperti pokok, tetapi kesukaran dengannya akan menjadi lebih kurang.

kembali ke menu ↑

Ciri reka bentuk

Bahan-bahan, cara mereka digabungkan - kebanyakan kesukaran pemasangan, serta kos, bergantung padanya. Tetapi ada aspek lain yang tidak kurang penting - inilah mekanisme yang membuka pintu. Ia bukan sahaja boleh dipercayai, tahan lama, tidak menyebabkan kesulitan, tetapi juga sesuai untuk seluruh pedalaman, ditambah pula dengan ciri-ciri premis. Terdapat empat jenis mekanisme utama.

Boleh digunakan sebagai pemegang tuala.

Boleh digunakan sebagai pemegang tuala.

kembali ke menu ↑

Swing

Jenis swing adalah yang paling biasa - kebanyakan pintu secara umum, yang anda jumpai dalam kehidupan, adalah miliknya. Peranti mudah - pada dua engsel yang dipasang pada sendi, pintu digantung, yang kemudiannya terbuka dengan mudah. Ia boleh dilengkapi dengan pemegang, selak, walaupun lubang atau pintu untuk kucing - apa-apa aksesori yang anda perlukan akan kelihatan baik di tempatnya.

Adalah penting untuk diingat bahawa pintu berengsa terlalu berat - sebagai contoh, jika anda ingin meletakkan pelbagai kaca pepejal - memerlukan engsel tambahan, yang mesti diatur terlebih dahulu dengan tuan. Pengiraan dia akan menghabiskan dirinya.
Jenis swing yang paling biasa

Jenis swing yang paling biasa

Terdapat dalam empat jenis:

 • Biasa. Ini adalah klasik yang hanya membuka satu arah dan mengambil ruang yang cukup. Apabila membelinya, anda perlu menyedari dimensi bilik dan memilih pintu yang akan dibuka dalam arah yang paling bebas.
 • Bivalves. Untuk biasa pangsapuri - Pilihan yang jarang berlaku, kerana ia memerlukan banyak ruang yang tidak munasabah. Ia menduplikasi pintu biasa, hanya dengan kehadiran tidak satu shutter, tetapi dua. Ia akan kelihatan baik hanya di dalam bilik yang sangat besar, ketika bergerak dari koridor ke ruang makan, misalnya. Ia masuk akal untuk membeli jenis sayap ganda hanya jika anda mempunyai rumah persendirian dan terdapat banyak ruang di dalamnya.

Sesuai untuk bilik yang luas

Sesuai untuk bilik yang luas

 • Bersayap. Tidak selesa dan mengambil lebih banyak ruang daripada biasa. Mereka terbuka sekaligus dalam kedua-dua arah, bergantung kepada di mana orang akan ditolak. Mereka jarang digunakan di bangunan kediaman kerana mereka tidak memberikan ketegangan yang baik - bukan sahaja orang mudah melalui mereka, tetapi juga draf, bunyi dan haba. Walau bagaimanapun, terdapat pencinta. Jika anda mempunyai sebuah apartmen dalam gaya loteng atau berteknologi tinggi - swinging "pendulum" boleh sesuai dengan anda dalam gaya.
 • Stables. Jika anda bertanya tentang persatuan orang-orang yang mula-mula mendengar tentang mereka, jawapannya biasanya sama - saloon di Wild West. Pintu dibahagikan kepada dua bahagian bebas, selalunya mendatar. Mereka tidak boleh membuka serentak. Ia kelihatan asli, tetapi sesuai dengan pedalaman yang jarang berlaku. Secara praktikal hanya berguna dalam kes tersebut, jika terdapat seseorang di apartmen yang perlu dihalang daripada meninggalkan bilik, tetapi pada masa yang sama mempunyai peluang untuk menontonnya - ini mungkin anjing yang terlalu aktif, anak kecil, atau orang kurang upaya.

Dalam gaya klasik

Dalam gaya klasik

Pintu swing memerlukan hampir satu meter ruang bebas untuk dibuka. Untuk sebuah pangsapuri kecil, ia sering terlalu banyak dan sukar, terutama di koridor sempit.

Lembaga
Jika pedalaman anda memerlukan klasik atau anda mempunyai banyak ruang, pintu swing adalah pilihan yang paling jelas, yang tidak akan mengejutkan sesiapa pun.
kembali ke menu ↑

Gelongsor

Pintu gelongsor, juga dikenali sebagai "coupes", digunakan di pangsapuri kecil di bandar, kerana ia membenarkan simpanan ruang yang ketara. Sangat sesuai untuk gaya minimalis, untuk dalaman moden yang tertekan, atau untuk mencipta gaya Jepun tradisional di apartmen anda.

Gelongsor - juga dipanggil sebuah coupe

Gelongsor - juga dipanggil "coupe"

Mereka dilengkapi dengan panduan di mana web bergerak ke kedua-dua belah laluan.. Baru-baru ini, perkembangan baru datang ke fesyen - panduan boleh menjadi salah satu, yang teratas - ini membolehkan anda tidak memecahkan lantai dengan ambang. Pintu itu, bagaimanapun, sering kelihatan tidak boleh dipercayai.

Pintu-pintu ini mempunyai kelebihan:

 • Penjimatan ruang. Ini paling jelas. Daripada memperuntukkan satu meter untuk pembukaan, anda boleh menyekat diri anda untuk meninggalkan beberapa sentimeter di sepanjang setiap dinding berhampiran jambs dan secara senyap-senyap bergerak ke pintu.
 • Estetika. Kebanyakan pintu di dunia berengsel, jadi pintu gelangsar kelihatan terutamanya asli. Dengan bantuan mereka, anda boleh membuat bilik secara visual lebih luas dan lebih ringan, memberikan warna interior Jepun minimalis.
 • Keselamatan. Membuka jenis hinged tanpa diduga untuk orang di belakangnya, anda boleh menyebabkan dia kecederaan serius. Permainan kanak-kanak yang berbahaya yang sama ada seseorang bersembunyi, dan seseorang sedang mencari. Jenis gelongsor cacat semacam ini dilucutkan - walaupun kanvas secara drastik dipindahkan, ia tidak akan menyebabkan bahaya yang besar.

Penjimatan ruang

Penjimatan ruang

Walau bagaimanapun, terdapat kelemahan tertentu yang pemilik jenis ayunan tidak akan menemui:

 • Kemungkinan masalah dengan mekanisme ini. Sekiranya anda mengendalikan kanvas dengan cermat, ia boleh mematikan panduan atau bahkan mengubahnya. Kita mesti memikirkan bagaimana untuk memperbaikinya, secara berasingan, atau memanggil ahli sihir.
 • Masalah penebat. Kekhasan jenis gelongsor sedemikian rupa sehingga tidak dapat dikunci dengan selamat ke posisi tertutup. Mengendalikan dan kunci tidak disediakan, lebih-lebih lagi, akan sentiasa ada slot nipis di mana bunyi dan haba akan menembusi.
 • Masalah dinding. Bahagian dinding yang akan tersembunyi di belakang kanvas menjadi tidak sesuai untuk meletakkan sesuatu di atasnya. Mana-mana aksesori di atasnya tidak akan berlarutan, jadi anda harus segera mengambil kira akaun ini.

Bahan berat tidak digunakan untuk jenis gelongsor.

Bahan berat tidak digunakan untuk jenis gelongsor.

Terdapat subspesies pintu gelangsar - ini adalah "canisters".

Mereka berbeza daripada "coupe" kerana mereka hanya mempunyai satu kepak. Ia tidak bergerak di sepanjang dinding, tetapi ditarik ke dalam slot khas, yang dibina ke dalam dinding. Ruang dibelanjakan walaupun kurang, hasilnya kelihatan lebih estetik.

Untuk jenis geser tiada bahan berat digunakan. Kayu pepejal atau kaca pepejal tidak akan dapat meluncur secara bebas sepanjang panduan, oleh itu, sama ada perisai atau pilihan bingkai lain digunakan.

Lembaga
Penyelesaian yang menarik adalah untuk memerintahkan bingkai, jurang yang akan diisi bukan dengan pelapis biasa, tetapi dengan kertas tebal khas. Akan hampir tidak ada penebat bunyi, tetapi rujukan kepada gaya Jepun akan menjadi jelas sekali.
Mempunyai penebat bunyi yang rendah

Mempunyai penebat bunyi yang rendah

kembali ke menu ↑

Lipat

Pintu lipat, mereka "akordion" adalah dan kekal sebagai yang paling hiasan daripada jenis yang sedia ada. Mereka mewakili kanvas, dibahagikan kepada beberapa bahagian, yang dihubungkan dengan engsel khas. Apabila seseorang perlu melalui pintu, kanvas dilipat, ditekan ke pintu pagar, menyerupai skrin yang kemas.

Ia mempunyai kelebihan khusus:

 • Estetika. Jenis lipat kelihatan asli, menarik, terutamanya jika anda menambah pola, ukiran, aksesori yang cantik.
 • Penjimatan ruang. Kanvas yang dilipat tentunya kurang dari satu meter, yang penting untuk pangsapuri kecil.

Pilihan lipat

Pilihan lipat

Tetapi ada juga kekurangan:

 • Mekanisme tidak boleh dipercayai yang mungkin. Dengan penggunaan lama engsel boleh haus selama beberapa tahun, keadaan mereka harus dipantau, mereka perlu dilincirkan. Lebih-lebih lagi, jika anda menarik kanvas atau mencubanya dengan kelajuan tinggi, ia dapat dengan mudah dilepaskan di tempat engsel dipasang.
 • Pengasingan yang buruk. Penyaring bunyi "harmonika" lantang teruk. Di samping itu, mereka sukar untuk melengkapkan dengan kunci, yang bermaksud bahawa mereka tidak memberikan apa-apa privasi.

"Akordion" adalah penyelesaian yang baik untuk rumah persendirian, terutamanya jika anda membuatnya dari bahan ringan, mewarna dengan sewajarnya. Dia juga boleh mencari tempatnya di apartmen, tetapi dia perlu membuat usaha.

Ia kelihatan asli dan menarik.

Ia kelihatan asli dan menarik.

Lembaga
"Akordion" dibuat daripada bahan ringan. Di bawah berat engsel berat hanya memecah masa depan.
kembali ke menu ↑

Roto

Roto adalah cara yang agak baru untuk membuat pintu yang akan kelihatan aneh dalam pedalaman klasik, dalam gaya provensi atau desa tetapi sempurna untuk gaya berteknologi tinggi. Ia kelihatan seperti daun pintu, yang diperbetulkan pada pembukaan pada paksi putaran.

Untuk meneruskannya, hanya tolak kanvas. Ia akan berputar sepanjang paksi, melewati yang masuk, dan kemudian ia akan kembali ke tempatnya. Reka bentuk ini menyerupai pintu masuk ke pasar raya dan di bangunan kediaman kelihatan sangat asli.

Roto - kaedah pembuatan pintu yang agak baru

Roto - kaedah pembuatan pintu yang agak baru

Reka bentuk ini mempunyai kelebihannya:

 • Kekompakan relatif. Untuk membuka pintu sedemikian, terdapat ruang yang cukup untuk putaran. Dan ini sudah tentu kurang dari satu meter.
 • Estetik yang aneh. Roto adalah cara yang sangat mewah untuk merancang laluan, tetapi dalam gaya tertentu ia akan kelihatan sempurna. Perkara utama - untuk memilih yang betul.

Terdapat juga kekurangan:

 • Kebolehpercayaan relatif mekanisme. Paksi putaran, di mana pintu tetap, boleh rosak dengan kuat mengendalikan pegangan. Dan sekiranya binatang atau kanak-kanak bergegas ke dalamnya, hasilnya akan menjadi sangat menyedihkan.
 • Kekurangan penebat. Roto ini diperbaiki dengan baik dalam satu kedudukan, tetapi masih tidak tegas sehingga ia tidak membiarkan suhu atau bunyi sama sekali.
 • Rarity. Oleh kerana produk baru, hanya mendapat populariti, ia tidak sesuai untuk setiap pedalaman, mencari sebuah syarikat di sebuah bandar kecil mungkin sukar.

Reka bentuk ini menyerupai pintu masuk ke pasar raya.

Reka bentuk ini menyerupai pintu masuk ke pasar raya.

Walau bagaimanapun, jika anda tidak mempunyai anak atau binatang, dan tiada siapa yang boleh membuat bunyi di apartmen, roto boleh menjadi pengambilalihan yang sangat baik. Terutama jika anda ingat bahawa anda perlu menjalankan reka bentuk seperti bahan ringan. Kayu pepejal pepejal pastinya tidak sesuai, kerana engsel memegangnya akan sangat cepat gagal.

kembali ke menu ↑

Ciri reka bentuk

Setelah mengetahui bagaimana pintu kayu berbeza dari kaca, bagaimana pintu tsargy berbeza dari pintu panel, bagaimana pintu gelangsar gelongsor lebih baik dan lebih buruk daripada pintu ayunan biasa, akhirnya anda boleh memutuskan apa yang anda perlukan.

Gaya bijak

Gaya bijak

Untuk ini:

 • melukis pelan rumah - sama ada dengan pensel atau dengan program;
 • anggaran belanjawan anda;
 • anggaran berapa banyak ruang yang perlu mengambil pintu dalaman;
 • mengukur apa ukuran mereka;
 • menilai skema warna, reka bentuk keseluruhan pedalaman, rancangan untuk reka bentuk.

Bahan bergantung pada anggaran, di tempat yang diduduki oleh pintu, desain mereka. Dari reka bentuk bilik - warna, ditambah pula dengan reka bentuk keseluruhan. Dalam proses ini anda perlu mengambil kira beberapa nuansa tertentu.

Pilih produk untuk reka bentuk bilik

Pilih produk untuk reka bentuk bilik

kembali ke menu ↑

Kombinasi warna

Warna pintu boleh sangat berbeza dan menghadkan reka bentuknya sahaja. Anda boleh menggabungkannya dengan cara yang berbeza:

 • Pelarasan. Pintu warna yang sama dengan dinding membolehkan anda membuat bilik lengkap. Sangat sesuai jika pedalaman tidak perlu melengkapi, cukup untuk tidak mengalih perhatian dari dia.
 • Neutrality. Warna neutral di pintu - kayu paling semula jadi. Ia kelihatan cantik, mempunyai tekstur individu, tetapi tidak menarik terlalu banyak perhatian. Sekiranya anda mahukan sesuatu yang lebih menarik, tetapi masih neutral, anda boleh mengambil warna yang akan menjadi beberapa nada yang lebih ringan atau lebih gelap daripada warna lantai.
 • Sebaliknya. Pintu kontras adalah penyelesaian yang baik di mana tidak ada ketegangan yang mencukupi, di mana bahagian dalamnya kelihatan membosankan. Ia mesti dibezakan dengan dengan seks, dan memilih teduh yang betul, anda boleh menggunakan meja yang mudah dicari di Internet.
 • Gabungan dengan perabot. Kaedah ini juga digunakan - kerana perabot dipadankan dengan pedalaman, pintu yang dipilih untuk dipadankan dengannya, pastinya tidak akan keluar darinya. Anda boleh mengubah sedikit teduh, anda boleh memilih nada untuk dipadankan.

Warna neutral di pintu - paling kerap ia adalah kayu semulajadi

Warna neutral di pintu - paling kerap ia adalah kayu semulajadi

Kombinasi adalah pilihan yang lebih menarik:

 • Salutan cermin. Di dalam sebuah bilik kecil di mana hampir tiada ruang kosong, pintu pedalaman cermin akan menambah visual. Di samping itu, ia boleh digunakan sebagai cermin pertumbuhan sebenar, yang mungkin tidak ada tempat.
 • Lapisan kaca berwarna. Sesuai dengan gaya vintage, gaya klasik, gothic lama. Tingkap kaca berwarna boleh menggambarkan lukisan yang sesuai dengan pedalaman, tetapi penting untuk memastikan ia mendapat perhatian yang mencukupi. Sekiranya ia dikelilingi oleh aksesori yang cerah, ia akan hilang tanpa membuat kesan yang tepat.
 • Sisipan berwarna. Kaca berwarna atau salutan yang dicat kelihatan baik dalam kuantiti yang kecil jika ia selaras dengan skema warna asas bilik. Warna-warna terang juga disediakan untuk pembibitan, di mana mereka akan menggembirakan kanak-kanak itu.

Gaya minimalis

Gaya minimalis

Dan selain kombinasi, anda boleh memberi perhatian kepada bagaimana warna-warna tertentu dirasakan:

 • Putih. Sesuai dengan bahasa Perancis, Scandinavian kawasan pedalaman. Ia memberi ruang kepada hawa nafsu, kesungguhan, kesucian. Ia memerlukan penjagaan yang lebih teliti daripada warna lain - anda perlu menghilangkan habuk secara berterusan, memastikan tiada kotoran di salutan, jika tidak, pintu akan cepat hilang penampilan elegan.
 • Logam. Kejatuhan logam amat sesuai untuk reka bentuk dalaman berteknologi tinggi dalam gaya moden. Kelihatannya ia memasuki cermin, kaca berwarna cerah, kawasan beku, terutama jika ia adalah pintu swing atau dihiasi dengan elegan. Permintaan meninggalkan, tetapi pada tahap yang lebih rendah, daripada warna putih dan pastel.

Lapisan kaca berwarna

Lapisan kaca berwarna

 • Hitam. Sebuah klasik yang membolehkan beberapa kecuaian dalam penjagaan, tetapi tidak sesuai dengan segala-galanya kecuali seni deco, barok dan dalaman moden. Terlihat bagus dalam bilik-bilik yang berbeza, digabungkan dengan perabot putih, lantai putih. Namun, pintu hitam memerlukan usaha - ia perlu dimuatkan ke pedalaman.
 • Kayu semulajadi. Mana-mana warna sesuai di mana-mana sahaja, kecuali bahagian dalaman moden yang sukar. Terlihat sangat baik dengan klasik.
 • Warna-warna hangat yang terang. Secara visual mempersempit bilik, tetapi pada masa yang sama menjadikannya lebih selesa.
 • Warna-warna sejuk yang terang. Secara visual mengembangkan bilik, tetapi menjadikannya kurang selesa.

Gaya dan warna yang berbeza di dalam bilik yang sama

Gaya dan warna yang berbeza di dalam bilik yang sama

Selain warna, aksesori dan reka bentuk keseluruhan juga diambil kira mengikut gaya:

 • Klasik. Untuk klasik - kayu semula jadi dengan unsur-unsur ukiran, lacquered. Dalam kes-kes yang jarang berlaku - unsur putih, diukir juga ditambah dengan emas. Garis lurus yang ketat, bentuk geometri biasa.
 • Baroque. Pompositi, beberapa penyakit. Pintu tinggi (boleh menjadi pintu berganda), unsur-unsur ukiran, warna putih atau hitam. Boleh ditambah dengan kaca berwarna.
 • Moden. Warna terang, sisipan kaca, corak menarik, lukisan pada tema laut atau haiwan. Peraturan utama adalah keaslian reka bentuk.
 • Eco. Reka bentuk alam semula jadi - kayu asli atau palsu. Tiada varnis yang kelihatan, mengekalkan tekstur asal, kesederhanaan yang sengaja. Penyelesaian asal akan menjadi pintu kaca dengan corak bunga sederhana atau pintu lipat dengan hampir nipis, hampir kertas, unsur-unsur.
 • Provence. Ringan, airiness, beberapa kegembiraan. Pintu putih dengan sisipan kaca kaca paling sesuai.

Gabungan asal

Gabungan asal

Apabila idea pintu yang ideal, yang idealnya menggabungkan semua ciri-ciri, akhirnya terbentuk, ia tetap hanya untuk pergi ke kedai untuk membeli-belah. Tetapi sebelum itu anda perlu ingat sedikit nuansa sederhana.

kembali ke menu ↑

Nuansa terakhir pemilihan

Untuk pintu dalaman kelihatan sangat bagus, anda perlu mempertimbangkan beberapa peraturan mudah:

 • lembaran kayu dan kotak di mana ia tertanam mesti dibuat dari bahan yang sama - atau sekurang-kurangnya satu yang sama yang berbeza oleh beberapa nada;
 • Sebelum menempah pintu untuk keseluruhan apartmen, anda perlu memastikan bahawa ada cukup wang untuk pembelian satu langkah berskala besar - terlebih dahulu membeli satu pintu, kemudian sesaat lain tidak praktikal, kerana segala-galanya berubah dan model yang diinginkan dapat dikeluarkan dari pengeluaran sebelum anda datang untuk itu ;

Ringan, airiness, beberapa kegembiraan

Ringan, airiness, beberapa kegembiraan

 • Pintu hendaklah dipilih tidak dalam penampilan, tetapi dari segi ciri-ciri operasi, pertama sekali, kerana beban pada mereka adalah besar;
 • anda perlu pergi ke salun dengan mengukur pita anda, mengukur pintu dengan tepat diukur - ia boleh diselipkan beberapa milimeter, tidak dapat dilihat dengan mata kasar, tetapi ia menjejaskan kualiti yang sangat banyak;
 • semua unsur kelengkapan perlu diperiksa semula di dalam kabin - jika sesuatu yang memuncak, jingles atau bergetar, membuat apa-apa bunyi lain, lebih baik untuk pergi membeli-belah di tempat lain;
 • semua jahitan juga perlu diperiksa semula di dalam kabin - mereka tidak boleh menonjol, dengan ideal, mereka tidak sepatutnya kelihatan sama sekali.

Pilihan dengan cermin

Pilihan dengan cermin

Di pintu dalaman tidak memberikan sijil yang berkualiti, kerana anda perlu memilih diri anda dengan berhati-hati melihat dengan teliti.

Perkara utama - untuk dapat mencari pintu yang betul-betul sesuai dengan kawasan anda.

Pintu dalaman

Memilih untuk pedalaman anda

8 Skor Jumlah
Memilih pintu dalaman

Kami tahu semua rahsia memilih pintu dalaman yang betul. Anda boleh mengetahui semua model yang mungkin dalam artikel ini. Setelah meninjau maklumat, sila tinggalkan komen anda dengan hujah dalam komen. Mereka akan berguna kepada pembaca lain. Pendapat anda sangat penting kepada kami. Terima kasih kerana penyertaan anda. Kami menghargai setiap ulasan anda dan masa anda.

Relevan maklumat
8
Ketersediaan permohonan
8.5
Pendedahan topik
9
Kebolehpercayaan maklumat
8.5
Kebaikan
 • Estetika. Pintu dalaman yang betul melengkapkan kawasan pedalaman supaya tanpa itu, ia kelihatan tidak lengkap.
 • Pengasingan Pintu bilik antara yang betul menekan bunyi, mengurangkan kehilangan haba, melindungi daripada perhatian yang tidak perlu.
 • Kebolehpercayaan Waranti - kira-kira sepuluh tahun.
Cons
 • Kemungkinan kualiti yang buruk. Memilih pintu memerlukan pendekatan seimbang. Anda perlu menyemak semua perkara kecil, lihat semua lipit dan pastikan anda tidak cuba untuk menjual chipboard murah, yang tidak baik untuk kesihatan.
 • Kesukaran dengan menggantung Gantung pintu sendiri - terutamanya jika ia tergelincir atau, terutamanya, roto - tidak akan berfungsi. Kami perlu memanggil profesional yang berpengalaman dalam bidang ini.
 • Keperluan untuk membeli keseluruhannya sekaligus. Satu demi satu ia tidak akan berhasil, tetapi menjimatkan untuk keseluruhan pangsapuri sekaligus adalah tugas yang memerlukan masa.
Tambah ulasan anda

Kami akan gembira dan pendapat anda

Tinggalkan jawapan

Penilaian keseluruhan anda

ms2.decorexpro.com - Jurnal harian Reka bentuk, Senibina, Reka Bentuk Dalaman

Bilik-bilik

Halaman dan taman

Reka bentuk