Bagaimana untuk menjahit capes di sofa dan kerusi dengan tangan anda sendiri? 120+ (Foto) Idea untuk rumah anda

Masalah sofa lama dan pemulihannya dihadapi ramai. Beli sofa baru kadang-kadang tidak berkuat kuasa. Dan jika anda ingin menukar upholsteri di atasnya, iaitu, untuk memulihkan bengkel, ia juga akan membawa kos yang besar. Kami mempunyai jalan keluar dari situasi ini - untuk mendapatkan perlindungan yang indah di sofa atau kerusi yang boleh anda lakukan dengan tangan anda sendiri.

Kandungannya:

Varieti

Setiap hari, pembina plaid, dilindungi, meliputi tidak berhenti dalam perkembangan kerja mereka, sambil terus berfikir, menggunakan helah baru. Akibatnya, ini membawa kepada pelbagai gaya, dari segi sederhana hingga pelbagai fungsi, untuk semua model. sofa dan kerusi.

Ciri-ciri capes untuk sofa dan kerusi, pelbagai mereka

Ciri-ciri capes untuk sofa dan kerusi, pelbagai mereka

Jenis capes:

 • Universal. Bentuk bahan mengingatkan pada tuala segi empat tepat, yang hanya ditapis di atas sofa. Ia sesuai dengan kedua-dua sofa dan kerusi berlengan.
 • Fragmentary. Bahan segi empat tepat diikat dengan velcro atau tali.
 • Dengan fungsi tambahan. Termasuk poket kecil untuk kehidupan jauh dan lain-lain, ini berlaku untuk bilik kecil.
 • Eurocover atau tanjung peregangan. Lembut sepenuhnya berkulit perabot, mengulang bentuknya, membongkok, melancarkan semua penyelewengan di permukaan.
 • Plaid dengan kesan yang berbeza. Yang paling disukai untuk menggunakan suri rumah yang suka membungkus diri mereka dalam selimut yang menyimpan haba, yang bukan hanya memanaskan badan, tetapi juga melindungi sofa.

Cara untuk memberi sofa kehidupan baru

Cara untuk memberi sofa kehidupan baru

kembali ke menu ↑

Sponge lakukan sendiri, dengan lekukan pepejal

Kami menganalisis tiga masalah utama utama yang berkaitan dengan sofa. Sebagai permulaan, ini adalah sandaran tangan.. Biasanya, terdapat noda dari teh, kopi, serbuk, usang. Ini juga merupakan tempat kegemaran untuk haiwan kesayangan, kerana sudut boleh disapu, koyak. Tempat bermasalah kedua adalah tempat tradisional tempat mereka duduk. Bantal gagal di bawah berat pemiliknya.

Kami beralih kepada reka bentuk, pemulihan murah. Perkara pertama yang kami mulakan adalah sandaran tangan.

kembali ke menu ↑

Armrest

Ia seolah-olah perkara yang paling sukar untuk membuat sesuatu yang tidak boleh dijahit. Tetapi, sebaliknya, kerja ini lebih cepat dan lebih mudah, terima kasih kepada pembantu, yang telah lama terdapat di kedai-kedai binaan. Ini termasuk sudut, skru. Kami mencadangkan untuk mencipta bukan sahaja kes sudut, tetapi meja-meja tangan. Terima kasih kepada sebatian papan lapis, kita boleh membuat sokongan padu bukan sahaja untuk tangan, tetapi juga untuk cawan dan pinggan. Anda tidak perlu membasuh sampul sedemikian, ia akan cukup untuk menghapuskan serbet dari habuk, serbuk, kotoran.

Dalam coklat

Dalam coklat

Langkah pertama ialah mengukur lebar, ketinggian, data lain.Lukis, cat terperinci pada pengukuran kertas. Di kedai perkakasan, anda boleh meminta penjual memotong helai papan lapis yang anda perlukan untuk saiz, yang anda perlu cat. Walau bagaimanapun, lebar papan lapis perlu 8 mm.

Perhatikan bahawa lebar papan lapis boleh mengambil beberapa milimeter atau lebih sentimeter panjang papan lapis anda, jadi biarkan beberapa sentimeter ganti supaya penutupnya dapat dipakai dengan mudah. Kami mengikat papan papan kayu lapis antara satu sama lain dari bahagian dalam sudut kanan dengan bantuan sudut logam dan pemutar skru, yang membentuk bentuk lengan tangan anda.

Emery kertas pasir ke bawah semua kelemahan helai papan lapis.

Sekarang anda boleh cat bentuk bentuk papan lapis dengan cat dalam warna reka bentuk anda. Kami mengesyorkan menggunakan cat akrilik, ia kering lebih cepat, sebenarnya tidak mempunyai bau, jadi anda boleh melakukan ini walaupun di rumah. Yang terbaik untuk memilih warna gelap untuk sandaran tangan, mereka membuat lebih banyak kontras dengan warna lain. Anda juga boleh menghiasi mereka dengan corak asal, rhinestones atau kain, pilihannya sangat besar. Apabila cat kering, anda boleh mencuba penutup di atas lengan. Jika mereka benar-benar sesuai dengan anda, kerja itu boleh dianggap selesai.

Dalam gaya Provencal

Dalam gaya Provencal

Peringkat seterusnya ialah tempat duduk.

kembali ke menu ↑

Tempat duduk

Ia biasanya terdiri daripada dua bahagian:

 • bahagian utama - untuk tempat yang lembut;
 • bahagian bawah, menyembunyikan panel bawah sofa.

Di tempat duduk, belakang akan mengambil kain 150-170 cm. Untuk memilih saiz segmen kain yang dikehendaki, adalah perlu untuk mengukur sofa secara keseluruhan dan dalam bahagian, untuk memilih dimensi butiran. Kami mengukur lebar, kedalaman tempat duduk di dalam, mengukur segmen yang diperlukan pada kain. Kita memerlukan elaun lebar dalam saiz 7 cm. 1 cm pada setiap sisi - ini adalah elaun jahitan, 5 cm di tempat yang lembut, yang boleh naik sedikit semasa digunakan.

Mudah buang dan bersihkan.

Mudah buang dan bersihkan.

Kami menggunakan bahan dengan pemanis sintetik.

Anda boleh membuat petak dengan ketebalan yang berlainan. Ia semua bergantung kepada imaginasi dan rasa, banyak yang sempit, yang kecil, pada pangkal kanak-kanak atau satu yang besar. Sekiranya kerusi dibahagikan kepada bahagian-bahagian, maka bahagian-bahagian mesti bersimetris. Kami membuat percikan pada kain di bahagian depan, oleh itu, adalah wajar untuk menggunakan kapur mudah alih yang mudah ditanggalkan.

Dapatkan bahan yang berguna. Kain untuk langsir boleh digunakan, ia padat, biasanya dijahit dengan lebar minimum 2.70 atau 3 meter. Pilihan yang baik untuk kerusi jahit. Seterusnya, pilih pemandangan. Sebagai contoh, anda boleh menggunakan tucks, mereka akan melihat edging elegan.

Membuat lipatan pada kain. Ia perlu untuk menentukan berapa kerap band akan bertemu. Boleh dilakukan dengan jarak yang kecil antara satu sama lain atau dengan yang besar, bergantung pada pilihan anda.

Perlindungan sempurna untuk perabot anda

Perlindungan sempurna untuk perabot anda

Lembaga
Apabila memilih kain, disarankan untuk memberi tumpuan kepada warna yang tidak terang dan menarik, supaya tanjung itu tidak sedap. Sekiranya terdapat dua kombinasi warna, anda tidak perlu menambah elemen hiasan yang lebih kecil, seperti titik polka. Ia akan kelihatan nalyapano.

Gunakan, sebagai contoh, 3 lipatan. Dalam kes ini, bahagikan kain menjadi 4 bahagian.

Berlaku sama dan berbeza dalam saiz.

Secara umum, fantasi bukan kapel, jadi gunakan apa-apa pilihan. Untuk meletakkan jalur di dalam kain, ia mesti sekurang-kurangnya beberapa milimeter lebih luas daripada kedalaman tuck kami. Hidupkan jalur pemotongan teduh yang lain, yang akan berbeza dari kain utama, menjadi tompok kecil, menyambung jalur atas. Betulkan pin supaya ia tidak disebarkan. Agar ia terbentuk, anda perlu seterika besi. Ulangi tindakan ini dengan setiap bahagian.

Setelah unsur-unsur telah disetrika, anda boleh mengeluarkan pin. Dalam lipatan, yang ternyata, kami mengisi jalur itu, kemudian diikat dengan pin. Cuba pastikan jalur itu kemas, merata dari semua pihak. Kemudian ia akan kelihatan sangat profesional.
Apabila memilih kain, hentikan warna yang tidak terang dan menarik.

Apabila memilih kain, hentikan warna yang tidak terang dan menarik.

Kemudian, di atas kita membuat garis, untuk menyelesaikan semuanya.

Anda boleh melakukan segala-galanya dengan mesin jahit atau dengan tangan anda. Selepas kami melakukan ini, kami masih mempunyai tepi sekitar perimeter yang tidak diproses, mereka perlu tersembunyi. Apabila membeli kain di jalur sokongan, kami mempertimbangkan sentimeter untuk stok. Kami mengambil kain kedua dengan kain yang sama dengan kain utama, dengan saiz yang sama, kami tutup, kami melipat kain pertama dengan paip yang menusuk. Malah, anda harus mempunyai sarung bantal.

Ia mesti diketengahkan dari tiga belah pihak untuk dihidupkan di satu pihak. Kami melakukan ini semestinya dari sisi di mana kita mempunyai tiga elemen terpilih dan di mana belakang bersebelahan dengan kerusi. Kain Zastrochili, terbukti. Kami menandakan dengan pin tiga baris menegak dan satu mendatar, yang akan membahagikan kerusi itu menjadi tiga bahagian. Jahit mereka. Oleh itu, kita membentuk tiga poket yang akan diisi secara langsung dengan poliester padding.

Mudah untuk melakukannya sendiri

Mudah untuk melakukannya sendiri

Anda boleh menggunakan bahan-bahan yang ada di dalam rumah, jika terdapat apa-apa yang tidak perlu bantalyang sepadan dengan saiz untuk kes kami, anda boleh menggunakan bantal ini dan bukan sintepon, mereka juga menambah jumlah.

Sintepon adalah ketebalan yang berlainan. Adalah lebih baik untuk mengambil ketebalan purata - ia adalah 3 cm Ini semua bergantung pada berapa banyak kita mahu mendapatkan sofa yang subur.

Kami beralih kepada pemprosesan tepi. Kita perlu memasukkannya ke dalam dan menjahit mereka lagi. Segala-galanya kekal di dalamnya, jahitan semuanya tersembunyi. Jahitan ini perlu diambil kira apabila menentukan saiz kain, tidak kurang dari 1 cm pada setiap sisi kita akan mempunyai jahitan. Kami juga membuat jurang pada pemanis sintetik, seperti di beberapa tempat ia naik.

Lembaga
Untuk memasang penutup, kami akan menggunakan Velcro. Untuk tidak memindahkan bantal, lebih baik untuk memperbaikinya. Anda boleh melakukan ini pada keseluruhan lebar sofa, anda boleh melakukannya di beberapa tempat, seperti yang anda suka. Velcro akan digunakan untuk terus mencuci sampul ini.
Pilihan Tie

Pilihan Tie

Betulkan bahan pelekat dengan jarum dan benang. Di sofa, anda boleh menggunakan senjata gam. Terdapat pilihan untuk menjahit, tetapi ia adalah sedikit lebih lama dalam masa dan ia tidak selalu mudah untuk menjahit di sofa. Tetapi dengan bantuan pistol lem pita itu memegang dengan sempurna. Oleh itu, pada bahagian belakang, pinggir bantal diperbaiki dengan bantuan satu velcro. Kita boleh melakukan ini dalam bahagian kecil atau sebaliknya dengan jalur keseluruhan.

Ia tetap menjadi kes bagi belakang kecil.

kembali ke menu ↑

Backrest

Menggunakan teknik yang sama, anda perlu membuat segi empat tepat kain yang menutup kedua belah pihak serta kain bantal. Buat semangat anda sendiri - sedutan. Ikatan ini di antara beberapa keping bahan, yang melipat ke lipatan dan membentuk pelepasan yang indah, disebut sedutan.

Anda boleh menggunakan selimut biasa

Anda boleh menggunakan selimut biasa

Sekarang penerimaan ini berada di puncak populariti. Banyak pereka Itali menggunakan teknik ini untuk membuat koleksi sofa mereka. Kos sofa sedemikian daripada 6 000 euro.

Maksud saya, ini adalah peranti mahal. Kami akan melakukan teknik puff yang paling mudah - tucks kecil yang kemas, terhuyung-huyung, yang kelihatan sangat cantik.

Selepas sedutan telah direka, seperti dalam versi dengan tempat duduk, kami memohon bahagian kedua muka ke muka, jahit dari semua pihak, belok dan pasangkan pita pelekat. Adalah wajar untuk mengukir punggungnya di semua pihak. Pertama, pemilik boleh menggosok di belakang, titik kedua, jika kita meregang tempat duduk dengan baik, maka semua lipatan kami hanya akan terbuka sedikit dan mereka akan kelihatan.

Ini adalah elemen yang perlu ditunjukkan, ia cantik, hebat, ia kelihatan sangat cantik.

Dalam gaya klasik

Dalam gaya klasik

Item terakhir - bantal. Hiaskan sofa atau kerusi tangan anda dengan hiasan aneh untuk membuat lekapan papan lapis dan warna pilihan anda, sarung bantal baru kelihatan harmoni. Ia lebih baik untuk melihat jika bantal adalah teduh yang sama yang anda gunakan untuk mengetuk bahagian bawah bantal dan untuk bengkak.

Versi pemulihan reka bentuk sofa anda akan menelan kos sehingga 1000 Rubles.Iaitu, pemulihan perabot yang terdiri daripada kusyen lembut di tempat duduk, sandaran dan sandaran tangan, yang akan melayani anda sebagai meja mini.

Pelbagai capes bergantung bukan sahaja pada palet warna, tetapi juga pada jenis bahan.

Dalam warna ungu

Dalam warna ungu

kembali ke menu ↑

Tapestry rajutan lengan

Pada masa lalu, tapestry capes di sofa, kerusi-kerusi, ottomans berkhidmat sebagai hiasan perabot, dianggap kemewahan dan kekayaan. Tali selimut yang khusus dijahit untuk memesan dari benang yang mahal, mengambil banyak masa untuk mencipta corak luar biasa yang membolehkan anda mengenali tangan tuan. Sekarang kerja manual digantikan oleh peralatan, proses memasak telah dipercepat banyak kali. Mereka mula menggunakan benang lebih murah dan menghargai hiasan itu menjadi kurang.

Tetapi kecanggihan dan keindahan di pedalaman selimut permaidani tidak hilang. Selain itu, warna harmoni dan corak akan menekankan rasa halus, kehalusan selera anda.

Cetakan bunga

Cetakan bunga

Tapestry dicipta oleh teknologi yang paling canggih yang dibangunkan oleh orang Mesir kuno. Pengeluaran permadani moden sangat berbeza dari Mesir kuno. Semuanya bermula dengan lakaran. Mana-mana lukisan, landskap, masih hidup boleh dipindahkan ke kanvas masa depan. Pereka membahagi imej menjadi 1000 titik warna, masing-masing menentukan warna benang untuk kanvas masa depan.

Di palet permaidani kira-kira 300 warna, manakala benang untuk membuat kanvas hanya lima warna. Apabila kita berurusan dengan cat, kita boleh dengan mudah mendapatkan sebarang warna dengan hanya mencampurkan warna. Dalam ciptaan warna pada kanvas, benang bercampur, mewujudkan warna baru.

kembali ke menu ↑

Ciri-ciri dan faedah

Keistimewaan bahan termasuk plexus tiga atau lebih benang pelbagai warna, masing-masing, kanvas tidak dicat selepas ditenun. Lebih-lebih lagi, mereka dibezakan bukan sahaja dengan warna, saiz, kaedah dan kerumitan yang dipotong, tetapi juga dengan hiasan yang aneh. Ini mungkin:

 • pinggir;
 • permohonan;
 • lukisan pecut;
 • sulaman klasik;
 • renda.

Semua ini memberikan penghalusan, kecantikan tidak hanya untuk kanvas, tetapi juga untuk pedalaman, secara umum.

Kami memberikan sedikit perbaikan

Kami memberikan sedikit perbaikan

Kain tapestry dibuat dari bahan yang berbeza.

Ini termasuk:

 • gesper;
 • tekstil;
 • bahan bukan kain;
 • jerami

Ketumpatan, ketebalan, pelepasan boleh dipilih untuk dirasakan, kerana terdapat banyak jenis. Cetak, corak tematik, lukisan, palet warna - semua kehendak. Kuasa untuk menyegarkan bukan sahaja perabot yang diperbuat daripada kerusi, tetapi juga suasana bilik, secara amnya.

Anda boleh memilih tanjung masa depan anda secara besar-besaran dan secara individu, yang akan mengambil sedikit lebih banyak kos. Kaedah manual masih dipelihara dan kerja sedemikian terus dihargai, yang merupakan ciri dari kaedah pembuatan individu. Mesin melakukan kerja besar, jadi model ini lebih murah daripada kain tenunan tangan. Untuk setiap bahan menyediakan penjagaan individu sendiri, seperti yang kita gambarkan di bawah.

Lembaga
Jangan takut untuk mengganggu gambar estetik dengan hiasan tambahan, bantal digabungkan sepenuhnya dengan apa-apa cetakan bedspread.

Mana-mana jenis kerja (tudung, penutup, selimut), memakai dan mengeluarkan dari perabot tidak memberikan tenaga kerja.

Dalam sebilangan besar kes penutup permaidani disimpan, dicairkan dengan atmosfer yang tidak jelas. Selain itu, para peniaga dalam idea reka bentuk yang harmoni akan menghargai hadiah mahal itu. Komposisi semulajadi hypoallergenic penutup kain adalah selamat untuk kanak-kanak dan orang tua.

Bahan dari mana kes itu dibuat sangat tahan pakai, tidak mengecut dan tidak kehilangan warna-warna terang. Pada dasarnya, selimut tersebut berfungsi sebagai perlindungan dari hama, kotoran, cat, tetapi keluarga dengan anak kecil harus mencuci mereka lebih kerap. Sudah tentu, anda akan menyelamatkan sofa dari cat kanak-kanak dan penanda terasa, tetapi anda tidak akan menyelamatkan tanjung yang boleh membelanjakan tidak kurang daripada sofa anda. Untuk melakukan ini, adalah penting untuk mempertimbangkan penjagaan yang betul.

Dalam warna putih

Dalam warna putih

Perlindungan sedemikian boleh melindungi kerosakan mekanikal dari mata yang berlebihan, diperolehi dari masa ke masa atau disebabkan kecuaian.Adalah dinasihatkan untuk membeli cap seperti itu sebelum pelapis akan rosak. Anda boleh menyimpan rupa dan bau perabot baru.

Anda boleh melembutkan sofa keras, jika anda menggunakan kain dengan beberapa lapisan atau sisipan khas. Ia dinasihatkan untuk menggunakan sofa licin.

Perlindungan sedemikian akan melindungi sofa bukan sahaja daripada kanak-kanak, tetapi juga dari haiwan. Haiwan kesayangan anda dengan cepat akan kehilangan keinginan untuk mengasah kuku pada sofa anda terima kasih kepada kain. Kain bergelombang berpaut ke cakar dan mata air bersama dengan kaki, dan binatang tidak menyukainya.
Sesuai untuk sofa putih

Sesuai untuk sofa putih

kembali ke menu ↑

Penjagaan

Untuk membuat jubah ini berkhidmat untuk masa yang lama:

 • Adalah lebih baik untuk membasuh penutup permaidani dengan tangan mereka. Sekiranya anda lebih suka menggunakan mesin basuh, jangan pilih mode "spin tajam".
 • Suhu memilih tidak melebihi 30 °.
 • Keringkan bahan tanpa bantuan pemanas.
 • Suhu maksima seterika semasa menyeterika mencairkan serat sintetik.
 • Tidak banyak jenis bahan yang memerlukan cucian kering.

Melindungi sofa dari kanak-kanak dan haiwan

Melindungi sofa dari kanak-kanak dan haiwan

Lembaga
Jangan lupa untuk mengalihkan tudung di balkoni. Berhati-hati, semua orang boleh memberi perhatian kepada hiasan yang mahal itu.

Jika anda tidak menggunakan bahan untuk sementara waktu, bungkusnya dalam apa-apa helaian kecuali polietilena, letakkan di dalam beg yang terbuka dan bernafas.

kembali ke menu ↑

Kuda tanpa lengan

Meliputi sofa sedemikian, sebagai peraturan, regangan. Mereka meliputi seluruh sofa. Ini termasuk eurocovers. Mereka diperbuat daripada buluh, hypoallergenic dan melindungi perabot bukan sahaja dari tangan-tangan yang canggung orang dewasa, kanak-kanak, tetapi juga haiwan peliharaan, yang cakarnya menangkap benang kain.

Juga penutup itu boleh di atas tali, yang dijahit di sudut bawah sofa. Biasanya, sofa sedemikian mempunyai asas yang padat dan padat.

Koper sofa karpet juga termasuk dalam jenis capes ini, dalam bentuk trek, yang ditutup dengan tempat duduk dan backrest, sandaran tangan tetap terbuka.
Pilihan terang untuk rumah

Pilihan terang untuk rumah

Permaidani terang boleh dibengkokkan.

Kes tanpa lengan tangan boleh kelihatan mudah dan menarik hanya bahan atau warna. Jika anda menghargai aksesori yang luar biasa, kami cadangkan anda memberi perhatian kepada penutup dengan skirt. Ciri-ciri mereka adalah bingkai cahaya yang panjang, dipasang pada akordion. Lebih sesuai dengan sofa yang tinggi.

Mana-mana jenis penutup sofa tanpa lengan tangan boleh dihiasi dengan pelbagai bantal dengan lebih cantik atau bentuk aneh dalam bentuk emotikon, simbol dan watak kartun. Perkara utama untuk menggabungkan dengan warna dan dalaman.

Sarung tersebut biasanya dihiasi dengan frasa simbolik yang sederhana atau logo syarikat. Sesuai untuk reka bentuk minimalisme.

Jalur terang

Jalur terang

kembali ke menu ↑

Seprai bedah

Skim warna halus akan mengangkat semangat anda, sila mata. Kelebihannya boleh dikaitkan dengan fakta bahawa mereka mempunyai meterai yang dimasukkan antara bahan utama dan kain lapisan, yang paling sering menjadi pemanis sintetik.

Terima kasih kepada gabungan fabrik ini, penutupnya subur dan lembut, sembunyikan lipatan di atas sofa. Terdapat beberapa jenis jahitan:

 • benang jahit - model mahal;
 • termostat.

Termostat hanya digunakan untuk menutupi dari kain buatan. Ia adalah pengancing lapisan seprei dengan bantuan alat khas yang mencairkan serat sintetik.

Bersamaan dengan karpet

Bersamaan dengan karpet

Ia banyak, mengambil banyak ruang semasa simpanan. Oleh itu, sukar untuk dihapuskan. Mana-mana perlindungan, anda perlu mencuci sekurang-kurangnya 2 kali setahun. Atau bersihkan debu, udara diperlukan.

kembali ke menu ↑

Pemilihan model untuk gaya

Cara termudah untuk memilih bedbread selimut monochromatic yang sederhana, kerumitan hanya akan menjadi pilihan edema yang harmoni.

Bedspreads dengan perhiasan memerlukan perhatian khusus. Kesukaran terletak pada pemilihan gaya. Sebagai contoh, untuk gaya Borokko, ciri-ciri Rococo meliputi kain satin dan sutera, dihiasi dengan perabot, ruffles dan renda.

Meliputi, dihiasi dengan bunga monoton yang kecil, adalah ciri Provence. Warna monokromatik, garis lurus atau sangkar dominan. Teknik patchwork biasanya harmonis digabungkan dengan gaya muzik negara: kuar terpencil dengan bunga mawar halus dan dicairkan gambar itu di tempat tidur - membuat daya tarikan dan keselesaan.

Pilihan yang selesa untuk membaca buku

Pilihan yang selesa untuk membaca buku

Lukisan 3D bunga akan digabungkan dengan sempurna dalam gaya. Moden, dengan perhiasan yang halus dan "kulit" karpet binatang itu. Motif moden dengan warna metalik, tentu saja, diberikan Arus tinggitetapi ada kemungkinan yang tidak sesuai Loteng, untuk ini anda perlu menambah beberapa garis simetri.

Selimut yang besar di atas perabot kerusi anda akan kelihatan tidak kemas, kotor dan kesan pelepasan kotor hendaklah 110 hingga 140 cm. Bagi katil double, piawaian berikut diperhatikan: 200 oleh 220 cm.

Katil Eropah dimuliakan oleh saiz maksimum, jadi penutup untuk katil double standard akan menjadi kecil, jadi pilih saiz dari 220 hingga 250 cm dan sehingga 230 cm dengan 250 cm.

Dalam gaya minimalis

Dalam gaya minimalis

kembali ke menu ↑

Meliputi bulu

Diperbuat daripada bulu palsu dengan tidur malam yang lembut. Mereka berbulu, menyenangkan untuk disentuh. Bagaimanapun, menarik debu. The villi sendiri dijahit ke dalam struktur kain, sehingga mereka tidak akan jatuh atau runtuh. Oleh kerana tidur yang panjang, udara terkumpul di villi, membantu mengekalkan kehangatan semula jadi tubuh anda.

Bergantung pada pencahayaan, kegelapan, sudut kejadian cahaya, serat boleh membiasakan cahaya dan mengubahnya sedikit. Untuk capes itu, lebih baik menggunakan perkhidmatan cucian kering. Selalunya pelekat cat pada harimau, brindle dan warna lain.

Bagi pedalaman dalam gaya Glamor, penutup bulu dari warna yang halus atau kontras akan sesuai dengan kemewahan.

Capes seperti itu menambah keselesaan dan kehangatan ke dalam bilik; struktur lembut dan lembut kanvas memikat anda untuk berehat dan berehat.

Apabila semuanya ada dalam nada

Apabila semuanya ada dalam nada

kembali ke menu ↑

Warna dan bahan

Dengan bantuan kusyen untuk kerusi dan sofa, anda boleh menyegarkan dan mempelbagaikan bahagian dalam bilik.

 • Kelebihan beige warna - keharmonian dengan semua warna. Ini boleh digunakan.
 • Untuk kesan yang terang dan kontras, tambah kaya dengan pedalaman putih. biru cadar, langsir dicampur dengan hiasan halus.
 • Merah - warna pencerobohan, berhati-hati dengannya dan jangan gunakannya dengan warna lain yang berbeza, jenuh.
 • Adalah penting untuk mempertimbangkan lokasi tingkap di dalam bilik anda. Sekiranya mereka berada di sebelah selatan, berhenti di tempat sejuk, tingkap yang menghadap ke utara membawa warna-warna hangat dengan mereka.

Kelebihan kuning air - keharmonian dengan semua warna

Kelebihan kuning air - keharmonian dengan semua warna

Ramai menggunakan helah ini apabila membeli bedspreads bermuka dua. Dalam kes ini, anda boleh menikmati kepelbagaian dan menukar warna dengan masa tahun. Harmoni harus dikekalkan, jadi tempat tidur seprai harus menyokong sekurang-kurangnya satu elemen di dalam ruangan, contohnya, langsir atau haluan hiasan.

Capes akan membantu mengubah suasana di rumah

Capes akan membantu mengubah suasana di rumah

Beberapa capes satu sisi akan membantu mengubah suasana di dalam rumah. Warna musim panas dipilih - warna cerah, menyenangkan, dan mereka juga mengambil musim sejuk untuk penggantian, mereka akan menjadi lebih cerah, lebih berair. Untuk pilihan musim panas termasuk warna vanila. Musim sejuk, untuk suasana Krismas pergi karang, coklat.

Kepada nada sejuk boleh dikaitkan dengan arahan Scandinavia - warna kelabu. Salah satu bahan yang paling popular adalah jacquard.

Ia terdiri daripada corak. Merujuk kepada yang paling memerlukan, dan bukannya bahan yang paling murah.

Gaya berteknologi tinggi

Gaya berteknologi tinggi

Terdapat penutup dari dua bahan: semula jadi dan sintetik. Harga bahan bergantung kepada komposisinya.

Pengilang menuntut bahawa apa-apa jenis sarung perabot yang boleh menampung sehingga 50 pembasuh.

Tuan rumah mengatakan bahawa mereka berpuas hati dengan pembelian, keselesaan dan daya tarikan, yang memberikan mereka selimut, tudung atau selimut.

Kapas di kerusi dan sofa

Pilihan untuk digunakan

8.9 Skor Jumlah
Kain untuk sofa dan kerusi berlengan dengan tangan mereka sendiri

Jangan lupa sebelum memilih dan membeli selimut untuk mengambil ukuran dari perabot. Persoalannya adalah lebih rumit, semakin tinggi tahap kepentingannya, jika anda memilih bukan selimut yang sudah siap, tetapi kain untuk menjahit.Tukar reka bentuk apartmen, membuat permutasi, dan warna bunga yang terang akan membantu melupakan mood yang tidak baik. Pakar telah membuktikan bahawa mengemas kini pedalaman adalah cara terbaik untuk mencegah kemurungan dan langkah kecil ke arah perubahan global yang lebih baik, untuk kehidupan yang lebih baik. Cobalah untuk membuat rumah anda selesa dan selesa, maka sarang anda akan tidak sedar seperti bukan sahaja anda, tetapi semua orang di sekeliling anda. Lagipun, ini adalah perkara yang paling penting untuk suri rumah. Setelah meninjau maklumat, sila tinggalkan komen anda dengan hujah dalam komen. Mereka akan berguna kepada pembaca lain. Pendapat anda sangat penting kepada kami. Terima kasih kerana penyertaan anda. Kami menghargai setiap ulasan anda dan masa anda.

Relevan maklumat
8.5
Ketersediaan permohonan
9.5
Pendedahan topik
8.5
Kebolehpercayaan maklumat
9
Kebaikan
 • Lindungi perabot baru dari kerosakan, kotoran.
 • Cape menyembunyikan kerosakan yang kelihatan pada sofa dan kerusi.
 • Sampul boleh mengemas kini, meningkatkan visual sofa anda.
Cons
 • Undiscovered hanya boleh merosakkan reka bentuk apartmen.
 • Plaid tapestri-jacquard tidak baik untuk menahan noda, jika ia dibekalkan dengan cecair yang berlainan.
 • Selimut, lebih kecil daripada sofa, mengurangkan daya tarikan dan menambah gambar kecerobohan.
 • Ia akan menjadi malu untuk membuat pilihan yang salah, memandangkan bedcover itu memerlukan sekurang-kurangnya 10,000 Rubles.
Tambah ulasan anda

Kami akan gembira dan pendapat anda

Tinggalkan jawapan

Penilaian keseluruhan anda

ms2.decorexpro.com - Jurnal harian Reka bentuk, Senibina, Reka Bentuk Dalaman

Bilik-bilik

Halaman dan taman

Reka bentuk