Bagaimana pasu hiasan dalaman dengan bunga berubah? 130+ (Foto) tinggi, bergaya, cantik

Bahagian dalam rumah dapat diperkaya dan dibuat dengan menggunakan teknik dekorasi. Pasu lantai seringkali sentuhan akhir yang membantu menyedari imej yang dikandung bilik, menambah semangat ke pedalaman dan menekankan keinginan selera pemilik.

Kandungan artikel ini:

Kami menghiasi pasu lantai dalaman

Buat kali pertama, pasu mula digunakan sebagai hiasan untuk bilik-bilik di Yunani purba. Keindahan tanah liat yang anggun adalah sifat kemakmuran dan bangsawan. Sarjana membuat karya-karya sebenar yang mewah dan tidak semuanya tersedia. Hari ini, aksesori fesyen ini dibentangkan dalam pelbagai variasi bentuk, bahan dan saiz. Pertimbangkan untuk menambah kecanggihan kepada bilik dengan bantuan terperinci penting ini.

Vas lantai untuk gaya dalaman

Vas lantai untuk gaya dalaman

Pasu lantai dipanggil yang ketinggian melebihi 40 cm. Kapal kecil tidak diletakkan di lantai, mereka hilang terhadap butiran lain hiasan.

Lembaga
Pilih pasu, jangan beli yang pertama yang anda suka. Ia harus selaras dengan gaya umum bilik, digabungkan dengan warna dengan hiasan lain. Ia juga penting untuk mempertimbangkan tempat di mana ia akan berdiri, saiz aksesori bergantung kepadanya.
Pasu lantai disebut pasu dengan ketinggian lebih dari 40 cm

Pasu lantai disebut pasu dengan ketinggian lebih dari 40 cm

Vas lantai kelihatan sempurna apabila terdapat banyak ruang di sekelilingnya. Oleh itu, jangan letakkannya di dalam bilik kecil di mana terdapat banyak perabot. Dalam kes ini, ia hanya hilang dan tidak menjadi sentuhan yang terang di pedalaman. Pilihan terbaik adalah sudut yang kosong dan luas, tempat berhampiran tingkap, perapian.

Agar kapal itu dimuatkan ke dalam nada umum bilik, pilihlah dengan mengambil kira pelbagai warna dasar garisan penamat. In hijau pedalaman akan sesuai dengan vas berwarna hijau muda, putih atau pasir. A vas beige akan sesuai coklat atau tempat yang sama. Jika hiasan bilik menguasai hitam warna, pilih aksesori cerah putih atau merah.
Vas buatan tangan untuk reka bentuk anda

Vas buatan tangan untuk reka bentuk anda

Sesetengah gaya menyiratkan bentuk aksesori geometri yang ketat. Tetapi dalam kes sedemikian, anda boleh mencari aksesori bentuk yang diingini. Hari ini, pengeluar melaksanakan idea-idea kreatif yang paling tidak dijangka.

Akibatnya, pelbagai barang hiasan ini termasuk bentuk rumit seperti:

 • kon;
 • bulatan;
 • helix;
 • botol;
 • persegi;
 • segi tiga;
 • silinder

Pelbagai bentuk untuk dipilih.

Pelbagai bentuk untuk dipilih.

Sekiranya perlu, sekumpulan kapal lantai yang berbeza digunakan untuk menggabungkan atau memisahkan ruang.Mereka juga mengisi sudut kosong, mewujudkan aksen yang terang di dalam bilik.

Ia akan menjadi menarik untuk anda:TINJAUAN: Dapur jam - Model dinding untuk mewujudkan keselesaan (135+ Foto). Pilihan besar dan asal buat sendiri

kembali ke menu ↑ kembali ke menu ↑

Apa yang mereka buat?

Kapal untuk dekorasi rumah dibuat dari pelbagai bahan. Yang paling biasa adalah kapal berikut:

Seramik

Varieti seramik - porselin dan tembikar - sering digunakan untuk membuat pasu besar. Aksesori ini dibuat dalam gaya klasik, antik atau etnik. Cawan porselin biasanya lebih mahal daripada yang lain. Ini disebabkan oleh kos buruh yang besar yang diperlukan dalam pembuatannya: membentuk, melukis, menembak, dan kaca. Terutamanya dihargai dengan pasu dicat tangan. Kadang-kadang mereka dihiasi dengan stuko atau lukisan yang indah.

Untuk pasu hiasan tidak kosong, ia boleh dihiasi dengan cawangan kering bentuk yang menarik

Untuk pasu hiasan tidak kosong, ia boleh dihiasi dengan cawangan kering bentuk yang menarik

Kaca

Jenis ini dianggap sebagai pilihan yang lebih berpatutan. Proses membuat kapal kaca lebih mudah. Tetapi ini tidak menjadikan mereka kurang elegan berbanding dengan orang lain. Mereka boleh diberikan apa-apa bentuk dan memberikan naungan yang diingini, mereka juga dihiasi dengan rhinestones, lukisan. Pasu kaca adalah sesuai walaupun untuk ruang kecil di mana hanya ruang kecil yang masih bebas.

Kebanyakan vas ditutup dengan perhiasan dan lukisan

Kebanyakan vas ditutup dengan perhiasan dan lukisan

Logamhlangit

Untuk pembuatannya, tembaga atau tembaga digunakan lebih kerap. Sebagai perhiasan kapal, mengejar, ukiran, dan monogram digunakan. Bagi pelanggan yang sangat menuntut dan kaya, vas tersebut dihiasi dengan emas dan perak. Kapal logam menghiasi, sebagai peraturan, pedalaman bergaya moden.

Perhiasan emas atau perak

Perhiasan emas atau perak

Ia akan menjadi menarik untuk anda:ULASAN: Tirai Tirai: Perlu atau Mewah? Mana yang lebih baik dan lebih mudah? (265+ Foto)

Kayu

Selalunya mereka digunakan untuk membuat pedalaman dalam gaya etnik. Asas mengambil kayu, buluh dan anggur. Hiasan lantai ini lebih disukai oleh pencinta minimalis dalam reka bentuk.

Batu

Kapal-kapal tersebut diukir dari marmar atau granit, kadang-kadang onyx, malachite dan permata murah lainnya digunakan untuk membuatnya.

Model batu berat dan tidak selesa dalam penyusunan semula

Model batu berat dan tidak selesa dalam penyusunan semula

Plaster

Pasu gipsum murah hanya digunakan sebagai barang hiasan. Mereka tidak boleh dipenuhi dengan apa-apa, terutamanya menuangkan air ke dalamnya.

Pereka moden telah melangkah lebih lanjut dalam idea kreatif mereka. Kapal lantai, kadang-kadang terbuat dari bahan yang paling tidak dijangka, semakin biasa. Mereka menggunakan kelapa, kulit kayu, paip keluli. Dan walaupun pada pandangan pertama, aksesori ini tidak kelihatan agak biasa, jangan takut untuk bereksperimen dengan butiran tersebut. Selalunya hanya satu elemen hiasan yang memberikan kesempurnaan gaya bilik dan daya tarikan istimewa dan menjadikan pedalaman itu unik.

Sejambak cantik untuk mood yang baik

Sejambak cantik untuk mood yang baik

Peniaga sejati menghiasi rumah mereka dengan pasu antik yang indah. Mereka memberi ruang yang dihormati dan bergaya. Walau bagaimanapun, ia tidak tersedia untuk semua kerana kos yang tinggi.

Tekstur vas yang anda pilih sepadan dengan gaya yang telah dibuat di dalam bilik.

Ia akan menjadi menarik untuk anda:ULASAN: Apa yang Blinds pada tingkap (200+ Foto): Semua jenis reka bentuk untuk rumah anda

kembali ke menu ↑ kembali ke menu ↑

Setiap bilik mempunyai sendiri

Anda boleh meletakkan vas asal yang tinggi di atas lantai di mana-mana bilik. Selalunya ia menghiasi pedalaman ruang tamutetapi ia sesuai dan masuk bilik tidurdan dalam kanak-kanakdan di dewan yang luas. Apabila memilih hiasan di dalam bilik tertentu, pertimbangkan fungsi aksesori.

Memilih pasu, jangan lupa tentang gaya yang dipilih.

Memilih pasu, jangan lupa tentang gaya yang dipilih.

kembali ke menu ↑

Bilik tidur

Fungsi utama bilik tidur di rumah - berehat dan bersantai. Setiap objek dalam dekorasinya, termasuk pasu lantai, mesti sesuai dengan matlamat ini. Di sini, bentuk berbentuk jatuh atau bulat kapal yang diperbuat daripada seramik atau kaca akan sesuai..

Gaya:

Bilik tidur kekayaan akan menambah pasu lantai elegan

Bilik tidur kekayaan akan menambah pasu lantai elegan

Warna lebih baik untuk menggunakan tenang, tidak mudah dilihat.

kembali ke menu ↑

Ruang tamu

Di tengah-tengah rumah, di ruang tamu, vas dipilih dengan reka bentuk keseluruhan bilik. Ia berada di dalam bilik ini bahawa seluruh keluarga berkumpul pada waktu petang, para tetamu diterima di sini. Oleh itu, di pedalaman ruang tamu, pasu harus membuat mood istimewa, seperti teknik rekaan lain.

Anda boleh memilih satu vesel yang sama warna dengan kertas dinding, ia secara visual meningkatkan ruang. Anda boleh membuat aksen terang dengan pasu tunggal. Dalam sesetengah kes, membeli seluruh kumpulan pasu dalam gaya yang sama adalah keputusan yang baik. Jika ruang tamu dilengkapi dengan perapian, hiasan terbaiknya akan menjadi dua pasu sama pada kedua-dua pihak.
Kami pasangkan bunga dengan pasu ke dalam reka bentuk keseluruhan

Kami pasangkan bunga dengan pasu ke dalam reka bentuk keseluruhan

Lembaga
Sekiranya tidak mungkin memilih vas yang sesuai dengan reka bentuk keseluruhan dalam gaya tertentu, anda boleh memilih vas kaca universal atau seramik monokromatik. Mereka tidak akan menonjol dari gambaran yang besar.

Ia akan menjadi menarik untuk anda:ULASAN: Reka Bentuk Tirai Baru dalam 2017 (400+ Foto): Pilihan Moden dan Bergaya

kembali ke menu ↑

Dapur

Malah di lantai kecantikan dapur akan menemui tempatnya. Di sini anda boleh cuba untuk bereksperimen dengan hiasan. Bergantung kepada rekabentuk, kapal itu diisi dengan kehendak atau dibiarkan kosong. Dalam pasu di dapur, anda boleh meletakkan bunga buatan atau semula jadi, dan anda boleh mengisinya dengan buah-buahan yang cerah. Hiasan semacam itu akan sentiasa menyesuaikan diri dengan positif.

Di dapur, vas boleh diisi tidak hanya dengan bunga, tetapi juga dengan buah.

Di dapur, vas boleh diisi tidak hanya dengan bunga, tetapi juga dengan buah.

Dewan

Untuk dewan kosong, di mana anda tidak boleh meletakkan perabot, pasu lantai tinggi kadang-kadang satu-satunya jalan keluar dalam reka bentuk bilik. Mereka sesuai di ruang terbuka dan di bawah dengan tangga. Bergantung pada rasa pemilik, mereka boleh menjadi terang atau tenang dalam gaya dan warna. Anda boleh meletakkan tanaman hidup yang tinggi di dalamnya.

Ingat bahawa hiasan itu lorong menetapkan nada dan suasana seluruh rumah. Anda perlu memikirkan apa sebenarnya yang anda mahu tetamu anda katakan mengenai diri mereka dengan pedalaman mereka. Pasu terang bentuk asimetris akan memberikan keaslian dan keaslian pemilik rumah. Warna kontur dan warna yang tenang menegaskan sifat-sifat seperti ketahanan dan ketenangan.
Lorong menyusun nada untuk keseluruhan apartmen dari ambang pintu

Lorong menyusun nada untuk keseluruhan apartmen dari ambang pintu

Sesetengah pereka mencadangkan menggunakan vas di lantai sebagai pendirian untuk payung.

kembali ke menu ↑

Kanak-kanak

Pasu yang akan berdiri di dalam bilik kanak-kanak mesti memenuhi dua kriteria utama: keselamatan dan mesra alam sekitar.

Lembaga
Jangan letakkan di dalam bilik logam satu pasu logam, yang mana seorang kanak-kanak boleh memukul keras. Anda juga tidak boleh meletakkan di dalam kapal kanak-kanak, yang boleh pecah.

Aksesori yang diperbuat daripada kayu atau plester, dihiasi dengan tumbuhan dalaman yang hidup. Di bilik pasu bilik wanita sesuai dengan gaya provensi, muzik negara atau klasik. Untuk lelaki, anda boleh memilih hiasan gaya avant garde atau berteknologi tinggi.

kembali ke menu ↑

Bilik mandi

Jika bilik mandi kekal ruang bebas, boleh diletakkan vas tinggi. Di bilik mandi, kapal yang diperbuat daripada seramik atau tulen adalah sesuai. batu.

Ia akan menjadi menarik untuk anda:TINJAUAN: Bagaimana untuk menjahit capes di sofa dan kerusi dengan tangan anda sendiri? 120+ (Foto) Idea untuk rumah anda

kembali ke menu ↑ kembali ke menu ↑

Apa yang perlu dipenuhi?

Pasu lantai - item hiasan bebas, dengan sendirinya menghiasi bilik. Mereka tidak perlu dipenuhi dengan apa-apa, tetapi anda boleh melakukan ini jika anda mahu.

Apabila mengisi pasu, penting untuk menghormati perkadaran. Sebagai contoh, pengisi yang sama tidak sesuai untuk kapal sempit dan luas.
Pasu boleh dihiasi dengan bunga apa pun

Pasu boleh dihiasi dengan bunga apa pun

Kaedah pengisian bergantung pada bentuk pasu, pada musim, perayaan rumah dan suasana hati para pemiliknya sendiri. Bunga buatan dan semula jadi, telinga kering, komposisi kayu dimasukkan ke dalam kapal. Pada musim sejuk, mereka menggunakan sejambak pain atau cawangan cemuhan, dan pada musim panas - bunga liar di batang panjang. Pemilik yang paling berani dan kreatif dimasukkan ke dalam arca abstrak asal kawat.

Pas vas kaca telus dipenuhi bergantung pada penerbangan mewah. Batu-batu berwarna-warni, manik kaca, pasir hiasan dan banyak lagi digunakan secara meluas oleh tuan reka bentuk.
Kaedah pengisian bergantung pada bentuk pasu itu sendiri.

Kaedah pengisian bergantung pada bentuk pasu itu sendiri.

Untuk mewujudkan suasana romantis, lilin diletakkan di dalam gelas, tetapi mereka mesti mempunyai dinding tahan panas.

Hiasan laut akan menjadi peringatan laut: komposisi cengkerang yang indah. Buah dan buah kering boleh menjadi asas komposisi untuk menghias pasu di ruang makan. Vas yang tinggi dan menyempitkan melengkapi butiran minimum. Mereka kelihatan baik bunga kering atau buluh. Benang mutiara yang digantung dari mangkuk porselin kelihatan halus.

Vas ini melengkapi minimum

Vas ini melengkapi minimum

kembali ke menu ↑ kembali ke menu ↑

Vas dan gaya reka bentuk

Produk yang diperbuat daripada porselin kelihatan lebih relevan dalam gaya klasik dan antik, serta dalam gaya Baroque dan Rococo. Warna elemen dekoratif mungkin monokromatik, tetapi lukisan di dinding kapal juga sesuai.

Gaya berteknologi tinggi merujuk kepada produk yang diperbuat daripada logam matte atau berkilauan. Reka bentuk ruang sempurna dilengkapi dengan pasu logam yang terkawal.
Vas tinggi penjagaan berat

Vas tinggi penjagaan berat

Tiada sempadan dan bingkai apabila memilih aksesori untuk pedalaman dalam gaya avant-garde atau pop art. Mana-mana warna pencampuran, bentuk-bentuk yang menantang, garis-garis aneh, komposisi abstrak akan sesuai dengan semua yang menjadikan pedalaman luar biasa.

Bagi penyokong minimalism, satu pasu besar dicat dalam warna tunggal cukup.

Art Deco dikenali kerana menuntut bentuk geometri tertentu. Dalam gaya ini, angka segiempat tepat, silinder, segitiga, bulat dan lain-lain simetri.

Ramai model memakai kabinet

Ramai model memakai kabinet

Trend moden dan elemen vintaj menggabungkan gaya moden. Gaya ini dicirikan oleh penggunaan kraftangan atau kerja tangan.

kembali ke menu ↑

VIDEO: Reka bentuk yang cantik dengan pasu lantai

Pasu lantai di pedalaman

Memilih reka bentuk anda

kembali ke menu ↑ kembali ke menu ↑

GALERI PHOTO (lebih daripada 130 gambar)

8 Skor Jumlah
Vas untuk pedalaman anda

Pasu lantai akan menjadikan rumah anda selesa dan cantik, akan memberikan perayaan. Antara pelbagai bentuk dan saiz, anda pasti akan mendapati satu yang dicipta untuk pedalaman anda. Setelah meninjau maklumat, sila tinggalkan komen anda dengan hujah dalam komen. Mereka akan berguna kepada pembaca lain. Pendapat anda sangat penting kepada kami. Terima kasih kerana penyertaan anda. Kami menghargai setiap ulasan anda dan masa anda.

Relevan maklumat
8
Ketersediaan permohonan
8
Pendedahan topik
8
Kebolehpercayaan maklumat
8
Kebaikan
 • dalaman yang indah;
 • mengisi ruang kosong;
 • sesuai gaya apa pun.
Cons
 • model kos;
 • ciri penjagaan
 • berat dalam permutasi.
Tambah ulasan anda

Kami akan gembira dan pendapat anda

Tinggalkan jawapan

Penilaian keseluruhan anda

ms2.decorexpro.com - Jurnal harian Reka bentuk, Senibina, Reka Bentuk Dalaman

Bilik-bilik

Halaman dan taman

Reka bentuk