Kebaikan dan keburukan siling regangan di bilik mandi: Penyelesaian terbaik atau fesyen? (125+ Foto)

Siling manakah yang lebih baik untuk dilakukan di bilik mandi? Ia merangsang semua orang yang mula membaiki bilik ini. Lagipun, saya mahu melakukan bukan sahaja dengan cantik, tetapi juga secara kualitatif, dan yang paling penting, tahan lama.

Kandungannya:

Ciri-ciri bilik mandi dan keperluan siling

Bilik ini bukan perkara utama dalam apartmen atau rumah. Walau bagaimanapun, kepadanya, serta bilik-bilik lain, keperluan. Bilik mandi diperbuat daripada bahan-bahan berkualiti yang mudah dibersihkan dan praktikal. Dan ini bukan secara kebetulan, kerana beban yang kuat dan stabil dijalankan pada semua bahan penamat - perubahan mendadak dalam suhu dan kelembapan, pemindah deterjen di permukaan merosakkannya.

Apa yang sepatutnya di dalam bilik ini:

1Kebolehpercayaan yang tinggi. Apabila mengambil bahan itu, perlu mengambil kira bahawa jet tiba-tiba jiwa yang terlepas dapat teruskan siling. Sekiranya ia diperbuat daripada bahan tahan kelembapan, maka, dengan jelas, jejak akan kekal atau ia akan menjadi tidak berguna lagi.
2Kekuatan tinggi. Bilik mandi adalah bilik di mana sentiasa ada sejumlah besar air, dan tiada siapa yang kebal dari banjir, yang mana jiran akan mengatur dari atas kerana terobosan paip atau kerosakan mesin basuh. Oleh itu, siling berkualiti tinggi dapat menampung masalah tersebut dengan secukupnya.
Ketegangan mempunyai kekuatan yang tinggi

Ketegangan mempunyai kekuatan yang tinggi

3Mudah dibersihkan. Bahan tidak boleh menyerap pencemaran, meninggalkan kesan wap, air, sarana sabun, dan pembersihannya tidak boleh mengambil lebih dari 15-20 minit.
4Komponen estetik. Siling mestilah digabungkan dengan bahagian dalam bilik ini dan seluruh perumahan.

Untuk ruangan ini gunakan bahan yang berbeza untuk hiasan. Tetapi tidak semua mereka mempunyai petunjuk yang penting yang penting untuk bilik ini. Yang paling kualitatif, memenuhi semua keperluan yang perlu, siling regangan adalah.

kembali ke menu ↑

Jenis kain ketegangan dan ciri-ciri mereka

Peregangan terdapat beberapa jenis. Dan seseorang yang pertama kali bertemu dengan pilihan boleh dengan mudah keliru. Untuk membantu anda memahami, saya mencadangkan untuk mempertimbangkan secara terperinci setiap pilihan. Pada masa ini, terdapat hanya dua jenis kanvas ketegangan.

kembali ke menu ↑

Filem

Ia dihasilkan dengan lebar maksimum 2 meter. Semua siling lebar yang lebih luas mempunyai kimpal. Tetapi ia hampir tidak dapat dilihat. Pemasangan dijalankan oleh peralatan - pistol, yang memanaskan kanvas pada suhu 60-70 ° C0. Filem ini diregangkan kerana kesan suhu tinggi dan dipasang pada bingkai yang telah dipasang sebelumnya.

Sejurus selepas pemasangan, ia akan menjadi sedikit, tetapi selepas penyejukan ia akan menjadi lebih teruk. Pelbagai tekstur - anda boleh memilih berkilat, matte, ke kanvas dengan kesan "metalik" atau "langit berbintang." Model palet PVC jauh lebih luas daripada kain, di samping itu, cat jatuh lebih baik dan lebih cerah. Kos model lebih rendah daripada kain.

Pilihan filem

Pilihan filem

kembali ke menu ↑

Kain

Kain mempunyai lebar maksimum 5 meter. Pemasangan dijalankan dengan cara "sejuk". Terdapat beberapa kelebihan bahan ini: adalah mungkin untuk memberikan apa-apa warna kerana penggunaan polimer yang sesuai untuk fabrik; kain ini juga mempunyai ketahanan kelembapan tertinggi kerana penggunaan salutan lacquer. Di samping itu, kanvas ini "bernafas", yang amat penting untuk bilik mandi. Walau bagaimanapun, kain web lebih sukar untuk dibersihkan. Kosnya sedikit lebih tinggi daripada analog.

Pilihan fabrik

Pilihan fabrik

kembali ke menu ↑

Kebaikan dan keburukan

Stretch mempunyai banyak ciri-cirinya, yang menentukan skop penggunaannya. Kelebihan utama termasuk:

 • pelbagai warna dan tekstur. Anda boleh memilih berkilat, matte dengan kilauan logam kanvas, serta produk yang menggambarkan lukisan, seperti langit berbintang, matahari terang, awan. Kain ketegangan berwarna terang mengubah ruang, meningkatkan jumlah ruang;
 • keramahan dan keselamatan alam sekitar. Mereka tidak memancarkan sebarang bahan berbahaya tanpa mengira waktu operasi. Kanvas mampu memegang beban yang signifikan. Penunjuk ini sangat penting untuk bilik mandi. Walaupun jiran banjir anda dari atas, filem PVC mampu menahan beban 100 kg setiap 1 m2. Kain juga kuat, tetapi ia boleh bocor;

Mesra alam

Mesra alam

 • ketahanan dan kepraktisan. Kain tidak menyerap kelembapan, mereka tidak membentuk kesan kelembapan. Untuk menjadikannya bersih, hanya lap dengan kain lembap. Kulat dan acuan tidak terbentuk di permukaan kerana kelembapan yang tinggi di dalam bilik ini;
 • kesederhanaan pemasangan dan keuntungan. Kanvas regangan dengan cepat dipasang, gunakan bilik di mana mereka dipasang, anda sudah boleh pada hari ini. Ciri-ciri termasuk: boleh diguna semula. Jika pembaikan diperlukan di bilik mandi, kanvas boleh dikeluarkan, kerja yang diperlukan boleh dilakukan, dan kemudian dipasang semula.
Dipasang cukup cepat

Dipasang cukup cepat

Walaupun kelebihan yang signifikan, kanvas meregang mempunyai kelemahan:

 • kos yang agak tinggi. Kelemahan ini tidak asas, kerana hayat dan kekuatan perkhidmatan sepenuhnya membenarkan harga yang agak tinggi;
 • pemasangan boleh dijalankan secara eksklusif oleh profesional menggunakan peralatan, bergantung kepada jenis. Masa ini menjejaskan jumlah kos, yang tidak begitu baik;

Pemasangan hanya boleh dilakukan oleh seorang profesional.

Pemasangan hanya boleh dilakukan oleh seorang profesional.

 • Boleh dengan mudah rosak dengan objek tajam. Walau bagaimanapun, kita bercakap mengenai bilik mandi di mana tiada, dan sukar untuk mendapatkan objek tajam. Masa ini penting hanya semasa pemasangan, tetapi jika dijalankan oleh pekerja profesional, ia tidak perlu dibimbangkan. Mereka menggunakan alat profesional yang meminimumkan risiko kerosakan, di samping itu, mereka berpengalaman dan tidak membuat kesalahan;
 • jika kawasan bilik itu besar, maka di bawah pencahayaan tertentu dapat dilihat sendi-sendi yang melewati produk PVC setiap 2 meter, dan dalam kain - 5 meter.

Membandingkan semua detik-detik ini, menjadi jelas bahawa mereka mempunyai lebih banyak kelebihan daripada keburukan. Di samping itu, keburukan tidak begitu ketara.

kembali ke menu ↑

Siling apa yang hendak dipasang di bilik mandi?

Siapa yang akan melakukan pembaikan, sentiasa berminat dengan apa yang lebih baik untuk memasang siling yang digantung di bilik mandi, kerana di kalangan banyak pilihan sukar untuk membuat pilihan.

kembali ke menu ↑

Kelebihan kanvas peregangan berkilat

Untuk bilik basah, lebih baik untuk tidak mencari bahan daripada filem PVC. Ia diperbuat daripada kanvas berkilat. PVC mempunyai rintangan kelembapan tinggi. Filem ini tidak lulus dan tidak menyerap kelembapan. Kotoran, walaupun permukaan cermin, tidak menyelesaikan, selain itu, kerana bahan tiruan, jamur dan acuan tidak terbentuk.

PVC mempunyai rintangan kelembapan tinggi.

PVC mempunyai rintangan kelembapan tinggi.

Satu lagi kelebihan ketegangan - reka bentuk penggantungannya. Terima kasih kepada ciri ini, anda boleh menyembunyikan semua kecacatan, penyelewengan.

Sebagai peraturan, bilik mandi mempunyai kawasan kecil, siling di dalamnya adalah rendah. Sudah tentu, pengecualian adalah rumah persendirian. Dan membuat pembaikan menggunakan filem PVC berkilat dapat meningkatkan ruang secara visual. Gloss menyelesaikan masalah ini, selain jika terdapat kesukaran dengan pilihan warna, maka ambil perhatian bahawa pelbagai jenis warna dan warna dalam kanvas ini.

Terima kasih kepada bahan ini, pemantulan meningkat.

Terima kasih kepada bahan ini, pemantulan meningkat.

Siling berkilat mempunyai permukaan mirip seperti cermin, dan refleksi sangat meningkat. Pembinaan dua peringkat kelihatan menarik di dalam bilik ini. Mereka secara visual meningkatkan ruang bilik, membuat bilik ini sangat cantik. Pereka kerap menggunakan kaedah ini apabila menghias ruang kecil. Mereka meletakkan aksen yang betul, dengan fokus pada bidang fungsional.

kembali ke menu ↑

Kanvas PVC Matte

Lukisan-lukisan ini menarik minat mereka yang suka gaya konservatif. Siling regangan luar matte tidak berbeza dari yang tradisional: ia adalah elegan, ringkas. Ia sesuai untuk bilik mandi yang dibuat dalam apa-apa gaya, tetapi lebih kerap ia lebih disukai untuk memasangnya di bilik-bilik yang dibuat dalam arah klasik.

Pilihan Matt memberikan pedalaman konservatif

Pilihan Matt memberikan pedalaman konservatif

Matt tidak mencerminkan apa-apa, tidak ada permainan cahaya - segala-galanya adalah ketat dan bergaya. Ada aspek positif yang signifikan - kedalaman warna. Kanvas tersebut begitu indah dicat dalam warna yang berbeza yang kesan skema warna tidak akan meninggalkan sesiapa yang tidak pedulikan. Di samping itu, kos yang agak rendah akan menggembirakan.

kembali ke menu ↑

Peregangan hitam

Penggunaan warna gelap di pedalaman adalah keputusan yang berani. Walau bagaimanapun, dalam beberapa gaya warna ini adalah yang utama - ia adalah gaya bandar. Dengan gelap juga digabungkan moden, avant-garde, minimalism. Walau bagaimanapun, terdapat peraturan utama yang patut dipatuhi - anda perlu mencairkan warna gelap dengan warna yang lebih ringan, sehingga putih.

Jangan lupa satu peraturan penting - anda boleh menggunakan hitam hanya jika ketinggiannya melebihi tiga meter.
Penggunaan warna gelap di pedalaman

Penggunaan warna gelap di pedalaman

kembali ke menu ↑

Petua daripada pakar: bagaimana mencairkan warna hitam di dalam bilik mandi

Bilik-bilik ini jarang dengan ketinggian yang dikehendaki dan kawasan, begitu banyak, apabila mereka membuat ketegangan hitam, dapat membuat kesilapan, akibatnya ruangan menjadi visual kecil dan suram. Apa yang anda perlu tahu untuk membuat pembaikan yang baik?

Warna-warna ini berfungsi dengan baik dengan hitam:

 • perak - ia sesuai untuk menyelesaikan sudut-sudut bilik. Ia juga kelihatan baik seiring dengan hitam, jika ia berada di dinding, tetapi dalam kuantiti yang kecil;
 • emas - di bilik mandi mereka boleh melukis permukaan dinding atau memilih jubin dengan pola bayangan ini. Tetapi tidak disyorkan untuk menggunakan hanya dua warna ini di dalam bilik yang sama;
 • kuning adalah sekutu hitam yang hebat. Kecerahannya menetralkan kegelapan hitam;
 • Hijau adalah pilihan yang sangat baik untuk mewujudkan tandem yang sempurna. Walau bagaimanapun, warna cerah warna ini kelihatan lebih baik.

Anda boleh menggabungkan gloss gloss dan matte permukaan dinding. Anda boleh melakukan sebaliknya, kombinasi seperti ini sangat menarik.
Anda boleh menggabungkan gloss gloss dan matte permukaan dinding

Anda boleh menggabungkan gloss gloss dan matte permukaan dinding

Dengan gaya klasik, anda perlu berhati-hati. Adalah penting untuk menggabungkan nada dalam bahagian yang betul dan tidak membenarkan dominasi hanya hitam. Jika bilik mandi dibuat di mana kanvas akan menjadi hitam dan dinding berwarna putih, lebih baik untuk mencairkan kontras ini dengan apa-apa appliqué yang cantik dan cerah di dinding.

Untuk meminimumkan kesan negatif, anda boleh menggunakan petak warna cahaya. Cermin juga akan membantu mencairkan kegelapan dari hitam. Apabila memilih peregangan adalah lebih baik untuk memberi perhatian kepada kanvas berkilat. Mereka mempunyai kesan cermin dan memberi ruang ini secara visual. Di samping itu, gloss akan menghasilkan kesan optik yang menarik.

kembali ke menu ↑

Rak atau regangan?

Anda telah menjadi biasa dengan ciri-ciri ketegangan dengan kelebihan dan kelemahan mereka. Untuk memahami apa yang lebih baik atau ketegangan akan menjadi lebih baik untuk bilik mandi, anda perlu mempelajari ciri-ciri model lain.

Kayu tiruan - kelihatan sangat selesa

Kayu tiruan - kelihatan sangat selesa

Jadi, lath diperbuat daripada panel aluminium dan sisipan dari bahan yang sama. Pemasangan struktur dilakukan dengan bantuan penggantungan, yang dipasang dengan lekat ke lempengan lantai.

Aluminium atau sikat galvanis digunakan sebagai panduan. Pilihan tekstur dan warna agak besar. Anda boleh memilih warna, warna yang paling sesuai. Di samping itu, reka bentuk boleh:

 • berkilat;
 • matte;
 • berlubang;
 • dengan tiruan kulit;
 • batu

Untuk memasang akan terpaksa berundur dari pangkal dengan 10 cm.

Faedah
 • kekuatan struktur yang tinggi, serta ketahanan;
 • Aluminium tidak terdedah kepada kakisan, jadi bahan ini adalah yang terbaik untuk bilik mandi;
 • tiada cendawan atau acuan dibentuk pada struktur;
 • penjagaan agak mudah, hanya lap dengan kain lembap;
 • dalam kes banjir, struktur tidak akan menderita, tetapi ia akan membiarkan semua air masuk ke bilik mandi;
 • nilai yang baik.

Kekuatan struktur dan ketahanan yang tinggi

Kekuatan struktur dan ketahanan yang tinggi

Kelemahan
 • pemasangan rak dijalankan sangat lama, terutamanya dilakukan oleh profesional;
 • Pembinaan rak tidak boleh dipasang di bilik dengan siling rendah, kerana mereka turun 10 cm semasa pemasangan;
 • Oleh kerana ciri-ciri luaran produk tidak sesuai untuk semua gaya di dalam bilik;
 • apabila dibanjiri, semua air akan masuk ke dalam bilik.

Rak kelihatan cantik. Dengan menggabungkan warna dan warna, anda boleh membuat permukaan yang indah. Di samping itu, jika anda memilih reka bentuk dengan jalur cermin, anda boleh mengembangkan ruang secara visual di bilik mandi. Pemilihan warna dan warna adalah selebar filem PVC.

Kuda putih popular

Kuda putih popular

Tidak mustahil untuk mengatakan siling mana yang lebih baik untuk bilik ini. Membuat pilihan yang memihak kepada sesuatu produk akan membantu analisis perbandingan struktur ini:

 • Kedua-dua bahan mempunyai rintangan kelembapan yang baik. Walau bagaimanapun, ketegangan melindungi harta benda dari banjir.
 • Kekuatan adalah lebih tinggi dalam rak, tetapi permukaannya tidak lancar, seperti ketegangan.
 • Cara penjagaan dan kekerapan adalah sama. Kedua-dua reka bentuk tidak memerlukan perhatian khusus dan untuk membersihkannya sudah cukup untuk menghapus dengan kain lembap.
 • Sekiranya bilik itu kurang pengudaraan, lebih baik menggunakan rak.
 • Pemilihan luminair dan kaedah pemasangan mereka untuk struktur kereta api sangat besar, yang tidak boleh dikatakan untuk struktur regangan.
 • Untuk ruang rendah kain PVC yang lebih sesuai.

Kain ketegangan mempunyai lebih banyak kelebihan, dan penampilan mereka lebih baik.

kembali ke menu ↑

Variasi konstruktif

Semua struktur dilampirkan ke dinding dengan bantuan baguettes. Walau bagaimanapun, kaedah pemasangan mungkin berbeza, bergantung pada reka bentuk ketegangan.

 • tahap tunggal. Untuk bilik mandi, pembinaan sememangnya digunakan. Ia mudah dipasang, kos pemasangan akan diabaikan. Di samping itu, kanvas tingkat satu lebih mudah dijaga, ia lebih dipercayai;

Untuk bilik mandi, tahap tunggal paling kerap digunakan

Untuk bilik mandi, tahap tunggal paling kerap digunakan

 • berbilang tingkat kurang biasa digunakan di pangsapuri. Selalunya, reka bentuk ini di bilik mandi digunakan di rumah persendirian, di mana kawasan bilik ini cukup besar. Tahap yang berbeza boleh dibuat dalam beberapa cara.Yang pertama adalah pembinaan eternit. Yang kedua adalah menggunakan profil yang membolehkan anda membuat struktur tanpa menggunakan bahan tambahan. Dalam mengatur pembinaan seperti itu, web menggunakan tekstur, warna, corak yang berbeza;
 • bentuk melengkung mengubah bilik mandi. Anda boleh melepaskan diri dari bentuk dan peralihan geometri yang standard. Kanvas bergerak dengan lancar dari siling ke dinding;
 • bentuk gelombang. Gelombang gelombang kelihatan menarik di bilik mandi. Komposisi menarik kelihatan dalam gabungan warna gelap dan cahaya kanvas berkilat;

Siling pelbagai peringkat lebih kerap digunakan di rumah.

Siling pelbagai peringkat lebih kerap digunakan di rumah.

 • bentuk berbentuk kerucut dapat dibuat dengan beberapa cara: untuk membuat satu keseluruhan dengan kanvas utama atau dengan bantuan profil struktur terpisah dibuat dan siling ditarik secara berasingan dari yang utama. Di sini anda boleh menggunakan beberapa warna;
 • jalan di bukit-bukit pasir - bentuk dan kemunculan siling semacam itu menyerupai pasir pasir. Dengan mengubah kedalaman dan diameter gelombang, anda boleh mencipta kesan menarik. Kain yang berkilat kelihatan dengan berkesan.

kembali ke menu ↑

Pemilihan lampu

Bilik mandi seperti yang lain memerlukan pencahayaan yang betul. Walau bagaimanapun, ketegangan tidak dapat menyelesaikan masalah ini dengan cepat dan mudah. Kerana tidak semua lekapan lampu sesuai untuknya, di samping itu, mereka perlu diposisikan dengan baik berbanding satu sama lain. Mari kita mulakan dengan perkara yang paling penting - pilihan lampu.

Bilik mandi, seperti yang lain memerlukan pencahayaan yang betul

Bilik mandi, seperti yang lain memerlukan pencahayaan yang betul

Untuk memulakan, ketegangan adalah satu lembaran filem yang terbentang di bawah pangkalan asas pada jarak hingga 5 cm. Yaitu, terdapat jarak yang kecil antara filem PVC dan plat, yang digunakan untuk pendawaian.

Luminaires tidak dilampirkan pada filem, tetapi untuk bahagian-bahagian tertanam yang ada di antara plat dan kanvas.

Oleh itu ternyata bahawa ia adalah mungkin untuk menjalankan pemasangan lampu sorot, candelier, jalur LED. Lagipun, gunung itu benar-benar boleh dipercayai.

kembali ke menu ↑

Sorotan

Lampu sorot hebat

Lampu sorot hebat

Banyak kontroversi menyebabkan pemasangan lampu sorot. Ramai yang berpendapat bahawa pemasangan mereka boleh merosakkan kain. Yang lain mengatakan bahawa adalah mungkin untuk me-mount produk, tetapi hanya bentuk dan saiz tertentu. Malah, lampu sorot untuk siling regangan sangat bagus, tetapi anda perlu mengikuti peraturan:

1Pemilihan lampu untuk lampu sorot
 • jika peranti lampu direka untuk sumber cahaya halogen, maka anda perlu menggunakan lampu yang tidak lebih kuat daripada 30 W;
 • lampu luminescent dan LED sesuai untuk sebarang kuasa.
Penyelesaian pencahayaan asal

Penyelesaian pencahayaan asal

2Pemilihan bentuk sinaran terbina dalam
 • Bentuk persegi luminaire tidak diingini, kerana terdapat batasan saiz. Sebelum anda membeli lekapan kotak persegi, anda perlu menyemak dengan pakar, saiz yang boleh diterima untuk siling regangan anda. Hanya mereka yang akan memasang dan bilik pameran di mana kanvas PVC dibuat boleh mengetahui maklumat ini. Sebagai contoh, platform seperti itu boleh didapati untuk model persegi: 100 * 100 mm, 110 * 110 mm, 150 * 150 mm, 160 * 160 mm, 200 * 200 mm;
 • seperti lampu sorot di atas, tidak ada sekatan.
kembali ke menu ↑

Lampu - penggantungan

Anda boleh menggunakan penggantungan lampu panjang. Model dengan beberapa penggantungan, yang terletak di satu pangkalan, dan lampu dengan beberapa penggantungan berasingan, sesuai. Model sedemikian boleh digunakan untuk pencahayaan kerana bahagian pemanas jauh dari PVC kain. Lampu boleh memilih mana-mana kuasa.

Mentol adalah pada jarak jauh - ini adalah pilihan yang lebih selamat.

Mentol adalah pada jarak jauh - ini adalah pilihan yang lebih selamat.

Terdapat beberapa nuansa mengenai pemasangan dan kosnya. Apabila memasang sistem, di mana semua lekapan akan berada di platform yang sama, kos pemasangan akan agak rendah. Walau bagaimanapun, apabila memasang penggantungan lampu tunggal, harga akan meningkat beberapa kali.

Kerana bagi setiap pembinaan berasingan anda perlu membawa pendawaian, potong bentuk hipotek tertentu. Oleh itu, dari segi ekonomi, lebih baik memilih reka bentuk multi-mentol.. Dari sudut pandangan gaya - tentu saja, pilihan kedua lebih baik.

kembali ke menu ↑

Lampu siling siling moden candelier

Candelier mana-mana model dan kubu sesuai untuk bilik mandi. Perkara utama adalah bahawa mereka sesuai dengan gaya premis. Membeli lampu sedemikian, anda tidak boleh mengehadkan diri anda dalam bentuk, bentuk, saiz, ketinggian. Di samping itu, apabila memasang struktur tersebut mempunyai ketat yang sesuai dengan permukaan filem, kerana pangkalannya luas.

Lampu siling

Lampu siling

kembali ke menu ↑

Apakah jenis pencahayaan yang tidak sesuai?

Kategori yang dilarang menggunakan lampu halogen dengan kuasa melebihi 30W.

Ini disebabkan oleh fakta bahawa sumber cahaya sedemikian akan memanaskan semasa penggunaan yang berpanjangan dan boleh merosakkan permukaan kanvas. Di samping itu, lampu dengan lampu halogen atau lampu pijar harus diletakkan sedemikian rupa sehingga jarak antara sumber cahaya dan kanvas adalah sekurang-kurangnya 100 mm.

kembali ke menu ↑

Bagaimana untuk menguruskan dengan betul?

Sekiranya tekstur matte putih digunakan, maka siling sedemikian rupa tidak secara visual tidak berbeza dengan yang biasa. Oleh itu, tidak ada keperluan khusus untuk lokasi peranti pencahayaan. Walau bagaimanapun, jika kanvas itu berkilat, anda perlu mengambil kira hakikat bahawa sumber cahaya akan dapat dilihat pada permukaan seperti dalam cermin. Akibatnya, jika luminaire dengan tiga sumber cahaya digunakan, maka pada refleksi mereka akan dua kali lebih besar.

Tidak ada keperluan khusus untuk lokasi peranti pencahayaan.

Tidak ada keperluan khusus untuk lokasi peranti pencahayaan.

kembali ke menu ↑

Perhimpunan

Pemasangan web agak mudah. Walau bagaimanapun, tidak mudah untuk melakukannya sendiri, kerana peralatan diperlukan. Di samping itu, jika tidak ada kemahiran, untuk melakukan kerja tersebut dengan cepat dan cekap tidak akan berfungsi. Oleh kerana terdapat beberapa ciri dalam kaedah pelekap yang hanya pakar yang tahu.

Urutan perhimpunan

Sebelum anda memulakan, anda perlu menyediakan alat. Oleh kerana kita sudah mengetahui bahawa lebih baik memasang filem PVC daripada satu kain di dalam bilik mandi, pistol panas diperlukan. Di samping itu, anda perlu:

 • perforator;
 • pemutar skru;
 • Bulgaria;
 • gerudi;
 • spatula;
 • langkah pita;
 • pensil;
 • tukul;
 • fail

Bilik mandi yang indah dengan warna-warna gelap

Bilik mandi yang indah dengan warna-warna gelap

Sebelum pemasangan, anda perlu memegang semua elektrik.

Peringkat kerja:

1Pemasangan ketegangan dilakukan dengan markup. Ia dihasilkan seperti berikut:
 • adalah perlu untuk memasang pembina condong ke ketinggian anggaran baguette;
 • kemudian gunakan pensil untuk melukis tahap. Spesifikasi - ketinggian kanvas dipilih oleh pelanggan, bagaimanapun, jarak minimum di antaranya dan pangkalannya harus 5 mm.

Angka memecahkan bilik mandi ke dalam dua zon

Angka memecahkan bilik mandi ke dalam dua zon

2Pemasangan baguette. Pilih salah satu sudut luar dan ukur dengan ukuran pita. Kemudian pada profil aluminium anda perlu perhatikan semua nilai. Dan cara kerajinan, mod baguette, tetapi tidak sepenuhnya. Anda perlu meninggalkan beberapa mm supaya ia tidak pecah. Ia adalah perlu untuk menarik gambar, bahawa jika ia adalah sudut dalaman, satu potongan dibuat, jika sudut luar adalah tiga dengan jarak 2 mm. Semua tepi potong dibersihkan dengan fail. Ia adalah perlu untuk keselamatan kanvas. Selanjutnya profil itu didedahkan pada laser dan dipasang dengan cara perforator dan dowels dan skru mengetuk diri.
3Agar tidak merosakkan kanvas, semua sendi perlu dipaku dengan pita.
4Pemasangan platform untuk candelier atau lampu. Di atas platform plastik, anda perlu melampirkan 4 baja yang dipanggil, yang digunakan dalam struktur plasterboard. Panjang mereka tidak boleh melebihi paras siling.Kemudian anda perlu menggerudi lubang diandalkan untuk mengamankan bidak dan mengamankan platform.
Dalam gaya minimalis

Dalam gaya minimalis

5Kaki kanvas. Peringkat ini bermula dengan pemasangan penggantungan, yang dipasang di sudut-sudut bilik untuk memperbaiki kanvas PVC pada mereka:
 • mengubah kanvas, anda perlu memberi perhatian kepada lokasi tempuling - ini adalah jalur yang dilekat sepanjang perimeter kanvas. Dan ia mesti bengkok ke dalam bilik;
 • bilik dipanaskan untuk meregangkan filem;
 • apabila bilik dipanaskan dan keanjalan kanvas dirasakan, produk dimasukkan ke dalam baguette dengan bantuan spatula. Pertama anda perlu membetulkannya di sudut, kemudian di sekitar perimeter.

Siling terang boleh menjadi kemuncak bilik

Siling terang boleh menjadi kemuncak bilik

Selepas kerja ini, ia tetap membuat dua elemen - untuk membuat lubang di bawah lampu dan memasang sisipan hiasan di sekitar perimeter bilik.

Untuk memasang lampu diperlukan:

 • Untuk membuat lubang, anda perlu cincin plastik yang perlu dilekatkan pada kanvas di tempat platform dahulu digantung. Kemudian anda perlu meraba dengan jari anda pusat lubang di platform dan gam cincin. Tetapi ini mesti dilakukan supaya pusat mereka bertepatan;
 • selepas gam kering, anda perlu memotong lubang di tengah cincin. Ini dilakukan dengan pisau pembinaan. Kemudian wayar untuk lampu dibawa keluar.

Ia tetap hanya untuk memasang inset hiasan di sekeliling perimeter. Ia dimasukkan ke dalam trowel yang sama seperti kanvas. Semuanya dilakukan secara beransur-ansur dan berhati-hati. Satu-satunya perkara yang anda boleh tambah adalah bahawa sudut-sudut masukkan lebih baik terpaku dengan silikon.

Regangkan untuk bilik mandi

Idea Reka Bentuk

7.5 Skor Jumlah
Siling siling untuk bilik mandi?

Siling regangan untuk bilik mandi - ia masih merupakan penyelesaian yang agak baru. Walau bagaimanapun, memandangkan banyak aspek positif, ia akan menjadi yang paling popular. Pertama sekali - praktikal, pilihan mana-mana warna, keupayaan untuk mencipta pelbagai bentuk. PVC kain yang kalah kepada reka bentuk rak hanya dalam beberapa petunjuk adalah kos, pengudaraan. Tetapi sudah tentu anda membuat keputusan. Setelah meninjau maklumat, sila tinggalkan komen anda dengan hujah dalam komen. Mereka akan berguna kepada pembaca lain. Pendapat anda sangat penting kepada kami. Terima kasih kerana penyertaan anda. Kami menghargai setiap ulasan anda dan masa anda.

Relevan maklumat
7.5
Ketersediaan permohonan
7
Pendedahan topik
7.5
Kebolehpercayaan maklumat
7
Kebaikan
 • Pelbagai warna dan tekstur
 • Keramahan dan keselamatan alam sekitar
 • Secara visual meningkatkan ruang
 • Ketahanan dan praktikal
 • Pemasangan mudah dan keberkesanan kos
 • Pembinaan digantung
Cons
 • Kos yang tinggi
 • Pemasangan oleh profesional sahaja
 • Mudah rosak dengan objek yang tajam.
Tambah ulasan anda

Kami akan gembira dan pendapat anda

Tinggalkan jawapan

Penilaian keseluruhan anda

ms2.decorexpro.com - Jurnal harian Reka bentuk, Senibina, Reka Bentuk Dalaman

Bilik-bilik

Halaman dan taman

Reka bentuk