Neoclassicism di pedalaman: Suasana diraja dalam rangka teknologi terkini (340 + Foto)

Neoclassicism di pedalaman - keputusan untuk menggabungkan idea tradisional mengenai perabot antik sempena inovasi reka bentuk. Pilih dapur, ruang tamu, bilik tidur atau reka bentuk bilik mandi dengan gaya ini dan anda akan segera melihat hasilnya. Pertimbangkan ciri-ciri utama dan anda akan berjaya.

Kandungan artikel ini:

Ciri-ciri utama

Jika anda ingin mengeluarkan sebuah apartmen dalam gaya neoklasik perlu dibelanjakan untuk simpanan kewangan yang ketara. Set perabot yang mahal, ditambah dengan venir mewah seks dan dinding membuat kesan rumah bangsawan dengan sentuhan minimalism. Estetis akan senang dengan banyak garis lurus dan kekurangan keinginan untuk kemegahan. Pemilik pemikiran sekali menghabiskan perbelanjaan besar untuk tahun-tahun berikutnya untuk menikmati hidup di antara pangsapuri eksklusif.

Kekurangan keinginan untuk rasa sombong

Kekurangan keinginan untuk rasa sombong

Ciri khas gaya:
 • Set perabot direka bentuk secara teratur dan geometrik secara tetap.
 • Pilih bahan penamat semulajadi. Keutamaan diberikan kepada produk yang diperbuat daripada kayu halus, marmar, beludru dan sutera.
 • Gunakan dalam alcoves reka bentuk dalaman, lajur, pilasters, cornices dengan stucco.
 • Warna pastel, tiada perbezaan tajam. Lembu tenusu, oker, kacang, putih, warna karamel menarik mata.
 • Elemen hiasan dari batubutiran dalaman palsu.

Garis keras dan ciri-ciri di pedalaman

Garis keras dan ciri-ciri di pedalaman

 • Cat dalam cat minyak gambar. Di dinding-dinding bilik itu terdapat tapestri.
 • Dari teknik klasik - emas, tembaga dan gangsa. Bahan yang digunakan dalam hiasan stuko atau perabot.
 • Pada kertas dinding, permaidani dan langsir corak bunga corak atau imej makhluk hutan.
 • Gunakan di pedalaman yang besar cermin dan banyak kaca.
 • Permaidani Parsi, jam dinding, candelier mahal dan lampu lain.

Kelimpahan kaca dan cermin

Kelimpahan kaca dan cermin

Jika perabotan mewah adalah sesuatu yang lalu kerana tidak praktikal, maka neoklassicism menawarkan teknik inovatif yang akan dibina ke dalam reka bentuk perabot. Adalah disyorkan untuk memulakan reka bentuk dengan satu bilik apartmen atau rumah negara, untuk menghargai faedah hidup di kalangan perabot diraja.

Ia akan menjadi menarik untuk anda:TINJAUAN: Sentuhan utama bahagian dalam apartmen dalam gaya Inggeris: Adaptasi untuk diri sendiri (ruang tamu, bilik tidur, dapur, bilik mandi)

kembali ke menu ↑

Di bahagian dalam dapur

Neoclassicism mencadangkan bilik-bilik yang luas dengan siling-siling yang tinggi. Jika ruang makan dapur dan ruang tamu kecil, lebih baik menggabungkan mereka ke dalam satu bilik. Dapur terletak di tengah-tengah, memetik seluruh perabot di bawahnya.

set dapur mp kita pilih perabot

Di bawah set dapur kami memilih perabot

Salah untuk memilih besar-besaran jadual atau kerusi, "membebani" dapur dengan patung-patung, pasu atau candlesticks hiasan. Ikrar ruang dalaman yang indah - ukuran, perkadaran, ruang dan udara.
Tanda dapur dalam gaya neoklasik:
 • Kepada jenis kayu berharga yang dihormati. Komposisi perabot besar-besaran berjaya menggantikan beberapa kabinet tinggi, dicat dalam warna pastel. Fasad dan kabinet kaca diperlukan untuk mengatur set porselin yang dicat. Set perabotan warna harus bertindih dengan warna utama bilik, bermain di kontras adalah tidak sesuai di sini.
 • Pilih jadual dengan bentuk geometri: persegi, segi empat atau bulatan. Berhampiran dia meletakkan kerusi dengan punggung tinggi. Upholsteri kerusi betul-betul mengulangi bahan dan pola tirai.

Upholsteri kerusi betul-betul mengulangi bahan dan pola tirai.
Memilih jadual geometrik

Memilih jadual geometrik

 • Lantai batu buatan, laminate flooring, dek Neoclassicism mencadangkan penggunaan papan lantai praktikal. Mengenai padanan warna, mereka membuat komposisi dalaman tunggal.
 • Kertas atau kertas dinding tekstil memilih palet utama rendah. Kadang-kadang mereka dihiasi dengan pola bunga yang tidak mengganggu.
 • Siling terputus atau tutup plaster. Jika kewangan membenarkan, adalah disarankan untuk memasang struktur plasterboard pelbagai peringkat.
 • Di tengah-tengah siling mempunyai rekaan yang dibuat kandil itu. Pedalaman menganggap banyak cahaya, oleh itu, memasang dinding dan meja lekapan lampu, lampu lantai pada kaki yang bengkok.

Kertas dinding palet bijak

Kertas dinding palet bijak

Apabila meletakkan perkara yang diperhitungkan peraturan itu - pemeliharaan ruang yang boleh digunakan di dalam bilik, tanpa terganggu dengan perabot rumit. Kelebihan di pedalaman dianggap borjuasi, mereka tidak sesuai untuk mewujudkan suasana bangsawan.

Ia akan menjadi menarik untuk anda:ULASAN: Gaya Itali moden (230+ Foto): Kemaskini mewah abadi (dapur, ruang tamu, reka bentuk bilik tidur)

Butiran digabungkan menjadi komposisi harmoni:
 • langsir kain mahal, jatuh dalam lipatan berat;
 • dimalapkan taplak meja dari kain semulajadi;
 • Napkin mengulangi warna alas meja;
 • vintaj lantai jam;
 • gambar, mural, permaidani;
 • Buaian kayu atau logam dengan corak bunga.

Tirai dengan lipatan kain mahal

Tirai dengan lipatan kain mahal

Pilih peralatan rumah yang berfungsi mengikut warna perabot. Mungkin penyelesaian kontras, selaras dengan bahagian dalam bilik.

Ia akan menjadi menarik untuk anda:ULASAN: Reka bentuk apartmen dalam gaya Jepun: Tenang rumah anda. 220+ (Gambar) Interior di bilik yang berbeza (dapur, ruang tamu, bilik mandi)

kembali ke menu ↑

Ruang tamu

Keinginan untuk simetri, menghormati perkadaran, bentuk segiempat tepat - ciri-ciri ciri neoklassikisme di pedalaman ruang tamu. Keadaan ini lebih sesuai untuk rumah besar negara daripada untuk sebuah apartmen kecil. Ruang tamu yang luas akan membolehkan untuk mewujudkan gagasan pereka tentang kawasan yang kaya, mudah untuk hidup.

Di ruang tamu yang luas anda dapat menyedari idea-idea yang paling luar biasa.

Di ruang tamu yang luas anda dapat menyedari idea-idea yang paling luar biasa.

Ruang tamu menjadi tumpuan rumah, ia menjadi elemen penghubung dekorasi dengan seluruh bilik. Langit regangan putih, ditambah dengan lantai parket gelap berkilat, papan lebar yang luas dengan corak hiasan, tirai berat jatuh lipatan - sifat yang diperlukan dalam pedalaman.
kembali ke menu ↑

Cadangan mengenai keadaan

 • Di ruang tamu yang besar, semua partition dibongkar, untuk zon yang mereka gunakan gerbang dan lajur.
 • Perabot yang diperbuat daripada kayu hitam atau mahoni, rosewood atau oak. Set tidak sepatutnya besar; penyelesaian untuk neoclassicism adalah perabot ringan dengan kaki diukir.

Selalunya perabot mahogani digunakan

Selalunya perabot mahogani digunakan

 • Bahagian utama komposisi adalah permaidani Parsi. Dekatnya ada dua kerusi dan kerusi. Ia kelihatan menarik yang rendah sofa dengan pola rumit daun, kopi atau meja kopi. Akhirnya, di sisi menyenaraikan meja sisi katil dua.
 • Dari siling gantung lonceng dan titisan ditumpuk candelier.Lekapan lampu menggabungkan keindahan dan teknologi bersama-sama, membolehkan anda melihat butiran silver dan emas bersalut di pedalaman.
 • Perabot ini dilengkapi dengan kain mahal dalam palet pastel menggunakan teknik "jejak kereta" khusus.

Aksesori tengah adalah permaidani yang indah.

Aksesori tengah adalah permaidani yang indah.

Apabila langsir jahitan memerlukan kain sutera segi empat tepat. Bahagian dalam neoklasik kelihatan cantik separuh putaran lambrequin, membolehkan bahan jatuh secara turun ke bawah dengan gelombang bebas.

Lelaki akan suka marmar perapian dan setiausaha bangsawan menjaga dokumentasi kerja. Kagum dengan cahaya lembut lilin dalam candlesticks palsu, mereka gema dinding lekapan lampu.

Lambrequins untuk klasik yang biasa

Lambrequins untuk klasik yang biasa

Ia akan menjadi menarik untuk anda: ULASAN: Keanggunan gaya Amerika yang bijak: Memilih reka bentuk untuk sebuah apartmen (ruang tamu, bilik tidur, dapur)

kembali ke menu ↑

Bilik tidur

Untuk bahagian dalam bilik tidur memilih palet neutral yang menambah ruang udara. Mematuhi peraturan zon, iaitu, pintu akan digantikan oleh gerbang, dihiasi dengan tiang dan separa lajur dengan corak antik. Bilangan perkakas rumah diminimumkan.

Neoclassicism melibatkan pemotongan siling dengan kemasan glossy atau matte. Anda boleh cat dengan cat susu, sebelum membahagikan panel ke segi empat tepat.

Lantai ditutup dengan parket atau papan projek, jubin seramik. Adalah salah untuk meletakkan di lantai linoleum atau permaidani, yang mencipta bentuk simpanan.

Pedalaman memegang peranan utama pencahayaan - sinar matahari dari tingkap besar dilengkapi dengan pencahayaan tiruan yang lembut.

Menurut undang-undang neoklasikisme, sebuah kandil kristal yang besar digantung di tengah siling, dan lampu dinding dipasang di pelbagai tingkat dinding untuk menerangi setiap objek di dalam bilik. Untuk lampu lantai dipilih palet lampu mewah yang mahal. Perabot ini disusun secara simetri, kerusi yang dipasangkan, meja katil atau pouf kelihatan menarik.
Lampu kandil kristal tergantung di tengah siling

Lampu kandil kristal tergantung di tengah siling

Lokasi perabot:
 • Bahagian tengah dalam bilik tidur dibiarkan untuk segi empat segi dua katil dari keturunan yang bernilai pokok. Hiasan perabot akan diukir tangan, memilih corak bunga. Boleh menggantung kanopi kain kain berat. Untuk kepala katil obtyagivaniya menggunakan sutera atau baldu. Katil diletakkan di sepanjang bilik, mengelakkan susunan melintang.
 • Bedside meja tepi katil dengan lampu dipasang pada kedua sisi kepala kepala.
 • Berhampiran katil meletakkan meja persalinan dengan pouf. Pouf dengan meja dipilih untuk pedalaman, penggunaan warna yang berbeza tidak boleh diterima.

Tempat tidur adalah pusat

Tempat tidur adalah pusat

 • Selebihnya perabot yang dipasang di sepanjang dinding. Adalah disyorkan untuk meletakkan sofa rendah berhampiran tingkap, dan mengelilingi meja kopi dengan kerusi atau kerusi berlengan. Pilih warna yang sama bedspreads, langsir dan upholsteri perabot.
 • Kabinet tinggi diletakkan secara berasingan atau dibenamkan. Neoclassicism mencadangkan menghiasi pintu kabinet dengan cermin atau permukaan kaca.
 • Bukaan tingkap besar ditutup dengan langsir mahal dengan lambrequins.
 • Pusat bilik ditutup dengan permaidani lembut.

Idea dalaman neoklasik adalah untuk membuat cermin selesai dinding dengan corak bunga. Satu cermin besar dalam bingkai berlapis emas akan menambah hawa ke bilik, memperluaskan bilik. Lantai marmar atau dinding yang diperbuat daripada batu semula jadi akan mengubah bilik tidur.
Cermin akan menambah hawa ke bilik.

Cermin akan menambah hawa ke bilik.

Keinginan untuk menghiasi bilik tidur di pedalaman neoklasik difikirkan secara terperinci. Pertama membuat senarai perabot yang selesa, ditentukan dengan bahan-bahan untuk hiasan dan dekorasi. Keberanian yang berlebihan akan merosakkan kesan bilik, jadi mereka mengikuti langkah itu.

Ia akan menjadi menarik untuk anda:ULASAN: Reka bentuk dapur gaya negara - Semangat moden di pedalaman moden (225+ Foto)

kembali ke menu ↑

Bilik mandi

Bilik mandi memenuhi ruang dalaman neoklasik: paip mewah, paip bersalut emas, worktop pepejal, perabot standard dengan kelengkapan antik. Bilik yang luas melibatkan pemasangan bilik mandi di tengah, dan tidak memasukkannya di antara tiga punggung dinding.

Banyak ruang - lebih banyak idea.

Banyak ruang - lebih banyak idea.

Pusat komposisi diduduki oleh bilik mandi:
 • Pilih bentuk bulat mandi dalam nada cahaya. Pembinaan putih kelihatan cantik, tetapi model yang dibuat dari tembaga, besi tuang atau tembaga dianggap pilihan yang baik.
 • Model-model dengan kaki tembaga atau emas yang mirip dengan kaki kaku kelihatan bangsawan.
 • Neoclassicism mencadangkan jumlah yang luas. mandi.
 • Jika dikehendaki, aturlah bilik kecil mandi di sudut bilik. Dilengkapi bilik antik yang dihiasi dengan butiran tembaga atau tembaga.
 • Dresser Countertop digunakan untuk memasang tersembunyi cangkang.
 • Di atas sink, letakkan satu atau lebih cermin di bingkai nipis. Bentuk bingkai itu bulat, tanpa sudut tajam.
 • Lampu diletakkan ke arah bawah. Asas instrumen adalah logam, dan lampu siling diperbuat daripada kaca biasa atau kaca beku.

Lihat model yang baik dengan kaki tembaga atau emas seperti kaki singa.

Lihat model yang baik dengan kaki tembaga atau emas seperti kaki singa.

Di pedalaman neoklasik, dinding dan lantai dilapisi dengan jubin seramik. Adalah dinasihatkan untuk kekal pada warna pastel dengan corak antik.

Kelebihan jubin:
 • basuh kotoran;
 • kering dengan cepat;
 • menghalang perkembangan acuan.

Untuk operasi jangka panjang, sendi ditimpa dengan larutan hermetik.

Sering menggunakan pencahayaan tambahan dalam bentuk candelabra

Sering menggunakan pencahayaan tambahan dalam bentuk candelabra

Ia akan menjadi menarik untuk anda:ULASAN: Dapur gaya mewah bergaya bandar - 255+ (Foto) Suasana industri

kembali ke menu ↑

Pintu

Mereka mengikat unsur-unsur dalaman bersama pintu neoklasik. Mereka dibuat dengan perintah khas untuk gaya bilik, dengan mengambil kira kombinasi dengan perabot yang lain.

Pintu neoklasik standard:

 • Untuk pembuatan menggunakan pelbagai kayu atau venir semulajadi untuk menampal struktur. Model yang dihormati akan menjadi "kemuncak" dalaman dalaman neoklasik.
 • Pintu diperbuat daripada segi segi empat tepat.
 • Pilih model warna pastel untuk mengembangkan ruang secara visual. Jika pintu monokrom kelihatan membosankan, maka bahagian neoklasik membolehkan anda menggunakan peralihan dari cahaya ke nada hitam ke bahagian bawah kanvas.
 • Symmetrically meletakkan unsur-unsur hiasan.
 • Jumlah bahagian minimum.

Pintu dalam bentuk neoklasik yang ketat

Pintu dalam bentuk neoklasik yang ketat

Pintu-pintu di antara bilik-bilik boleh hilang di antara suasana neoklasik bangsawan. Kombinasi yang menguntungkan dengan perabot sebuah palet yang disenyapkan, lampu mudah dan dinding cahaya.

Ia akan menjadi menarik untuk anda:ULASAN: Reka bentuk bilik mandi gaya Provence - romantik lembut untuk badan dan jiwa (205+ Foto)

kembali ke menu ↑

Wallpaper

Neoclassicism menampakkan dirinya dalam reka bentuk dinding. Dinding dibahagikan kepada bahagian atas dan bawah untuk mewujudkan persekitaran yang kaya. Peralihan di antara mereka dilambangkan dengan pita kertas dinding nada kopi:

 • Bahagian atas dinding ditutup dengan hiasan monochrome berwarna merah jambu, berpasir, merah jambu, biru, krim, coklat keemasan.
 • Untuk menghias bahagian bawah mereka menggunakan kertas dinding nada yang disenyapkan dengan motif bunga. Panel kayu atau plester juga boleh dibendung dinding.

Nada lembut dan neutral kertas dinding

Nada lembut dan neutral kertas dinding

Kertas dinding yang indah melihat dengan permukaan berkilat, meningkatkan cahaya pencahayaan. Percikan nacre akan memberikan rasa sombong kepada bilik. Gunakan untuk melekit kertas dinding dengan corak yang tidak mengganggu pada warna pastel kanvas. Secara visual "menaikkan" kertas dinding siling rendah dengan jalur menegak yang luas.

Pedalaman Neoklasik dipilih oleh orang yang percaya diri yang ingin membayar harga yang tinggi untuk keselesaan. Perabotan yang mahal dan ditambah dengan penggunaan dekorasi yang minimum memberi kesaksian kepada status sosial pemilik. Ia lebih murah untuk menghabiskan banyak masa untuk mengubahsuai sebuah apartmen untuk memperoleh persekitaran yang kaya selama beberapa dekad.

Corak yang tidak mengganggu dan ringan

Corak yang tidak mengganggu dan ringan

kembali ke menu ↑

VIDEO: Reka bentuk neoklasik teratas

Bahagian dalaman neoklasik

Idea Reka Bentuk Terbaik

kembali ke menu ↑

GALERI PHOTO (lebih daripada 340 foto)

8.3 Skor Jumlah
Bahagian dalaman neoklasik

Masih tidak biasa dengan neoklasik? Kami akan dapat mengejutkan anda dengan gaya yang sukar ditandingi ini, yang semacamnya mudah, tetapi cukup kaya untuk jatuh cinta kepadanya sekaligus. Setelah meninjau maklumat, sila tinggalkan komen anda dengan hujah dalam komen. Mereka akan berguna kepada pembaca lain. Pendapat anda sangat penting kepada kami. Terima kasih kerana penyertaan anda. Kami menghargai setiap ulasan anda dan masa anda.

Relevan maklumat
8
Ketersediaan permohonan
8
Pendedahan topik
8
Kebolehpercayaan maklumat
9
Kebaikan
 • suasana sejahtera selama bertahun-tahun;
 • penggunaan tiruan untuk kemasan mewah dan perabot;
 • gabungan teknologi moden dan reka bentuk vintaj.
Cons
 • perbelanjaan kewangan untuk perabot dan hiasan mahal;
 • tidak sesuai untuk pangsapuri kecil;
 • eksperimen dengan butiran tidak boleh diterima.
Tambah ulasan anda

Kami akan gembira dan pendapat anda

Tinggalkan jawapan

Penilaian keseluruhan anda

ms2.decorexpro.com - Jurnal harian Reka bentuk, Senibina, Reka Bentuk Dalaman

Bilik-bilik

Halaman dan taman

Reka bentuk