Baru dalam Rekaan Tirai 2017 (400+ Foto): Pilihan moden dan bergaya

Berapa banyak keputusan tentang pilihan langsir yang anda ubah? Saya rasa itu bukan satu. Oleh itu, di sini saya cuba mengumpulkan maklumat penting, foto dan gaya untuk 2017.

Kandungannya:

Terlepas dari gaya rumah anda, objek pertama di pintu masuk ke bilik adalah tingkap dan, dengan itu, rangkanya. Oleh itu, kaedah pemprosesan tingkap ke tahap tertentu mempunyai pengaruh yang penting terhadap atmosfera dan gaya bilik. Seperti semua aspek reka bentuk yang baik, saya ingin memberi anda tips, idea dan gambar terbaik.

Trend fesyen tahun ini

Trend fesyen tahun ini

Jenis yang berbeza

Tirai, langsir, langsir, langsir adalah semua rawatan jendela hiasan, dan istilahnya sering digunakan secara bergantian kepada panjang dan ketumpatan bahan. Tirai menambah personaliti luar biasa ke ruang, membingkai bilik di dedaunan segar atau baldu yang subur. Walaupun tujuan utama mereka adalah hiasan, mereka juga melakukan fungsi tertentu: mereka menyaring atau menyekat cahaya, kadang-kadang mereka memainkan peranan penebat haba.

Tirai untuk mewujudkan keperibadian

Tirai untuk mewujudkan keperibadian

Gantung tinggi dari siling dan terbungkus berhampiran tepi luar tingkap, tirai boleh membuat bilik dan tingkap lebih besar. Dalam bentuk ini, ia menjadi teman ideal dalam kombinasi dengan jenis lain bingkai tingkap - kanopi yang ditenun untuk kayu atau langsir kayu klasik.

Kes penggunaan klasik

Kes penggunaan klasik

kembali ke menu ↑

Rom

Roma meninggalkan kesan yang menarik dari tirai dengan fungsi reka bentuk yang dibuka dan ditutup dengan mudah. Dalam keadaan tertutup, mereka kelihatan seperti panel berkualiti. Dan ketika mereka bangkit, mereka membentuk akordeon dan kelihatan seperti gaya Valence, seperti awan. Rom tersedia dalam banyak kain untuk menghasilkan kekayaan warna atau tekstur di dalam bilik.

Mewujudkan warna dan tekstur yang kaya

Mewujudkan warna dan tekstur yang kaya

Gaya yang berbeza mudah dipadankan dengan hampir semua dalaman - tradisional, keluarga atau bahkan moden. Dan jangan berfikir bahawa bentuk itu menang atas fungsi itu. Terdapat banyak pilihan untuk Roman - anda boleh melihat model yang terbuka dari atas ke bawah, dari bawah ke atas, model tanpa panduan atau dengan bahagian penebat mungkin. Rom sesuai dengan apa-apa bentuk tingkap.

Pilihan pembukaan yang pelbagai

Pilihan pembukaan yang pelbagai

kembali ke menu ↑

Roller

Idea roller agak mudah. Dalam keadaan terturun, tirai sangat sesuai dengan kaca tingkap, dan apabila dijangkiti, ia akan digulung ke dalam rod silinder. Kelebihan jelas reka bentuk ini adalah pelbagai kain yang tersedia untuk penamat: kain gelap, sintetik atau kapas, serta berbagai corak.

Sangat mudah digunakan

Sangat mudah digunakan

Teknologi ini membolehkan anda untuk mencetak imej, gambar, karya kreatif atau reka bentuk yang dicipta pada tirai roller anda sendiri.Saya mempunyai kawan yang mempunyai kafe dengan logo mereka dan menu dicetak pada roller dan dipasang pada tingkap yang menghadap jalan untuk iklan.

Percetakan foto - kelihatan hebat

Percetakan foto - kelihatan hebat

Fungsi angkat tanpa wayar mencipta pemandangan menarik estetik tambahan pada langsir ini. Tirai Roller adalah cara yang mudah dan mesra bajet untuk mengendalikan tingkap.

kembali ke menu ↑

Telus

Tulle adalah sesuatu yang sangat penting apabila membingkai tingkap untuk barisan pertama hiasan. Ia ringan, luas dan elegan. Tulle boleh diatur secara berbeza pada tingkap, mewujudkan pandangan separa atau sepenuhnya tertutup untuk memastikan kerahsiaan. Tulle dalam warna gelap akan optimum sesuai ke atmosfera bilik tidur untuk menggelapkan ruang untuk tidur yang selesa.

Langsir telus pada tingkap besar

Langsir telus pada tingkap besar

kembali ke menu ↑

Lut

Ini adalah roller bahan perisai yang memberikan keterlihatan penuh di luar, pada masa yang sama melindungi bilik dari bilik, yang menjadikannya legap dari luar.

Langsir langsir untuk ruang tamu

Langsir langsir untuk ruang tamu

Sekiranya anda mempunyai pandangan bintang, atau anda hanya mahu melihat jalan dan lebih banyak cahaya matahari di rumah anda, anda perlu memikirkan bagaimana melindungi diri anda dari matahari dan mengawal sinaran ultraviolet yang bebas melepasi langsir ini.

Lightproof sangat sesuai untuk bilik tidur

Lightproof sangat sesuai untuk bilik tidur

Satu tambahan penting bagi pilihan ini adalah kecekapan tenaga yang tinggi, kerana kita semua ingin menyelamatkan sumber daya planet kita dengan mengurangkan bil tenaga peribadi. Translucent - ini adalah satu lagi "trend" cara memproses tingkap di dunia hari ini, memberi tumpuan kepada keramahan alam sekitar.

kembali ke menu ↑

Berlipat

Pleated mempunyai struktur dengan lipatan yang jelas, mengalir di tingkap anda. Ramai orang tidak menyukai sinar matahari yang melepasi jurang di antara lipatan apabila tirai berada dalam keadaan terturun.

Reka bentuk tirai berlipat

Reka bentuk tirai berlipat

kembali ke menu ↑

Jalan

Ini adalah pilihan yang inovatif - "jalan" yang ringan dan riang (dalam Bahasa Inggeris Luaran) juga diperbuat daripada bahan yang memancarkan sinar matahari. Tetapi pada masa yang sama mereka menyekat radiasi haba, silau dan UV.

Baik untuk gazebos

Baik untuk gazebos

Kain lapis didorong oleh angin yang sedikit, tetapi ia juga melindungi dan memastikan privasi. Sekiranya anda hidup dalam iklim dengan matahari yang kuat, jalan itu boleh dipasang di luar rumah supaya matahari tidak sampai ke tingkap anda dan tidak memanaskan tempat seperti dapur. Kolam boleh kelihatan seperti rak untuk menggunakannya di halaman untuk berkelah, di beranda dan kawasan terbuka yang lain untuk berehat yang baik di udara segar dan hiburan.

Untuk beranda terbuka

Untuk beranda terbuka

kembali ke menu ↑

Idea tirai yang bergaya

Jika anda bersaing dengan masa, anda lebih suka model langsir elegan, elegan dan mesra alam.

kembali ke menu ↑

Dalam gaya moden

Nasib baik, gaya moden untuk tingkap kelihatan menarik. Sebelum anda mula membuat rupa moden, pilih warna yang berbeza dengan warna dinding.

Art Nouveau Asimetri

Art Nouveau Asimetri

Ketiadaan semua jenis garters untuk tirai akan memberikan langkah seterusnya dalam peralihan kepada penampilan moden, kerana bukan sahaja kelancaran dan gloss, tetapi juga keselamatan dan kemudahan dihargai.

Untuk fokus dramatik, apabila bekerja dengan corak geometri atau grafik yang besar dalam mana-mana naungan, saya lebih suka Roman, jika saya mahu kain dirasakan di ruang angkasa. Pilih peralatan keluli, krom atau nikel, dan tampil dengan gaya minimalis dan moden dengan memilih langsir mekanik atau tirai.

Penampilan minimalis

Penampilan minimalis

kembali ke menu ↑

Pendekatan kreatif untuk hiasan tingkap

Pendekatan kreatif untuk reka bentuk langsir hanya terhad kepada langit dan awan.Anda boleh menggunakan apa-apa corak, foto atau objek seni kepada kain tirai. Untuk melaksanakan sebarang idea, anda boleh menggunakan pelbagai kaedah maju dari photoshop ke program permintaan cetak khas untuk membuat tirai sepenuhnya peribadi dari galeri foto anda sendiri.

Kami kreatif - sulaman di tirai

Cocokkan kreatif - sulaman di tirai

Anda boleh membuat diri anda - dengan lipit atau tanpa lipit. Ia mudah. Tambah kutang, kaset kain, sempadan logam, busur, ruffles atau kain yang berbeza dengan trim.

kembali ke menu ↑

Idea elegan untuk tingkap

Untuk mencapai penampilan tingkap yang anggun, pilihan kain yang berhati-hati biasanya diperlukan. Warna romantis dan tirai tidak relevan di sini. Kekunci adalah kelembutan, kehadiran lapisan dan lipatan dekaden mendalam. Portabel besar, yang tergantung dari lantai ke siling, sangat elegan kerana ia menjadikan bilik anda lebih tinggi secara visual dan meningkatkan jarak ke siling.

Secara visual meningkatkan ruang

Secara visual meningkatkan ruang

Gunakan tekstur dan warna yang berbeza pada lapisan, dan faktor keanggunan anda akan meningkat dengan ketara.
kembali ke menu ↑

Idea Curtain Unik

Sudah tiba masanya untuk keluar dari langsir kami yang membosankan dan tidak ragu-ragu dan berhenti berfikir bahawa apa yang boleh kita lakukan datang dengan sesuatu yang tidak bersifat neutral. Untuk mendapatkan penampilan yang tidak standard, anda perlu belajar cara memilih kuantiti dan kualiti cahaya yang dilalui melalui bahagian atas dan bawah.

Gaya Boho untuk inspirasi

Gaya Boho untuk inspirasi

Untuk idea tirai yang unik, saya cadangkan:

 • pengikat;
 • sudut jabot;
 • lambrequins drapery;
 • dua langsir bahan dalam bentuk blok warna atau jalur lebar.

Lambrequins tirai

Lambrequins tirai

Berikut adalah beberapa idea yang lebih menarik untuk dicuba:

 • ukiran cermin;
 • kesan matte;
 • sisipan kulit.

Membuat kesan matte

Membuat kesan matte

Atau apa-apa reka bentuk yang ingin anda cetak hatimu.

Gunakan langsir anda untuk menghiasi bukan sahaja tingkap, tetapi juga pintu. Fikirkan mereka sebagai pembahagi untuk bilik, kanopi dalam niche, kanopi di atas katil dan titik fokus di atas kepala katil.
Kami membuat pintu

Kami membuat pintu

kembali ke menu ↑

Idea untuk bilik yang berbeza

Untuk dapur

Oleh kerana dapur mempunyai kelembapan yang tinggi dan perubahan suhu malar, tirai kayu buatan adalah pilihan yang sangat baik, kerana mereka tidak akan meledingkan atau pudar. Mereka adalah peminat semulajadi dan tahan lama walaupun untuk suri rumah yang paling aktif.

Untuk apa-apa gaya di dapur

Untuk apa-apa gaya di dapur

Mereka juga bersahaja dalam penjagaan dan penyelenggaraan. Saya mempunyai cerita yang tidak menyenangkan apabila, sebagai contoh, saya merendam pengadun tangan saya dalam sos dan campuran lalat telur telur ke dinding dan perabot. Tetapi dalam keadaan ini, tirai saya dengan cepat menjadi bersih sekali lagi, ia patut menyapu mereka dengan kain lembap dan bersedia untuk bencana seterusnya.

Tirai kayu praktikal

Tirai kayu praktikal

kembali ke menu ↑

Untuk bilik tidur

Untuk bilik tidur adalah warna gelap cantik yang membuat senja. Warna warna juga relevan. Mempunyai penyebaran cahaya yang lembut, mereka cukup mengasingkannya pada mana-mana musim, dan merangsang kebangkitan. Tetapi masih cukup tenang untuk tidak mengganggu tidur. Untuk bertenang di dalam bilik ini, tambah automasi supaya tirai anda bertindak secara bebas.

Kami mewujudkan keamanan dan keselesaan

Kami mewujudkan keamanan dan keselesaan

kembali ke menu ↑

Idea untuk tingkap di ruang tamu

Di sini anda akan membuat kenyataan mengenai rumah anda, menghiburkan dan melindungi perabot besar yang anda tidak mahu merosakkan. Kuasa solar atau madu adalah pelindung yang sangat baik dari sinar matahari langsung, lebih-lebih lagi, mereka membenarkan anda menyesuaikan jumlah cahaya dan membuat penampilan yang ramah. Tingkap Rom kelihatan hebat di tingkap bay lebar - lembut dan elegan.

Tirai Rom sesuai untuk tingkap besar.

Tirai Rom sesuai untuk tingkap besar.

Di tingkap yang tinggi, atau yang anda ingin membuat tinggi, pilih mana-mana tulle, dan kemudian gunakan langsir panjang untuk memberikan ekspresi dan penampilan yang selesai. Tambah valensi untuk mendapatkan "wow-window". Benarkan diri anda di ruang tamu anda untuk bereksperimen dengan corak yang berani, campuran dan kain pertandingan. Lagipun, perkara utama untuk ruang tamu adalah membuat anda merasa bahawa anda ingin hidup di dalamnya!

Tulle diperkuat dengan tirai yang panjang

Tulle diperkuat dengan tirai yang panjang

kembali ke menu ↑

Idea Makan

Acara penting disambut di sini - upacara keluarga atau perayaan besar yang datang beberapa kali setahun. Jika anda suka formaliti, saya cadangkan gorden yang tinggi, kerana ia membantu membuat kesan lantai ke langit untuk mendapatkan ketinggian dan kepentingan.

Sensasi kepentingan dan kecenderungan

Sensasi kepentingan dan kecenderungan

Ini dramatik, tetapi masih menarik. Jika anda lebih santai, maka Rom atau roller akan memelihara ruang yang hangat dan intim dengan perasaan lembut di rumah. Honeycomb atau berlipat - pilihan yang baik untuk mereka yang melawat ruang makan untuk semua perayaan - besar atau kecil.

Rasa kehangatan dan rumah

Rasa kehangatan dan rumah

kembali ke menu ↑

Idea di pintu

Pilihan penutup tingkap di pintu sentiasa kelihatan menakutkan orang. Walau bagaimanapun, ini adalah prasangka, kerana terdapat banyak penyelesaian alternatif untuk memadankan gaya anda.

kembali ke menu ↑

Untuk pintu kaca gelongsor

Untuk pintu kaca gelongsor, pilihan pertama mungkin tirai vinil panel, yang dipasang di trek di bahagian atas tetingkap dan benar-benar boleh menutup kawasan yang dikehendaki, sama seperti langsir.

Sliding Blinds

Sliding Blinds

Satu siri panel membuka dan menutup sistem yang dikesan. Mereka juga boleh digunakan semasa memasang di siling sebagai pembahagi bilik. Pelbagai bahan ditawarkan dari vinil asas ke skrin suria dan kayu tenunan semulajadi. Ramai orang memilih menegak popular, tetapi tirai panel adalah pilihan yang lebih moden dan serba boleh, kerana panel tersebut lebih mudah.

Tirai Panel untuk Pembinaan Gelongsor

Tirai Panel untuk Pembinaan Gelongsor

Hanging gantung juga gaya popular yang menghiasi pintu kaca, tetapi mereka kurang mudah kerana mereka memerlukan pergerakan yang tetap.

Reka bentuk Tirai

Idea moden

9.5 Skor Jumlah
Reka Tirai - Gagasan Moden

Anda belum lagi membawa idea reka bentuk anda untuk hidup? Kami dengan senang hati akan membantu anda untuk mengemas kini pedalaman. Tirai perlu ditekankan secara tidak sengaja dan menjadi pusat perhatian di mana-mana bilik. Kami mempunyai idea yang menarik minat anda. Setelah meninjau maklumat, sila tinggalkan komen anda dengan hujah dalam komen. Mereka akan berguna kepada pembaca lain. Pendapat anda sangat penting kepada kami. Terima kasih kerana penyertaan anda. Kami menghargai setiap ulasan anda dan masa anda.

Relevan maklumat
9
Permohonan Kebolehcapaian
9
Pendedahan topik
10
Kebolehpercayaan maklumat
9
Kebaikan
 • Reka bentuk yang cantik
 • Pemilihan fabrik dan warna yang besar
 • Pilihan pengezonan
Cons
 • Kos
 • Penjagaan
 • Potensi pembakaran
Tambah ulasan anda

Novozhenina Anna

Hai, saya di sini kerana reka bentuk dalaman adalah kelemahan saya. Saya kerap merasakan daun melalui hauz, mencari inspirasi demi kepentingan dan tidak melupakan Ikea))

Kami akan gembira dan pendapat anda

Tinggalkan jawapan

Penilaian keseluruhan anda

ms2.decorexpro.com - Jurnal harian Reka bentuk, Senibina, Reka Bentuk Dalaman

Bilik-bilik

Halaman dan taman

Reka bentuk