Adakah anda memerlukan runcit di rumah: Penyelesaian mudah untuk keselesaan dan kehangatan (135 + Foto). Kami membuat ruang tambahan dengan tangan mereka sendiri

Zon masuk di banyak rumah dilengkapi dengan pintu masuk. Satu jenis zon penampan di musim sejuk menghalang jalan ke aliran udara yang dingin, dan pada musim panas meninggalkan panas di belakang ambang. Di bangunan pangsapuri, rumbia itu tidak kurang berharga. Dia menambah beberapa meter persegi wilayah peribadi, dipagar oleh pintu masuk. Oleh kerana itu, bau dari koridor umum, sering, dan asap tembakau dari perokok di tangga, tetap berada di luar apartmen. Platform ini adalah sebahagian daripada perumahan yang berguna. Sukar untuk berdebat dengannya. Adakah anda memerlukan rantai di sebuah rumah atau apartmen? Apakah peranan vestibule sejuk dan bagaimana untuk melengkapkannya dengan betul? Lebih terperinci kemudian dalam artikel.

Kandungan artikel ini:

Tambour di rumah persendirian

Input pintu harus ditutup dari interaksi langsung dengan persekitaran luaran. Ia membuka jalan kepada semua angin - panas dan sejuk. Dalam beberapa saat, para pemilik dapat merasakan kesulitan yang berkaitan dengan kekurangan halangan antara ruang dalaman dengan iklim mikro dan jalan dengan cuaca yang berubah-ubah.

Tambour - bahagian berguna perumahan

Tambour - bahagian berguna perumahan

Di sebuah rumah persendirian, balai tersebut menjalankan beberapa fungsi:

 • Menghalang angin sejuk dari memasuki rumah. Sekiranya tidak terdapat koridor di kawasan pintu masuk yang akan "menghilangkan" aliran suhu rendah, ia akan menembus jauh ke dalam rumah. Di pintu masuk, udara panas akan digantikan dengan udara sejuk. Kesan ini berpanjangan, tetapi ia dirasai oleh semua orang yang berada di zon keterlihatan pintu.
 • Aspek kebersihan dan kebersihan. Dalam cuaca kering, kami membawa debu, pasir dan segala-galanya yang dapat berlindung di pelindung atau ketidak seimbangan tapak kaki ke dalam rumah. Di luar rumah, sesetengah kotoran mungkin telah dibawa ke dalam rumah. Pakaian direndam akan meningkatkan pekali kelembapan di dalam bilik, yang bukan momen yang wajar pada musim sejuk. Setelah mengatur pintu masuk dalam bentuk lorong, anda boleh meninggalkannya di belakang pintu untuk kering dan berjemur tanpa membuat perubahan yang tidak diingini ke rumah.

Mengelakkan udara sejuk daripada memasuki rumah

Mengelakkan udara sejuk daripada memasuki rumah

 • Hiasan. Di rumah persendirian, peluasan boleh dibuat dari mana-mana kawasan. Ia semua bergantung kepada rancangan pemiliknya. Untuk lorong kecil, 3-4 m2 cukup, tetapi jika idea menggabungkan dengan teres timbul, dimensi struktur tidak terhad.

Tambour di rumah persendirian harus dipanaskan. Suhu mungkin tidak selesa untuk orang itu berada di sana sepanjang masa, tetapi cukup untuk memastikan tiada kelembapan dan perkara-perkara yang tetap kering dan hangat.
Kesemua habuk dan kotoran kekal di dalam vestibule.

Kesemua habuk dan kotoran kekal di dalam vestibule.

Pilihan yang ideal - lantai yang dipanaskan. Salutan seramik jubin untuk lantai yang mempunyai permukaan kasar. Ia mustahil untuk tergelincir di atasnya, datang dari jalan di kasut basah. Jubin itu mudah dibersihkan dan tahan terhadap lelasan permukaan. Dengan lantai yang hangat terdapat bonus tambahan yang bagus: apabila anda pulang, setelah melepaskan kasut anda, kami menjadi kaki di lantai pada suhu yang menyenangkan atau kami memakai kasut. Kasut basah yang ditinggalkan di atasnya akan kering secara semula jadi. Dan permukaan lantai basah kering dengan cepat, tidak meninggalkan tanda dan noda.

Permukaan lantai kering dengan cepat

Permukaan lantai kering dengan cepat

Jika rumah itu ada perapian, di atas lantai yang panas boleh menjadi sedikit kering dan menghangatkan kayu.

Radiator memanaskan bilik ke suhu yang telah ditetapkan, tetapi untuk kasut anda perlu membeli pengering khusus, dan mengumpul lopak dengan kain.

Tiada standard yang berasingan untuk reka bentuk vestibules.

Tiada standard yang berasingan untuk reka bentuk vestibules.

Ia akan menjadi menarik untuk anda: ULASAN: Reka bentuk moden lorong di apartmen / rumah (+200 foto): berita terkini 2017

kembali ke menu ↑

Dewan masuk

Oleh kerana vestibule paling kerap merupakan lanjutan kepada rumah, yang dikandung oleh projek atau dibuat selepas langkah itu, ia mestilah mempunyai sistem pencahayaan autonomi.

Kad perniagaan yang aneh di rumah

Kad perniagaan yang aneh di rumah

Anda boleh menggunakan salah satu daripada pilihan berikut:

 • Semulajadi. Tingkap kecil cukup untuk siang hari untuk menembusi bilik. Ini cukup untuk menghilangkan kasut, pakaian luar dan membuka pintu ke rumah.
 • Elektrik. Membuat pendawaian tidak sukar. Letakkan suis pada ketinggian yang boleh diakses untuk kanak-kanak dan selesa untuk orang dewasa.
 • Lampu elektrik dengan sensor gerakan. Pada waktu malam, pada waktu membuka pintu dan memasuki bilik, sensor itu bertindak balas dan menghidupkan cahaya. Pemasa selepas masa yang ditetapkan akan mematikan cahaya.
Peranan penting dimainkan oleh tempat untuk menyimpan sesuatu.

Peranan penting dimainkan oleh tempat untuk menyimpan sesuatu.

Ia akan menjadi menarik untuk anda:ULASAN: Idea reka bentuk moden untuk lorong (+200 Foto) - Berjalan selangkah dengan 2017

kembali ke menu ↑

Pintu depan

Pintu depan patut diberi perhatian khusus. Ia bergantung kepada lokasi lokasinya bagaimana zon masuk berkesan akan menghalang jalan ke arah sejuk.

Apabila membina balai di rumah persendirian, pintu masuk luar dan pintu dalaman tidak sepatutnya berada di paksi yang sama (satu lagi bertentangan dengan yang lain). Mereka mesti sama ada diimbangi atau pada sudut relatif terhadap satu sama lain. Ini adalah pilihan yang paling disukai.
Ia adalah dari pintu bahawa kesan zon masuk bergantung.

Ia adalah dari pintu bahawa kesan zon masuk bergantung.

Udara berisik keluar dari pintu ke pintu masuk ke dinding. Jika pada masa yang sama pintu ke rumah terbuka, sebahagian kecil daripada selesema akan menembusi, tetapi akan menghilang di pintu masuk, tanpa menjejaskan suhu bilik. dengan susunan pintu langsung, aliran udara mudah menembusi rumah dan kewujudan vestibule kehilangan makna.

Tambour-lorong akan menjadi lebih selesa, jika pedalamannya akan menjadi kerusi dan meja

Tambour-lorong akan menjadi lebih selesa, jika pedalamannya akan menjadi kerusi dan meja

Di pintu kecil anda boleh membuat lorong. Untuk melakukan ini, letakkan tikar di pintu, pasang loker untuk kasut dan pakaian luar atau rak dan gantungan. Mudah dan mudah.

Ia akan menjadi menarik untuk anda: ULASAN: Dewan masuk elegan di rumah (180+ Foto): Bahagian dalaman yang paling bergaya dan berpatutan

kembali ke menu ↑ kembali ke menu ↑

Bagaimana untuk dilakukan di bangunan pangsapuri?

Susunan rubah di bangunan apartmen dikaitkan dengan beberapa kesulitan:

 • Terdapat ruang yang cukup untuk memisahkan bahagian kawasan umum dengan partition dengan pintu.
 • Tidak sepatutnya tiada komunikasi awam di kawasan yang boleh dilepaskan - panel elektrik, hydrants api dengan hos. Juga, anda tidak boleh menghalang keluar keluar yang biasa balkoni dan di tangga, jika di dalam rumah di blok berasingan.
 • Persetujuan jiran-jiran. Mereka boleh menentang dan kemudian impian zon penampan antara pintu masuk dan apartmen boleh dilupakan.

Pintu-pintu dari rumah ke vestibule dan dari pintu ke jalan harus terbuka ke luar

Pintu-pintu dari rumah ke vestibule dan dari pintu ke jalan harus terbuka ke luar

Tata letak lantai bangunan pangsapuri moden diatur mengikut jenis sektor. Dalam setiap 2 hingga 4 pangsapuri. Tangga biasanya dibiakkan secara berasingan.Selalunya, dengan susunan pangsapuri seperti itu, mungkin untuk memisahkan bukan satu tetapi beberapa pangsapuri dari koridor biasa dengan balai runcit. Dengan hubungan mesra antara jiran-jiran, walaupun dengan pilihan ini, anda boleh menjadikannya agak selesa dengan mengeluarkan penyangkut mantel dari apartmen dan rak kasut. Selain itu, jika terdapat ruang tambahan, anda boleh menguruskan bilik simpanan atau tempat menyimpan basikal.

Pengaturan dalaman vestibule bergantung pada tujuan sekundernya.

Pengaturan dalaman vestibule bergantung pada tujuan sekundernya.

Sekiranya tidak mustahil untuk membuat dewan keluar dari pintu masuk, pintu tambahan bukan sahaja menghalang akses kepada bau, tetapi juga menjadi halangan tambahan bagi penceroboh.

Setelah ditakrifkan dengan sempadan, anda perlu memilih bahan bangunan. Pilihan terbaik adalah konkrit berudara. Bahan ringan tidak menghasilkan beban yang besar pada tumpang tindih. Ia mudah dipotong walaupun dengan melihat kayu biasa. Sesuai dengan gam khas yang cepat merebut. Pintu ke vestibule sepatutnya boleh dipercayai seperti apartmen.

Reka bentuk bilik boleh benar-benar apa-apa, selagi bahan berkualiti tinggi

Reka bentuk bilik boleh benar-benar apa-apa, selagi bahan berkualiti tinggi

Pencahayaan akan menjadi tiruan dan, kemungkinan besar, ia perlu dilakukan dari apartmen.. Cara yang paling mudah untuk dihidupkan - dengan sensor gerak.

Pembinaan balai di bangunan pangsapuri hendaklah diselaraskan dengan jiran-jirannya jika apartmen tidak berada di sayap yang berasingan dan perubahan tambahan pada tata letak mungkin menyusahkan mereka.
Perkara utama yang tidak kelihatan gelap di hadapan pintu

Perkara utama yang tidak kelihatan gelap di hadapan pintu

Ia akan menjadi menarik untuk anda:ULASAN: Bagaimana untuk melengkapkan Lorong kecil di dalam perabot pangsapuri? Interior Moden yang Hebat (205+ Foto)

kembali ke menu ↑ kembali ke menu ↑

Tambour di rumah kayu

Pelanjutan plastik yang tidak sesuai dan bangunan beralun. Lanjutan untuk rumah kayu boleh diperbuat daripada kayu atau kaca yang tertutup dalam bingkai kayu.

Pada masa yang sama, adalah perlu untuk memberikan vestibule secepat mungkin, kerana di ruang ini anda mendapat hak dari pintu.

Pada masa yang sama, adalah perlu untuk memberikan vestibule secepat mungkin, kerana di ruang ini anda mendapat hak dari pintu.

Untuk rumah dengan dinding kayu halus untuk membina dari:

Sentiasa relevan dan sesuai untuk banyak gaya.

Sentiasa relevan dan sesuai untuk banyak gaya.

Lembaga
Tambour of glass berfungsi terutamanya fungsi hiasan dan pelindung. Kaca praktikal tidak mengubah rupa rumah, tidak merosakkan gaya.
Jangan kekecewaan di atas bilik, kerana kesesuaian anda bermula dengannya

Jangan kekecewaan di atas bilik, kerana kesesuaian anda bermula dengannya

Ia akan menjadi menarik untuk anda:TINJAUAN: Pilihan dalaman di Lorong: 225 + Rekaan Foto (batu / lamina / jubin / lukisan). Warna dinding mana yang lebih baik?

kembali ke menu ↑ kembali ke menu ↑

Bolehkah saya memasang versi plastik?

Reka bentuk tambour plastik adalah salah satu yang paling mudah.

Pembinaan plastik adalah yang paling mudah

Pembinaan plastik adalah yang paling mudah

Selalunya membina satu daripada dua pilihan:

 • Dari bingkai plastik dengan kaca berganda. Sebagai peraturan, ini adalah bilik-bilik panas dengan pemanasan lantai atau radiator.
 • Bingkai berseling dengan tepi. Mungkin hangat atau sejuk.

Seringkali bingkai tersebut berselubung dengan tepi

Seringkali bingkai tersebut berselubung dengan tepi

Kren plastik kelihatan sangat estetik, berfungsi untuk masa yang lama. Penjagaan ini mudah. Pembinaan berpihak terpanas berjaya bersaing dengan pembinaan bata pepejal. Kelebihannya juga pemasangan mudah. Jika perlu, reka bentuk mudah dibongkar.

Ia akan menjadi menarik untuk anda:TINJAUAN: Reka bentuk moden Ruang depan di dalam apartmen dan di rumah peribadi dengan tangan mereka sendiri. 175+ Idea Foto dengan tetingkap, tangga dan Pilihan Rekaan yang lain

kembali ke menu ↑

Mengapa anda memerlukan pintu sejuk?

Ia tidak selalu mungkin untuk memanaskan di dalam vestibule, untuk memegang cahaya. Tambour melindungi rumah dari udara sejuk. Jarang, yang membuka pintu luaran dan dalaman. Beberapa minit atau beberapa saat sudah cukup untuk aliran pecah untuk menghilangkan dan pembukaan pintu terus ke rumah tanpa disedari.

Tidak setiap pintu masuk boleh dibuat hangat.

Tidak setiap pintu masuk boleh dibuat hangat.

Untuk mengekalkan iklim mikro yang berterusan, ia sama pentingnya dengan memanaskan badan.

Ia akan menjadi menarik untuk anda:ULASAN: Idea Terbaik untuk koridor kecil, sempit, sempit, dan bagaimana untuk mengubahnya menjadi Lorong yang selesa (200+ Foto)

kembali ke menu ↑ kembali ke menu ↑

Selesai

Ia semua bergantung kepada permohonan. Jika ia adalah sebuah dewan dengan cahaya dan kehangatan, dengan perabot yang diperlukan, reka bentuk haruslah dalam gaya yang sama dengan rumah. Dinding boleh ditampal, dicat, disisipkan kertas dinding. Harus dipilih berdasarkan keutamaan peribadi. Adalah dinasihatkan untuk meletakkan jubin di atas lantai, kerana ia berfungsi dan tahan lama. Linoleum dan lantai kayu - juga pilihan yang boleh diterima, tetapi lebih menuntut untuk menjaga.

Kemasan boleh menjadi sangat pelbagai

Kemasan boleh menjadi sangat pelbagai

Dalam tambours sejuk, lantai boleh dijubing, konkrit, kayu - apa-apa yang boleh menahan suhu rendah dan kelembapan. Lebih baik cat atau plaster dinding. Perlu diingat bahawa pada musim sejuk dan musim luruh ia boleh sangat basah di sini. Kemunculan kulat atau acuan boleh berlaku. Ia harus dijaga tepat pada masanya dengan penyelesaian khas.

kembali ke menu ↑

VIDEO: Pengumpulan idea dalaman dengan elegan

Tambour di rumah

Reka bentuk untuk pedalaman anda

kembali ke menu ↑ kembali ke menu ↑

Kesimpulannya

Tambour - bahagian penting dalam rumah kediaman atau apartmen. Ia melindungi dari angin dan haba. Razuvayas, kami meninggalkan di debu dan kotoran, menjaga rumah bersih. Beri masa ke pedalaman anda dan menjadikannya lebih baik dan lebih selesa.

kembali ke menu ↑ kembali ke menu ↑

GALERI PHOTO (lebih daripada 135 gambar)

7.7 Skor Jumlah
Tambour - kad perniagaan

Ramai orang tidak dapat menjawab soalan sama ada anda memerlukan sebuah balai di rumah peribadi. Ini benar-benar sejenis kad panggilan mana-mana rumah, yang menjadi semacam penghalang kepada sejuk. Perkara utama adalah dengan betul mengalahkannya di pedalaman rumah. Setelah meninjau maklumat, sila tinggalkan komen anda dengan hujah dalam komen. Mereka akan berguna kepada pembaca lain. Pendapat anda sangat penting kepada kami. Terima kasih kerana penyertaan anda. Kami menghargai setiap ulasan anda dan masa anda.

Praktikal
8
Kos
7.5
Penjagaan
7.5
Kebaikan
 • Zon penampan di antara jalan dan rumah.
 • Lorong, yang meninggalkan kasut luaran dan pakaian luaran.
 • Pelbagai fungsi. Dari situ anda boleh membuat teres tertutup, bilik persalinan, rumah hijau musim sejuk.
Cons
 • Boleh sampah. Ia membawa perkara-perkara dalam simpanan, yang terkumpul dari masa ke masa dan boleh membuat halangan dalam perjalanan ke pintu keluar.
 • Masuk ke dalam apartmen dengan cepat atau ke dalam rumah tidak berfungsi, kerana anda perlu membuka dua pintu.
 • Ia perlu dibaiki, seperti di seluruh rumah.
Tambah ulasan anda

Kami akan gembira dan pendapat anda

Tinggalkan jawapan

Penilaian keseluruhan anda

ms2.decorexpro.com - Jurnal harian Reka bentuk, Senibina, Reka Bentuk Dalaman

Bilik-bilik

Halaman dan taman

Reka bentuk