Pelbagai meja makan untuk dapur (225+ Foto): Bagaimana untuk memilih model terbaik?

Pemilihan meja makan dan kerusi dilakukan di peringkat akhir renovasi dapur selepas pemasangan alat dengar. Ia tidak selalu dapat meramalkan semua perincian semasa perancangan. Selepas meletakkan perabot dapur, menjadi jelas apa kawasan yang ditinggalkan untuk pemasangan ensemble makan dan hiasan apa yang digunakan untuk hiasan akhir.

Kandungannya:

Meja dan kerusi makan untuk dapur

Apabila memilih varian optimum dari kumpulan perabot untuk mana-mana dapur, terdapat tiga kriteria utama:

 • Kemudahan. Set luaran yang indah sebenarnya membuktikan tidak praktikal. Selepas pembelian boleh datang kekecewaan yang kuat. Sebelum membeli model, anda perlu menyentuhnya dan duduk di kerusi. Menghasilkan produk, tempat duduknya mengulangi struktur tubuh manusia sepenuhnya, yang bermaksud itu perabot akan menjadi mudah untuk operasi. Anda boleh memilih kerusi dengan tempat letak tangan dan kerusi yang luas.

Meja makan bulat

Meja makan bulat

 • Saiz perabot. Kajian telah menunjukkan bahawa orang biasa memerlukan lebar countertops 60-70 cm Untuk meletakkan keluarga 4 orang di belakang set makan malam, anda perlu memilih perabot dari saiz berikut: 120 cm panjang, ketinggian 75 cm dan lebar dari 75 hingga 80 cm. Juga mengambil kira saiz dapur: perabot makan tidak perlu berantakan ke atas semua ruang bilik.
 • Bahan. Ia mesti tahan lama dan mesra alam, kehidupan perabot itu cukup besar. Kerana fakta bahawa jadual dan kerusi akan dipaparkan dapurBahan yang mereka buat mestilah mudah dibersihkan, tahan kelembapan, dan tidak berubah dari suhu tinggi.
 • Reka bentuk. Perabot adalah yang terbaik dibeli pada akhir pembaikan. Pada peringkat ini, gaya akhir bilik sudah muncul. Set makan dipilih dalam warna, saiz dan bahan, sebagai contoh, ia boleh menjadi kayu klasik atau produk plastik.

Sekiranya set kayu dipilih untuk dapur, ia perlu dirawat dengan impregnasi tambahan, melindungi permukaan dari faktor luaran negatif yang boleh merosakkan perabot.
Mesti tahan lama dan mesra alam

Mesti tahan lama dan mesra alam

Meja dan kerusi untuk dapur kecil boleh dipilih dari plastik.

Ia boleh dipercayai, tahan lama dan tahan kelembapan. Perabot telus akan dibubarkan ke dalam ruang bilik, yang akan membantu mengelakkan kawasan berantakan visual.

Jika anda ingin membuat perabot lebih selesa, kerusi boleh ditutup dengan kain pelapis microfiber. Ini adalah bahan berkualiti yang tidak menyerap kotoran dan kelembapan, dan juga mudah dibersihkan.

kembali ke menu ↑

Gelongsor

Jika dimensi dapur tidak besar, pembelian perabot lipat akan menjadi pilihan yang baik.Hampir selalu dia akan berada di negeri yang dilipat, tanpa mengambil banyak ruang. Tetapi semasa penerimaan tetamu atau makan malam perayaan, perabot mudah dibentangkan. Ia boleh menampung pada masa yang sama dengan keselesaan beberapa orang. Ini disebabkan mekanisme khas dan permukaan tambahan tersembunyi, bahagian berada di bawah jadual atas.

Gaya desa

Gaya desa

Biasanya unsur tambahan diperluas dari bahagian tengah. Dalam sesetengah model ini boleh dilakukan dari sisi. Mereka sesuai untuk dapur yang sangat kecil.

Lembaga
Anda boleh meletakkan meja makan di sudut atau di dinding. Pilihan yang hebat adalah memasang meja di sudut secara serentak, oleh itu, ruang akan diduduki seberapa banyak yang mungkin.
kembali ke menu ↑

Mengubah meja

Ini adalah satu lagi pilihan yang baik untuk dapur kecil. Transformasi model boleh berlaku dalam beberapa cara:

 • bergerak keluar;
 • untuk bangkit
 • bersambung.

Bentuk kreatif produk

Bentuk kreatif produk

Bentuk transformator boleh:

 • persegi;
 • segi empat tepat;
 • bujur.

Semasa transformasi, kawasan itu meningkat sebanyak 30% daripada parameter asal. Apabila dilipat, produk tidak mengambil banyak ruang dan boleh selesa di mana-mana bahagian dapur.

kembali ke menu ↑

Bentuk bujur dan bulat

Sebelum membeli perabot untuk dapur, adalah penting untuk mengetahui berapa ramai orang dari keluarga yang paling sering makan tengah hari atau makan malam pada masa yang sama, dan seberapa kerap rakan-rakan datang untuk melawat. Berdasarkan ini, produk dipilih bentuk dan saiz yang dikehendaki.. Perkara utama adalah tidak membebani ruang dapur.

Versi bujur set makan

Versi bujur set makan

Lembaga
Sebelum anda meletakkan perabot di dapur, disarankan untuk menariknya lantaiuntuk melihat berapa banyak ruang perabot yang diperlukan. 60 cm ditinggalkan di sekelilingnya - jarak ini perlu untuk kesesuaian untuk seseorang di kerusi.

Versi oval dari set makan adalah penyelesaian asal.

Ia boleh didapati dalam pelbagai gaya, seperti klasik, moden atau reka bentuk Perancis. Struktur sedemikian diukur dengan cara yang sama seperti perabot segiempat, tetapi disebabkan bentuk yang diperkemaskan, ia mudah diletakkan di kawasan dapur kecil.

Agar semua ahli keluarga duduk dengan selesa di sekitar meja makan bulat, diameternya hendaklah dari 137 hingga 200 cm. Saiz terakhir bergantung kepada jumlah sebenar orang yang akan makan pada masa yang sama. Pilihan ini boleh diletakkan di dapur kecil, ia tidak mengambil banyak ruang dan akan menjimatkan ruang.
Tanda perbaikan dan kecanggihan

Tanda perbaikan dan kecanggihan

Sekiranya terdapat keraguan tentang pilihan perabot yang lengkap, anda boleh memberi perhatian kepada saiz standard dan cadangan pereka.

Diameternya dipilih seperti berikut:

 • 110 cm - untuk 4 orang;
 • 130 cm - untuk 6;
 • 150 cm - untuk 8;
 • 170 cm - sehingga 10.

Pilihan meja bulat untuk dapur adalah tanda kecanggihan dan kecanggihan. Pilihan ini sesuai untuk keluarga yang mempunyai anak kecil. Sudut bulat menghalang kecederaan dan lebam.

Pilihan untuk dapur kecil

Pilihan untuk dapur kecil

kembali ke menu ↑

Lipat makan

Reka bentuk ini ditambah dari 1 atau 2 bahagian sisi, jadi perabot yang dipasang tidak mengambil banyak ruang. Ia sesuai untuk dapur kecil, walaupun tetamu tiba-tiba turun semasa makan tengah hari, ia hanya perlu disebarkan, dan kemudian dilipat kembali.

Meja makan kecil dan besar

Perabot dipilih bergantung kepada bilangan orang yang akan makan pada masa yang sama, serta saiz dapur.

Sekiranya saiz bilik kecil, perabot mesti dipadankan. Satu pilihan ialah model separa bulat. Ia sesuai untuk keluarga yang tidak melayani tempat makan yang lengkap. Di sebelah lurus, dia meletakkan punggung di dinding. Reka bentuk menjimatkan ruang di dapur dan tidak mengganggu pergerakan.. Model sedemikian akan sesuai untuk ditempatkan di sebuah apartmen di mana terdapat kanak-kanak kecil, tepi bulat akan menghalang kecederaan mereka.

Dalam gaya klasik

Dalam gaya klasik

Kawasan beberapa dapur tidak dapat menampung perabot sebegini. Dalam kes ini, anda boleh memasang meja lipatan, ia dilekatkan pada dinding atau ambang tingkap. Sebelum makan siang, ia dibentangkan, dan pada akhir reka bentuk hanya menyembunyikan dalam penampilan asalnya. Bersama model sedemikian mudah untuk menggunakan najis lipat, mereka dibersihkan dengan cara yang sama.

Terdapat reka bentuk yang diubah dari model padat menjadi contoh makan penuh. Ini berlaku kerana mekanisme tersembunyi khas dan bahagian tambahan.

Perabot biasanya dibeli di pangsapuri-pangsapuri kecil, di mana kerabat dan kawan-kawannya berkumpul.

Untuk mengembangkan ruang ruang secara visual, lebih baik memilih meja dari plastik atau kaca telus. Dapur akan dirasakan lebih mudah.

Perabot dipilih mengikut bilangan orang.

Perabot dipilih mengikut bilangan orang.

Jika dapur besar, anda boleh memasang hampir semua model jadual di atasnya, selagi ia tidak kecil. Secara visual, mereka hanya tersesat, dan akan kelihatan tidak masuk akal. Set makan adalah yang terbaik untuk memilih bentuk segi empat tepat atau bujur. Ia boleh diletakkan di tengah-tengah bilik atau berdekatan dengan dinding. Bukan sahaja semua ahli keluarga, tetapi juga tetamu yang tidak dijangka akan menampungnya secara diam-diam.

kembali ke menu ↑

Meja ruang tamu

Di sesetengah pangsapuri, dapur mempunyai kawasan yang sangat kecil. Terdapat ruang yang cukup untuk menyiapkan makanan sepenuhnya, jadi dinasihatkan untuk makan malam zon beralih ke bilik lain. Selalunya tempat ini menjadi ruang tamuSusunan ini membolehkan anda memilih pelbagai pilihan jadual.

Reka bentuk gaya memburu yang indah

Reka bentuk gaya memburu yang indah

Secara visual mengembangkan ruang atau larut di dalam bilik meja makan besar akan membantu permukaannya, terbuat dari kaca.

Meja kayu yang paling mudah dengan tablet seperti itu boleh membawa rasa ringan dan airiness ke bilik.

Sekiranya tidak ada objek besar atau berat di ruang tamu, set kayu boleh diletakkan di sini. Ia akan sesuai harmoni dalam ruang dan mengisi dengan kehangatan rumah. Semasa makan malam di meja sedemikian, seseorang akan menerima banyak emosi yang menyenangkan dan positif.

Dalam reka bentuk, anda sering boleh mencari produk logam. Jangan takut untuk meletakkan meja bahan ini di ruang tamu. Ia akan menekankan semua baki, kesimpulan dan minimalisme dalaman.

Produk ini diperbuat daripada kayu berat

Produk ini diperbuat daripada kayu berat

kembali ke menu ↑

Daripada pelbagai bahan

Kualiti perabot dan hayat perkhidmatannya bergantung kepada bahan dari mana ia dibuat.

Pokok. Ini adalah bahan tradisional untuk meja makan. Kumpulan sedemikian akan kelihatan secara organik dalam hampir semua gaya dan reka bentuk moden. Terutama jika fasad kabinet dapur juga diperbuat daripada bahan ini.

Jadual dibuat daripada baka berikut:

 • merah pokok itu;
 • beech;
 • oak;
 • alder;
 • pain;
 • abu.

Lembaga
Ia perlu untuk menggabungkan reka bentuk set dapur dan kumpulan makan malam antara satu sama lain.
Rattan. Ini adalah bahan semulajadi dan mesra alam untuk pengeluaran produk. Perabot rotan akan mengisi ruangan dengan kesenangan dan kehangatan rumah, dilengkapi dengan tekstil, logam atau unsur-unsur kayu.

Manfaat rotan termasuk:

 • kekuatan;
 • keanjalan;
 • kemudahan penjagaan.

Agar perabot untuk mengekalkan penampilan asalnya, ia harus dijaga dengan teliti, kerana sisa-sisa makanan dan sampah kecil sering jatuh ke dalam ruang antara rod.

Kaca Lebih baik memilih tempat kerja panas berlamina. Dengan pukulan kuat, ia tidak akan memecah kepingan kecil, ia kurang traumatik. Sekiranya tablet itu pepejal, ketebalannya tidak kurang daripada 10 ml, sisipan kaca dibenarkan dengan ketebalan 8 ml.

Permukaan boleh dibuat dalam reka bentuk berikut:

 • telus;
 • matte;
 • dicat;
 • dengan percetakan foto;
 • berkilat;
 • cermin.

Dalam coklat gelap

Dalam coklat gelap

Apabila memilih kaca, ia harus diingati bahawa ia agak sukar dibersihkan daripada permukaan kayu. Tidak semua orang suka makan di meja sedemikian, banyak yang menganggap meja seperti itu sejuk dan rapuh, dan ketika mereka meletakkan piring di atasnya, ini disertai dengan bunyi yang terlalu keras.
Veneered MDF. Perabot secara visual menyerupai kayu, hanya dekorasi curvilinear yang mempunyai bentuk kompleks yang hilang di permukaannya.
MDF dicat. Ia tidak disyorkan untuk digunakan untuk pembuatan permukaan meja makan, memandangkan dengan jejak pengendalian ceroboh kekal kerosakan mekanikal. Pengilang menghasilkan perabot dari MDF dalam reka bentuk yang berbeza, seringkali pada produk di atas mereka memasang kaca marah.
Papan kekunci berlapis. Ramai memilih bahan kerana kosnya. Perabot adalah lebih murah daripada rakan-rakan semulajadi, sementara visual serpihan boleh meniru tekstur semula jadi. Sekiranya anda mengendalikan tablet seperti itu, cip boleh terbentuk pada permukaannya, buih, calar.
Dalam gaya bahasa inggeris

Dalam gaya bahasa inggeris

kembali ke menu ↑

Meja makan putih

Ramai yang percaya bahawa perabot putih tidak praktikal, terutama jika digunakan di pedalaman dapur. Merawat meja makan putih yang diperbuat daripada bahan moden tidak akan menimbulkan masalah.

Perabot putih boleh digunakan dalam pelbagai gaya, sesuai dengan mana-mana set dapur dan hiasan dalaman. Meja ini sesuai untuk bilik-bilik besar dan kecil, perkara utama adalah memilih model dan mengalahkannya di pedalaman.

Meja ini sesuai untuk bilik-bilik besar dan kecil.

Meja ini sesuai untuk bilik-bilik besar dan kecil.

Warna putih untuk meja makan mempunyai kelebihan berikut:

 • serba boleh. Untuk menggunakan perabot sedemikian akan sesuai dengan apa-apa gaya. Contohnya, klasik, provensi, negara, minimalism atau berteknologi tinggi Menyerlahkan reka bentuk yang dipilih akan membantu aksen dengan betul di dalam bilik, hiasan dalaman dan tekstil;
 • pelbagai. Warna putih boleh digunakan untuk sebarang bentuk atas meja. Apabila memilih reka bentuk bulat, bujur, segi empat atau segi empat tepat, anda perlu mempertimbangkan kawasan dapur;
 • praktikal. Di permukaan akan ada debu yang kurang ketara dan busur serpihan kecil.

Meja putih membawa idea-idea segar ke atmosfera bilik. Sebagai contoh, anda boleh membahagikan dapur ke dalam zon: makan di bawah naungan putih atau cahaya, dan bekerja dalam warna gelap.

Perabot putih mudah dijaga.

Perabot putih mudah dijaga.

Lembaga
Merawat perabot putih dengan cara yang sama seperti yang lain. Perkara utama ialah memilih kaedah pembersihan yang betul, berdasarkan bahan dari mana ia dibuat.
kembali ke menu ↑

Bagaimana untuk membuat dinding di atas meja?

Satu meja di dapur ditempatkan berhampiran satu dinding. Ini membantu untuk menjimatkan ruang, tetapi dengan susunan ini anda tidak akan meletakkan kotak atau loker.

Lembaga
Jangan biarkan permukaan membosankan dan membosankan. Sebaliknya, adalah perlu untuk menarik perhatian. Aksen terang akan membantu untuk menjadikannya.
Pilihan gelangsar berwarna putih

Pilihan gelangsar berwarna putih

Dinding dibuat dalam versi berikut:

 • Dinding mural. Mereka sesuai untuk reka bentuk dinding keseluruhan, yang tidak terlibat dalam penyediaan dapur. Perkara utama apabila memilih kaedah menghias ini ialah memilih gambar. Ia harus digabungkan dengan reka bentuk keseluruhan bilik, serta sesuai dengan gaya. Berjaya menampung motif desa, melihat bandar lama atau landskap. Dipilih gambar itu, di atas semua, harus menyebabkan selera makan untuk semua ahli keluarga.
 • Fresco. Sebelum anda menggunakannya ke permukaan, anda mesti berhati-hati untuk plaster dinding. Lukisan dinding dibuat hanya dengan tangan, jadi kos penamat jauh lebih tinggi. Secara visual, ia kelihatan sangat menarik, ini adalah perbezaan utama dari kertas dinding foto. Hiasan ini boleh dibuat secara bebas, jika orang itu mempunyai potensi kreatif.
 • Wallpaper. Ini adalah pilihan yang paling mudah untuk cepat merancang ruang. Ia hanya perlu memilih kertas dinding dalam warna dapur, mereka mesti dihadiri oleh gambar atau tekstur untuk menambah tekstur ke pedalaman. Ini akan membantu untuk membahagikan bahagian secara visual tanpa membelanjakan banyak usaha, masa dan wang.
 • Cat. Sebelum memohon, dinding harus disejukkan dengan baik, kerana semua penyelewengan akan segera dilihat selepas permukaan telah kering. Ruang makan boleh dibezakan dengan warna yang berbeza dari warna utama atau membuat aksen kontras. Dengan bantuan stensil melakukan pelbagai lukisan atau prasasti.

Pilihan hebat untuk rumah negara

Pilihan hebat untuk rumah negara

Di samping reka bentuk standard dinding, terdapat beberapa kaedah tambahan hiasan, yang dibezakan oleh keaslian pelaksanaannya:

 • Jam tangan. Pengilang menghasilkan model yang menarik untuk dapur. Sebagai contoh, cawan kopi panas atau telur hancur segar digambarkan pada dail. Mereka akan menghiasi dinding, serta mengarahkan orang itu dalam masa.
 • Plat. Mereka dilekatkan ke permukaan dinding dengan bantuan pemegang, mereka ditempatkan di sepanjang garis atau secara rawak. Mereka mungkin dari perkhidmatan yang sama, tetapi mempunyai saiz yang berbeza. Banyak yang membawa artikel perjalanan sebagai cenderahati. Jika mereka dipasang di dinding, ia akan menjadi hiasan yang menarik, dan kenangan percutian.
 • Rak. Adalah dinasihatkan agar tidak meletakkan kotak tertutup atau sistem penyimpanan yang serupa di sini, mereka mewujudkan kesan ruang memerah, kekacauan. Lebih baik menggunakan rak cahaya terbuka, mereka kelihatan sangat organik. Pada masa yang sama pada reka bentuk tempat hidangan yang menarik, perasa dalam balang yang indah, anda boleh dengan hati-hati mengatur cenderahati dan palsu dan periuk kecil dengan tumbuh-tumbuhan dalaman.

Jadual kayu untuk keluarga besar

Jadual kayu untuk keluarga besar

 • Gambar. Dengan bantuan mereka, anda dapat dengan cepat menghias dapur mana-mana, adalah penting untuk memilih imej yang sepadan dengan reka bentuk keseluruhan dan suasana bilik. Di dinding mesti menggantung hidup, abstrak atau landskap.
 • Foto. Adalah idea yang baik untuk meletakkan koleksi potret keluarga di kawasan ini. Bingkai parameter yang berbeza boleh diperbetulkan dalam geometri yang ketat atau secara rawak.
 • Papan tulis. Dia baru mula mendapat populariti, mudah untuk menulis resipi, mesej untuk ahli keluarga, atau hanya menarik gambar lucu dan kehendak. Di sini buat menu dan mod hari itu.

Perkara utama untuk membeli kapur dan membersihkan permukaan batu tulis dengan betul, supaya ia mengekalkan kualitinya selagi mungkin.

 • Lukisan atau pelekat. Sesuai untuk dinding, yang dicat dalam satu warna atau disisipkan dengan kertas dinding kosong. Elemen terang akan mencairkan permukaan yang membosankan dan memberi suasana. Pelekat boleh diganti secara berkala dengan yang baru tanpa merosakkan kot asas.
 • Lukisan. Hiasan jenis ini adalah yang paling susah payah, sementara ia kelihatan sangat mahal dan kaya. Anda boleh melakukannya sendiri jika orang itu mempunyai potensi kreatif, atau menjemput seorang profesional yang akan menghiasi dinding dengan lukisan.

Perabot hitam digabungkan dengan dinding putih

Perabot hitam digabungkan dengan dinding putih

Ramai orang memasang kecil tv. Ini bukan sahaja akan menghiasi permukaan, tetapi juga menjadi penyelesaian berfungsi. Supaya wayar tidak merosakkan reka bentuk keseluruhan dapur, mereka harus disembunyikan dalam kotak atau dalam pencacah.

Perancangan reka bentuk dapur dilakukan sebelum kerja pembaikan.
kembali ke menu ↑

Candelier

Suasana keseluruhan bilik bergantung pada pencahayaan terpilih. Saiz candelier dan lokasinya bergantung pada tempat meja makan. Di dapur terdapat beberapa pilihan untuk meletakkan cahaya:

 • Lampu besar terletak di tengah-tengah meja makan.Ini dianggap sebagai pilihan klasik yang boleh digunakan dalam mana-mana saiz bilik. Perkara utama adalah meletakkan candelier supaya tempat cahaya merangkumi seluruh tablet, dan bukan sebahagiannya yang berasingan. Jarak dari permukaan meja ke lampu hendaklah 150 cm. Sesetengah model boleh dilaraskan dengan ketinggian atau menaikkan lampu. Terima kasih kepada ciri ini, candelier menjadi bukan sahaja objek pencahayaan, tetapi kaedah reka bentuk. Adalah lebih baik memilih lampshades atau warna yang menyebarkan cahaya dengan perlahan. Ini tidak akan membantu orang buta duduk di meja. Mereka boleh dibuat dari kaca lut atau kaca.

Lampu besar terletak di tengah-tengah meja makan

Lampu besar terletak di tengah-tengah meja makan

 • Beberapa lampu loket. Agar tidak membuat rasa kekacauan, anda perlu memilih siling bersaiz kecil. Sekiranya meja berada dalam dapur bersaiz standard, maka 2-3 lekapan akan mencukupi, untuk perabot kecil atau ruang bilik kecil, satu.
 • Lampu dengan asas yang panjang. Pilihan ini lebih baik digunakan untuk menyalakan ruang makan yang besar. Kumpulan lampu kecil, yang terletak di ketinggian yang berbeza, kelihatan hebat. Mereka boleh diatur dalam bentuk bentuk geometri atau secara rawak.
 • Pencahayaan tempat terbina dalam. Untuk memasangnya, anda perlu memasang pembinaan drywall. Ia boleh menjadi beberapa peringkat, dengan itu membantu membahagikan ruang ke dalam beberapa zon.
 • Lampu bas sistem. Ia dipasang sekiranya jadual itu akan bergerak di dapur. Luminair boleh diputar dalam arah yang dikehendaki, bergerak atau dikelompokkan.

Pilihan kaca

Pilihan kaca

Sebelum anda membuat sistem pencahayaan tertentu di dapur, anda harus mempertimbangkan sepenuhnya reka bentuk dan memilih semua aksesori. Dia mesti mematuhi gaya umum bilik.
kembali ke menu ↑

Kertas foto di dapur

Setiap tahun pelbagai bahan hotel meningkat. Hampir tidak ada yang terkejut dengan mural di dapur. Penyelesaian ini akan membantu membezakan kumpulan makan dan membahagikan ruang. Mural dinding betul aksen dan menghiasi pedalaman.

Dalam gaya bohemian

Dalam gaya bohemian

Dapur adalah ruang di mana memasak berterusan berlaku.

Oleh itu, bahan penamat mesti memenuhi kekhususan bilik dan mempunyai sifat berikut:

 • mudah dibersihkan dan dicuci. Wallpaper ini ditanda dengan tanda khas. Mereka boleh dibasuh dengan air menggunakan span lembut. Sekiranya perlu, penggunaan agen pembersih khas tidak disertakan;
 • tidak menonjol dari pedalaman umum. Kertas fotokopi hendaklah selaras dengan perabot dapur, tekstil dan suasana umum bilik;
 • ketahanan dan kebolehpercayaan. Bahan mesti menahan perubahan suhu dan kelembapan, serta semburan berminyak, yang diperoleh hasil daripada memasak.

Pilihan klasik dan tahan lama

Pilihan klasik dan tahan lama

Salah satu ciptaan terkini, yang digunakan untuk menyelesaikan ruang makan dapur, dipanggil kertas dinding dalam format 3D. Perbezaan utama mereka adalah dalam warna-warna cerah. Secara visual, gambar di dinding menjadi sangat realistik.

Apabila memilih kertas dinding di dapur, anda perlu memberi perhatian kepada kualiti bahan, warna yang digunakan dan plot imej. Dia harus menggerakkan selera makan, menyebabkan emosi yang menyenangkan.

Terdapat beberapa pilihan menarik untuk ditempatkan di dapur:

 • Motif Mediterranean. Mereka akan mewujudkan suasana yang selesa di mana anda boleh memberi masa yang panjang untuk pelbagai mimpi, serta membuat rancangan berani untuk masa depan. Lebih baik memilih landskap Itali, Greece, selatan Perancis, yang menggambarkan tema maritim atau pantai yang cerah;

Versi produk dengan cetakan

Versi produk dengan cetakan

 • sifatnya. Hutan yang misterius, air liar liar atau savana liar dibenarkan di sini. Perkara utama apabila memilih gambar adalah memastikan ia melengkapkan reka bentuk keseluruhan, dan tidak bercanggah dengannya;
 • bandar-bandar. Sesuai digunakan dalam reka bentuk moden. Selalunya, dapur menggambarkan tempat-tempat terkenal di London, New York, Paris. Untuk lebih banyak kesan, mereka digambarkan dalam warna hitam dan putih;
 • tumbuhan. Di ruang makan boleh menampung pelbagai jenis bunga dan pokok. Jika Cina atau Jepun gaya, ia semestinya disertai dengan jumlah minimum perabot di ruang makan;
 • Provence atau Negara. Reka bentuk ke arah ini melibatkan penggunaan kertas dinding dengan imej tema luar bandar untuk hiasan. Ia akan kelihatan seperti gambar lavender, bunga liar atau landskap kampung kosong;

Perabot ukiran di pedalaman

Perabot ukiran di pedalaman

 • produk. Untuk meningkatkan minat anda, anda boleh menggunakan imej buah beri masak, buah-buahan yang berair, serta sayur-sayuran yang sihat. Shades of food harus echo warna keseluruhan dapur. Selalunya, gambar produk bersepadu ditemui dalam gaya berteknologi tinggi, di pangsapuri, studio dan dapur kecil, membantu menaikkan ruang ruang secara visual.

Lembaga
Sebelum anda memilih kertas dinding, anda pasti akan mempertimbangkan keseluruhan reka bentuk dalaman dan skema warna. Imej hendaklah digabungkan bukan sahaja dengan semua perabot di dapur, tetapi juga dengan tekstil, aksesori dan elemen lain.

Meja dapur

Bagaimana untuk memilih?

8.6 Skor Jumlah
Meja dapur

Susunan ruang makan dan pilihan meja di dapur adalah acara yang bertanggungjawab yang akan mempengaruhi mood keseluruhan dan gaya bilik. Jadual makan yang dipilih adalah mudah, boleh dipercayai dan selamat. Jika anda memilih permukaan buatan, mereka tidak tahan suhu tinggi. Jejak panci panas tetap di permukaan perabot sedemikian, meja atas membengkak dan berubah bentuk. Dengan pengendalian cuai, calar akan muncul di permukaan, yang hampir mustahil untuk dikeluarkan. Setelah meninjau maklumat, sila tinggalkan komen anda dengan hujah dalam komen. Mereka akan berguna kepada pembaca lain. Pendapat anda sangat penting kepada kami. Terima kasih kerana penyertaan anda. Kami menghargai setiap ulasan anda dan masa anda.

Relevan maklumat
8.5
Ketersediaan permohonan
8.5
Pendedahan topik
8.5
Kebolehpercayaan maklumat
9
Kebaikan
 • pemilihan besar model;
 • keupayaan untuk membuat pesanan;
 • paru-paru dalam penjagaan dan penyusunan semula.
Cons
 • kos beberapa model;
 • ia tidak selalu mungkin untuk memilih meja untuk gaya dalaman;
 • meja murah - bahan berkualiti rendah.
Tambah ulasan anda

Kami akan gembira dan pendapat anda

Tinggalkan jawapan

Penilaian keseluruhan anda

ms2.decorexpro.com - Jurnal harian Reka bentuk, Senibina, Reka Bentuk Dalaman

Bilik-bilik

Halaman dan taman

Reka bentuk