Apakah kertas dinding terbaik untuk gam di bilik mandi? Cecair, vinil, basuh, tahan kelembapan - pilih yang paling praktikal (115+ Foto)

Bilik mandi - bilik dengan mikroklimatnya sendiri, kelembapan yang tinggi, perubahan suhu yang serius. Oleh itu, apabila memikirkan reka bentuk bilik mandi, keutamaan sering diberikan kepada jubin seramik, stoneware porselin, dan panel plastik. Tetapi kedai-kedai profil menawarkan wallpaper untuk bilik mandi, yang tidak lebih rendah dari segi petunjuk asas dan teknikal untuk jubin.

Kandungannya:

Wallpaper cair - alternatif terbaik untuk jubin

Untuk bilik dengan kelembapan yang tinggi, kertas dinding cecair adalah keputusan asal dan wajar. Mereka dicirikan oleh rintangan kelembapan, keupayaan untuk menyerap wap air dan detergensi tinggi. Jika salah satu laman web semasa operasi akan rosak, ia boleh dikemas kini dalam masa 10-20 minit.

Kertas dinding di bilik mandi kelihatan cantik

Kertas dinding di bilik mandi kelihatan cantik

Ini adalah bahan penamat yang berkualiti tinggi bagi sesiapa yang berminat dengan menarik dekorasi bilik mandi, memaparkan keupayaan kreatif dan pemikiran yang inovatif, tanpa menggunakan lapisan standard. Kertas dinding cair boleh dijelaskan dalam dua epithets - keaslian dan eksklusif.

Untuk menterjemahkan idea reka bentuk anda, anda perlu membeli serbuk di sebuah kedai perkakasan dan mencairkannya mengikut arahan sebelum digunakan. Anda boleh menggunakan warna yang berbeza, jadi anda boleh menggabungkan warna (kira-kira sama seperti ketika menggunakan cat air).

Ia hebat jika anda boleh menarik - dengan bantuan kertas dinding dan warna cecair anda boleh mencipta lukisan sepenuhnya di dinding bilik gambar. Bahan ini adalah jenis hiasan yang sesuai untuk merealisasikan bakat kreatif.

Wallpaper cair - alternatif terbaik untuk jubin

Wallpaper cair - alternatif terbaik untuk jubin

kembali ke menu ↑

Kegunaan hiasan

Kelebihan penting bahan adalah pelbagai pilihan hiasan yang ditawarkan di kedai. Apabila menggunakan kertas dinding standard, hanya satu pilihan untuk melekat pada apa yang anda beli. Dalam kes bahan cecair, variasi tidak berkesudahan. Anda perlu menentukan warna utama atau beberapa warna, serta memutuskan cara menggunakan bahan penamat yang baru.

Penyelesaian reka bentuk yang paling popular adalah:

 • Mudah dan marah: kita hanya menggunakan satu teduh untuk menghiasi bilik mandi. Variasi menarik kerana dalam kes di mana warna menjadi bosan, anda boleh menambah warna terang dalam beberapa jam menggunakan campuran baru, mozekpelekat.
 • Secara alam sekitar: kami membeli satu komposisi kering, membuat bahan penamat dengan warna yang berbeza menggunakan skema warna. Akibatnya, kawasan bilik mandi mengambil rupa asal. Skop luas untuk imaginasi - lakukan apa yang anda mahu!

Kelebihan penting bahan adalah pelbagai pilihan hiasan.

Kelebihan penting bahan adalah pelbagai pilihan hiasan.

 • Pelbagai: kertas dinding cecair boleh digunakan dalam pelbagai cara. Kami mengambil roller atau alat lain yang sesuai dan menyebarkan bahan hiasan di dinding dengan jalur, perhiasan, corak - apa sahaja yang anda suka! Untuk membentuk corak yang kompleks, disarankan untuk menarik garis besar angka masa depan di dinding dahulu, dan kemudian cat dengan komposisi. Sekiranya anda tidak dapat membuat kontur yang jelas - jangan bimbang, kerana sebelum pengeringan terakhir selesai boleh dibasuh dengan air, membetulkan semua ketidaktepatan.
 • Luar biasa: anda boleh menggunakan pelega dan penggelek struktur, membuat dengan bantuan kertas dinding cecair hiasan yang unik atau kesan stuko. Untuk melakukan ini, gunakan dua lapisan: nipis dan tebal (roller relief).

kembali ke menu ↑

Pengeluar kertas dinding cecair

Bilik mandi adalah bilik tertentu, jadi bahan penamat untuknya mesti dipilih dengan betul. Pemimpin pasaran global untuk menghasilkan kertas dinding cecair adalah sebuah syarikat Senideco. Syarikat itu mengeluarkan produk yang memenuhi piawaian dan norma antarabangsa.

Anda boleh menggunakan warna yang berbeza

Anda boleh menggunakan warna yang berbeza

Jika anda ingin menambah "semangat" ke kawasan pedalaman, maka perhatian harus dibayar kepada pengilang Perancis, Cotex. Syarikat menghasilkan salutan penamat di mana anda boleh menambah glitter, pelbagai cincin bijirin, yang memberikan tekstur selesai. Dalam beberapa kes, kristal Swarovski ditambah kepada penyelesaiannya.

Pengilang utama Rusia ialah Stenol. Produk syarikat adalah murah, berkualiti tinggi (warna yang berbeza digabungkan dengannya). Optimal untuk kotej bilik mandi, rumah negara, kotej.

Lembaga
Apabila memilih bahan, jika kewangan membenarkan, tidak perlu membeli kertas dinding cecair yang paling murah dan mudah (terutama jika bilik mandi menggunakan paip berkualiti tinggi dan hiasan yang cantik). Sebatian berkualiti rendah tidak akan bertahan lama (biasanya hanya cukup untuk beberapa tahun). Mereka juga mungkin mengandungi bahan-bahan berbahaya.
Perhatikan kualiti bahan.

Perhatikan kualiti bahan.

 

Terlepas dari pengilang, negara pembuatan, biaya pengeluaran, sebelum membeli perlu untuk mempelajari pembungkus. Anda harus melihatnya, mencari garis bahawa bahan penamat yang digunakan sesuai untuk digunakan di dalam bilik dengan kelembapan yang tinggi.

kembali ke menu ↑

Wallpaper dan jubin

Membuat bilik mandi dengan kertas dinding dan jubin adalah penyelesaian pintar yang membolehkan anda membuat ruang dalaman yang menarik. Keputusan ini amat relevan jika biliknya tidak kecil (di dalam pangsapuri kecil pelbagai kemasan akan kelihatan hodoh, berubah-ubah).

Jenis wallpaper berikut adalah optimum untuk digunakan di dalam bilik dengan kelembapan yang tinggi:

 • vinyl;
 • cecair;
 • kertas dinding kaca;
 • semua jenis boleh dibasuh (contohnya, logam bersalut, akrilik).

Cetak produk dengan burung

Cetak produk dengan burung

Jubin dan kertas dinding - secara optimum membahagikan bilik mandi ke dalam zon yang berasingan. Sebagai contoh, jubin boleh dibentangkan zonyang akan menjadi yang paling sukar untuk meresap (lantai, dinding berhampiran bilik mandi, mandi, cangkang). Kertas dinding disyorkan untuk gam di mana pengering tuala, masuk ke bilik, tandas terletak loker, penyangkut mantel untuk tuala, mesin basuh.

Lembaga
Jangan lupa tentang kombinasi warna.

Contohnya beige ubin akan kelihatan baik sahaja dengan hitam atau putih kertas dinding, kanvas dengan corak. Adalah perlu untuk memberi perhatian kepada persimpangan kedua-dua bahan itu, kerana dalam kes penyelewengan atau kelengkungan, ia adalah orang yang akan menangkap mata, bukan keindahan reka bentuk.

Dalam hijau

Dalam hijau

 

kembali ke menu ↑

Pilihan peletakan jubin

Anda boleh jubin ubin menggunakan pelbagai teknik - semuanya bergantung kepada idea anda, reka bentuk yang dikandung, saiz produk jubin. Pilihan pemasangan popular adalah:

 • Teknik tradisional. Memberi jubin meletakkan dalam baris halus dengan pembentukan satu grid (tanpa mengira saiz produk).
 • Dengan mengimbangi. Peletakan dilakukan secara serentak dengan mengimbangi sisi dengan setiap produk berikutnya.
 • Diagonal. Dalam kes ini, pemasangan dilakukan dari sudut permukaan dinding atau lantai. Penyelesaian yang baik untuk digunakan ialah jubin persegi saiz kecil.

Pakar ambil perhatian bahawa terdapat lebih daripada 40 pilihan yang berbeza untuk meletakkan jubin. Untuk mencipta reka bentuk yang unik dan unik di bilik mandi, disarankan untuk meneroka penyelesaian yang berbeza. Ia tidak disyorkan untuk menggabungkan jubin warna dan saiz yang berbeza secara berasingan (dalam hal ini adalah lebih baik untuk mendapatkan bantuan dari pereka).

Warna biru produk itu bersatu dengan putih

Warna biru produk itu bersatu dengan putih

Salah satu penyelesaian untuk kombinasi warna jubin adalah untuk mengambil ubin hitam dan putih (atau produk lain yang berbeza warna). Dalam kes ini, ia boleh dilakukan dengan mudah memilih kertas dinding yang sepadan dengan warna (contohnya, kain beige sesuai dengan sempurna).

Untuk membuat hiasan dapur dan bilik mandi sering menggunakan jubin tradisional, yang diwakili oleh produk kecil persegi. Bergantung pada reka bentuk dan saiz bilik, jubin boleh menjadi kecil (tidak lebih daripada 10 cm) atau lebih besar.

kembali ke menu ↑

Hiasan dinding

Adalah sukar untuk menggabungkan jubin seramik dan kertas dinding dalam satu bilik, kerana kelihatannya pada pandangan pertama. Dengan bilik mandi yang kecil, ia tidak disyorkan untuk membuat kemasan cerah. Jika anda ingin melakukan sesuatu yang menarik, anda boleh melukis satu dinding (contohnya, di mana mandi adalah) dalam warna yang terang.

Fesyen klasik

Fesyen klasik

Sekiranya satu dinding cerah dan menarik, maka jubin dan kanvas lain harus dibuat dalam warna yang sangat tenang dan mudah. Ini akan menjadikan bilik kelihatan harmonis dan cantik. Contohnya biru atau trim biru terang satu dinding akan dikombinasikan dengan sempurna dengan nada katil bahan-bahan penamat lain.

Salah satu kaedah yang paling biasa dalam hal menggunakan ubin dan wallpaper dalam satu bilik ialah untuk membuat garis menegak atau mendatar. Ia terbentuk menggunakan jubin warna yang berbeza (mereka mesti saiznya kecil). Penyelesaian seperti itu akan membolehkan untuk menghiasi pedalaman (menggunakan garis menegak, anda boleh membahagikan ruang ke dalam zon).

Ia adalah mungkin untuk menghias dan menghiasi bilik mandi dengan menggunakan jubin seli dalam corak papan jambatan. Ia tidak perlu memilih produk hitam dan putih - sebarang jenis jubin, warna yang digabungkan dengan baik. Sebagai contoh, ini mungkin kombinasi berikut: merahhijau, oren biru, kuningcoklat.
Gabungan kertas dinding kosong dan dicetak

Gabungan kertas dinding kosong dan dicetak

kembali ke menu ↑

Kertas dinding vinil

Untuk hiasan bilik mandi dan dapur, kertas dinding vinil digunakan di banyak negara di seluruh dunia. Mereka dibentangkan dalam bentuk kanvas double-layer. Kedai menjual lukisan dengan corak dan perhiasan warna yang berlainan:

 • Monophonic (merah, putih, kelabu, biru, kuning, dll).
 • Berjalin.
 • Multi-ton.
 • Dengan gambar.
 • Dihulurkan dengan corak.

Produk vinil digunakan di banyak negara di dunia.

Produk vinil digunakan di banyak negara di dunia.

Untuk bilik dengan kelembapan yang tinggi, anda harus memilih kertas dinding vinil yang dilabel "dapur vinil". Ini adalah linen yang boleh dibasuh khas yang telah dicipta untuk digunakan di dapur dan bilik mandi. Model dicipta berdasarkan vinil getah, yang tahan terhadap kelembapan, pencemaran.

Selalunya "dapur vinil" digunakan di bilik mandi bukannya atau digabungkan dengan jubin seramik. Bahan ini mempunyai ketebalan yang relatif besar (dibandingkan dengan jenis lukisan lain), jadi ia akan kelihatan kasar di luar ruangan. Oleh itu, adalah disyorkan untuk mempelbagaikan penyelesaian hiasan yang sesuai.

Sesuai untuk persekitaran kelembapan yang tinggi

Sesuai untuk persekitaran kelembapan yang tinggi

Apakah jenis kertas dinding vinil yang sesuai untuk bilik mandi?

Lapisan teratas dalam kanvas jenis ini mungkin berbeza. Ia menentukan penampilan salutan, penyerapan bunyi, ketebalan bahan. Adalah lazim untuk membezakan beberapa jenis:

 • Lancar. Pelepasan model berkekuatan tinggi, basuh dengan sempurna. Dihiasi dengan batu bata, batu dan bahan popular yang lain.
 • Pepejal. Tahan ke pelbagai kanvas kesan negatif dengan struktur padat. Juga meniru bahan penamat dan bangunan yang diketahui. Anda boleh memilih pilihan untuk reka bentuk bilik mandi yang ada.
 • Sutera. Kain dengan tekstur yang indah, mengingatkan kain sutera. Kertas dinding vinil sedemikian pada teknologi percetakan skrin dibuat.
 • Embossed vinyl foam. Kehadiran lapisan buih membolehkan lukisan untuk "bernafas." Model mempunyai kelegaan, corak yang jelas, sehingga mereka sesuai untuk menghias bilik mandi dan dapur (terutama jika ada penyelewengan kecil di dinding).

Model dicipta berdasarkan vinil getah.

Model dicipta berdasarkan vinil getah.

Untuk idea-idea, untuk bilik-bilik dengan kelembapan yang tinggi, anda boleh memilih apa-apa jenis kertas dinding vinil, hanya berdasarkan keutamaan dalam penampilan. Kanvas-kanvas ini digabungkan sepenuhnya dengan jubin seramik dan bahan-bahan penamat lain.

kembali ke menu ↑

Kaedah percetakan

Apabila memilih lukisan, adalah disyorkan untuk memberi perhatian kepada teknologi yang digunakan untuk mencetak corak atau corak pada bahan. Pengilang menggunakan kaedah percetakan yang berbeza untuk memohon imej ke vinil. Yang popular ialah:

 • Percetakan biasa. Ia digunakan jika anda perlu menggunakan mana-mana satu warna atau corak mudah ke kanvas. Model sedemikian adalah jelas, boleh mempunyai imej dan gambar tradisional yang biasa, yang diwakili oleh pola, angka, perhiasan.
 • Percetakan foto. The kanvas di mana imej yang digunakan oleh percetakan foto mempunyai penampilan yang hebat. Imej yang diterimanya mempunyai perincian yang baik, definisi tinggi, warna kaya dan terang. Ia telah popular sebelum ini, tetapi sekarang penyelesaian ini jarang digunakan di bilik mandi dan dapur.

 • Percetakan UV. Vinil diperolehi dengan gambar terang, jelas, sedikit pintar lukisan yang mempunyai kesan kelantangan. Jika cahaya terang menyentuh permukaan, maka kanvas berkilau. Pilihan yang hebat untuk bilik mandi dan bilik mandi.
 • Teknologi percetakan stereoskopik. Salah satu kaedah percetakan yang paling moden dan menarik, penggunaannya membolehkan anda mendapatkan kesan 3D. Gambar boleh menjadi tunggal, menduduki seluruh dinding, atau panorama. Perusahaan besar untuk membuat pesanan boleh membuat model yang akan bercahaya dalam gelap (disebabkan oleh LED terbina dalam).

kembali ke menu ↑

Mewujudkan aksen

Wallpaper vinil hebat untuk menyerlahkan zon utama di bilik mandi. Untuk ini, kami mencadangkan penggunaan lukisan yang mempunyai teduhan yang berbeza. Sebagai contoh, jika lantai dan dinding di dalam bilik itu (sebahagiannya) dipenuhi dengan ubin putih, salah satu pilihan adalah untuk membuat loghat dengan kertas dinding vinil merah.

Pilihan reka bentuk bilik terang

Pilihan reka bentuk bilik terang

Anda boleh menampal dua dinding dengan kertas dinding yang cerah dan terang, meneruskan komposisi siling. Apabila memasuki bilik, komposisi ini akan segera terbukti. Ia perlu dibuat, dengan mengambil kira gaya dalaman dan gaya warna yang sedia ada.

Penyelesaian yang baik untuk membuat loghat adalah kombinasi gambar kertas dinding vinil dengan jenis kertas dinding yang berbeza. Mural dinding disyorkan untuk gam di seluruh dinding. Dalam kes ini, perlu memastikan bahawa julat warna komposisi keseluruhan sepadan dengan bahan penamat lain yang digunakan.
kembali ke menu ↑

Kertas dinding boleh dibasuh

Dinding boleh dibasuh khas dicipta untuk digunakan di pelbagai bilik dengan kelembapan yang tinggi. Oleh itu, mereka adalah penyelesaian yang sesuai untuk dapur, bilik mandi, bilik mandi, di mana masalah kelembapan yang tinggi sangat akut. Kain tersebut boleh digabungkan dengan kemasan plaster, bahan ubin.

Dalam hitam dan putih

Dalam hitam dan putih

Apabila menggabungkan perkara utama adalah dengan menggabungkan warna dan tekstur pelbagai bahan penamat dengan betul. Sebagai contoh, jika kertas dinding mencuci jumlah yang terpadam dipilih, maka jubin mesti sesuai.Gabungan warna sama pentingnya, tidak kira jenis kemasan yang digabungkan.

Dalam kes menggunakan kertas dinding yang boleh dibasuh di bilik mandi, pakar membuat cadangan berikut:

 • Kanvas hendaklah digabungkan dengan gaya keseluruhan. Pilihan anggaran yang baik - gabungan warna biru dan hijau, yang di dalam bilik mandi boleh menghasilkan kesan kesucian dan keharmonian.
 • Sekiranya saiz bilik kecil, disyorkan untuk meninggalkan penggunaan kain biru, merah, hitam.
 • Warna katil dan badan akan menjadi penyelesaian yang baik untuk pelaksanaan di pedalaman bilik mandi bergaya klasik. Apabila memilih gaya Provence, anda boleh menggunakan kertas dinding yang boleh dibasuh dengan cetakan bunga kecil atau jalur menegak.
 • Jika bilik mandi mempunyai saiz sederhana dan besar, maka kanvas oren dan kuning akan menjadi jenis penamat yang sesuai. Mereka boleh membawa lebih banyak cahaya dan tenaga ke dalam bilik.

Penyelesaian yang boleh dibasuh untuk dapur, bilik mandi, tandas

Penyelesaian yang boleh dibasuh untuk dapur, bilik mandi, tandas

Ketika memilih wallpaper 3D yang boleh dibasuh, disarankan untuk membuat kanvas meliputi seluruh dinding. Imej tidak boleh mengganggu paip, rak dan lain-lain paip dan barang hiasan. Jika bilik mandi adalah kecil, maka imej itu boleh diwakili oleh gambar terang kecil.

kembali ke menu ↑

Bagaimana untuk mengubah bilik?

Kedai menawarkan banyak pilihan kertas dinding yang boleh dibasuh, yang boleh dibentangkan dalam pelbagai warna dan tekstur yang berbeza. Oleh itu, dengan bantuan mereka, anda boleh membuat bahagian dalaman yang berbeza di dalam bilik mandi dan di dalam bilik lain. Kemungkinan pelaksanaan idea dalam bidang reka bentuk hampir tidak berkesudahan.

Terdapat banyak pilihan kertas dinding yang boleh dibasuh.

Terdapat banyak pilihan kertas dinding yang boleh dibasuh.

Jika bilik mandi mempunyai saiz yang agak kecil, maka anda boleh menggunakan kanvas terang dengan corak kecil. Ini secara visual akan mengembangkan ruang, membuat bilik mandi lebih selesa. Boleh digunakan di bilik mandi besar dalam kombinasi dengan bahan penamat lain.

Anda boleh membuat penekanan dengan kertas dinding yang boleh dibasuh, jika anda tidak mahu melekat seluruh ruangan dengan kanvas tersebut. Pilihan ini digunakan untuk kes-kes di mana kertas dinding mahal dibeli, dengan mana anda boleh menyerlahkan satu dinding. Permukaan yang tersisa boleh menjadi monophonic.

Sekiranya bilik mandi mempunyai perabot dan paip yang ringkas, terdapat mandi tetap atau pancuran kabin maka anda boleh membahayakannya. Untuk melakukan ini, banyak pereka rumah membeli kain boleh dibasuh dengan corak yang kaya dan cerah. Ini membolehkan anda membuat reka bentuk yang berani, asli dan menarik yang sering kelihatan berfaedah.

Gaya retro

Gaya retro

Pelbagai di bilik mandi (terutamanya jika kecil) biasanya tidak diperlukan. Ia adalah perlu untuk mengelakkan lukisan yang mempunyai warna yang berbeza, corak kaya, jika anda ingin menyimpan dalaman yang bersih, sederhana, tenang. Pilihan yang baik untuk reka bentuk "tenang" - penggunaan gaya. provensi.

kembali ke menu ↑

Pendekatan kreatif

Pelaksanaan idea-idea yang berani dan idea-idea asli merupakan bahagian penting dalam proses pembuatan reka bentuk yang baik di bilik mandi dengan wallpaper boleh dibasuh. Pereka moden menasihatkan dalam kes ini untuk memikirkan bilik sebagai kotak di mana unsur-unsur hiasan, paip dan hiasan yang indah boleh menghidupkan bilik mandi.

Pilihan reka bentuk bilik mandi yang besar

Pilihan reka bentuk bilik mandi yang besar

Apa lagi yang harus saya perhatikan?

 • Untuk bilik mandi, dibuat dalam reka bentuk moden, lukisan yang sesuai dengan corak.Jika lukisan diulang lebih kerap daripada setiap 30 cm, ini akan membantu anda melihat, walaupun di dinding kecil bilik mandi mini, beberapa ulangan motif utama.
 • Jangan lupa tentang cahaya. Bilik mandi biasanya tidak mempunyai sumber cahaya semulajadi, jadi anda perlu menggunakan helah. Untuk melakukan ini, anda boleh membeli di dinding kertas boleh dibasuh mencerminkan, yang apabila digunakan akan meningkatkan pantulan cahaya dari cermin.
 • Siling siling. Tetamu rumah anda akan terkejut dengan jelas jika siling ditutup dengan kertas dinding. Trend trend kini menarik banyak pereka terkenal.

Suasana musim panas di bilik mandi

Suasana musim panas di bilik mandi

kembali ke menu ↑

Kertas dinding kelembapan-bukti

Kertas dinding dengan sifat-sifat tahan lembapan adalah permintaan dan popular di segmen bahan penamat untuk dapur dan bilik mandi. Lukisan-lukisan ini hari ini boleh didapati dalam pelbagai reka bentuk:

 • Cetakan bunga.
 • Model monokrom.
 • Berjalin.
 • Dalam sangkar.
 • Dengan motif etnik.
 • Dengan abstraksi, dengan bentuk geometri.

Wallpaper jenis ini sesuai untuk mereka menempel di seluruh bilik. Tetapi kami mengesyorkan menggunakan kombinasi bahan yang berbeza. Ini akan mewujudkan reka bentuk bilik yang berkualiti tinggi, serta memanjangkan hayat penamat.

Dalam warna-warna terang

Dalam warna-warna terang

Menggabungkan dua bahan atau lebih disyorkan hanya jika kawasan bilik lebih daripada 5-6 meter persegi. Untuk bilik mandi yang lebih kecil, anda harus memilih penyelesaian reka bentuk yang mudah tanpa kombinasi kemasan dan dengan skema warna yang mudah.
kembali ke menu ↑

Di mana saya boleh melekat?

Apabila mencipta reka bentuk bilik mandi, perlu mengambil kira praktikal menggunakan kain tahan air. Terdapat beberapa bidang utama:

 • Bahagian pertama adalah permukaan dinding di atas bilik mandi, di dalam gerai mandi, di atas wastafel. Zon-zon ini adalah paling mudah terdedah kepada pendedahan langsung ke atas air, jadi mereka tidak cuba untuk merapikan walaupun bahan-bahan kemasan tahan kelembapan.
 • Bahagian kedua - permukaan di atas bilik mandi pada 30-40 cm. Ia dianggap sesuai untuk penggunaan kain tahan kelembapan, yang mempunyai kekuatan dan ketumpatan yang tinggi.
 • Kawasan ketiga - kawasan di atas 60-70 cm di atas tab mandi, tenggelam, mandi. Bahagian-bahagian ini dianggap agak kering, jadi mereka sangat sesuai untuk menghias pelbagai jenis kertas dinding (tetapi bukan sekadar kertas kosong).
 • Bahagian keempat di atas 80 cm di atas tab mandi. Selamat dan sesuai untuk zon pemadat, yang boleh digunakan untuk menggabungkan pelbagai lukisan.

Kawasan di dalam bilik yang paling mudah terdedah kepada kesan kelembapan yang tetap, adalah disyorkan untuk menyelesaikan dengan jubin seramik, granit seramik. Wallpaper di kawasan ini tidak boleh digunakan.
kembali ke menu ↑

Idea reka bentuk - menggabungkan bahan

Kertas dinding kalis air adalah sangat sesuai untuk menggabungkan bahan-bahan lain di bilik mandi. Dengan mereka, gabungan itu harmoni, ringan, mudah. Ini membolehkan anda membuat dalaman yang menarik dan unik, walaupun menggunakan bahan penamat murah.

Gabungan yang popular adalah penggunaan kertas dinding dan jubin kelembapan-bukti. Biasanya, seramik dipasang di kawasan-kawasan yang tertakluk kepada air masuk langsung (tepi mandi, dekat sink, dan sebagainya). Penyelesaian yang baik dalam kes ini adalah untuk melekat kertas dinding di atas jubin.
Dalam kombinasi dengan jubin

Dalam kombinasi dengan jubin

Di bahagian dalam bilik mandi, bahan ubin juga sering digunakan untuk membentuk mosaik pada permukaan yang berasingan atau berhampiran dengan produk kebersihan sanitari. Wallpaper dalam kes ini, cuba untuk memilih supaya mereka sepadan dengan warna dan tekstur jubin, dan tidak menonjol dari latar belakangnya.

Sekiranya anda ingin mewujudkan dalaman yang mesra alam dengan reka bentuk yang luar biasa, maka kertas dinding kelembapan kalis di bilik mandi boleh digabungkan dengan batu atau kayu. Boleh digunakan tiruan atau semula jadi batu dalam apa jua tekstur dan julat warna (lebih mudah untuk memilih linen itu daripada batu berbanding sebaliknya).Jika kayu digunakan untuk gabungan, ia mestilah dirawat dengan sebatian kalis lembapan, jika tidak ia akan menjadi tidak dapat digunakan dengan cepat.

Jika anda ingin menyimpan sedikit pada reka bentuk bilik mandi, anda boleh menggunakan plastik oleh panel. Mereka juga digabungkan dengan kertas dinding yang tahan lasak, adalah pemasangan yang praktikal dan mudah. Ini adalah pilihan yang baik untuk digunakan dengan kertas dinding foto atau kanvas monokrom.
Dalam bohemian, gaya klasik

Dalam bohemian, gaya klasik

Kertas dinding dengan panel boleh diganti atau digabungkan dalam zon. Sebagai contoh, bahagian bawah bilik dipangkas dengan panel, dan bahagian atas dengan kanvas tahan lembapan. Trim plastik hampir selalu dipasang di tempat-tempat di mana air masuk.

kembali ke menu ↑

Kesimpulannya

Untuk memaparkan bilik mandi dengan kertas dinding atau tidak - keputusannya adalah milik anda. Di atas, kami mengkaji semula pilihan utama untuk menggunakan bahan penamat ini dalam persekitaran kelembapan tinggi, memberikan petua asas mengenai topik ini, dan membicarakan nuansa.

Di kedai-kedai anda boleh memilih lukisan yang dapat melengkapkan dalaman yang ada. Sebagai contoh, jika menggunakan kertas dinding untuk membuat aksen yang terang dan menarik di tengah-tengah bilik mandi, atau berhampiran dengan produk paip.

Kertas dinding bilik mandi

Ciri-ciri baru untuk bahan lama yang biasa

8.8 Skor Jumlah
Bilik mandi: kertas dinding atau jubin?

Menyentuh kertas dinding bilik mandi - keputusan yang sangat baik, asli, berani. Perkara utama di sini adalah memilih jenis kanvas, tekstur dan teduhan, bahawa penamatnya sepadan dengan unsur-unsur lain. Sangat baik, jika pembaikan itu dilakukan, bermula dengan kemasan kasar bilik mandi. Setelah meninjau maklumat, sila tinggalkan komen anda dengan hujah dalam komen. Mereka akan berguna kepada pembaca lain. Pendapat anda sangat penting kepada kami. Terima kasih kerana penyertaan anda. Kami menghargai setiap ulasan anda dan masa anda.

Relevan maklumat
8.5
Ketersediaan permohonan
9.5
Pendedahan topik
8.5
Kebolehpercayaan maklumat
8.5
Kebaikan
 • Pelbagai pilihan warna (dalam kes kertas dinding cecair tidak terhad kerana penggunaan warna).
 • Kos rendah (walaupun kos kanvas yang paling mahal kira-kira sama dengan jubin seramik berkualiti tinggi pengeluaran domestik).
 • Asal-usul penamat (kertas dinding di bilik mandi jarang digunakan, sehingga anda dapat membuat interior yang menarik dan tidak biasa).
Cons
 • Keupayaan bahan menyerap wap air.
 • Penampilan acuan pada permukaan garisan penamat dalam hal pengudaraan yang tidak mencukupi di dalam bilik.
 • Keperluan untuk menggunakan pelekat khas sesuai untuk digunakan di bilik dengan kelembapan yang tinggi. Lem reguler tidak sesuai, kerana apabila basah ia kehilangan harta benda.
Tambah ulasan anda

Kami akan gembira dan pendapat anda

Tinggalkan jawapan

Penilaian keseluruhan anda

ms2.decorexpro.com - Jurnal harian Reka bentuk, Senibina, Reka Bentuk Dalaman

Bilik-bilik

Halaman dan taman

Reka bentuk