Kertas dinding dengan percetakan skrin sutera - karya seni di kawasan pedalaman. 125+ Rekaan sutera eksklusif foto

Mereka yang berhadapan dengan pilihan kertas dinding, tahu betapa sukarnya memilih salah satu pilihan yang tersedia. Percetakan skrin sutera, yang kelihatan baik di dinding banyak bilik, sangat diperlukan. Sekiranya anda ingin memberikan penyesuaian bilik, pastikan anda mempertimbangkannya sebagai pilihan. Semua kelebihan dan kekurangan, terutama pilihan. Serta pilihan yang anda suka kemudian dalam artikel.

Kandungan artikel ini:

Apa itu?

Dari bahasa asal, istilah "saringan sutra" diterjemahkan sebagai "lukisan pada sutera." Buat pertama kalinya teknik seperti ini disebutkan dalam sejarah kuno China, dari situ ada idea menghias dinding yang tersebar ke negara-negara lain. Sudah tentu, peralatan moden tidak ada kaitan dengan bagaimana kerja telah dilakukan pada zaman dahulu.

Mampu meniru konfigurasi bilik

Mampu meniru konfigurasi bilik

"Lukisan pada sutera" - salah satu jenis kertas dinding vinil, tujuan menggunakan apa-apa bahan - untuk mewujudkan kesan dinding draping dengan sutera. Berbeza dengan vinil, kain tersebut mengandungi benang kain yang dapat dilihat dengan mata kasar. Struktur ini memberikan dinding keanggunan.

Penutup dinding sedemikian berfungsi dengan baik bilik tidurdewan ruang tamu, pejabat, dapur kadang-kadang mereka juga gam siling. Penampilan yang menyenangkan segera mengubah bilik. Apa jenis corak dan warna yang dipilih bergantung pada keistimewaan dan ciri reka bentuk rumah anda, tetapi dari pelbagai besar, semua orang mendapati apa yang dia cari.

Memberi dinding penghalusan

Memberi dinding penghalusan

Untuk bahan yang digunakan di dapur, di lorong terdapat lebih banyak keperluan daripada yang terpaku di dalam bilik tidur. Oleh itu, percetakan skrin sutera kurang biasa untuk bilik-bilik ini.

Ia akan menjadi menarik untuk anda:ULASAN: Kertas dinding di dalam bilik tidur - ide dalaman dalaman 2017, gambar dan cadangan yang tidak boleh diabaikan

kembali ke menu ↑

Pandangan

Sebagai tambahan kepada hakikat bahawa kertas dinding yang ditapis sutera datang dalam pelbagai warna, corak, saiz, ia berbeza dalam jenis asas:

 • flizelinovaya - lebih kuat dan lebih mahal;
 • kertas - tidak tahan lama, lebih murah.

Banyak pilihan, warna dan warna

Banyak pilihan, warna dan warna

Flizelin dianggap sebagai bahan anjal, oleh itu ia menutup rapat dinding, pada masa yang sama menyembunyikan kelemahan kecil. Adalah lebih mudah untuk bekerja dengannya, dia tidak mungkin mengoyakkan, memutarbelitkan atau mengubah bentuk dengan apa-apa cara. Hayat perkhidmatan penutup dinding ini lebih panjang daripada kertas.

Kertas ini hanya sesuai untuk digunakan pada dinding rata yang sempurna, jika terdapat kelemahan, ia hanya akan digariskan.Dalam proses bekerja dengan asas seperti itu, anda perlu berhati-hati, mereka mudah terkoyak, terutamanya ketika bersentuhan dengan kelembapan. Biasanya jenis ini dipilih semata-mata untuk menjimatkan.

Glittering highlights texture

Glittering highlights texture

Ia akan menjadi menarik untuk anda:ULASAN: Kertas dinding vinil pada asas bukan tenunan (240+ Gambar): dari pilihan mudah untuk pencetakan 3D

kembali ke menu ↑

Kelebihan dan kekurangan

Wallpaper skrin sutera mempunyai kelebihan, yang menjadikannya popular. Ini termasuk:

 • kekuatan, ketahanan;
 • kehebatan;
 • sesuai untuk banyak bilik;
 • jangan merosakkan di bawah tindakan cahaya matahari;
 • mempunyai kesan penghalau;
 • jangan memancarkan bahan toksik - selamat untuk orang dan haiwan;
 • mudah dibasuh.

Kertas dinding ini tahan cahaya matahari

Kertas dinding ini tahan cahaya matahari

Kebanyakan pengeluar menunjukkan umur yang dijamin - 15 tahun. Walau bagaimanapun, dengan penjagaan yang betul, wallpaper skrin sutera bertahan lebih lama.

Walaupun terdapat kelebihan ini, terdapat juga kelemahan. Ini termasuk:

 • kos;
 • struktur dinding tidak bernafas;
 • memerlukan rawatan sebelum dinding.

Kos lukisan sememangnya jauh lebih tinggi daripada yang lain.

Kos lukisan sememangnya jauh lebih tinggi daripada yang lain.

Walau bagaimanapun, ramai yang menganggap kelemahan ini adalah relatif: kos itu dibenarkan oleh hayat perkhidmatan yang panjang, permukaan mesti disediakan sebelum mana-mana pelekat.

Ia akan menjadi menarik untuk anda:ULASAN: Wallpaper di pedalaman (190 + Foto): dari teori ke amalan. Idea asal dengan masa

kembali ke menu ↑

Ciri-ciri Sticky

Kertas dinding berbulu dengan percetakan skrin sutera tidak hanya tidak kelihatan mewah, tetapi merosakkan reka bentuk keseluruhan bilik. Oleh itu, jika anda tidak mempunyai pengalaman dengan rawatan dinding, dapatkan perkhidmatan profesional. Tidak begitu banyak proses gluing sendiri, sebagai tahap persiapan.

Yang paling sukar ialah peringkat persediaan.

Yang paling sukar ialah peringkat persediaan.

Tugas menyiapkan dinding adalah untuk menjadikannya lancar. Untuk melakukan ini, permukaannya pertama ditampal, kemudian dipadatkan, dipintal, memohon sebanyak mungkin lapisan untuk mencapai dinding yang paling. Jika bonjol atau alur diperolehi dalam saiz lebih besar daripada 1 mm, kecacatan ini akan ketara.
Percetakan skrin sutera tidak dapat dilakukan pada bahan tebal, sehingga penampilan yang anggun akan hilang. Oleh itu, kerana kehalusan pangkalan, pendekatan khusus untuk meratakan dinding diperlukan.
Silkscreen direka untuk menghiasi bilik

Silkscreen direka untuk menghiasi bilik

Gluing bergantung kepada jenis asas, jika kertas itu, maka substrat dilapisi dengan gam, dibiarkan berendam selama beberapa minit dan diterapkan ke dinding. Ia tidak perlu melicinkan substrat flizelinovy, ia cukup untuk meletakkan gam di dinding. Sisa gam pada lipit mesti dikeluarkan.

Ia juga berguna untuk mematuhi peraturan tertentu:

Peraturan
 • gam dari jendela ke pintu;
 • mengukur sudut antara dinding dan tingkap cerun;
 • tingkat kanvas terpaku dengan roller getah (dari pusat ke tepi);
 • Sediakan dua hari untuk gam kering.

Perlu lem dari tingkap ke pintu

Perlu lem dari tingkap ke pintu

Ia akan menjadi menarik untuk anda:ULASAN: Memilih kertas dinding di lorong dan koridor (50+ Foto): Buat pedalaman rumah dengan tangan anda sendiri

kembali ke menu ↑

Pilihan

Pilih kertas dinding yang terbaik di kedai-kedai perkakasan yang terbukti. Jika anda memesannya di kedai dalam talian untuk menjimatkan wang, pergi dulu ke kedai biasa, lihat model yang anda suka, rasakannya, kemudian berasa bebas untuk memesan. Berikut adalah reka bentuk corak skrin sutera yang paling popular.

Varian penipuan visual yang anda nikmati.

Varian penipuan visual yang anda nikmati.

Ia akan menjadi menarik untuk anda: ULASAN: Kertas dinding moden untuk dapur (240+ Foto): Katalog Idea

kembali ke menu ↑

Silkscreen dengan bunga

Cetakan bunga membawa nota cinta kepada mana-mana bahagian dalam. Kelembutan seperti itu dalam reka bentuk bilik tidak sesuai di dapur, di lorong, tetapi untuk bilik tidur ia akan sesuai dengan sempurna. Juga, bunga boleh masuk ke ruang tamu.

Untuk bilik tidur, kelembutan sedemikian akan sesuai dengan kebanyakannya

Untuk bilik tidur, kelembutan sedemikian akan sesuai dengan kebanyakannya

Sekiranya terdapat banyak bunga di kanvas, maka lebih baik untuk meletakkannya pada satu atau dua dinding supaya cetakan tidak kelihatan bersih.Jika anda melihat siluet tunas atau bunga kecil untuk menyesuaikan kertas dinding, yang tidak menonjol, anda boleh menggunakannya untuk semua dinding.

Pereka dinasihatkan agar tidak terlibat dalam lukisan bunga, idea dengan bunga kecil yang hanya di bahagian dinding baru-baru ini telah tersebar.. Sekiranya ia bilik tidur, sesuai untuk melihat kepala katil. katiljika ruang tamu berada di mana-mana dinding percuma. Baki dinding haruslah warna, corak neutral.

Perkara utama adalah untuk tidak keterlaluan dengan gambar

Perkara utama adalah untuk tidak keterlaluan dengan gambar

Jika anda menyusun rusuhan warna dari susunan bunga, ia tidak akan dapat ditanggung dalam ruang semacam itu untuk masa yang lama.

Ia akan menjadi menarik untuk anda:ULASAN: Wallpaper Cantik di ruang tamu: 150+ Foto dalaman. Idea moden untuk menggabungkan

kembali ke menu ↑

Dengan burung merak

Imej realistik burung di lukisan dinding kelihatan jelas, menarik perhatian semua orang yang memasuki bilik. Kenapa gambar burung merak terutamanya dalam permintaan? Ini semua tentang bangsawan burung-burung ini, ekor longgar yang dianggap simbol kemewahan dan kekayaan.

Cerah, berwarna-warni dan ceria

Cerah, berwarna-warni dan ceria

Gambar-gambar burung merak di bilik lama akan kelihatan tidak masuk akal dilengkapi, reka bentuk klasik. Mereka hanya sesuai untuk reka bentuk moden. Tidak mustahil untuk membuat semua dinding dengan cetakan cerah seperti itu, ia akan kelihatan terlalu menantang, tidak ragu-ragu.

Sekiranya burung merak besar, penuh dengan ekor longgar, beberapa jalur kertas dinding cukup. Sebahagian daripada dinding untuk corak sedemikian akan cukup. Jika burung menduduki seluruh dinding, coraknya terlalu besar, maka ketiga yang lain harus dibuat dalam warna neutral.
Burung kebahagiaan terbang ke dinding anda

Burung kebahagiaan terbang ke dinding anda

BTerdapat cetakan merak apabila burung adalah terhad kepada mereka. Pada satu halaman 1-2 burung merak saiz kecil boleh digambarkan. Hanya dalam kes-kes seperti itu, mungkin menggunakan kanvas yang sama untuk semua empat dinding.

Ia akan menjadi menarik untuk anda:ULASAN: Gabungan Animasi Bilik Tidur: 240+ Foto Penghias Interior Yang Cantik

kembali ke menu ↑

Gilded

Kertas hias dinding yang kelihatan mahal, digunakan secara meluas dalam reka bentuk bilik yang berbeza. Pereka menyerlahkan kelebihan berikut jenis pewarna ini:

 • digunakan untuk menyerlahkan salah satu dinding, menekankan;
 • mewujudkan suasana yang selesa;
 • menggambarkan cahaya matahari;
 • berjaya menyembunyikan kelemahan permukaan.

Bagi pencinta wallpaper klasik

Bagi pencinta wallpaper klasik

Jumlah emas di dinding perlu dihadkan, lebihannya adalah berat di mata. Sekiranya satu tembok memintal seluruh kawasan, tiga yang lain hendaklah menjadi pepejal.

Adalah penting untuk memilih asas salutan untuk penyepit dengan betul. Ia berjalan lancar dengan warna pastel, kuningbeige. Sekiranya bilik kecil dan perlu diperluaskan secara visual, asas penyepuhan mestilah terang.

Ia berjalan lancar dengan warna pastel.

Ia berjalan lancar dengan warna pastel.

Ia akan menjadi menarik untuk anda:ULASAN: Hiasan dalaman dengan kertas dinding berwarna kelabu (140+ Gambar): Peraturan umum untuk pemilihan dan kombinasi

kembali ke menu ↑

Abstraksi

Corak luar biasa sesuai untuk individu yang luar biasa. Sekiranya anda tidak hanya menekankan kemewahan, tetapi juga untuk menyatakan pendekatan individu anda, lihat pelbagai jenis wallpaper dengan abstraksi. Teknik penyaringan sutera dengan cetakan seperti kelihatan sangat cerah.

Kami menekankan keperibadian dengan abstraksi

Kami menekankan keperibadian dengan abstraksi

Keluarkan kriteria pemilihan dalam abstraksi tidak wujud. Sesetengah orang seperti kepingan hitam pada latar belakang putih, dan kepada seseorang semua warna pelangi, digunakan secara kasar. Satu peranan penting hanya dimainkan oleh pilihan warna, perlu diingatkan tentang perasaan yang akan ditularkan:

 • merah dan oren - menyebabkan aktiviti emosi yang tinggi;
 • kuning dan hijau - simbol keharmonian dan keselesaan;
 • kelabu dan biru - sesuai untuk orang yang ditahan;
 • merah jambu dan ungu - membawa sentuhan cinta;
 • hitam dan warna gelap (biru, coklat, yang lain) - neutral.

Pilihan warna benar-benar memainkan peranan penting

Pilihan warna benar-benar memainkan peranan penting

Ia akan menjadi menarik untuk anda:ULASAN: Wallpaper untuk lukisan - Kebaikan dan keburukan. 240+ (Foto) Interior di ruang tamu, bilik tidur, dapur

kembali ke menu ↑

Di pedalaman bilik yang berbeza

Pandangan skrin sutera kelihatan baik di bahagian dalam bilik seperti:

 • Dapur. Kain sesuai hanya pada asas bukan tenun, bukan di atas kertas - ia dilindungi dari kelembapan, acuan, mereka boleh dibasuh dengan mudah. Sesuai untuk gaya klasik.
 • Ruang tamu. Screenprinting boleh digunakan untuk merancang sama ada satu dinding atau empat sekaligus. Sesuai untuk ruang tamu, dibuat dalam gaya moden, dibaris dengan perabot mahal.

 • Bilik tidur. Mana-mana reka bentuk dan warna sesuai. Memandangkan fakta bahawa bilik tidur sering cenderung untuk mewujudkan suasana romantis, cetakan bunga dalam warna merah jambu dan ungu kelihatan sangat baik.
 • Dewan masuk. Ia adalah perlu untuk memilih kain secara eksklusif pada asas bukan tenunan, seperti di dalam bilik ini terdapat keperluan khusus untuk pembersihan basah biasa.
 • Bilik-bilik lain. Percetakan skrin sutera jarang digunakan untuk menghiasi bilik kanak-kanak, manditandas. Walau bagaimanapun, jika ia sesuai dengan idea umum reka bentuk rumah, maka tidak ada yang dilarang dalam hal ini.

Faktor utama dekorasi - kertas dinding

Faktor utama dekorasi - kertas dinding

kembali ke menu ↑

VIDEO: Penghalusan dan kemewahan wallpaper skrin sutra

Wallpaper skrin sutera

Penyelesaian estetik untuk dinding anda

kembali ke menu ↑

Kesimpulannya

Percetakan skrin sutera dengan baik kelihatan pada dinding banyak bilik, ia adalah tanda kemewahan, kelihatan kaya. Mereka akan memberikan apa-apa perbaikan dalaman yang akan dikenang oleh semua orang. Eksperimen dan bergabung.

kembali ke menu ↑

GALERI PHOTO (lebih daripada 125 gambar)

8.9 Skor Jumlah
Interior sutera yang indah

Tingkap skrin sutera boleh menyegarkan dan menambah kecanggihan kepada sebarang interera. Ini adalah pakaian diraja untuk dinding anda. Sangat baik digabungkan dengan jenis kertas dinding yang lain. Jangan ragu untuk memilih dan jangan takut untuk digunakan. Setelah meninjau maklumat, sila tinggalkan komen anda dengan hujah dalam komen. Mereka akan berguna kepada pembaca lain. Pendapat anda sangat penting kepada kami. Terima kasih kerana penyertaan anda. Kami menghargai setiap ulasan anda dan masa anda.

Harga
8.5
Ketersediaan
9
Pelbagai
8.5
Kualiti
9.5
Kebaikan
 • Penghalusan;
 • pelbagai lukisan;
 • tempoh operasi.
Cons
 • Harga;
 • perlu penjagaan;
 • pra-rawatan dinding.
Tambah ulasan anda

Kami akan gembira dan pendapat anda

Tinggalkan jawapan

Penilaian keseluruhan anda

ms2.decorexpro.com - Jurnal harian Reka bentuk, Senibina, Reka Bentuk Dalaman

Bilik-bilik

Halaman dan taman

Reka bentuk