Wallpaper skrin sutera - Idea segar untuk para pecinta kecantikan (160+ Foto)

Jika anda mahu kertas dinding kelihatan luar biasa, cuba pilihan dengan percetakan skrin sutra, anda boleh memilihnya untuk mana-mana bilik. Berasaskan diri anda dengan semua nuansa pilihan, melekat dan peduli dalam artikel ini. Perhatikan secara terperinci contoh setiap bilik.

Kandungan artikel ini:

Kertas dinding sutera

Percetakan skrin sutera adalah salah satu jenis kertas dinding vinil, yang kelihatan kaya. Teknik pengeluaran mereka diketahui dari abad ke-18, sedangkan hanya orang mulia yang mampu membelinya. Bagi orang biasa, bahan ini tidak tersedia kerana kos yang tinggi.

Penutup dinding tirai sutera

Penutup dinding tirai sutera

Ia terdiri daripada dua lapisan: yang pertama adalah kertas atau bukan tenunan, yang kedua adalah vinil. Dalam pengeluaran mereka menggunakan kaedah stamping panas:

 • kain disediakan;
 • benang tiruan ditambah kepada strukturnya;
 • ia digunakan untuk asas (kertas atau bukan tenunan);
 • lukisan dipaksa pada suhu dan tekanan tinggi.

Bahan siap menyerupai sutera, mempunyai gloss yang berlangsung lama. Warna-warna yang matte dan berkilat, pilihan mereka bergantung pada reka bentuk bilik. Antara corak adalah corak bunga biasa, abstraksi dan garisan juga dalam permintaan.

Gunakan cetakan bunga

Gunakan cetakan bunga

Agar tidak merosakkan bahan yang mahal dan bahawa ia mengekalkan penampilannya yang anggun dan kaya, lebih baik untuk mempercayakan kepada para pakar. Walaupun anda mempunyai pengalaman melekat bahan biasa, sebaiknya jangan percubaan.

Ia akan menjadi menarik untuk anda:ULASAN: Kertas dinding di dalam bilik tidur - ide dalaman dalaman 2017, gambar dan cadangan yang tidak boleh diabaikan

kembali ke menu ↑

Flizelinovye

Asas flizelinovy ​​mempunyai keunggulan di atas kertas, dianggap lebih kuat, tahan lama. Menggulung pada asas ini lebih mahal, tetapi tempoh perkhidmatan mereka membenarkan harga. Kelebihan bukan tenunan:

 • tidak memerlukan penyediaan dinding khas, tidak seperti kertas, yang sukar digunakan, terutama pada permukaan dengan cacat;
 • selepas melekat, ia mengekalkan bentuknya dengan baik, ia tidak akan diputarbelitkan disebabkan oleh pembasahan, rangsangan luaran yang lain;
 • mudah untuk digunakan: gam hanya digunakan pada kanvas itu sendiri, tiada rawatan dinding diperlukan;
 • tahan lama.

Warna hitam kelihatan bergaya

Warna hitam kelihatan bergaya

Jika anda ingin menjimatkan wang dengan membeli bahan dengan asas kertas, bersiaplah untuk membeli dana tambahan untuk dinding pemprosesan. Mereka perlu diselaraskan agar gambar kelihatan kemas dan mereka hanya tidak akan jatuh dengan serta-merta. Jika dinding disediakan dengan betul, tempoh penggunaan penutup dinding juga akan tinggi.

Dan kertas dinding bukan tenunan dan kertas dengan percetakan skrin sutera berkhidmat 10 hingga 15 tahun, pilihan pertama adalah lebih baik kerana kemudahan permohonan, persediaan untuk melekat, menjaga.
Silkscreen di dalam bilik tidur

Silkscreen di dalam bilik tidur

Ia akan menjadi menarik untuk anda: ULASAN: Kertas dinding vinil pada asas bukan tenunan (240+ Gambar): dari pilihan mudah untuk pencetakan 3D

kembali ke menu ↑

Mawar

Cetakan bunga di dinding telah lama dikehendaki, selebihnya dalam trend 2018-2019. Bahan saringan sutera yang kaya adalah tanda kemewahan, oleh itu bunga mawar, "ratu bunga" dianggap sebagai pilihan yang sangat sesuai untuk mereka. Mana-mana bilik dihiasi dengan cara ini akan kelihatan lembut dan elegan.

Pilihan lukisan adalah pelbagai, bunga datang dalam pelbagai warna, bentuk, dan saiz. Ramai orang suka mawar kecil, ada yang lebih suka tunas besar. Adalah penting bahawa reka bentuk yang dipilih digabungkan dengan gaya umum bilik, yang paling popular di mana menggunakan bunga mawar adalah:

 • Provence - Dibuat dalam warna pastel, tunas adalah sama ada kecil dan terdapat banyak daripada mereka, atau mereka dikumpulkan dalam bunga kecil.
 • Timur - Ia dicirikan oleh minimalism, mawar tunggal bersaiz sederhana yang sesuai atau dihiasi dalam bentuk perhiasan.
 • Muzik negara - latar belakang dipilih cahaya, mawar diletakkan di atasnya lebih kerap dengan cara yang huru-hara.

Ruang tamu gaya moden

Ruang tamu gaya moden

Lebih baik memilih warna cahaya gambar, mereka secara visual meningkatkan ruang. Dengan bantuan semak belukar yang digambarkan, anda juga boleh memanjangkan dinding dan menyembunyikan penyelewengan. Untuk melakukan ini, mereka mesti terletak di bahagian bawah angka, yang berakhir di atas tengah (gambar dalam urutan menurun).

Ia akan menjadi menarik untuk anda:ULASAN: Wallpaper di pedalaman (190 + Foto): dari teori ke amalan. Idea asal dengan masa

kembali ke menu ↑

Geometri

"Geometri" dianggap bermanfaat - setelah mengambilnya, anda boleh menyembunyikan kelemahan mana-mana bilik. Untuk melakukan ini, penting untuk mengetahui ciri-ciri sifat dan unsur-unsur yang popular:

 • unsur-unsur besar secara visual mengurangkan ruang;
 • Corak mengulangi mempunyai kesan yang sama;
 • angka-angka pada jarak yang jauh antara satu sama lain membuat bilik lebih besar;
 • Untuk mengelakkan bimbang tentang peningkatan atau penurunan saiz bilik yang tidak perlu, anda boleh menggunakan pilihan dengan bentuk kabur dan kabur.

Dalam gaya klasik

Dalam gaya klasik

Butiran geometri jarang jarang digunakan dalam gulungan skrin sutra, bagaimanapun, para pereka yakin bahawa idea sedemikian asli. Ia adalah bertentangan dengan cetakan bunga yang luas dan halus. Sekiranya anda belum bersedia untuk bereksperimen, cuba salah satu idea berikut:

 • menggunakan kertas dinding dengan skrin sutera geometri untuk salah satu dinding, mereka amat sesuai untuk hiasan dewan, lorong, dapur;
 • cuba mereka siling;
 • pilih pilihan dengan bentuk geometri kabur kabur atau unsur-unsur lain yang dicairkan.

Kombinasi corak yang bergaya

Kombinasi corak yang bergaya

Ia akan menjadi menarik untuk anda:ULASAN: Memilih kertas dinding di lorong dan koridor (50+ Foto): Buat pedalaman rumah dengan tangan anda sendiri

kembali ke menu ↑

Skrin sutera wallpaper untuk dapur

Dianggap sesuai untuk beberapa sebab:

 • vinyl - bahan tahan haus, oleh itu, mengelap noda dari dinding, anda tidak akan merosakkan lukisan;
 • rintangan kelembapan - kertas dinding sedemikian boleh dibasuh dengan berus menggunakan pelbagai cara kimia;
 • hayat perkhidmatan - Pembaikan kerap di dapur adalah tidak diingini, jadi 10-15 tahun, yang berfungsi sebagai tiruan sutera, biasanya mencukupi.

Pilihan tempat makan

Pilihan tempat makan

Walaupun ia membolehkan membasuh, pembersihan sering mustahil. Setiap kali pola itu akan menjadi semakin kusam, kecemerlangan akan cepat hilang dan, oleh itu, imej yang kaya akan hilang.

Untuk reka bentuk dapur adalah lebih baik untuk memilih pilihan berkilat yang lebih baik bertolak ansur dengan basuh. Bersinar mereka akan kekal selama bertahun-tahun, walaupun kadang-kadang menggosok andaektkoy.

Ada yang memutuskan untuk menggunakan bahan vinil skrin sutera untuk hanya satu dinding di dapur. Ini terpakai kepada bilik-bilik dengan saiz yang kecil, biasanya dinding yang dipilih adalah tempat mereka duduk semasa makan. Sekiranya dapur besar, dibahagikan kepada zon untuk memasak dan bersantai, maka lebih baik menggunakan wallpaper seperti di tempat kedua.

kembali ke menu ↑

Untuk bilik tidur

Bilik ini di dalam rumah biasanya dibuat berdasarkan keinginan mereka sendiri. Ia tidak membawa tetamu, pelawat, kecuali pemilik, ia hampir tidak pernah berlaku. Oleh itu, apabila memilih kertas dinding dengan percetakan skrin sutera untuk bilik ini, anda boleh memberikan pengecaman percuma kepada fantasi. Bahan ini menyiratkan tiruan sutera, kain, yang memberikan ruang suasana yang istimewa.

Ketebalan, ketumpatan kertas dinding yang dipilih tidak penting, peranan penting dalam reka bentuk bahagian rumah ini dimainkan oleh estetika, keindahan. Percetakan skrin sutera adalah sentuhan yang menyenangkan, digabungkan dengan kain satin, linen sutera. Kecemerlangan ciri kelihatan dalam cahaya malam yang lemah dari lampu.

Reka bentuk bergaya untuk bilik tidur

Reka bentuk bergaya untuk bilik tidur

Kebanyakan masa diberikan kepada pilihan warna, warna. Jika tempat tidur besar, dan bilik kecil, pilihan yang sesuai adalah menggunakan percetakan skrin sutra di satu dinding - di belakangnya. Selebihnya harus dilakukan dalam warna yang sama, pelbagai warna di ruangan ini tidak sesuai.

Di bilik tidur di siling, percetakan skrin sutra dalam warna merah jambu kelihatan sangat lembut, ahli psikologi menasihatkan untuk mengambil pilihan ini untuk pasangan yang kurang sensual dalam hubungan.

Ciri utama bilik tidur adalah katil, jadi apabila memilih mana-mana bahagian reka bentuk bilik, anda perlu mengambil kira ciri-ciri model yang dipilih. Sekiranya ia dengan punggung lembut, dengan baik, jika kertas dinding digabungkan dengannya, ternyata gabungan yang baik.

Warna hitam dan putih di pedalaman

Warna hitam dan putih di pedalaman

Ia akan menjadi menarik untuk anda:ULASAN: Wallpaper di tapak semaian untuk kanak-kanak lelaki (+200 Foto): kita memberi anak peluang untuk menyatakan diri mereka

kembali ke menu ↑

Untuk ruang tamu

Ruang lukisan biasanya diberi masa yang cukup, kerana bilik ini dimaksudkan untuk menerima tetamu. Ramai pemilik, tidak dapat mengatur keseluruhan rumah atau apartmen mengikut keutamaan mereka, memberi tumpuan kepada bilik ini.

Percetakan skrin sutera sangat sesuai untuk ruang tamu, memberikan pemandangan bangsawan. Di antara warna yang anda perlukan untuk memilih warna-warna neutral, kelihatan cerah dan terang. Sesetengah menganggap reka bentuk ruang tamu dengan nada abu-abu menjadi suram, sebenarnya, terima kasih kepada percetakan skrin sutra, walaupun warna yang tidak kelihatan ini meriah.

Percetakan skrin sutera sangat sesuai untuk ruang tamu, memberikan pemandangan bangsawan.

Percetakan skrin sutera sangat sesuai untuk ruang tamu, memberikan pemandangan bangsawan.

Pilihan ini amat sesuai untuk ruang tamu dengan gaya klasik - salah satu yang paling biasa. Bilik itu dibuat dalam warna yang terkawal, hanya satu atau beberapa dinding yang boleh mengandungi tiruan emas atau perak, yang kelihatan kaya.

Ia akan menjadi menarik untuk anda:ULASAN: Wallpaper Cantik di ruang tamu: 150+ Foto dalaman. Idea moden untuk menggabungkan

kembali ke menu ↑

Ciri-ciri Sticky

Di atas disebutkan keperluan untuk persiapan yang teliti sebelum mencetak cetakan sutra di atas kertas.

Lembaga
Untuk mengelakkan gelembung, masalah lain dengan dinding selepas melekat, dinding harus selalu disediakan, sebelum menggunakan dasar vinil, ia akan mengambil masa yang kurang.
Tekstur yang sempurna dan kertas dinding berwarna untuk gaya berteknologi tinggi

Tekstur yang sempurna dan kertas dinding berwarna untuk gaya berteknologi tinggi

Peraturan utama - dinding harus bersih, walaupun tidak ada keperluan untuk primer, dempul, keluarkan kotoran mesti. Melekat sendiri dilakukan mengikut peraturan biasa, yang utama adalah penghapusan draf di dalam bilik. Untuk berfungsi, anda memerlukan alat berikut:

 • gulung;
 • gam;
 • spatula;
 • pisau perkeranian;
 • roller.

Pemilihan gam adalah penting, anda perlu membeli pilihan tersebut yang direka khas untuk kertas dinding dengan percetakan skrin sutera. Mereka biasanya lebih berat, kerana berat badan, ia perlu pelekat menjadi kuat.. Di sesetengah kedai, gam ini ditetapkan sebagai medium untuk "kertas dinding berat".

Gaya klasik dalam warna-warna terang

Gaya klasik dalam warna-warna terang

Pelekat berlaku dalam beberapa peringkat:

 • kami meletakkan gulungan ke dinding;
 • potong panjang yang diingini, meninggalkan 2 cm di atas dan di bawah stok;
 • kami menggunakan sekeping yang pertama diukur sebagai templat, memotong semua yang lain dengan saiznya;
 • mula lem pintu;
 • kami meletakkan gam pada bahagian pertama, memberi perhatian khusus kepada sudut, tepi;
 • jika kertas dinding mempunyai asas kertas, kami melekat dinding;
 • gam gulung seli, dok mereka antara satu sama lain;
 • menyelaraskan gulung dengan roller;
 • baki gam, yang ditunjukkan dalam sendi, kita segera mengeluarkan spatula itu.

Kesukaran melekat kertas dinding dengan percetakan skrin sutera mungkin berlaku di sudut. Bahan ini tidak boleh ditumpukan satu sama lain, ia tidak akan tahan. Oleh itu, anda perlu mengukur dengan teliti potongan-potongan tersebut, cuba untuk mengikatnya dengan betul, memotong semua yang tidak perlu dengan pisau perkeranian pada waktunya.

Reka bentuk asal

Reka bentuk asal

Kertas dinding sedemikian kering dengan cepat, ciri bau khusus bahan yang lebih murah tidak hadir. Untuk memastikan pengeringan yang normal, perlu menghapuskan draf selama satu hari selepas melekat.

Ia akan menjadi menarik untuk anda:ULASAN: Dinding cecair di bahagian dalam bilik biasa (150+ Foto): Ciri-ciri penggunaan

kembali ke menu ↑

Peraturan penjagaan

Percetakan skrin sutera pastinya tidak sesuai untuk bilik kanak-kanak kecil, serta dapur, lorong-lorong keluarga dengan mereka. Kanak-kanak tidak akan menghargai semua kemewahan, penampilan yang menarik di dinding, jadi ia pasti akan meninggalkan tanda di atasnya.

Percetakan skrin sutut di apartmen, rumah dengan kanak-kanak kecil boleh berada di siling. Reka bentuk ini akan asal, pada masa yang sama dilindungi dari tangan kanak-kanak.

Semua jenis kertas dinding dengan percetakan skrin sutera memerlukan pembersihan tetap, ia membolehkan anda untuk menyelamatkan kecemerlangan mereka, keanggunan asal. Yang paling sesuai ialah komposisi seperti gel, terutamanya digunakan untuk membasuh pinggan. Dengan bantuan mereka, mungkin dengan cepat menghapuskan jejak jari-jari yang berminyak, pranking kebudak-budakan dan pencemaran lain.

Wallpaper skrin sutera mempunyai harta pengumpulan habuk, kerana penghapusan ia perlu menggunakan pembersih vakum. Mod kuasa purata akan dilakukan. Anda juga boleh menggunakan pencuci pembersih vakum, tetapi pengkakulaten adalah kontraindikasi untuk digunakan.

Lembaga
Ia adalah mudah untuk mengeluarkan kotoran berminyak sebaik sahaja permohonannya. Untuk melakukan ini, catat dengan serbet, kemudian merawat tempat dengan wap. Sekiranya tiada pembersih vakum yang sepadan, anda boleh menyeterika.

Sekiranya anda ingin mengganti kertas dinding, mudah untuk membuang percetakan skrin sutra; alat khas tidak diperlukan. Hanya basah roller dalam air panas, proses dinding dengan itu, anda juga boleh semburan dengan botol semburan. Selepas setengah jam, keluarkan kertas dinding dengan spatula, ia tidak perlu melakukan banyak usaha.

Memilih kertas dinding dengan percetakan skrin anda tidak akan mengecewakan sama ada diri anda atau orang tersayang.

kembali ke menu ↑

VIDEO: Silkscreen elegan di pedalaman

Wallpaper skrin sutera

Keanggunan luar biasa di setiap bilik

kembali ke menu ↑

GALERI PHOTO (lebih daripada 160 gambar)

8.3 Skor Jumlah
Pilih kertas dinding dengan percetakan skrin sutera

Tidak pasti kertas dinding yang mana yang lebih sesuai? Adakah anda takut bahawa pilihan yang dipilih tidak memenuhi jangkaan? Temui pilihan yang indah yang sesuai dengan banyak gaya kertas dinding yang ditapis sutera. Semua kelebihan dan kekurangan, peraturan penjagaan dan pelekat membaca di sini. Setelah meninjau maklumat, sila tinggalkan komen anda dengan hujah dalam komen. Mereka akan berguna kepada pembaca lain. Pendapat anda sangat penting kepada kami. Terima kasih kerana penyertaan anda. Kami menghargai setiap ulasan anda dan masa anda.

Relevan maklumat
8.5
Ketersediaan permohonan
8
Pendedahan topik
8.5
Kebolehpercayaan maklumat
8
Kebaikan
 • penampilan yang menarik dari mana pukulan dengan mewah, kekayaan;
 • ketahanan (asas fleisilovy disimpan sekitar 15 tahun); sepadan dengan harga yang berkualiti.
Cons
 • kos bahan yang tinggi;
 • keperluan untuk menambah ruang dengan perabot mahal;
 • kerumitan dalam pemilihan warna gaya.
Tambah ulasan anda

Kami akan gembira dan pendapat anda

Tinggalkan jawapan

Penilaian keseluruhan anda

ms2.decorexpro.com - Jurnal harian Reka bentuk, Senibina, Reka Bentuk Dalaman

Bilik-bilik

Halaman dan taman

Reka bentuk