Warna kekuningan dalam reka bentuk ruang tamu, bilik tidur dan bilik-bilik lain. Gabungan dan kombinasi yang berjaya (90+ Foto)

Mewujudkan suasana santai di dalam sebuah apartmen atau rumah yang mempunyai kertas dinding ungu yang mampu. Jika anda memilih warna yang betul "ungu", maka anda akan dapat menetapkan suasana yang diingini di dalam bilik. Ketahui cara memilih kertas dinding terbaik untuk bilik tidur dan ruang tamu. Bagaimana untuk menggabungkan? Dan apabila kertas dinding yang benar-benar bergaris akan menjadikan bilik anda asli dan cantik? Semuanya terperinci dalam artikel kami di bawah.

Kandungan artikel ini:

Lilac di pedalaman

Perhatikan palet seperti ini, kami mengesyorkan pengaturan banyak bilik di dalam rumah. Wallpaper lilac mempunyai kesan yang baik pada latar belakang emosi, membantu mengatasi tekanan dan menyesuaikan keharmonian batin.

Pilihan yang sempurna untuk setiap bilik.

Pilihan yang sempurna untuk setiap bilik.

Nada Lavender menyumbang kepada aktiviti mental dan kreatif, oleh itu, adalah penting untuk menggunakannya dalam reka bentuk bengkel atau pejabat. Berada untuk berehat dan berehat dengan bantuan kertas dinding ini, jika anda melekatkannya bilik tidur atau ruang tamu. Tidak kurang berjaya, mereka akan melihat di pedalaman dapur atau lorong.

Lembaga
Kami mengesyorkan supaya jangan lupa, untuk mengurangkan saiz ruang yang besar secara visual, pilih warna ungu dan tepu yang terang. Terima kasih kepada warna cahaya yang mungkin akan menyegarkan dan membesarkan bilik.
Selaras dengan warna-warna cerah

Selaras dengan warna-warna cerah

Warna yang paling harmoni akan melihat gaya seperti:

Ambil perabot di bawah "ungu" boleh menjadi warna apa pun, produk kayu akan digabungkan dengan warna yang paling baik.

Halus lavender dalaman

Halus lavender dalaman

Ia akan menjadi menarik untuk anda:ULASAN: Kertas dinding di dalam bilik tidur - ide dalaman dalaman 2017, gambar dan cadangan yang tidak boleh diabaikan

kembali ke menu ↑

Apa yang anda perlu tahu tentang kertas dinding lilac?

Sebelum anda membuat dinding di mana-mana bilik, adalah penting untuk memikirkan pembaikan kepada butiran terkecil. Jangan lupa bahawa ungu adalah warna dominan, jadi ia akan memberi tumpuan. Apabila memilih warna tambahan kepada "ungu" perlu diingat bahawa mereka hanya akan melengkapkannya.

Sekiranya ungu itu terlalu banyak di pedalaman, maka warna putih akan membantu mencairkannya. Ia boleh menjadi periuk putih atau upholsteri perabot dalam nada yang sama. Pada pendapat kami, kami dapat menggabungkan dengan lavender dengan selamat hitam dan kelabuserta bunga susu dan krim.
Jangan ragu untuk bergabung dengan warna gelap

Jangan ragu untuk bergabung dengan warna gelap

Ambil kertas dinding untuk bilik, kami menasihati anda untuk memilih monokromatik atau memilih bahan penamat dengan pelbagai corak dan bentuk. Beri ruang sentuhan wallpaper kesegaran dengan cetakan bunga. Pilih di akan sama pentingnya dengan pola kreatif bunga, serta perhiasan yang mudah.

Satu lagi penyelesaian luar biasa - kertas dinding dengan corak geometri. Gambar sedemikian akan secara organik akan masuk ke dalam mana-mana bilik di apartmen. Dalam kes ini, adalah penting untuk menggabungkan permukaan berkilat dan matte untuk mencipta kesan yang menyenangkan untuk mata.
Pilih dengan perhiasan geometri

Pilih dengan perhiasan geometri

Bentuk dan abstraksi geometri akan kelihatan cantik terhadap latar belakang lilac biasa. Untuk setiap bilik boleh dipilih dengan kerumitan corak yang berbeza. Untuk corak bilik tidur dan ruang tamu yang canggih adalah sempurna, kerana ia akan menyumbang kepada kelonggaran.

Lembaga
"Adalah penting untuk mengambil kira teduh wallpaper lilac apabila reka bentuk dalaman. Secara visual, "ungu" kelihatan ringan dan lembut, tetapi selepas merapatkan naungan menjadi lebih kaya. Sekiranya anda mula memohon dinding ke dinding sebelum memulakan pembaikan, kesannya boleh dielakkan. "
Corak yang menggalakkan kelonggaran

Corak yang menggalakkan kelonggaran

Ia akan menjadi menarik untuk anda:ULASAN: Kertas dinding vinil pada asas bukan tenunan (240+ Gambar): dari pilihan mudah untuk pencetakan 3D

kembali ke menu ↑

Belajar untuk menggabungkan warna dengan betul

Peraturan utama dari pedalaman yang indah adalah kombinasi warna yang tepat. Pada pendapat kami, berhati-hati apabila memilih warna emas di bawah ungu. Pecahan kecil emas pada perabot kayu akan kelihatan paling harmoni, tetapi hiasan permukaan penuh dalam warna cerah kelihatan tidak enak.

Sekiranya terdapat keperluan untuk membuat bilik secara visual, maka warna susu akan sesuai, yang juga sesuai dengan gaya gaya Empayar. Buat kesan menenangkan di dalam ruangan berjaya, jika ungu untuk menggabungkan dengan ungu. Versi Universal gabungan warna - "ungu" dan putih. Duet semacam itu akan sesuai dengan motif dan klasik Skandinavia yang paling banyak.

Gabungan dengan kelabu di dalam bilik tidur

Gabungan dengan kelabu di dalam bilik tidur

Semak apartmen dengan rasa akan, jika anda memberi perhatian kepada warna berikut:

 • Beige. Apabila digabungkan dengan ungu, anda boleh mencapai suasana santai dan santai yang paling sesuai untuk bilik tidur.
 • Coklat. Akan menambah dapur di mana terdapat perabot klasik dari pokok.
 • Peach. Satu lagi gabungan yang baik untuk dapur. Warna ini membangkitkan selera makan, dan akan melengkapkan gaya terbaik. muzik negara.
 • Perak. Ia akan menghasilkan kesan sejuk, tetapi akan sesuai dengan klasik atau berteknologi tinggi;
 • Merah jambu. Gabungan ini sesuai untuk pendaftaran seorang anak perempuan.

Sering kali, ungu digunakan untuk hiasan

Sering kali, ungu digunakan untuk hiasan

Berhati-hati menggabungkan kami menasihati kuning dan ungu. Untuk menggunakan duet ini dosis, dan adalah wajar untuk mencairkannya dengan hijau. Dengan gabungan yang salah, gabungan itu akan menyebabkan kebimbangan.

Ia akan menjadi menarik untuk anda:ULASAN: Wallpaper di pedalaman (190 + Foto): dari teori ke amalan. Idea asal dengan masa

kembali ke menu ↑

Bagaimana untuk membuat bilik tidur?

Apabila memilih kertas dinding untuk bilik ini, kami menasihatkan anda untuk memberi perhatian kepada warna-warna lembut yang lembut. Dinding lavender menggalakkan kelonggaran dan meningkatkan mood.

Warna yang bagus untuk bersantai dan berehat

Warna yang bagus untuk bersantai dan berehat

Jika terdapat corak pada kertas dinding, ia tidak sepatutnya menarik. Pilihlah bilik ini sebenarnya dengan asas kekuningan dengan abstraksi, bunga atau bulatan. Tambah kertas dinding dengan bulatan kecil di dalam bilik jika ia dibingkai dalam gaya chebbi chic, Provence atau boho.

Fusion, hi-tech dan minimalisme geometri yang membosankan dan ketat akan kelihatan secara organik. Buat aksen yang terang di dalam bilik tidur akan, jika satu dinding dikeluarkan ketika menggunakan kertas dinding foto, dan lain-lain di bawah naungan "ungu".

Reka bentuk ringan sesuai dengan gaya apa pun.

Reka bentuk ringan sesuai dengan gaya apa pun.

Baik untuk mencairkan bilik lavender akan membantu warna tambahan. Pada pendapat kami, yang paling sesuai di dalam bilik tidur akan kelihatan seperti bunga duyung seperti:

 • «Lilac "dan putih. Gabungan warna ini sesuai untuk bilik tidur klasik.Jika dinding dihiasi menggunakan kertas dinding lilac, maka cairkannya akan menjadi siling putih, langsir, bantal dan selimut. Peminat avant-garde boleh menambah sedikit hitam kepada kedua-dua warna ini.
 • Kuning, emas, oren, hijau dan ungu. Warna-warna cerah sememangnya melengkapi lilak yang dominan dan membolehkan anda membuat bilik yang positif dan kaya.

Duet yang mirip dengan ungu dan putih

Duet yang mirip dengan ungu dan putih

Ia akan menjadi menarik untuk anda:ULASAN: Memilih kertas dinding di lorong dan koridor (50+ Foto): Buat pedalaman rumah dengan tangan anda sendiri

kembali ke menu ↑

Lilac di bahagian dalam ruang tamu

Warna tepung "lilac" sesuai untuk ruang tamu dengan banyak cahaya. Kami mengesyorkan untuk memilih pewarna yang sama dengan kehadiran tingkap besar (tanpa langsir besar), serta sebilangan besar lekapan. Wallpaper gelap ungu adalah yang terbaik digabungkan dengan perabot berwarna terang. Untuk melengkapkan lilac cahaya bertentangan adalah lebih baik dengan perabot gelap.

Ini adalah keputusan yang sangat menarik, pada pendapat kami, untuk zon bilik apabila menggunakan wallpaper secara serentak lilac warna yang berbeza atau warna monokromatik dan bahan dengan corak atau hiasan. Dinding dalam warna lavender bersama dengan corak yang besar akan membolehkan anda melengkapkan kawasan rekreasi di mana terdapatnya sofa. Zon di mana ada tv adalah lebih baik untuk mengeluarkan dalam warna ungu cahaya atau kertas dinding tanpa perhiasan yang tidak mengganggu. Warna kaya "ungu" akan membantu menghasilkan aksen yang terang di ruang tamu, dinding ini boleh diletakkan gambarbuku rak atau sconce.

Untuk melengkapkan reka bentuk akan membolehkan hiasan yang dipilih. Kami percaya bahawa ia adalah butiran ungu dan lembayung yang akan membantu mencairkan reka bentuk cerah. Dalam warna ini adalah penting untuk memilih katil katil, bantal hiasan, serta langsir.

Ia akan menjadi menarik untuk anda:ULASAN: Wallpaper di tapak semaian untuk kanak-kanak lelaki (+200 Foto): kita memberi anak peluang untuk menyatakan diri mereka

kembali ke menu ↑

Berjalin

Untuk membetulkan kelemahan bilik, dan kertas dinding lilac dengan jalur akan membantu untuk menghiasi bilik dengan terang. Jika bilik mempunyai siling yang rendah dan anda ingin melihatnya secara visual, maka kami percaya bahawa jalur tegak akan sempurna. Apabila memilih kertas dinding, adalah penting untuk mengambil kira warna jalur dan penggantiannya, kerana dua faktor ini akan mempengaruhi hasil akhir.

Pertimbangkan perubahan warna dan jalur

Pertimbangkan perubahan warna dan jalur

Akan meningkatkan ruang visual sempit dengan tinggi siling bar mendatar. Untuk menolak dekorasi sedemikian adalah penting dalam hal siling yang rendah, kerana ruangan itu akan secara visual menjadi lebih rendah. Pilihan sejagat untuk ruang tamu dan bilik tidur besar - jalur lebar.

Jalur pepenjuru akan membolehkan dinding keluar di dalam bilik cerah. Selebihnya dinding harus dibuat dengan warna monochromatic yang lembut. Kami mengesyorkan agar tidak lupa bahawa jalur pepenjuru akan membantu menanggalkan dinding yang tidak sekata.
Pemilihan jalur untuk bilik kanak-kanak

Pemilihan jalur untuk bilik kanak-kanak

Ia akan menjadi menarik untuk anda:ULASAN: Wallpaper Cantik di ruang tamu: 150+ Foto dalaman. Idea moden untuk menggabungkan

kembali ke menu ↑

Di mana menggunakan kertas dinding cecair?

Sesuaikan tepu warna ungu yang berjaya apabila menggunakan kertas dinding cecair. Pilihan penamat ini akan mewujudkan warna yang tenang dan menyenangkan untuk mata. Pada pendapat kami, lebih baik menggunakan cecair ketika membaiki ruang tamu, lorong atau bilik tidur anak-anak..

"Untuk menghapuskan cecair adalah terbaik ketika mengatur bilik mandi dan dapur. Tahap peningkatan kelembapan di bilik mandi boleh dilihat negatif pada kualiti penamat. Di dapur, kertas dinding akan menjadi kotor dengan cepat. "
Pilihan kertas dinding cecair di dinding

Pilihan kertas dinding cecair di dinding

Untuk memberi ruang keselesaan khas akan membolehkan kertas dinding cecair, yang terdiri daripada kapas atau serat sutera. Pada pendapat kami, reka bentuk sedemikian adalah yang terbaik untuk melihat di pedalaman bilik tidur atau ruang tamu. Kesan berkilau yang menyenangkan di bilik-bilik ini akan membantu menghasilkan penambahan glitter pada komposisi kertas dinding cecair.

Apabila menggunakan kemasan serupa akan menyembunyikan dinding yang tidak rata. Selepas menggunakan komposisi membentuk permukaan yang kemas menyenangkan ke mata. Sangat mudah, cecair diperbaiki jika rosak.

Mudah untuk memohon dan mengemaskini seperti yang diperlukan

Mudah untuk memohon dan mengemaskini seperti yang diperlukan

Ia akan menjadi menarik untuk anda:ULASAN: Dinding cecair di bahagian dalam bilik biasa (150+ Foto): Ciri-ciri penggunaan

kembali ke menu ↑

Kami pilih langsir

Penyelesaian sejagat, menurut pendapat kami, kepada dinding kelir akan menjadi tirai putih. Langsir putih dan ringan tulle membantu membuat kertas dinding gelap tidak begitu suram. Corak pada langsir akan digabungkan dengan corak serupa pada kertas dinding. Bukan pilihan yang baik - langsir putih di bawah warna ungu cahaya (supaya bilik tidak kelihatan tidak sesuai untuk menambah hiasan, dibuat dalam warna terang).

Pilihan berani dan cerah - gabungan tirai kuning dan warna lavender. Warna cerah akan menjadikan bilik itu benar-benar segar dan membantu mengatasi kebosanan. Tidak terlalu praktikal, kombinasi ini akan untuk bahagian dalam bilik tidur.
Gabungan tirai dan kertas dinding di dalam bilik tidur

Gabungan tirai dan kertas dinding di dalam bilik tidur

Dalam reka bentuk bilik kanak-kanak di mana gadis itu hidup, pada pendapat kami adalah penting untuk menggunakan langsir merah jambu. Aksesori dalam kes ini adalah yang terbaik untuk memilih dalam krim dan putih.

Pilihan kreatif, menurut pendapat kami, tirai hijau dengan corak. Gabungan ini akan memberi ruang kekurangan kesegaran dan suasana musim bunga. Satu versi langsir yang indah - bergantian jalur mendatar warna yang berbeza dari hijau.
Anda juga boleh memilih langsir hijau

Anda juga boleh memilih langsir hijau

Sekiranya seorang bujang tinggal di sebuah apartmen, dia boleh memberi perhatian kepada gabungan praktikal dan bijak - langsir kelabu dan latar belakang ungu. Pilihan yang sangat bergaya adalah langsir kelabu dengan permukaan berkilat.

Kami menasihatkan anda untuk menahan diri dari langsir biru, ungu, coklat, ceri dan cokelat. Bersama-sama dengan dinding ungu, pilihan ini akan kelihatan tidak sesuai.

Ia akan menjadi menarik untuk anda:ULASAN: Bagaimana melihat kertas dinding foto 3d di dinding: 225+ Foto dalaman luar biasa

kembali ke menu ↑

Cat gambar dalam warna ungu

Pilihan praktikal, menurut pendapat kami, akan menjadi kertas dinding untuk lukisan, kerana warna itu sentiasa diperbetulkan. Bahan tersebut akan menjimatkan pembaikan. Kami percaya bahawa kebanyakan jenis kertas dinding ini sesuai untuk mereka yang suka bereksperimen dengan warna.

Dinding boleh dicat dengan warna apa pun, walaupun berbeza

Dinding boleh dicat dengan warna apa pun, walaupun berbeza

Sebelum anda melukis kertas dinding dalam warna ungu, anda perlu memilih tonalitas bilik.

Lembaga
Kami menasihati anda untuk ingat bahawa warna-warna sejuk akan memihak kepada kelonggaran, dan nada hangat sesuai untuk tindakan. Pilihan yang paling serba boleh adalah kertas dinding yang cerah yang boleh dikatakan melengkapi mana-mana bilik dan memberikan kesegaran dan ketenangan yang hilang.
Jangan lupa untuk memilih kunci bilik.

Jangan lupa untuk memilih kunci bilik.

Lembaga
Apabila memilih gamut warna sejuk, kami mengesyorkan menggabungkannya dengan nada cahaya dan terang. Satu lagi peluang untuk mempelbagaikan kawasan pedalaman adalah untuk melukis setiap dinding dalam warna yang berbeza dalam tonality, atau menambah hiasan warna kaya.
kembali ke menu ↑

VIDEO: Kami membuat kertas dinding lilac

Kami mengemas kini pedalaman

Wallpaper lilac

kembali ke menu ↑

GALERI PHOTO (lebih daripada 90 gambar)

8.5 Skor Jumlah
Kertas dinding yang indah untuk dalaman ungu

Adakah anda fikir ia akan menjadi membosankan? Tidak, wallpaper ungu boleh menghidupkan semula pedalaman apa pun, digabungkan dengan banyak warna dalam duet. Dan walaupun sentiasa kelihatan cerah dan cantik. Galeri foto kami akan membantu anda membuat pilihan yang tepat. Setelah meninjau maklumat, sila tinggalkan komen anda dengan hujah dalam komen. Mereka akan berguna kepada pembaca lain. Pendapat anda sangat penting kepada kami. Terima kasih kerana penyertaan anda. Kami menghargai setiap ulasan anda dan masa anda.

Relevan maklumat
8.5
Ketersediaan permohonan
9.5
Pendedahan topik
8
Pendedahan topik
8
Kebaikan
 • warna yang serupa mempunyai kesan yang baik terhadap latar belakang emosi seseorang;
 • terima kasih kepada kertas dinding naungan ini akan dapat menyegarkan perumahan dan menghiasi bilik dengan indah;
 • "Lilac" organik digabungkan dengan banyak warna.
Cons
 • tonality;
 • terlalu cerah dan naungan gelap akan menindas orang atau membawa kepada keghairahan yang terlalu banyak;
 • nada terlalu ringan menjadikannya sukar untuk menumpukan perhatian kepada kerja, kerana mereka dapat melonggarkan orang sebanyak mungkin;
 • dalam kes tepu lilac di kawasan pedalaman, anda perlu memikirkan cara untuk meredamkannya dengan warna lain.
Tambah ulasan anda

Kami akan gembira dan pendapat anda

Tinggalkan jawapan

Penilaian keseluruhan anda

ms2.decorexpro.com - Jurnal harian Reka bentuk, Senibina, Reka Bentuk Dalaman

Bilik-bilik

Halaman dan taman

Reka bentuk