Wallpaper Cantik di ruang tamu: 150+ Foto dalaman. Idea moden untuk menggabungkan

Ruang tamu dari mana-mana bilik, sama ada bangunan kediaman atau apartmen, adalah tempat rehat untuk ahli keluarga dan tetamu mereka. Oleh itu, pedalamannya perlu mempunyai perbualan yang menyenangkan dengan bulatan orang sayang. Di samping itu, pada kesan pertama ruang tamu ruang dihakimi atas keramahan dan kesalingan pemilik rumah.

Kandungan artikel ini:

Mewujudkan suasana yang selesa di dalam bilik membantu dinding di dinding, terutamanya jika musim baru. Apa jenisnya, cara menggabungkannya dan apa warna yang lebih baik, artikel ini akan diberitahu.

Kami mengemas kini pedalaman

Kami mengemas kini pedalaman

Nuansa semasa memilih bahan

Ruang tamu di dalam rumah adalah ruang bersama dan direka untuk masa lapang semua anggota unit sosial. Oleh itu, reka bentuk dalaman mestilah praktikal dan perayaan. Apabila memilih kertas dinding, berpandukan gaya pedalaman, perabot yang anda merancang untuk memasang, warna pelapisnya.

Kami merancang keadaan terlebih dahulu

Kami merancang keadaan terlebih dahulu

Di samping itu, perkara utama yang memerlukan perhatian khusus adalah seperti berikut:

 • Saiz ruang tamu - adalah penunjuk yang mengambil kira terlebih dahulu. Terdapat penjelasan untuk ini: sekatan yang ketat untuk bilik yang luas tidak wujud, tetapi kemasan bahan dalam warna gelap tidak sesuai untuk sebuah ruangan kecil. Pilih pilihan yang ringan dan lapang untuk hiasan dalaman, jadi bilik secara visual akan kelihatan lebih luas. Lebih baik memilih kanvas untuk dinding di ruang tamu dengan warna susu, dengan warna merah jambu atau emas. Lukisan dengan imej bentuk yang besar sesuai untuk sebuah bilik besar, dan dengan hiasan kecil - untuk yang kecil.
Pertimbangkan saiz bilik

Pertimbangkan saiz bilik

 • Ketinggian siling. Sekiranya ia tinggi, lebih baik untuk menempelkan dinding dalam jalur yang terletak secara mendatar. Sekiranya siling rendah, cetakan dengan jalur lebar dalam arah menegak akan dilakukan. Mereka akan secara visual meningkatkan ketinggian siling.
 • Penerangan. Jika bilik itu hangat dan tingkap menghadap ke selatan, pilih kanvas dinding dengan warna sejuk yang berbeza, seperti kelabu, biru, hijau. Jika ruang tamu terletak di sebelah utara, nada hangat, lembut akan sesuai: krim, emas, krim.
Berbeza warna biru

Berbeza warna biru

Ia akan menjadi menarik untuk anda: ULASAN: Perabot ruang tamu dalam gaya moden (115+ Gambar): Semua yang anda perlu ketahui untuk mencipta reka bentuk yang bergaya

kembali ke menu ↑

Pakaian untuk dinding: jenis

Wallpaper - bahan bangunan penamat yang popular yang digunakan di pedalaman ruang tamu. Kesemua mereka secara konvensional dibahagikan kepada jenis berikut:

 • Kertas - adalah pilihan biasa untuk kemasan dinding, kerana asasnya nipis dan apabila terpaku, ia berubah dan pecah. Di samping itu, dengan bantuan mereka adalah mustahil untuk menyembunyikan kekurangan permukaan yang ditampal.Tetapi, jika dinding halus, tanpa retak dan kekasaran, dan anda benar-benar menyukai lukisan di kanvas, dengan berani melekat mereka, walaupun dalam kehidupan yang singkat, kerana mereka adalah murah.
Kertas kertas dinding - pilihan yang popular

Kertas kertas dinding - pilihan yang popular

 • Flizelinovye — mempunyai struktur yang ketara dan ketumpatan tinggi, kerana ia lebih tahan lama. Mereka tidak takut kelembapan dan sinaran langsung matahari. Sampel flizelinovye dihasilkan untuk lukisan, jadi mereka boleh sentiasa dicat dalam warna apa pun. Bahagian ruang tamu akan dikemas kini, terutama jika ia adalah sesuatu yang baru pada musim ini.
Akses mudah

Akses mudah

 • Vinyl — Asas mereka adalah kertas, dan permukaannya adalah vinil. Mudah dibasuh apabila dicemari. Apabila merapatkan jurang dalam sendi adalah minimum, dan nampaknya dinding dan bahan yang menutupi mereka adalah permukaan monolitik.
Kertas dinding vinil untuk ruang tamu

Kertas dinding vinil untuk ruang tamu

 • Kain - dianggap paling indah. Asas mereka adalah kertas dan bukan tenun, dan permukaan bahagian depan dibuat dari rami, velor, sutera. Kain lain boleh digunakan. Dengan kertas dinding seperti itu, pedalaman hanya cantik. Tetapi, terdapat kelemahan, sebagai contoh, harga tidak praktikal: pencemaran sukar dikeluarkan, debu berkumpul dengan cepat.
Mewah dan penghalusan

Mewah dan penghalusan

Memilih pakaian untuk dinding, anda tidak boleh menyimpan, kerana bahan penamat dengan kualiti tinggi dan prestasi alam sekitar selalu mahal. Sehingga tidak ada keraguan: membeli atau tidak membeli, fikirkan kehidupan kertas dinding dan pastikan pembelian itu berbaloi.
Palet kanvas terang

Palet kanvas terang

 • Gentian kaca - gentian kaca digunakan dalam pembuatannya. Bahan kemasan sedemikian adalah praktikal dan tahan lama. Mempunyai rintangan kelembapan yang tinggi, mudah dibersihkan dan dicat semula.
Betul pilih jenis kanvas

Betul pilih jenis kanvas

 • Bambu wallpaper - mereka digunakan paling kerap di pedalaman ruang tamu, dihiasi dengan gaya kolonial. Selain itu, mereka digunakan sebagai elemen hiasan, mereka tidak terpaku semua dinding, tetapi hanya sebahagian daripada mereka.

Hiasan dalaman buluh

Hiasan dalaman buluh

Ia akan menjadi menarik untuk anda: TINJAUAN: Reka bentuk ruang tamu dalam warna salji putih - mewujudkan karya elit. 135+ Foto penyelesaian gaya sebenar di pedalaman

kembali ke menu ↑

Julat warna

Jika lantai di dalam bilik gelap dan perabot dihiasi dengan warna-warna yang kaya, warna-warna cahaya akan dilakukan, yang akan memberi cahaya dalaman. Adalah diketahui bahawa ketinggian bilik dikurangkan secara visual jika lantai berwarna gelap. Oleh itu, pilih model dengan jalur dan perhiasan secara menegak.

Pilih model dengan jalur

Pilih model dengan jalur

Apabila ruang tamu reka bentuk dalaman dengan lantai berwarna terang, tidak ada sekatan seperti itu. Anda boleh memilih apa-apa kertas dinding: cahaya, gelap, kosong atau corak. Tetapi lebih baik untuk gam hanya pada satu sisi, jika mereka gelap.

Bilik akan menjadi lebih cerah jika permukaan bahan yang disapu bersinar. Penutup dinding ini disebut percetakan skrin (satin). Refleksi dari mereka akan menjadi lebih cerah jika permukaan mereka mempunyai kesan penyepuhan, perak. Di ruang kecil, satu dinding berkilat cukup, jika tidak, bilik akan kelihatan sempit.

Kesan perak satu dinding

Kesan perak satu dinding

Sekiranya sukar untuk membuat pilihan, beli warna neutral. Mereka adalah universal, pedalaman sentiasa boleh diubah dengan menukar tekstil, aksesori, pencahayaan. Dengan kertas dinding yang terang di dinding akan lebih sukar: anda perlu melekatkannya semula.

Kami memilih warna sejagat

Kami memilih warna sejagat

kembali ke menu ↑

Kertas dinding yang luar biasa

Pada masa ini, pilihan kertas dinding adalah besar. Antaranya adalah banyak spesies yang biasa kepada kami. Tetapi ada yang luar biasa. Sebagai contoh, jika anda ingin menghiasi ruang tamu di ruang tamu dengan gaya eko, anda boleh menggunakan dinding buluh atau gabus untuk menampal dinding. Mereka menyembunyikan semua penyelewengan di dinding. Tetapi hanya satu dinding yang terpaku pada mereka, jika tidak, bilik anda akan kelihatan seperti rumpun buluh.

Cork wallpaper

Cork wallpaper

Bahagian dalam ruang tamu dianggap bergaya jika dindingnya dihiasi dengan batu atau batu bata. Tetapi ini tidak bermakna bahawa bahan-bahan ini sebenarnya dipenuhi dengan dinding. Untuk ini ada yang bertekstur, yang boleh dikatakan mustahil untuk membezakan dari dinding sejati.

kembali ke menu ↑

Warna dan warna terbaik

Apabila memilih pakaian untuk dinding, dipandu kedua-dua pilihan dan fesyen anda dreka bentuk dalaman. Mungkin anda akan suka warna-warna yang berada di puncak populariti.

Reka bentuk ruang tamu lilac

Reka bentuk ruang tamu lilac

Ini termasuk warna "kompleks" yang dipanggil:

 • Lilac, terutama fuchsia warna yang indah.
 • Biru dan hijau: dalam gabungan, warna-warna ini kelihatan sangat elegan.
 • Warna yang terang. Dalam kes ini, keutamaan adalah lebih baik untuk memberi warna biru.
 • Kelabu tidak keluar dari fesyen. Oleh itu, apabila menggunakan warna neutral, anda boleh membuat latar belakang yang hebat dan memberi tumpuan kepada keping perabot. Warna kelabu elegan, dihalang. Ia digabungkan dengan permukaan kayu yang hiasan dan barangan dalaman yang berbeza.

Hijau indah

Hijau indah

Eksperimen dengan warna yang berbeza. Berbeza dalam warna adalah penyelesaian terbaik untuk ruang tamu yang selesa. Sekiranya anda memilih warna yang betul tanpa dibuang dengan warna yang terang, bilik itu akan menjadi sangat kemas. Dan dipandu oleh keinginan anda apabila memilihnya: anda tidak boleh mendapatkan kanvas berwarna fuchsia jika anda tidak menyukainya. Di ruang tamu dengan saiz yang lebih kecil adalah lebih baik untuk membeli yang cerah untuk meningkatkan ruang secara visual.
Meningkatkan ruang dengan kertas dinding ringan

Meningkatkan ruang dengan kertas dinding ringan

Ia akan menjadi menarik untuk anda: ULASAN: Bagaimana Bilik Klasik Dipasang: Tip Reka Bentuk (205+ Foto)

kembali ke menu ↑

Cetakan dan lukisan

Terdapat banyak cetakan dan tekstur yang berbeza. Oleh itu, kadang-kadang sangat sukar untuk memilih reka bentuk yang sesuai di antara ratusan orang lain. Cetakan berikut popular:

kembali ke menu ↑

Angka besar

Tidak peduli apa yang akan terjadi: kacang atau bunga, pokok palma atau rama-rama. Cetakan ini akan membolehkan anda memberi tumpuan kepada kawasan ruang tamu, yang, pada pendapat anda, harus menarik perhatian yang paling. Menariknya, dalam banyak kes, anda tidak perlu menghias ruang tamu dengan apa-apa, kerana wallpaper yang indah dan sempurna dipilih dengan corak yang besar melakukan pekerjaan yang sangat baik untuk tujuan ini.

Ia cukup untuk memilih papan bawah, langsir dan penutup lantai dengan warna yang betul. Adalah lebih baik untuk menggunakan barangan dalaman biasa, kerana beban kerja yang terlalu banyak hiasan akan menjadikan reka bentuk dalaman terlalu sombong dan tidak masuk akal.

Corak besar untuk penghunian maksimum

Corak besar untuk penghunian maksimum

kembali ke menu ↑

Corak Oriental

Ramai arkitek dan pereka ditakluk oleh rasa Asia. Oleh itu, anda boleh mencari sejumlah besar kertas dinding berkualiti tinggi dengan corak oriental. Walau bagaimanapun, sila ambil perhatian: memilih kertas dinding bertema Asia, anda akan memaksa diri untuk memilih tekstil khas dan perabot dalam gaya yang sama untuk menjadikan bilik kelihatan harmoni.

Ruang tamu gaya Oriental

Ruang tamu gaya Oriental

Ia akan menjadi menarik untuk anda: ULASAN: Dinding moden di ruang tamu (370+ Foto): Gaya bilik moden

kembali ke menu ↑

Lukisan tumbuhan

Kini kertas dinding yang sangat relevan dengan cetakan semulajadi. Jadi, imej boleh meniru buluh, rotan dan juga kawasan tropika. Terdapat corak yang terang dan tenang dalam pelbagai warna. Sekiranya anda memilih cetakan cerah, contohnya, puncak hijau pokok sawit yang terang, maka kertas dinding itu harus diletakkan hanya pada satu dinding, dan yang lain tinggal lebih tenang.

Oleh itu, anda akan memberi tumpuan kepada bahagian tertentu ruang tamu dan pada masa yang sama jangan membebankannya dengan hiasan yang tidak perlu. Dengan cara ini, kertas dinding dengan cetakan sayuran sangat mudah untuk digabungkan dengan bahan penamat lain, yang juga harus dipertimbangkan ketika memilihnya.

Fokus pada kawasan tertentu

Fokus pada kawasan tertentu

kembali ke menu ↑

Bunga

Cetakan yang menggambarkan bunga tidak kehilangan popularitinya. Sehingga kini, anda boleh mencari kertas dinding dengan corak wilayah kecil dengan daisies. Tetapi sekarang tren fesyen sedang berubah: bunga besar adalah popular, serta kaya warna yang berbeza. Reka bentuk dalaman dengan variasi pola tersebut akan membolehkan anda membuat fokus visual di dalam bilik.

Bunga untuk kontras yang terang

Bunga untuk kontras yang terang

kembali ke menu ↑

Perhiasan geometri

Juga tetap relevan.Seperti dalam hal bunga, anda harus memilih cetakan dengan corak yang lebih besar. Untuk meningkatkan ruang bebas visual, tampal di dinding dengan nada cahaya, yang menggambarkan cetakan geometrik. Bar menegak, sebagai contoh, akan secara visual meningkatkan ketinggian bilik. Walau bagaimanapun, jangan memilih pola biasa yang boleh menjadikan bilik itu terlalu membosankan.

Cetakan geometri di dinding

Cetakan geometri di dinding

kembali ke menu ↑

Dinding mural

Pada masa kini, lebih banyak lagi wallpaper foto yang relevan, yang boleh digambarkan apa-apa, menjadi semakin relevan. Anda boleh menempah kertas dinding dengan potret atau imej anda sendiri dari orbit angkasa, tetapi ingat bahawa dalam hal ini lebih baik untuk meninggalkan keputusan impulsif. Sudah tentu, adalah penting bahawa kertas dinding adalah imej yang cantik dan berkualiti tinggi. Walau bagaimanapun, ia adalah lebih penting bahawa ia menggabungkan dengan lancar ke dalam reka bentuk ruang tamu.

Imej cantik menggunakan kertas dinding foto

Imej cantik menggunakan kertas dinding foto

Pemilihan lukisan dan warna kain untuk pendaftaran dinding bergantung pada apa parti bangunan ruang lukisan terletak. Jika sebelah selatan, maka anda lebih baik berhenti pada warna sejuk dengan pola yang tidak terlalu terang. Jika dari utara, dan pada masa yang sama di dalam bilik adalah pencahayaan semula jadi yang sangat miskin, lebih baik memilih warna hangat dan gambar yang lebih cerah.
Gambar terang untuk mood

Gambar terang untuk mood

Ia akan menjadi menarik untuk anda: ULASAN: Gaya Moden Asas dalam Reka Bentuk Bilik Hidup: 180+ Foto Kombinasi Warna di Dalam Interior

kembali ke menu ↑

Kertas dinding gabungan

Menggabungkan pelbagai jenis adalah salah satu pilihan terbaik dalam ruang tamu ruang tamu moden. Ini adalah kes apabila anda boleh mencuba. Gunakan pada masa yang sama beberapa pilihan, jangan lupa letakkan aksen. Versi dengan jalur menegak dan mendatar, sempadan akan membantu menjadikan ruang tamu ruang tamu bergaya.

Menggabungkan pelbagai spesies

Menggabungkan pelbagai spesies

Menggabungkan beberapa jenis kertas dinding bukan sahaja kelihatan elegan, tetapi juga membolehkan anda membetulkan kelemahan susun atur. Contohnya, ruang tamu anda berfungsi dengan segera tidur dan berfungsi. Untuk membahagikan bilik ke dalam zon yang sesuai, anda boleh menempel di dinding ruang kerja dengan kanvas yang lebih cerah. Menggabungkan akan membolehkan anda meningkatkan secara visual saiz bilik, serta mengisi ruang kosong, untuk menarik perhatian ke kawasan yang paling penting.

Mengisi ruang kosong

Mengisi ruang kosong

Agar wallpaper untuk menghasilkan kesan yang diingini dan pada masa yang sama untuk tidak menyerap lebih ruang tamu, mereka memperuntukkan tidak lebih daripada dua dinding, menggabungkan tekstur yang berbeza. Di ruang tamu sempit adalah lebih baik untuk menempelkan tembok pendek dalam warna-warna terang. Dinding yang lebih panjang, sebaliknya, dalam warna yang tenang. Jika anda mahu, anda boleh memberi tumpuan kepada kawasan rekreasi atau kawasan aktif. Untuk melakukan ini, tidak perlu membeli kertas dinding yang berbeza, anda hanya boleh memilih salutan dengan tekstur yang berbeza.

Perkara utama adalah untuk tidak membatasinya dengan kontras.

Perkara utama adalah untuk tidak membatasinya dengan kontras.

kembali ke menu ↑

VIDEO: Pilih kertas dinding di dalam bilik

Wallpaper di dalam dewan

Trend fesyen

kembali ke menu ↑

GALERI PHOTO (Lebih daripada 150 gambar)

9 Skor Jumlah
Kesimpulannya

Bahagian ruang tamu dianggap lengkap jika dindingnya dihiasi dengan sempurna. Bagaimana untuk tidak membuat kesilapan dalam memilih kertas dinding, warna yang lebih baik, bagaimana untuk menggabungkan: mengikut gaya dalaman, tekstur, sifat. Baca tentang perkara ini dan banyak perkara lain dalam artikel ini.

Pemilihan warna
10
Harga
9
Menggabungkan
8
Penjagaan
9
Kebaikan
 • Gaya dalaman
 • Pelbagai warna dan jenis
 • Kemudahan
Cons
 • Harga
 • Penjagaan
Tambah ulasan anda

Kami akan gembira dan pendapat anda

Tinggalkan jawapan

Penilaian keseluruhan anda

ms2.decorexpro.com - Jurnal harian Reka bentuk, Senibina, Reka Bentuk Dalaman

Bilik-bilik

Halaman dan taman

Reka bentuk