Projek rumah satu tingkat dari bar: Peraturan pendaftaran, kelebihan dan kekurangan

Mewujudkan perumahan pinggir bandar bermula dengan pilihan projek yang dikehendaki di rumah dengan semua kemudahan yang diperlukan.

Kandungannya:

Rumah-rumah negara yang luas terletak di kampung-kampung yang dirancang dengan baik direka untuk kehidupan keluarga besar. Pemilik mempunyai wilayah bangunan utiliti tapak, kolam renang, kawasan rekreasi. Asas perumahan yang selesa adalah projek seni bina yang bijak.

Pilihan bahan untuk pembinaan

Ciri-ciri teknikal bangunan kediaman pinggir bandar bergantung kepada keadaan cuaca, kawasan tapak, anggaran pemilik yang dirancang, rasa mereka, masa pembinaan yang dianggarkan.

kembali ke menu ↑

Kotej kayu dari bar

Projek dituai dari kelembapan semula jadi atau kayu pra-kering. Mikrolimat mesra alam di premis kediaman, harga yang rendah dan ketahanan telah membawa populariti kepada teknologi pembinaan kayu. Skema warna pedalaman bergantung pada warna pokok, yang dibiarkan "terbuka" tanpa menghiasi dinding, lantai dan siling.

Kotej kayu dari bar

Kotej kayu dari bar

Di dalam bilik-bilik seperti ini, gaya dalam gaya kelihatan baik. provensi, Rusia tradisional, Scandinavia.

Lembaga
Hiasan dan tekstil adalah lebih baik untuk memilih warna-warna cerah hangat, untuk memberi tumpuan kepada perhiasan bunga, kain asli.

Penerangan harus mempunyai suhu warna hangat, kayu warna gelap (ceri, rawa oak) memerlukan pemasangan sumber cahaya tambahan.

Projek rumah kecil

Projek rumah kecil

kembali ke menu ↑

Projek teknologi bingkai

Pilihan yang murah untuk kediaman tetap. Bangunan-bangunan tersebut dibina dalam beberapa minggu, di lintang utara memerlukan penebat tambahan, pemasangan komunikasi kejuruteraan. Bangunan ini siap untuk operasi selepas pemasangan selesai, pemilik boleh memilih apa-apa gaya untuk hiasan dalaman. Projek bingkai mempunyai dimensi yang terhad, jadi pilihan satu cerita dan bangunan dengan loteng adalah popular.

Gaya tradisional reka bentuk dalaman bingkai penyelesaian seni bina minimalis, dengan penekanan pada besar tingkap dan bahan penamat semulajadi.

Ia kelihatan gaya avant-garde yang baik dengan unsur-unsur geometrik yang berbeza, Bauhaus yang bijak dan berfungsi.
Rumah perancangan pilihan

Rumah perancangan pilihan

kembali ke menu ↑

Sekat rumah negara

Pembinaan blok konkrit akan lebih mahal daripada bingkai atau bangunan kayu, memerlukan tambahan pengukuhan asas. Jumlah dan harga kerja dalaman sama dengan bandar rata:

 • meratakan dinding diperlukan:
 • pendawaian;
 • komunikasi kejuruteraan;
 • penamat dan penamat kasar.

Bahagian dalam bangunan dalam bangunan blok konkrit berudara bergantung pada rasa pemilik, bahan dinding yang tahan lama dapat menahan dekorasi besar-besaran, pemasangan siling-siling yang digantung, pemasangan tempa tanggaberat perabot dari pokok semulajadi. Untuk hiasan dinding memilih panel kayu, hiasan plaster atau padat kertas dinding.

kembali ke menu ↑

Teknologi pembinaan

Bangunan kayu popular untuk hidup sepanjang tahun adalah berdasarkan beberapa teknologi yang berbeza dalam bahan, harga, saiz dan masa kerja. Kotej negara dibina dari kayu terpal dan berprofil, menggunakan teknologi Finland untuk mewujudkan bangunan siap sepenuhnya.

Bangunan kayu sesuai untuk hidup sepanjang tahun.

Bangunan kayu sesuai untuk hidup sepanjang tahun.

kembali ke menu ↑

Rumah dari rasuk terpaku

Kompromi antara kabin log mahal dan pembinaan bungkusan padat dipaku rumah kayu yang dipasang dari kepingan kayu yang dirawat bersama-sama.

Teknologi pembinaan

Selepas memilih susun atur bangunan kediaman satu tingkat dari kayu, syarikat pembinaan membawa jumlah bahan yang sesuai, saiz dan bentuk modul dipersetujui terlebih dahulu. Perhimpunan dilakukan dengan cepat, bangunan itu tidak perlu lagi dikeringkan atau terisolasi. Kemasan bermula selepas pembinaan. Oleh kerana bahan semulajadi dan pemprosesan utama, bangunan tersebut dilindungi daripada kelembapan.

Hiasan dalaman

Bahan semulajadi tidak memerlukan penamat hiasan, jadi dinding di rumah dari bar dibiarkan terbuka, dan pedalaman "dibina" di sekelilingnya. Berjaya menekankan tekstur kayu semula jadi:

 • gaya desa;
 • boho terang;
 • warna vintaj;
 • Negara Amerika dengan aksen yang terang.

Projek rumah gaya desa

Projek rumah gaya desa

Kekuatan dan kelemahan

Eko-mesra, cantik dan pantas untuk membina penyelesaian seni bina kayu venir berlapis adalah agak mahal, kita memerlukan tukang-tukang yang berpengalaman untuk bekerja. Penduduk di garis lintang utara perlu sentiasa menjaga bahan, memperbaharui impregnasi antiseptik.

kembali ke menu ↑

Dari kayu berprofil

Bingkai klasik diperbuat daripada kayu yang dirawat mewujudkan bangunan yang padu dan mesra alam. Bahan - kayu dipotong kering, kepingan yang disusun di atas satu sama lain, selesai dengan penebat.

Rumah padat dengan penebat haba yang baik

Rumah padat dengan penebat haba yang baik

Teknologi pembinaan

Pembinaan projek dari bar profil bermula dengan pemilihan projek, maka kayu yang dirawat dikumpulkan oleh satu pasukan pembina. "Kotak" siap kayu balak dipotong dengan bahan pemanasan.

Sebelum memulakan kerja dalaman, anda perlu menunggu kira-kira empat bulan untuk menyelesaikan "pengecutan" struktur.

Hiasan dalaman

Kemasan dalaman termasuk pengampunan, varnishing atau lukisan permukaan. Dinding kayu berprofil itu lancar, tidak ada penjajaran diperlukan sebelum penamat. Gaya eko kelihatan baik di bilik, eklektik terang, kayu baka cahaya digabungkan dengan gaya penjajah.

Kayu ringan yang digabungkan dengan gaya minimalis

Kayu ringan yang digabungkan dengan gaya minimalis

Kekuatan dan kelemahan

Bahan yang mesra alam, tahan lama dan tahan tahan dengan musim sejuk yang keras, perubahan suhu yang kerap, kelembapan yang tinggi. Penyelesaian yang diperbuat daripada kayu adalah mahal dalam pembinaan, mereka memerlukan pengawalan secara teratur dengan antiseptik, dinding berat memerlukan pemasangan asas besar-besaran.

kembali ke menu ↑

Rumah Finland

Teknologi ini menggabungkan pembinaan rumah bingkai dan penyelesaian seni bina kayu venir berlapis. Projek Finland padat diperbuat daripada kayu kering, jadi kerja penamat bermula dengan segera setelah selesai pembinaan.

Rumah bergaya Finland, bergaya

Rumah bergaya Finland, bergaya

Teknologi pembinaan

Semua elemen bangunan masa depan dihasilkan di kilang, pasukan pembina memasang struktur dalam beberapa minggu.Syarikat yang beroperasi di bawah teknologi Finland menyediakan bangunan secara turnkey, briged menjalankan hiasan dalaman lengkap premis.

Hiasan dalaman

Kombinasi warna-warna di kawasan pedalaman bergantung kepada teduhan pokok dari mana rumah Finland dibuat. Warna cahaya hangat (maple, pain, birch) digabungkan dengan:

 • tekstil cerah;
 • aksesori besar;
 • banyak cermin;
 • pencahayaan.

Ciri gaya "Finland" di pedalaman adalah dinding putih (oak yang dikelantang, abu), dilengkapi dengan perabot berwarna terang. Versi asal adalah kombinasi dinding cahaya dan rasuk berwarna coklat.

Warna cahaya hangat digabungkan dengan tekstil yang cerah.

Warna cahaya hangat digabungkan dengan tekstil yang cerah.

Kekuatan dan kelemahan

Rumah-rumah Finland yang mampu dimiliki dan padat dari bar dibina dalam beberapa bulan. Kaedah pemasangan turnkey membataskan pemilik dalam memilih gaya reka bentuk dalaman, kayu memerlukan pemeliharaan teratur dan pemprosesan antiseptik, dan bahan binaan tahan lama meningkatkan harga bangunan selesai.

kembali ke menu ↑

Pilihan dimensi

Pembinaan sebuah bangunan untuk kehidupan sepanjang tahun melibatkan kos penebat dan komunikasi, jadi bagi sebahagian besar projek adalah padat. Penginapan adalah terhad. bilik tidur dan ruang tamu dapurLengkapi beberapa bilik mandi untuk tuan rumah dan tetamu.

kembali ke menu ↑

Rumah satu tingkat 8x8

Kawasan projek sedemikian adalah bersamaan dengan saiz apartmen dua bilik standard. Bangunan sedemikian mengandungi ruang tamu dapur yang luas, bilik persalinan, dua bilik mandi dan dua bilik tidur. Bilik-bilik di bilik dandang, bilik pantry dan bilik persalinan terletak lebih dekat ke dewan.

Rumah satu tingkat 8x8

Rumah satu tingkat 8x8

 • Projek perumahan 8x8 sesuai untuk keluarga lima, dua bilik tidur yang luas membolehkan anda selesa menampung kanak-kanak dan ibu bapa.
 • Ruang tamu dapur yang besar menempatkan beberapa katil untuk tetamu. Sesetengah rancangan mencadangkan tiga bilik, sebuah dapur kecil.
 • Dimensi bangunan sedemikian adalah yang paling sejagat, mereka boleh ditempatkan pada plot padat dalam berkebun atau harta benda yang luas di sebuah desa kampung.

Kekuatan dan kelemahan

Pembinaan memerlukan pembelian sebidang kawasan yang agak besar.

Pembinaan memerlukan pembelian sebidang kawasan yang agak besar

Bangunan kediaman yang luas membolehkan anda mengatur premis yang diperlukan dengan betul zon ruang untuk kehidupan beberapa generasi. Kelemahan dimensi projek 8x8 termasuk kos yang agak tinggi. Pembinaan memerlukan pembelian sebidang kawasan yang agak besar, kerja penamat akan agak panjang.

kembali ke menu ↑

Rumah satu tingkat 6x6

Perumahan negara bersamaan dengan apartmen satu bilik standard. Kawasan bilik ini membolehkan anda meletakkan tempat yang kecil lorong, bilik mandi, ruang tamu dapur dan bilik tidur kecil. Garaj, bangunan luar atau ruang penyimpanan terletak di luar bangunan.

 • Rumah 6x6 sesuai untuk satu orang atau pasangan tanpa anak. Anda boleh mengatur tempat tidur untuk tetamu di ruang tamu dapur.
 • Beberapa projek memerlukan sekurang-kurangnya partisi dalaman untuk meningkatkan ruang hidup secara visual.
 • Pedalaman dihiasi dengan banyak pencahayaan, cermin dan permukaan berkilat, meningkatkan ruang secara visual.

Rumah 6x6 sesuai untuk satu orang atau pasangan tanpa anak

Rumah 6x6 sesuai untuk satu orang atau pasangan tanpa anak

Kekuatan dan kelemahan

Kompak, murah, pantas untuk menyelesaikan, projek 6x6 - pilihan popular untuk perumahan pinggir bandar yang berpatutan. Kelemahan susunan tersebut adalah rakaman sederhana, keperluan untuk melengkapkan ruang simpanan padat, gamut warna yang terhad dengan warna cahaya.

kembali ke menu ↑

Projek dengan premis tambahan

Hidup sepanjang tahun di kampung negara memerlukan susunan bilik utiliti, ruang penyimpanan untuk peralatan, dan kawasan rekreasi yang luas. Projek-projek popular rumah satu tingkat dari bar mencadangkan beberapa premis tambahan.

 • Rumah dari bar dengan beranda. Projek-projek sedemikian termasuk ruang untuk rekreasi, melekat pada bahagian depan atau akhir bangunan. Teras berlapis digunakan sebagai tambahan kepada ruang tamu, ruang berasingan untuk berehat, bilik tidur tetamu, gazebo tertutup.
 • Rumah dari bar dengan tingkap bay. Dinding bulat dengan banyak tingkap mengembang ruang tamu atau dapur. Tingkap Bay digunakan untuk memasang hiasan besar, mengatur kawasan rekreasi atau ruang untuk menerima tetamu.
Pilihan untuk merancang teres luaran

Pilihan untuk merancang teres luaran

 • Membina projek kayu dengan teres. Cara yang murah untuk memperluas ruang tamu adalah untuk mereka bentuk teres terbuka. Ruang ini digunakan untuk membuat kawasan rekreasi, penempatan peralatan dimensi, tumbuh-tumbuhan besar. Teres dihiasi dengan pagar, tangga yang luas, lampu jalan terbina dalam (lampu, lekapan lampuLED garland).
 • Rumah dari bar dengan garaj. Projek pemilik kereta dengan penempatan garaj pada asas yang sama dengan premis kediaman sesuai untuk kawasan kecil. Bangunan ini lebih baik terletak berhampiran jalan masuk.

Projek ekonomi

Perancangan yang berjaya

7.5 Skor Jumlah
Rumah-rumah indah di kawasan luar bandar

Keselesaan hidup di rumah negara bergantung kepada bahan bangunan yang dipilih, ruang tamu ruang tamu dan ketersediaan bilik utiliti tambahan. Projek rumah-rumah kayu dari bar membolehkan anda membuat perumahan estetika dan tahan lama di kawasan-kawasan dengan saiz mana-mana. Pilihan dengan bilik tambahan meningkatkan ruang untuk rehat atau penyimpanan. Setelah meninjau maklumat, sila tinggalkan komen anda dengan hujah dalam komen. Mereka akan berguna kepada pembaca lain. Pendapat anda sangat penting kepada kami. Terima kasih kerana penyertaan anda. Kami menghargai setiap ulasan anda dan masa anda.

Relevan maklumat
7
Ketersediaan permohonan
7.5
Pendedahan topik
7
Kebolehpercayaan maklumat
7
Kebaikan
 • Kos pembinaan yang terjangkau
 • Ereksi cepat
 • Keramahan alam sekitar
 • Kurangnya trim dalaman mahal
 • Penebat berkualiti tinggi
 • Kekurangan asas
Cons
 • Kebakaran dan Kebakaran
 • Apabila kelembapan mula reput
Tambah ulasan anda

Kami akan gembira dan pendapat anda

Tinggalkan jawapan

Penilaian keseluruhan anda

ms2.decorexpro.com - Jurnal harian Reka bentuk, Senibina, Reka Bentuk Dalaman

Bilik-bilik

Halaman dan taman

Reka bentuk