230+ Foto Idea Interior 1 (satu bilik) Pangsapuri 40 sq.m. Reka bentuk moden yang ringkas dan bergaya

Pangsapuri satu bilik sebanyak 40m2 adalah pilihan yang luas oleh standard bandar, di mana pangsapuri dibina, dengan keluasan 8m2. Tetapi kami akan memberi perumahan dengan betul untuk mendapatkan beberapa kelebihan.

Kandungan artikel ini:

Apabila anda mempunyai sebuah pangsapuri kecil, adalah penting untuk menggunakan semua ruang yang anda ada, sejauh mungkin. Tidak perlu zon tidak cekap, dan anda harus menggunakan semua aspek reka bentuk dan reka bentuk untuk kelebihan anda.

Pastikan setiap perincian difikirkan. Dalam siaran ini, anda akan melihat cara menggunakan ruang anda sehingga 1 cm2, yang tidak berguna, tidak sia-sia. Bermula dari ruang tamu, dapur dan makan dan kemudian masuk bilik tidur, bilik mandi dan gudang kita akan mempertimbangkan pilihannya perabot, hiasan dan semua unsur penting untuk mendapatkan rasa ruang.

10 tips reka bentuk perabot

Melalui Ikea (atau kedai reka bentuk dalaman kegemaran lain), sangat mudah jatuh cinta dengan bahagian mewah yang luas. Akhirnya, siapa yang tidak suka bask selesaikan sofa pada akhir hari yang panjang?

Walau bagaimanapun, jika anda berpindah ke apartmen kecil, lebih baik untuk meninggalkan perabot keseluruhan dan memilih sofa sedikit lebih kecil. Berikut adalah beberapa tip untuk membantu anda menjimatkan wang dan membeli perabot yang kelihatan hebat di pangsapuri kecil anda.

kembali ke menu ↑

Tetapkan anggaran

Semua orang mahu pangsapuri mereka kelihatan menguntungkan, jadi anda boleh dengan mudah menghabiskan sedikit wang ketika dilengkapi dengan perumahan. Itulah sebabnya anda perlu membuat anggaran: sebelum anda mula mencari perabot.

Betulkan belanjawan anda dengan betul

Betulkan belanjawan anda dengan betul

Ketahui jumlah perbelanjaan yang dibenarkan untuk setiap bilik. Had ini akan membantu mengurangkan carian untuk sofa, daripada jadual dan lain-lain, yang akan berada dalam lingkungan yang dikehendaki. Perlu diingat bahawa jika anda membeli sofa yang lebih rendah daripada anggaran, anda boleh memilih item lain yang lebih menarik, contohnya, permaidani atau meja kopi.

kembali ke menu ↑

Ukur segalanya

Lembaga
Jangan beli apa-apa untuk pangsapuri anda tanpa terlebih dahulu mengukur kawasan itu.

Penilaian mata tidak berfungsi sama ada. Jika anda merancang untuk memasang sofa di dinding di ruang tamu, ukur panjang dinding. Dengan cara ini, anda boleh mengetahui berapa banyak ruang yang anda tinggalkan.

Ukur semua unsur dalaman

Ukur semua unsur dalaman

Sebagai contoh, jika anda mempunyai lebih banyak ruang, anda mungkin dapat menambah meja sisi di hujung sofa.Jangan lupa untuk mengukur saiz pintu apartmen.. Jangan ulangi kesilapan saya: Saya terlupa untuk melakukannya, dan cuba untuk membawa sofa saya melalui pintu adalah seperti cuba memerah semangka melalui lubang kunci.

kembali ke menu ↑

Untuk setiap bilik waktunya

Percubaan untuk memberikan semua bilik pada masa yang sama dapat sepenuhnya tidak dapat diatasi, sehingga Anda harus mengambil ruang secara terpisah. Mulailah dengan ruang tamu, mengetahui apa yang anda perlukan dan mengapa anda mempunyai ruang.Apabila semuanya telah diukur dan dibeli, maka anda boleh pergi ke bilik sebelah.

Pilihan zon pangsapuri

Pilihan zon pangsapuri

kembali ke menu ↑

Fikirkan tentang keseluruhan gambar

Apabila saya menyiapkan pangsapuri saya, saya hanya berhenti pada pencapaian serpihan dalaman yang berasingan: sebagai contoh, dahulu sofa, kemudian meja kopi, kemudian berdiri untuk tv dan sebagainya. Namun, saya tidak fikir bagaimana semua unsur-unsur ini akan digabungkan dengan satu sama lain. Akibatnya, saya mempunyai meja kopi hitam yang berkilat dengan pendirian TV kayu lama dan sofa kulit ringan - tidak begitu apa yang akan dihasilkan seorang pereka yang baik.

Pikirkan gambar terakhir terlebih dahulu.

Pikirkan gambar terakhir terlebih dahulu.

Oleh itu, saya menasihatkan anda untuk mempertimbangkan bagaimana semua unsur-unsur individu akan kelihatan bersama.

Tentukan gaya yang anda suka, sama ada moden, vintaj atau negara, dan cari perabot yang sesuai dengan reka bentuk ini.
kembali ke menu ↑

Tanya pendapat kedua

Walaupun anda tinggal berasingan, mungkin berguna untuk mendapatkan pendapat kedua tentang perabot utama yang telah anda pilih, sebagai contoh, sofa dan meja kopi. Saya akan mempunyai ibu saya untuk pendapat kedua. Dia tidak pernah takut untuk memberitahu saya apa yang buruk dan apa yang akan kelihatan baik.

Pangsapuri yang bergaya dan kecil

Pangsapuri yang bergaya dan kecil

kembali ke menu ↑

Pilih perabot pelbagai guna

Daripada membeli sofa atau Utsmaniyah, cari barangan yang mempunyai lebih daripada satu fungsi. Sebagai contoh, cari sofa dengan gelongsor katil. Ciri ini sentiasa berguna untuk tetamu dan tuan rumah.

Pilih perabot berfungsi

Pilih perabot berfungsi

Cari orang utan yang terbuka untuk simpanan. Kotoran empuk - tempat yang mudah untuk menyimpan majalah kawalan jauh untuk TV dan barang-barang kecil lain yang mudah mengacaukan meja kopi.

kembali ke menu ↑

Fikirkan sebelum membeli

Anda tidak perlu pergi ke kedai perabot sama seperti anda pergi membeli-belah. Memutuskan pada sepasang celana atau baju kurang penting. Tetapi apabila anda membeli sofa atau meja kopi, tanpa memikirkannya, anda mungkin menghadapi masalah.

Gaya minimalis

Gaya minimalis

Daripada membeli perabot sekaligus, "tidur" dengannya. Anda boleh bangun pada keesokan harinya dan menyedari bahawa anda tidak mahu itu.

kembali ke menu ↑

Tambah permaidani ringan

Percaya atau tidak, tetapi dengan menambahkan permaidani ringan ke lantai ruang tamu, anda dapat membantu apartemen dengan lebih luas. Di samping itu, permaidani boleh menambah sedikit haba ke lantai dan meningkatkan keselesaan di ruang angkasa.Pilih karpet yang sepadan dengan sofa dan meja kopi anda.

Permaidani akan membuat bilik secara visual lebih luas.

Permaidani akan membuat bilik secara visual lebih luas.

kembali ke menu ↑

Pertimbangkan pergerakan

Pastikan anda menguruskan perabot supaya anda dan tetamu anda boleh bergerak dengan selesa di sekitar bilik. Dan supaya tidak perlu memanjat meja kopi anda untuk sampai ke dapur.

Pilihan bergaya dan pelbagai fungsi

Pilihan bergaya dan pelbagai fungsi

kembali ke menu ↑

Bersabarlah

Susun atur perabot di apartmen anda memerlukan masa, dan walaupun anda mahu ini berlaku, ini tidak akan berlaku.Beri diri anda masa untuk diselesaikan, dan pangsapuri anda akhirnya akan melihat cara anda menginginkannya.

kembali ke menu ↑

10 idea untuk reka bentuk yang luas sebuah apartmen kecil

Nampaknya tidak mungkin sesiapa sahaja boleh hidup dengan selesa dengan keluasan hanya 40 meter persegi, terutama dalam keluarga. Dengan menggunakan nasihat pakar, mari kita cuba untuk merangka beberapa idea bagaimana anda boleh menggabungkan reka bentuk, gaya dan hiasan untuk menjadikannya menarik.

Cuba jangan kekecewaan ruang apartmen itu

Cuba jangan kekecewaan ruang apartmen itu

kembali ke menu ↑

Mezzanine

Buat tingkat dua di apartmen anda untuk katil atau simpanan. Pilih tangga tanpa sokongan, supaya butirannya tidak mengambil ruang. Di bawah tangga, anda boleh meletakkan podium dengan laci untuk penyimpanan tambahan, memasang TV di podium, membuat tempat duduk dengan kusyen di atasnya atau letakkan hiasan di atasnya.

Lantai kedua di apartmennya untuk katil atau simpanan

Lantai kedua di apartmennya untuk katil atau simpanan

kembali ke menu ↑

Perabot mudah

Anda harus menggunakan minimum untuk mengelakkan kesesakan. Reka bentuk yang baik dan selesa mudah digabungkan dengan gaya moden dan sempurna menghias bilik.

Ia adalah perlu untuk mewujudkan perasaan ruang di ruang tamu padat dengan bantuan warna yang sesuai.

Warna terang dan neutral menjadikan ruang atau ruang lebih besar daripada yang sebenarnya, tetapi menggunakan warna yang lebih terang juga boleh menjadikannya menarik. Tidak perlu membuat ruang negatif menggunakan warna gelap dan berat.

Gunakan minimum untuk mengelakkan kesesakan.

Gunakan minimum untuk mengelakkan kesesakan.

kembali ke menu ↑

Ruang makan kecil

Kecil rumah itu juga boleh mempunyai ruang makan moden, jika anda menggunakan perabot yang sesuai, saiz bilik dan warna yang bersesuaian. Tempat yang baik di sebuah rumah keluarga seluas 40 m2 mempunyai meja kaca minimalis dan kerusi yang disertakan, yang akan menjadi ruang makan, dilengkapi dengan lampu yang indah yang menerangi bilik dengan baik.

Di ruang bebas kecil, tersedia di sudut, anda boleh meletakkan sofa kecil dan perabot untuk menyimpan peralatan makan. Kesederhanaan menjamin rupa moden di mana-mana apartmen kecil.

Kawasan makan kecil

Kawasan makan kecil

kembali ke menu ↑

Silinder simpanan

Dalam penggunaan reka bentuk pangsapuri modenbotolyang boleh menjadi punca kesesakan atau kekacauan jika tidak disimpan dengan betul.

Oleh itu, untuk secara berkesan menyimpan semua botol di satu tempat, pilihlah satu bentuk penyimpanan tegak silinder yang boleh memainkan peranan berganda: sebuah bar yang menyediakan penyimpanan botol yang berkesan di sudut kecil rumah.

Gunakan kotak penyimpanan yang sama.

Gunakan kotak penyimpanan yang sama.

kembali ke menu ↑

Bilik tidur kanak-kanak

Bilik kanak-kanak sering memerlukan ruang yang cukup untuk katil kabinet, laci dada dan pelbagai alat yang menyumbang kepada pembangunan kanak-kanak kecil. Walau bagaimanapun, ruang yang terdapat di pangsapuri kecil tidak selalu membenarkan untuk menampung kemudahan ini.

Jika anda tidak merancang untuk meletakkan setiap item di dalam bilik, anda akan dengan cepat membuat keadaan huru-hara yang sukar untuk diperbaiki kemudian.Dinding fungsional dengan katil di atas membolehkan kanak-kanak menggunakan ruang, mengelakkan kesesakan yang mengganggu penggunaan tenaga di dalam bilik.

Pilihan untuk sudut kanak-kanak

Pilihan untuk sudut kanak-kanak

kembali ke menu ↑

Pejabat minimalis

Jika anda merancang dengan baik, anda boleh menikmati ruang kecil yang tersedia untuk membuat rumah anda. pejabat. Gunakan bilah untuk mencari ruang tambahan. Mereka mungkin tidak kelihatan seperti tempat yang sesuai untuk perabot, tetapi pelbagai pilihan dengan perabot lipat dan mudah alih mungkin berguna.

Walau bagaimanapun, rancangan sedemikian membuat anda berfikir tentang setiap elemen yang diperlukan di pejabat. Segala-galanya mesti dikeluarkan agar tidak membuat kekeliruan.

Gunakan tab untuk mencari ruang tambahan untuk membuat pejabat kecil.

Gunakan tab untuk mencari ruang tambahan untuk membuat pejabat kecil.

kembali ke menu ↑

Potong bilik mandi

Asal dan mudahbilik mandi bilik yang tidak mengambil terlalu banyak ruang adalah optimum untuk 40m2.Pengoptimuman ruang boleh dicapai di bilik mandi kerana gabungan unsur-unsur yang betul.

Walau bagaimanapun, berhati-hati, bilik mandi boleh menjadi kawasan yang kompleks yang memerlukan susunan rasional untuk menggunakan semua sudut.

Sekiranya semuanya dilakukan dengan betul, anda boleh mencapai bilik mandi yang jauh lebih luas daripada yang sebenarnya. Caranya ialah menggunakan setiap bahagian ruang yang ada untuk melakukan segala yang mungkin. Lebih banyak lagi boleh dimasuki ke ruang yang sama, jika keseluruhan kawasan dirancang secara optimum.Letakkan semua elemen sebagai teka-teki untuk menggunakan sepenuhnya setiap sudut.

Pengoptimuman ruang boleh dicapai di bilik mandi berkat kombinasi elemen yang betul.

Pengoptimuman ruang boleh dicapai di bilik mandi berkat kombinasi elemen yang betul.

kembali ke menu ↑

Bilik persalinan yang sesuai

Adalah penting untuk menekankan bahawa bilik persalinan yang kita pilih harus minimalis agar dapat menggunakan ruang yang lebih baik. Pemasangannya perlu mengambil kira kawasan yang sangat kecil rumah, yang ditawarkan dalam lingkungan 40 m2.Idealnya, ia harus cukup kecil untuk mengisi ruang, tetapi masih cukup luas untuk menjadi tempat utama untuk sesuatu.

Almari pakaian dalam gaya minimalis

Almari pakaian dalam gaya minimalis

kembali ke menu ↑

Penyimpanan optimum

Penyimpanan adalah masalah di mana-mana rumah, besar atau kecil, tetapi dalam kes terakhir ia dirasakan lebih banyak. Di dalam sebuah rumah dengan keluasan 40 m2, masalah simpanan perlu diambil dengan serius, di sini anda perlu mencari tempat untuk menyimpan buku, CD dan barangan lain. Penyimpanan optimum sebaiknya memainkan peranan seorang pengawal untuk melindungi apartmen anda dari kekeliruan dan kesesakan.

Buat ruang penyimpanan yang rasional

Buat ruang penyimpanan yang rasional

kembali ke menu ↑

Sofa boleh menjadi besar

Ruang tamu moden tidak terhad kepada sebuah rumah besar. Sememangnya, anda tidak boleh menyesuaikan sofa besar, klasik atau keseluruhan sofa L menjadi ruang tamu yang sederhana. Walau bagaimanapun, lounge yang bergaya dengan mudah boleh dimasukkan ke dalam sebuah pangsapuri kecil menggunakan sofa yang padat.

Pilihan ruang tamu untuk pangsapuri kecil adalah di bawah.

Sofa berbentuk L di ruang tamu yang sederhana

Sofa berbentuk L di ruang tamu yang sederhana

kembali ke menu ↑

4 susun atur untuk ruang tamu 40 m2

Bergerak ke apartmen baru, penyelesaian baru untuk ruang, atau mencari penyelesaian terbaik untuk ruang tamu - terdapat empat pilihan untuk merancang ruang tamu yang saya ingin kongsi.

Setiap pelan boleh digunakan untuk bilik bersaiz kecil - ruang segi empat tepat 3 x 4 m. Dalam tetapan yang sama, setiap pelan bilik mempunyai matlamat tertentu, memilih yang paling sesuai untuk anda.

Pelan yang selesa untuk sebuah apartmen kecil

Pelan yang selesa untuk sebuah apartmen kecil

kembali ke menu ↑

Tata letak perabot tradisional

Reka bentuk susun atur dalam format tradisional. Perabot termasuk katil sofa yang sesuai, kerusi yang mudah, meja kopi, meja asas dan pendirian TV. Selamatkan ruang anda dengan permaidani yang besar, sebagai contoh, karpet 2.5 oleh 3 m. Jika anda mempunyai TV, cari tempat terbaik untuk menonton dari semua pihak dan mulakan reka bentuk anda dengan meletakkan TV.

Kemudian letakkan perabot terbesar anda - biasanya sofa - betul-betul di hadapan TV. Sediakan perabot sokongan, seperti kerusi dan meja, di sekitar sofa, seperti yang ditunjukkan.

Reka bentuk susun atur dalam format tradisional.

Reka bentuk susun atur dalam format tradisional.

kembali ke menu ↑

Layout dengan tempat duduk tambahan

Adakah anda memerlukan susun atur yang memberi anda ruang tambahan? Reka bentuk ini membuat sentuhan dalam susun atur tradisional, tetapi memberi anda ruang tambahan jika anda perlu sesuai dengan orang. Daripada sofa yang biasa, tambahkan sofa yang berbentuk "L berbentuk" kecil ke bilik dengan dua kerusi berlengan.

Pilih tempat duduk tanpa lekapan tangan untuk memberi ruang tambahan tanpa jumlah tambahan. Anda mungkin tidak mempunyai ruang untuk meja sisi / hujung kerana sofa keratan yang lebih besar, tetapi anda boleh mengimbangi ini dengan meletakkan meja kopi yang besar dari mana setiap kerusi boleh diakses dari mana-mana di zon.

Opsyen susun atur pangsapuri yang kompeten

Opsyen susun atur pangsapuri yang kompeten

kembali ke menu ↑

Tempat makan + ruang tamu

Di banyak kompleks kediaman terdapat ruang makan berasingan (dapur besar) dan ruang tamu, dan sebuah apartmen kecil direka sebagai studio. Oleh itu, anda mungkin perlu merancang penempatan ruang makan dan ruang tamu di bilik yang sama. Susun atur ini akan membantu.

Mulakan dengan menyematkan setiap individu zon menggunakan tikar berasingan. Dalam susun atur lakaran, saya menggunakan permaidani bulat dan meletakkan meja bulat di atasnya untuk mencipta ruang makan pusingan yang selesa. Di seberang bilik, saya menambah permaidani yang lebih kecil, segi empat tepat bersama dengan sofa, meja kopi dan TV yang sesuai di dinding.

Lembaga
Mengantungkan TV ke dinding adalah penjimatan ruang maksimum. Sekiranya anda tidak dapat melakukan ini, letakkan TV pada kabinet TV nipis yang anda dapati untuk mengoptimumkan ruang baru.

 

Penempatan makan dan ruang tamu di bilik yang sama

Penempatan makan dan ruang tamu di bilik yang sama

kembali ke menu ↑

Konsep terbuka, susun atur perabot untuk kanak-kanak

Jika anda mempunyai anak kecil, maka anda perlu memaksimumkan ruang yang anda perlukan untuknya. Mainan kanak-kanak mengambil ruang yang begitu banyak! Konsep terbuka sememangnya memaksimumkan potensi ruang tamu kecil anda. Letakkan sofa keratan di sudut bilik (walaupun ia berdiri di depan tingkap yang sama dengan susunan ini), dan kemudian letakkan dua kerusi kecil di sebelah kiri bilik.

TV di sini dipasang di dinding di belakang dua kerusi. Untuk menonton TV, cuma perlukan kerusi ke sana. Apabila TV tidak digunakan, kerusi diputar ke sofa kerusi dan meja kopi untuk komunikasi yang optimum.

Konsep terbuka, memaksimumkan potensi ruang tamu kecil anda

Konsep terbuka, memaksimumkan potensi ruang tamu kecil anda

Ini empat idea penempatan perabot membantu untuk memajukan empat tugas perancangan ruang, termasuk format tradisional, tata letak dengan tempat duduk tambahan, gabungan ruang makan dan ruang tamu, dan konsep bilik terbuka. Pilih salah satu dari mereka, yang sesuai dengan tujuan pangsapuri kecil anda atau membantu untuk membangunkan susun atur perabot terbaik untuk ruang.

kembali ke menu ↑

Trik untuk pangsapuri studio

Tingkap besar menyediakan banyak cahaya semulajadi.

Tingkap besar menyediakan banyak cahaya semulajadi.

Ada beberapa cara untuk dipertimbangkan ketika merancang sebuah apartmen studio:

 • Tinggi siling menahan sensasi kekangan. Mereka membuka pangsapuri mikro dan mencipta ilusi lebih banyak ruang.
 • Studio bergaya loteng secara automatik jatuh ke dalam kategori yang ideal dengan siling tinggi, jadi pertimbangkan reka bentuk ini sebagai yang utama untuk studio anda.
 • Besar tingkap menyediakan banyak pencahayaan semula jadi dan, sebagai peraturan, secara visual mengembangkan saiz pangsapuri studio.

Pilihan untuk pangsapuri studio

Pilihan untuk pangsapuri studio

Sebelum anda membuat keputusan mengenai susun atur dalam bentuk studio, fikirkan realiti di ruang semacam itu - tidak ada dinding yang memisahkan dapur, bilik tidur dan ruang kerja, seperti dalam apartmen standard. Walau bagaimanapun, dengan meminimumkan dinding, anda meningkatkan kawasan tersebut. Akhirnya, studio adalah ruang penggunaan bercampur yang menyatukan semua bahagian kehidupan anda.

kembali ke menu ↑

Menukar apartmen ke studio

Anda boleh hidup dalam apartmen satu bilik dengan dua suasana berbeza. Di satu pihak, pengurangan ruang bermakna pengurangan status. Tetapi jika anda melihat dari sisi yang lain, anda akan melihat kemas kini yang lengkap dan keupayaan untuk menyesuaikan persekitaran anda sepenuhnya agar sesuai dengan kehidupan anda.Gunakan pandangan terkini untuk mengoptimumkan kehidupan anda.

Mengubah satu ruangan menjadi ruang pelbagai fungsi.

Mengubah satu ruangan menjadi ruang pelbagai fungsi.

Menginap di sebuah apartmen satu bilik, seperti di rumah-rumah kecil yang lain, merupakan organisasi strategik pelan dan hiasan bilik untuk membuat sebahagian besar ruang. Mengubah satu bilik menjadi ruang multifungsi, menonjolkan bahagian-bahagian individu untuk aktiviti tertentu. Sebagai contoh, jika anda bekerja dari rumah, letakkan meja anda di sudut dan dinding dengan rak buku untuk berkongsi dengan kawasan tidur. Pemisahan juga membantu susun atur sebuah apartmen satu bilik dan boleh dilakukan dalam pelbagai bentuk, seperti dinding lipat atau gantung langsiryang menawarkan suasana percuma.

Kawasan rekreasi digabungkan dengan kawasan kerja

Kawasan rekreasi digabungkan dengan kawasan kerja

Reka bentuk dalaman mempunyai kesan yang besar terhadap penciptaan perumahan bermutu tinggi dari sebuah apartmen kecil. Aturkan ruang dengan idea: buat tempat untuk seni halus di ruang tamu di atas sofa atau tinggalkan kerusi pintu dan rak kasut supaya anda dan tetamu mempunyai tempat untuk memakai dan melepaskan kasut anda.

Partisyen membantu dalam merancang pangsapuri satu bilik

Partisyen membantu dalam merancang pangsapuri satu bilik

Mengubah pangsapuri satu bilik dengan imaginasi dan idea anda sendiri mengenai bilik yang ideal, tetapi jangan lupa untuk diilhami oleh contoh-contoh dalaman yang bijak. Cari ciri yang tepat, pertimbangkan faedah, fikirkan butiran semasa memasang, dan anda akan mendapati diri anda di kawasan kediaman yang benar-benar diperibadikan.

kembali ke menu ↑

Bagaimana untuk mewujudkan keselesaan pada 40 m2?

Anda tidak memerlukan ruang yang besar untuk menyatakan diri anda dan membuat reka bentuk dalaman. Sebuah pangsapuri kecil boleh menjadi sangat mudah jika anda menggunakan tip ini.

Warna adalah cara terbaik untuk zon

Warna adalah cara terbaik untuk zon

kembali ke menu ↑

Gunakan warna

Pertama sekali, mulakan dengan warna, kerana ini adalah cara terbaik untuk zon. Gunakan warna untuk memperbaiki tempat anda. Ia benar-benar hebat apabila satu warna boleh ditemui di bahagian yang berlainan di dalam bilik, tetapi dalam perkadaran yang berbeza, jangan takut untuk bereksperimen.

kembali ke menu ↑

Gunakan kaca untuk zon

Kaca tidak menyerap ruang, dan ini adalah perkara utama yang kita mahu capai - ruang terbuka maksimum. Oleh itu, jangan gunakan partition kaca dalam susun atur anda untuk mencapai zon berkesan.

Selain itu, kaca boleh membesarkan ruang secara visual (dan ini tidak hanya terpakai kepada cermin), sebagai tambahan kepada fungsinya. Pedalaman seperti itu akan kelihatan fleksibel dan berfungsi, benar-benar menyelamatkan, ia akan kelihatan cantik dan selesa.

Lihat juga keputusan pereka profesional yang juga aktif menggunakan zon warna dan kaca.

Kaca tidak menyerap ruang

Kaca tidak menyerap ruang

kembali ke menu ↑

3 reka bentuk bersaiz kecil kecil

Oleh kerana lebih ramai orang bersebelahan dengan keselesaan dan budaya kehidupan bandar, tidak menghairankan bahawa kami mula menghargai reka bentuk yang dapat menggunakan ruang secara berkesan. Lihatlah tiga bahagian dalaman mini dari penglihatan Konstantin Entalecev. Setiap daripada mereka mempunyai dimensi kurang daripada 40m2, tetapi masih membolehkan anda memasukkan elemen reka bentuk yang menakjubkan dan ruang tamu yang indah.

Kerja visualisasi Konstantin Entaleceva

Kerja visualisasi Konstantin Entaleceva

Pangsapuri 32 m2 ini menggunakan dinding kaca dalaman untuk membuat bilik tidur yang tidak membuat rumah kelihatan lebih kecil. Ruang makan kecil dengan kerusi hiasan gaya pertengahan abad yang sesuai untuk satu atau dua orang tetamu.

Penggunaan warna neutral yang meluas ke dapur sempit menjadikan ruang lebih terbuka dan tenang, walaupun kekurangan ruang tambahan. Malah bilik mandi terkecil kelihatan mewah apabila dihiasi dengan marmar putih.

Little one kabin mandi - penyelesaian untuk kebersihan tanpa menduduki terlalu banyak ruang.

Gunakan warna neutral

Gunakan warna neutral

Pangsapuri seterusnya sebenarnya menggunakan pelan yang sama seperti yang pertama, tetapi dengan beberapa perbezaan gaya. Kita boleh lihat di sini beberapa elemen yang lebih klasik yang termasuk candelier kristal dan kerusi makan lembut.

Lampu lantai ungu dapat dilihat dari dapur, membawa sedikit kecerahan dan keistimewaan ke atmosfera rendah. Bilik mandi, selesai jubin, tidak begitu dekaden, tetapi di sini kami berjaya meletakkan mesin basuh di bawah countertopyang agak selesa di dalam apartmen dengan saiz ini.

Pangsapuri ketiga mengukur 35 m2 dan mengandungi pelan penginapan yang berbeza.

Lampu lantai akan membawa sedikit kecerahan dan luar biasa

Lampu lantai akan membawa sedikit kecerahan dan luar biasa

Di sini bilik sempit adalah ruang tamu, di mana, bagaimanapun, terdapat ruang yang cukup untuk sofa yang selesa. Daripada menggunakan meter berharga untuk ruang makan berasingan, reka bentuk ini menggunakan yang kecil kaunter bar untuk sarapan yang berlipat ganda ke kawasan dapur.

Bilik tidur kecil, tetapi tingkap besar tidak membenarkannya berasa terlalu tertutup. Rak melakukan fungsi dwi: sebagai headboard dan penyimpanan, yang menambah minat dan beberapa penyimpanan berguna.

Gaya loteng

Gaya loteng

Di bilik mandi, permukaan reflektif sentiasa wajib, tetapi di sini, khususnya, mereka menjimatkan ruang dari kekangan.

kembali ke menu ↑

Pelajaran storan pintar

Kami akan belajar cara menyimpan perkara dengan berhati-hati dan rahsia yang perlu anda gunakan jika pangsapuri anda mengandungi hanya 40m2.

Rakaman kecil boleh berfungsi sepenuhnya, jika anda mengatur ruang kepada potensi maksimum untuk penyimpanan. Sebaik sahaja anda masuk ke dalam "mod storan", anda akan melihat bahawa premis anda mempunyai kawasan simpanan yang sama berguna sebagai rumah yang luas dengan kawasan yang lebih besar:

 • Ortomans yang luas menyembunyikan banyak perkara yang berguna dalam diri mereka. Di samping itu, mereka masih berfungsi sebagai tempat duduk apabila perlu.

Rak yang tinggi untuk menyimpan buku-buku dan barangan hiasan kecil yang lain

Rak yang tinggi untuk menyimpan buku-buku dan barangan hiasan kecil yang lain

 • Kehidupan bandar memerlukan lebih banyak basikal. Basikal boleh menjadi elemen hiasan dalaman, menghias dinding, dan tidak menduduki tempat yang berharga.
 • Tempat menyimpan aksesori mandi, termasuk tuala, di bilik mandi. Banyak bilik mandi mempunyai ruang yang tidak digunakan yang boleh dimaksimumkan dengan menambahkan bahagian yang mempunyai kedua-dua kawasan penyimpanan terbuka dan tertutup. 30-40 cm persegi tidak akan menghadkan bilik, di mana biasanya terdapat hanya satu orang pada satu masa, dan penyimpanan tambahan.

Basikal boleh menjadi elemen hiasan dalaman.

Basikal boleh menjadi elemen hiasan dalaman.

 • Ganti langsir almari pakaian pintu. Pintu almari pakaian yang standard memakan banyak ruang dan tidak membenarkan perabot, seperti sofa, sesuai dengan tempat yang sesuai. Dengan tirai, anda akan menjadikan zon ini lebih mudah alih.
 • Pertimbangkan kemungkinan penyimpanan hiasan. Jika anda suka buku, anda tahu bahawa mencari tempat untuk semua volum kegemaran anda boleh menjadi masalah. Nasib baik, buku-buku juga luar biasa baik. Dengan gaya kecil, rak atau beberapa buku boleh menambah minat visual baru kepada ruang yang tidak digunakan sebelumnya.

Pengagihan ruang kecil yang sangat baik

Pengagihan ruang kecil yang sangat baik

Menyimpulkan adalah penting untuk diperhatikan bahawa susun atur perabot di dalam apartmen harus sentiasa dipikirkan dengan baik. Peningkatan harga perumahan dan peningkatan penduduk tidak membenarkan kami menggunakan zon kediaman dengan cara yang diukur dan tidak cekap.

Kapasiti kubik kecil membolehkan ekspresi diri melalui reka bentuk yang bijaksana.

Kapasiti kubik kecil membolehkan ekspresi diri melalui reka bentuk yang bijaksana.

Saya melihat trend utama masa depan sebagai pelbagai fungsi setiap perabot. Oleh itu, saya menasihatkan anda memilih mana-mana perabot, bukan sahaja berdasarkan data estetiknya, tetapi juga mengambil kira "peranan kedua" yang boleh dimainkannya.

https://www.youtube.com/embed/lluO/hqdefault.jpg ">

Reka bentuk pangsapuri satu bilik

Apa dan cara terbaik untuk dilakukan?

9 Skor Jumlah
Pangsapuri studio - selesa dan praktikal

Apa yang kita boleh! Semua diletakkan. Kami bercakap tentang apartmen satu bilik. Mengetahui semua rahsia mengatur kawasan sedemikian, anda akan melakukan perkara-perkara yang luar biasa yang sekilas kelihatannya tidak benar. Setelah meninjau maklumat, sila tinggalkan komen anda dengan hujah dalam komen. Mereka akan berguna kepada pembaca lain. Pendapat anda sangat penting kepada kami. Terima kasih kerana penyertaan anda. Kami menghargai setiap ulasan anda dan masa anda.

Relevan maklumat
8
Ketersediaan permohonan
8.5
Pendedahan topik
8.5
Kebolehpercayaan maklumat
9.5
Kebaikan
 • Sewa kecil
 • Jumlah pembersihan yang lebih kecil
 • Kemungkinan ekspresi diri melalui reka bentuk yang bijaksana
Cons
 • Kekurangan ruang untuk keluarga yang penuh
 • Keperluan untuk reka bentuk berhati-hati untuk hidup yang selesa
 • Lebih banyak fungsi dan perabot yang lebih mahal
Tambah ulasan anda

Novozhenina Anna

Hai, saya di sini kerana reka bentuk dalaman adalah kelemahan saya. Saya kerap merasakan daun melalui hauz, mencari inspirasi demi kepentingan dan tidak melupakan Ikea))

Kami akan gembira dan pendapat anda

Tinggalkan jawapan

Penilaian keseluruhan anda

ms2.decorexpro.com - Jurnal harian Reka bentuk, Senibina, Reka Bentuk Dalaman

Bilik-bilik

Halaman dan taman

Reka bentuk