Menghias dengan plaster hiasan di pedalaman (150+ Gambar) - Teknologi yang boleh diakses oleh semua orang

Plaster hiasan secara radikal boleh mengubah perumahan. Selain itu, ia boleh digabungkan dengan jenis pelapisan lain, dicat dengan warna yang berbeza, memohon apa-apa struktur.

Kandungannya:

Corak sayur-sayuran, hiasan siling, batu lama, Venetian, ombak besar - semua ini dan banyak lagi boleh dibuat dari plaster bertekstur.

Plaster hiasan boleh mengubah perumahan secara dramatik

Plaster hiasan boleh mengubah perumahan secara dramatik

Bahan ini dijual bukan sahaja berwarna putih, tetapi juga dalam bentuk lain yang dibubarkan atau dalam bentuk campuran kering. Setiap jenis mempunyai komposisi sendiri, pengawet, pengisi. Penampilan permukaan bergantung kepada mereka.

Varieti komposisi

Sifat struktur salutan menjadikannya mungkin untuk mencipta corak dan kesan yang berbeza. Tidak mengapa silingini atau dinding, bilik mandi atau dapur, ruang tamu atau bilik tidur, kanak-kanak atau dewan masuk. Warna atau kombinasi mereka, tekstur atau corak adalah prerogatif tuan yang bekerja dengan campuran. Perkara utama ialah segala-galanya digabungkan dengan gaya, dan tidak kelihatan megah dan menantang. Komposisi membezakan jenis plaster bertekstur berikut:

kembali ke menu ↑

Mineral

Mineral - sering digunakan di dapur dan di bilik mandi

Mineral - sering digunakan di dapur dan di bilik mandi

Ia didasarkan pada simen, dijual sebagai serbuk. Ia diberkahi dengan ketahanan yang sangat baik untuk kelembapan, sesuai untuk semua permukaan. Boleh digunakan di dapur dan bilik mandi.
kembali ke menu ↑

Silikon

Silikon - mudah untuk muat pada permukaan mana-mana

Silikon - mudah untuk muat pada permukaan mana-mana

Ini adalah campuran siap sedia, ia tidak lagi perlu dicairkan. ia adalah baik dan mudah untuk dimuatkan dengan sempurna di mana-mana permukaan, sama ada kertas dinding di bawah plaster, dinding kasar lama atau bata. Ia mempunyai rintangan kelembapan yang baik, sesuai untuk koridor, dewan, bilik mandi atau dapur. Ia juga boleh digunakan pada permukaan yang tidak bersedia.

kembali ke menu ↑

Akrilik

Akrilik - mempunyai keupayaan penutup yang baik

Akrilik - mempunyai keupayaan penutup yang baik

Bahan cecair boleh digunakan sebaik sahaja membuka pakej di mana-mana sahaja. Ia mempunyai keupayaan meliputi yang unik dan sifat hiasan yang tinggi. Disyorkan untuk ruang tamu, bilik tidur, kanak-kanak. Kelebihan bahan ini adalah pelbagai warna. Sama seperti plaster jenis dan polimer ini.

kembali ke menu ↑

Silikat

Silikat - mengandungi kaca cecair dalam komposisi

Silikat - mengandungi kaca cecair dalam komposisi

Juga terdapat dalam bentuk sedia untuk digunakan.Mengandungi kaca cair. Ia mempunyai sifat pelekat yang sangat baik. Ia sesuai dengan baik, penyelewengan topeng. Boleh berfungsi sebagai asas untuk jenis plaster struktur.
kembali ke menu ↑

Varietas bertekstur

Mana-mana jenis plaster hiasan boleh digunakan untuk membuat permukaan licin atau bertindak sebagai bahan untuk kreativiti. Mereka diperbuat daripada komposisi, corak, dari sederhana hingga yang paling kompleks, termasuk panel untuk hiasan.

kembali ke menu ↑

Grafit

Grafit - pasir (konkrit pasir)

Grafit - pasir (konkrit pasir)

Konkrit lapisan nipis yang termasuk pasir (konkrit pasir). Dengan itu, anda boleh membuat salutan kayu, porselin, kulit, hiasan batu dan kain. Ia juga digunakan untuk mencipta motif volumetrik atau floristik. Malah imej-imej monumental boleh dicipta semula.. Bahan ini sangat baik untuk hiasan dinding dalam gaya Zaman Pertengahan.

kembali ke menu ↑

Kawan

Flokovaya - plaster sangat popular

Flokovaya - plaster sangat popular

Trim hiasan, yang direka untuk mencipta struktur lembut seperti kain semula jadi. Sangat popular. Dia memangkas bilik kanak-kanak, bilik tidur dan bilik-bilik lain, di mana keutamaan dianggap sebagai suasana yang hangat dan selesa. Campuran terdiri daripada kepingan pelbagai warna akrilik. Ini adalah ciri utama plaster flock. Dengan itu anda boleh menukar antara warna yang berbeza. Sendi-sendi tidak terbentuk, salutan kelihatan pepejal. Ciri plaster kawanan ini membolehkan anda menggambar, sebagai contoh, kanak-kanak dalam warna yang berbeza dengan mudah dan semulajadi.

kembali ke menu ↑

Venetian

Dianggap sebagai ratu antara jenis plaster lain. Ia digunakan dalam projek mereka oleh kebanyakan pereka. Dengan bantuan meniru marmar lut jubin, batu dan tekstur lain. Komposisi campuran ini mempunyai kedalaman visual yang unik. Ia sesuai untuk mana-mana premis:

 • kanak-kanak;
 • ruang tamu;
 • lorong;
 • dapur

Ia boleh digabungkan dengan apa-apa bahan dan kemasan yang lain.

Papak marmar adalah penyelesaian yang unik, terutamanya di kawasan dengan kelengkungan. Jenis kemasan ini dipanggil klasik sejak nenek moyang kita dan bukan sahaja menggunakan cip marmar dan kapur. Mereka sering digunakan pada Zaman Pertengahan.

Lembaga
Sekiranya Venetian bersalut di atas dengan lapisan lilin, maka lapisan ini akan berlangsung sekurang-kurangnya 10 tahun atau lebih lama lagi.
kembali ke menu ↑

Serbuk batu

Cip batu - menghadapi kaedah yang juga patut diberi perhatian

Cip batu - menghadapi kaedah yang juga patut diberi perhatian

Saya berfikir bahawa kaedah ini juga perlu diberi perhatian. Batu remah dari pecahan kecil hingga sederhana (0.5-5 mm) dalam pengikat khas boleh berfungsi keajaiban. Pengilang (batu) boleh mengambil marmar, granit atau kuarza. Salutan ini boleh disusun dengan bergaya:

 • melengkung bukaan;
 • sudut;
 • niche;
 • elemen seni bina.

Penampilan yang jelas dan sejuk salutan dalam kombinasi dengan jenis lain kelihatan cantik.

kembali ke menu ↑

Kumbang kumbang

Suasana yang menyenangkan akan sentiasa memerintah dalam kumbang kulit yang tertutup.

Suasana yang menyenangkan akan sentiasa memerintah dalam kumbang kulit yang tertutup.

Walaupun kumbang kulit digunakan terutamanya untuk hiasan facades, dalam orang-orang berlalu beberapa pangsapuri juga dapat dijumpai. Suasana yang menyenangkan akan sentiasa memerintah dalam kumbang kulit bersalut, yang kondusif untuk berehat dan damai. Salutan itu dikurniakan kekuatan tinggi, menyimpan untuk masa yang lama, tidak hilang penampilan asal sepanjang tempoh operasi. praktikal, ketahanan. Saya boleh mengatakan bahawa mereka yang menggunakannya mengejar dua harim dan berjaya mengejar keduanya.

kembali ke menu ↑

Afrika

Afrika - kelihatan agak mahal

Afrika - kelihatan agak mahal

Salutan meniru ular atau kulit buaya. Mempunyai kesan hiasan khas, ia sering digunakan dalam hiasan dalaman, menekankan warna etnik. Terlihat agak mahal. Dari atas menjadi ditutup dengan gliter, cat atau lilin.

kembali ke menu ↑

Lilin Marseilles

Pilihan dengan lilin Marseilles

Pilihan dengan lilin Marseilles

Digunakan oleh para pereka untuk menyebarkan permukaan berbatu, masonry antik atau batu pasir. Skema warna adalah pasir ringan. Unsur-unsur sedemikian menjadikan pedalaman itu lengkap dengan menambah keselesaan dan kehangatan ke bilik. Potongnya, biasanya pintu atau bahagian dinding tertentu.

kembali ke menu ↑

Kesan sutera

Jenis plaster yang sangat cantik, menyerupai sutera dengan corak dan corak yang tidak mengganggu. Pedalaman kelihatan elegan dan kaya dengan sentuhan memberi sensasi sentuhan.

Stucco sutera dianggap sebagai ratu dalam sektor plaster hiasan. Dia selalu kelihatan mahal, elegan, bangsawan, di mana sahaja dia digunakan. Daya tarikan istimewa - permainan sinar di siang hari, dari mana ia sukar untuk dipandang jauh.

Plaster hiasan berbeza dari segi tradisional kerana ia mengandungi komposisi bahan, yang memberikan lapisan tidak sekata, bentuk dan tekstur hiasan. Sebagai asas, pengeluar menggunakan:

 • kuarza;
 • kerajang;
 • mika;
 • serat sutera.

Ia adalah mereka yang mencipta corak yang indah di permukaan dinding. Kedua-duanya, dan yang lain akan menambah kedinamikan. Radikal mengubah rupa. Akan menjadikan bilik itu benar-benar bergaya.

kembali ke menu ↑

Warna dalam pilihan peribadi dan gaya

Penekanan adalah trik reka bentuk yang paling terkenal dan paling penting, yang selalu memainkan win-win. Terutamanya, tugas itu bukan sahaja untuk menyegarkan bilik, tetapi juga untuk menjadikannya bergaya, bergaya, untuk menyentuh kecanggihan dan kekayaan. Pilihan warna di sini adalah di latar belakang, selepas pilihan bahan. Warna adalah perasaan, emosi dan tanggapan yang diterima seseorang dari pembaikan.

Pilihan warna menjejaskan mood, emosi dan tanggapan.

Pilihan warna menjejaskan mood, emosi dan tanggapan.

Dia mesti selaras dengan gaya, tidak menyakitkan, tidak memenatkan. Pilihan asas palet warna berdasarkan empat kumpulan:

 • Segar. Berikan ketelusan, kerohanian kesucian.
 • Hangat. Mereka menenangkan orang yang tersayang, dan menambah keselesaan bilik, terpaksa berehat.
 • Tepu. Mempunyai peratusan yang tinggi daripada bahan pewarna.
 • Tenang Warna lembut, selalunya dengan warna kelabu. Keputusan sedemikian membawa keseimbangan dan keamanan kepada rumah.

Warna mesti selaras dengan gaya, tidak menyakitkan, tidak memenatkan

Warna mesti selaras dengan gaya, tidak menyakitkan, tidak memenatkan

kembali ke menu ↑

Bagaimana dan jenis plaster apa yang boleh digunakan di dapur?

Setelah membuat revolusi di dapur dan di bilik mandi, enggan melekat kertas dinding untuk lukisan dan jubin seramik, anda akan menjadikan mereka bergaya, bergaya dan unik. Bilik ini dianggap sebagai lawatan dengan iklim yang melampau di dalam rumah, jadi untuk dapur ia dinasihatkan untuk memilih komposisi sintetik berdasarkan akrilik. Hanya mereka yang dapat menahan turun naik suhu, tahan kepada pembentukan formasi kulat, udara lulus dengan baik.

Lembaga
Adalah wajar untuk menutup lapisan atas dengan lilin atau cat, jadi ia akan bertahan lebih lama, tanpa kehilangan penampilan, memudahkan penjagaan salutan.
Di bahagian dalam dapur

Di bahagian dalam dapur

Lihatlah gambar, bagaimana boleh menukar dapur atau mandi anda, jika anda memilih plaster hiasan sebagai penamat. Dan tidak kira apa yang akan berlaku:

 • Sutera Venetian;
 • kumbang kulit;
 • baldu, travertine klasik;
 • marmar;
 • mikro.

Campuran gypsum tidak boleh digunakan sebagai asas untuk bilik-bilik ini. Mereka takut kelembapan yang tinggi dan tidak memenuhi keperluan kebersihan. Kerana mereka secara aktif menyerap kelembapan, mereka membengkak, kehilangan integriti mereka. Agar tidak membaik pulih pembaikan, lebih-lebih lagi, dalam masa terdekat, mereka harus ditinggalkan semata-mata.

Plaster hiasan Venetian sangat popular di hiasan dapur.

Ia digunakan dalam penciptaan gaya seperti:

Di sini digunakan tekstur licin yang dihalang.

 • Venetian kelihatan baik dalam kombinasi dengan panel yang indah dan alat dengar putih. Pelapisan boleh digunakan pada semua empat dinding atau pada serpihan yang dipilih secara berasingan.
 • Ia akan menjadi kreatif untuk melihat pilihan di mana di dapur permukaan siling tidak akan lancar, tetapi bertekstur, dan dindingnya akan kelihatan licin atau berwarna dua. Di sini warna alat dengar dipilih untuk keutamaan peribadi. Di siling, anda juga boleh mencipta tiruan awan atau motif gambar.
 • Ia akan menjadi menarik untuk melihat pilihan tempat liputan kawasan kerja dari ruang makan.
 • Gabungan salutan bata hiasan dengan permukaan licin juga kelihatan asli. Dapur ini akan kelihatan hebat dan bergaya.
 • Foto menunjukkan bagaimana gabungan batu buatan dan kumbang kulit kelihatan di dapur kecil. Warna-warna boleh dipilih bukan sahaja yang digunakan untuk contohnya.
 • Stucco untuk konkrit sering digunakan dalam dapur. Ia kelihatan agak baik dan asli. Di kawasan apron, anda boleh menggunakan panel dinding telus atau cermin. Mereka tidak akan merosakkan penampilan umum, mereka akan berfungsi sebagai perlindungan yang boleh dipercayai untuk salutan.
 • Sebagai warna, anda boleh meninggalkan sama, konkrit. Benar, lebih baik akan melihat kelabu berwarna kelabu dalam warna yang berbeza, contohnya, hitam, putih atau smears rambut putih, dengan warna karat atau kilauan logam.

Terdapat banyak pilihan untuk menggunakan pelapis bertekstur. Mereka boleh disiapkan hanya dengan gerbang, niche, dinding atau semua dinding bersama-sama dengan unsur-unsur seni bina ini. Anda boleh membuat monophonic atau menggabungkan warna.

kembali ke menu ↑

Petua kecil dalam reka bentuk dapur

Saya harap petua ini akan membantu anda dalam reka bentuk ruang dapur:

 • Sekiranya dapur mempunyai niche, kotak pengudaraan, bukaan, menghiasi mereka dengan plaster berlapis.
 • Sekiranya anda mempunyai perapian atau dapur di dalam rumah anda, venir mereka dengan batu bata atau plaster batu semulajadi, sebagai tambahan kepada penampilan estetik dan bergaya, anda akan mencapai kesan yang lain - di bawah salutan ini akan ada keretakan dan keretakan pada mereka.
 • Jika anda ingin membuat dapur dalam gaya maksimalisme, gunakan dinding yang licin yang meliputi kerja anda.
 • Jika dapur anda ringan dan luas, dan set perabotnya adalah eksklusif, gunakan plaster Venetian dalam kerja anda.

Terdapat banyak kegunaan untuk lapisan.

Terdapat banyak kegunaan untuk lapisan.

Apron terutamanya yang mudah terdedah kepada keterlaluan suhu, jadi ia boleh ditukar dengan jubin seramik. Tutup ruang makan sebanyak mungkin dengan plaster hiasan, ini akan menambah keselesaan.

kembali ke menu ↑

Gunakan di lorong

Koridor, lorong, dewan dianggap, jika tidak utama, maka sekurang-kurangnya penting di dalam rumah. Mereka dipanggil pameran, memperkenalkan tetamu ke apartmen, citarasa gaya dan keutamaan pemilik. Oleh itu, adalah perlu untuk membuat yang layak dan betul. Dari sini, para tetamu membentuk kesan pertama.

Penggunaan bahan di lorong

Penggunaan bahan di lorong

 • Permukaan licin dengan lukisan, dinding yang tipis yang paling sesuai untuk koridor kecil.
 • Untuk meningkatkan ruang secara visual, lebih baik untuk mengambil sebagai asas plaster warna cahaya dengan tekstur halus atau halus dan corak atau corak yang tidak mencolok di tengah.
 • Apa-apa kelegaan secara visual menghasilkan jumlah, jadi sebidang kecil bilik akan bersembunyi.
 • Dalam kombinasi dengan orang Venesia, anda boleh menggunakan stuko emas, benar, jika ini tidak bertentangan dengan projek gaya.
 • Untuk lorong dan dewan yang besar, saya cadangkan memilih seorang Venesia. Jadi ruang anda akan bermain dengan cara yang baru, ia tidak akan kelihatan seperti bilik biasa, tetapi sebagai istana sebenar atau pintu masuk utama.

 • Melepa meniru kerja keras atau batu hiasan kelihatan cantik di koridor.
 • Untuk pedalaman dalam gaya seni pop, lukisan tiga dimensi yang dibuat dalam warna-warna terang paling sesuai.
 • Lukisan-lukisan yang menarik di latar belakang plaster dekoratif, melengkapkan imej, memberi keanggunan gaya klasik.
 • Warna halus dinding plaster bertekstur adalah yang terbaik untuk memulihkan koridor bilik Provencal gaya.
 • Elegant di pedalaman koridor kelihatan Venetian dengan kesan sutera basah.Ia boleh digabungkan secara selamat dengan kaca, kayu atau logam.

Koridor dan lorong tidak mendapat sumber pencahayaan semulajadi, jadi mereka perlu menggunakan palet cerah, warna terang. Ia adalah betul untuk menggunakan cermin di dalamnya, terutamanya jika mereka mempunyai kawasan yang boleh digunakan dengan kecil.

Nada merendahkan semula jadi akan membantu mewujudkan suasana ketenangan dan ketenangan di dekat dan koridor.

kembali ke menu ↑

Cara untuk reka bentuk ruang tamu

Di sini, merancang untuk membaiki, kami menetapkan dua tugas utama - untuk mewujudkan keselesaan dan kemudahan, kondusif untuk bersantai dan bersantai. Oleh kerana itu, pilihan bahan finishing untuk permukaan dinding adalah tugas yang sangat penting dan sukar.

 • Plaster hiasan dalam projek reka bentuk ruang tamu mungkin berfungsi sebagai kemasan utama. Ia juga boleh digabungkan dengan batu oleh paneldan dengan pokok dan dengan kertas dinding untuk lukisan.
 • Di sini adalah ruang tamu di mana bukan sahaja permukaan dinding dilekatkan, tetapi juga siling yang dibingkai dengan stuko. Tiada siapa yang akan berhujah dengan fakta bahawa ia kelihatan asli dan elegan.
 • Jika tugasnya adalah untuk meningkatkan secara visual kawasan yang boleh digunakan, maka kerja itu harus menggunakan campuran warna-warna cerah, lebih baik dengan kesan reflektif yang baik.
 • Dengan melapisi lilin Marseilles, anda boleh membuat perhiasan dan tiruan seperti salutan kayu, serta tiruan batu bata dan batu.
 • Untuk mencipta semula ruang dalaman yang elegan dan elegan, pilihlah plaster Venetian dengan perak atau kilauan emas.

Velvet dan dinding sutera yang mencerminkan zarah-zarah cahaya yang kelihatan elegan dan kaya.

 • Grafit sangat sering digunakan oleh kedua-dua pereka dan pengguna. Jenis plaster ini membolehkan anda membuat tekstur dinding tua atau aplikasi. Ruang tamu juga akan kelihatan baik di kawasan tertentu.
 • Afrika adalah sejenis plaster hiasan yang terkenal dengan tekstur yang menyerupai kulit buaya atau kulit ular. Di ruang tamu dalam gaya etnik akan kelihatan baik dan sesuai. Kemasan seperti ini kelihatan mahal, terutamanya jika ia dirawat dengan lapisan glitter, varnis atau lilin di atas.
 • Tekstur pedesaan batu lusuh digunakan dalam reka bentuk ruang tamu, yang dibuat dalam gaya negara atau sejarah.
 • Ruang tamu anda hanya akan mendapat manfaat jika anda menghiasi siling dengan corak, dan menggabungkan dinding dengan plaster hiasan dengan kawasan yang diliputi dengan kertas dinding untuk lukisan.
 • Dinding buatan yang buatan boleh menjadi plaster craquelure atau kumbang kulit. Keretakan dan bengkak adalah relevan dalam gaya klasik dan retro.

Gabungan beberapa jenis salutan di ruang tamu tidak menjadikannya megah dan mencabar, jika benar untuk menggabungkan warna dan memadankan teksturnya.

Saya ingin perhatikan bahawa projek-projek reka bentuk monoton tradisional, di mana dinding ruang tamu dibuat dalam warna kelabu, telah lama keluar dari fesyen.

Lembaga
Jika anda mahu ruang tamu anda kelihatan bergaya dan cantik, memberi keutamaan kepada warna-warna terang dan tekstur baru.
kembali ke menu ↑

Bagaimana saya boleh membuat bilik tidur yang indah?

Menghiasi dinding dan siling bilik tidur bukan sahaja merupakan cara untuk memanjangkan hayat lapisan selagi mungkin, ia juga merupakan cara untuk mewujudkan suasana yang selesa di dalamnya, kondusif untuk bersantai sebelum tidur. Selalunya, gumpalan plaster nada gelap atau disenyapkan digunakan di bilik tersebut.

Menghiasi dinding dan siling bilik tidur

Menghiasi dinding dan siling bilik tidur

 • Untuk membuat kesan volumetrik, lebih baik memilih bahan dengan pecahan sederhana atau besar.
 • Venetian - penutup yang sempurna untuk bilik tidur dengan gaya klasik. Dengan bantuannya, anda boleh mencipta semula jadi struktur semula jadi dan jenis batu semula jadi. Warna semulajadi dan kelancaran garisan membantu menenangkan, menunjukkan ketenangan.
 • Cara paling mudah untuk mendapatkan permukaan dinding trend di bawah konkrit, menggunakan permukaan konkrit yang siap pakai. Dinding konkrit putih adalah penyelesaian yang menarik, tetapi tidak semua orang mempunyai dinding siap untuk konkrit. Kesan yang sama boleh dilakukan sendiri, jika anda menggunakan plaster khas.Ia tidak berbeza dengan konkrit tradisional dengan semua kesan struktur ciri-cirinya. Lapisan sedemikian boleh mempunyai apa-apa tekstur, menjadi satin, matte, seragam, atau meniru kerja keras.
Di bahagian dalam bilik tidur

Di bahagian dalam bilik tidur

Venetian slab marmar dalam warna hijau terang yang kaya - keputusan yang berani.

 • Pilihan win-win, pada pendapat saya, dianggap salutan yang meniru fabrik. Ia boleh menjadi baldu, sutera basah, baldu berumur atau velor. Tekstur boleh menjadi matte dan berkilat. Apa perubahan warna, maka pilihannya adalah untuk pemiliknya.
 • Pada asalnya kelihatan warna pistachio bilik tidur.
 • Pilihan win-win, dan ia disahkan, dianggap penggunaan plaster hiasan warna semula jadi.
 • Dinding bersalut manna boleh dibuat lancar atau di bawah batu hiasan. Kekasaran salutan di sini memberikan serbuk marmar.
 • Warna cahaya salutan boleh ditambah ke coran dengan menambah pigmen pearlescent.
 • Dengan sutera basah anda boleh membuat projek reka bentuk yang elegan. Ia akan memberikan dinding yang licin dan baldu.
 • Sekiranya anda menutup dinding dengan cat getah, maka pada permukaannya, warna iridescent dari palet warna yang kaya terbentuk. Bilik tidur ini akan kelihatan lebih cantik.
Lantai yang ideal untuk bilik tidur gaya klasik

Lantai yang ideal untuk bilik tidur gaya klasik

 • Lilin Marseilles boleh menghiasi dinding di bawah kulit kayu, batu atau bata, jika anda berpuas hati dengan reka bentuk ini. Dan menutup dinding dengan lilin di atas, anda boleh melihat rupa berkilat.
 • Zon aksen di dalam bilik tidur adalah penyelesaian yang biasa dan bergaya. Di sini tidak perlu menggunakan tekstur yang sama. Untuk dinding aksen dipilih di kepala katil. Jadi bilik diubah secara radikal.
kembali ke menu ↑

Petua untuk pemula

Sekiranya anda membuat keputusan untuk menoreh dinding dengan campuran bertekstur, saya cadangkan untuk mendengar nasihat profesional:

Jika anda tidak mempunyai pengalaman dengan bahan tersebut, pilih jenis plaster mudah, lukisan timbul boleh digunakan dengan bantuan penggelek stensil. Mereka boleh dibeli di mana-mana pasaran bangunan.
Reka bentuk ruang tamu yang luar biasa di ungu

Reka bentuk ruang tamu yang luar biasa di ungu

 • Dalam plaster kumbang kulit, gunakan butiran khas dalam kerja. Gerakkan mereka ke arah yang dikehendaki dengan spatula.
 • Untuk membuat bas relief, stuko, angka hiasan volumetrik menggunakan komposisi plaster, dengan syarat anda boleh melakukannya. Jika tidak, anda boleh membeli siap sedia. Mereka juga penuh di kedai-kedai perkakasan.
 • Jika sampai ke tahap ini anda tidak mempunyai pengalaman dan tidak pernah bekerja dengan plaster hiasan, cuba kekuatan dan keupayaan anda pada bahagian yang tidak jelas di dinding balkoni, loggia atau tandas.

Dalam gelap, nada neutral

Dalam gelap, nada neutral

Pertimbangkan ciri dinding anda. Plester bertekstur sesuai dengan baik dan tanpa masalah pada permukaan bata atau konkrit tanpa penyediaan sebelum ini.

 • Mengambil kira keadaan iklim bilik. Contohnya, di ruang tamu, koridor atau bilik tidur anda boleh membeli sebarang jenis liputan. Dan di bilik mandi atau dapur, di mana penunjuk iklim tidak stabil, perhatikan campuran silikat. Mereka, dengan cara itu, boleh dikemas kini secara berkala dan dicat semula.
 • Apabila memilih warna di dalam bilik tidur, pertimbangkan tempat itu. Jika ia terletak di sebelah utara, gunakan kopi berwarna kuning air, oren, burgundy atau merah jambu. Jika di bawah matahari, maka lebih baik menggunakan julat sejuk: hijau, kelabubiru

Sudut selesa untuk berehat

Sudut selesa untuk berehat

kembali ke menu ↑

Apakah kertas dinding atau plaster hiasan yang lebih baik?

Jika kita bercakap mengenai kertas dinding mahal (berdasarkan bahan semulajadi), ia tidak begitu berbeza. Pada plaster praktikal lebih selamat. Dalam bekerja dengan kertas dinding, anda perlu mengikuti dan mematuhi peraturan dan nuansa tertentu, melepa adalah lebih mudah. Ia menjimatkan masa, tenaga, dan wang. Penyediaan permukaan dinding adalah sama untuk dinding dan melepa. Benar untuk pilihan kedua, penjajaran khas dinding tidak diperlukan.

Warna terang dan tidak mengganggu sesuai untuk bilik tidur.

Warna terang dan tidak mengganggu sesuai untuk bilik tidur.

Yang lebih baik?

Kebaikan dan keburukan: kertas dinding dan plaster

Ruang tamu hitam dan putih

Ruang tamu hitam dan putih

9 Skor Jumlah
Plaster hiasan: dalaman yang indah untuk setiap selera

Tidak kira apa yang anda menggabungkan plaster hiasan dengan: batu tiruan, kertas dinding, jubin, projek anda pasti akan layak diletakkan pada majalah berkilat. Tetapi anda perlu mempertimbangkan bahawa bahan ini tidak bernilai menyimpan, baik pada pembelian, dan di tempat kerja. Setelah meninjau maklumat, sila tinggalkan komen anda dengan hujah dalam komen. Mereka akan berguna kepada pembaca lain. Pendapat anda sangat penting kepada kami. Terima kasih kerana penyertaan anda. Kami menghargai setiap ulasan anda dan masa anda.

Relevan maklumat
8.5
Ketersediaan permohonan
9
Pendedahan topik
9
Kebolehpercayaan maklumat
8
Kebaikan
 • Kebolehpercayaan
 • Ketahanan
 • Estetika dan kemungkinan pelaksanaan pelbagai projek reka bentuk dan tekstur
Cons
 • Kos bahan yang tinggi
 • Projek yang rumit memerlukan pengalaman dan kepakaran.
 • Rayuan kepada profesional
 • Kesukaran untuk menyingkirkan salutan, kerana sifat pelekat plaster hiasan sangat tinggi
Tambah ulasan anda

Kami akan gembira dan pendapat anda

Tinggalkan jawapan

Penilaian keseluruhan anda

ms2.decorexpro.com - Jurnal harian Reka bentuk, Senibina, Reka Bentuk Dalaman

Bilik-bilik

Halaman dan taman

Reka bentuk