Dekorasi bilik mandi dengan batu buatan: basuh, meja, rak. Ciri-ciri penggunaan bahan

Dekorasi bilik mandi dengan batu buatan - alternatif asli yang baru kepada jubin seramik biasa. Permukaan, dipotong dengan batu, selalu kelihatan mewah, kaya dan elegan. Di samping itu, bahan yang boleh dipercayai melindungi bilik dari penampilan kelembapan dan acuan. Tempat terbaik untuk menampung bahan tersebut akan menjadi bilik mandi atau bilik mandi gabungan.

Kandungan artikel ini:

Ciri-ciri penggunaan

Dinding yang dilapisi oleh granit, marmar atau onyx kelihatan mulia. Pilihan yang lebih berpatutan ialah penggunaan batu buatan, yang mempunyai palet warna yang sangat kaya. Bahan aglomerat dapat meniru tekstur batu-batu alam, yang membolehkan anda mencari naungan yang dikehendaki. Terima kasih kepada batu buatan, anda boleh membuat perasaan permukaan yang lengkap tanpa kehadiran lapisan dan lipit.

Trim batu tiruan dikurniakan bukan sahaja ciri-ciri hiasan. Bahan ini digunakan untuk membuat perabot untuk:

Ia akan menjadi menarik untuk anda:ULASAN: Reka bentuk bilik mandi di rumah kayu (200+ Foto): Lakukan sendiri (siling, lantai, dinding)

kembali ke menu ↑

Jenis bahan batu penamat

Untuk membuat dalaman bilik mandi, anda boleh menggunakan apa-apa jenis batu buatan. Jenis batu berikut telah mendapat populariti:

Batu buatan - alternatif kepada jubin seramik

Batu buatan - alternatif kepada jubin seramik

 • Terputus dengan penyelewengan - kadang-kadang seperti model mungkin mempunyai tepi tajam. Ia membawa fungsi hiasan yang besar, ia kelihatan sangat menarik di dinding, tetapi pemasangan salutan seperti ini mesti dipercayai oleh pakar.
 • Sawn - lancar, walaupun luka. Oleh itu, ia adalah lebih mudah dan lebih mudah untuk bekerja dengannya daripada dengan rupa yang hancur. Dengan batu itu, pedalaman akan sentiasa kelihatan mulia dan elegan.
 • Alam adalah bahan semula jadi dari pelbagai batu. Ia menjadikan pedalaman benar-benar bergaya dan mahal.
 • Tiruan adalah spesies yang paling popular, di mana penampilan tidak boleh berbeza daripada baka semula jadi, bergantung pada spesies yang dipilih.

Batu hiasan yang menarik

Batu hiasan yang menarik

Ia akan menjadi menarik untuk anda:TINJAUAN: Rak siling di bilik mandi: 4 Langkah ke hasil yang tidak sempurna. Pemasangan DIY

kembali ke menu ↑

Cadangan untuk reka bentuk bilik mandi

Apabila memilih batu tiruan, selalu perlu diingat bahawa bahan ini mengaburkan bilik dan menjadikannya gelap. Oleh itu, perlu berfikir terlebih dahulu mengenai pencahayaan masa depan bilik.

Satu lampu pada siling mungkin tidak mencukupi. Seseorang akan merasa bahawa dia berada dalam beg batu. Oleh itu, adalah lebih baik untuk mencipta lampu pelbagai peringkat yang akan menjadikan semua sudut gelap di bilik mandi cerah.

Menghadapi batu gelap di bilik mandi tidak sesuai. Bilik itu hanya boleh menjadi crypt, terutama jika saiznya kecil. Jika anda sangat menyukai pelbagai hitam, maka adalah wajar untuk menggabungkannya dengan cahaya, memberikan keutamaan kepada yang terakhir.

Kadang-kadang warna gelap dinding boleh dibayangi oleh kontras elemen cahaya lantai dan penutup siling, perabot atau paip.

Ia cukup untuk mengeluarkan satu dinding

Ia cukup untuk mengeluarkan satu dinding

Untuk membuat peletakan yang lebih selesa dan dalaman bilik mandi, di dalam bilik ini anda perlu meletakkan periuk atau tiub dengan hijau tumbuhan. Di dalam bilik mandi melihat pokok dan jenis tumbuhan tropika, yang sesuai suasana basah. Anda boleh cuba meniru tiruan tanaman yang berkualiti tinggi di dalam bilik mandi batu.

Di bilik mandi kecil bertingkat tinggi rumah jangan gunakan bahan untuk menyelesaikan seluruh bilik. Ia perlu untuk diperuntukkan untuk ini kecil zon bilik Mereka boleh menjadi lantai, sebahagian dinding, lapisan bilik mandi, sinki siap, menghiasi niche dan lain-lain.

Dinding batu sepenuhnya di dalam bilik kecil sering tidak kelihatan dengan estetik yang menyenangkan. Sekiranya terdapat keperluan untuk penamat, anda perlu memilih bahan ringan. Adalah dinasihatkan untuk memilih permukaan berkilat supaya mereka dapat mengembangkan ruang secara visual.

Adalah sangat penting untuk mengikuti peraturan kesesuaian bahan. Sekiranya ia tidak berjaya menggabungkan bahan penamat, maka bilik akan kelihatan lebih kecil daripada yang sebenarnya.
Pilihan selesa dengan perapian

Pilihan selesa dengan perapian

Pangsapuri diraja mewah di bilik mandi boleh dibuat menggunakan batu marmar atau batu granit. Pilih untuk ini anda memerlukan jubin warna neutral atau warna pastel.

Meja countertops, tab dan rak digabungkan dengan reka bentuk cahaya yang tenang digunakan untuk mengembangkan bilik-bilik.

Aglomerat kuarza dipilih untuk bilik mandi kerana kemungkinan bahan ini memberikan permukaan licin, licin tanpa sendi, lipit dan sambungan. Oleh itu, bahan tersebut boleh diletakkan di atas lantai untuk melaksanakan penyelesaian reka bentuk yang menarik atau membuat kesan lantai diri.

Gunakan agglomerate kuarza

Gunakan agglomerate kuarza

kembali ke menu ↑

Peraturan kerja

Untuk membuat bahagian dalam bilik mandi berjaya dan sempurna, anda boleh menggunakan peraturan berikut untuk menggabungkan batu buatan:

 • Meningkatkan jumlah sumber cahaya. Malah warna batu cahaya mengambil cahaya dan mengurangkan tahap pencahayaan bilik mandi. Oleh itu, cahaya mesti ditambah.
 • Jenis gelap mestilah bergantian dengan bahan ringan.
 • Dalam bilik yang terlalu sempit, tidak disyorkan untuk menggunakan hiasan seperti itu, kerana ia menambah kegelapan, tetapi ini tidak berlaku untuk lekapan bilik mandi untuk bilik mandi.
 • Ia sentiasa perlu mengingati rasa perkadaran apabila menggunakan batu hiasan, supaya tidak secara tidak sengaja menjadikan bilik mandi menjadi sejenis gua.
 • Betul dipukul batu kasar di dinding boleh menjadi kemuncak bilik. Ia perlu melembutkan dengan butiran halus, bentuk halus dalaman.
 • Dengan batu hidup sempurna dengan harmoni tumbuhanyang mewujudkan suasana alam di bilik mandi. Kebisingan aliran air, permukaan batu dan dedaunan hijau akan bergabung untuk mengenakan tenaga dengan tenaga dan memberikan kelonggaran dan rehat yang sebenar.
 • Tiruan batu semula jadi dalam keharmonian sempurna dengan permukaan kayu.Tetapi apabila memilih seperti selesai untuk bilik mandi, anda perlu berhati-hati bahawa kayu mempunyai impregnation khas dengan perlindungan dari air.

Ilusi gua

Ilusi gua

Lembaga
Batu hiasan boleh digabung dengan baik dengan bahan semula jadi dan buatan, bergantung pada jenisnya. Ia boleh berjaya digabungkan dengan cermin dan logam.

Ia akan menjadi menarik untuk anda: TINJAUAN: Reka bentuk dan selesaikan bilik mandi dengan panel plastik 110+ Photo - Cara yang cepat dan murah untuk hiasan

kembali ke menu ↑

Kualiti penamat yang positif

Walaupun bahan hiasan jauh lebih murah daripada semula jadi, berbanding dengan jenis kemasan lain, ia mempunyai harga yang agak tinggi. Walau bagaimanapun, kosnya dibenarkan oleh pelbagai ciri positif:

 • keaslian bahan;
 • kelembapan rintangan, perlindungan daripada lembap dan acuan;
 • ketahanan, rintangan haus;
 • keupayaan untuk menahan beban berat dan tekanan mekanikal; rintangan terhadap kerosakan;
 • keupayaan pemindahan haba yang rendah;
 • ketiadaan latar radioaktif, yang sering terjadi apabila memilih batu semulajadi;
 • kehadiran lapisan pelindung;
 • kesederhanaan dan ketersediaan penjagaan dan operasi.

Ia boleh digabungkan dengan bahan semula jadi.

Ia boleh digabungkan dengan bahan semula jadi.

Dekorasi bilik mandi dengan batu buatan boleh berbeza:

Pelbagai jenis bahan hiasan yang luas memungkinkan untuk merealisasikan sebarang idea reka bentuk. Banyak pengeluar perabot dan paip, berurusan dengan batu buatan, boleh membawa kepada projek kehidupan untuk pesanan individu. Pada diri anda, anda boleh memikirkan reka bentuk tab mandi dan sinki, tampil dengan bentuk atas meja dan membuat bilik mandi dalaman anda bergaya dan individu.

Hiasan dinding adalah cara yang klasik.

Hiasan dinding adalah cara yang klasik.

kembali ke menu ↑

Bagaimana untuk memilih batu buatan?

Apabila memilih bahan, anda mesti melihat penampilannya terlebih dahulu. Permukaan depannya hendaklah bebas daripada cip, calar atau retak, serta jejak berus. Kehadiran penyok atau benjolan di permukaan, tetapi mereka tidak boleh melebihi 5 mm.

Lembaga
Sentiasa perlu mengemudi harga dalam pemilihan. Bahan ini mempunyai kos yang tinggi, jadi pada pandangan harga yang rendah, penjual mesti selalu meminta sijil yang berkualiti. Dengan ketiadaan dokumen sedemikian, anda berisiko membeli bahan yang berkualiti rendah dan pendek.

Satu lagi nuansa - produk yang diperbuat daripada batu hiasan mungkin kelihatan sama pada pandangan pertama. Ia kadang-kadang sangat sukar walaupun untuk pakar untuk membezakan palsu murah dari produk berkualiti tinggi secara visual.

Oleh itu, hanya dokumen berkaitan yang boleh dijadikan jaminan kualiti. Produk syarikat besar dengan nama yang diketahui biasanya dilabelkan di bahagian belakang, yang juga dianggap sebagai jaminan kualiti.

Dalam nada beige

Dalam nada beige

Untuk spesies, anda perlu memilih batu yang akan selaras dengan seluruh hiasan atau barangan dalaman. Apabila memilih batu warna cahaya untuk bilik mandi, pedalaman akan kelihatan mulia dan elegan.

Warna gelap membuat pedalaman yang ketat dan ringkas. Tetapi dengan warna gelap akan membuat ruang kosong. Jenis batu dengan corak berbintik akan membantu menanggalkan noda dari air. Dan pada permukaan putih akan tercalar yang kurang ketara.
kembali ke menu ↑

Bath

Perkara terbesar di bilik mandi ialah mandi itu sendiri. Malah atribut ini boleh dibuat dari batu buatan.

Blok batu monolitik akan membuat pedalaman istimewa, jelas berbeza dari yang lain. Selain itu, ia boleh dicipta oleh perkembangan individu. Proses operasi seperti mandi membawa sensasi sentuhan yang hebat, dan juga memberikan bantuan psikologi, menjadikan suasana menjadi istimewa.

Bahan tiruan boleh dirawat dengan baik. Itulah sebabnya anda boleh membuat reka bentuk mandi yang paling luar biasa pada projek mereka sendiri. Walaupun dijual terdapat pelbagai jenis model asli dan luar biasa.

Bahan ini boleh dirawat dengan baik.

Bahan ini boleh dirawat dengan baik.

Kelebihan mandi sedemikian banyak. Di samping itu, ada hujah lain yang kuat memihak kepada paip paip. Idea sedemikian agak baru, ia masih tidak sering ditemui dan tidak mempunyai masa untuk memikirkan.

Pada mulanya, bahan ini adalah jisim yang sangat plastik, yang terdiri daripada pasir kuarza atau kerepek granit, pemangkin dan resin poliester. Gabungan ini membolehkan bahan untuk mengambil apa-apa bentuk sebelum pemejalan. Pengilang telah berjaya membeli peralatan khas untuk tujuan ini. Apabila bahan mengeras, ia mengalami tahap pengisaran dan pemprosesan tambahan.

Mandi terbuat dari batu buatan mempunyai ciri-ciri berikut:

 • penampilan yang luar biasa dan bentuk yang menarik;
 • kapasiti pelepasan haba yang rendah - membantu mengekalkan suhu lebih lama;
 • salutan tahan bakteria;
 • produk tidak memerlukan sokongan tambahan;
 • mempunyai penebat bunyi yang baik.

Bahan ini adalah jisim yang sangat plastik.

Bahan ini adalah jisim yang sangat plastik.

Lembaga
Anda boleh menggunakan batu tiruan untuk menghadapi mandi. Untuk melakukan ini, kotak khas dibina di sekitar mandi biasa, yang ditutupi dengan serpihan batu.
kembali ke menu ↑

Tenggelam

Pembersih batu dibezakan dengan kombinasi keindahan dan kekuatan tinggi. Pelbagai jenis warna membolehkan anda memilih pelbagai yang sesuai di bawah sebarang objek keadaan. Tenggelam boleh dibuat apa-apa bentuk.

Pembersih batu mempunyai salutan gelcoat khas yang melindungi permukaan dari lelasan. Di samping itu, permukaan di bawah lapisan pelindung menjadi licin tanpa pori-pori.
Berbeza dalam gabungan kecantikan dan ketahanan yang tinggi

Berbeza dalam gabungan kecantikan dan ketahanan yang tinggi

Terdapat jenis cangkang, bergantung kepada bentuknya:

 • persegi;
 • segi empat tepat;
 • pusingan;
 • bujur.

Produk paip juga mungkin berbeza mengikut warna:

 • kerang dicipta dengan tiruan batu kuarza marmar semula jadi dalam warna kuning muda, merah jambu, warna coklat;
 • terdapat tenggelam dari batu warna standard untuk peralatan bilik mandi - putih dan hitam;
 • dibuat cangkang warna terang - merah, kuning, biru.

Bentuk shell yang menarik

Bentuk shell yang menarik

Tenggelam berasingan mengikut jenis pengancing tablet:

 • Lantai - mempunyai sokongan dalam bentuk kaki atau sokongan dan membenarkan pelarasan ketinggian susunan. Pelbagai lantai boleh dipasang di kabinet, kabinet dengan rak.
 • Model dinding mempunyai berat dan saiz kecil, dipasang pada dinding dengan sauh. Pengikat boleh dibuat untuk menyelesaikan dinding semasa pembaikan atau selepas itu, bergantung pada jenis kerja.
 • Tenggelam sudut batu cast boleh menjadi apa-apa jenis, mereka boleh dipasang di dinding atau diletakkan pada pendirian.
 • Washbasins yang diintegrasikan ke dalam countertop adalah lembaran yang berterusan tanpa sendi dan peralihan antara meja dan sink.

Menarik, bentuk persegi

Menarik, bentuk persegi

Ia akan menjadi menarik untuk anda: ULASAN: Reka bentuk fesyen moden bilik mandi kecil pada tahun 2017 - Apa yang anda perlu ketahui?

kembali ke menu ↑

Kerja-kerja bilik mandi

Pelbagai rak, kabinet dan countertop boleh menjadikan ruang bilik mandi agak berfungsi. Pemilihan yang terakhir ini hanya besar tidak hanya untuk dapur, tetapi juga untuk bilik mandi.

Memilih apa-apa jenis countertop untuk bilik mandi adalah bernilai kerana kelebihan mereka, serta kemudahan penjagaan salutan. Countertop yang dibuat daripada batu tiruan mempunyai rintangan yang tinggi terhadap bahan kimia.

Meja yang cantik, cerah

Meja yang cantik, cerah

Selalunya, countertop bilik mandi dibuat daripada jenis bahan buatan:

 • Agglomerat kuarza - asasnya adalah serbuk kuarza dengan penambahan resin poliester dan pigmen. Lukisan boleh mengingatkan granit semulajadi atau marmar. Bahan ini dapat bertahan walaupun suhu tinggi dan tidak takut bersentuhan dengan objek panas. Walau bagaimanapun, tablet sebegini cukup berat.
 • Batu akrilik - bahan yang paling sesuai untuk membuat countertop untuk bilik mandi. Bahan ini didasarkan pada resin akrilik dengan penambahan pigmen dan pengisi mineral. Ia boleh digunakan untuk mencipta reka bentuk yang lancar dari mana-mana bentuk dengan permukaan licin tanpa liang.
 • Marmar - bahan dengan tambahan serbuk marmar semulajadi dan struktur polimer. Marmar buatan menghasilkan permukaan seragam dan kepadatan yang sangat tinggi. Ia boleh diberikan warna untuk menandingi reka bentuk.

Sangat tahan terhadap bahan kimia

Sangat tahan terhadap bahan kimia

Pelbagai countertop batu

Semua countertop sedia ada boleh dibahagikan kepada beberapa jenis:

 • Pesawat satu peringkat pepejal, yang sesuai untuk penyimpanan pelbagai barangan di bilik mandi. Ia mungkin mengandungi tambahan dalam bentuk pemegang, cangkuk. Baskom basuh dalam pelbagai ini seolah-olah lemas di dalamnya.
 • Tempat kerja dengan baldi yang terletak di atas adalah sesuai apabila pemilik reka bentuk dalaman bilik mandi seperti itu digunakan untuk mencuci dirinya keluar dari wastafel. Atau dia suka menggunakan lembangan basuh sebagai wadah untuk pelbagai manipulasi air.
 • Countertop dengan kebanyakan permukaan di bawah sink. Tenggelam panjang yang besar akan sesuai di dalam keluarga besar atau tempat awam. Juga, kadang-kadang mereka adalah penyelesaian reka bentuk dan dibuat untuk pesanan individu.
Countertop dengan sinki di atas

Countertop dengan sinki di atas

 • Countertop pelbagai peringkat dengan satu atau lebih tenggelam tersembunyi. Untuk melaksanakan idea sedemikian, perlu ada ruang yang cukup di bilik mandi. Oleh itu, idea pelbagai peringkat seperti ini sering digunakan di tandas awam, dan juga di dalam keluarga di mana terdapat kanak-kanak kecil.
 • Lokasi sudut atas meja - dalam kes ini, permukaan dibuat untuk memerintahkan. Bahagian atas meja boleh mengambil bentuk yang tidak standard atau segi empat tepat, yang lain, diisytiharkan oleh pelanggan. Sempurna untuk ruang terhad di bilik mandi dan membolehkan anda menggunakan ruang yang ada secara fungsional.
kembali ke menu ↑

Hiasan dinding bilik mandi

Pilihan yang memihak kepada batu buatan untuk bilik mandi akan menjadi keputusan bijak bukan sahaja dari segi reka bentuk, tetapi juga dari segi praktikal. Di dalam bilik dengan kelembapan yang tinggi sentiasa ada ancaman acuan, kulat bakteria.

Batu tiruan pasti akan melindungi dinding dari sebarang bentuk kerosakan. Dia tidak akan takut sama ada air atau semburan. Pernah sekali membuat pembaikan berkualiti menggunakan batu buatan, anda boleh melupakan perkataan ini untuk bilik mandi selama beberapa dekad.

Bahan ini pasti akan melindungi dinding daripada sebarang jenis kerosakan.

Bahan ini pasti akan melindungi dinding daripada sebarang jenis kerosakan.

Bahan ini siap untuk berkhidmat untuk waktu yang sangat lama, tanpa kehilangan keindahan penampilan dan sifat asalnya. Tembok yang dibarisi dengan batu buatan, dibezakan oleh ketahanan mereka. Mereka dapat menahan kabinet terbina dalam, rak dinding, siling yang digantung dan struktur lain. Jenis tiruan mempunyai julat warna yang sangat besar, jadi anda boleh menggunakan idea apa sahaja apabila membuat reka bentuk.

kembali ke menu ↑

Batu di atas lantai dan siling

Bahan ini sangat baik untuk lantai, kerana ia dibezakan dengan ketahanan dan kekuatannya. Anda boleh memilih jenis dan warna bahan yang berbeza bergantung pada gaya bilik. Di lantai boleh sama dengan papak marmer, lantai pebbled atau batu mosaik.

Sebagai contoh, untuk gaya loteng Bahan kasar digunakan, mewujudkan kesan batu mentah.

Peminat era yang berkepala akan sesuai dengan idea menghadapi siling batu. Pilihan yang memihak kepada bahan-bahan yang berumur dan kasar boleh menyebabkan kesan asal. Reka bentuk bilik dengan siling batu akan mengisi bilik dengan suasana Zaman Pertengahan atau menyerupai berada di dalam sebuah gua.

Sesuai untuk lantai

Sesuai untuk lantai

Anda boleh menyebarkan siling dengan batu sebahagian, bukan di permukaan, tetapi di zon yang berasingan. Sebagai contoh, dalam bidang untuk mandi atau mandi.

Anda tidak perlu memilih terlalu berat, serta bahan gelap, supaya tidak mengurangkan paras langit-langit dan tidak menjadikan bilik itu suram.

Ia akan menjadi menarik untuk anda:TINJAUAN: Reka bentuk bilik mandi bergaya tanpa tandas (+100 Foto) - Kecantikan digabungkan dengan keselesaan

kembali ke menu ↑

Idea Bilik Mandi Batu

Untuk inspirasi, anda boleh menggunakan beberapa idea sedia ada:

 • Pemilihan pelbagai simen di dalam bilik mandi membuatkan mood bilik ini maskulin dan brutal. Reka bentuk ini dengan lokasi cermin besar dan butiran yang sepadan dengan nada warna utama, lebih seperti gaya minimalisme.
 • Tiruan marmar dengan kombinasi perabot dan lekapan yang canggih akan menjadikan suasana di dalam bilik mandi ditapis. Gabungan marmar dengan permukaan berkilat hitam dan butiran putih akan kelihatan harmoni. Teknik ini menekankan keindahan marmar.
 • Gabungan dalam hiasan dinding kayu dan batu.

Warna menarik

Warna menarik

 • Warna marmar dan warna coklat marmar menjadikan bilik itu hangat dan selesa. Apabila digabungkan dengan permukaan kaca, pintu pancuran mandian, bahan menjadikan bilik itu luas dan tanpa berat.
 • Hiasan buatan adalah cara terbaik untuk menghiasi bilik mandi gaya eko. Anda boleh menggunakan batu tiruan sebagai gabungan dengan pelbagai tumbuhan hijau yang diletakkan di dalam pasu, atau hiasan dari buluh.
 • Bahan kelabu gelap akan sesuai dengan gaya belia. Persamaan dinding bata akan berfungsi sebagai latar belakang yang sangat baik untuk meletakkan poster terang dalam gaya seni pop dan aksesori dalam gaya moden.
 • Untuk keharmonian lengkap dengan alam semula jadi, bilik mandi boleh dipesan dengan paip yang diperbuat dari batu, berbentuk seperti kerikil sungai. Produk biasanya mempunyai tepi bulat, yang menjadikan penampilan mereka sangat luar biasa dan menarik.

Gaya desa

Gaya desa

 • Tenggelam marmar yang berdiri di atas meja akan menambah kemewahan ke pedalaman.
 • Penyelesaian yang menarik untuk dinding akan menjadi batu mozek.
 • Di dinding percuma di atas bilik mandi, anda boleh meletakkan panel batu atau imej abstraksi pada papak batu.

Ia akan menjadi menarik untuk anda:ULASAN: Tile untuk bilik mandi kecil (150 + Design Photos): Gabungan optimum gaya dan hiasan

kembali ke menu ↑

Keserasian dengan gaya dalaman

Batu buatan mempunyai reka bentuk yang mulia, dan pelbagai jenisnya membolehkan anda membuat bahan ini serba boleh dan sesuai dengan gaya dalaman yang ada. Anda boleh cuba untuk merangkumi reka bentuk bilik mandi salah satu gaya ini:

1Loteng - melibatkan penggunaan batu di dinding atau menyelesaikan aglomerat mentah kasar. Dia akan sesuai dengan lantai batu pasir, potongan perabot batu. Walaupun bahan di loteng boleh digunakan seberapa banyak yang anda suka, butiran tertentu harus memberikan sedikit rehat dari mata anda.
Gaya loteng

Gaya loteng

2Rococo, Empire, Baroque - gaya yang merupakan perwujudan kemewahan mewah. Oleh itu, adalah sesuai untuk mereka memilih kemasan marmar atau granit, lebih baik dari bentuk yang ketat. Ia sepatutnya bersinar berkilat. Objek batu pepejal menambah ekspresi ke pedalaman - ia boleh menjadi mandi, sink, almari, bidet.
Baroque

Baroque

3Techno hi-tech - menggabungkan kecenderungan bandar dan penggunaan bahan moden.Oleh itu, agglomerate kuarza, diproses oleh teknologi moden, dengan bentuk sudut atau ketat akan masuk ke dalam kawasan tersebut.
Gaya berteknologi tinggi

Gaya berteknologi tinggi

4Moden menggabungkan garis halus dan bahan semula jadi. Oleh itu, ia adalah sesuai untuk menggunakan kebanyakan jenis batu cahaya cahaya. Dan panel batu modular tidak sesuai di sini, kerana mereka mempunyai bentuk yang betul. Garis besar dan garisan lancar tidak digabungkan dengan gaya ini.
Art Nouveau

Art Nouveau

5Minimalisme - untuk gaya ini adalah sesuai untuk memilih warna semula jadi batu, serta tekstur yang menyerupai batu alam. Sesuai untuk menjadi permukaan berkilat, paip dari batu padat.
Dalam gaya minimalis

Dalam gaya minimalis

6Gaya etno - ia perlu digunakan sebagai hiasan batu bentuk semula jadi dengan hampir tiada pemprosesan. Kelihatannya batu liar yang baik dipenuhi batu primitif. Keadaan ini harus ditambah dengan tanaman dalaman hijau.
Gaya eko

Gaya eko

 • Klasik gaya membayangkan kombinasi hiasan asas dengan kayu. Pilihan objek bentuk yang ketat, misalnya, segi empat tepat atau lekuk, juga akan menekankannya.
 • Bilik-bilik dalam gaya moden boleh memasukkan barang-barang yang tidak teratur, serta warna-warna cerah dan kombinasi yang berbeza dalam hiasan dan aksesori.
 • Etnik, gaya laut - anda boleh memilih untuk mereka mandi bulat.

Dalam gaya klasik

Dalam gaya klasik

Lembaga
Agar tidak terlebih beban dengan batu, pedalaman akan cukup untuk menggunakannya sebagai aksen yang betul. Atmosfera rhinestones memperoleh watak dan moodnya.

Ia akan menjadi menarik untuk anda:ULASAN: Pilihan Selesai Mandi Bilik Mandi (175+ Foto). Buat reka bentuk yang akan diingati

kembali ke menu ↑

Menjaga batu buatan

Untuk penamat batu, paip atau perabot untuk bertahan lama, perlu menyediakan mereka dengan berhati-hati.

Untuk melakukan ini, anda boleh menggunakan petua ini:

 • Plakat Limescale - sahabat bilik mandi yang setia dikeluarkan dari permukaan marmar tiruan dengan bantuan cara membersihkan bahan komposit. Alat ini digunakan untuk permukaan dinding, lantai, tenggelam, mandi, ditinggalkan selama beberapa minit, kemudian dibasuh dengan air.
 • Untuk produk pembersihan kecemasan cuka yang sesuai 2.5%. Ia juga digunakan selama 1-2 minit di kawasan kotor terutamanya, dan kemudian dibasuh dengan air.
 • Untuk kemasan dan item pembersihan perlu menggunakan bahan pencuci sejagat yang tidak mengandungi zarah yang kasar.
 • Selepas membersihkan bahan tiruan, permukaannya hendaklah disapu kering.
 • Untuk pembersihan anda tidak boleh memilih berus dengan logam atau bulu keras atau span dengan kadar yang tinggi.
 • Ia adalah perlu untuk mengelakkan jatuh objek berat pada penamat batu, dan juga kontraindikasi untuk memotong apa-apa di permukaan bahan.
 • Jangan biarkan perubahan suhu yang tiba-tiba disebabkan oleh sensitiviti bahan.
 • Jika tercalar kelihatan, anda boleh menyingkirkan kecacatan tersebut dengan mengiringi dengan kertas pasir. Juga digunakan untuk permukaan komposisi komposit khas, yang kemudiannya ditulis ganti.
 • Dengan penampilan belahan, pembaikan yang lebih sukar diperlukan. Ia perlu untuk melekatkan sekeping batu ke tempat asalnya dengan gam akrilik. Sendiri mesti dipasangkan dengan teliti.

kembali ke menu ↑

VIDEO: Kami menggunakan batu untuk menyelesaikan bilik mandi

Mandi batu

Bahan yang mesra alam dan kuat

kembali ke menu ↑

GALERI PHOTO (lebih daripada 125 gambar)

7 Skor Jumlah
Bilik mandi batu

Batu buatan adalah bahan serba boleh untuk hiasan dan hiasan bilik mandi atau bilik mandi. Ia menggabungkan kepraktisan, ketahanan, daya tarikan hiasan, keupayaan untuk digabungkan dengan bahan-bahan lain. Bilik mandi, dihiasi dengan batu, benar-benar kelihatan mewah dan rapi. Setelah meninjau maklumat, sila tinggalkan komen anda dengan hujah dalam komen. Mereka akan berguna kepada pembaca lain.Pendapat anda sangat penting kepada kami. Terima kasih kerana penyertaan anda. Kami menghargai setiap ulasan anda dan masa anda.

Relevan maklumat
8.5
Ketersediaan permohonan
7
Pendedahan topik
8
Kebolehpercayaan maklumat
8
Kebaikan
 • Status penampilan mulia yang memenuhi trend fesyen semasa
 • Bahan ini mempunyai perlindungan yang boleh dipercayai terhadap kelembapan.
 • Kekuatan yang tinggi, daya tahan bahan tanpa pembentukan keretakan, kerepek, kecacatan lain
Cons
 • Harga bahan yang tinggi
 • Kerumitan, kerumitan pemasangan
 • Mungkin terdapat calar di permukaan semasa operasi.
Tambah ulasan anda

Kami akan gembira dan pendapat anda

Tinggalkan jawapan

Penilaian keseluruhan anda

ms2.decorexpro.com - Jurnal harian Reka bentuk, Senibina, Reka Bentuk Dalaman

Bilik-bilik

Halaman dan taman

Reka bentuk