Cara menggunakan parket di pedalaman? Bagaimana untuk memilih? 305+ (Foto) reka bentuk hebat (seni, herringbone, modular)

Parket di pedalaman sentiasa rapi dan menarik. Pelbagai pilihan warna dan bentuk bahan membolehkan anda merasai bahagian dalaman dengan rasa. Kami percaya bahawa ia akan menjadi baik untuk mengatur kawasan pedalaman dengan mempelajari cara menggabungkan warna dan tekstur dengan betul. Kelebihan utama parket adalah mati pelbagai bentuk dan warna. Ia juga sangat penting untuk memberi perhatian kepada spesies kayu apabila membeli bahan. Ketahui tentang jenis, peraturan pilihan sekarang dalam artikel ini.

Kandungan artikel ini:

Dalam kes apa parket cahaya yang sesuai?

Parket cahaya akan sesuai dengan sempurna reka bentuk moden. Pelapik lantai yang ideal jenis ini akan masuk ke dalam gaya moden, minimalisme, muzik negara dan etno. Batu gelap kayu akan menghiasi bilik, dihiasi dengan gaya rococco, barok dan antik. Parket ini akan memberi ruang kepada suasana kemakmuran dan akan kelihatan elegan.

Lantai parket memberikan kekecewaan bilik dan kecantikan

Lantai parket memberikan kekecewaan bilik dan kecantikan

Lakukan lantai parket dalam warna cahaya, jika keutamaan diberikan kepada kayu pepejal seperti:

 • maple;
 • oak;
 • beech;
 • abu.

Parket tidak akan hilang warna dan tidak akan terbakar di bawah sinar matahari, jika semasa pemasangan permukaan diperlakukan dengan kemasan yang berkualiti tinggi.
Sesuai dengan banyak gaya.

Sesuai dengan banyak gaya.

Parket cahaya, menurut pendapat kami, akan memberi ruang perasaan ringan dan membantu penduduk apartmen untuk berehat. Bahan yang ideal akan digabungkan dengan dinding cahaya. Pilihan hiasan dan perabot dalam kes ini tidak akan sukar. Untuk membuat kontras yang nyata dengan parket akan membolehkan perabot gelap atau cerah.

Kami menasihatkan untuk meletakkan parket di bawah naungan ini kanak-kanak, bilik tidur atau pada dapur. Lantai tidak sesuai untuknya koridor itukerana bilik ini tercemar dengan cepat, kerana apa yang papan lantai akan cepat hilang penampilan yang indah. Mereka yang memutuskan untuk meletakkan pelbagai kayu di lorong adalah lebih baik untuk memilih warna gelap.

Jangan lupa menggunakan topcoat

Jangan lupa menggunakan topcoat

Sembunyikan kelemahan di dalam bilik, dan parket cahaya akan membantu untuk menegaskan kelebihannya. Dengan bantuan salutan itu dapat mencapai kesan ini:

 • Lantai papan ini juga melengkapkan bilik kecil. Parket akan secara visual meningkatkan ruang, terutamanya jika dinding dihiasi dengan warna yang sama.
 • Apabila bilik pergi ke sebelah utara dan cahaya di dalamnya tidak mencukupi, array terang akan datang untuk menyelamatkan.
 • Adalah mungkin untuk meningkatkan ketinggian bilik secara visual jika lantai lebih terang daripada warna dari dinding.

Ruang lantai cahaya meningkat

Ruang lantai cahaya meningkat

Ia akan menjadi menarik untuk anda:TINJAUAN: Laminate di pedalaman di lantai, dinding, siling - 100+ Foto, petua berguna dan cadangan mandatori

kembali ke menu ↑

Bila hendak menggunakan putih?

Penyelesaian terbaik, menurut pendapat kami, akan menjadi papan lantai putih untuk bilik tidur. Mana-mana bilik dengan lantai sedemikian akan menjadi lebih selesa dan lebih luas. Dinding putih tempat tidur dan lantai dalam kombinasi dengan langsir Shades pastel akan mewujudkan suasana romantis dan santai. Perlahan menyelesaikan imej kehadiran kulit ringan di bawah permaidani di atas lantai putih.

Penyelesaian yang ideal akan menjadi permukaan lantai putih untuk moden ruang tamu, terutamanya jika dinding di sini mencipta kontras yang terang. Dalam warna putih, kami menasihati anda untuk memilih kulit sofa dan kerusi berlengan (dengan kaki krom). Di samping dinding, langsir cerah akan menghasilkan kontras yang indah.
Parket putih untuk ruang tamu

Parket putih untuk ruang tamu

Yang paling rapi akan kelihatan lantai putih, diperbuat daripada kayu oak padat. Satu pilihan yang lebih berpatutan akan menjadi pelbagai lapisan salutan abu cahaya. Selepas pemprosesan, kayu menjadi putih tepu dan sempurna melengkapkan latar belakang umum bilik.
kembali ke menu ↑

Ciri kelabu

Papan lantai kelabu akan membantu mewujudkan suasana tenang dan damai di dalam bilik. Nada kelabu-beige sesuai untuk penghuni apartmen, tetapi bukan pekerja pejabat, kerana palet seperti itu mempromosikan kelonggaran. Kami menasihatkan supaya tidak takut untuk menggabungkan warna ini dengan dalaman hitam dan putih.

Jangan takut menggunakan warna kelabu di pedalaman

Jangan takut menggunakan warna kelabu di pedalaman

Gunakan lantai kelabu adalah penting dalam kes seperti:

 • Pada susunan bilik dalam gaya moden. Palet warna kelabu akan digabungkan dalam gaya. berteknologi tinggi, loteng dan minimalisme bandar.
 • Semasa reka bentuk bilik dalam gaya desa dan vintaj. Kesan pokok lusuh yang gelap akan sesuai dengan sempurna provensi, klasik retro dan muzik negara.

Pilih warna lantai mengikut gaya yang dipilih.

Pilih warna lantai mengikut gaya yang dipilih.

Ia akan menjadi menarik untuk anda:TINJAUAN: Laminate di pedalaman di dinding (100+ Gambar Reka Bentuk): Kami meletakkan loghat bergaya di pedalaman!

kembali ke menu ↑

Kelebihan parket modular

Analog semula jadi sebenar jubinpada pendapat kami adalah parket modular. Setiap elemen di sini dihiasi dalam bentuk persegi dengan pola di tengah. Anda boleh menggunakan bahan ini di mana-mana bilik di dalam rumah. Sekiranya mati itu tahan kelembapan, ia akan kelihatan hebat bukan sahaja di bilik utama rumah, tetapi juga di dapur.

Versi klasik parket modular sempurna melengkapkan gaya Baroque atau Empire. Salutan ini akan membolehkan anda terjun ke era abad ke 15-16. Lapisan di mana corak meniru seramik, batu atau logam boleh digunakan dalam gaya berteknologi tinggi.

Versi modular boleh diletakkan di mana-mana bilik.

Versi modular boleh diletakkan di mana-mana bilik.

Oleh kerana tekstur universal plat modular, mereka boleh digabungkan dengan penutup lantai lain. Untuk memberi ruang di apartmen sebagai keperibadian istimewa, gabungan parket dengan laminate flooring atau jubin seramik. Apabila meletakkan parket modular terbentuk kanvas indah dengan corak yang sangat sesuai dengan hiasan lain. Lantai semacam itu juga boleh, sebaliknya, menonjol secara terang-terangan terhadap latar belakang umum sebuah bilik.

Ia akan menjadi menarik untuk anda:TINJAUAN: Linoleum di pedalaman adalah penyelesaian yang mudah dan asli sebagai penutup lantai. 220+ (Foto) IDEAS terbaik untuk ruang tamu, dapur, bilik tidur

kembali ke menu ↑

Di manakah parket herringbone digunakan?

Pada pendapat kami, yang paling mudah dan paling mudah difahami adalah lantai dalam bentuk "pokok Krismas" klasik. Mati di sini membentuk corak dalam bentuk pohon Krismas simetris, yang mana papan lantai mendapat namanya. Apabila meletakkan parket mati boleh dibuat dalam satu teduh, dan dalam berbeza, memandikan satu sama lain.

Cara menggunakan parket di pedalaman? Bagaimana untuk memilih? 305+ (Foto) reka bentuk hebat (seni, herringbone, modular)

"Herringbone" kelihatan tidak mengasyikkan

Gunakan corak herang tulang adalah penting apabila mengatur bilik dengan gaya sedemikian seperti:

 • Moden. Papan lantai akan memberikan reka bentuk keseluruhan suasana misteri.
 • Klasik. Bilik yang dibuat dalam gaya ini akan harmoni dengan parket, penutup lantai akan menambah sentuhan keanggunan.
 • Provence. Lapisan ini akan memberi gaya Perancis sebagai elemen kehangatan dan keselesaan tambahan.

Tambahkan sentuhan keanggunan pada corak ini.

Tambahkan sentuhan keanggunan pada corak ini.

Ia akan menjadi menarik untuk anda:ULASAN: Jubin dapur di atas lantai: 150+ Foto rahsia reka bentuk yang indah

kembali ke menu ↑

Artistik

Pada pendapat kami, ia adalah parket seni yang paling menonjol di antara lapisan semula jadi yang lain. Ia diperbuat daripada kayu keras yang jarang berlaku. Apabila meletakkan papan lantai, gambar ini dibentuk, yang mampu memberikan sentuhan halus kepada mana-mana bahagian dalam.

Terdapat dua jenis parket seni utama: cantik dan geometri. Salutan jenis pertama membentuk corak luar biasa dengan banyak cabang. Dalam kes corak geometrik, corak itu diduplikasi merentasi keseluruhan penutup lantai. Parket geometri adalah seperti mozek klasik.
Pokok seni kecantikan dan bergaya

Pokok seni kecantikan dan bergaya

Selalunya, parket artistik digunakan untuk zon bilik atau sebaliknya, untuk menggabungkan lantai dari bilik yang berbeza menjadi satu. Terdapat seperti jenis papan lantai dan jenis elemen seperti:

 • Mosaic. Ini adalah pola yang berulang, yang paling sering ditambah dengan soket.
 • Soket. Corak kompleks seperti itu diletakkan di tengah-tengah bilik.
 • Belah. Dilampirkan dalam bentuk bentuk geometrik atau corak kompleks (bunga, rama-rama).

Lukisan-lukisan yang sangat indah tidak akan meninggalkan sesiapa yang tidak pedulikan

Lukisan-lukisan yang sangat indah tidak akan meninggalkan sesiapa yang tidak pedulikan

Ia akan menjadi menarik untuk anda:ULASAN: Panduan kepada Jenis Lantai (140+ Gambar) yang boleh anda lakukan sendiri di rumah persendirian

kembali ke menu ↑

Classic Oak

Bahan yang paling biasa dan tidak kurang dipercayai adalah parket oak. Mana-mana bilik di dalam rumah akan kelihatan mulia dengan lantai seperti terima kasih kepada tekstur dan coraknya yang unik.. Anda boleh menghiasi bilik apabila menggunakan oak pepejal dalam warna cahaya dan gelap.

Sebuah oak berduri mampu menghasilkan kontras yang indah dengan dinding. Kayu padat di sini adalah teduh gelap. Salutan ini sesuai dengan gaya bilik dalam bentuk klasik atau baroque.
Ia akan kelihatan baik dalam warna gelap dan terang.

Ia akan kelihatan baik dalam warna gelap dan terang.

Langit warna terang mempunyai lantai oak yang standard. Sebenarnya gunakan penutup lantai untuk mengatur bilik di Scandinavian pedalaman, di mana warna-warna cerah dan garis kemas telah berjaya digabungkan. Papan cahaya tidak buruk akan kelihatan dalam gaya klasik.

Ia akan menjadi menarik untuk anda:TINJAUAN: Jubin di lantai di koridor (245+ Foto) - Bagaimana untuk memilih dan meletakkan? Pilihan moden dan cantik

kembali ke menu ↑

Walnut Amerika

Sangat luar biasa dalam reka bentuk pedalaman kelihatan seperti lantai walnut Amerika. Ia adalah mungkin untuk mengambil lantai di pelbagai warna - dari kelabucoklat dan sehingga coklat kaya. Dalam beberapa kes, hutan gelap mempunyai warna ungu yang indah, yang memberikan suasana suasana misteri dan penghalusan.

Penggunaan papan walnut pepejal

Penggunaan papan walnut pepejal

Corak ikal yang indah dari keriting mati sangat bagus untuk menghias bilik. Kami tidak mengesyorkan menggunakan parket di pedalaman yang lebih gelap daripada walnut Amerika. Ia tidak dapat dilihat di habuk walnut Amerika, dan warna cokelat yang kaya di parket mewujudkan kontras yang indah dengan dinding cahaya.

kembali ke menu ↑

Kenapa pilih kuning?

Untuk menjadikan bilik ini benar-benar cerah dan positif, pada pandangan kami, akan berubah apabila menggunakan parket diperbuat daripada birch kuning. Teduh panas yang indah dengan sempurna melengkapkan reka bentuk bilik kanak-kanak atau bilik tidur. Bahan ini mempunyai teduhan yang tidak seragam yang indah, di mana beberapa warna hangat menjalin hubungan antara satu sama lain.

Parket sentiasa dalam fesyen

Parket sentiasa dalam fesyen

Lembaga
Birch kuning akan membantu menyelamatkan pembaikan, dan tidak akan berbeza dengan papan lantai oak.Kosnya lebih murah, dan warna dan teksturnya tidak jauh berbeza dengan jenis yang popular. Cari di kedai yang anda dapatkan parket kuning birch jenis ini: Negara, sifat, ambar dan amber sifat.
kembali ke menu ↑

Ruang tamu ruang tamu

Anda boleh menggunakan papan lantai dengan selamat semasa susunan ruang tamu, kerana ia akan melengkapi penyelesaian reka bentuk dan gaya bilik dengan sempurna. Di bawah setiap reka bentuk, penting untuk memilih warna yang tepat dari dadu dan reka bentuk mereka.

Besar untuk ruang tamu ruang tamu

Besar untuk ruang tamu ruang tamu

Lantai warna cahaya (atau putih) akan sesuai dengan reka bentuk bilik, dihiasi dengan gaya moden. Untuk memilih nada dan batu persegi panjang ini penting untuk gaya Scandinavia, berteknologi tinggi dan kontemporari.

Adalah penting untuk menggunakan pola herringbone di dalam bilik di mana klasikisme berlaku di kawasan pedalaman. Parket seni dan lantai warna gelap akan sesuai dengan reka bentuk bilik di mana kemewahan dan keanggunan berlaku. Penutup lantai jenis ini akan kelihatan paling organik dalam gaya seperti Baroque dan Rococo.

Jangan lupa memberi perhatian kepada warna dan corak semasa memilih

Jangan lupa memberi perhatian kepada warna dan corak semasa memilih

Ia akan menjadi menarik untuk anda:ULASAN: Apa lantai cahaya seperti di pedalaman - Kekuatan dan kelemahan (265+ Foto)

kembali ke menu ↑

Apa yang perlu lantai lamina?

Jangan membelanjakan wang untuk pembaikan, tetapi pada masa yang sama untuk melengkapkan bilik dengan lantai laminate yang baik. Perlindungan ini bernilai 2-3 p. lebih murah daripada papan lantai, dan tidak kelihatan berbeza. Ia akan menjadi agak sukar untuk membezakan visual kedua-dua bahan ini.

Untuk menggunakan lamina di bawah lantai adalah penting dalam susunan kawasan pedalaman dalam gaya lama. Cantik melengkapi bilik bahan ini, dihiasi dengan gaya Empayar, klasikisme, Baroque, Renaissance dan Romanesque.

Kelihatan baik dalam gaya vintaj.

Kelihatan baik dalam gaya vintaj.

Kami mengesyorkan laminating di bilik besar, di mana tumpuan utama akan berada di permukaan lantai.. Tidak dapat dilihat seperti lantai yang akan dilihat di dalam bilik kecil dan sempit (lamina di bawah lantai hanya akan mengurangkan ruang). Untuk ruang tamu akan menjadi pilihan yang sangat baik laminate artistik dengan corak yang unik dalam bentuk corak geometri.

kembali ke menu ↑

Parket linoleum

Linoleum di bawah parket boleh menjadi lapisan yang murah dan cantik untuk sebuah rumah. Senarai warna linoleum yang luas membolehkan anda memilih bahan untuk sebarang warna bilik. Pada susunan pedalaman yang dijual mungkin akan mencari linoleum dari naungan kelabu dan coklat (hitam).

Pada pendapat kami linoleum akan kelihatan baik di ruang tamu (ruang tamu atau kanak-kanak), dan pejabat. Adalah lebih baik untuk memberi keutamaan kepada tahap 3-4 bahan pemadaman, kerana mereka paling tahan kerosakan. Secara visual meningkatkan ruang akan membantu linoleum di bawah parket warna cahaya (di bawah abu, beech, maple atau birch), mengurangkan ruang - ruang lantai warna gelap.

kembali ke menu ↑

VIDEO: Interior yang indah dengan parket

Parket di pedalaman

Kami menekankan keabsahan dan keramahan alam sekitar

kembali ke menu ↑

GALERI PHOTO (lebih daripada 305 foto)

8.9 Skor Jumlah
Kami menyediakan bahagian dalam dengan parket

Parket kelihatan cantik di mana-mana bilik. Tetapi ia berbeza dengan warna mati dan corak. Oleh itu, sebelum membeli pastikan anda memberi perhatian pada saat ini. Reka bentuk bergaya yang anda dapat lihat di galeri foto kami. Setelah meninjau maklumat, sila tinggalkan komen anda dengan hujah dalam komen. Mereka akan berguna kepada pembaca lain. Pendapat anda sangat penting kepada kami. Terima kasih kerana penyertaan anda. Kami menghargai setiap ulasan anda dan masa anda.

Relevan maklumat
8.5
Ketersediaan permohonan
9
Pendedahan topik
9
Kebolehpercayaan maklumat
9
Kebaikan
 • ketahanan;
 • ia akan mungkin untuk memilih parket untuk setiap reka bentuk bilik, dan jika perlu, bahan boleh dengan mudah dicat semula
 • lantai dari parket akan memberi ruang yang kelihatan menarik dan mewujudkan suasana kemakmuran di dalam rumah.
Cons
 • kos yang tinggi dan pemasangan mahal;
 • penjagaan diperlukan di belakang permukaan supaya tidak ada calar yang jelas, penggilap adalah penting;
 • Permukaan lantai tidak tahan terhadap kelembapan dan juga dapat menyerap bau yang tidak menyenangkan.
Tambah ulasan anda

Kami akan gembira dan pendapat anda

Tinggalkan jawapan

Penilaian keseluruhan anda

ms2.decorexpro.com - Jurnal harian Reka bentuk, Senibina, Reka Bentuk Dalaman

Bilik-bilik

Halaman dan taman

Reka bentuk