Lampu untuk lampu meja: Aksesori penting di pedalaman mana pun (160+ Foto untuk bilik mandi, dapur, ruang tamu)

Bercakap lampu siling, lampu meja tidak boleh disebutkan. Bagi mereka, siling sering menjadi unsur utama reka bentuk. Adakah ia kelihatan baik dalam teknologi tinggi? Adakah ia sesuai dengan gaya Jepun? Adakah ia kelihatan baik jika anda melihat ia tidak di kawasan pedalaman, tetapi secara berasingan? Lihat idea-idea dengan tangan anda sendiri yang pasti anda sukai.

Kandungan untuk artikel ini:

Apakah lampu dan silingnya?

Semua lampu meja boleh dibahagikan kepada dua kumpulan besar:

 • Pekerja. Reka bentuk sedemikian memberikan cahaya arah yang jelas di tempat tertentu. Nah, jika anda perlu menyerlahkan papan kekunci atau menulis sesuatu. Selalunya dilengkapi dengan kaki logam yang fleksibel, tudung lampiran berbentuk kerucut dan penutup pakaian di hujungnya. Sesuai ke mana-mana tempat kerja, warna berubah-ubah untuk sebahagian besar, ciri-ciri reka bentuk mengalami perubahan kosmetik secara eksklusif.
 • Hiasan. Struktur sedemikian berbeza dari pekerja di mana kaki tidak membengkokkannya, dan pangkal itu rata, memberikan kestabilan. Mereka memberikan cahaya lembut tersebar, dan lebih menekankan tempat tertentu di dalam bilik daripada menerangi. Reka bentuk mereka jauh lebih pelbagai - perubahan bentuk dan warna, pelbagai teknik hiasan digunakan.

Lampu dengan kanopi persegi

Apabila ia datang kepada reka bentuk, bagaimana untuk membuat siling dengan tangan anda sendiri dan bagaimana untuk menyesuaikan lampu ke pedalaman, bercakap tentang yang pertama hampir tidak bermakna. Mereka sesuai untuk mana-mana tempat kerja, ini adalah di mana peranan mereka berakhir. Lampu hiasan - topik yang lebih menarik dan meluas.

Ia akan menjadi menarik untuk anda: TINJAUAN: Peraturan Reka Bentuk Lampu: Lampu meja untuk jadual. Pilihan terbaik yang sesuai dengan semua orang

kembali ke menu ↑

Bingkai

Bingkai lampu boleh kelihatan sangat berbeza, bergantung kepada kehendak pereka. Tetapi bahan dari mana ia boleh dibuat, terdapat jumlah tertentu:

 • Logam mulia. Selalunya ia adalah gangsa - ia kelihatan bergaya, dengan sentuhan zaman dahulu dan hanya campuran sempurna dengan dalaman klasik. Warna lampu biasanya juga gangsa, sama ada kaca atau kain. Berkhidmat untuk masa yang lama, tidak takut kesan alam sekitar, tetapi mempunyai harga yang tinggi.

Lampu lantai untuk desktop

Lampu lantai untuk desktop

 • Logam lain. Biasanya ia adalah sesuatu dengan harga yang lebih rendah, tetapi ditutup dengan emas atau dibuat dalam gangsa. Ia kelihatan kurang elegan, ia tidak kurang dari masa yang lama, terutama jika anda betul-betul menjaga yayasan itu, dan tidak menunggu sehingga ia mulai mengupas. Harga jauh lebih rendah dan ini merupakan tambah utama.
 • Pokok. Kaki kayu lacquered dengan asas yang sama kelihatan mulia, terutamanya jika anda mengambil baka kayu yang indah. Ia sering dihiasi dengan ukiran, ia lebih murah daripada logam. Sangat sesuai untuk kedua-dua hiasan klasik, dan untuk pelbagai gaya eko. Lama kelamaan, ia boleh mengelupas dan hilang gloss, tetapi boleh diperbaiki untuk diperbaiki.

Warna lampu biasanya dilampirkan dari kain, papan kayu nipis, kertas beras atau dari kaca.
Versi logam dengan kaki lenturan

Versi logam dengan kaki lenturan

 • Tembikar. Asas semacam ini kelihatan elegan - keramik bertindak balas dengan baik untuk pemprosesan dan kaki mungkin kelihatan sepenuhnya dicampur. Tidak takut pendedahan kepada alam sekitar luaran, boleh berdiri di dapur, mudah dibersihkan. Satu-satunya kelemahan adalah kerapuhan.. Jika anda menjatuhkan pangkalan itu, ia akan retak pada tahap yang terbaik, memecahkan paling teruk. Warna lampu biasanya diperbuat daripada logam nipis atau kain.
 • Kaca. Sering kali, kaki itu menyerupai kristal, kelihatan telus dan nipis. Kelebihannya adalah sama dengan keramik - ia menanggung segala keadaan tanpa bahaya kepada dirinya sendiri, mudah dibersihkan. Tolak utama adalah sama - jika anda menjatuhkannya, ia akan pecah. Warna lampu biasanya bersinar cahaya atau nipis atau kertas.

Dalam gaya klasik

Dalam gaya klasik

Lembaga
Ia sentiasa perlu dilihat, sama ada rangka kerja itu akan masuk ke pedalaman. Jadi, jika anda mempunyai gaya klasik, anda boleh menggunakan mana-mana daripada mereka. Tetapi jika anda ada berteknologi tinggimaka hanya logam (sebaiknya perak) atau kaca akan terlihat baik.

Ia akan menjadi menarik untuk anda:TINJAUAN: Lampu chandelier moden dan lampu sesuai untuk dewan / dapur / bilik tidur? 205+ Pilihan Foto dengan siling regangan

kembali ke menu ↑

Cahaya siling

Tepat sama berlaku untuk siling - ia boleh kelihatan sangat berbeza, bergantung kepada bentuk yang akan dibuat pereka bentuknya dan bagaimana dia memutuskan untuk menghiasi.

Tetapi tidak ada banyak bahan dari mana ia boleh dibuat:
 • Plastik. Bahan ringan, yang tidak mencukupi untuk merosakkan. Dia tidak takut dengan kelembapan atau suhu rendah, mudah dibersihkan, walaupun dengan bahan kimia yang agresif. Tetapi ia boleh retak jika anda memukulnya. Harga plastik lebih rendah daripada bahan lain, biasanya kelihatan sesuai. Di samping itu, sentiasa ada peluang untuk membeli produk yang berkualiti rendah, di mana plafond, apabila dipanaskan, akan mula mencair sedikit dan menghasilkan bau yang tidak menyenangkan - ini berlaku jika plastik tidak diuji sebelum masuk ke dalam pengeluaran.

Kain, siling klasik

Kain, siling klasik

 • Kertas. Juga bahan ringan, yang lebih sensitif kepada alam sekitar. Kelembapan yang tinggi boleh menyebabkan ia meledingkan, pukulan kuat boleh memecahkannya. Lama kelamaan, perubahan warna - sama ada pudar atau pudar. Tetapi tiada apa yang akan berlaku kepadanya dari jatuh dan biasanya, walaupun harga yang rendah, kertas kelihatan sangat baik. Khususnya reka bentuk seperti ini kelihatan gaya jepun warna dalaman - perlu kekuningan, seperti kertas beras, dan di atas perlu dicat dalam bentuk hieroglif.
 • Kain. Ini mungkin kain nipis yang ringan, atau mungkin cahaya yang tebal dan praktis tidak terhalang. Mungkin ada masalah dengan pembersihan - kain itu takut dengan bahan kimia yang agresif. Tetapi kelihatan cantik, ia tidak mengalami jatuh, boleh dihiasi dengan sulaman dan juga tidak terlalu mahal.

Pelbagai warna kain adalah reka bentuk dari benang tebal atau reben - mereka kelihatan cantik kerana tenunan yang rumit.
Undying classic

Undying classic

 • Logam. Bahan berat, yang biasanya berjalan lancar dengan kaki kaca atau logam. Persekitaran luaran tidak takut, ia tidak akan pecah bila jatuh, kelihatan baik, mudah dibersihkan. Tetapi - ia mahal. Dari masa ke masa, ia mungkin mula berkarat atau berubah warna, tetapi ini biasanya diselesaikan dengan rawatan yang betul.
 • Kaca. Bahan yang sangat cantik yang mengubah warna cahaya yang berasal dari lampu dan kelihatan sangat baik jika anda menggunakan teknik kaca berwarna. Tidak takut kepada alam sekitar, tetapi sukar untuk dibasuh - jika dilakukan dengan cuai, mungkin terdapat perceraian atau jejak lain. Juga dari kejatuhan cenderung untuk retak.
 • Kayu nipis mati. Bahan terbaik untuk eko-dalaman kelihatan bagus, tetapi ia sukar dibasuh - ia memudar dan hilang dari kimia. Lama kelamaan, warna akan berubah, jika jatuh ia mungkin rosak. Tetapi lebih baik untuk tidak mencari apa-apa untuk gaya Mediterranean.

Pilihan Kabinet

Pilihan Kabinet

Lembaga
Pastikan tangki lampu sepadan dengan gaya asas.Sebagai contoh, kaki kaca elegan yang tipis tidak akan digabungkan dengan bahagian atas logam berat.

Ia akan menjadi menarik untuk anda:ULASAN: Chandelier Dapur dalam Gaya Moden Moden (255+ Foto). Mana yang patut dipilih?

kembali ke menu ↑

Perhiasan dan warna

Sebagai tambahan kepada bahan dari mana lampiran itu dibuat, ia juga memainkan peranan bagaimana ia dihiasi.

Ia mungkin:

 • Lukisan. Anda boleh cat dan kertas, dan kayu, dan plastik, dan juga logam. Anda boleh melakukannya sendiri dengan membeli lampu bulu tunggal, atau anda boleh membeli lampu siap pakai dengan gambar. Apabila membeli, pastikan bahawa ia cukup profesional supaya tidak ada tempat berlumur dan warna kabur di atasnya.

Produk kreatif

Produk kreatif

 • Thread. Hiaskan dengan ukiran, sebagai peraturan, lampu lampu kayu. Ia boleh menjadi corak, boleh jadi lukisan, dan mungkin terdapat melalui bukaan. Walau apa pun, tudung lampu yang diukir biasanya kelihatan lacy, asal.
 • Ukiran. Benang analog, yang digunakan dalam hiasan kaca dan logam - untuk menjalankan prosedur ukiran di rumah ia tidak akan berfungsi, anda perlu sama ada dari tuan, atau membeli lukisan selesai. Menariknya, ukiran juga berbeza - satu lebih tepat, satu lagi untuk imej yang lebih besar, yang ketiga (kaedah penghamburan pasir) membuat kaca membosankan dan meninggalkan kawasan yang telus dalam bentuk corak di atasnya.
 • Sulaman. Ia digunakan untuk menghiasi kain, ia juga boleh dibuat sama ada secara manual atau dibeli seperti sedia.

Juruteknik sulaman wujud banyak, anda boleh memilih mengikut citarasa anda - permukaan licin, salib, yang lain, kurang dikenali.
Lampu cantik dalam warna putih

Lampu cantik dalam warna putih

 • Renda. Jika anda mempunyai siling yang diperbuat daripada benang, maka sangat mungkin untuk mengikatnya dengan jarum atau jarum mengait. Ia akan kelihatan sejuk dan akan kelihatan hebat dalam gaya klasik yang berbeza dalam romantisisme - sebagai contoh, dalam pembuktian
 • Merajut. Renda analog, tetapi dari benang tebal. Ia boleh menjadi lacy, atau ia boleh menjadi padat, dan kemudian anda akan mempunyai analog laminasi kain, hanya kelihatan sedikit lebih cerah dan lebih khusus.
 • Membakar. Ia digunakan untuk menghiasi kanopi kayu, membolehkan anda membuat gambar bukan dengan cat, tetapi dengan suhu yang tinggi. Ia juga boleh dilakukan di rumah jika anda mempunyai alat yang sesuai.

Pinggan mangkuk

Pinggan mangkuk

 • Tingkap kaca berwarna. Kaedah klasik membuat warna kaca. Ia kelihatan cantik bukan sahaja disebabkan oleh corak, tetapi juga disebabkan oleh fakta bahawa cahaya, melalui kaca berwarna, juga berubah warna. Adalah berguna untuk mengingati bahawa tingkap kaca berwarna lebih rapuh daripada kaca pepejal, kerana anda tidak seharusnya menggugurkan lampu sedemikian.
 • Kaca berwarna. Ia boleh telus atau legap, tetapi juga merujuk kepada kaedah hiasan. Cahaya, melewatinya, berubah, dan aksen yang ingin tahu boleh keluar.

Sebagai tambahan kepada bagaimana siling dihiasi, anda perlu mempertimbangkan warna apa yang relatif kepada asasnya:
 • Sama. Lampu dari warna yang sama adalah aksen yang baik yang kelihatan agak segar. Sekiranya anda memerlukan aksen dalam nada sisa bilik atau sebaliknya, maka ini adalah penyelesaian yang baik.

Pilihan kaca

Pilihan kaca

 • Shades. Asas lebih gelap, siling ringan juga klasik. Lampu sedemikian kelihatan sedikit lebih menarik, tetapi ia boleh berfungsi sama persis - penekanan seragam pada sesuatu.
 • Sebaliknya. Asas satu warna, siling yang lain, berbeza dengannya. Ini menimbulkan ketegangan, yang membuat lampu kelihatan lebih menarik. Ia sesuai hanya dalam bilik-bilik homogen tanpa aksen lain - contohnya, dalam minimalism atau berteknologi tinggi. Dalam bahagian yang lebih berwarna-warni hanya hilang.

Dan tentu saja, sama ada warna pada umumnya sesuai dengan pedalaman yang sangat dalam persepsi.

Ia akan menjadi menarik untuk anda:ULASAN: Candelier moden untuk ruang tamu: 195+ (Foto) Penyelesaian dalaman

kembali ke menu ↑

Idea untuk siling itu sendiri

Untuk lampu meja, hanya lampu bingkai yang sesuai - kerana tanpa bingkai, hanya ada tempat untuk menahannya. Bingkai boleh:

 • Keluarkan dari lampu lama, yang telah lama patah. Jika anda ingin menangguhkan perkara-perkara lama, dengan harapan bahawa suatu hari nanti mereka akan menjadi berguna, penyelesaian seperti ini sangat sesuai untuk anda.Adalah cukup hanya untuk membuka penutup dan keluarkan kain atau kertas yang menutupnya dari bingkai.

Lampu menyala untuk bilik tidur

Lampu menyala untuk bilik tidur

 • Buat wayar. Untuk melakukan ini, anda perlu menggulung cincin keluar dari kawat tebal dan kencangkan kepadanya rak dawai yang lebih tipis - sekurang-kurangnya enam keping. Ia sepatutnya menghasilkan persamaan separuh bulatan bakul yang sesuai dengan saiz lampu anda.
 • Jadikan dari wayar, tetapi dengan cara yang berbeza. Untuk melakukan ini, anda perlu menggulung dua cincin dawai tebal dan menyambungkannya dengan rak tipis untuk membuat "paip". Untuk kekuatan, anda boleh mengikatnya dengan wayar nipis sepanjang, tetapi ini tidak perlu.
 • Buat plastik. Kami memotong bahagian atas botol lima liter, masukkan siling di leher - dan di sini, penutup yang paling mudah sudah siap. Perkara utama, sebelum memulakannya untuk waktu yang lama, adalah untuk memeriksa sama ada plastik mencair.

Dalam warna emas

Dalam warna emas

Kemudian hanya menghiasi bingkai supaya ia menjadi tudung lampu.

Anda boleh menggunakan:
 • Kain. Dia hanya menjahit pada bingkai, seperti kes. Malah pakaian yang tidak diingini boleh digunakan jika pedalaman membenarkannya - sebagai contoh, jika anda mempunyai grunge.
 • Kertas. Adalah lebih baik untuk mengambil padat, mengikat dengan gam atau klip.
 • Pita. Pada bingkai terdapat beberapa jenis bakul.

Jika anda suka merajut, anda boleh menutup bingkai dengan corak yang dikait.

Perkara utama adalah memastikan tiada apa yang terbakar, tidak mencairkan, dan juga memastikan segala-galanya digabungkan. Pangkalan dengan kaki, kaki dengan kanopi, dan lampu secara keseluruhan - dengan pedalaman, yang akan mengelilinginya.

Ia akan menjadi menarik untuk anda:ULASAN: Chandelier moden di pedalaman bilik tidur (190+ Foto) - Bagaimana memilih elemen reka bentuk yang terang untuk suasana yang tenang?

kembali ke menu ↑

VIDEO: Kapal lampu cantik dan bergaya dengan tangan anda sendiri

Tali Tirai DIY

Ingin lebih selesa? Lakukan sendiri

kembali ke menu ↑

GALERI PHOTO (lebih daripada 160 gambar)

8.4 Skor Jumlah
Kami mengemas kini reka bentuk dengan bantuan plafonds

Anda tidak tahu bagaimana siling boleh mengemaskini reka bentuk yang paling membosankan. Pilih model yang terang, luar biasa dan asal, dan anda akan melihat bagaimana aksesori kecil ini boleh menjadikan bilik lebih selesa. Setelah meninjau maklumat, sila tinggalkan komen anda dengan hujah dalam komen. Mereka akan berguna kepada pembaca lain. Pendapat anda sangat penting kepada kami. Terima kasih kerana penyertaan anda. Kami menghargai setiap ulasan anda dan masa anda.

Relevan maklumat
8
Ketersediaan permohonan
9
Pendedahan topik
8
Kebolehpercayaan maklumat
8.5
Kebaikan
 • anda secara bebas boleh berfikir bagaimana anda mahu melihat hasilnya;
 • cahaya siling buatan sendiri hanya boleh sesuai dengan pedalaman anda;
 • anda boleh mempunyai masa yang baik dan kreatif - dan jika anda mempunyai anak, maka melibatkannya dalam proses.
Cons
 • anda perlu memasukkannya ke dalam pedalaman dengan betul;
 • anda perlu meluangkan masa untuk menjadikannya siling;
 • anda perlu memastikan bahawa siling adalah selamat dan tidak akan mencairkan pada suhu.
Tambah ulasan anda

Kami akan gembira dan pendapat anda

Tinggalkan jawapan

Penilaian keseluruhan anda

ms2.decorexpro.com - Jurnal harian Reka bentuk, Senibina, Reka Bentuk Dalaman

Bilik-bilik

Halaman dan taman

Reka bentuk