Pintu masuk pintu plastik di rumah persendirian (145+ Foto): Bagaimana untuk membuat dan selamat dan indah?

Pintu masuk plastik untuk rumah persendirian hanya mendapat populariti baru-baru ini. Tiada siapa yang akan berfikir bahawa mereka mempunyai begitu banyak kelebihan dan sangat praktikal untuk digunakan. Mengenai semua ciri penggunaan lebih lanjut dalam artikel kami.

Kandungan artikel ini:

Sehingga baru-baru ini, pintu plastik jelas kalah kepada pesaing, kayu dan logam dalam kekuatan. Sekarang, dengan perkembangan teknologi, mereka telah menjadi lebih dipercayai. Dan dari segi kecantikan, sukar untuk mencari kesalahan dengan mereka sebelum ini.

Pintu masuk plastik telah berubah sejak sepuluh tahun yang lalu

Pintu masuk plastik telah berubah sejak sepuluh tahun yang lalu

Kekuatan dan kelemahan

Sebarang bahan mempunyai kelebihan. PVC dari mana pintu masuk dibuat tidak terkecuali. Ia adalah pelik kepadanya:

 • Kekuatan tinggi. Plastik moden dibekalkan dengan tambahan tetulang - ketebalan lembaran logam ditambah kepada ketebalannya, yang sukar merosakkan walaupun dengan kehadiran alat elektrik.
 • Kemudahan. PVC adalah bahan paling ringan yang digunakan untuk membuat pintu masuk. Pembinaannya mudah diangkut, mudah dipasang, dan anda tidak perlu mengira sama ada dinding akan menahannya.
 • Kemudahan penjagaan. Plastik moden ditutup dengan lapisan khas yang tidak sensitif walaupun kepada kimia yang agresif. Tetapi walaupun pembinaan murah tanpa salutan seperti itu mudah dibersihkan - sebahagian besar kotoran dikeluarkan daripada mereka dengan kain basah biasa.

Mempunyai kekuatan tinggi

Mempunyai kekuatan tinggi

 • Rintangan kepada kerosakan mekanikal. PVC, yang digunakan dalam pembinaan, adalah sukar untuk menggaru atau meninggalkan penyok padanya. Dia tidak takut dengan cakar haiwan.
 • Ketahanan. Dengan penjagaan yang betul, reka bentuk boleh berkhidmat beberapa dekad. Banyak syarikat, yang ingin menarik pelanggan dan menekankan kualiti produk mereka, menjanjikan jaminan lima atau sepuluh tahun.
 • Pelbagai. Estetika plastik selalu diragukan - nampaknya banyak bahawa ini terlalu mudah dan murah. Tetapi satu kebaikan tidak mengambilnya daripadanya - dia sama seperti yang mungkin. Semua jenis warna, corak, perhiasan - untuk setiap selera.

Kemudahan penjagaan

Kemudahan penjagaan

 • Penebat bunyi. Tahap ciri penebat bunyi struktur plastik belum lagi dapat diatasi dengan keluli atau pokok itu. Terima kasih kepada ketat yang disediakan pad getah khas, plastik di pintu masuk rumah memotong bunyi dunia luar sepenuhnya.
Di rumah seterusnya boleh kerja pembinaan - anda tidak akan mendengarnya.
 • Penebat haba. Terima kasih kepada ketat yang sama, pintu masuk tertutup dari PVC tidak melepasi haba pada dasarnya. Walaupun ia dilengkapi dengan tingkap bergilir dua kali, kehilangan haba akan sangat kecil.
 • Ketahanan. Plastik dibuat sedemikian rupa sehingga tidak takut pendedahan kelembapan (dan untuk kemasan luarannya penting kerana salji dan hujan), atau pendedahan kepada radiasi ultraviolet (tidak pudar di bawah matahari), atau ancaman biologi (tidak membentuk, tidak boleh dimakan oleh perosak).
 • Kemudahan pembaikan. Membaiki pembinaan plastik - atau, jika perlu, menggantikannya dengan yang sama - lebih mudah dan lebih murah daripada keluli atau kayu.

Mempunyai ketahanan

Mempunyai ketahanan

Tetapi bukan satu bahan yang sempurna, oleh itu minus ditambah ke tambah:
 • Kesederhanaan. Plastik, apa sahaja yang boleh dikatakan, bahan murah. Ia tidak sesuai dengan hiasan yang benar-benar mahal, dalaman sombong, bahan semula jadi, ia menonjol, tidak kira betapa baiknya ia dibuat.
 • Bahaya kebakaran. Plastik tidak terbakar sebagai luka pokok - dengan api merah yang terang. Tetapi ia cair, memancarkan asap hitam dalam prosesnya.
 • Kebarangkalian yang tinggi keimanan dari pengilang. Dengan kayu atau keluli, tidak ada yang mengerikan dapat dilakukan untuk membuatnya tidak sesuai digunakan. Tetapi dengan plastik anda boleh. Sekiranya ia tidak dibuat mengikut GOST, ia boleh mencairkan dari titik suhu yang sangat kecil, ia mudah rosak, untuk memancarkan penyejatan yang berbahaya kepada manusia.

Plastik tidak takut pendedahan kepada kelembapan dan ultraviolet

Plastik tidak takut pendedahan kepada kelembapan dan ultraviolet

Di samping itu, struktur plastik yang paling murah dibuat tanpa penggunaan lembaran logam, yang bermaksud bahawa dengan tahap kekuatan fizikal tertentu, mereka boleh ditumbuk dengan penumbuk.

Penjual yang tidak bertanggungjawab boleh menjualnya pada harga yang lebih tinggi dan tidak menumpukan kepada hakikat bahawa mereka tidak memasukkan logam.

Lembaga
Membeli model plastik adalah bernilai, jika anda mempunyai gaya yang sesuai untuknya - sama moden, sebagai contoh, demokratik kepada bahan yang digunakan. Tetapi jika rumah itu dipenuhi dengan kayu semulajadi, plastik akan kelihatan asing dan tidak sesuai.
Kemudahan pembaikan

Kemudahan pembaikan

kembali ke menu ↑

Ciri pembinaan

Pembinaan plastik yang baik dan kuat yang boleh bertahan selama satu dekad ialah:

 • bingkai - ia adalah kotak, yang mesti cukup tegar, mempunyai meterai getah yang akan menyediakan penebat bunyi dengan penebat haba, dan di mana kebolehpercayaan, hayat perkhidmatan, penampilan umum bergantung terutamanya;
 • daun pintu - biasanya terdiri daripada lapisan plastik dan lapisan logam, sering dilengkapkan oleh tingkap bergilir dua, yang memberikan penampilan yang lebih elegan dan penebat, yang meningkatkan prestasi penebat haba;
 • kelengkapan - mengendalikan, bergantung kepada kebolehpercayaan keseluruhan;
 • ambang - biasanya tinggi, dengan sealant, juga meningkatkan kebolehpercayaan.

Membeli sebuah pintu plastik adalah bernilai jika anda mempunyai gaya yang tepat untuknya.

Membeli sebuah pintu plastik adalah bernilai jika anda mempunyai gaya yang tepat untuknya.

Bahan-bahan di pintu plastik adalah standard - keluli tergalvani, yang mengukuhkan kanvas dengan bingkai, serta PVC, yang membentuk asas reka bentuk.

Lembaga
Terdapat struktur tanpa tetulang logam, tetapi mereka tidak sesuai dengan peranan input. Adalah lebih baik untuk meletakkan mereka di pintu keluar ke halaman atau di antara bilik.

Oleh itu, tidak masuk akal untuk mengatur analisis bahan-bahan perhatian. Tetapi beberapa ciri struktur secara drastik mempengaruhi bagaimana ia akan kelihatan dan bagaimana ia akan digunakan.

Bahan pada standard pintu plastik

Bahan pada standard pintu plastik

kembali ke menu ↑

Kaedah pembukaan

Sudah tentu, pembinaan bilik antaramuka kaedah pembukaan lebih banyak - di sini kedua-dua akordion dan pendulum. Tetapi input berbeza.

Yang pertama - swing. Ini adalah pintu piawai yang terbuka dari diri mereka sendiri atau kepada diri mereka dengan menjadikannya pada engsel. Mereka mempunyai kelebihan:

 • kebolehpercayaan - sukar untuk memecahkan gelung, kecuali kanak-kanak itu cuba mengayunkannya atau seseorang tidak sengaja cuba memecahkannya;
 • penampilan tradisional - reka bentuk ini yang terdapat di kebanyakan rumah, sesuai dengan kebanyakan gaya, tiada siapa yang terkejut;
 • tiada kesukaran mencari - Reka bentuk ini boleh dibeli di mana-mana kedai.

Tetapi ada juga kekurangan:
 • kesederhanaan - jika anda lebih suka penyelesaian asal, pembinaan ayunan akan mengecewakan anda, kerana ia adalah sama untuk semua orang;
 • tempat yang diduduki - Sudah tentu, dalam hal memasuki rumah itu tidak begitu penting, tetapi jika anda ingin membuat jalan sempit, memecahkan katil bunga, menghidupkan halaman depan ke taman yang rimbun, pembukaan sabuk penutup yang sentiasa dapat mengganggu.

Mempunyai tempat yang diduduki

Mempunyai tempat yang diduduki

Kedua - gelongsor. Di lintang kami, mereka jarang, tetapi tradisional untuk gaya Jepun. Prinsip operasi adalah mudah - bidai berpindah sepanjang dinding di arah yang berbeza, dan kemudian bergerak di belakang orang yang telah masuk. Kelebihannya adalah seperti berikut:

 • keaslian - jika anda suka Jepun (dan negara-negara Asia pada umumnya), pintu depan gelongsor boleh mengubah rupa rumah anda dan membawa ia lebih dekat dengan gaya ke negara impian;
 • kekurangan ruang - bidai yang melancarkan di sepanjang dinding, memungkinkan untuk membebaskan ruangan di bawah sesuatu yang lain - sekurang-kurangnya di bawah bunga.

Reka bentuk produk yang cantik

Reka bentuk produk yang cantik

Tetapi ada juga tolak:
 • kesukaran mencari - Ini adalah kelemahan utama, kerana disebabkan oleh struktur gelongsor yang rendah, anda perlu mencari syarikat yang boleh menjual, memasang, dan memberi jaminan.

Sebenarnya, struktur gelongsor dari segi kebolehpercayaan tidaklah lebih rendah daripada yang berayun.

Lembaga
Jika keaslian adalah keutamaan anda, dan bahagian luar rumah membenarkannya, letakkan reka bentuk gelongsor. Sekiranya tidak ada keutamaan dalam keutamaan, ia akan menjadi lebih mudah dan lebih murah untuk membeli satu ayunan dan menyampaikannya.
Kerja kayu

Kerja kayu

kembali ke menu ↑

Saiz

Mereka biasanya mempunyai saiz standard:

 • ketinggian - dua meter seratus sentimeter dianggap optimal, kerana bahkan orang yang paling tinggi akan dapat berjalan tanpa masalah di bawah puncak tinggi seperti itu;
 • lebar pintu tunggal - kira-kira sembilan sentimeter;
 • satu dan setengah lebar - sehingga satu setengah meter, mengikut selera pemilik;
 • lebar ganda adalah sehingga dua meter (walaupun ada yang boleh naik hingga tiga).

Ketinggian bergantung kepada berapa tinggi siling di rumah

Ketinggian bergantung kepada berapa tinggi siling di rumah

Tetapi mengetahui ukuran standard tidak mencukupi untuk dapat memilihnya untuk rumah khusus anda:
 • Ketinggian bergantung kepada berapa tinggi rumah itu. siling. Sekiranya mereka kira-kira empat meter, pintu standard akan kelihatan miskin, anda memerlukan sekurang-kurangnya dua setengah meter. Dan jika langit-langit rendah - dan penduduk tidak berbeza dalam pertumbuhan heroik - anda boleh mengambil kurang.
 • Reka bentuk tunggal bernilai mengambil jika ia sesuai dengan baik. Jika rumah itu sendiri kecil, jika tidak ada yang besar akan melaluinya, jika lorong itu kecil dan tidak ada ruang untuk dua pintu besar.
 • Satu setengah layak mengambil, jika diperlukan oleh saiz rumah. Sisi kecilnya, sebagai peraturan, tidak terbuka dalam kehidupan biasa, tetapi jika perlu untuk membawa sesuatu yang besar, maka akan mungkin untuk membukanya.
 • Bivalved layak mengambil jika rumah - sangat menyedihkan kampungdi mana pintu dua meter itu tidak kelihatan terlalu megah, tetapi hanya betul. Di samping itu, ia berguna untuk anda jika anda suka menukar pedalaman dan sering perlu membawa saiz besar di dalam rumah. perabot.

Reka bentuk ini bernilai mengambil jika ia sesuai dengan baik

Reka bentuk ini bernilai mengambil jika ia sesuai dengan baik

Lembaga
Jika anda tidak membina sebuah rumah dari awal, tetapi membelinya dari seseorang, cukup hanya untuk mengukur dimensi pembukaan yang sedia ada untuk menyusunnya mengikut keinginan anda.
kembali ke menu ↑

Sebelah estetik

Di samping ciri-ciri reka bentuk, ia juga penting untuk mempertimbangkan bagaimana ia akan kelihatan sebagai hasilnya. Warna, bentuk, kehadiran atau ketiadaan sisipan kaca mungkin berbeza - semua ini mesti diambil kira.

Pilihan bersenjata

Pilihan bersenjata

kembali ke menu ↑

Pintu tanpa sisipan kaca

Sisipan kaca - cara terbaik untuk mendapatkan hasil yang lebih indah, tetapi pada masa yang sama menjadikannya lebih mahal. Sekiranya anda terhad dalam kewangan - atau tidak mempercayai gelas - sangat mungkin untuk memesan tanpa itu. Penyelesaian ini akan mempunyai kelebihan berikut:

 • ringan - kaca memberikan berat tambahan, tanpa jisim berkurangan;
 • harga rendah - plastik tulen lebih murah;
 • kesederhanaan - reka bentuk tanpa embel-embel yang kadangkala kelihatan hebat.

Pilihan ini melepasi banyak cahaya.

Pilihan ini melepasi banyak cahaya.

Tetapi terdapat juga kekurangan:
 • kesederhanaan kelihatan baik minimalisme, dalam kebanyakan gaya, ia akan kelihatan tidak menarik, tidak menarik;
 • Pelbagai jenis - kebanyakannya struktur plastik monokromatik yang dihasilkan dalam putih warna, kerana dalam bentuk ini mereka paling popular (mereka dimasukkan ke dalam pintu dan pejabat).

Pilihan pembukaan yang luar biasa

Pilihan pembukaan yang luar biasa

Untuk memberikan beberapa estetika, jika anda tidak selesa dengan kelancaran, walaupun permukaan, anda boleh memohon:
 • stamping - sebagai peraturan, memberikan corak geometri yang paling mudah dibentuk oleh perbezaan ketinggian permukaan;
 • percetakan foto - membolehkan anda menutup pintu dengan filem khas yang akan memberi apa-apa warna, apa-apa corak, apa-apa lukisan sehingga bandar malam atau jet hujan;
 • bahan semulajadi palsu - filem yang sama membolehkan anda untuk meniru cukup lumayan pokok itu sama ada batu.

Dan anda boleh meninggalkannya membosankan, menekankan kesederhanaannya bukan bersembunyi - ini boleh memberi kesan yang tidak disangka-sangka.

Dalam gaya minimalis, tidak ada lagi

Dalam gaya minimalis, tidak ada lagi

 

Lembaga
Jika anda ragu-ragu sama ada patut mengambil pintu tanpa memasukkan, lihat foto dengan contoh-contoh di Internet, menilai kesan yang mereka buat.
kembali ke menu ↑

Pintu dengan memasukkan kaca

Reka bentuk ini jauh lebih estetik - itulah sebabnya, jika anda berfikir untuk mencari pintu plastik, kemungkinan besar akan terdapat unsur-unsur kaca. Agar mereka kelihatan baik - dan juga praktikal - tiga faktor utama mesti diambil kira.

Dalam gaya klasik

Dalam gaya klasik

Yang pertama adalah satu bentuk. Kaca boleh diletakkan dengan cara yang berbeza:
 • Lebih dari keseluruhan permukaan. Penyelesaian ini kelihatan hebat, tetapi untuk Rusia tengah, dan lebih-lebih lagi untuk kawasan utara, terpakai dengan tempahan. Kaca itu hendaklah tebal, dirawat khas, supaya tidak melepaskan haba, kemungkinan besar, di satu pihak, legap. Ia akan banyak kos. Tetapi hasilnya sesuai untuk gaya Eropah. Dan dia tidak akan memerlukan lubang.
 • Di bahagian atas. Lokasi tradisional. Ukuran sisipan kaca boleh berbeza-beza, serta bentuknya, tetapi ia kelihatan baik, peephole juga menggantikan dengan sempurna. Anda boleh menambah corak pada permukaan pintu, yang akan menekankan kehadirannya.

Kaca di atas permukaan keseluruhan pintu

Kaca di atas permukaan keseluruhan pintu

 • Di bahagian bawah. Ia harus digunakan hanya jika kaca di luar adalah legap. Ia kelihatan asli, menarik, tetapi jarang digunakan, kerana orang biasanya menumpukan perhatian mereka pada tahap mata mereka sendiri.
 • Jalur menegak. Secara visual membuat pintu lebih tinggi sudah. Boleh dalam bentuk tunggal, boleh dalam dua atau tiga salinan. Ia dianggap tradisional untuk meletakkan jalur kaca lebih dekat ke pinggir pintu di mana pemegang berada, tetapi anda boleh mencuba.
 • Jalur mendatar. Jika satu bar menegak kelihatan baik, maka satu bar mendatar tidak begitu baik. Biasanya mereka dua atau tiga, satu lebih pendek daripada yang lain. Mereka menjadikannya lebih luas, lebih rendah, tetapi juga kelihatan menarik, menarik.

Pilihan panorama

Pilihan panorama

 • Corak. Boleh jadi apa-apa tahap quirkiness - terpulang kepada anda. Ia boleh menjadi geometri yang paling mudah, boleh ada bunga, tumbuh-tumbuhan, burung, bahkan ada lukisan yang terbuat dari kaca. Tetapi, tentu saja, corak yang lebih rumit, semakin tinggi kos reka bentuk akhir.

Yang kedua ialah kaedah pembuatan. Adalah diketahui bahawa untuk kaca pintu masuk boleh digunakan secara berbeza mengikut kaedah pembuatan - tetapi tidak semuanya sesuai dan akan digunakan untuk waktu yang lama, dengan pasti.

Ia berlaku:
 • Leafy. Kaca yang paling biasa, yang dijual pada harga yang rendah. Ia tidak terlalu kuat - sebenarnya, jemputan terbuka untuk keropok, lebih-lebih lagi, paling sering telus.Tetapi sisipan kecil juga boleh dibuat dari itu.
Kaca dengan corak seperti hiasan pintu

Kaca dengan corak seperti hiasan pintu

 • Tempered. Lembaran, dipanaskan pada suhu tinggi, dan kemudian dengan cepat disejukkan. Lebih banyak lagi tahan kerosakan mekanikal, tetapi anda masih boleh memecahkannya. Juga sesuai untuk membuat sisipan kecil.
 • Triplex. Sesuai untuk memasukkan besar, kerana ia sangat sukar untuk memecahkannya - terutamanya jika anda mengambil triplex yang terbukti dengan sijil. Boleh menjadi pelindung matahari, matte, memberikan penebat bunyi yang ketara. Ia terdiri daripada dua atau lebih kepingan gelas, terpaku dengan filem khas.
 • Terapung. Untuk memasukkan kecil dan sederhana. Sempurna licin, sempurna telus, jika tidak teduh dengan tujuan. Dihasilkan dengan menuangkan cair kaca pada logam cair yang sama.

Gelas itu pecah dengan kesukaran, walaupun ia lebih mudah daripada triplex.
Pilihan untuk rumah log negara

Pilihan untuk rumah log negara

 • Berperisai. Ideal untuk sisipan bersaiz penuh - ia mempunyai mesh logam di dalamnya yang dituangkan dengan kaca dan tidak membenarkan ia pecah, walaupun anda memukul dengan kuat. Maksimum - dari itu akan terbang beberapa serpihan. Ia tidak pernah telus.
 • Akrilik. Plastik ringan, yang tidak dapat dibezakan dari kaca. Ringan, tidak memukul, tetapi retak, untuk saiz penuh tidak sesuai, kerana ia tidak mempunyai penebat haba yang sesuai dan penebat bunyi, tetapi ia boleh digunakan untuk memasukkan kecil. Tidak kurang daripada sisa kaca.

Untuk memasukkan kecil - akrilik, terapung, lembaran dan marah. Untuk medium dan besar - bertetulang dan triplex. Yang lebih besar akan lebih mahal, yang kecil lebih mudah rosak.

Memilih jenis kaca, mula-mula memutuskan corak apa yang anda perlukan. Dari sini anda boleh meneruskan.
Kaca di bahagian atas pintu

Kaca di bahagian atas pintu

Faktor ketiga adalah pemprosesan kaca.. Ia sepatutnya sama sekali legap atau legap di satu pihak - sambil kelihatan baik, tidak terlalu rapuh.

Ia berlaku:
 • Lukisan. Ia dilakukan paling kerap secara manual, secara profesional. Biasanya ia adalah corak rumit yang digabungkan dengan gaya umum rumah. Ia digunakan, bagaimanapun, jarang - untuk mencari tuan yang baik tidak terlalu mudah.
 • Percetakan foto. Lukisan yang sama, tetapi tanpa seorang artis. Berkenaan hanya untuk triplex - filem nipis yang menghubungkan lapisannya, berwarna dengan warna yang dikehendaki. Ia boleh menjadi corak, boleh ada lukisan, boleh jadi hanya warna yang indah.
 • Perlindungan matahari. Filem hitam yang membuat kaca kelihatan berwarna kelabu atau ungu melindungi ruang di belakangnya dari radiasi ultraviolet, dan tidak membenarkan orang di luar melihat ke dalam rumah. Cantik estetik, tetapi tidak terlalu asal.

Mudah tetapi menarik

Mudah tetapi menarik

 • «Bunglon". Gelas seperti ini mahal, tetapi mereka mempunyai ciri yang menarik: mereka menukar warna bergantung pada tahap pencahayaan. Di dalam kegelapan, kaca tersebut akan kelihatan telus, namun dalam cahaya terang ia akan berubah menjadi ungu atau gelap.kuning. Walau bagaimanapun, bagi pintu, sedikit adalah terpakai - melainkan anda suka perubahan warna dengan sendirinya.
 • Tingkap kaca berwarna. Kaedah penamat yang paling biasa. Kepingan nipis kaca dimasukkan ke dalam bingkai khas, membentuk lukisan atau corak. Cahaya yang melaluinya berwarna, yang juga kelihatan menarik dan cantik. Satu-satunya kelemahan adalah kerapuhan. Kaca berwarna mudah pecah, terbang, merosot.
 • Fusion. Tingkap kaca patri yang sama, tetapi tidak dalam grid, tetapi disimpan di atas kepingan kaca. Hasilnya adalah gambar yang sama atau corak yang sama, tetapi jauh lebih tahan lama.

Untuk mengetuk unsur sedemikian jauh lebih sukar daripada kaca berwarna.
Dalam warna putih

Dalam warna putih

 • Pelunturan pasir es. Kaca itu dirawat dengan pasir di bawah tekanan tinggi. Dia memotongnya, mengakibatkan goresan kecil yang kelihatan cantik, menjadikan lembaran matte. Satu kelemahan adalah kerapuhan. Lebih baik tidak mengendalikan barangan besar seperti itu, mereka terlalu mudah untuk mengetuk.
 • Matt Triplex. Dalam kes ini, antara lapisan kaca mereka tidak meletakkan telus, tetapi filem matte. Kekuatan ini tidak berubah, tetapi penampilannya - sama sekali.
 • Cermin. Biasanya mereka membuat kaca di satu sisi, supaya pada yang lain anda dapat melihat dan melihat siapa yang ada di pintu.Ia mencerminkan cahaya matahari.
 • Etching. Memberi kaca tidak sangat kuat, yang kelihatan seperti ia disambar oleh kilat, meninggalkan jejak. Kelihatan baik dalam barang kecil.
 • Warna. Kaca berbilang warna, walaupun ia bukan tingkap kaca berwarna, masih kelihatan baik. Sekiranya anda melihatnya, seluruh dunia mengubah warna. Di samping itu, ia membolehkan anda membuat pintu kontras dengan memilih plastik satu warna, dan kaca lain.

Opsyen terbuka untuk rumah persendirian

Opsyen terbuka untuk rumah persendirian

Kesemua faktor ini memberikan skop yang besar untuk pemilihan. Anda boleh menggabungkan pelbagai jenis pemprosesan, mendapatkan hasil yang asli dan menarik.

Lembaga
Sekiranya anda ingin pintu anda menjadi unik, buat lakaran dan pesanan dari syarikat yang mengkhususkan diri dalam pembuatan.
kembali ke menu ↑

Bentuk dan warna

Selain kehadiran dan ketiadaan sisipan kaca, bentuk dan warna pintu juga penting.

Bentuknya boleh:

 • Tradisional. Pintu segi empat tepat adalah klasik yang tidak akan menjadi usang, yang boleh dilihat di hampir mana-mana rumah yang sentiasa kelihatan baik.
 • Separuh bulatan gerbang. Ia tidak biasa, tetapi ia kelihatan hebat, terutamanya jika rumah itu besar, terang, dengan petunjuk gaya Yunani.

 • Pusingan. Kes yang jarang berlaku apabila anda ingin membuat rumah dengan gaya berteknologi tinggi sedekat mungkin ke kapal angkasa. Tidak sangat mudah, tetapi sangat menarik.
 • Square. Ini biasanya pintu ganda yang kelihatan baik juga.

Mungkin masih ada bentuk segitiga - tetapi lebih kerap bukan seluruh pintu, tetapi elemen hiasan yang membolehkan anda mengubah persegi biasa menjadi poligon yang menarik.

Warna adalah lebih pelbagai:
 • Pepejal. Ini adalah apa-apa warna dari putih ke hitam, di mana tidak terdapat corak, jalur dan lain-lain pakaian. Kelihatannya mudah, sesuai dengan rupa minimalis rumah.

Model gelongsor

Model gelongsor

 • Dua warna. Dalam warna yang berasingan, elemen struktur - bingkai, pemegang, ambang - atau hiasan boleh diserlahkan. Warna-warna yang paling sering dipilih sama seperti warna atau kontras. Tetapi ia mesti sesuai dengan seluruh rumah.
 • Corak Kelihatan baik dalam eko ​​dan gaya yang menerima hiasan geometri. Tidak harus terlalu terang, terlalu kecil.
 • Warna semulajadi. Bahan semulajadi pemalsuan yang diperbuat daripada plastik kelihatan kontroversial - dari jauh ia kelihatan seperti yang asal, ia tidak begitu menarik berhampiran. Oleh itu, ia hanya berbaloi jika penampilan keseluruhan rumah lebih penting daripada pintu tertentu.

Biasanya pintu dibuat sesuai dengan gaya lain - barisan yang sama seperti tingkap, warna yang sama dengan dinding. Tetapi kadang-kadang anda boleh membuat kontras, jika anda mempunyai sesuatu untuk digabungkan (sebagai contoh, dengan bumbung).

Warna klasik untuk plastik

Warna klasik untuk plastik

Lembaga
Agar tidak terlepas dengan reka bentuk warna, gunakan jadual khas.
kembali ke menu ↑

Nuansa memilih pintu tertentu

Adalah baik untuk mengetahui dengan tepat pintu mana yang anda mahu. Tetapi untuk dapat memilihnya cukup berkualiti tinggi, mudah didapati - di tempat di kedai adalah perkara yang sama sekali berbeza.

Kita perlu ingat petua asas:

 • Pengukuran. Sebelum anda pergi ke kedai, anda perlu mengukur saiz pintu - dan, sebaik-baiknya, di beberapa tempat, supaya jika ia bengkok, ia menjadi jelas dengan serta-merta, dan tidak apabila cuba meletakkan pintu ke dalamnya.
 • Bingkai pintu. Peraturan asas ialah ia harus lebih tebal dari daun pintu, kerana ia adalah keseluruhan pembinaan yang terletak di atasnya, ini adalah yang menyediakan kebolehpercayaan asas.

Gabungan dengan kaca hiasan

Gabungan dengan kaca hiasan

 • Daun pintu. Sekiranya tidak terlalu tebal, pastikan anda mengandungi kepingan logam. Jika tidak, pintu yang paling indah tidak akan bertahan lama.
 • Engsel. Pertama, mereka mesti dikira berdasarkan berat pintu tertentu, dan kedua, ia baik jika mereka tersembunyi (kecuali, dalam idea anda, mereka tidak bertindak sebagai elemen hiasan). Oleh itu, pintu akan menjadi sukar untuk dikeluarkan dari engsel, dan akan ada unsur-unsur yang lebih sedikit yang boleh menjejaskan kesan keseluruhannya.
 • Kesempurnaan. Semua unsur mesti dibeli pada masa yang sama, kerana peraturan yang sama berfungsi dengan pintu seperti perabot - dalam sebulan batch boleh meninggalkan pengeluaran, dan kemudian akan sukar untuk mencari trim dilupakan.
 • Keserasian. Adalah perlu untuk mengambil kira bukan sahaja pintu akan digabungkan dengan kemasan luaran, tetapi bagaimana ia akan digabungkan dengan pedalaman.

Lorong biasanya dilakukan dalam gaya dan warna lain, jadi anda perlu memberi perhatian kepada kedua-dua pihak.
Sebelum memilih kami mengambil kira semua nuansa

Sebelum memilih kami mengambil kira semua nuansa

 • Kelengkapan. Ia juga bergantung kepada kebolehpercayaan pintu, jadi apabila anda membelinya ia perlu diperiksa. Ia tidak boleh digantung, tidak boleh berlepas, tidak sepatutnya kelihatan kasar dan kurang diproses. Adalah baik untuk mencuba beberapa kali di kedai untuk membuka dan menutup pintu - sama ada ia creak, sama ada ia tergelincir, atau sama ada ia ditutup rapat.
 • Kualiti keseluruhannya. Pintu sebelum membeli perlu diperiksa dengan betul. Adakah terdapat keretakan atau cip? Adakah kanvas di mana-mana ketebalan yang sama, adakah ia meletup di suatu tempat? Adakah terdapat sebarang warna yang berbeza?
 • Sijil. Pintu plastik boleh dilakukan dengan niat jahat, kerana sebelum membeli anda harus memastikan bahawa segala sesuatu adalah normal mengikut dokumen. Sekiranya tiada dokumen di pintu, anda perlu menghubungi penjual lain - kebarangkalian membeli produk berkualiti rendah yang juga berbahaya kepada kesihatan adalah terlalu tinggi.

Untuk apa-apa produk memerlukan penjagaan yang berhati-hati.

Untuk apa-apa produk memerlukan penjagaan yang berhati-hati.

Agar pintu plastik berfungsi untuk masa yang lama dan dengan baik, anda perlu mencucinya sekali sebulan - sebagai peraturan, terdapat cukup air sabun hangat dan cecair khas untuk tingkap pembasuhan.

Setiap enam bulan, penyelenggaraan meterai plastik ditambah, yang boleh menjadi berdebu dan tersumbat. Sekiranya terdapat kerosakan dalam proses itu, ia perlu diperbaiki.

Penggunaan untuk pembersihan boleh menjadi kain lembap yang sama atau pembersih vakum.

Sekali setahun anda perlu melengkapkan kelengkapan pintu supaya ia tidak berderit, jangan gagal. Paling penting, jika minyaknya tahan terhadap fros - kita bercakap tentang pintu depan.

Perkhidmatan penyelenggaraan pembuli anjing laut ditambah setiap enam bulan.

Perkhidmatan penyelenggaraan pembuli anjing laut ditambah setiap enam bulan.

Meletakkan pintu plastik bermakna memastikan tahap hingar yang rendah dan penambahan yang indah ke luar rumah. Mungkin anda kekurangan ini.

kembali ke menu ↑

VIDEO: Maklumat berguna tentang pilihan yang tepat.

Pintu plastik

Apa yang perlu anda ketahui untuk dipilih?

kembali ke menu ↑

GALERI PHOTO

8.6 Skor Jumlah
Memilih pintu masuk pintu plastik

Pintu pintu masuk mesti kukuh dan memenuhi semua keperluan ketahanan dan pecah rumah. Ia digunakan secara meluas di pejabat, kotej. Baru-baru ini mendapat populariti di rumah persendirian. Mereka sesuai untuk mana-mana bahagian dalam. Setelah meninjau maklumat, sila tinggalkan komen anda dengan hujah dalam komen. Mereka akan berguna kepada pembaca lain. Pendapat anda sangat penting kepada kami. Terima kasih kerana penyertaan anda. Kami menghargai setiap ulasan anda dan masa anda.

Relevan maklumat
8.5
Ketersediaan permohonan
8.5
Pendedahan topik
9.5
Kebolehpercayaan maklumat
8
Kebaikan
 • Pelbagai - sebarang warna, apa-apa bentuk, apa-apa gabungan elemen hiasan yang boleh didapati bukan sahaja di kedai, tetapi diperintahkan untuk memenuhi citarasa anda.
 • Penebat bunyi sangat tinggi sehingga tidak kayu atau keluli dengan plastik boleh, pada dasarnya, bersaing dengan penunjuk ini.
 • Keserasian yang sangat baik dengan beberapa gaya - contohnya, dengan minimalism, di mana plastik sama seperti kayu ringan.
Cons
 • Kesederhanaan - plastik tidak sesuai dengan penampilan rumah, malah menjadikannya kelihatan seperti bahan semula jadi.
 • Keselamatan yang agak rendah tidak begitu kritikal untuk tidak menggunakan plastik sama sekali, tetapi pasti lebih rendah daripada kayu atau keluli.
 • Ciri pemasangan - gantung diri pintu plastik, kemungkinan besar, tidak akan berfungsi, kerana struktur keseluruhan dibuat supaya anda memerlukan bantuan profesional.
Tambah ulasan anda

Kami akan gembira dan pendapat anda

Tinggalkan jawapan

Penilaian keseluruhan anda

ms2.decorexpro.com - Jurnal harian Reka bentuk, Senibina, Reka Bentuk Dalaman

Bilik-bilik

Halaman dan taman

Reka bentuk