Tile Patchwork di pedalaman dapur: Motif Mediterranean tepung di rumah anda (untuk apron, di atas lantai). 110+ (Foto) Langkah demi Langkah untuk Pemula

Apabila merancang dapur baru, anda perlu mengambil kira satu kecenderungan yang menarik yang anda tidak boleh mengabaikan - ini adalah gulungan patchwork. Reka bentuk yang menarik membuat anda tersenyum. Mengenai semua ciri penggunaan, pilihan dan jenis jubin yang relevan secara terperinci kemudian di dalam artikel.

Kandungan artikel ini:

Ciri-ciri penggunaan

Jubin Patchwork adalah cara terbaik untuk menambah warna, corak dan minat visual dapur. Patchwork (patchwork) harfiah diterjemahkan daripada bahasa Inggeris sebagai "patchwork". Kami tahu trend ini dalam selimut kain tradisional, karpet dan aksesori hiasan yang lain, yang dibuat dalam teknik kain tampal, yang mungkin mengandungi warna dan corak yang berbeza.

Idea corak lucu pada selimut dan permaidani adalah persatuan pertama yang masuk ke dalam fikiran ketika melihat tren semasa menggunakan seramik dalam teknik ini.Diakui, trend ini tidak sesuai untuk semua orang, kerana jika rumah anda tidak teratur, jika ia tidak kelihatan kemas, konstruktif dan ringkas, hiasan ini akan membawa lebih banyak kekacauan.

Jubin Patchwork

Jubin Patchwork

Tetapi jika anda melakukan semuanya dengan betul, anda akan mempunyai karya universal yang tidak akan meninggalkan penonton yang tidak peduli.

Ia akan menjadi menarik untuk anda: ULASAN: Jubin dapur di atas lantai: 150+ Foto rahsia reka bentuk yang indah

kembali ke menu ↑

Keratan seramik untuk dapur

Bahan ini adalah bahagian penting dapur dan boleh menjadi bahagian utama reka bentuknya. Patchwork menawarkan sesuatu yang berbeza dari gaya tembikar yang lain. Bentuk kreatif, reka bentuk kompleks menarik perhatian dan serta-merta membuat ciri di mana sahaja ia digunakan.Ia berfungsi dengan baik dalam suasana moden atau tradisional.

Terlepas dari maksud permohonan itu - untuk menambah warna, tekstur, atau semata-mata untuk membuat tahan terhadap kelembapan - selubung kerja digunakan untuk menambah sentuhan unik pada skema mana pun, kerana ia sering mengandung gabungan etnik atau retro. Mereka sempurna menyesuaikan nada dan dinamik skim dapur.
Dapur bergaya dalam warna gelap

Dapur bergaya dalam warna gelap

Patchwork cukup serba boleh digunakan lantai atau dinding. Satu lagi sebab mengapa gaya ini telah menjadi begitu popular ialah ia menambahkan rupa pereka yang kelihatan lebih mahal, tetapi pada masa yang sama, kerja keras boleh menjadi sama seperti jubin lain.

kembali ke menu ↑

Sejarah asal

Sejarahnya yang kaya juga menyumbang kepada pesona dan misteri. Imej jubin berpola berasal dari negara-negara Mediterania - Sepanyol, Portugal, Maghribi, Itali, Greece. Latar belakang budaya ini membawa kepada fakta bahawa reka bentuk ini juga dikenali sebagai Sepanyol, Maghribi jubin, rotan, jubin bohemia (boho-jubin) atau bahkan buatan sendiri.

Versi moden jubin yang ada di pasaran terinspirasi dari seluruh Mediterranean. Terima kasih kepada gabungan corak hiasan, corak geometri, motif pudar, ia sesuai untuk memberikan kehidupan ke dinding atau lantai.

Warna hitam dan putih untuk bilik

Warna hitam dan putih untuk bilik

Ia akan menjadi menarik untuk anda:ULASAN: Tile untuk bilik mandi kecil (150 + Design Photos): Gabungan optimum gaya dan hiasan

kembali ke menu ↑

Bagaimana untuk menggunakannya?

Salah satu cara paling mudah untuk digunakan ialah jantina. Idea yang baik adalah dengan hanya mengecat dinding dapur anda atau menghiasnya dengan plat mudah, dan kemudian gunakan corak untuk membuat pandangan fokus di bawah kaki anda.Pemandangan yang sangat popular - dinding putih dan lantai berjubin berpola.

Idea lain adalah dengan menggunakan pola dengan jimat di kawasan yang dipilih.

Lembaga
Fikirkan dengan teliti tentang bahagian mana dapur anda yang akan mendapat manfaat daripada mereka. Kenapa anda tidak memikirkan menggunakan corak di salah satu dinding, untuk apron atau permukaan dalaman terbuka kabinet?
Jubin warna ini kelihatan terhenti dan cantik

Jubin warna ini kelihatan terhenti dan cantik

Lembaga
Idea lain adalah dengan menggunakan corak untuk menarik perhatian ke ceruk-ceruk dan ceruk-ceruk bilik, dengan itu menonjolkan kawasan yang sering diabaikan ini.
kembali ke menu ↑

Kerja tampal yang terbaik di dapur?

Seperti yang disebutkan di atas, lebih baik menggunakan bahan ini dengan berhati-hati supaya tidak terlalu banyak beban ruang. Dengan ini, anda perlu memantau dengan teliti corak yang akan melengkapi pilihan anda.Tekstur licin akan berfungsi dengan baik dalam kes ini.

Jubin seramik di atas lantai

Jubin seramik di atas lantai

Patchwork menggabungkan cemerlang dengan jubin gaya kereta bawah tanah. Pakaian seragam, berkilat metro menjadikan mereka pilihan yang sangat baik untuk dinding di atas lantai berjubin. Walau bagaimanapun, jubin sederhana mudah saiz standard juga sempurna sepadan dengan warna baju kerja anda. Sebagai contoh, papak kelabu muda yang besar berfungsi dengan baik dengan soket monokrom hitam dan putih.

Ia akan menjadi menarik untuk anda:ULASAN: Ubin Apron Dapur (180+ Gambar Reka Bentuk): Tips Membuat Dinding Anda Datang Ke Hidup

kembali ke menu ↑

Jenis jubin

Terlepas dari reka bentuk dapur anda, anda boleh menggunakan pelbagai bahan jubin yang ada di pasaran untuk mencari kombinasi yang sempurna dan tidak merancang susun atur tambahan dinding untuk hiasan baru.

Beige patchwork

Beige patchwork

 • Kuarza: akan menambah bersinar tambahan ke dapur anda dalam bentuk jubin dapur kuarza. Patchwork hiasan yang indah ini akan menjadi lambang keanggunan, akan menjadi pusat dan tema utama reka bentuk. Terdapat dalam pelbagai warna langit, termasuk hitam, biru, akuarium. Penyelesaian ini juga boleh digunakan untuk jubin lantai pelapis dengan glamor.
 • Stoneware porselin: Jika anda mencari sesuatu yang semulajadi, tetapi tidak suka kuar berkilauan, terdapat banyak jubin porselin.

Patchwork under batu, marmar yang digilap dan travertine musim luruh yang hangat memberikan kecantikan dan kecanggihan yang benar.
Kuarza akan menambah kilauan ke dapur anda

Kuarza akan menambah kilauan ke dapur anda

 • Semen Patchwork: Tidak seperti seramik dan tanah liat, ia tidak perlu dibakar, ia dilakukan secara manual, ia memindahkan cat yang unik.
 • Tembikar: terbaik untuk permukaan dapur. Seramik mempunyai pelbagai skema dan corak warna yang terang. Sekiranya anda ingin menyesuaikan estetika Maghribi eksotik atau membuat mosaik Mediterranean yang diilhamkan oleh orang Sepanyol, kerja sambilan akan membawa apa-apa suasana ke dalam bilik, dari daya tarikan retro kepada inspirasi trend dunia dalam reka bentuk dalaman.
 • Bukan slip: Jika anda dan keluarga anda menghabiskan banyak masa di dapur, keselamatan adalah faktor yang tidak boleh diabaikan.Selain pembersihan mudah dan keupayaan untuk menahan keausan dan lusuh harian, jubin lantai dapur mesti tahan lama.

Dapur bukan slip Patchwork menggabungkan beberapa sifat praktikal dengan pelbagai pilihan reka bentuk; anda boleh mencari bahan yang berbeza untuknya, dari stoneware porselin hingga seramik kerinting mewah.
Reka bentuk yang menarik dengan elemen terang

Reka bentuk yang menarik dengan elemen terang

Lantai jubin patch dan dinding seramik sangat popular. Selalunya hiasan ini digunakan dalam reka bentuk dapur putih, di mana ia mendapati ruang yang luas untuk kreativiti kerana perasaan sejagat dan luas yang menjadi ciri bilik putih.

Walaupun ia mungkin kelihatan bahawa reka bentuk patchwork adalah campuran jubin rawak, merancang dan merekabentuk reka bentuk yang mahir memerlukan pilihan yang berhati-hati. 

Malah pereka profesional terpaksa menggunakan beberapa susun atur yang berbeza untuk satu projek untuk mencapai hasil yang harmoni.
Apron dengan cetakan geometrik

Apron dengan cetakan geometrik

Ia akan menjadi menarik untuk anda: TINJAUAN: Jubin di lantai di koridor (245+ Foto) - Bagaimana untuk memilih dan meletakkan? Pilihan moden dan cantik

kembali ke menu ↑

Apron

Apron adalah tempat pertama dan paling utama di mana anda boleh menggunakan selipar untuk menambahkan keperibadian ke dapur anda. Dia bermain di dapur tidak estetik, tetapi di atas semua peranan praktikal, menjaga kawasan kerja bersih.

Jubin pengawal pada dasarnya memberikan anda kebebasan kreatif, menambah warna dan corak ke bilik yang banyak, tetapi anda tidak boleh dihadkan dengan pendekatan reka bentuk tradisional, menggunakan corak 5-6 standard.

Mana-mana gaya dari eklektik hingga indah, dari monokrom ke Mediterranean yang menakjubkan, yang tidak dapat dilepaskan, akan dilakukan. Setiap komposisi mesti diisi dengan keunikan, ekspresi dan tipu muslihat.
Gaya desa

Gaya desa

Ia akan menjadi menarik untuk anda:TINJAUAN: Jubin Putih - Mewujudkan reka bentuk yang hebat. 300+ (foto) Kemasan dalaman

kembali ke menu ↑

Ruang dalam kabinet

Cara hebat untuk digunakan terbuka rak - ini adalah jubin di belakang. Selain hakikat bahawa penamat seperti itu kelihatan menarik, ia memberikan lebih banyak kekuatan daripada kertas dindingyang digunakan untuk kesan yang sama. Di samping itu, selubung biasanya mempunyai harga yang tinggi dan jika anda jatuh cinta dengan reka bentuk yang mahal, lebih mudah untuk menandakan kawasan kecil daripada keseluruhan kawasan kerja.

Sebagai alternatif, jika anda mempunyai dapur terbina dalam dengan ketuhar, jubin kecil di belakangnya akan menjadikan ruang itu selesa, berfungsi dan bergaya.

kembali ke menu ↑

Patchwork di atas lantai

Dari sudut pandangan lantai, kerja-kerja tampalan sering diletakkan di dalam bilik supaya kelihatan seperti karpet untuk kawasan fungsional, tetapi diperbuat daripada jubin. Anda boleh meletakkannya di bawah meja makan atau di sekitar pulau itu.

Tahun ini terdapat juga banyak inovasi yang diilhamkan oleh bentuk kompleks, khususnya, mereka menjadi popular:
 • heksagon;
 • mozek kaca;
 • trend untuk dinding dan lantai: jubin berdinding nipis;
 • format yang dilanjutkan;
 • jubin khas untuk kawasan teras.

Pelepasan untuk lantai

Pelepasan untuk lantai

Daripada corak karya-karya ekspresif cerah yang popular meniru buruh manual dalam gaya Dunia Lama dan jubin simen yang dicat dengan tangan. Menggunakan teknologi percetakan inkjet dan digital hari ini, penampilan dan tekstur kedua lebih realistik daripada sebelumnya.

Ia akan menjadi menarik untuk anda: ULASAN: Kerama Marazzi Tile (165+ Gambar) - Tenaga Empat Unsur

kembali ke menu ↑

Campurkan jubin dan kayu

Sekiranya dapur anda dibuka, anda boleh berhati-hati menggunakan patchwork secara langsung ke ruang makan dan ruang tamu.

Alternatif yang sangat baik adalah menggunakan lantai jubin dan kayu, kombinasi ini bukan sahaja menyediakan lebih banyak peluang untuk memilih perabot, tetapi juga menandakan ruang di kawasan untuk memasak dan makan.
Gaya minimalis

Gaya minimalis

Ia akan menjadi menarik untuk anda: ULASAN: Pilihan jubin bilik mandi: 185+ (Foto) pilihan dinding

kembali ke menu ↑

Hiasan Maghribi: idea untuk dinding dan lantai

Kerja tampalan orang Maghribi adalah gabungan warna berani terang dari karya seni Mediterranean, logam, dicat dan dicetak. Ia bertukar mana-mana bahagian dalam sehari ke hari cuti.Ia adalah perhiasan Maghribi, Mexico dan Turki dalam gaya echo yang terinspirasi pereka dan artis selama ribuan tahun.

Kerana corak paling menarik digunakan:
 • hipnosis bersambung;
 • motif bunga tenunan yang diilhamkan oleh alam semula jadi;
 • hiasan bunga yang kaya;
 • corak batu permata;
 • Kemasukan mozek kaca;
 • hiasan emas sebagai penamat;
 • reka bentuk geometri yang mengandungi warna Arab yang terang dan corak untuk kesan yang berani, menambah watak dan kehidupan kepada mana-mana skema.

Tidak semua orang suka warna terang dan berani. Walau bagaimanapun, keindahan reka bentuk Maghribi adalah warna yang pernah cerah, tetapi secara beransur-ansur memudar, menyampaikan paparan ketinggalan zaman yang agak lekang, sama dengan seramik tradisional Maghribi.

Di dinding dan lantai, paparan ini kelihatan seperti trend eksotik lurus dari pedalaman purba Marrakesh.

Keindahan bahagian Maghribi terkurangi glamor. Sekiranya corak yang berat, tebal dan kain dicampur perlu digunakan dalam dos dan untuk tujuan ini adalah sesuai untuk menggunakannya di tempat-tempat seperti apron tempatan di wastafel atau di dapur.

Oleh itu, kerja campur aduk adalah gaya ekspresif yang menekankan kreativiti, kekayaan dan keberanian.

Gunakannya untuk mencapai ciri-ciri baru dan sensasi di dapur, kerana walaupun kawasan kecil dalam gaya ini dapat mengubah semua ruang.

Gaya ekspresif yang menekankan kreativiti, kekayaan dan keberanian

Gaya ekspresif yang menekankan kreativiti, kekayaan dan keberanian

kembali ke menu ↑

VIDEO: helah helang kecil

Patchwork di kawasan pedalaman

Gabungan dan Kegunaan

kembali ke menu ↑

GALERI PHOTO (lebih daripada 110 gambar)

8.4 Skor Jumlah
Sapukan selendang di dapur

Anda tidak tahu bagaimana untuk mengemaskini bahagian dalam dapur supaya ia cantik dan asli? Dan gunakan patchwork! Anda tidak dapat membayangkan keupayaan ini, pada pandangan pertama, jubin biasa. Kami akan memberitahu anda semua yang anda perlu tahu apabila memilih dan bekerja dengannya. Setelah meninjau maklumat, sila tinggalkan komen anda dengan hujah dalam komen. Mereka akan berguna kepada pembaca lain. Pendapat anda sangat penting kepada kami. Terima kasih kerana penyertaan anda. Kami menghargai setiap ulasan anda dan masa anda.

Relevan maklumat
8.5
Ketersediaan permohonan
8
Pendedahan topik
9.5
Kebolehpercayaan maklumat
7.5
Kebaikan
 • ekspresi;
 • pilihan gaya dan corak yang besar;
 • bahan tahan lama.
Cons
 • corak kecil litters ruang;
 • tidak sesuai untuk dekorasi maksimalistik;
 • Kesukaran mungkin timbul dengan pemilihan corak untuk mencapai reka bentuk yang seimbang.
Tambah ulasan anda

Novozhenina Anna

Hai, saya di sini kerana reka bentuk dalaman adalah kelemahan saya. Saya kerap merasakan daun melalui hauz, mencari inspirasi demi kepentingan dan tidak melupakan Ikea))

Kami akan gembira dan pendapat anda

Tinggalkan jawapan

Penilaian keseluruhan anda

ms2.decorexpro.com - Jurnal harian Reka bentuk, Senibina, Reka Bentuk Dalaman

Bilik-bilik

Halaman dan taman

Reka bentuk