Kami mencipta lampu yang indah (150+ Foto): Candelier kristal di pedalaman ruang tamu dan bilik tidur (siling, loket, klasik)

Suasana unik yang mewah dan kecanggihan akan membantu membuat lampu yang terbuat dari kristal. Lampu kandil kristal tidak dapat dibandingkan dengan sebarang lampu moden, walaupun sejumlah besarnya. Ketahui apa jenis candelier yang ada, yang lebih baik untuk dipilih. Dan juga bagaimana penempatan itu mempengaruhi bahagian dalam bilik.

Kandungan artikel ini:

Jenis Candelier

Mereka boleh dibahagikan kepada dua jenis utama, iaitu siling dan digantung. Ini terpakai bukan sahaja untuk produk dari kristal.

Kami memilih kandil dalam gaya pedalaman

Kami memilih kandil dalam gaya pedalaman

Pilihan bergantung kepada ciri-ciri premis dan reka bentuknya:

 • Lampu gantung yang digantung. Mereka dianggap versi klasik dan boleh terdiri daripada satu peringkat atau beberapa, dengan dan tanpa penggantungan. Lampu sedemikian sering digantung di dalam bilik besar, sebagai contoh, ruang tamu, dewan, ruang teater, dll. Jika siling di rumah tinggi, kandil seperti itu boleh menghiasi rumah anda.
 • Candelier siling. Mereka dilampirkan terus ke siling. Mereka dibenarkan memasang walaupun di kawasan dengan ketinggian kecil.

Chandelier yang ditangguhkan adalah pilihan klasik untuk banyak bilik.

Chandelier yang ditangguhkan adalah pilihan klasik untuk banyak bilik.

Salah satu kelebihan candelier kristal adalah mereka membiasakan cahaya dan dengan itu mencipta sinar. Jika lampu yang paling mudah dihiasi dengan pendants kristal, ia akan menarik perhatian dan cahaya dalam bilik akan bermain dengan berbeza. Anda boleh meletakkan pelbagai mentol lampu dalam candelier kristal: penjimatan tenaga, biasa, LED, halogen, dll.

Sambutan luar biasa yang dibuat oleh cahaya yang melalui kristal

Sambutan luar biasa yang dibuat oleh cahaya yang melalui kristal

Ia akan menjadi menarik untuk anda:TINJAUAN: Lampu chandelier moden dan lampu sesuai untuk dewan / dapur / bilik tidur? 205+ Pilihan Foto dengan siling regangan

kembali ke menu ↑

Pemilihan dan pembelian

Lampu sedemikian mesti dipilih dengan betul, kerana dengan bantuannya, mungkin juga untuk menghiasi pedalaman dan merosakkannya.

Lampu klasik membantu untuk mewujudkan suasana istimewa yang penuh kesungguhan. Contohnya candelier itu akan terlihat konyol di dalam bilik kecil, kerana mereka memerlukan banyak ruang dan kehadiran siling yang tinggi.

Pilihan untuk rumah-rumah tinggi siling

Pilihan untuk rumah-rumah tinggi siling

Lekapan siling sesuai untuk bilik kecil, cahaya yang diarahkan tidak ke tepi, tetapi ke bawah. Langkah ini secara visual akan memperluaskan sempadan bilik, menjadikannya lebih luas dan lebih tinggi.

Model lampu sedemikian sering diletakkan di kawasan kerja atau ruang makan.Juga, untuk pangsapuri dengan siling rendah, anda boleh memilih elemen hiasan di siling.

Adalah penting bahawa pilihan yang dipilih tidak merosakkan pedalaman.

Adalah penting bahawa pilihan yang dipilih tidak merosakkan pedalaman.

Pilihan pencahayaan di pedalaman yang berbeza

Lampu dari kristal boleh diambil di bahagian dalaman yang berbeza. Pemilihan yang besar, dari klasik hingga moden:

 • Gaya klasik. Gaya ini dicirikan oleh garis halus dan serba boleh. Boleh menirukan pemegang lilin, candelabra. Lampu sedemikian sentiasa popular dan akan kelihatan sesuai dengan apa-apa gaya.
 • Vintage. Lampu kristal akan kelihatan baik di pedalaman vintaj (antaranya ialah gaya Tuscan, chebbi chic). Untuk gaya sedemikian, pilih cahaya, mudah dan sederhana dalam peranti lampu saiz.
 • Glamour. Gaya ini melibatkan kemewahan demonstrasi. Pedalaman itu sendiri boleh dibuat dalam gaya klasik, tetapi untuk mewujudkan glamor ini di dalamnya, menambah unsur-unsur yang secara tradisinya dianggap mahal. Ini termasuk: cermin, marmar, sutera, beludru, emas, dan kristal.

Garis lancar untuk klasik yang dipilih

Garis lancar untuk klasik yang dipilih

 • Provence. Lampu klasik dengan bingkai mudah tanpa hiasan dan tambahan kaca yang tidak perlu akan sesuai dengan gaya ini. Peranti pencahayaan mungkin mempunyai bingkai tekstil yang sesuai dengan gaya ini.
 • Loteng, moden, berteknologi tinggi. Crystal dalam bilik tersebut akan membantu dalam mewujudkan kesan kontras dan keanggunan. Dia menyamakan kekeringan dan gaya teknikal. minimalisme. Jika anda menambah lampu kristal ke bilik tersebut, bilik akan kelihatan berbeza. Ia akan kelihatan lebih elegan, elegan. Untuk gaya loteng, objek cahaya semacam itu akan berfungsi sebagai kontras. Peranti pencahayaan ini akan menjadi aksen menarik, yang akan menekankan keparahan pedalaman dan pada masa yang sama melembutkan gambaran keseluruhannya. Candelier di mana-mana pedalaman moden harus praktikal dan minimalis. Borang yang mudah, geometri, kurang penggantungan akan membuat imej ringkas di dalam bilik.

Keindahan aristokrat Kristal

Keindahan aristokrat Kristal

Ia akan menjadi menarik untuk anda:ULASAN: Chandelier Dapur dalam Gaya Moden Moden (255+ Foto). Mana yang patut dipilih?

kembali ke menu ↑

Penginapan

Sebagai peraturan, kristal digunakan di ruang makan, ruang tamu, tetapi ini tidak bermakna bahawa candeliga itu tidak boleh disiarkan di bilik lain.

kembali ke menu ↑

Ruang tamu

Lampu dipilih dengan teliti, kerana mengambil kira kehendak dan keperluan semua penduduk rumah. Reka bentuk lampu ini boleh berfungsi sebagai elemen hiasan utama di dalam bilik, yang akan menarik perhatian para tetamu.

Akan pasti menarik perhatian tetamu

Akan pasti menarik perhatian tetamu

Dalam setiap keluarga, ruang tamu boleh memainkan fungsi yang berbeza, kadang-kadang beberapa. Ini adalah tempat untuk berehat, menonton filem, bercakap, kanak-kanak boleh bermain di sini. Kadang-kadang di ruang tamu kawasan kerja diselesaikan, tetapi lebih sering seluruh keluarga, kadang-kadang kawan berkumpul untuk meraikan. Ruang makan boleh dibezakan dengan perlawanan lampu dengan pendants, yang dibuat dari kristal, jika diletakkan di atas jadual. Ini juga akan membantu menambah keselesaan ke bilik.

Pemilihan luminaire bergantung kepada reka bentuk bilik dan tujuannya. Terdapat beberapa lampu kristal untuk menerangi bukan sahaja pusat ruang tamu, tetapi juga kawasan tertentu. Ia boleh terletak di pusat, atau di atas ruang makan. Anda boleh meletakkan beberapa lampu yang terletak berhampiran.

Penempatan candelier di atas sofa

Penempatan candelier di atas sofa

kembali ke menu ↑

Dapur

Seperti cahaya dalam reka bentuk dapur akan membantu mewujudkan suasana keluarga yang selesa. Sudah tentu, lebih baik memilih lekapan kecil yang akan dipasang di dekat pesawat siling. Mereka boleh menjadi reka bentuk yang mudah, ia akan menekankan praktikal candelier dan memudahkan penjagaan itu.

Pencahayaan gaya klasik di dapur tidak seharusnya terlalu terang - ideal, lembut.

Pencahayaan gaya klasik di dapur tidak seharusnya terlalu terang - ideal, lembut.

Sekeping pencahayaan ini akan membantu melengkapkan pedalaman atau menonjol dari situ. Lekapan lain di dalam bilik tidak harus bertentangan dengan candeli kristal. Adalah lebih baik jika semua lekapan pencahayaan dibuat dengan gaya yang sama.
Kecantikan yang menakjubkan dari zaman dahulu lagi

Kecantikan yang menakjubkan dari zaman dahulu lagi

kembali ke menu ↑

Bilik tidur

Perlawanan lampu yang akan mencipta keselesaan maksimum untuk bilik tidur akan sesuai, dan walaupun dalam gaya seperti berteknologi tinggi, moden dengan perabot mudah dan berfungsi. Pilihan mengambil kira ketinggian bilik, warna dinding dan semua perabot, saiz katil.. Untuk bilik ini adalah lebih baik untuk memilih kandil kristal dengan fungsi untuk mengatur keamatan cahaya.

Kecantikan yang menakjubkan dari zaman dahulu lagi

Kecantikan yang menakjubkan dari zaman dahulu lagi

Ia akan menjadi menarik untuk anda:ULASAN: Candelier moden untuk ruang tamu: 195+ (Foto) Penyelesaian dalaman

kembali ke menu ↑

Dewan masuk

Peranti pencahayaan di lorong ini harus menekankan keselesaan rumah. Memilih lampu yang diperlukan, keamatan cahaya dan tumpuannya akan membantu menarik perhatian kepada hiasan ruang tamu, serta mengembangkan ruang secara visual.

Memperluas bilik yang sempit

Memperluas bilik yang sempit

Untuk bilik ini, sekeping pencahayaan bersaiz kecil dipilih, sebaiknya satu siling, dengan unsur-unsur geometri. Sekiranya siling ruang tamu tinggi, maka anda boleh membeli lampu loket, dihiasi dengan gaya klasik. Dia mungkin mempunyai satu atau lebih lampu.

Ia akan menjadi menarik untuk anda:ULASAN: Chandelier moden di pedalaman bilik tidur (190+ Foto) - Bagaimana memilih elemen reka bentuk yang terang untuk suasana yang tenang?

kembali ke menu ↑

Bilik mandi

Kelembapan kristal tidak mengerikan, oleh itu, lampu sedemikian boleh diletakkan dengan selamat di bilik mandi. Untuk bilik ini sesuai dengan peranti pencahayaan dalam gaya art deco. Pencahayaan di bilik mandi seharusnya bukan hanya sebahagian daripada hiasan, tetapi juga praktikal. Dengan bantuan kandil seperti itu, anda boleh bermain dengan cahaya dan hiasan di dalam bilik.

Perkara utama bahawa peranti itu praktikal

Perkara utama bahawa peranti itu praktikal

Ia akan menjadi menarik untuk anda: TINJAUAN: Bagaimana memilih kandil dan lampu di tapak semaian untuk lelaki dan perempuan? (180 + siling foto, LED dan luar biasa)

kembali ke menu ↑

Lampu kristal untuk siling regangan

Siling regang di dalam rumah bukanlah penghalang kepada penggunaan candelier kristal. Mereka tidak menjejaskan jenis peranti pencahayaan. Anda mesti berhati-hati dengan pilihan mentol lampu.. Siling-siling semacam itu, terutamanya filem, amat sensitif terhadap suhu tinggi. Oleh itu, lebih baik memilih lampu LED atau ekonomi untuk lampu kristal.

Sangat penting untuk memilih mentol lampu

Sangat penting untuk memilih mentol lampu

Ia adalah perlu untuk mengambil kira nuansa bahawa ketinggian di dalam bilik dengan siling regangan akan lebih rendah. Teknologi membolehkan anda melancarkan kanvas di suatu tempat di 3 cm dari siling bilik, tetapi kadang-kadang siling regangan boleh mengambil sehingga ketinggian 7 cm. Apa yang sudah penting untuk dipertimbangkan pada pilihan candelier masa depan.

Candelier kristal bukan sahaja reka bentuk pelbagai peringkat, besar, dengan sejumlah besar pendants. Ini adalah versi klasik yang lapuk.

Candelier yang menarik, lebih banyak fungsi hiasan

Candelier yang menarik, lebih banyak fungsi hiasan

Pengilang menawarkan pelbagai pilihan candelier kristal, model yang berbeza dalam gaya, saiz, bentuk. Jadi, anda boleh mengambil walaupun sebuah kandil kecil untuk sebuah apartmen kecil. Tetapi mereka juga menghasilkan candelier yang besar dan indah dengan manik yang mempunyai saiz yang berbeza untuk bilik besar.

Dalam apa jua keadaan, kristal akan membantu untuk memberi ruang dalaman beberapa misteri dan gaya, untuk membuat keselesaan dan menghias bilik. Pada siling regangan, cahaya akan berkelip, dan menekankan teksturnya.

Pada siling regangan indah gleams

Pada siling regangan indah gleams

Candelier di bahagian dalaman moden dianggap bukan hanya sumber cahaya, seperti sebelumnya. Mereka memainkan peranan menghias bilik, mengambil bahagian dalam mencipta gaya, menjadikan bilik itu halus dan penuh.
kembali ke menu ↑

VIDEO: Perkara yang paling menarik tentang candelier kristal yang perlu anda ketahui

Crystal di pedalaman

Chandelier Kristal Czech

kembali ke menu ↑

Kesimpulannya

Candelier kristal boleh menghiasi pedalaman, memberikannya bersinar, bergaya, hiasan. Crystal boleh menghiasi bukan sahaja bilik tidur dan ruang tamu, tetapi juga dapur, bilik mandi, lorong. Di samping itu, ia tidak memerlukan pembersihan menyeluruh khas.Perkara utama adalah memilih model kandil dan ingat sedikit nuansa dalam penjagaan perlawanan pencahayaan ini.

kembali ke menu ↑

GALERI PHOTO (lebih daripada 150 gambar)

7 Skor Jumlah
Sorotan Kristal di kawasan pedalaman

Crystal di pedalaman adalah satu perincian yang penting dan penting yang harus dijaga. Lagipun, candelija seperti itu tidak dapat dimuatkan ke pedalaman apa pun. Ia akan menambah kemewahan dan kekayaan kepada reka bentuk anda, menjadikan cahaya terang dan bermain. Candelier kristal mempesona dengan keindahan mereka. Setelah meninjau maklumat, sila tinggalkan komen anda dengan hujah dalam komen. Mereka akan berguna kepada pembaca lain. Pendapat anda sangat penting kepada kami. Terima kasih kerana penyertaan anda. Kami menghargai setiap ulasan anda dan masa anda.

reka bentuk yang indah
8.5
harga
5.5
praktikal
7
kebolehubahan
7
Kebaikan
 • Lampu lilin tersebut memberikan pencahayaan yang baik di dalam bilik, dan sesuai untuk bilik besar, ruang.
 • Crystal memberi hiasan bilik dengan rupa, keanggunan dan keterampilan yang anggun.
 • Dengan syarat penjagaan yang tepat, ketepatan apabila menggunakannya adalah tahan lama.
 • Banyak peranti kristal dibuat dengan tangan, yang memberi mereka nilai. Ini bermakna bahawa produk yang unik akan muncul di dalam rumah.
Cons
 • Oleh kerana tenaga kerja manual, lampu mahal.
 • Sekiranya peranti pencahayaan mempunyai banyak bahagian kecil, maka menjaga ia akan menjadi lebih sukar, kerana Ini akan mengambil masa yang lama untuk menghapuskan habuk.
 • Item tersebut rapuh, dan ini diambil kira semasa memasang dan mengendalikan lampu. Mereka tidak disyorkan untuk menggantung di bilik kanak-kanak, kerana terdapat risiko besar bahawa kanak-kanak boleh membelinya dengan kecuaian.
Tambah ulasan anda

Kami akan gembira dan pendapat anda

Tinggalkan jawapan

Penilaian keseluruhan anda

ms2.decorexpro.com - Jurnal harian Reka bentuk, Senibina, Reka Bentuk Dalaman

Bilik-bilik

Halaman dan taman

Reka bentuk