Kerajinan daun di atas selembar kertas Tangan. Apa yang anda perlu ketahui untuk mencipta aplikasi yang indah

Kraftangan daun di atas kertas boleh menghidupkan semula mana-mana sudut apartmen. Termasuk fantasi dan mula membuat dengan kami.

Kandungannya:

Apa yang perlu saya gunakan untuk mencipta?

Berjalan melintasi taman musim luruh adalah hobi kegemaran kebanyakan orang - ini disebabkan oleh persekitaran yang dimainkan dengan warna kaya yang sentiasa berubah.

Bawa dengan anda warna jatuh

Bawa dengan anda warna jatuh

Untuk masa yang lama seperti gambar itu tidak akan diperhatikan, masing-masing, banyak yang cuba untuk menyelamatkan sekeping masa yang indah ini di rumah. Ini boleh dilakukan dengan mengumpul daun dan kemudian membuat permohonan daripada mereka.

Simpan sekeping kecantikan di rumah

Simpan sekeping kecantikan di rumah

Sekiranya anda mengetahui peraturan untuk menyediakan bahan dan membuat aplikasi tersebut, mereka akan bertahan selama beberapa bulan tanpa kehilangan warna dan bentuknya.

Mewujudkan keselesaan dengan butiran ringkas

Mewujudkan keselesaan dengan butiran ringkas

Hujah lain yang memihak kepada penciptaan kraf itu adalah bahawa anda boleh melibatkan anak-anak anda dalam proses ini.

Membuat aplikasi dengan sempurna membangunkan imaginasi kanak-kanak dan imaginasinya. Kelebihan membuat kraf adalah ketersediaan bahan.

Kelebihan kraf - ketersediaan bahan

Kelebihan kraf - ketersediaan bahan

Daun akan menjadi mudah, anda hanya perlu masuk ke taman dan mengumpul jenis yang anda suka. Bahan-bahan yang lain sama ada di rumah, atau mereka murah. Sederhana adalah cara mencipta kraf itu.

Cinta setiap musim

Cinta setiap musim

Anda perlu bermula dengan koleksi bahan semulajadi, dan terdapat beberapa nuansa. Untuk mengumpul tumbuh-tumbuhan, secara teori, adalah mungkin pada bila-bila masa sepanjang tahun.

Tetapi koleksi akan menjadi yang paling produktif pada musim gugur. Ia amat penting dalam situasi ini untuk tidak melepaskan masa yang tepat apabila daun hanya mula jatuh. Masa ini agak pendek.

Satu saat yang singkat, tetapi teraan yang jelas

Satu saat yang singkat, tetapi teraan yang jelas

Tidak kira saiz, warna atau bentuk. Kepelbagaian dalam proses ini hanya ditambah. Seterusnya, anda perlu menggunakan yang berikut:

  • Asas untuk membuat aplikasi. Biasanya mereka menggunakan kertas beludru atau kadbod. Kertas kosong tidak akan berfungsi, kerana ia tidak mempunyai kepadatan yang dikehendaki.
  • Pelekat. Ia boleh menjadi kedua-dua gam pva, dan gam getah.
  • Perlu menggunakan gunting, berus, pinset. Semua kerja akan dijalankan pada kain minyak.

kembali ke menu ↑

Ciri persediaan

Peraturan utama membuat kraf adalah bahawa mereka mesti diproses terlebih dahulu. Bahan basah akan hilang selepas beberapa waktu.

Terdapat dua cara pengeringan: satu adalah standard dan mengambil sedikit masa, yang kedua adalah cepat.

Pilih pelbagai warna

Pilih pelbagai warna

Cara pertama cukup terkenal: meletakkan daun, dibungkus kertas, antara halaman buku. Pengeringan berlangsung selama seminggu.

Bagi kaedah yang cepat, anda perlu menggunakan besi. Daun dibalut dengan kain, selepas itu mereka perlu mula melicinkan.

Anda juga boleh membuat potret yang indah itu

Anda juga boleh membuat potret yang indah itu

Agar tidak mengotorkan besi dan kain, perlu untuk membungkus kertas. Jika tidak, kotoran dan tar mungkin kekal di dalam besi, yang sukar dibuang.
kembali ke menu ↑

Proses membuat kraf

Sebelum memulakan kerja, anda perlu menyediakan daun itu sendiri, serta desktop - ia ditutup dengan kain minyak. Komposisi itu sendiri dicipta dan disusun pada lembaran berasingan. Dan hanya selepas komposisi dibentuk, mereka perlu dipindahkan ke lembaran.

Bagi proses menyisipkan, anda perlu berhati-hati, dan jangan gunakan gam pada keseluruhan permukaan lembaran. Apabila pengeringan, kerajinan hanya cacat jika gam lebih berlebihan. Pelekat hanya digunakan di tepi.

Apabila komposisi sudah siap, anda perlu meletakkan sekeping kertas di atasnya, dan hanya kemudian hantar ke buku di bawah akhbar.

Hidupkan imaginasi dan imaginasi

Hidupkan imaginasi dan imaginasi

Selanjutnya, semuanya bergantung kepada imaginasi dan imaginasi. Biasanya dua hari sudah cukup untuk komposisi untuk akhirnya ambil. Terdapat beberapa teknik yang berbeza untuk membuat kerajinan.

kembali ke menu ↑

Apakah aplikasi patch?

Keanehan aplikasi yang digunakan adalah bahawa elemen individu tidak dapat dipotong. Semua bahagian ditumpukan pada satu sama lain, dan bagaimana, dan dalam susunan apa, anda perlu membuat keputusan secara berasingan. Dengan bantuan teknik ini, anda boleh menggambarkan rama-rama atau burung.

Perkara utama adalah menyediakan asas

Perkara utama adalah menyediakan asas

Kerugian relatif dari kaedah ini adalah suatu tindakan tertentu yang terhad, kerana disebabkan oleh fakta bahawa bahan tidak boleh dipotong, lukisan kompleks tidak boleh diperolehi.

Dalam keadaan ini, anda boleh mencipta unsur-unsur yang hilang dari komposisi bahan-bahan lain, termasuk semula jadi, dan juga menarik penanda.

Lembaga
Adalah mungkin untuk membuat aplikasi tiga dimensi yang diterapkan, kerana superposisi elemen yang sama antara satu sama lain. Teknik ini dipanggil garis panjang. Dalam kes ini, anda boleh menggunakan kepingan warna yang berbeza.
kembali ke menu ↑

Apakah pewarna siluet?

Teknik ini adalah bertentangan dengan yang terdahulu. Sekiranya tidak mustahil untuk ubah bentuk unsur-unsur untuk mendapatkan corak yang dikehendaki dengan permohonan invois, maka ini dibenarkan.

Banyak variasi

Banyak variasi

Tidak ada peraturan khas atau panduan khusus untuk pelaksanaan kerajinan yang betul menggunakan peralatan siluet.

kembali ke menu ↑

Apakah appliqué simetri?

Teknik yang dipertimbangkan untuk mencipta kraftangan sangat tertumpu, iaitu, ia harus digunakan hanya jika terdapat simetri dalam angka tersebut.

Sebagai contoh, ia mungkin rama-rama atau refleksi di dalam air. Dengan angka lain yang tidak mempunyai simetri, teknik ini tidak boleh digunakan.

Pokok Krismas yang indah yang boleh dilakukan secara berbeza dengan satu bahan

Pokok Krismas yang indah yang boleh dilakukan secara berbeza dengan satu bahan

Lebih sejagat adalah aplikasi modular, makna yang mana gambar dibentuk oleh superposisi sejumlah besar unsur-unsur yang sama.

Teknik ini akan kelihatan organik apabila membuat imej dalam bentuk ikan atau ekor burung. Juga, dengan kemahiran, anda boleh menggabungkan teknik ini dengan teknik simetri atau siluet.

Simetri cantik dalam segala-galanya

Simetri cantik dalam segala-galanya

Adalah penting
Berbagai appliqué simetri adalah teknik pita. Ia melibatkan penciptaan sejumlah besar imej yang sama. Mereka akan membuat perhiasan.
kembali ke menu ↑

Jenis kraf

Selalunya, aplikasi subjek yang dipanggil dilakukan, yang membayangkan imej satu objek. Subjek itu sendiri boleh menjadi apa-apa, malah haiwan atau pasu.

Aplikasi jenis ini mudah dilakukan. Usaha lebih banyak perlu dibelanjakan, mencipta cerita. Idea ini adalah untuk membuat plot kisah dongeng atau menggambarkan landskap dengan mengorbankan bahan-bahan yang diperbaiki.

Mood dengan tangan anda sendiri

Mood dengan tangan anda sendiri

Malah, kraf subjek mungkin mengandungi unsur-unsur aplikasi subjek, jika untuk pemindahan plot perlu untuk mencipta objek tertentu.

Perhiasan halus

Perhiasan halus

Bagi aplikasi kerangka, kraf jenis ini dianggap abstrak. Ia bukan tentang membuat imej sesuatu objek tertentu atau tentang pemindahan plot dongeng tertentu. Dalam keadaan ini, kraf akan memindahkan hiasan abstrak.

Abstraksi daun musim luruh

Abstraksi daun musim luruh

kembali ke menu ↑

Idea biasa

  1. Dengan bantuan teknologi simetri boleh membuat rama-rama. Hanya bahan semulajadi, kadbod dan gam diperlukan untuk penciptaan. Populariti kraf tersebut dikaitkan dengan kemudahan pelaksanaan. Ia hanya perlu untuk mengembangkannya untuk membuat sayap, dan untuk mengetahui cara membentuk badan. Dengan analogi, angka haiwan lain juga dilakukan.
  2. Sedikit lebih sukar adalah penciptaan burung hantu atau ikan, kerana di sini adalah perlu menggunakan teknik modular yang disebut tadi.
  3. Anda boleh membuat perhiasan untuk kaca dengan tangan anda sendiri. Idea: daun disisipkan pada dasar putih, dasarnya sendiri diukir dalam bentuk angka yang cantik. Selepas itu, kraftangan yang dicipta terpaku pada kaca.
Musim luruh adalah masa untuk kreativiti

Musim luruh adalah masa untuk kreativiti

kembali ke menu ↑

Idea kreatif

Teknik mosaik tergolong dalam arah yang lebih kreatif, makna yang bertujuan untuk membuat susun atur yang serupa dengan teka-teki dalam mosaik.

Untuk memahami prinsip mewujudkan aplikasi sedemikian, adalah wajar melihat contoh-contoh kerajinan yang telah dibuat. Ciri ciri teknologi mozek ialah pematuhan simetri.

Kaedah yang luar biasa dianggap apabila elemen hilang ditarik pada kerajinan yang telah dibuat.

Ini akan menjadikan kraf lebih "meriah", di samping itu, kadang-kadang hanya lukisan sebahagian tertentu komposisi membolehkan anda menyelesaikannya.

Kita tidak boleh melupakan cara lain untuk menghiasi appliqué - ia adalah mengenai lukisan dengan warna. Terdapat juga sekatan tentang cara menggunakan cat atau apa yang perlu cat.

Kami menghidupkan fantasi dan mencipta

Kami menghidupkan fantasi dan mencipta

Teknik yang menarik ialah penciptaan aplikasi di mana bahan akan dihiasi dengan corak rumit, seperti jalur atau stroke. Seterusnya anda perlu melekat pada kadbod, tandakan kontur dan potongnya.

Lembaga
Sebelum anda mula melukis, anda perlu memastikan bahawa ia kering, jika tidak, anda tidak boleh menggunakan pola yang diingini dengan betul.
kembali ke menu ↑

Mewujudkan gambar dalam bentuk kolaj

Hiasan yang sangat baik untuk rumah anda boleh menjadi kolaj pada tema musim luruh, diperbuat daripada daun yang dikumpulkan. Anda boleh membuat gambar seperti itu sendiri atau dengan seorang kanak-kanak.

Biarkan anak itu menunjukkan imaginasinya

Biarkan anak itu menunjukkan imaginasinya

Keanehan kolaj itu adalah bahawa ia akan digunakan tidak pepejal, tetapi dihancurkan. Sebagai contoh, anda boleh membuat kerajinan dalam bentuk pokok.

Bahan kering yang baik menjadi tanah kecil. Selanjutnya, semuanya bergantung pada fantasi, sebagai sebahagian daripada gambar yang akan dicat dengan cat akrilik, dan bahagian lain akan dibentuk oleh tanah.

Tema Potret

Tema Potret

Beberapa petua:

  • Cat perlu digunakan dalam lapisan tebal;
  • untuk mendapatkan cawangan pokok yang indah, di atas batang yang dicat, anda perlu meletupkan jerami;
  • memohon hanya selepas tong kering;
  • Untuk memegang, anda perlu memasukkan bahan tersebut.

Seperti dalam kes-kes yang terdahulu, untuk mencipta kraf, sangat penting untuk menunggu sehingga daun benar-benar kering.

kembali ke menu ↑

Apakah skeletisasi? Di manakah boleh digunakan?

Secara keseluruhannya, skeletonizing merujuk kepada penyingkiran lapisan atas, sebab itulah mereka menjadi telus, sementara strukturnya, seperti integriti, tidak pecah. Semua ini kelihatan sekurang-kurangnya asli dan luar biasa.

Untuk mendapatkan penampilan ini, anda perlu mengumpul daun segar, dan mendidihnya selama setengah jam dalam penyelesaian khusus.

Penyelesaian ini termasuk satu sudu soda dan empat sudu air. Seterusnya, dedaunan dibentangkan di atas meja, sentiasa dengan sisi yang berkilat, selepas itu bahan perlu dibersihkan dengan serbet.

Penampilan senilai kerja keras

Penampilan senilai kerja keras

Selepas ini, kerja yang paling sukar bermula. Ia perlu membersihkan daging dengan berhati-hati supaya strukturnya tidak pecah, jika tidak, prosedur yang dilakukan akan sia-sia.

Hasil kerja itu harus jelas, lembaran berwarna, sebenarnya, bahan jadi untuk membuat kraf luar biasa.

Aplikasi yang menakjubkan teknologi

Aplikasi yang menakjubkan teknologi

Dengan sendirinya, daun-daun telus kelihatan luar biasa, tetapi bukan berwajah, masing-masing, mereka perlu diletakkan dalam penyelesaian dengan pewarna makanan.

Daun Skeletisasi

Ketahui betapa mudahnya dilakukan sekarang.

kembali ke menu ↑

Rahsia membuat herbarium

Mungkin cara paling mudah untuk membuat kraf adalah koleksi herbarium biasa. Tiada ciri di sini, perkara utama adalah mengikuti beberapa peraturan. Pertama sekali, herbarium diperlukan untuk mengumpul hanya keseluruhannya.

Hadiah Sejuk Autumn

Hadiah Sejuk Autumn

Bahan yang dikumpul mesti diluruskan, diletakkan di atas kertas akhbar, dan diletakkan di bawah akhbar herbarium.

Jika akhbar tidak tersedia, anda boleh membuatnya sendiri dari kepingan kadbod. Kering rata-rata tidak lebih daripada dua hari. Apabila bahan dikeluarkan, anda perlu berhati-hati, kerana pada masa ini sangat rapuh.

Adalah mungkin untuk memaparkan walaupun emosi.

Adalah mungkin untuk memaparkan walaupun emosi.

Bahan kering harus disimpan dalam album khas yang mempunyai sampul surat. Penyimpanan hanya boleh dilakukan dalam bilik kelembapan yang terang dan rendah.

Kemungkinan menggabungkan dengan bahan lain

Kemungkinan menggabungkan dengan bahan lain

Bahan kering yang dihasilkan bukan sahaja boleh dikumpulkan, tetapi juga digunakan untuk membuat kraf.

Idea yang menarik untuk kraf

Kami mengemas kini hiasan anda

Kami akan gembira dan pendapat anda

Tinggalkan jawapan

ms2.decorexpro.com - Jurnal harian Reka bentuk, Senibina, Reka Bentuk Dalaman

Bilik-bilik

Halaman dan taman

Reka bentuk