Kraftangan yang diperbuat daripada manik adalah asas untuk pemula dengan skema (pokok, bunga, gambar). Pelajaran kecantikan lakukan sendiri (190+ Foto)

Dalam artikel ini, contoh-contoh hiasan akan dipertimbangkan, di mana kraf manik adalah subjek hiasan. Lagipun, pembuatan manual pelbagai hiasan dari bahan-bahan berguna dianggap sebagai salah satu jenis seni yang paling kuno. Di dalamnya, para tuan menyatakan pilihan mereka, kemahiran, jiwa, bakat. Dan memandangkan hakikat bahawa mana-mana ruang tamu memerlukan kehadiran mana-mana aksesori hiasan, hiasan seperti itu boleh menjadi tumpuan dalam hiasan bilik.

Kandungan artikel ini:

Sebab populariti

Produk yang diperbuat daripada bahan manik dibuat dengan mudah. Sesiapa sahaja boleh belajar kerja ini dengan cepat, secara percuma. Untuk melakukan ini, terdapat banyak kelas induk, carta, penerangan dengan bimbingan langkah demi langkah. Sekiranya seorang perajur mempunyai sifat seperti ketabahan, perhatian, dan kesabaran, maka dia dapat mencapai kejayaan yang sangat sederhana.

Kraf yang sangat cantik dengan tangan mereka sendiri

Kraf yang sangat cantik dengan tangan mereka sendiri

Di samping itu, hiasan dibuat, mahal, dengan syarat mereka dibuat dengan mahir, dengan rasa. Banyak teknik dan kaedah tenunan telah dibuat, jadi ada sesuatu untuk dipilih. Pelbagai jenis bahan manik, terdapat sejumlah besar:

 • berkilat;
 • matte;
 • galvanik;
 • kaca;
 • mutiara;
 • ibu mutiara;
 • pelangi.

Perkara-perkara yang sangat indah yang akan menggembirakan semua orang

Perkara-perkara yang sangat indah yang akan menggembirakan semua orang

Skema warna sangat besar sehingga dalam mana-mana kerajinan anda dapat dengan mudah mencerminkan warna yang sangat sedikit terhadap latar belakang tokoh-tokoh besar atau lukisan.

Bahkan seorang tuan yang tidak berpengalaman, dengan menukar manik-manik atau manik-manik, boleh membuat barang-barang yang berpola. Pertama bersahaja, maka lebih rumit.

Malah orang yang tidak berpengalaman

Malah orang yang tidak berpengalaman

Ia akan menjadi menarik untuk anda:ULASAN: Mainan yang diperbuat daripada benang atau cara untuk menggembirakan kanak-kanak dari apa-apa: 155+ (Foto) artikel buatan tangan yang unik dan cantik yang dicipta oleh diri anda dengan kelas induk (lembut, di pokok natal, dari bola)

kembali ke menu ↑ kembali ke menu ↑

Kraf untuk pemula

Keuntungan yang tidak berubah dan penting dari bahan ini adalah pelbagai warna, dan ini adalah kemungkinan yang tidak terhad untuk melaksanakan apa-apa idea pengarang menjadi realiti. Sebagai contoh, mereka bukan sahaja boleh mengutip barangan kegemaran. Daripada mereka, anda boleh membuat perhiasan yang bergaya, menenun pelbagai jenis hiasan.

Di sini tidak perlu menggunakan jarum tradisional dengan benang, kord atau kawat.Mereka boleh diletakkan dengan selamat pada gam, tanah liat, lilin. Hasilnya kelihatan kurang menarik, dan kadang-kadang lebih baik.

Kami mengutip barangan kegemaran

Kami mengutip barangan kegemaran

Ia akan menjadi menarik untuk anda:TINJAUAN: Kerajinan DIY Craft: Kursus Pendek untuk Pemula (100+ Foto). Kelas-kelas induk (haiwan, anak patung, mainan Krismas)

kembali ke menu ↑

Skim kraf

Wanita rahang yang berpengalaman boleh melakukan tanpa skim. Skim ini adalah panduan untuk tindakan, yang tidak diterangkan oleh kata-kata, tetapi dengan anak panah, bilangan manik. Mereka sangat diperlukan untuk pemula, kerana selain urutan rentetan, mereka juga ditunjukkan:

 • warna bahan;
 • jumlahnya;
 • saiz manik;
 • bilangan rentetan;
 • bilangan revolusi;
 • arah perolehan.

Skim untuk membuat kalung

Skim untuk membuat kalung

Bekerja pada skim, tidak semua orang boleh menguasai dengan segera, terutama jika anda tidak pernah bekerja dengan bahan yang dipersoalkan sebelumnya. Dalam kes ini, kelas tuan boleh membantu. Terdapat banyak daripada mereka - dari yang paling sederhana hingga paling kompleks (eksklusif).

Langkah demi langkah kita mengkaji asas tenunan

Langkah demi langkah kita mengkaji asas tenunan

Jika anda tidak mempunyai kesabaran, keinginan untuk melakukan kerja itu sendiri, maka kerajinan dapat dibeli dengan siap. Walau bagaimanapun, satu yang dibuat dengan tangan sendiri akan menjadi yang paling mahal, tercinta.

Ia akan menjadi menarik untuk anda:ULASAN: Kehidupan Kedua Kapas dan Komputer Disks - Ide-ide cemerlang diri sendiri (95 + Foto). 11 kelas induk langkah demi langkah mudah cemerlang

kembali ke menu ↑

Hiasan dalaman

Selepas pembaikan selesai, perabot diletakkan, bilik memerlukan hiasan, walaupun ia tidak penting. Ini bukan hanya penempatan vas indah, gantung buku dan aksesori lain. Tugas ini juga termasuk penggunaan angka yang sangat kecil, misalnya, Feng Shui, atau hanya untuk kecantikan.

Bulu rama-rama biru

Bulu rama-rama biru

Mereka boleh digunakan di mana saja, seperti yang anda suka, selagi mereka melengkapkan pedalaman, sepenuhnya memenuhi fungsi hiasan mereka.

kembali ke menu ↑ kembali ke menu ↑

Contoh penggunaan perhiasan siap

Bergantung pada jenis hiasan, manik boleh digunakan sebagai bahan penamat, atau dimasukkan ke dalam reka bentuk patung, patung, dan kraftangan lain.

kembali ke menu ↑

Kain sulaman

Dia terutamanya menarik pada serbet meja (perayaan), bantal sofa membuang, capes. Ia memerlukan bukan sahaja keupayaan untuk bekerja dengan bahan, tetapi juga menyulam. Perhiasan tersebut sentiasa kelihatan hebat dan asli.

Lukisan oleh Feng Shui Kekayaan dan Kemakmuran

Lukisan Feng Shui "Kekayaan dan Kemakmuran"

Ia akan menjadi menarik untuk anda:KAJI: Kerajinan yang paling luar biasa dan menarik dari kopi dan biji kopi 5+. Bengkel mudah untuk pemula langkah demi langkah (130 + Foto)

kembali ke menu ↑

Tirai filamen manik atau manik

Perhiasan ini dibuat bukan hanya semata-mata, tetapi juga sangat cepat. Tugas ini boleh dikendalikan bukan sahaja oleh tuan pemula, malah seorang kanak-kanak. Mereka boleh digantung di mana-mana:

 • dalam lorong;
 • pintu mana-mana bilik;
 • di dinding.

Tirai manik lakukan sendiri

Tirai manik lakukan sendiri

Dengan bantuan mereka, anda boleh melaksanakan zon tanpa membuat struktur besar besar. Untuk pengeluaran mereka hanya memerlukan bahan penamat, garis memancing sedikit masa, kesabaran. Pedalaman dengan ciptaan anda akan kelihatan cantik, bergaya - bahkan eksklusif.

Ia akan menjadi menarik untuk anda: ULASAN: Idea-idea yang eksklusif dan lazat: Hadiah gula-gula sendiri. 90+ (Foto) Kraf Sweet dan Asli untuk Tahun Baru 2019. 7 bengkel cahaya

kembali ke menu ↑

Pokok Manik Kerajinan

Hiasan ini memerlukan sedikit kemahiran, masa. Kadang-kadang bukan hanya berjam-jam, tetapi hari dibelanjakan untuknya, kadang-kadang tidak bersendirian. Tetapi hasilnya berbaloi. Ada ciptaan sedemikian rupa sehingga mereka tidak dapat dibezakan dari yang sebenarnya. Pohon yang ditenun dari manik-manik kecil ini bukan hanya unsur hiasan yang baik, tetapi juga hadiah yang luar biasa yang dibuat dengan cinta.

Pokok tenunan manik kecil

Pokok tenunan manik kecil

Keindahan semacam itu boleh dibuat secara bebas. Hanya perlu menenunnya dengan sangat berhati-hati dan untuk masa yang lama. Selain masa, perhatian, dan ketekunan, penggunaan bahan tambahan diperlukan:

 • barang kemas kawat atau ketebalan bunga yang berbeza;
 • alabaster dengan gam untuk batang, cawangan;
 • manik bahan atau manik kaca (warna dan saiz yang berbeza);
 • Nippers, tang bulat.

Penjagaan dan ketekunan yang sedikit

Penjagaan dan ketekunan yang sedikit

Pohon-pohon manik dari pelbagai reka bentuk ditenun dalam corak yang sama. Benar, ada bentuk tenunan yang lebih kompleks, yang tuan baru tidak boleh selalu menguasai kali pertama.

Daripada pokok yang paling biasa digunakan ialah:

 • Sakura;
 • cinta pokok;
 • wang;
 • pokok kebahagiaan.

Salah satu pilihan yang paling banyak digunakan

Salah satu pilihan yang paling banyak digunakan

Untuk pembuatan mereka memerlukan kemahiran, pengalaman, kemahiran. Yang berubah dari masa ke masa. Oleh itu, tidak perlu berharap bahawa tuan permulaan, segala-galanya akan berjalan lancar, hampir tanpa cacat dari pertama kalinya. Walaupun dia dengan teliti menjalankan semua langkah demi langkah operasi.

Sedikit musim luruh dalam hiasan bilik

Sedikit musim luruh dalam hiasan bilik

Ia akan menjadi menarik untuk anda:ULASAN: Kraf Asal untuk 2019 Babi Kuning (65+ Foto). 6 bengkel sendiri yang luar biasa dengan pelbagai teknik (dari rasa, makaroni, garam garam) + Ulasan

kembali ke menu ↑

Lukisan manik

Gambar-gambar sulaman dengan bahan manik, walaupun mengikut skim siap, adalah proses yang susah payah, susah payah, panjang. Mereka masih dianggap sangat mahal. Kedua-dua dari segi hadiah dan dari segi hiasan. Kerja sedemikian memerlukan kepekatan khusus perhatian, kesabaran, ketekunan, belum lagi masa yang digunakan untuk kerja.

Gambar besar lakukan sendiri

Gambar besar lakukan sendiri

Walaupun semua masalah ini, sulaman membantu menenangkan sistem saraf, mengalihkan perhatian dari pemikiran yang tidak perlu, membantu menghasilkan perhatian dan pemerhatian. Pemula harus mempelajari ketukangan pada kanvas, dengan corak warna yang dikesan.

Berhati-hati dengan kerja - hiasan, dipecat dengan tangannya sendiri dalam satu versi.

Perkara utama adalah mematuhi arahan manik.

Perkara utama adalah mematuhi arahan manik.

Ia akan menjadi menarik untuk anda:ULASAN: Kerajinan dari penyumbat plastik dan gabus (130+ Foto): Membuat objek unik dengan tangan Anda sendiri

kembali ke menu ↑

Kraf volumetrik, mainan dan cenderahati

Ini termasuk, menyumbangkan atau membuat perhiasan simbol secara peribadi. Ini termasuk:

 • mainan;
 • cincin utama;
 • patung;
 • bunga;
 • candlesticks;
 • pasu.

Sedikit pokok Krismas untuk Tahun Baru

Sedikit pokok Krismas untuk Tahun Baru

Kraf yang besar diperbuat daripada manik, manik kaca, bahan manik - unsur hiasan yang cepat mendapat peminatnya. Dan bukan sahaja di kalangan orang dewasa, tetapi juga di kalangan orang muda, walaupun di kalangan kanak-kanak.
kembali ke menu ↑

Bunga dan skim untuk tenunan mereka

Mereka dibuat dengan cepat menggunakan teknik tenunan yang berbeza. Mereka mungkin mempunyai bentuk, saiz dan warna yang berlainan. Sesuai dengan gambaran keseluruhan pedalaman.

Teknik tenunan menenun teknik dalam bentuk bunga ungu

Teknik tenunan menenun teknik dalam bentuk bunga ungu

kembali ke menu ↑

Idea kerajinan dari manik untuk pengrajin yang sangat muda

Walaupun terdapat banyak teknik tenunan, ada yang sangat mudah. Mereka boleh mengalah walaupun kanak-kanak. Contohnya, menenun rata atau selari. Berikut adalah gambarajah simpan simpan yang paling sederhana untuk telefon bimbit. Mana-mana gadis boleh membuat tangannya sendiri tanpa sebarang usaha. Beri ibu atau teman wanita, sebagai hadiah cenderahati. Atau lampirkan, di mana sahaja di desktop anda.

Rajah skematik azimat untuk telefon

Rajah skematik azimat untuk telefon

Ia akan menjadi menarik untuk anda: ULASAN: Buat template sendiri untuk bijirin dan pasta untuk kanak-kanak (185+ Foto) - Penyelesaian asal untuk hiasan rumah dan bukan sahaja

kembali ke menu ↑ kembali ke menu ↑

Membuat hiasan Krismas

Lebih dekat dengan permulaan tahun baru, keinginan untuk ketukangan semakin meningkat. Bukan sahaja kanak-kanak, tetapi juga pekerja mahir dewasa. Percutian ini adalah gudang untuk inspirasi. Gagasan diri dilahirkan di dalam minda setiap orang. Dan bagi mereka yang sering bekerja dengan manik - terutama. Mereka tidak memerlukan banyak bahan. Berikut adalah sisa-sisa manik dengan manik dari kerja sebelumnya. Kraftangan untuk hiasan Tahun Baru adalah mudah, mudah dan cepat.

Hiasan Krismas melakukannya sendiri

Hiasan Krismas melakukannya sendiri

Anda boleh membuat manik-manik Tahun Baru dari manik-manik kecil dan manik-manik berwarna-warni:

 • Pokok-pokok Krismas;
 • malaikat;
 • kepingan salji;
 • bola di pokok natal;
 • mahkota;
 • wreaths.

Menenun kecantikan untuk Tahun Baru

Menenun kecantikan untuk Tahun Baru

Dan barangan Tahun Baru yang lain. Corak salji adalah luar biasa. Tidak ada yang boleh menyenaraikan semua. Untuk menjadikannya mudah dan ringkas dengan bantuan unsur penghubung - wayar, benang atau garis memancing, gam, manik, seperti yang ditunjukkan dalam gambar di bawah.

Kelas induk membuat reka bentuk salji salji yang paling mudah

Kelas induk membuat reka bentuk salji salji yang paling mudah

Untuk membuat kepingan salji seperti itu, anda memerlukan beberapa jenis manik. Dia kelihatan lebih kaya dan lebih menarik

Skim membuat versi kedua salji salji pada pokok Krismas

Skim membuat versi kedua salji salji pada pokok Krismas

Anda boleh membuat malaikat sedemikian dari sisa-sisa perak, manik emas dan manik putih.

Malaikat Krismas di pokok Krismas

Malaikat Krismas di pokok Krismas

Pokok Krismas yang dibuat oleh seorang anak akan menjadi yang paling meriah, elegan. Apa yang anda perlukan adalah sekeping wayar, sebilangan kecil manik.

Pokok pokok Krismas di pokok Krismas

Pokok pokok Krismas di pokok Krismas

Lebih banyak pereka kulit yang berpengalaman akan mudah dilakukan dengan tangan mereka sendiri seperti hiasan Krismas.

Tindakan Krismas Krismas

Tindakan Krismas Krismas

Bola Krismas pada pendirian untuk anting-anting

Bola Krismas pada pendirian untuk anting-anting

kembali ke menu ↑

VIDEO: Kami membuat kraf manik yang indah dengan tangan kita sendiri

Kawat tali laut

Kelas Master Kelas

kembali ke menu ↑ kembali ke menu ↑

Kesimpulannya

Seperti yang dapat dilihat dari atas, premis boleh diubah dengan kraf manik. Craftswomen, ketat terlibat dalam kerja bead, mencipta perkara yang berbeza untuk tujuan ini.

Mereka yang baru merancang untuk melakukan ini perlu memahami bahawa kemahiran dengan kebijaksanaan datang dengan pemerolehan kemahiran, ketangkasan dan kemahiran. Setiap kerja baru akan lebih baik daripada yang sebelumnya dan ia akan berlaku setiap kali. Dari masa ke masa, skim untuk kerja lebah akan turun ke latar belakang, idea baru akan dilahirkan di kepala anda.

kembali ke menu ↑ kembali ke menu ↑

GALERI PHOTO (lebih daripada 190 foto)

7.8 Skor Jumlah
Kraf manik yang sangat cantik

Kerajinan yang diperbuat dari manik selalu membuat hiasan apa pun lebih kaya dan lebih menarik. Lagipun, perkara buatan tangan sangat cantik. Dan untuk menjadikannya tidak begitu sukar. Kami cuba mengumpulkan semua yang diperlukan untuk mendapatkan kraf yang indah. Setelah meninjau maklumat, sila tinggalkan komen anda dengan hujah dalam komen. Mereka akan berguna kepada pembaca lain. Pendapat anda sangat penting kepada kami. Terima kasih kerana penyertaan anda. Kami menghargai setiap ulasan anda dan masa anda.

Relevan maklumat
9
Ketersediaan permohonan
7.5
Pendedahan topik
8
Kebolehpercayaan maklumat
6.5
Kebaikan
 • sentiasa elemen baru dalam gambar reka bentuk keseluruhan;
 • item pendapatan tambahan, jika anda menyediakan mereka untuk memesan atau menjual;
 • Adalah mungkin untuk membangunkan ciri-ciri tersembunyi kreativiti.
Cons
 • masa untuk melakukan kerja;
 • ketabahan dan kesabaran;
 • perhatian, ketepatan.
Tambah ulasan anda

Kami akan gembira dan pendapat anda

Tinggalkan jawapan

Penilaian keseluruhan anda

ms2.decorexpro.com - Jurnal harian Reka bentuk, Senibina, Reka Bentuk Dalaman

Bilik-bilik

Halaman dan taman

Reka bentuk