Kraf dari selembar kertas dengan tangan mereka sendiri (7 langkah demi langkah arahan) 130+ Gambar: kita mulakan dengan yang paling mudah. Pengumpulan kelas tuan terbaik!

Dengan bantuan sekeping kertas, anda boleh membuat perkara menarik yang tidak memerlukan pelaburan sama sekali. Hanya sedikit kesabaran dan masa. Pasti anda akan menyukai hasilnya. Cuba dengan kami.

Kandungan artikel ini:

5 keping kertas hiasan rumah yang boleh anda lakukan sendiri

Idea kreatif kertas berwarna untuk kanak-kanak, orang dewasa, yang diilhamkan oleh lukisan dinding kontemporari atau hiasan dinding dalam gaya etnik, membuat aksesori hiasan bilik yang unik untuk hiasan dalaman kontemporari.

Hiasan yang cantik untuk pedalaman

Hiasan yang cantik untuk pedalaman

Realistik - futuristik, kain - kertas idea untuk bunga - ini adalah bilik yang menyeronokkan yang menghiasi projek-projek yang perlu dilakukan dengan kanak-kanak.

Dekorasi rumah tidak perlu mengosongkan dompet anda. Daripada melawat kedai, memikirkan semula, menyusun semula barang-barang yang mungkin anda miliki di rumah anda. Dengan bantuan pencetak dan bakat artistik yang kecil, anda boleh memberikan rumah anda wajah kosmetik yang baru.

Gunakan lima idea ini, diselaraskan dengan bajet, seni warna, lampu, perabot, untuk memulakan.
Dekorasi rumah dapat menghidupkan setiap sudut.

Dekorasi rumah dapat menghidupkan setiap sudut.

Ia akan menjadi menarik untuk anda:TINJAUAN: Kerajinan dari daun pada selembar kertas. Apa yang anda perlu ketahui untuk mencipta aplikasi yang indah

kembali ke menu ↑

Mobile Hanging Peribadi

Menghiasi ruang kosong di dinding dengan sesuatu yang lain, bukan gambar bercetak biasa dalam bingkai, boleh menjadi jurang dalam belanjawan.

Swan mudah alih ke atas katil bayi

Swan mudah alih ke atas katil bayi

Tetapi dengan beberapa imaginasi, gambar, koleksi kegemaran anda gambar Anda boleh membuat dinding pergerakan yang unik dalam masa setengah hari.

Cetak gambar kegemaran anda pada pencetak hitam dan putih, kemudian potong gambar dalam bentuk bentuk geometrik (misalnya, dalam bentuk bulatan atau hati).

Rama-rama yang sangat cantik

Rama-rama yang sangat cantik

Jahit atau gam memancing panjang ke bahagian atas imej, pasangkannya pada kancing-kancing pada panjang yang berbeza, gantungnya dan voila! Silap mata segera.

Tambahkan sedikit kontras dengan bergantian gambar dengan potongan kadbod berwarna ke dalam bentuk yang sepadan dengan pedalaman rumah anda, atau cetak gambar dalam warna asli pada kertas foto.

Kami tetapkan bilik kunci tertentu

Kami tetapkan bilik kunci tertentu

kembali ke menu ↑

Lilin lilin

Biarkan ruang tamu mengekspresikan keperibadian anda dengan selendang lilin buatan tangan. Buat lukisan, corak dan fon anda yang anda suka, ubah mereka setiap musim.

Tambah berbeza

Tambah berbeza

Aksesori kecil seperti ini, yang mengubah keseluruhan hiasan rumah, sering digunakan untuk menghiasi perkara-perkara kecil di kawasan pedalaman, jadi idea candlesticks adalah cara yang baik untuk memberi ruang kepada nada dan aksen dengan sisa yang minimum.

Variasi kraf banyak - menghidupkan fantasi

Variasi kraf banyak - menghidupkan fantasi

Anda boleh berulang kali menggunakan pembalut. Tambah reben, suspender yang berbeza atau berkilau untuk bergaya yang lebih bergaya.

kembali ke menu ↑

Garland dari foto Instagram

Jika anda mempunyai saluran Instagram anda sendiri, yang dipenuhi dengan gambar-gambar yang menakjubkan, jadi mengapa tidak memasukkannya ke dalam hiasan rumah anda?

Garland lakukan sendiri

Garland lakukan sendiri

Buat sepanduk sendiri dengan mencetak beberapa foto Instagram kegemaran anda pada helaian tebal, kertas foto, di gerai Instagram di bandar anda.

Keluarkan lubang di kedua sudut atas, tolak rentetan panjang, flap atau tali ke dalamnya. Hiaskan gambar dengan pita hiasan, beberapa frasa kegemaran anda atau hiasan individu dari setiap ahli keluarga. Habiskan dan mengagumi kreativiti anda!

Daun musim luruh

Daun musim luruh

Ia akan menjadi menarik untuk anda:ULASAN: Bagaimana membuat bunga dari kertas bergelombang dengan tangan anda sendiri? 125 Foto dan 5 bengkel ringkas

kembali ke menu ↑

Tanglung Cina

Lampu tidak hanya untuk aktiviti luar. Bawa cahaya musim panas yang biasa ke rumah anda dengan membuat tanglung Cina dengan kertas dan beberapa alat tulis.

Hiasan rumah perlu meningkatkan mood anda

Hiasan rumah perlu meningkatkan mood anda

Lupakan kertas appliqué mahal dari kedai kraf, cari Internet untuk warna dan corak yang anda perlukan.

Cetak beberapa gambar yang dipilih, lukiskan gambar anda sendiri, atau gunakan halaman kegemaran anda dari majalah itu.

Skim tanglung Cina

Skim tanglung Cina

Ikuti garis panduan kami di bawah untuk melipat kertas ke dalam bekas lampu dari berbagai bentuk dan saiz, menetapkan lilin elektrik atau di bawah "String Light" (hiasan "rantai cahaya" yang popular).

Gantung dalam kelompok atau hanya berselerak di sekeliling bilik untuk mencipta kehangatan lembut dan selesa.

Kami mencipta kecantikan, kecantikan

Kami mencipta kecantikan, kecantikan

kembali ke menu ↑

Barisan individu untuk pemakainya

Tidak semua kemas kini untuk hiasan rumah harus kelihatan - anda boleh meningkatkan semangat anda dengan meletakkan gambar atau prasasti kegemaran anda di tempat yang tersembunyi dari pandangan.

Bunga cantik lakukan sendiri

Bunga cantik lakukan sendiri

Apabila saya mempunyai keinginan untuk menambah sebahagian daripada diri saya sendiri, saya mengubah pakaian dengan barang-barang peribadi.

Anda boleh melakukannya dengan cara anda sendiri, tetapi saya memilih foto digital kegemaran saya dengan membuat inskripsi lucu pada mereka.

Bunga yang terang - emosi yang baik

Bunga yang terang - emosi yang baik

Lembaga
Anda juga boleh menggunakan teks mudah dengan motivasi atau pujian untuk keyakinan, keseronokan.

Sediakan lakaran yang cukup untuk mengisi bahagian bawah setiap laci dan selamat pasangkan lembaran kertas ke bahagian bawah dengan pita bermagnet.

Ia akan menjadi menarik untuk anda:TINJAUAN: Cara membuat bunga dari kertas beralun dengan permen dengan tangan anda sendiri? Kelas induk +75 Foto bunga mewah

kembali ke menu ↑

Bengkel di lampu tanglung Cina

Membuat tanglung Cina sendiri dari kertas tidak akan menyebabkan kesulitan walaupun untuk seorang kanak-kanak, tetapi ia akan menghiasi rumah atau bilik anda dengan sempurna - sama ada sekolah, kafe, atau sesuatu yang lain.

Kami dapati warna yang betul, sampel.

Kami dapati warna yang betul, sampel.

Anda boleh menggantungnya atau meletakkannya jadual, bersendirian atau dalam kumpulan. Inilah cara termudah untuk membuat hiasan dari kertas dan semua bahan yang anda perlukan sentiasa ada di rumah, kerana apa yang anda perlukan adalah kertas, gunting, gam.

Lampu suluh tradisional China yang terang adalah ciri utama dari mana-mana cuti Cina.
Aksen dengan sisa minimum

Aksen dengan sisa minimum

Mereka menghias kuil, kuil, taman, kedai, rumah, pejabat, Chinatown di mana-mana.

Tanglung Cina datang dalam pelbagai bentuk, saiz dan warna.Anda boleh mencuba skema warna kegemaran anda, tetapi saya terjebak dengan warna merah dan emas - warna tradisional untuk kaum Cina.

Ia akan menjadi menarik untuk anda:TINJAUAN: Bagaimana untuk membuat kraf kertas besar dengan tangan anda sendiri? 6 Kelas tuan rumah langkah demi langkah untuk hiasan anda

kembali ke menu ↑

Bagaimana saya membuat tanglung Cina dalam enam langkah mudah.

Bahan yang diperlukan:

Jadi mari kita mulakan!

Langkah 1:

1. Lipat kertas merah pada separuh. 2. Gunakan pensil dan seorang penggaris untuk melukis garis-garis yang berserenjang dengan sisi dilipat, kira-kira 2 cm setiap satu dan biarkan 2 cm di bawah lipatan. 3. Gunakan gunting untuk memotong garisan - mereka akan kelihatan seperti akordeon di tengah-tengah tanglung.

Langkah 2:

1. Gulungkan kertas emas untuk membentuk tiub, ia akan menjadi pusat tanglung. 2. Selamat dengan sedikit gam.

Langkah 3:

1. Meratakan lembaran kertas merah. 2. Sambungkan satu hujung lembaran merah dengan tiub emas pada satu hujung. 3. Selamat dengan gam

Langkah 4:

1. Sambungkan sisi yang lain, meninggalkan sebahagian tiub emas yang kelihatan, bergantung pada berapa lama anda mahu lampu suluh anda menjadi panjang atau pendek. 2. Selamat dengan gam.

Langkah 5:

 1. Potong tiub emas yang berlebihan dari bawah. 2. Atau tinggalkannya sebagai sebahagian daripada hiasan, membuat "pinggiran" dan memotongnya menjadi jalur nipis.

Langkah 6:

1. Anda boleh menggunakan lebihan jalur emas untuk membuat pen. 2. Potong dan cat kedua-dua hujung di atas.

Selesai! Sebaik sahaja anda mempunyai pengetahuan asas, mudah untuk mencuba pilihan yang berbeza, bergantung pada fantasi.

Hiasan cantik untuk mana-mana bilik

Hiasan cantik untuk mana-mana bilik

Ia akan menjadi menarik untuk anda:ULASAN: Fireworks of ideas: Bagaimana anda boleh membuat kertas panjang dan indah untuk Tahun Baru? 100+ Gambar DIY Mudah Berpasangan

kembali ke menu ↑

Fantasize

Sebagai contoh, anda boleh menambah jalur emas ke lampu suluh, memotongnya dengan gunting yang mudah atau keriting, jika anda mempunyai mereka.

Pendants bunga

Pendants bunga

Dalam kes ini, jalur emas harus sedikit merah, yang mana ia akan melekat. Pasangnya sebelum melekatkan tanglung ke tiub emas.

Kelas induk Lily

Kelas induk Lily

Saya telah mencuba beberapa bentuk dan jenis yang berbeza, termasuk lampu bola merah yang paling biasa, cahaya persegi dengan kotak dan beberapa bentuk prisma yang halus yang bagus untuk menggantung.

kembali ke menu ↑

VIDEO: Kelas induk tanglung Cina

Tanglung Cina

Panduan terperinci untuk penciptaan tanglung Cina

kembali ke menu ↑

Membuat sejambak bunga kertas

Dan sekarang kami akan cuba membuat anda dengan sekumpulan kecil bunga yang indah, dengan menggunakan kertas sahaja, gam dan beberapa alat tambahan.

Kraf yang mudah dilakukan dengan kanak-kanak

Kraf yang mudah dilakukan dengan kanak-kanak

Kerajinan kertas akan bermain untuk anda dengan warna-warna baru dengan keindahan kecil ini!

Anda perlu:
  • kertas berwarna dalam kotak 15 x 15 cm, lima warna;
  • tong stick;
  • Gam PVA;
  • gam panas;
  • gunting;
  • lidi kayu.
Rig seperti itu akan menyegarkan semula kawasan pedalaman yang membosankan.

Rig seperti itu akan menyegarkan semula kawasan pedalaman yang membosankan.

Ia akan menjadi menarik untuk anda:ULASAN: Cara membuat mawar dari kertas dengan tangan anda sendiri: Arahan langkah-demi-langkah untuk pemula (190+ Foto)

kembali ke menu ↑

Membuat daisies kertas

Langkah 1

Pada mulanya saya meletakkan helaian pertama di atas meja dengan sisi berwarna ke bawah. Dia melipat dua kali secara serentak untuk membentuk segitiga, dan membungkuk sudut bawah ke atas, dengan hati-hati melipat kertas.

Gunakan folder keras atau belakang sudu logam untuk lipatan tajam.
Mawar diy skim

Mawar diy skim

Kemudian saya mengambil sudut kanan bawah dan membawanya ke titik teratas, membuat segitiga. Berulang di sudut kiri. Saya mendapat bentuk berlian.

Membuka flaps dan mengembalikan segitiga asal dengan cara ini.

Penggantungan berwarna lucu

Penggantungan berwarna lucu

Saya mengangkat sudut kanan bawah terlebih dahulu dan kemudian sudut yang lebih rendah sehingga garis lipat terdahulu bertepatan dengan tepi atas tepi.

Kalung spektakuler untuk hiasan

Kalung spektakuler untuk hiasan

Hasil "ekor" yang ditarik balik.Sekarang saya mempunyai semua lipatan yang berguna untuk kerja selanjutnya pada produk akhir.

Langkah 2

1. Buka kertas ke segitiga utama.
2. Segi tiga di dalam.
3. Dilipat pada peringkat bawah.
4. Dan sekali lagi dilipat segitiga masuk ke dalam. Gam yang dimasak.

Satu hiasan kecil yang boleh anda lakukan sendiri

Satu hiasan kecil yang boleh anda lakukan sendiri

Langkah 3

Menggunakan gam, menyambung bahagian-bahagian dan membuat kon. Sangat ditekan tepi klip agar mereka terpaku bersama. Kelopak pertama chamomile saya sudah siap!

Melibatkan anak anda dalam pekerjaan yang mudah dan menarik.

Melibatkan anak anda dalam pekerjaan yang mudah dan menarik.

Langkah 4

Mengulangi proses 4 kali untuk mendapatkan sejumlah 5 kelopak.
Sebaik sahaja kelopak telah siap, dia menggunakan pistol gam panas untuk membaiki mereka semua pada tusuk sate. Mereka perlu berhati-hati bingkai batang tusuk.

Chamomile sudah siap. Kerja bagus!

kembali ke menu ↑

VIDEO: Kelas tuan untuk mewujudkan daisies

Paper Daisies

Membuat daisies dari kertas berwarna langkah demi langkah

Ia akan menjadi menarik untuk anda:ULASAN: Bagaimana cara membuat hiasan di tingkap kertas dengan tangan anda sendiri? (150+ Foto). Kami memenuhi Tahun 2018 Anjing yang baru dengan indah

kembali ke menu ↑

Membuat dahlias kertas

Langkah 1

Untuk dahlia, saya mengambil selembar kertas dengan saiz yang sama, tetapi dengan tekstur dan warna yang berbeza di kedua-dua belah pihak. Untuk mendapatkan kertas berwarna dua sisi, saya melekatkan dua helai berwarna yang satu sama lain.

Bunga cantik dalam pasu

Bunga cantik dalam pasu

Tidak perlu kedua-dua warna dipadankan. Anda boleh menggabungkan dua warna yang berbeza yang akan memberi kesan yang menarik pada warna siap. Sebagai contoh, dahlia saya bertukar warna merah jambu-hijau.

Bahagian dalaman yang indah dengan bunga

Bahagian dalaman yang indah dengan bunga

Langkah 2

1. Letakkan lembaran di atas meja dengan sisi hijau, seperti ditunjukkan dalam gambar.
2. Menaikkan sudut kiri bawah ke sudut kanan atas untuk mendapatkan bentuk segi tiga.
3. Dia membuka lembaran itu dan sekali lagi melipatnya dari sudut yang berbeza.

Kami lakukan dengan kami

Kami lakukan dengan kami

Langkah 3

1. Membuka kertas dan membalikkannya. Sekarang di atas adalah bahagian merah jambu.
2. Menaikkan tepi bawah ke bahagian atas dan dilipat separuh secara mendatar.
3. Membuka kertas itu lagi dan menjadikan kelebihan kiri untuk dipadankan dengan betul, berputar secara menegak pada separuh.

Rush naik

Rush naik

Langkah 4

1. Buka kertas dengan lipatan yang diperlukan, yang akan bertindak sebagai panduan untuk langkah seterusnya. Lipat borang "+" dan "x". Perhatikan bahawa lipatan "x" pergi bertentangan dengan garis melintang.
2. Memegang "X" di bahagian atas garisan, memindahkan garis melintang ke bawah supaya mereka bertemu di tengah.
3. Sekarang beralih semua bahagian ke satu sisi.
4. Pada masa ini, semua kelopak "x" saya terbengkalai dan diselubungi satu sama lain.

Langkah 5

1. Sekali lagi membuka struktur dan meletakkan gam di tempat kedua sendi butiran kelopak.
2. Tekan semua jalan ke tempat lipatan.
3. Tekan pusat dengan jari anda.
4. Membuka kelopak dengan jari anda agar kelihatan lebih baik.

Bermula dengan dahlias

Bermula dengan dahlias

Langkah 6: Akhir

1. Menerapkan kaedah yang sama untuk membuat satu lagi lobus 3-4.
2. Disusun semua potongan bunga di sekeliling tusuk tusuk dan melekatkannya dengan gam panas.
3. Aligned bahagian atas bunga, memutarkannya di atas meja dan menekannya.
4. Tekan semua butiran bunga supaya mereka terpaku dengan baik.

kembali ke menu ↑

VIDEO: Kelas induk untuk membuat dahlias

Dahlia cantik

Mudah dan semata-mata mengemas kini pedalaman dengan bantuan kelas induk

Sekarang dahlia kertas saya sudah siap!

Perhiasan bunga ini boleh digabungkan untuk mencipta sejambak bunga terang yang sesuai untuk hiasan rumah.

Kraf yang mudah dan cepat

Kraf yang mudah dan cepat

Mereka disambungkan dengan satu sama lain oleh pita atau diletakkan di dalam pasu buatan tangan. Sebagai alternatif, bunga boleh digunakan untuk menghias hadiah.

Bunga yang terang dan indah

Bunga yang terang dan indah

kembali ke menu ↑

GALERI PHOTO (lebih daripada 130 gambar)

9 Skor Jumlah
Kraf kegemaran kanak-kanak

Membuat bunga kertas juga merupakan kraf kegemaran untuk kanak-kanak. Menghidupkan mereka ke dalam kerja untuk mendapatkan bonus tambahan dalam bentuk kemahiran motor halus.Setelah meninjau maklumat, sila tinggalkan komen anda dengan hujah dalam komen. Mereka akan berguna kepada pembaca lain. Pendapat anda sangat penting kepada kami. Terima kasih kerana penyertaan anda. Kami menghargai setiap ulasan anda dan masa anda.

Relevan maklumat
9
Ketersediaan permohonan
9
Pendedahan topik
9
Kebolehpercayaan maklumat
9.5
Kebaikan
  • Membangunkan motilitas kanak-kanak
  • Membangunkan imaginasi kanak-kanak
Cons
  • Mainan tidak tahan lama
Tambah ulasan anda

Novozhenina Anna

Hai, saya di sini kerana reka bentuk dalaman adalah kelemahan saya. Saya kerap merasakan daun melalui hauz, mencari inspirasi demi kepentingan dan tidak melupakan Ikea))

Kami akan gembira dan pendapat anda

Tinggalkan jawapan

Penilaian keseluruhan anda

ms2.decorexpro.com - Jurnal harian Reka bentuk, Senibina, Reka Bentuk Dalaman

Bilik-bilik

Halaman dan taman

Reka bentuk