Kraf untuk Tahun Baru 2019 do-it-yourself (120+ Foto) - Surprise orang-orang yang tersayang dengan imaginasi anda (+ Ulasan)

Sadarilah imajinasi anda, buatlah kraf untuk Tahun Baru 2019, menghabiskan waktu minimum, serta uang riil. Hari ini kita akan memberitahu anda bagaimana untuk membuat seorang lelaki salji dari kaus kaki, Santa Claus, pokok pasta dan banyak lagi. Bengkel terperinci akan membantu anda melakukan semuanya dengan cepat dan betul.

Kandungan artikel ini:

Kelebihan produk buatan tangan

Bagi sesetengah orang, mana-mana kraf tangan buatan sendiri adalah ingatan dari masa lalu, ketika di tadika atau guru sekolah terpaksa membuat pernak-pernik. Mereka diberi nilai, tetapi ibu bapa mereka sering melakukan kerja ini untuk anak-anak mereka, sebab itu, ketika mereka membesar, mereka tidak tahu bagaimana membuat perhiasan dengan tangan mereka sendiri.

Kraf untuk Tahun Baru melakukannya sendiri

Kraf untuk Tahun Baru melakukannya sendiri

Malah, buatan tangan sangat popular di banyak negara maju. Menghias rumah Kraf tangan bukan sahaja dapat mempamerkan kemahiran mereka, tetapi juga menunjukkan kasih sayang kepada orang yang tersayang. Selain itu, kraftangan buatan tangan Krismas mempunyai kelebihan lain:

 • Keaslian. Anda telah menyedari betapa banyak kedai pada malam Tahun Baru mainan yang sama dijual, yang hanya berbeza harga. Datang untuk melawat rakan-rakan, saudara-mara, seseorang boleh melihat "klasik": beberapa hujan, patung, kalendar dan lain-lain sifat yang dibeli. Berbanding dengan mereka, produk buatan tangan kelihatan asli, menarik pemandangan semua tetamu.
 • Kecekapan. Kebanyakan kraf tangan boleh dibuat dari bahan-bahan sekerap, dan jika anda perlu membeli beberapa, sebagai peraturan, mereka tidak mahal.
 • Merawat. Jika anda tidak malas dan meluangkan masa untuk membuat kraf Tahun Baru, maka keluarga anda akan menghargai mereka. Jika anda membawa kerja siap untuk menghiasi tempat kerja atau memberi anak ke sekolah, yang lain akan menghargai kerja anda.

Personaliti yang kos efektif dan peribadi

Personaliti yang kos efektif dan peribadi

Kraf Krismas boleh digunakan bukan sahaja untuk satu tahun, tetapi untuk beberapa, dan mereka disimpan tidak lebih buruk daripada yang dibeli. Oleh itu, jangan berfikir bahawa melakukan itu tidak bermakna atau tidak praktikal.

Ia akan menjadi menarik untuk anda:ULASAN: 175+ Photo merasakan kraf untuk Tahun Baru Anjing Do-it-yourself: Pola dan Corak untuk pemula

kembali ke menu ↑ kembali ke menu ↑

Felt Decoration

Untuk membuat anjing dengan tangan anda sendiri supaya kelihatan sihat, anda boleh dengan bantuan bulu palsu. Jangan tergesa-gesa menolak, dengan mengatakan bahawa anda tidak mempunyai bahan seperti ini, dan anda tidak akan membelinya. Malah, bulu yang tidak diperlukan boleh didapati di hampir mana-mana rumah, sekurang-kurangnya sepasang kasut lama yang sayang untuk membuang, pergi jaket datuk lama, kemungkinan besar, pasti akan ada.

Gunakan bulu tiruan putih untuk kraf

Gunakan bulu tiruan putih untuk kraf

Lebih baik menggunakan bulu tiruan putih, kerana anjing-anjing itu akan kelihatan seperti perayaan.

Ia perlu menyediakan bahan-bahan seperti:

 • bulu tiruan;

Bulu tiruan untuk kraf masa depan

Bulu tiruan untuk kraf masa depan

 • merasakan;

Kelabu merasakan bahagian utama kraf

Kelabu merasakan bahagian utama kraf

 • Butang untuk mulut, hidung dan lubang;

Memilih mata dan hidung untuk anjing

Memilih mata dan hidung untuk anjing

 • superglue

Komponen boleh didapati dari perkara-perkara lama. Butang boleh didapati di rumah untuk semua orang, jadi yang mudah dicari. Mencari rasa lebih sukar, dan dengan sendirinya bahan ini mahal.. Oleh itu, ia boleh digantikan dengan cara lain, sebagai contoh, serbet kental yang digunakan untuk pembersihan. Ia murah, dan rasa sangat serupa dengan rasa.

Anda boleh menggantikan dirasakan dengan serbet kental

Anda boleh menggantikan dirasakan dengan serbet kental

Pengeluaran berlaku dalam beberapa peringkat:

Cari corak dalam bentuk anjing. Jika anda boleh menarik, kemudian membuat lukisan yang mudah adalah mudah untuk anda. Jika tidak, templat siap pakai mudah dicari di Internet. Kami mengaplikasikan sampel siap untuk merasakan, potong. Asas dirasakan dalam bentuk anjing sudah siap.
Potong templat dari dirasai

Potong templat dari dirasai

Sapukan secara beransur-ansur di atas kawasan yang disediakan dengan superglue dan dengan perlahan, lebih baik dengan pinset, gam bahagian bulu.
Kami menjahit butang, membuat muncung haiwan. Di sini anda boleh menghidupkan fantasi: tambah bukan hanya mata standard, mulut dan hidung, tetapi juga membuat kolar yang indah atau busur. Beberapa anjing kelihatan pada asalnya: seorang lelaki dengan rama-rama + seorang gadis dengan busur.
Kami mendapat kraf selesai dengan tangan mereka sendiri

Kami mendapat kraf selesai dengan tangan mereka sendiri

Sudah tentu, melakukan kerja sedemikian tidak mudah, terutamanya tanpa kemahiran jahitan khas. Oleh itu, adalah lebih baik untuk terlebih dahulu mengkaji secara berperingkat peringkat, jujur ​​menilai kekuatan anda dan, jika perlu, praktikkan pada versi draf produk. Hasilnya betul-betul membenarkan usaha itu, kerana cenderahati dengan simbol tahun selalu dalam trend.

Ketahui semua langkah untuk membuat mainan yang dirasakan.

Ketahui semua langkah untuk membuat mainan yang dirasakan.

Ia akan menjadi menarik untuk anda:ULASAN: Tingkap-tingkap yang menghias untuk 2018 Baru: 170+ Idea Foto untuk digunakan

kembali ke menu ↑ kembali ke menu ↑

Santa Claus dari sudu dan span

Idea mudah untuk membuat Santa Claus adalah salah satu yang paling mudah, tetapi pada masa yang sama asal. Sekiranya anda melakukan semuanya dengan betul, anda pasti tidak akan meneka bahan yang anda gunakan. Anda boleh melakukan kerja ini dengan anak anda, dan prosesnya melalui beberapa tahap:

Sediakan sudu boleh guna, ia boleh menjadi telus dan putih. Wajah Santa Claus akan menjadi sebahagian besar yang kita makan, dan pen itu sendiri akan menggambarkan topi yang khas.
Ia akan mengambil sudu plastik

Ia akan mengambil sudu plastik

Kami melelapkan dengan gam (ia dinasihatkan untuk menggunakan superglue, maka tidak satu tahun cuti Tahun Baru akan berfungsi sebagai cenderahati) sudu di bahagian dalam, tetapi tidak semua, tetapi pen dan hanya permulaan bahagiannya yang luas. Dari atas, kami menghidupkan benang merah. Adalah dinasihatkan untuk mengambil bulu atau mana-mana yang lain, maka ia akan menjadi mudah untuk angin, dan ia akan kelihatan lebih kemas.
Balut benang merah pada sudu

Balut benang merah pada sudu

Tepi-lengkung benang diperbaiki dengan pensil gam, melekat sedikit di bawah lapisan yang sudah terpaku.
Kami mengambil dua spons, lem mereka bersama, salah satu daripada mereka bengkok, tetapi tidak separuh, dan supaya satu bahagian lebih kecil. Dia akan berada di bahagian bawah dan ia akan menjadi senyuman yang anda perlukan untuk menarik penanda merah, membawa mereka di sepanjang garis lipatan.
Lukis senyuman ke masa depan Santa Claus

Lukis senyuman ke masa depan Santa Claus

Pelekat sikat ke sebahagian besar sudu, supaya "topi" atau benang merah berbaring rata. Kami melampirkan mata dan hidung merah, khas untuk Santa Claus.
Santa Claus dengan tangannya sendiri

Santa Claus dengan tangannya sendiri

Ia akan menjadi menarik untuk anda:TINJAUAN: Botol Decoupage untuk Tahun Baru (170+ Foto). Perhiasan DIY. Idea dan bengkel baru

kembali ke menu ↑ kembali ke menu ↑

Mainan doh garam

Bagi sesetengah orang, sangat mengagumkan bahawa anda boleh membuat doh Tahun Baru kraf. Malah, bahan ini sering digunakan untuk membuat cenderahati, bekerja dengannya mirip dengan pemodelan dengan tanah liat atau tanah liat. Jadi, untuk penyediaan ujian perlu:

 • 6 sudu tepung;
 • 12 sudu garam;
 • 3 sudu air.

Kami menggabungkan semua bahan

Kami menggabungkan semua bahan

Seperti garam yang besar adalah jaminan bahawa doh akan menjadi elastik. Untuk menguli, terlebih dahulu campurkan bahan-bahan kering, kemudian masukkan air dalam bahagian, campurkan segala-galanya. Hasilnya adalah massa yang lembut dan homogen.
Knead sehingga jisim halus dan lembut

Knead sehingga jisim halus dan lembut

Sesetengah jenis tepung sengit, jadi jika perlu, jumlah air boleh meningkat.

Letakkan doh sehingga ketebalannya adalah 4-5 mm. Selepas ini, kami memilih rehat yang sesuai untuknya. Pada malam cuti Tahun Baru di banyak kedai, mereka menjual cetakan dalam bentuk pokok Krismas, snowmen, mainan dan angka tematik lain. Dengan membeli sekurang-kurangnya satu daripada mereka, setiap cuti berikutnya anda boleh membuat kraf dari adunan garam.

Keluarkan angka menggunakan acuan.

Keluarkan angka menggunakan acuan.

Kebanyakan wanita memerlukan wanita untuk membuat patung pokok Krismas, memilih bentuk yang betul. Selepas menggunakannya, angka itu dikeluarkan daripada doh, ia perlu dibiarkan selama sehari supaya ia kering dengan betul.

Sekiranya anda tidak menunggu masa ini, produk tidak akan bertahan lama, kemungkinan dalam beberapa hari ia akan runtuh sepenuhnya.
Herringbone dari adunan garam berwarna

Herringbone dari adunan garam berwarna

Selepas menunggu sehari, anda boleh mula menghiasi produk dengan cat, lebih baik memilih tebal, misalnya, gouache. Jika cenderahati yang dibuat dari doh garam mempunyai bentuk pokok Krismas, maka latar belakang hijau digunakan dahulu sebagai asas, dan kemudian warna-warna terang dibuat menjadi corak.

Produk itu kering dengan cepat, sehingga selepas setengah jam dapat dibawa ke sekolah, memakai ambang jendela sebagai hiasan atau bahkan diatur di meja perayaan.

Semburkan pokok Krismas dengan anak anda

Semburkan pokok Krismas dengan anak anda

Ia akan menjadi menarik untuk anda:ULASAN: 180+ Idea foto: Betapa cantik dan Asli menghiasi pejabat dengan tangan anda sendiri untuk tahun 2019 yang baru

kembali ke menu ↑ kembali ke menu ↑

Sock salji

Satu lagi idea asli cenderamata perayaan dengan tangan anda sendiri. Sekiranya anda melakukan semua proses dengan berhati-hati, tiada siapa yang akan meneka bahawa ini bukanlah knickknack yang dibeli. Untuk ini kita perlukan:

 • kaus kaki putih;
 • superglue;
 • beras;
 • Butang, benang, jarum untuk hiasan.

Sediakan semua senarai

Sediakan semua senarai

Untuk memulakan, kami menyediakan kaus kaki: kami memotongnya menjadi dua bahagian supaya salah satu daripada mereka mempunyai tumit, tumit dan beberapa sentimeter kaki. Adalah penting bahawa kaus kaki itu bersih, salji putih, kerana jika anda mengambil yang lama, yang dipakai dengan baik, maka orang salju akan berubah menjadi sesuai. Kami mengikat hujung kaus kaki di sepanjang garisan pemotongan itu, memisahkan sejumlah kecil kain dari atas.

Potong kaus kaki seperti yang ditunjukkan dalam foto.

Potong kaus kaki seperti yang ditunjukkan dalam foto.

Selepas itu, isi salji dengan nasi, disarankan untuk memilih bulat supaya biji-bijian tidak melekat. Anda boleh menggunakan mana-mana bijirin, tetapi beras paling baik diedarkan dan mudah untuk memberikan bentuk yang diinginkan kepada produk.

Isikan kaus kaki dengan nasi

Isikan kaus kaki dengan nasi

Kami meletakkan salji di atas meja, membahagikannya kepada dua bahagian dengan tangannya, meremas kaus kaki di tengah, kencangkan tempat ini. Kemudian kita membentuk kepala, juga menghubungkan bahagian atas.

Kami membentuk badan dan ketua salji

Kami membentuk badan dan ketua salji

Pergi ke hiasan: butang jahit, membuat mata, hidung dan mulut, anda juga boleh membuat kaki dan semua yang cukup imaginasi. Mengambil kain kecil, anda boleh membuat selendang, dengan itu menyembunyikan benang terikat. Sekeping sock yang lain juga boleh digunakan dengan membuat topi itu, maka ekor yang dihirup di atas juga akan disembunyikan.

Membuat mata, hidung dan mulut

Membuat mata, hidung dan mulut

Apabila membuat seorang lelaki salji dari kaus kaki, adalah perlu untuk memilih benang untuk dipadankan dengan perkara: jika sesuatu berwarna putih, maka ia sepatutnya seperti itu. Peraturan ini mesti diikuti dalam pembuatan kraf lain, supaya mereka rapi.
Hiasan baru untuk Tahun Baru sudah siap

Hiasan baru untuk Tahun Baru sudah siap

Ia akan menjadi menarik untuk anda:ULASAN: Bagaimana cara membuat pokok DIY untuk Tahun Baru dengan tangan anda sendiri? Kami menghias rumah sebelum bercuti (185+ Foto)

kembali ke menu ↑ kembali ke menu ↑

Pokok pokok nasi

Sesetengah kraf boleh dibuat dari produk yang tersedia. Pasta datang dalam pelbagai bentuk dan sebahagian daripada mereka boleh digunakan untuk kerja manual, busur kelihatan asli. Tidak kira apa jenis produk yang akan digunakan, walaupun yang paling murah akan kelihatan cantik, perkara utama adalah untuk menghiasi perhiasan dengan betul.

Sediakan bahan-bahan yang diperlukan untuk kraf

Sediakan bahan-bahan yang diperlukan untuk kraf

Sebagai asas, anda boleh menggunakan kadbod biasa, dilancarkan ke dalam bentuk kon, kemudian diikat dengan penjaga atau superglue. Jika anda mempunyai kaca plastik di rumah, anda juga boleh menggunakannya dengan mengeluarkan kaki dari situ. FSelepas memilih asas, teruskan untuk melekatkan pasta, menempelkannya sedekat mungkin antara satu sama lain.

Kami meletakkan pasta rapat antara satu sama lain

Kami meletakkan pasta rapat antara satu sama lain

Ia adalah perlu untuk meletakkan pasta busur dalam corak penjaga pintu untuk mengelakkan jurang.

Tampalkan seluruh kon dengan pasta

Tampalkan seluruh kon dengan pasta

Kemudian pasangkan pokok Krismas pada pendirian, yang boleh berfungsi sebagai lilin kecil atau kili benang, sebaik-baiknya dalam warna hitam atau coklat.

Bahagian bawah kaca akan berfungsi sebagai pendirian.

Bahagian bawah kaca akan berfungsi sebagai pendirian.

Selepas itu, cat pokok Krismas dalam warna hijau.

Cat tulang hering dalam hijau

Cat tulang hering dalam hijau

Untuk membuat artikel sedemikian rupa perayaan, anda boleh menghiasinya, sebagai contoh, dengan tinsel dari hujan. Jika anda mempunyai pasta dengan bentuk yang berbeza, ia juga boleh digunakan dengan melukisnya dalam warna yang berbeza, sebaiknya emas atau perak.

Pasta bentuk lain, emas berwarna

Pasta bentuk lain, emas berwarna

Jika pokok Krismas diperbuat daripada busur pasta, roda pasta akan kelihatan asli di atasnya.

Kami mendapat pokok Krismas yang bijak dengan tangan kita sendiri

Kami mendapat pokok Krismas yang bijak dengan tangan kita sendiri

Ia akan menjadi menarik untuk anda:TINJAUAN: Betapa bergaya dan cantik untuk menghiasi pokok Krismas untuk Tahun Baru 2018? Apakah jenis mainan yang anda perlukan? (175+ Foto)

kembali ke menu ↑ kembali ke menu ↑

Kraf dari mentol lampu

Jika sepanjang tahun mentol terbakar tidak dibuang, tetapi dikumpulkan, maka pada bulan Disember mereka dapat mengumpul jumlah yang mencukupi. Kesemua mereka boleh digunakan untuk membuat kraf asli yang boleh digunakan untuk menghias bilik, dan juga tergantung pada pokok Krismas.

Hiasan DIY untuk pokok Krismas

Hiasan DIY untuk pokok Krismas

Cara paling mudah untuk menggunakan mentol lampu adalah untuk membayangkan apa yang mereka kelihatan dalam bentuk. Ramai orang yang telah berjaya menggunakan idea ini mengatakan bahawa ia adalah yang paling mudah untuk membuat seorang salji atau penguin dari mentol, kerana kontur lampu menyerupai kontur watak-watak Krismas ini. Untuk menyelesaikan hiasan, anda perlu mengambil cat dan hanya menghiasnya dengan warna yang betul.

Bola salji dari bola lampu konvensional

Bola salji dari bola lampu konvensional

Lapisan atas cat mesti diperbaiki, untuk ini anda boleh menggunakan varnis pembinaan atau apa yang digunakan untuk rambut. Kelebihan teknik sedemikian adalah tidak ada templat, dan semua yang diperlukan adalah imaginasi anda. Sekiranya sukar untuk menarik diri anda, anda boleh mencari template di Internet atau hanya lukisan yang mudah digambar dengan mengulangi kontur.
Penguin yang indah dari mentol lampu pada pokok Krismas

Penguin yang indah dari mentol lampu pada pokok Krismas

Juga lihat lampu mentol yang terang, yang dihiasi dengan berkilau. Mereka boleh digantung pada benang, membuat kalungan asli, dan anda boleh menggantungnya di pokok Krismas. Dengan cara ini, anda boleh mengatur dan lampu kecil, yang mempunyai bentuk bujur yang mudah.

Cahaya lama dengan bersinar baru

Cahaya lama dengan bersinar baru

Untuk melakukan ini, perlu menyebarkan keseluruhan lampu dengan gam, kemudian dengan cepat mencelupkannya ke dalam bekas dengan berkilau. Anda boleh menambah manik, rhinestones, apa-apa jumbai Krismas, yang mana, misalnya, telah hancur dan tidak akan digunakan di mana-mana sahaja.
Unsur salji individu berkilat

Unsur salji individu berkilat

Satu lagi cara mudah untuk merancang mentol lampu yang tidak perlu adalah artikel dengan benang. Untuk melakukan ini, ambil benang berwarna, tolak lampu dengan gam, angin mereka dalam bulatan, seli warna yang berbeza. Anda boleh menggunakannya sebagai benang yang luas, sebagai contoh, bulu, maka kerja itu akan mengambil sedikit masa, dan anda boleh tipis, akrilik, maka kerajinan akan terlihat lebih cerah dan lebih berwarna.

kembali ke menu ↑

VIDEO: Orang salji yang cantik melakukannya sendiri

Kraf untuk Tahun Baru

Membuat salji comel

kembali ke menu ↑ kembali ke menu ↑

GALERI PHOTO (lebih daripada 120 gambar)

8.5 Skor Jumlah
Kraf indah untuk Tahun Baru

Setelah meninjau maklumat, sila tinggalkan komen anda dengan hujah dalam komen. Mereka akan berguna kepada pembaca lain. Pendapat anda sangat penting kepada kami. Terima kasih kerana penyertaan anda. Kami menghargai setiap ulasan anda dan masa anda.

8.5Skor pakar
Relevan maklumat
8.5
Ketersediaan permohonan
8.5
Pendedahan topik
8.5
Kebolehpercayaan maklumat
8.5
8.5Kedudukan pengguna
Relevan maklumat
8
Ketersediaan permohonan
9
Pendedahan topik
9
Kebolehpercayaan maklumat
8
Tambah ulasan anda  |  Baca ulasan dan ulasan
1 komen
 1. 4.25
  Relevan maklumat
  80
  Ketersediaan permohonan
  90
  Pendedahan topik
  90
  Kebolehpercayaan maklumat
  80

  Saya tidak akan percaya bahawa pasta boleh dibuat pada pokok Krismas. Terima kasih kepada kelas induk terperinci, saya dapat mengejutkan orang tersayang dengan mainan di pokok Krismas. Lebih-lebih lagi, saya tidak pernah melihat apa-apa perkara daripada kawan-kawan saya. Satu artikel yang baik untuk mereka yang benar-benar ingin menambah rasa kepada hiasan mereka dan tidak tahu bagaimana untuk melakukannya.

  + Kelebihan: Sangat terperinci dan banyak
  - Kekurangan: Tidak
  Membantu(2) Tidak baik(0)Anda telah mengundi

Tinggalkan jawapan

Penilaian keseluruhan anda

ms2.decorexpro.com - Jurnal harian Reka bentuk, Senibina, Reka Bentuk Dalaman

Bilik-bilik

Halaman dan taman

Reka bentuk