Podium katil di apartmen: 205+ (Foto) Idea dan cadangan untuk kawasan pedalaman (dengan laci, dengan katil tarik keluar, khusus)

Katil podium di apartmen membolehkan anda menyusun ruang dan menjana kemudahan maksimum. Dengan kata lain - ini tidur, yang terletak di atas bukit. Reka bentuk ini menggabungkan kemudahan dengan fungsi.

Kandungannya:

Permulaan organisasi seperti itu telah diletakkan oleh tradisi Jepun, yang menerima tafsiran baru. Reka bentuk model yang dibentangkan adalah pelbagai. Mereka berbeza dengan saiz struktur, jenis, bahan.

Kelebihan podium

Podium dalam bilik tidur, kanak-kanak, ruang tamu atau pangsapuri studio - penyelesaian yang samar-samar yang tidak digunakan untuk setiap susun atur.

Kelebihan organisasi termasuk:

 • pemasangan mudah, yang boleh dilaksanakan walaupun dengan tangan anda sendiri, tetapi dengan kemahiran profesional;
 • katil yang hangat dan selesa;
 • visual reka bentuk mengembang ruang dan menjimatkan kawasan;
 • penggunaan ruang bebas di bawah lantai;
 • organisasi zon ruang;
 • mengemaskini reka bentuk dengan aksen luar biasa dalam reka bentuk.

Katil ini menjimatkan ruang.

Katil ini menjimatkan ruang.

Lembaga
Kesan dan pelbagai pilihan terbesar adalah podium-katil, yang dianjurkan di bilik-bilik yang luas dengan tinggi siling.
kembali ke menu ↑

Jenis struktur oleh organisasi

Terdapat banyak model dek dengan katil. Kesemua mereka dibahagikan kepada tiga jenis utama:

 • Tradisional
 • Dimurnikan.
 • Boleh ditarik balik.

Mewujudkan lebih banyak ruang

Mewujudkan lebih banyak ruang

Pilihan jenis struktur tertentu harus diambil kira:

 • imej visual;
 • peluang kewangan;
 • gaya bilik;
 • keperluan untuk memasang pekerjaan dan katil tambahan;
 • parameter bilik (ketinggian siling, kawasan, bentuk yang betul atau tidak teratur, gerbangrasuk siling).

Tidak ada pendapat tunggal mengenai podium, walaupun di kalangan pereka. Ramai yang percaya pada kemungkinan organisasi sedemikian hanya dengan bilik yang sangat besar. Tetapi tidak semuanya dalam soalan ini unik. Ia adalah mungkin untuk memasangnya walaupun rata saiz sederhana dan dengan susun atur yang tidak begitu baik.

Pastikan untuk mempertimbangkan gaya bilik

Pastikan untuk mempertimbangkan gaya bilik

Pilihan bingkai mempunyai organisasi yang agak mudah. Ia menggunakan logam, kayu, atau gabungan beberapa bahan.

Ketinggian rata-rata podium di apartmen biasa adalah dari 0.25 hingga 0.55 m Jika anda perlu mengatur sistem penyimpanan, ketinggiannya hendaklah sekitar setengah meter.

Selalunya podium mempunyai bentuk segi empat tepat. Tetapi syarat ini tidak dianggap wajib. Tidak kurang menarik juga bentuk bulat, separuh bulatan.
Ini pada asasnya bentuk segi empat tepat.

Ini pada asasnya bentuk segi empat tepat.

Podium biasanya mempunyai lantai atas yang sama rata.. Tetapi mungkin juga tilam yang luas boleh diletakkan di rehat di bawah sisi. Ini akan memungkinkan untuk menggunakan pesawat protruding sebagai meja di samping katil dan rak tambahan.

kembali ke menu ↑

Podium tradisional

Pandangan ini adalah yang paling mudah diterjemahkan. Ia kelihatan seperti bingkai kayu keras dengan lapisan bahan tahan haus dan tilam di atas. Ketinggian lantai biasanya kira-kira setengah meter.

Selongsong terbuat dari bahan tersebut:

 • linoleum;
 • kulit;
 • kayu;
 • permaidani, dsb.

Varian podium tradisional

Varian podium tradisional

Salah satu cara paling mudah untuk mereka bentuk bahagian luar podium adalah lukisan dalam beberapa lapisan. Langit yang betul akan mewujudkan ruang yang harmoni di dalam bilik, di mana setiap unsur mengambil tempatnya.

kembali ke menu ↑

Versi lanjutan

Jenis katil ini sama dengan yang sebelumnya, tetapi dilengkapi dengan fungsi. Di podium terdapat bagasi ditarik untuk menyimpan barang-barang: untuk linen tempat tidur, pakaian, dll.

Bangunan hiasan dan asal digabungkan dengan kepraktisan penggunaan. Sistem penyimpanan dalam bentuk kotak boleh digabungkan dengan terbuka rak untuk buku-buku, cenderahati, selalunya digunakan tipis, selimut. Sistem penyiaran seluruh segmen dengan penampilan yang berbeza.

Pilihan ditambah dengan kefungsian

Pilihan ditambah dengan kefungsian

kembali ke menu ↑

Mekanisme gelongsor

Tempat tidur dengan sistem gelongsor adalah tempat tidur yang selesa yang boleh ditolak di bawah podium. Peranti yang boleh dikeluarkan membolehkan anda menggunakan podium percuma yang terhasil untuk menganjurkan tempat kerja atau penyimpanan.

Dalam sistem roll-out, adalah perlu untuk memberi perhatian kepada ketiadaan penyambungan. Untuk ini, roda mesti mempunyai salutan getah berkualiti tinggi yang tidak tercalar lantai dan menjadikannya mungkin untuk menolak dan tarik katil secara senyap-senyap.

Roda plastik - tidak sesuai. Dengan penggunaan kerap, mereka boleh meninggalkan tanda di atas lantai. Di samping itu, plastik mempunyai kehidupan perkhidmatan kecil, dengan cepat menjadi tidak dapat digunakan.
Beri perhatian kepada ketenangan mekanisme yang boleh dikeluarkan.

Beri perhatian kepada ketenangan mekanisme yang boleh dikeluarkan.

kembali ke menu ↑

Jenis pembinaan

Bergantung pada ciri reka bentuk, podium juga mempunyai beberapa jenis. Ini ditentukan oleh tujuan reka bentuk dan prinsip organisasi.

kembali ke menu ↑

Hiasan

Podium jenis ini direka untuk memisahkan kawasan fungsional. Hiasan menarik perhatian dan mencipta aksen bergaya di dalam bilik.

kembali ke menu ↑

Teknikal

Selain reka bentuk yang menarik dan luar biasa, katil dengan podium boleh memainkan peranan yang sangat praktikal. Tugas utama organisasi sedemikian adalah untuk menyembunyikan saluran komunikasi. Di samping itu, ruang boleh digunakan untuk menyimpan sesuatu.

Sangat selesa dan praktikal.

Sangat selesa dan praktikal.

kembali ke menu ↑

Gabungan

Dengan jenis katil ini bergolek pada waktu tidur dan bergerak di bawah lantai pada waktu lain. Ini menjimatkan ruang. Jenis lain: dengan tilam lipat atau kehadiran laci mudah.

kembali ke menu ↑

Bahan: apa yang perlu dicari?

Bahan ini tidak hanya mempengaruhi penampilan struktur, tetapi juga kekuatannya. Konkrit cast yang paling dipercayai dan kukuh dianggap sebagai bingkai.

Katil semacam ini kadang-kadang dipilih oleh orang yang mempunyai berat badan yang sangat besar.
Bahan mesti tahan lama dan boleh dipercayai.

Bahan mesti tahan lama dan boleh dipercayai.

 

Pembinaan konkrit, kerana kekuatannya yang tinggi, dapat menahan berat badan seseorang. Dalam kes ini, tilam, diletakkan di atas, mewujudkan keselesaan dan kemudahan yang diperlukan. Tetapi lebih kerap, keutamaan diberikan kepada kayu atau logam semula jadi.

Kelebihan menggunakan konkrit adalah ketahanan terhadap kelembapan dan bahkan menanggung beban berat. Bingkai kayu, serta logam - cahaya. Bahagian depan biasanya diperbuat daripada papan lapis.

Untuk menekankan keaslian komposisi, katil boleh dibuat menjadi bentuk yang luar biasa. Contohnya, dalam bentuk separuh bulatan.

Podium katil di apartmen: 205+ (Foto) Idea dan cadangan untuk kawasan pedalaman (dengan laci, dengan katil tarik keluar, khusus)

Pemilihan selesai dihadkan oleh gaya bilik dan kemungkinan kewangan. Kayu semula jadi yang dirawat dengan noda sangat mengagumkan. Keaslian dan keselesaan digabungkan dalam hiasan karpet atau bulu.

kembali ke menu ↑

Podium pusingan: keputusan yang luar biasa

Podium dalam bentuk bulatan - penerimaan reka bentuk semasa. Tetapi adakah ia sentiasa mungkin untuk dilaksanakan? Katil pusingan dalam kes ini mempunyai diameter sehingga 250 cm. Plus, ini adalah tempat untuk kemungkinan laluan.

Pangsapuri anda membolehkan anda menetapkan reka bentuk parameter tersebut? Apabila kawasan besar bilik boleh dipasang di pusat.

Sekiranya kawasan itu rata-rata, maka katil itu perlu dipasang berhampiran salah satu dinding. Dan jika bilik terlalu kecil, katil mungkin tidak sesuai.

Katil pusingan untuk pangsapuri kecil

Katil pusingan untuk pangsapuri kecil

kembali ke menu ↑

Pilihan: apa yang harus dipilih?

Katil podium, walaupun mereka tergolong dalam spesies yang sama, boleh mempunyai banyak perbezaan dan ciri.

Perkara penting termasuk pilihan parameter berikut:

 • ketinggalan;
 • ketersediaan kekangan kepala dan lengan kepala;
 • pilihan bahan untuk struktur sokongan;
 • bahan penamat;
 • kanopi;
 • kehadiran peranti mekanikal;
 • keperluan untuk langkah-langkah.

Apabila memilih, pertimbangkan beberapa parameter

Apabila memilih, pertimbangkan beberapa parameter

Jika podium tidak akan digunakan sebagai tempat menyimpan sesuatu, maka anda boleh memilih struktur monolitik. Dalam kes ini, reka bentuk luaran hendaklah mengambil kira reka bentuk bilik.

Kanopi dengan podium katil berasingan kelihatan baik hanya di dalam bilik-bilik di mana ketinggian siling yang ketara. Untuk bilik-bilik yang rendah, petak tidur yang terbaik dilakukan dengan menggunakan tirai atau langsir.

Lembaga
Dengan ketinggian podium dari 0.3 m dan lebih, perlu menyediakan langkah untuk mengangkat mudah.
Untuk kemudahan, kami membuat satu langkah

Untuk kemudahan, kami membuat satu langkah

kembali ke menu ↑

Gaya bilik: adakah anda perlu berpegang kepadanya?

Setiap gaya reka bentuk mengenakan keperluan tertentu:

 • Gaya maritim boleh dikekalkan di dalam rumah dengan menganjurkan podium yang dipasang di dinding menggunakan aksesori yang sesuai dan skema warna biru-putih.
 • Gaya ekologi ditekankan oleh model lantai kayu yang menonjol di luar tempat tidur. Dalam kes ini, peruntukan tekstur pokok itu dialu-alukan.
 • Minimalisme terletak pada bentuk mudah dan kekurangan aksesori yang menarik. Ketinggian lantai hendaklah kira-kira 0.2 m atau kurang.
 • Di dalam bilik kecil, ruang bebas haruslah ekonomik. Pada masa yang sama kehadiran laci memudahkan penyimpanan benda.
 • Pembinaan yang tinggi membolehkan anda membahagikan ruang dan zon halangan dengan baik.
 • Dengan gaya dalaman muzik negara adalah wajar bahawa permukaan kayu podium digabungkan dengan seluruh perabot dalam warna, tekstur, teknik pemprosesan.
 • Menekankan pemprosesan kayu kasar membuatkan bilik itu bergaya. Pilihan ini adalah baik untuk hiasan rumah negara dan kotej.
 • Dalam gaya art deco aksen pedalaman akan menjadi tempat podium putih dengan laci.
 • Eklektik memerlukan keputusan yang berani. Warna "elektrik" sangat berkesan dalam hal ini.

Dalam gaya minimalis

Dalam gaya minimalis

Lembaga
Tekstur permukaan permukaan kayu harus digabungkan dengan pemprosesan yang teliti.
kembali ke menu ↑

Pilihan penginapan

Bergantung pada lokasi podium, kadang-kadang perlu untuk membuat perubahan pada pedalaman yang ada, organisasi pemanasan dan susunan perabot.

kembali ke menu ↑

Berhampiran tingkap

Dipasang berhampiran tetingkap podium akan menambah cahaya ke kawasan tidur. Untuk pemasangan jenis ini adalah podium yang sesuai dengan laci.

Tambah lampu ke katil

Tambah lampu ke katil

Untuk menghalang radiator daripada ditutup sepenuhnya oleh podium, adalah dinasihatkan untuk memindahkan atau menyusun "lantai panas". Untuk membuat katil yang selesa sebagai upholsteri adalah lebih baik menggunakan permaidani, yang dibersihkan dengan baik. Atau kayu semulajadi.

Lembaga
Agar podium tidak menyembunyikan ruang secara visual, anda boleh menggunakan warna cahaya, kertas dinding yang menakjubkan atau permukaan cermin.
kembali ke menu ↑

Dalam niche atau alcove

Sekiranya terdapat ruang di dalam bilik, maka ia boleh menjadi tempat yang baik untuk mendaki podium. Projek ini membolehkan anda menyusun tempat tidur di atas. Katil dengan mekanisme vykatny - kurang disukai.

Kami mempunyai katil di tempat yang khusus

Kami mempunyai katil di tempat yang khusus

Sebuah alcove yang cukup besar, dengan parameter dalam 250x250 cm, membolehkan anda menetapkan tempat tidur penuh untuk dua orang. Reka bentuk ini biasanya dibekalkan dengan laci, di mana anda boleh melipat linen katil, selimut tambahan dan lain-lain.

Alcove memberikan pengezonan ruang ruang yang baik, yang boleh dipertingkatkan lagi dengan menggunakan langsir. Dalam kes ini, pengaturan pencahayaan tempatan yang baik bukan sahaja wajar tetapi perlu.
Pilihan storan

Pilihan storan

kembali ke menu ↑

Pada loggia

Loggias berlapis dan balkoni sangat jarang berlaku. Tetapi mereka juga boleh digunakan untuk merancang tempat tidur di podium.

Dengan ruang yang cukup, anda boleh mengaturkan katil penuh. Bahawa ia tidak sejuk, anda boleh menyusun sistem pemanasan lantai.

Penggunaan ruang bebas harus maksimum dalam kes ini, dengan laci di bawah lantai. Sekiranya kotak itu kuat, ia boleh digunakan bukan sahaja untuk penyimpanan. Tetapi juga tin dengan persediaan untuk musim sejuk.

Loggias, yang disambungkan ke bilik dengan menghilangkan sebahagian dinding, memungkinkan untuk mengatur tempat tidur yang teratur sesuai dengan prinsip mengaturnya dalam niche. Ini adalah pilihan yang baik untuk pelaksanaan katil di Jepun gaya.
Dengan kekurangan haba di dalam bilik, adalah wajar untuk segera mempertimbangkan sistem pemanasan terbina dalam.
Mudah diletakkan di dalam bilik kecil.

Mudah diletakkan di dalam bilik kecil.

kembali ke menu ↑

Di dalam bilik tidur

Tempat tidur boleh bukan hanya bergerak, tetapi juga mudah alih. Dalam kes pertama, adalah logik untuk meletakkan tilam ortopedik yang baik di podium. Jika tempat untuk tidur adalah sementara, pada siang hari ia perlu dikeluarkan dengan melipat tilam dan melipat ke dalamnya almari atau di bawah podium.

Tempat pegun membolehkan anda membuatnya selesa: menggunakan ortopedik berkualiti tinggi tilammenduduki bahagian-bahagian lantai sebagai tempat tidur meja tepi katil. Ruang mudah alih memerlukan tilam yang lebih tipis. Pada masa yang sama setiap pagi ia perlu menggulung, membebaskan ruang untuk tujuan lain.
Pilihan katil di balkoni

Pilihan katil di balkoni

Agar podium dengan katil untuk dimuatkan ke kawasan pedalaman secara organik mungkin, kawasan bebas dari ruang mesti diambil kira. Masa ini amat penting untuk pangsapuri kecil, di mana setiap meter persegi dikira.

Jika hanya model padat sesuai untuk sebuah bilik kecil, maka untuk bilik tidur yang besar anda boleh memilih apa-apa pilihan.

Penempatan perabot juga mengenakan sekatan ke atas jenis podium yang dipilih. Adalah penting bahawa hanya bahan berkualiti tinggi yang digunakan untuk susunan podium. Satu momen penting dalam susunan katil podium ialah kehadiran tilam ortopedik yang baik.

Perhatikan kualiti tilam

Perhatikan kualiti tilam

kembali ke menu ↑

Di sebuah pangsapuri studio

Trend fesyen tahun kebelakangan ini, terutamanya dalam belia, persekitaran bohemian - pangsapuri studio. Ruang umum yang cukup besar membolehkan anda untuk menjadi kreatif apabila mengatur perabot, menghias dermaga dan zon pilih.

Podium dengan perumahan itu adalah keputusan kerap yang dipilih untuk pelbagai sebab. Zonasi adalah salah satu kedudukan utama.. Dermaga diperuntukkan semata-mata visual, mewujudkan keadaan yang perlu untuk berehat.

Bagi keluarga muda, katil podium membolehkan pendekatan moden untuk reka bentuk dalaman. Dalam kes ini, reka bentuk akan menjadi agak murah.

Zonkan dan tentukan katil

Zonkan dan tentukan katil

Kawasan tidur sedemikian boleh digabungkan secara organik dengan minimalism pedalaman, aksesori bergaya dan hiasan dinding yang inovatif.
kembali ke menu ↑

Di ruang tamu

Untuk ruang tamu kurang kerap berbanding dengan reka bentuk bilik lain, pilihan podium dipilih. Di dalam bilik kecil, podium boleh memainkan peranan kawasan penerimaan, sementara tempat tidur vykatnoe akan tersembunyi dari mata yang bersinar. Dan ia tidak menduduki kawasan yang boleh digunakan.

Pada masa yang sama, dengan sejumlah besar tetamu, katil yang dilanjutkan dari bawah podium akan menambah tempat duduk. Idea lain adalah memasang podium sempit di sepanjang salah satu dinding. Oleh itu, masalah diselesaikan dengan katil tambahan dan peluang untuk menerima banyak tetamu di ruang tamu.
Apabila terdapat sedikit ruang, tetapi anda perlu meletakkan semuanya

Apabila terdapat sedikit ruang, tetapi anda perlu meletakkan semuanya

Reka bentuk ini sesuai dengan kebanyakan bahagian dalaman. Dalam kes ini, perhatian diberikan kepada penampilan dan warna bahan pelapis, serta untuk menyediakan bantal dengan penutup hiasan.

kembali ke menu ↑

Bilik kanak-kanak

Bilik kanak-kanak itu bersatu dengan beberapa zon berfungsi sendiri. Kawasan kecil bilik tidak boleh menjadi halangan untuk ini. Podium katil memenuhi sepenuhnya keperluan zon dan menjimatkan ruang kosong.

Bagi kanak-kanak, semua kawasan yang perlu dikekalkan:

 • permainan;
 • bilik tidur;
 • latihan.

Kami melengkapkan bilik kanak-kanak

Kami melengkapkan bilik kanak-kanak

Katil ditarik balik

Untuk pelajar boleh mempertimbangkan model dengan katil menarik. Dalam kes ini, podium boleh digunakan di bawah kawasan latihan. Pada sebelah petang, katil boleh ditarik balik sepenuhnya, membuat ruang untuk permainan.

Penerimaan sedemikian dengan katil tarik keluar telah berjaya dalam reka bentuk bilik kanak-kanak, di mana dua kanak-kanak tinggal. Pada masa yang sama ruang tidak akan berantakan dengan banyak perabot dan pada masa yang sama tidak akan kehilangan fungsi dan ketepatan.
Podium katil untuk kanak-kanak

Podium katil untuk kanak-kanak

Selain tempat tidur, di bawah catwalk mungkin terdapat laci roll dan rak di hujung. Penambahan ini akan membantu untuk menguraikan perkara kanak-kanak, buku kanak-kanak dan mainan dengan mudah.

Sistem Vykatny seperti kanak-kanak, merangsang mereka untuk membersihkan selepas mainan dan membuat katil.

Dua podium di dalam bilik

Jika bilik mempunyai dua kanak-kanak, dan kawasan ini membolehkan anda bereksperimen dengan penyelesaian reka bentuk, anda boleh memasang dua podium pada dinding bertentangan. Bahagian atas masing-masing akan berfungsi sebagai tempat kerja, dan tempat tidur akan bergerak ke bawah.. Oleh itu, setiap kanak-kanak akan menerima wilayah masing-masing.

Sekiranya perlu, anda boleh menyembunyikan segala-galanya

Sekiranya perlu, anda boleh menyembunyikan segala-galanya

Satu lagi tafsiran pembahagian ruang - ialah organisasi tempat tidur di bahagian atas lantai podium. Dan pasang desktop gelongsor di bahagian bawah.

Melakukan pemisahan bilik akan membolehkan setiap kanak-kanak menunjukkan lebih banyak keperibadian, dan akan membantu untuk mengelakkan banyak konflik antara kanak-kanak.

Dermaga atas

Pilihan lain - lokasi di atas katil kanak-kanak di atas. Dalam kes ini, bahagian bawah podium boleh digunakan bukan sahaja untuk menyimpan pakaian dan mainan, tetapi juga untuk meja gelangsar.

Apabila bahagian bawah boleh digunakan secara berbeza

Apabila bahagian bawah boleh digunakan secara berbeza

Laci boleh digunakan bukan sahaja semasa kanak-kanak kecil, tetapi kemudiannya. Kanak-kanak akan dengan senang hati meletakkan mainan di dalamnya, kanak-kanak yang lebih tua - pakaian, kasut.

Bagaimana untuk membuat podium tidak membosankan?

Bergantung kepada umur, jantina dan perangai kanak-kanak, pelbagai teknik hiasan podium perlu digunakan untuk memberikan sifat individu. Apabila memasang struktur, disarankan untuk mendengar pendapat kanak-kanak dan keinginannya.

Sebagai cadangan, adalah disyorkan untuk menggunakan elemen berikut:

 • warna terang;
 • imej kartun seperti atau watak-watak dongeng yang disukai oleh kanak-kanak;
 • lekapan lampu;
 • lampu malam;
 • lampu latar;
 • mainan lembut.

Membuat bahagian dalamnya cerah dan menyeronokkan

Membuat bahagian dalamnya cerah dan menyeronokkan

kembali ke menu ↑

Apa yang perlu dicari semasa membuat pesanan?

Dengan pemikiran untuk menganjurkan podium katil, penting untuk mengikuti keperluan ini:

 • Penampilannya perlu digabungkan dengan dalaman yang sedia ada atau yang dirancang.
 • Tempat tidur sepatutnya selesa untuk tidur, sesuai panjang dan lebar untuk orang yang kepadanya ia dimaksudkan.
 • Sekiranya sistem yang dikeluarkan perlu dipasang, kedalaman podium sepatutnya membolehkan katil itu sepenuhnya sesuai di bawah podium.
 • Untuk podium yang tinggi, langkah dan lampu yang selesa diperlukan, membolehkan anda mendaki dengan selesa.
 • Tempat tidur harus menahan berat orang dengan margin.
 • Ketinggian podium harus membolehkan seorang dewasa berdiri di atasnya dan pada masa yang sama tidak berehat di atas silingnya.
 • Bahan mestilah mesra alam.

Katil perlu selesa untuk tidur.

Katil perlu selesa untuk tidur.

 

Lembaga
Langkah-langkah boleh digunakan untuk kelebihan dengan menganjurkan sistem storan dalam bentuk kotak.
kembali ke menu ↑

Aksesori

Pilihan aksesori bergantung pada gaya yang dipilih. Pertimbangkan beberapa daripada mereka.

kembali ke menu ↑

Linen tempat tidur dan cadar

Pewarna tempat tidur dan seprei membuat mood tertentu. Warna boleh dipadankan pada edema dengan podium atau kontras.

Kami mengekalkan gaya yang sama dalam reka bentuk

Kami mengekalkan gaya yang sama dalam reka bentuk

Lantai gelap dan katil cahaya membuat kontras menarik. Warna cahaya yang sama kelihatan lembut, berehat dan menenangkan.

Kain monofonik - ringkas dan elegan dalam kesederhanaan mereka. Rak sepatu boleh menambah bergaya atau bahkan menjadi aksen yang terang apabila memilih warna yang kaya dan bahan berkilat. Pelbagai warna pastel dianggap lebih sesuai untuk hiasan bilik tidur dan katil.
Kain Plain selalu laconic.

Kain Plain selalu laconic.

Skim warna halus menyediakan kelonggaran yang diperlukan dan membantu untuk tidur dengan lebih mudah. Perlu diingat bahawa podium tidur adalah elemen yang ketara di pedalaman yang menarik perhatian. Dalam hal ini, pilihan katil hendaklah mengambil kira skema warna seluruh bilik.

Pilihan kain untuk linen katil direka untuk menekankan orientasi bergaya bilik tidur, ia adalah baik untuk menggabungkan dengan teduhan dan tekstur podium itu sendiri.
Kami membentuk sudut selesa anda

Kami membentuk sudut selesa anda

Bahan yang mempunyai sinar yang tidak mengganggu akan membantu menambah keanggunan. Mereka membuat sentuhan glamor dan perayaan. Kain matte (linen, kapas) adalah mesra alam, sesuai untuk gaya negara dan dalaman yang ringkas.

Untuk bilik gaya Provence, anda boleh memilih linen pastel cahaya dari kain semula jadi dengan corak bunga kecil. Ia bercampur baik dengan permukaan kayu, menekankan gaya.

Minimalism memerlukan kehadiran bahan seragam dan bentuk podium yang ketat. Untuk muzik negara, selendang kain runcing yang terang dan ketat catwalk kayu akan menjadi penyelesaian yang baik.
Pilihan yang hebat untuk sebuah apartmen kecil

Pilihan yang hebat untuk sebuah apartmen kecil

kembali ke menu ↑

Aksen

Apabila meletakkan aksen yang terang, adalah penting untuk tidak keterlaluan dengan warna-warna yang kaya dan objek yang mencolok.

Ia mungkin:

 • terang bantal;
 • cahaya malam yang mengagumkan atau sconce di kepala katil.

Aksen terang dengan warna

Aksen terang dengan warna

Lembaga
Jangan mengabaikan pemasangan lampu berhampiran katil. Ia boleh menjadi lampu lantai atau lampu baca.
kembali ke menu ↑

Pangsapuri kecil: adakah anda benar-benar memerlukan podium?

Adakah mungkin untuk membuat podium di sebuah pangsapuri kecil? Peranti lantai dengan saiz yang sederhana di kawasan memerlukan pendekatan seimbang.

"Khrushchev" berbeza dalam siling rendah dan bilik saiz kecil. Oleh itu, sekatan dikenakan bukan sahaja di kawasan podium, tetapi juga pada ketinggiannya. Agar bilik tidak kelihatan lebih kecil, dan silingnya lebih rendah, ia sepatutnya rendah.

Di pangsapuri kecil, podium lebih baik untuk dilakukan rendah

Di pangsapuri kecil, podium lebih baik untuk dilakukan rendah

Jika podium yang rendah tidak menyelesaikan masalah dengan susunan dermaga dan penggunaan pelbagai fungsi lantai itu sendiri, maka lebih baik menolak rencana tersebut. Ini juga terpakai kepada bilik-bilik di mana terdapat lebihan perabot.

Malah pangsapuri kecil boleh kelihatan sangat moden dengan pedalaman pelbagai fungsi.Dalam kes ini, keping perabot menggabungkan beberapa fungsi, bergerak, mengubah kedudukan dan tujuan.

Laci dan rak untuk buku di hujung akan menjadi cara yang baik. Untuk penggunaan ruang ekonomi, kabinet dan laci boleh bukan sahaja di bawah perisai podium, tetapi juga di sisi.

Kotak Penyimpanan - Penjimat Ruang Besar

Kotak Penyimpanan - Penjimat Ruang Besar

Kehadiran siling yang tidak jelas itu sendiri bukanlah kontraindikasi untuk pemasangan podium.
kembali ke menu ↑

Perintahkan atau buat sendiri?

Model dengan podium pasti akan menarik perhatian semua orang yang memasuki bilik. Oleh itu, adalah penting untuk membuat semua reka bentuk boleh dipercayai, kekuatan tinggi dan cantik.

Anda boleh membuat podium tradisional yang mudah tanpa menarik dan membuka struktur dengan tangan anda sendiri dengan adanya alatan, bahan berkualiti tinggi dan pengalaman minimum dalam melakukan kerja seperti ini. Dalam kes ini, jumlah bahan yang diperlukan hendaklah dikira dengan jelas, lukisan dibuat dan pengiraan dibuat.

Tanpa pengalaman, lebih baik bergantung kepada pakar

Tanpa pengalaman, lebih baik bergantung kepada pakar

Sekiranya tidak ada kelayakan yang sesuai untuk kerja tersebut, atau bekalan masa lapang yang mencukupi, kerja boleh diamanahkan kepada profesional. Ini juga terpakai kepada sistem yang kompleks dengan membuka pintu, laci tarik keluar dan mekanisme yang boleh dikeluarkan.

kembali ke menu ↑

Ciri pemasangan: 7 cadangan penting

Apabila memesan podium atau memasang struktur sendiri, perlu mengambil kira keunikan penyelesaian dalaman seperti:

 • Jika podium bukan sahaja termasuk tempat tidur, tetapi juga zon laluan, ia mesti mempunyai penebat bunyi yang mencukupi.
 • Bentuk lengkung non-standard perisai atas podium harus mempunyai bentuk bingkai yang sama.
 • Kekuatan struktur lebih penting daripada menyimpan bahan.
 • Apabila memilih tempat untuk memasang struktur podium, cuba carinya di tempat yang sama di mana katil biasa akan kelihatan baik.
 • Jika podium adalah teknikal, menyembunyikan komunikasi, penting untuk memastikan akses kepada mereka. Jika tidak, anda perlu membongkar keseluruhan struktur untuk membaiki kabel atau menghapuskan kebocoran air.
 • Apabila membuat podium konkrit harus dikira dengan berhati-hati pada beban di lantai bangunan. Oleh itu, ia disyorkan untuk rumah persendirian dan tingkat pertama.
 • Podium tidak boleh menutup lorong dan menyekat ruang.

Jangan tutup lorong di dalam bilik

Jangan tutup lorong di dalam bilik

 

Bed-podium di pedalaman

Memilih idea reka bentuk terbaik.

8.8 Skor Jumlah
Bed-podium - membuat bahagian dalam tidak dapat dilupakan

Walaupun semua kebaikan dan keburukan pilihan reka bentuk podium, katil ini adalah komponen dalaman yang hebat. Mempunyai reka bentuk hiasan dan pelbagai bahan yang membolehkan anda membuat karya-karya sebenar. Setelah meninjau maklumat, sila tinggalkan komen anda dengan hujah dalam komen. Mereka akan berguna kepada pembaca lain. Pendapat anda sangat penting kepada kami. Terima kasih kerana penyertaan anda. Kami menghargai setiap ulasan anda dan masa anda.

Relevan maklumat
9
Ketersediaan permohonan
8
Pendedahan topik
9
Kebolehpercayaan maklumat
9
Kebaikan
 • Keaslian
 • Keupayaan untuk menggunakan peti simpanan terbina dalam
 • Zon zon
Cons
 • Pertubuhan podium memerlukan kemahiran dalam bekerja dengan alat.
 • Hanya bahan berkualiti yang perlu dipilih untuk podium.
 • Podium, sebagai peraturan, memakan lebih banyak ruang daripada tempat tidur biasa atau tempat tidur sofa
Tambah ulasan anda

Kami akan gembira dan pendapat anda

Tinggalkan jawapan

Penilaian keseluruhan anda

ms2.decorexpro.com - Jurnal harian Reka bentuk, Senibina, Reka Bentuk Dalaman

Bilik-bilik

Halaman dan taman

Reka bentuk