Siling di dalam bilik (310 + Foto): berkualiti tinggi dan bergaya. Hanya pilihan win-win

Siling di dalam bilik - bahagian penting dalam pedalaman, yang mempengaruhi persepsi keseluruhan apartmen.

Melakukan pembaikan di rumah tidak mencukupi tanpa mengemaskini siling. Kadang-kadang ada keinginan untuk semata-mata "menyegarkan" mereka, dan kadang-kadang anda mahu mencuba sesuatu yang baru. Dalam kes ini, siling harus sedemikian rupa sehingga bahagian dalam apartmen hanya dimenangi.

Kandungannya:

Apakah trend hari ini?

Reka bentuk moden adalah satu bidang yang luas penerapan pelbagai teknologi dan bahan yang anda boleh melaksanakan hampir apa-apa idea. Perbandaran dan glamor baru-baru ini memudar ke latar belakang, memberi laluan kepada kesederhanaan dan kesederhanaan perwujudan pembinaan.

Rak boleh diatur dalam pelbagai cara.

Rak boleh diatur dalam pelbagai cara.

Alam semulajadi adalah salah satu trend. Reka bentuk ini membayangkan siling tingkat tunggal yang kelihatan kemas. Kesan ini memberikan pelepasan kualiti atau penggunaan drywall.

Walaupun siling anda selepas pembaikan hanya akan lancar dan putih, ia berada dalam trend. Tetapi trend sedemikian tidak bermakna bahawa multilevels adalah sesuatu yang lalu, mereka masih relevan. Ia digunakan bukan sahaja di ruang tamu, tetapi juga di bilik kanak-kanak, bilik tidur dan ruang yang luas.

Siling pelbagai peringkat masih dalam trend

Siling pelbagai peringkat masih dalam trend

Bagaimana untuk memilih siling: dicat, meregang atau lain-lain? Untuk membentuk pendapat anda sendiri, pertimbangkan setiap jenis. Marilah kita menyerlahkan kebaikan dan keburukan pelbagai lapisan, baik dari segi prestasi, dan dari segi reka bentuk dalaman.

kembali ke menu ↑

Ketegangan - penyelesaian untuk semua masalah?

Dilampirkan rekaan sedemikian dengan profil aluminium (atau plastik), yang dipasang di sekitar perimeter bilik. Sebagai bahan yang akan berlaku dalam kebanyakan kes, PVC atau kain lancar khas digunakan.

Siling regangan - kami menyelesaikan semuanya dengan cepat dan cekap

Siling regangan - kami menyelesaikan semuanya dengan cepat dan cekap

Gorden fabrik ruang siling pada zaman purba Yunani boleh dianggap sebagai prototaip siling regangan.

Siling regangan warna dalam kaya, sebagai contoh, biru atau coklat gelap, boleh mempunyai kesan khas. Teknik ini membolehkan anda untuk mendapatkan rupa yang elegan dan luar biasa - selepas semua, warna cahaya sudah biasa. Dalam warna gelap, pedalaman mendapat nota misteri dan misteri.

Nota misteri di pedalaman

Nota misteri di pedalaman

kembali ke menu ↑

Kebaikan, banyak daripada mereka

Tensioner sangat cepat dipasang, ia "mencuri" hanya beberapa sentimeter ketinggian bilik, dan mempunyai banyak kelebihan:

 • pelbagai warna bukan sahaja, tetapi juga tekstur;
 • keramahan alam sekitar;
 • mewujudkan siling lancar yang sempurna;
 • mengekalkan pengumpulan air (jika berlaku banjir dari atas);
 • Hayat perkhidmatan yang panjang - lebih daripada 10 tahun.
Terdapat banyak tambahan

Terdapat banyak tambahan

Keupayaan untuk memilih tekstur fabrik membolehkan anda menggunakan pelbagai teknik reka bentuk. Jadi, gloss secara visual menambah ketinggian ke bilik. Tekstur matte adalah sejagat, ia boleh secara organik sesuai ke dalam mana-mana bahagian dalam, malah yang terkawal-klasik, satin adalah hebat dan mulia.

Tiada kesan yang kurang menarik membuat lapisan yang boleh meniru kulit ular, mewah, dan sebagainya.
Matte klasik

Matte klasik

kembali ke menu ↑

Pertimbangkan untuk dipertimbangkan

Tanpa kelemahan, juga, tidak dilakukan. Sekiranya bilik itu mempunyai kawasan yang sangat besar, bahan PVC akan mempunyai jahit yang dikimpal, yang agak ketara, contohnya, pada permukaan berkilat seperti cermin. Dalam kes ini, anda perlu menghadkan diri dalam memilih: sama ada matte atau satin.

Kelemahan struktur ketegangan:

 • ketegangan tidak boleh digunakan di bilik yang tidak dipanaskan;
 • ia tidak murah;
 • jika anda mempunyai tabiat untuk membuang dart pada sasaran, maka siling regangan bukan pilihan anda, ia mudah rosak oleh objek yang tajam.
Tidak boleh digunakan di dalam bilik di mana ia tidak dipanaskan.

Tidak boleh digunakan di dalam bilik di mana ia tidak dipanaskan.

Satu lagi nuansa - mengehadkan kuasa lampu. Jika reka bentuk bilik melibatkan penggunaan sumber cahaya terang, maka ciri ini mesti diingat.

Apa yang akan berlaku apabila menggunakan lampu yang berkuasa tinggi? Siling akan mula berubah disebabkan oleh pemanasan dan kekeringan, yang sangat hodoh.

kembali ke menu ↑

Drywall - bukan untuk siling rendah

Mewakili gipsum di antara dua lapisan kadbod, bahan ini dipasang pada profil bingkai. Antara papak siling dan drywall boleh diletakkan penebat, contohnya, bulu kaca untuk penebat bunyi juga. Betapa menariknya bahan ini dari sudut pandangan reka bentuk siling, kami menganggapnya lebih khusus.

Terdapat banyak variasi untuk reka bentuk.

Terdapat banyak variasi untuk reka bentuk.

Untuk reka bentuk, drywall adalah sangat tidak ternilai dalam kualitinya, membolehkan anda memasang kompleks, tetapi tidak struktur berat.

Siling, berselubung dengan plasterboard, mempunyai ciri-ciri berikut:

 • mempunyai hayat perkhidmatan yang panjang;
 • membolehkan anda memasang hampir semua lekapan;
 • ia adalah mesra alam;
 • menjadikannya mungkin untuk mengemas kini reka bentuk semula.
Siling plasterboard mempunyai beberapa sifat positif.

Siling plasterboard mempunyai beberapa sifat positif.

Selain sifat positif ini, drywall mempunyai batasan penggunaan:

Drywall membolehkan anda menurunkan siling terlalu tinggi dan mencipta lampu yang sangat indah. Bahan ini membolehkan anda untuk mewujudkan imajinasi pereka, boleh digunakan seiring dengan ketegangan, membolehkan dinding penapisan dan lukisan.

Ketegangan Tandem dengan plasterboard

Ketegangan Tandem dengan plasterboard

Salah satu kegunaan kerap bersama dengan drywall: penggunaan langkah plester sepanjang perimeter. Selepas pemasangan permukaan ketegangan, ia mungkin untuk menetapkan baguette, papan siling siling atau stuko.

Langkah plester aneh

Langkah plester aneh

Dari antara helah asal:

 • Reka bentuk cekung secara visual menambah kedalaman dan meningkatkan ruang;
 • penggunaan drywall edging menambah gaya dan keterukan ke pedalaman;
 • Reka bentuk bujur mewujudkan suasana yang lebih selesa;
 • Reka bentuk asal boleh ditambah dengan niche dan gerbang, seolah-olah mengalir ke dalamnya;
 • Lampu LED di sekitar perimeter reka bentuk menambah hiasan, terutama di ruang tamu.

Lampu LED di sekitar perimeter

Lampu LED di sekitar perimeter

kembali ke menu ↑

Panel plastik: memohon atau tidak?

Bahan ini dimiliki moden, boleh sehingga 0.4 m lebar. Permukaan panel digunakan untuk merangka kedua-dua glossy dan tekstur halus. Penamat ini kelihatan sangat menarik, tahan pudar di bawah matahari, tidak toksik, boleh dikenakan pembersihan basah.

Plastik boleh berubah mengikut bentuk dan tekstur.

Plastik boleh berubah mengikut bentuk dan tekstur.

Plastik boleh diletakkan tidak melebihi keseluruhan ruang, tetapi untuk menyerlahkan kawasan tertentu, pendawaian elektrik atau paip bekalan.Antara ciri-ciri bahan adalah kerapuhan, yang dapat terjadi bahkan pada tahap pemasangan.

kembali ke menu ↑

Lukisan

Bagi mereka yang mencari kemudahan, ketahanan dan kebolehpercayaan reka bentuk, lukisan adalah pilihan terbaik. Nampaknya anda kaedah ini adalah ekonomi dan sangat mudah? Di sini juga mempunyai ciri-ciri sendiri.

Lukisan dianggap sebagai pilihan yang popular dan mudah.

Lukisan dianggap sebagai pilihan yang popular dan mudah.

Untuk dicat memerlukan latihan terlebih dahulu. Permukaan mesti diratakan, dan semua penyelewengan dihapuskan. Untuk menjadikan bilik kelihatan selesa di masa depan, meratakan harus dilakukan secara profesional, menggunakan dempul awal dan kemasan.

Pilihan cat - titik penting seterusnya. Selalunya digunakan untuk pendaftaran cat berasaskan air dengan kesan matte.

Perkara utama ialah memilih warna yang dikehendaki.

Perkara utama ialah memilih warna yang dikehendaki.

Cat waterborne boleh menjadi warna yang berbeza, yang membolehkan anda memohon kombinasi beberapa warna. Untuk siling yang sesuai sebagai cerah, biasa dengan mata, warna, dan kaya mengkilap.

Warna untuk lukisan boleh menjadi cahaya dan gelap

Warna untuk lukisan boleh menjadi cahaya dan gelap

Untuk bilik kanak-kanak, keutamaan harus diberikan kepada sebatian hypoallergenic. Sesetengah jenis cat dihasilkan dengan pengayaan tambahan dengan ion perak.

Cat dihasilkan, yang berjaya meniru rupa siling berkilat berkilat.

Bagi mereka yang ingin mempelbagaikan dalaman mereka, kami boleh mengesyorkan cat yang menghasilkan semula tekstur dan kesan yang tidak biasa:

 • berusia;
 • jenis tanah liat asli;
 • craquelure, dsb.
Kesan kerap digunakan konkrit

Kesan kerap digunakan konkrit

kembali ke menu ↑

Plaster Venetian - penyelesaian yang bergaya

Sekiranya siling di dalam bilik sangat rendah maka ia adalah kasihan untuk kehilangan beberapa sentimeter ke struktur ketegangan, maka anda boleh menggunakan plaster Venetian dengan lilin. Pada lukisan cantiknya ternyata terasa dan perasaan kedalaman dicipta.

Penyelesaian reka bentuk bergaya dan cantik

Penyelesaian reka bentuk bergaya dan cantik

Apa yang perlu dilakukan jika terdapat keraguan apabila memilih naungan? Untuk melakukan ini, pada serpihan kering harus digunakan dalam warna yang berbeza dan dilampirkan. Teknik ini akan membantu anda memilih warna, kerana semua warna dianggap lebih gelap apabila terbalik.

kembali ke menu ↑

Wallpaper - kualiti di atas semua

Bagi mereka yang berusaha untuk keramahan alam sekitar dan kesederhanaan hiasan, adalah mungkin untuk menasihatkan kaedah reka bentuk yang telah digunakan selama bertahun-tahun. Mempunyai plaster biasa dan lukisan hilang kaitan? Dalam dunia hiperaktif hari ini, kadang-kadang terdapat keinginan untuk berehat, mengambil masa keluar dari bangsa yang marah dan kembali ke asas-asas - hiasan ringkas, warna semula jadi dan bahan semula jadi.

Semua kita kertas dinding kegemaran

Semua kita kertas dinding kegemaran

Selalunya, kertas dinding digunakan untuk kotej musim panas atau di rumah di luar bandar, tetapi juga boleh digunakan sebagai sebahagian daripada sebuah apartmen biasa. Menarik kawasan mudah wallpaper reka bentuk dalaman: shebbi-chic, negara, Provence, Scandinavian. Mereka tidak menuntut, menghormati sifat semula jadi dalam bahan dan warna.

Hanya cantik dengan iri hati semua orang

Hanya cantik dengan iri hati semua orang

Apakah syarat untuk menampal kertas dinding? Permukaan licin. Selain daripada kaedah langsung memohon kertas dinding pada plaster, mereka boleh digunakan di atas drywall.

Untuk reka bentuk perlu memilih kertas dinding berkualiti tinggi warna semasa.
kembali ke menu ↑

Momen-momen praktikal: bagaimana tidak berada dalam kekacauan

Sebelum memulakan kerja, adalah perlu untuk menyatukan semua keinginan penampilan dan fungsi dinding, lantai, perabot.

Apa sahaja yang anda pilih, perkara utama adalah melihat

Apa sahaja yang anda pilih, perkara utama adalah melihat

Adalah penting untuk mengambil kira ruang yang dibuat, bahan, warna dan hiasan dipilih:

 • di ruang tamu, bahan-bahan yang digunakan dalam reka bentuk adalah mesra alam;
 • untuk ketahanan kelembapan dapur dan bilik mandi sangat penting;
 • yang lebih kecil dan pelbagai warna dalam model siling di dapur, lebih mudah untuk menjaga dia;
 • penggunaan komposisi pelbagai peringkat akan membantu menyembunyikan komunikasi;
 • sering pangsapuri menggunakan bahan penamat yang berbeza bergantung pada tujuan bilik;
 • Reka bentuk memudahkan peruntukan zon di dalam bilik;
 • organisasi pencahayaan perlu difikirkan sebelum memasang siling itu sendiri.

Komposisi berlapis boleh menyembunyikan komunikasi yang berbeza.

Komposisi berlapis boleh menyembunyikan komunikasi yang berbeza.

Hiasan seni bina membolehkan anda membuat hiasan individu yang hebat. Nasihat utama yang diberikan oleh pereka bukanlah untuk melupakannya. Sebilangan besar tahap, pelbagai warna dan alat pencahayaan serba boleh dengan mudah boleh "membunuh" pedalaman.

Reka bentuk siling yang luar biasa dengan rasuk

Reka bentuk siling yang luar biasa dengan rasuk

Pastikan untuk mempertimbangkan ketinggian bilik. Bahagian dalaman padat klasik dengan perabot besar boleh kehilangan kepentingannya dengan siling rendah, yang menjadi lebih rendah dengan penggunaan struktur kompleks di beberapa peringkat.

Untuk menyumbang kepada peningkatan visual dalam ketinggian bilik boleh mencerminkan. Ia sering dihiasi dengan ukiran laser, unsur-unsur plaster, corak sandblasting.

Sebagai alternatif, anda boleh menggunakan cermin

Sebagai alternatif, anda boleh menggunakan cermin

Apabila mencipta kontras, berhubung dengan pedalaman, aksen warna, anda boleh gunakan untuk ini bukan seluruh kawasan, tetapi pilih serpihan. Sebagai contoh, dengan putih, papan hitam siling hitam dengan warna yang sama seperti perabot boleh digunakan.

Bermain dengan kontras

Bermain dengan kontras

Spektakular, siling yang dilaksanakan dengan lancar memberi kesan kepada persepsi seluruh bilik secara keseluruhan. Menggunakan bahan-bahan moden, mendengar cadangan para pakar, anda boleh memberikan penampilan yang unik ke rumah anda, yang akan menggembirakan anda untuk masa yang lama.

 

Reka bentuk siling

Mana yang lebih baik untuk dipilih?

Kami akan gembira dan pendapat anda

Tinggalkan jawapan

ms2.decorexpro.com - Jurnal harian Reka bentuk, Senibina, Reka Bentuk Dalaman

Bilik-bilik

Halaman dan taman

Reka bentuk